Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 12:19   #3121
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
w ciemniejszych korzystniej
ile przytylas od poczatku? bo ja tez 1,5 do ostatniej wizyty z przed miesiaca
ja tez teraz 1,5kg w ciągu miesiąca...
na początku schudłam.. i ważyłam jakieś 51 a teraz 53,8kg
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:25   #3122
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Stypendium mam na studiach, socjalne czyli dla biednych Dochód na osobę nie może przekraczać bodajże 600 zł. wystarczy przynieść z urzędu skarbowego wydruki o dochodach za zeszły rok, odpowiednie wnioski no i studiować
No tak...ja mam stypendium naukowe. 270zł <_<
Na socjalne nawet bez renty się nie załapię.
Eee do bani taka robota.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:30   #3123
kociamborek
Raczkowanie

Dzień dobry

dziewczyny, przywołujcie wiosnę bo ja w sobotę przyjeżdżam do Polski!

hd nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze. a co do ruchow, ja dzisiaj mam 16 tydz. 6 dzien i tez jeszcze nie czuje ruchow, ale to pierwsza ciaza wiec wiem ze jeszcze mam troche czasu.

zuziunia mi też sie bardziej podobasz w ciemnych włosach

Siala bala ten filmik z ruchami jest niesamowity, rety skóra na brzuchu wydaje sie byc taka cieniutka jak by w kazdej chwili to malenstwo mialo ja przebic i wyjsc przez brzuch.

jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy za nią nie przepadałam i piłam baaardzo rzadko, czasami w niedziele zdazylo mi sie wypic i jak juz to tylko rozpuszczalna, a odkad jestem w ciazy nie wypilam jeszcze ani jednej bo nie mam ochoty zupelnie. Teraz pije tylko czasami kawe zbożową.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:33   #3124
Alguien
Zadomowienie

czesc dziewczynki
Ale wczoraj mialam udany dzien. Spotkalam sie z 3 kolezankami z liceum i co sie okazalo...2 z nich sa tez w ciazy One rodza pare miesiecy po mnie, ale jak milo bylo to uslyszec. Nasze dzieciaczki urodza sie w tym samym roku Chyba 2010 bedzie niezlym wysypem bobasow, z czego bardzo sie ciesze
Dzis mam jedyny luzniejszy dzien, tzn na tyle luzny, ze po prostu do mnie przychodza goscie, a ja nigdzie nie biegam. Powiedzialam mezowi, ze po powrocie to musimy chyba sobie zrobic wakacje po wakacjach, bo ten 'odpoczynek' w Polsce wcale odpoczynkiem nie jest No ale w niedziele juz lecimy do siebie, moi rodzice juz zasmuceni lekko...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:39   #3125
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej laseczki też mam FB oto link
http://www.facebook.com/home.php?ref...00000300454831

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:44   #3126
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
zuziunia w takim razie zapraszamy w poniedziałek do silesi
chętnie ale ja teraz w centrum, na slasku nigdy nie mieszkałam...
Stary 2010-02-24, 12:45   #3127
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny,
bardzo dziękuję za słowa wsparcia. To chyba mój gorszy dzień...
Wcześniej skupiałam się na tym aby za bardzo mnie wszystko nie bolało. Były dni kiedy nie mogłam o niczym innym myśleć... mimo nospy forte 3 x dziennie Teraz się unormowało i chyba mi odbija. Lekarz potwierdził, że teraz ból powinien się zmniejszyć (i tak jest), że macica rozwija się w górę więc powinno być lepiej. Oczywiście wszystko zalezy też od tego jak bardzo urośnie mięśniak. Teraz ma prawie 10 cm To jest jak mnoga ciąża

Na ostatnim USG wszystko było super z maleństwem więc mówiąc obiektywnie nie powinnam się martwić. Ale jak wiecie czasem tak jest, że nachodzą nas złe myśli. Dziś jest mój dzień. Dobrze, że mogłam się wyżalić

Niezawsze - USG mam zaplanowane w 20tc czyli za niecałe 3 tygodnie. Jakoś wytrzymam

