|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Na socjalne nawet bez renty się nie załapię. Eee do bani taka robota.
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
dziewczyny, przywołujcie wiosnę bo ja w sobotę przyjeżdżam do Polski! hd nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze. zuziunia mi też sie bardziej podobasz w ciemnych włosach Siala bala ten filmik z ruchami jest niesamowity, rety skóra na brzuchu wydaje sie byc taka cieniutka jak by w kazdej chwili to malenstwo mialo ja przebic i wyjsc przez brzuch. ![]() jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy za nią nie przepadałam i piłam baaardzo rzadko, czasami w niedziele zdazylo mi sie wypic i jak juz to tylko rozpuszczalna, a odkad jestem w ciazy nie wypilam jeszcze ani jednej bo nie mam ochoty zupelnie. Teraz pije tylko czasami kawe zbożową. |
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() Ale wczoraj mialam udany dzien. Spotkalam sie z 3 kolezankami z liceum i co sie okazalo...2 z nich sa tez w ciazy Chyba 2010 bedzie niezlym wysypem bobasow, z czego bardzo sie ciesze Dzis mam jedyny luzniejszy dzien, tzn na tyle luzny, ze po prostu do mnie przychodza goscie, a ja nigdzie nie biegam. Powiedzialam mezowi, ze po powrocie to musimy chyba sobie zrobic wakacje po wakacjach, bo ten 'odpoczynek' w Polsce wcale odpoczynkiem nie jest No ale w niedziele juz lecimy do siebie, moi rodzice juz zasmuceni lekko...
|
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki też mam FB oto link
http://www.facebook.com/home.php?ref...00000300454831
|
#3126 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
bardzo dziękuję za słowa wsparcia. To chyba mój gorszy dzień... Wcześniej skupiałam się na tym aby za bardzo mnie wszystko nie bolało. Były dni kiedy nie mogłam o niczym innym myśleć... mimo nospy forte 3 x dziennie Teraz się unormowało i chyba mi odbija. Lekarz potwierdził, że teraz ból powinien się zmniejszyć (i tak jest), że macica rozwija się w górę więc powinno być lepiej. Oczywiście wszystko zalezy też od tego jak bardzo urośnie mięśniak. Teraz ma prawie 10 cm ![]() Na ostatnim USG wszystko było super z maleństwem więc mówiąc obiektywnie nie powinnam się martwić. Ale jak wiecie czasem tak jest, że nachodzą nas złe myśli. Dziś jest mój dzień. Dobrze, że mogłam się wyżalić Niezawsze - USG mam zaplanowane w 20tc czyli za niecałe 3 tygodnie. Jakoś wytrzymam ![]() Jeszcze raz dziękuję |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile miałaś latek na tych zdjęciach w ciemnych włosach, bo wyglądasz duuużo młodziej ja też chcę sobie zrobić taki kolorek, już pisałam wcześniej, tylko nie mam porównania bo zawsze miałam blond:? to kiedy się farbujemy?? heheCytat:
dziewczyny, Wy co chwile wrzucacie zdjęcia ciuszków... zazdroszczę Wam!! też chcę juz chodzić na zakupki... ale za tydzień jadę do ostrowa wlkp do mojej siostrzyczki która ma dla mnie kuuupę rzeczy po swoich chłopakach i wolę poczekać żeby potem niepotrrzebnych rzeczy nie kupować.. ale już nie mogę się doczekać ![]() ![]() Czytałm Was trochę wybiórczo przyznam się dzisiaj, bo śpieszy mi się trochę do rodziców i tak tylko na chwilę wpadłam na wizaż, będę chyba dopiero jutro bo wieczorem na szkołę rodzenia idę, no i będę Was powoli nadrabiać
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3130 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje, ja mam nadzieje ze do 1.03 ten wysyp minie i wroca dziwwczynki :P Cytat:
ja mam od poczatku 2 na plusie a od 3 dni wychodzi ze tylko 1 nk tez mam ale wole byc anonimowa a pozatym ja mam w znajomych same osoby z ktorymi mam kontakt, spotykam sie a jak was pozapraszam to i tak za chwile nie bede wiedziec kto z kim i po co a wiec przepraszam, mysle ze zrozumieciepopkornu tez mi sie chce ale slonego a tu wszedzie slodki :/ [QUOTE=Basia84;17408785 tylko tak sie mowi ze powinno sie jesc za dwoje a to nie prawda.[/QUOTE] ma sie jesc dla dwoje Cytat:
