![]() |
#481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle dobrze, że tak tego nie przeżywasz, że nie rozpaczasz, bo to nic dobrego, trzymaj tak dalej, mówię ci że pozytywne podejście wszystko zmienia. Pomyśl sobie, że przecież jesteście z TŻ młodzi, zdrowi, to na pewno szybko zajdziecie w ciążę, no bo czemu by miało być inaczej!!?? A na szybką poprawę humorku idź na kawkę i ciacho z kumpelą! Znajdź plusy tej sytuacji. Ja np. Bym się dała pokroić za lamkę czerwonego wina, a nie mogę. Ty możesz się zawsze napić na pocieszenie..... umówić z kumpelami na babski wieczór przy drinach ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Fajnie masz że TŻ ci tak pomaga, tzn. mój też jak mu powiem, ale ja to jestem taka zosia samosia, wiem że to bardzo nioedobre. Masz rację, muszę go trochę zagonić, ale dzisiaj jedze do mamy węgiel wrzucać, to po przerzuceniu tony, to pewnie padnie, nie będę zołzą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Jak jak zwykle największy śpioch ![]() ![]() ![]() Motylku tak mi przykro ale nei martw sie, w końcu sie uda, zobaczysz, tzrymam mocno kciuki!!!!!!!!!!1 Co do rożka, ja będę miala 1 w zestawie z pościela i łóżeczkiem, w szpitalu sobie życza więc dostana, a potem tak jak Darusia mowiła przyda się dla bojących sie dziadków i znajomych ![]() Anulka to faktycznie masz przewalone z ta dziewczyną, kurde akurat Tobei musieli ja władować!!!! Ale dasz rade i szybko się jej pozbądź ![]() Karolinko jak fajnie, moj bejbik na razie ma takie fazy łobuzowania, wczoraj był cicho jak mysz pod miotłą, tylko parę razy dał o sobie znać, ale przed wczoraj szlał, zobaczymy co dzisiaj wymyśli ![]() ![]() Kochana Ty się nie przejmuj gadaniem i zmykaj na zwolnienie, najważniejsza jestes Ty i dzidziuś!!!!!! A ja bym porządek zrobiła z mamuśkami ![]() ![]() ![]() Weronisiu dobrze, ze beirzesz witaminki,ale jak piszesz, ze jeszc dużo w warzywach i owocach, to możesz brac Materne co 2 dzień i już ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Metropolitan weź to sprzątanie na spokojnie kochana!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Kasia pewnie znowu ma straszny zapieprz w pracy, kurde ja nei wiem jak oni mogą ciężarne tak wykorzystywać!????
#484 |
Zadomowienie
|
Karolcia ile płacisz za ten falvit?
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Kochana u nas kosztuje 27,73 zł za 60 tabletek
#486 |
Zakorzenienie
|
dokladnie ja tez pracuje z zerówką i czasami ręce opadaja;/
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
no to nie ma tragedii, pytam, bo ja mam brać feminatal i chciałam porównać, ale chyba podobnie kosztuje może jest ciut droższy.
Już mnie plerki bolą, a tak mało zrobiłam..... kładę się więc i dalej nadrabiam mój serial... ostatni tydzień lenistwa.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
ja bralam Feminatal N
![]() motylku 3 mam kciuki za nastepny raz!! ![]()
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Kochane jestem,
Ja nie wiem co tu sie porobilo jak bylam na tym zwolnieniu ale po prostu nie wiadomo w co rece wlozyc ![]() ![]() Motylku ja mimo wszystko za pleckami trzymam jeszcze kciuki bo moglo byc za wczesnie, mialas czekac do piatku!!! ![]() Milego dnia kochane, postaram sie zagladac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam w planach ukladac ciuchy mlodego rozmiarami bo mi sie tyle nazbieralo tego ze sama doskonale wiem ze w zyciu polowy ciuszkow nie zalozy.