Jeszcze raz dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:49   #3128
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy nie zrobić sobie ciemnych włosów jak kiedyś...
zapodam wam zdj zaraz...
potrzebuję jakiejś zmiany... a zresztą mam tak suche i zniszczone włosy że rozjaśnianie to chyba niezbyt dobry pomysł...
pomóżcie z decyzją...
link: http://img692.imageshack.us/gal.php?...6ca88558cb.jpg
Jak mi ładniej ?????
jak dla mnie i tak i tak ładnie ile miałaś latek na tych zdjęciach w ciemnych włosach, bo wyglądasz duuużo młodziej ja też chcę sobie zrobić taki kolorek, już pisałam wcześniej, tylko nie mam porównania bo zawsze miałam blond:? to kiedy się farbujemy?? hehe
Cytat:
ja tez teraz 1,5kg w ciągu miesiąca...
na początku schudłam.. i ważyłam jakieś 51 a teraz 53,8kg
ja w ciągu całej ciąży przytyłam tylko 1,5 kg, nie wiem czy to nie za mało jak na koniec 4 miesiąca???
dziewczyny, Wy co chwile wrzucacie zdjęcia ciuszków... zazdroszczę Wam!! też chcę juz chodzić na zakupki... ale za tydzień jadę do ostrowa wlkp do mojej siostrzyczki która ma dla mnie kuuupę rzeczy po swoich chłopakach i wolę poczekać żeby potem niepotrrzebnych rzeczy nie kupować.. ale już nie mogę się doczekać
Czytałm Was trochę wybiórczo przyznam się dzisiaj, bo śpieszy mi się trochę do rodziców i tak tylko na chwilę wpadłam na wizaż, będę chyba dopiero jutro bo wieczorem na szkołę rodzenia idę, no i będę Was powoli nadrabiać
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:50   #3129
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

kupilam sobie kilka ubran na allegro. juz sie ciesze
Pokaz

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:51   #3130
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Szczęściara z Ciebie, mi niestety po karmieniu został większy ale miałam 5 razy zapalenie piersi przy karmieniu i wtedy chyba tak mi się "naciągnęły" z rozmiaru C przed karmieniem do teraźniejszego rozmiaru E.
no wiem ze mam szczescie, a strasznie sie balam bo tez mialam problemy z nawalem i zapaleniami :/

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Widzialyscie ze jest juz watek mamusie listopadowo grudniowe? My to juz stare wyjadaczki
no tez zauwazylam, chyba przedwczoraj i chce tam zajrzec ale jakos tyle tu piszecie ze ledwo was nadrabiam a sledze i pisze na jeszcze 4 wątkach :P
Cytat:
Prawdopodobnie będzie chłopak
gratuluje, ja mam nadzieje ze do 1.03 ten wysyp minie i wroca dziwwczynki :P

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Zostawić Was na 2 dni i 10 stron do nadrobienia!!! <foch>

przytylam 2 kg, wczoraj się ważyłam.

ja też mam nk... oto link do mojego profilu http://nasza-klasa.pl/profile/3470226
kilku z Was wysłałam już zaproszenia ale juz sie pogubilam, moze zrobimy jak Siala i wpiszemy w pseudo swoje loginy???

pszczolka przez Ciebie mój mąż właśnie leci po popcorn
ja ostatnii mialam 20 stron jakos to nie masz tak źle

ja mam od poczatku 2 na plusie a od 3 dni wychodzi ze tylko 1

nk tez mam ale wole byc anonimowa a pozatym ja mam w znajomych same osoby z ktorymi mam kontakt, spotykam sie a jak was pozapraszam to i tak za chwile nie bede wiedziec kto z kim i po co a wiec przepraszam, mysle ze zrozumiecie

popkornu tez mi sie chce ale slonego a tu wszedzie slodki :/

[QUOTE=Basia84;17408785
tylko tak sie mowi ze powinno sie jesc za dwoje a to nie prawda.[/QUOTE]
ma sie jesc dla dwoje

Cytat:
Któraś wczoraj mi narobiła ochoty na pieczeń wołową z czosnkiem Nie mam wołowiny, ale zamienię na świnkę i też zrobię Wiem, że to nie to samo, ale zawsze jakaś namiastka.

