|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/item926494670...szki_nowy.html http://moda.allegro.pl/item923321466..._30d_nowy.html http://moda.allegro.pl/item933323939...n_30d_65d.html http://moda.allegro.pl/item932831500_la_senza_65d.html Może mogłabyś mi powiedziec który z nich będzie najlepszy dla małobiuściastej ??
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
zacznę od końca
dwa ostatnie są małomiseczkowe, więc 30d może być za małe. drugi może być za duży jeśli jest normalnomiseczkowy. a pierwszy nie mam pojęcie, bo z M&S nigdy nic nie wiadomo, może być dobry a może być za mały.
|
|
|
|
#4564 |
|
Przyczajenie
|
ok dziękuję za odpowiedz a z zakupem sie jeszcze wstrzymam
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam pomierzyć stacjonarnie jak będziesz miała okazję. A u mnie georgiana to miłość od pierwszego macania :P (jakkolwiek to nie brzmi ) no i koloru Jak trafisz gdzieś Robyn to też polecam! Świetny w wersji "przymałej" - idealnie jabłuszkuje. W życiu się nie spodziewałam takiego efektu na sobie.Do szuflady fajna jest lawenda: sprawdza się zarówno mydełko lawendowe jak i ususzona wrzucona do woreczka. |
||
|
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Georgiany też już nie widziałam, może będzie ta z nowej kolekcji. Tylko głupio mi tak tylko iść przymierzać i nic nie kupować. A jeśli przez net miałabym zamawiać to nie wiem czy 28D czy 30D. (Ja jestem mało ściśliwa, dusi mnie George i Brooke 30 ) Na balkonetce widziałam dziewczyny o podobnych rozmiarach miały 28D.oo z tym mydełkiem lawendowym to dobry pomysł, chyba mam takie malutkie w kształcie serduszka z avonu, leży gdzieś i się marnuje.
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupowała na ebras? Poszukuję staniczka thrill me w wersji białej z czarnym dodatkiem ( mam nadzieję czarne wstawki da się usunąć) i z tego co szukałam to tylko w tym sklepie mają ten kolor i moj rozmiar, ale nigdy jeszcze tam nie kupowałam. Mogę prosić o opinie (mogą być jako prywatne wiadomości jeśli byłaby to reklama sklepu).
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupowałam, dość niedawno Miss Mandalay. Sklep bez zarzutu, wszystko szybko przyszło, można wybrać przesyłkę zagraniczną z formularza.
ALE! Sam formularz jest wielce upierdliwy, musiałam go wypełniać 5 razy, ponieważ nie chciał przełkąć mojego zagramanicznego numeru telefonu i kodu pocztowego - za każdym razem, gdy wyskakiwał błąd musiałam wypełniać WSZYSTKO od nowa. Myślałam, że mnie szlag trafi, już chciałam się poddać, ale MM ogólnie niełatwo namierzyć
|
|
|
|
#4570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak ten twój aragon się sprawuje? Acha, georgiana ma luźniejszy obwód niż george czy brooke - tak mi się wydaje. Więc może 30d? Ja mam ciasno ok. 64 dlatego mam wątpliwości czy 65 się nada. Jak będę cierpieć na nadmiar czasu to może się skuszę i przejadę pomierzyć, ale chwilowo doba ma za mało godzin. |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby jest ścisły, ale muszę zapinać na drugą haftkę, żeby obwód mi naciągał fiszbiny i miseczka spłaszczała piersi i wypychała w górę, a potem obwód mnie ciśnie.. tzn jak zapnę na pierwszą haftkę to pierś spada w dół, góra odstaje, a fiszbiny mam na piersi. jeśli georgiana ma bardziej okrągłą miseczkę, to powinno być ok.