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#491 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale skoro Ty masz tak urozmaicona diete to powinno Ci wystarczyc te 400 magnezu bierzesz chyba ok, taka bezpieczna dawka, teraz na wszystko masz wieksze zapotrzebowanie Cytat:
a moze za wczesnie zrobilas test? Darusia dzieki za rady, w takim razie chyba kupie jeden tak na wszelki wypadek jak ja sie zre z tym moim tz, od kilku dni siedzi w domu bo chory jest i klocimy sie o wszystko rano cud miod, sniadanko do lozka a za chwile spiecie nie moge sluchac tego jego narzekania ze oczy bola, glowa trutututu z tego wszystkiego zwalilam z polki butelke z olejkiem zapachowym i wyladowala na scianie, ladne zacieki... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie kobietki, jak to jest z tym kwasem foliowym, bo już zgłupiałam.
W mojej Maternie jest tego 400µg, a nie mg. A może to to samo? Byłam dziś w aptece i kupiłam sam kwas foliowy 5mg i aptekarka powiedziała, że wystarczy 1 tabletka dziennie, a w ulotce pisze, że dopuszcza się nawet 3 tabletki dziennie czyli 15mg. Nijak to się ma do zawartości w Maternie. Powiedzcie proszę ile kwasu foliowego jest w waszych specyfikach? |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Darusiu mięłgo układania ![]() Weronisiu w moim preparacie jest 200 µg kwasu foliowego, ja w ogóle do 3 miesiąca brałam tylko kwas foliowy, po 1 tabletce dziennie. Engelchen współczuje kochana, ja z moim pracuje w 1 pomieszczeniu i czasami tez się posprzeczamy,ale ogólnie jest pelna harmonia ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko Ty weź zagoń mężusia do sprzątania, ja nic nie robię, bo się boję, po tych moich przeżyciach jak najmniej się wysilam, Ty też powinnaś na siebie uważać!!
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź.
A więc wynika z tego, że dawka z Materny jest wystarczająca. Natomiast to co dziś kupiłam zawiera dużo więcej. Wyczytałam w necie, że w ciąży można zwiększyć dawkę do 1mg, a gdy ktoś w rodzinie chorował na jakieś wady, to nawet do 4mg. A ja kupiłam 5mg! I co teraz? Będę dzielić na pół, bo się łatwo da przekroić. To mi wyjdzie na 100 dni i dopiero potem będę łykać Maternę. |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale postanowiłam sobie jedno napewno nie będe narażała zdrowia i życia naszego dzidziusia i mojego jak będe się źle czuła to nie przyjdę koniec i kropka. Powiem Ci do ruchów maluszka że mam dokładnie tak jak ty, że jak nie czuje cały czas to zaczynam świrować czy wszystko ok, ale zauwazyłam że teraz jest trochę bardziej aktywny i ogólnie ma już swoje pory brykania i spania. No ale wiem że będe spokojniejsza po usg, a to już za tydzień ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karolinko wiem jak to jest, szczególnie w rodzinnej firmie...dlatego rozumiem, ze chcesz jak najdłuzej pracować, ale miejmy nadzieję, ze mężus już niedługo będzie w pełni sił a Ty bedziesz odpoczywać. To mnie pocieszyłaś, skoro Twój maluch tez taki jest to jestem spokojna. Mój akurat jak dzisiaj marudziłam, ze się nie rusza dał mi serię malutkich kopniaczków ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też już się nie umiem doczekac połówkowego a to już za 13 dni,albo raczej az za 13 dni ![]() ![]()
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale macie super, że tak już czujecie te bobasy
![]() ciągle nie mogę wymyślić imienia dla dziecka.... podoba mi się Gabriela (Gabi, Gabrysia). Ale nie wiem czy dziecku by się takie spodobało jak podrośnie. Co do chłopca to już w ogóle nie mam, mama i teściowa namawiają mnie na Igora, ale nie jestem przekonana. Karolinko, sprzątnęłam łazienkę, ogarnęłam ogólnie, kurze pościerałam. Odkurzanie mnie korciło, ale zostawię małżowi bo muszę przystopować jednak. Masz rację trzeba się szanować, bo się nasze bejbiki wkurzą! I tu apel do KASI!!! oszczędzaj się kobieto w tej robocie! |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Tyle zaległości do przeczytania
cześć dziewczyny nie zglądałam pare dni...i prawie 10 stron napisałayście...