mam do Was pytanko- pijecie kawę? ja nie moge się powstrzymać. gdzieś w 6 tygodniu nie mogłam pić kawy, bo mdlił mnie sam zapach, ale to trwało tylko 2 tygodnie i moje uwielbienie wróciło. Zaczynam dzień od kawy- rozpuszczalna z mlekiem... Potem staram się już nie pić, ale czasem chlapnę jeszcze jedną po obiedzie. przed ciążą piłam nawet 4-5...
ja zrobilam smaka :P ale musialam napisac bo to moja ulubiona a robie ja jeszcze z kasza...gotuje ja na pol twardo a jak pieczen jest gotowa, robie duzo sosu z niej ,wyciagam miesko i kasze koncze na tym sosie....

kawa...pije jedna rozpuszczalna dziennie a czasem jeszcze jedna z ekspresu a herbaty tylko granulowane albo sama woda...pije ok 2 l dziennie niegazowanej
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Co do poniedziałkowego spotkanai to ja się już doczekać nie mogę... wogóle to wrzucę dziś zdjęcie, bo brzuch mi wywaliło
a ja nie pamietam jak w twojej pracy? juz wiedza ??

a i bylas chetna na przepis...

Szarlotka z miodem i migdałami

Cisto:
30 dkg mąki, 10 dkg cukru, 20 dkg masła, cukier waniliowy, proszek do pieczenia , 1 jajko, 1 żółtko,

Wyrobic ciasto.

1 kg jakbłek obrać i pokroic w kostkę. Podsmazyc je posypane cukrem wanioliowym i cynamonem. Gotowe dac na ciasto i zalać polewą

Polewa:

5 dkg smietany, 10 dkg miodu 5 dkg cukru, 5 dkg masła,
Wszystko wumieszac i roztopic w mikrofalowce albo na piecu az bedzie lejace i na koniec dodac 10 dgk orzechow wloskich mielonych, 10 dkg midlałow posiekanych, 2.5 dkg mąki, 1 jajko, 1 białko,

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry mamuśki
A wrzucam obiecane kiedyś zdjęcie ciuszków.[/SIZE]
ja tez kiedys obiecalam w wciaz nie mam kiedy ale obiecuje ze jak poznam plec i bede wiedziala jakie zniesc z strychu to wam pokaze

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
U Was też dzisiaj taka szarówa? Wczoraj tak pięknie było, a dzisiaj bleee.

Jeżeli chodzi o problem samotnej matki, to ja mam koleżankę w opiece społecznej i się dopytałam. Status samotnej matki jest wtedy gdy ojciec jest NN, lub wyrzeknie się dziecka, albo jest orzeczenie o alimentach. Też chciałam z tego skorzystać, bo nie mamy ślubu, ale niestety się nie należy. Jedynie każdemu należy się becikowe w wys. 1000 zł. A i jak dochód na członka rodziny jest mniejszy niż 500 zł to jest miesięczna zapomoga chyba 400 zł.
u mnie odwrotnie, wczoraj masakra, deszcz z sniegiem a dzis super

co do kasy to jest 1000 dla kazdego i drugie becikowe dla tych ponizej 504 na osobe a ta zapomoga to inaczej rodzinne i wynosi 48 zł na miesiac :/

Cytat:
ja mam głupie obawy, że będę miała bliźniaki...
poprostu wychowiesz...na poczatku jest ciezko ale potem to zazwyczaj wszyscy chwala. Moja znajoma dowiedziala sie o blizniakach w 6 miesiacu dopiero. Ja to bym znow chciala miec 2 bo chcemy trojke dzieci a mi nie wolno wiecej ze wcgledow na cc i problemy ortopedyczne

Ale jestem happy!! Super pogoda, zmienilismy pediatre na lekarza aniola poprostu a jutro tz i szwagier bedą mi robić kuchnię Pozatym maly jest mega grzeczny i nie ma zadnych objawow po szczepieniu...