kawa...pije jedna rozpuszczalna dziennie a czasem jeszcze jedna z ekspresu a herbaty tylko granulowane albo sama woda...pije ok 2 l dziennie niegazowanej Cytat:
a i bylas chetna na przepis... Szarlotka z miodem i migdałami Cisto: 30 dkg mąki, 10 dkg cukru, 20 dkg masła, cukier waniliowy, proszek do pieczenia , 1 jajko, 1 żółtko, Wyrobic ciasto. 1 kg jakbłek obrać i pokroic w kostkę. Podsmazyc je posypane cukrem wanioliowym i cynamonem. Gotowe dac na ciasto i zalać polewą Polewa: 5 dkg smietany, 10 dkg miodu 5 dkg cukru, 5 dkg masła, Wszystko wumieszac i roztopic w mikrofalowce albo na piecu az bedzie lejace i na koniec dodac 10 dgk orzechow wloskich mielonych, 10 dkg midlałow posiekanych, 2.5 dkg mąki, 1 jajko, 1 białko, Cytat:
![]() Cytat:
co do kasy to jest 1000 dla kazdego i drugie becikowe dla tych ponizej 504 na osobe a ta zapomoga to inaczej rodzinne i wynosi 48 zł na miesiac :/ poprostu wychowiesz...na poczatku jest ciezko ale potem to zazwyczaj wszyscy chwala. Moja znajoma dowiedziala sie o blizniakach w 6 miesiacu dopiero. Ja to bym znow chciala miec 2 bo chcemy trojke dzieci a mi nie wolno wiecej ze wcgledow na cc i problemy ortopedyczne Ale jestem happy!! Super pogoda, zmienilismy pediatre na lekarza aniola poprostu a jutro tz i szwagier bedą mi robić kuchnię Pozatym maly jest mega grzeczny i nie ma zadnych objawow po szczepieniu...Nadrobilam was a teraz lece robic pyzy z serkiem |
|||||||
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
zuziunia - zdecydowanie blond, w ciemnych wyglądasz bardzo poważnie
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
te pasy sa super http://www.allegro.pl/item882256129_..._stopkami.html bluzeczka uklada sie rewelacyjnie , mam turkus, sliczny kolorek, ale juz niedostepnyhttp://allegro.pl/item931620775_bluz...7012_graf.html i dzis spodnice http://allegro.pl/item921104127_wios..._bravo_34.html oraz golf http://allegro.pl/item927037753_ciaz...megan0606.html
|
#3134 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w styczniu tamtego roku zaczęłam wracać do jasnych... ja planuje coś zrobić po połowie marca... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-02-24 o 13:07 |
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=muminek88;17414716]
popkornu tez mi sie chce ale slonego a tu wszedzie slodki Cytat:
|
||
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i czosnek - wprost uwielbiam!! zawsze się śmiałam, że jakby można to bym czosnek nawet do lodów dodała ![]() a co do kawy to ja muszę.. mam bardzo niskie ciśnienie i puls, bez kawy po prostu nie żyję - tzn żyję ale jak zombie piję rano jedną i po południu drugą - słabiutką i z mlekiem. przez pierwsze 3 miesiące to nawet zapachu kawy znieść nie mogłam, ale już mi wrócił smaczek ![]() zuzia w jednych i drugich fajnie, ale wydaje mi się, że w ciemnych jednak lepiej ![]() pytanie do dziewczyn, które są na Facebook - gracie w FarmVille? coś jeszcze miałam.............. aaaaaaaaa slerozę! no i nie pamiętam co jeszcze miałam napisać...
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
I zapomnialam o jednej bardzo waznej rzeczy napisac
Jak poloze sie teraz czasem na plecach, to mozna zauwazyc, jak dzidzia w srodku sie przemieszcza, bo caly brzuch sie przesuwa, napina, itd Super wzruszajace doznanie to bylo za pierwszym razem ![]()
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dalej 2kg na minusie - dziś zaczęłam 22 tydzień... trochę mnie to martwi, bo niby powinnam coś już przytyć, ale z drugiej strony dzidzia rozwija się dobrze, kopie jak szaleniec, to może nie ma się co martwić....
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te bluzeczki to Ci się nie podniosą na brzuszku jak się powiększy?