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny. Kiedyś powstał taki blog dla małobiuściastych. I nie mogęprzypomnieć sobie adresu :/ Pamiętam tylko , że kiedyś mieli promocje rabatową na jakieś tam hasło na Opiumki w ********* Czy ten blog jeszcze istnieje? Pamieta ktoś adres. Plisss
|
#4573 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Korzystałam też ze sklepów internetowych Body i Dopasowanej - również bardzo polecam
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiesz jak ze zwrotami/zmianą na ebras, bo nie jestem pewna rozmiaru.
|
|
#4575 |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Wiesz co sama nic nie wymieniałam ale przysyłają taką kartkę z formularzem zwrotu i tam jets opcja wymiany na inny rozmiar i jeszcze jakieś albo zwrot pieniędzy (też kilka opcji do wyboru)
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przeszukałam Allegro i sklepy internetowe i zastanawiam się nad zakupem tych oto biustonoszy:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-5436-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4381-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html http://moda.allegro.pl/item933180269...65dd_nowy.html http://moda.allegro.pl/item932626449..._gorgeous.html Który polecacie? Pod biustem mam 71, w biuście 86, określiłyście,że powinnam celować w 65 dd. Podkreślę, że według mnie mój biust jest raczej niepełny. Odnośnie biustonosza nr 3, nie ma niestety na razie rozmiaru .
more than yesterday. less than tomorrow. Edytowane przez nadus Czas edycji: 2010-02-23 o 20:18 |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni na pewno będzie Ci za duży jeśli masz niepełny biust. Mam 71/88, też biust niepełny i pływałam w nim, a w obwodzie to się po 30 minutach zaczynałam dusić , tak więc ja osobiście ostatni odradzam na te wymiary.
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
ja dopiero przyzwyczajam się do mojego pierwszego uświadomionego stanika, więc jest mi trochę ciężko bo to duży skok w obwodzie z 70 na 60tzn jak chodzę to jest super, nie czuję stanika ale jak siedzę przy komputerze to wbija mi się w mostek
|
|
#4579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź. Tylko nie jestem pewna-pisząc 'ostatni' masz na myśli ten 4 czy 5 link? Edytowałam i nie jestem pewna czy zauważyłaś.
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewno nie chodziło o 4, bo Georgiana jest małomiseczkowa i nie jest bardzo ścisła
|
|
|
|
#4581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A ty, który polecasz na moje wymiary? Osobiście lubię efekt push-up
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chętnie bym przyjęła te 4cm patrzyłaś tu? http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30dd http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65dd |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym muszę przyznać, że dopiero po obejrzeniu tylu biustów w rozmiarze 65 dd przekonuję się powoli, że rzeczywiście mam D ! jak mi to cudnieeee brzmi
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ten różowy stanik La Senzy w kropki. Na mnie nie miał nawet potencjału, ale rozmiar był tak nieudany, że bardziej się nie da. Micha ze dwa rozmiary za duża, obwód o tyle za ciasny, że spokojnie mogłabym mieć 75 z tego modelu, a miałam 65 Raz założyłam i wydałam za darmo
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukaj w sklepach polecanych w pierwszym poście.
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm bedę wścibska-możesz zdradzić, który model Ciebie zachwyca ?
|
|
#4590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to zapytałaś stanikomaniaczkę to niech ja spojrzę do mojej szuflady ![]() Cleo Brooke, Cleo George, Panache Harmony, Panache Sienna, Masquerade Aragon, Freya Arabella - kolejność nieprzypadkowa ale przypadkowo w odwrotnej kolejności posiadania a z takich nieposiadanych/do kupienia : Masquerade Georgiana, CK Tease me, Pour Moi? Opulence gel i miękki, Freya Clarisa i Cassie, CK Princess, więcej grzechów nie pamiętam.. edit: przypomniałam sobie obie wersje Tiffany
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-02-23 o 22:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Jeśli to jest określone na staniku, to nie powiem, bo akurat mam go na sobie

albo będę na stałe z przedłużką chodzić, a na to to musiałabym naprawdę mieć nadmiar kasy.
A jeśli przez net miałabym zamawiać to nie wiem czy 28D czy 30D. (Ja jestem mało ściśliwa, dusi mnie George i Brooke 30

, tak więc ja osobiście ostatni odradzam na te wymiary.
poszukaj w sklepach polecanych w pierwszym poście.