Nadrobilam was a teraz lece robic pyzy z serkiem
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:55   #3131
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

zuziunia - zdecydowanie blond, w ciemnych wyglądasz bardzo poważnie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:01   #3132
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No tak...ja mam stypendium naukowe. 270zł <_<
Na socjalne nawet bez renty się nie załapię.
Eee do bani taka robota.
też mam naukowe, ale nie mam o czym mówić bo 90 zł

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja w ciągu całej ciąży przytyłam tylko 1,5 kg, nie wiem czy to nie za mało jak na koniec 4 miesiąca???
ja nie przytyłam wcale, a to już 18 tydzień
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:03   #3133
itakasia
Zakorzenienie

caprica
te pasy sa super
http://www.allegro.pl/item882256129_..._stopkami.html
bluzeczka uklada sie rewelacyjnie, mam turkus, sliczny kolorek, ale juz niedostepny
http://allegro.pl/item931620775_bluz...7012_graf.html
i dzis spodnice
http://allegro.pl/item921104127_wios..._bravo_34.html
oraz golf
http://allegro.pl/item927037753_ciaz...megan0606.html
Stary 2010-02-24, 13:05   #3134
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
jak dla mnie i tak i tak ładnie ile miałaś latek na tych zdjęciach w ciemnych włosach, bo wyglądasz duuużo młodziej ja też chcę sobie zrobić taki kolorek, już pisałam wcześniej, tylko nie mam porównania bo zawsze miałam blond:? to kiedy się farbujemy?? hehe
miałam jasne, potem ciemne i teraz znowu jasne... ciemne ostatnio jakoś z 1,5 roku, rok temu temu, ale wszyscy mi mówili że w ciemnych młodziej niż w jasnych...
w styczniu tamtego roku zaczęłam wracać do jasnych...
ja planuje coś zrobić po połowie marca...

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-02-24 o 13:07
Stary 2010-02-24, 13:08   #3135
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

[QUOTE=muminek88;17414716]

popkornu tez mi sie chce ale slonego a tu wszedzie slodki
Cytat:

jak słodki?? nigdy czegoś takiego nie jadłam

Cytat:
ja zrobilam smaka :P ale musialam napisac bo to moja ulubiona a robie ja jeszcze z kasza...gotuje ja na pol twardo a jak pieczen jest gotowa, robie duzo sosu z niej ,wyciagam miesko i kasze koncze na tym sosie...
Też robię z kaszą

poprostu wychowiesz...na poczatku jest ciezko ale potem to zazwyczaj wszyscy chwala. Moja znajoma dowiedziala sie o blizniakach w 6 miesiacu dopiero. Ja to bym znow chciala miec 2 bo chcemy trojke dzieci a mi nie wolno wiecej ze wcgledow na cc i problemy ortopedyczne

Wiem wiem, że wychowam, ale nie wiem czy podołam finansowo...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:08   #3136
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na wizycie u ortopedy, po obejzeniu mnie stwiedzil, ze nie wie czy do konca mam dobrze zlozone biodro, ma jakies dysfunkcie i nie moze zbadac do konca bo jestem w ciazy, ale porud naturany to dla mnie zabojstwo, moje stawy moge tego nie przezyc, dlatego mam miec cesarke. Dostalam zaswiadczenie i zaniose je do gin, praca siedzaca teraz dla mnie tez nie jest najlepsza wiec musze jak najwiecej sie ruszac...jak nie przejdzie po porodzie musze jechac na badania
dobrze że istnieje opcja cesarki, a bioderko mam nadzieję wróci do normy

Cytat:
Cześć dziewczyny! Niestety zauwazyłam, że apetyt mi wraca... Mam nadzieję, że to się nie odbije tragicznie na mojej wadze, która do tej pory stała w miejscu.
Któraś wczoraj mi narobiła ochoty na pieczeń wołową z czosnkiem Nie mam wołowiny, ale zamienię na świnkę i też zrobię Wiem, że to nie to samo, ale zawsze jakaś namiastka.