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O becikowe jedno i drugie pytasz w gminie swojej. O kwestie urlopów i wynagrodzenia na macierzyńskim w Zusie. A, tak poza tym, jak szłam do pracy to szła młoda para z wózkiem i specjalnie zaczekałam, żeby zobaczyć, co to za marka, bo skrzypiał niemiłosiernie, był to quinny. Ale nie wiem, może trzeba go było naolejiwić
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
bluzeczka jest dosc luzna w pasie (naleze raczej do szczuplych), kupujac patrzylam na podane wymiary Długość całkowita: 65cm i stwierdzilam ze jeszcze dlugo bedzie ok, na dole jest sciagacz ktory jest pod brzuszkiemSzerokość w biuście: 2x38cm, po max. rozciągnięciu: 2x55cm Szerokość na dole: 2x37cm, po max. rozciągnięciu: 2x51cm Długość rękawa od zewnątrz: 71cm a golf jest napisane ze ciazowy, ale w praktyce ma starczyc mi jeszcze na jakies 2-3 miesiace bo pozniej mam nadzieje ze bedzie juz cieplo
|
#3142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o kawe to taka latte raz na jakis czas wypije ale normalnych juz nie a zawsze pilam conajmniej 2 w pracy a herbata mietowa mnie odrzuca Cytat:
wizyte u gina mam we wtorek ale on nie robil mi nigdy usg i pewnie da skierowanie dopiero na połówkowe... |
||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Ci szczerze, że mam sweter, w szpic z identycznego (chyba materiału) jak ten golf... Szybko zaczął się kurczyć po praniu i brzuszek zaczął wystawać . Teraz już sie nie chce tak naciągać. Wredniak.Fakt, że ten jest długi, ale z materiału nie jestem zadowolona. Obym się myliła
|
|
#3144 | ||
|
Zadomowienie
|
Zakupilam dzis centrum materne i urosept. Na materne sama sie zdecydowalam, po tym jak gin kazal mi zastapic folik witaminkami.
Mam nadzieje, ze sie sprawdzi ![]() A urosept....hmmm zazywa ktoras? mi kazal zakupic. Poza tym lykam dalej mumomege. Cytat:
Cytat:
Dzis dzwonie w sprawie szkoly rodzenia
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki, wyście na głowę upadły, serio serio ileż można skrobać... piękna pogoda za oknem, sru na spacer, a nie że piszecie, a potem człowiek nie ma czasu by nadrobić... wariatki! to tak w skrócie...
w każdym bądź razie u mnie pizza na obiad dzisiaj, właśnie zamówiłam, hahaha. A za chwilę będę kończyła sernik królewski, kocham, uwielbiam, ubóstwiam... kocham wszystkie serniki, ale królewski dla mnie jest numerem jeden... jzu sie doczekac nie moge ![]() Kupiłam w ciuchaczu dwie pary jeansów dla Łucji i dla siebie bluzeczke... mam troche zaległych zdjec na komorce, ktore musze wrzucic... ale nie mam kiedy. Zaraz biorę sie z Grzesiem,za dalsza czesc zadań... odezwe sie potem
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
na temat golfu sie jeszcze nie wypowiem bo dopiero czekam, ale mnie troche nastraszylas . zobaczymy, fortuny nie kosztowal wiec dramatu nie bedzie---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- basienka u mnie pogoda srednia, slonca brak i blotko na dworzu. ale za chwile spacerek z psem i ide po corcie do przedszkola
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam.
Zmęczyłam się niemiłosiernie. Cieplutko na dworze i spociłam się jak mysz. Powiem Wam, że jak w Polsce kobieta w ciąży zostaje bez pracy to jest masakra. Według tego co ustaliłam w UP to zasiłek mam do 16 marca, czyli dostanę pieniądze za 5 dni lutego i 16 dni marca a potem nic, dupa, dupa, dupa. Następne pieniądze jakie dostanę to będą pieniądze z rozliczenia z Urzędem Skarbowym ale nie wiem jeszcze ile, bo nie mam jeszcze wszystkich dokumentów. Nie wiem... Stanę pod Kościołem w niedzielę chyba...
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przecież kupiłaś śliczny pas - w razie czego Ci przedłuży bluzeczki .Zresztą nawet jak Ci się skurczy albo będzie podciągał w ciąży, to po niej będzie i tak akurat .U nas też ponuro dzisiaj, zresztą ja się jakoś nie ruszam z domu. Nie mam zbytnio gdzie i po co. Sama spacerować już nie umiem...
|
|
#3149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dalabys troche tej pizzy Ciekawe co tez moj malz wymysli na obiad. Zona chora, maz gotuje...pytanie czy sie doczekam tego obiadu ![]() Cytat:
Fakt jest taki, ze na szkole rodzenia tak czy siak chce chodzic...zawsze cos ciekawego sie dowiem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Dochód na osobę nie może przekraczać bodajże 600 zł. wystarczy przynieść z urzędu skarbowego wydruki o dochodach za zeszły rok, odpowiednie wnioski no i studiować 

No ale w niedziele juz lecimy do siebie, moi rodzice juz zasmuceni lekko...

Teraz się unormowało i chyba mi odbija. Lekarz potwierdził, że teraz ból powinien się zmniejszyć (i tak jest), że macica rozwija się w górę więc powinno być lepiej. Oczywiście wszystko zalezy też od tego jak bardzo urośnie mięśniak. Teraz ma prawie 10 cm 

nigdy czegoś takiego nie jadłam
no i czosnek - wprost uwielbiam!! zawsze się śmiałam, że jakby można to bym czosnek nawet do lodów dodała
odezwe sie potem