Ale dziś sobie poleże znowu bo brzusio coś sie rano zbuntował i zaczął bolec... Tak poza tym to mały zaczął wyraznie kopać...byłam w szoku...w Niedziele po południu poczułam takiego pierwszego pożadnego kopniaka.... i od tej pory jest ich coraz więcej.....mega fajne uczucie.... Co do Suplementów to ja zażywam feminatal 400 +DHA( kwasy tłuszczowe czy jakoś tak...te dobre) Lekarz powiedziała że jest dobry i że zawiera jod (a to ważne jeśli się miało jakieś perypete z tarczycą tak jak ja) Oprócz tego zażywam wapń z magnezem plus żelazo( a to ze względu na przeszła anemię, i to że wapń mi trudno przyswoić bo mało jem nabiału- jelitka odmawiają) W każdym badz razie muszę przyznać że te suplementy działaja, tak patrząć zdrowym okiem na wygląd skóry, włosów, paznokci) Poza tym dziewczyny które jak ja miały mdłości i wymioty przez pierwsze 3 -4 mce mają pewność że daja dzidzi tego co jej potrzeba... buziaczki ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Pamiętacie moją wątpliwości nt. chust Więc znalazłam rozwiązanie :http://www.allegro.pl/item925099887_...tkujacych.html taka kieszonka, której ne trzeba motać, może byc juz dla niemowlaczka, mąż nie będzie miał problemu z motaniem, można karmic piersią dyskretnie... i kosztuje z przesyłką 70( więc gdyby nam nie pasowała nie ma wielkiej straty... także chyba się zdecyduję... |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Weronisia, pozostaje mi tylko cierpliwie czekać ![]() Co do diety to ja mimo że biorę te wszystkie witaminy to strasznie dużą mam potrzebę jedzenia warzyw i owoców. Za to od mięsa mnie odrzuca i to w jakiejkolwiek postaci. Lekarka mi powiedziała, żebym się tym nie przejmowała i jadła inne rzeczy, które zastępują mięso. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() She super, ze maluch nareszcie konkretnie sie odezwał!! A Ty tez na siebie uważaj kochana!!!!!!!! Fajna ta chusta!! I rzeczywiście cena przyzwoita, mnie sie podobaja te drogie,ale tyle nie dam, a ta warta uwagi ![]()
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle zaległości do przeczytania
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem,że jem wszystko to co jadłam przed ciążą, z wyjątkiem kebaba i fast foodów
![]() ![]()
#505 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie zawsze piłam dużo wody a teraz nie lubię..... dobrze, że oprócz mięcha też mogę jeść wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Wiesz co ja chciałam takie nosidełko, ale dziewczyny mnie troche namówiły, a troche poczytałam.... Nie chcę używać jej non stop ale sytuacja kiedy bąbel płacze a ty chcesz coś zobic, albo zakupki, na które nie chcesz się z wózkiem tarabanić...albo cos co mnie przeraża a będzię normalnością..samotny lot samolotem z dzidzią... myslę że warto mieć coś takiego ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem, że miałam nosidełko, ale przydało się tylko 2 m-ce. Potem młody już tyle ważył, że nie dawałam rady go dźwigać. Paski wrzynały mi się w ramiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Torba
Mam następne pytanko....dla tych doświadczonych i tych planujących również
![]() Kupujecie torbę dla mamy? Mi sie strosznie spodobała skip hop denim ....ale kosztuje 70 E..... więc duzio...za duzio... A do tego jakąś tam torbę dostanę z wózkiem... więc nie wiem czy znajdę jakikolwiek rozsądny argument żeby wytłumaczyć mężowi że chcę i potrzebuję... Co wy o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
Mam dla was teraz chwilke
![]() ![]() Jestem strasznie zdziwiona ze was odrzuca od miesa!!! Ja bym mogla jesc miesko caaaly czas. A juz najbardziej mam ochote na krwistego steka ale to odpada ze wzgledu na niedogotowane mieso... She ja na pewno bede kupowac torbe bo sie przydaje jak sie jedzie do kogos w odwiedziny czy nawet daje sie malenstwo komus na 'przechowanie' kiedy ty musisz isc cos zalatwic. Siostra mojego tz-a zawsze ma torbe zapakowana jak do wyjscia i kiedy sie wybiera gdzies z corcia to nawet nie musi sie zastanawiac co ze soba zabrac bo wszystko w torbie sobie siedzi i czeka (cos jak pakowanie rzeczy do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.