mam do Was pytanko- pijecie kawę? ja nie moge się powstrzymać. gdzieś w 6 tygodniu nie mogłam pić kawy, bo mdlił mnie sam zapach, ale to trwało tylko 2 tygodnie i moje uwielbienie wróciło. Zaczynam dzień od kawy- rozpuszczalna z mlekiem... Potem staram się już nie pić, ale czasem chlapnę jeszcze jedną po obiedzie. przed ciążą piłam nawet 4-5...
mmmm ta pieczeń wołowa też mnie wczoraj prześladowała no i czosnek - wprost uwielbiam!! zawsze się śmiałam, że jakby można to bym czosnek nawet do lodów dodała

a co do kawy to ja muszę.. mam bardzo niskie ciśnienie i puls, bez kawy po prostu nie żyję - tzn żyję ale jak zombie piję rano jedną i po południu drugą - słabiutką i z mlekiem. przez pierwsze 3 miesiące to nawet zapachu kawy znieść nie mogłam, ale już mi wrócił smaczek

zuzia w jednych i drugich fajnie, ale wydaje mi się, że w ciemnych jednak lepiej

pytanie do dziewczyn, które są na Facebook - gracie w FarmVille?

coś jeszcze miałam.............. aaaaaaaaa slerozę!
no i nie pamiętam co jeszcze miałam napisać...
Stary 2010-02-24, 13:11   #3137
Alguien
Zadomowienie

I zapomnialam o jednej bardzo waznej rzeczy napisac Jak poloze sie teraz czasem na plecach, to mozna zauwazyc, jak dzidzia w srodku sie przemieszcza, bo caly brzuch sie przesuwa, napina, itd Super wzruszajace doznanie to bylo za pierwszym razem
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:16   #3138
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
też mam naukowe, ale nie mam o czym mówić bo 90 zł

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

ja nie przytyłam wcale, a to już 18 tydzień
ja mam dalej 2kg na minusie - dziś zaczęłam 22 tydzień... trochę mnie to martwi, bo niby powinnam coś już przytyć, ale z drugiej strony dzidzia rozwija się dobrze, kopie jak szaleniec, to może nie ma się co martwić....
Stary 2010-02-24, 13:16   #3139
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo podobają mi się te pasy.
A te bluzeczki to Ci się nie podniosą na brzuszku jak się powiększy?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-02-24, 13:17   #3140
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Z wychowawczego jeśli mam pół roku przepracowane.. pracuję siódmy miesiąc już z tym, że teraz mam L4 to też się liczy?
Ja pierdykam ale to wszystko zagmatwane.
A wogóle gdzie się można zgłosić po poradę w tych sprawach? Gdzie się załatwia becikowe zwykłe a gdzie to drugie od gminy?
Gdzie pytać o to co mi przysługuje, w Urzędzie Pracy, w ZUSie, w Urzędzie Miasta, w MOPSie ? Nie wiemnawet gdzie zapukać i o co pytać.
Siala wydaje mi się, że i L4 Ci się liczy do tych 6 mies, (tylko przy naliczaniu średniej biorą pod uwagę miesiące przepracowane czy tam przepracowane przynajmniej w połowie). Najlepiej dowiedzieć się już w urzędach i dokładnie opisać swoją sytaucję, czyli jaką masz umowę, od kiedy itd. (bo ja też nie jestem specjalistką i nie znam wszystkich kruczków, a chyba inaczej jest z długością urlopu wychowaczego jeśli masz umowę na czas określony i nieokreślony).

O becikowe jedno i drugie pytasz w gminie swojej.
O kwestie urlopów i wynagrodzenia na macierzyńskim w Zusie.

A, tak poza tym, jak szłam do pracy to szła młoda para z wózkiem i specjalnie zaczekałam, żeby zobaczyć, co to za marka, bo skrzypiał niemiłosiernie, był to quinny. Ale nie wiem, może trzeba go było naolejiwić
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:24   #3141
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
bluzeczka jest dosc luzna w pasie (naleze raczej do szczuplych), kupujac patrzylam na podane wymiary

Długość całkowita: 65cm
Szerokość w biuście: 2x38cm, po max. rozciągnięciu: 2x55cm
Szerokość na dole: 2x37cm, po max. rozciągnięciu: 2x51cm
Długość rękawa od zewnątrz: 71cm

i stwierdzilam ze jeszcze dlugo bedzie ok, na dole jest sciagacz ktory jest pod brzuszkiem
a golf jest napisane ze ciazowy, ale w praktyce ma starczyc mi jeszcze na jakies 2-3 miesiace bo pozniej mam nadzieje ze bedzie juz cieplo
Stary 2010-02-24, 13:31   #3142
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ola_k11 nie mów mi nic o popcornie, wymiotować mi się chce na samą myśl o nim... wczoraj zjadłam chyba tonę, a dziś 3 takie spore garnki wtranżoliłam i coś czuję że dłuuugo i się nie zachce hehe
ja zjadlam dwie paczki - z tych gotowych o 21 wieczorem i myslalam ze wyrzygam

jesli chodzi o kawe to taka latte raz na jakis czas wypije ale normalnych juz nie a zawsze pilam conajmniej 2 w pracy a herbata mietowa mnie odrzuca

Cytat:
Napisane przez hd2005
Mam dzisiaj dzień nostalgii i obaw.
Czytam o tym jak Wasze maleństwa się ruszają, jak czujecie bąbelki, motylki itp.
U mnie nic ... (17tc)
Boję się, że coś będzie nie tak, że coś się zmieni
Pierwszy raz mam tak długą przerwę między jednym a drugim USG.

Moja sytuacja jest trochę skomplikowana. Lekarze od początku mówili, że nie będzie łatwo...

Nie będę opisywała szczegółów.
Dla zainteresowanych mój pierwszy post:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php...5#post16 474335

Jestem silną osobą i głęboko wierzyłam, że wszystko będzie dobrze, że skoro ja jestem silna to maluch też będzie i poradzi sobie z nieco trudniejszą sytuacją.

Dzisiaj mam obawy...
To chyba taki dzień ((((((((((((((
ja nie mam takich problemów ze zdrowiem jak Ty ale powiem szczerze, że też mam takie obawy, bo też nic nie czuje i to 17tc a ostatnie usg bylo w 12tc...
wizyte u gina mam we wtorek ale on nie robil mi nigdy usg i pewnie da skierowanie dopiero na połówkowe...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:33   #3143
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia
i stwierdzilam ze jeszcze dlugo bedzie ok, na dole jest sciagacz ktory jest pod brzuszkiem
a golf jest napisane ze ciazowy, ale w praktyce ma starczyc mi jeszcze na jakies 2-3 miesiace bo pozniej mam nadzieje ze bedzie juz cieplo
Bluzeczka ok, rozumiem, też mam podobne w kroju i mój tłuszczyk podtrzymują.
Ale powiem Ci szczerze, że mam sweter, w szpic z identycznego (chyba materiału) jak ten golf... Szybko zaczął się kurczyć po praniu i brzuszek zaczął wystawać . Teraz już sie nie chce tak naciągać. Wredniak.
Fakt, że ten jest długi, ale z materiału nie jestem zadowolona. Obym się myliła

. Witaj Kochanie

Stary 2010-02-24, 13:35   #3144
vette
Zadomowienie

Zakupilam dzis centrum materne i urosept. Na materne sama sie zdecydowalam, po tym jak gin kazal mi zastapic folik witaminkami.
Mam nadzieje, ze sie sprawdzi
A urosept....hmmm zazywa ktoras? mi kazal zakupic.
Poza tym lykam dalej mumomege.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
I zapomnialam o jednej bardzo waznej rzeczy napisac Jak poloze sie teraz czasem na plecach, to mozna zauwazyc, jak dzidzia w srodku sie przemieszcza, bo caly brzuch sie przesuwa, napina, itd Super wzruszajace doznanie to bylo za pierwszym razem
ale super!

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
dobrze że istnieje opcja cesarki, a bioderko mam nadzieję wróci do normy !
ja tez bede miala cesarke, nie wiem czy to lepiej czy gorzej. W sumie az tak porodu naturalnego sie nie balam....bardziej chyba boje sie tego znieczulenia od pasa w dol ;/.
Dzis dzwonie w sprawie szkoly rodzenia
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:42   #3145
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kobitki, wyście na głowę upadły, serio serio ileż można skrobać... piękna pogoda za oknem, sru na spacer, a nie że piszecie, a potem człowiek nie ma czasu by nadrobić... wariatki! to tak w skrócie...
w każdym bądź razie u mnie pizza na obiad dzisiaj, właśnie zamówiłam, hahaha.

A za chwilę będę kończyła sernik królewski, kocham, uwielbiam, ubóstwiam... kocham wszystkie serniki, ale królewski dla mnie jest numerem jeden... jzu sie doczekac nie moge

Kupiłam w ciuchaczu dwie pary jeansów dla Łucji i dla siebie bluzeczke... mam troche zaległych zdjec na komorce, ktore musze wrzucic... ale nie mam kiedy. Zaraz biorę sie z Grzesiem,za dalsza czesc zadań... odezwe sie potem

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:45   #3146
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
na temat golfu sie jeszcze nie wypowiem bo dopiero czekam, ale mnie troche nastraszylas. zobaczymy, fortuny nie kosztowal wiec dramatu nie bedzie

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

basienka
u mnie pogoda srednia, slonca brak i blotko na dworzu. ale za chwile spacerek z psem i ide po corcie do przedszkola
Stary 2010-02-24, 13:47   #3147
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Wróciłam.
Zmęczyłam się niemiłosiernie.
Cieplutko na dworze i spociłam się jak mysz.

Powiem Wam, że jak w Polsce kobieta w ciąży zostaje bez pracy to jest masakra.
Według tego co ustaliłam w UP to zasiłek mam do 16 marca, czyli dostanę pieniądze za 5 dni lutego i 16 dni marca a potem nic, dupa, dupa, dupa.
Następne pieniądze jakie dostanę to będą pieniądze z rozliczenia z Urzędem Skarbowym ale nie wiem jeszcze ile, bo nie mam jeszcze wszystkich dokumentów.
Nie wiem... Stanę pod Kościołem w niedzielę chyba...
Stary 2010-02-24, 13:48   #3148
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia
na temat golfu sie jeszcze nie wypowiem bo dopiero czekam, ale mnie troche nastraszylas. zobaczymy, fortuny nie kosztowal wiec dramatu nie bedzie

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

basienka
u mnie pogoda srednia, slonca brak i blotko na dworzu. ale za chwile spacerek z psem i ide po corcie do przedszkola
Spokojnie . Przecież kupiłaś śliczny pas - w razie czego Ci przedłuży bluzeczki .
Zresztą nawet jak Ci się skurczy albo będzie podciągał w ciąży, to po niej będzie i tak akurat .

U nas też ponuro dzisiaj, zresztą ja się jakoś nie ruszam z domu.
Nie mam zbytnio gdzie i po co. Sama spacerować już nie umiem...

. Witaj Kochanie

Stary 2010-02-24, 13:49   #3149
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Super jest ten pas z blyszczacymi stopkami
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

ja tez bede miala cesarke, nie wiem czy to lepiej czy gorzej. W sumie az tak porodu naturalnego sie nie balam....bardziej chyba boje sie tego znieczulenia od pasa w dol ;/.
Dzis dzwonie w sprawie szkoly rodzenia
Tez mnie czeka cesarka, wolalabym porod naturalny, mialam kiedys operacje i wiem jak ciezko bylo wstac

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 14:04   #3150
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobitki, wyście na głowę upadły, serio serio ileż można skrobać... piękna pogoda za oknem, sru na spacer, a nie że piszecie, a potem człowiek nie ma czasu by nadrobić... wariatki! to tak w skrócie...
w każdym bądź razie u mnie pizza na obiad dzisiaj, właśnie zamówiłam, hahaha.
Ja jestem usprawiedliwiona bo leze w lozku zasmarkana, nie moge isc na spacer ;/ choc za oknem przepieknie

dalabys troche tej pizzy zazdroszcze

Ciekawe co tez moj malz wymysli na obiad. Zona chora, maz gotuje...pytanie czy sie doczekam tego obiadu

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Tez mnie czeka cesarka, wolalabym porod naturalny, mialam kiedys operacje i wiem jak ciezko bylo wstac
ja juz nie wiem co lepsze, kazdy co innego mowi nt porodu Fakt jest taki, ze na szkole rodzenia tak czy siak chce chodzic...zawsze cos ciekawego sie dowiem
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości