|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D
Cytat:
Ogólnie rzecz musi nam się obojgu podobać. Czasem wszystko co wezmę do ręki słyszę tylko " nie nigdy w życiu , nie waż się tego nawet przymierzać itd. " Ale wolę z nim zakupy niż iść z mamą do sklepu i " no widzi pani taka córka jest schudnąć nie chce i nic nie można na nią znaleźć .... bla bla bla ![]() A ona sądzi , że jak mało będzie jadła to z rozmiaru 44 schudnie do 40... i jaka to ona dumna z tego jest . A ja mam w nosie to co ona robi ![]() niech sobie robi co chce . ukończę szkołę to zacznę się odchudzać , nie mam czasu nawet na siłownie iść . Ja teraz mam maturę obronę dyplomu , nie mam czasu na nic , żeby nawet gdzieś wyjść . a nie mam zamiaru odchudzać się tak sobie , żeby za miesiąc przytyć , jak ma to zrobić to chce to dobrze robić . |
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mówię żeby spojrzeli an siebie to słyszę , że oni mają 44 lata a nie 20 jak ja .
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A wiecie co jest najlepsze , maluję trochę ,ale żeby coś ładnego powstało to musi mi się chcieć tzn. muszę mieć taką wenę artystyczną , chęć . Ostatnio jest u nas rodzina i wuja się pyta czy coś namalowałam nowego , to ojciec , ze leniem jestem i nic nie maluję raz na rok coś mi tam się zachce . A wuja , że wie jak to jest , że artysta potrzebuje tego natchnienia i wiecie jak ja wtedy się poczułam , że to wuja mnie broni i rozumie a nie rodzice oni myślą , że wszystko jest na pstryknięcie palcami .
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie przejmuj sie nimi - wazne ze TZ cie kocha taka jaka jestes
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Aha cena fotografa to bez pleneru,bo liczymy na to,że Kawka z TŻem się skuszą na plener we Włoszech
![]() Kawuszko
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Ech jak czytam o kosztach ślubu to się nie dziwię, że TŻ nie śpieszy się do oświadczyn. Ma chłop rację, że na razie nie bardzo nas stać na takie imprezy.
Aniołku a może rodzice nie robią tego bo są źli tylko w ten sposób próbują Cię zmotywować? Skoro sami widzą, że tusza to problem to chcą Cię przed tym uchronić. I tak, wiem jakie to przykre. Ja przytyłam do 60 kg (mam 170 cm) więc mam wagę w normie a moja mama chodziła za mną w święta i się nabijała. No i w sumie pomogło bo przestałam się tak obżerać. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-02-24 o 14:07 |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zabiorę TŻ gdzieś na plażę i tam to zrobimy
Edytowane przez _Remedios Czas edycji: 2010-02-24 o 14:26 |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Smutno mi
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko bylebyś się nie obudziła po kilku latach i stwierdziła szkoda, że wszyscy nie mogli z nami dzielić tej pięknej chwili
. My sami sobie opłacamy wesele ale oboje pracujemy i jedną wypłate odkładamy a z drugiej żyjemy i tniemy koszty tam gdzie można czyli np. ja nie mam sukni za 3000zł tylko za 600zł.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się zawsze marzył taki ślub na plaży
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Nie smuć się |
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Co się stało?
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Czujecie wiosnę?
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, ze nie będziecie opuszczać hotelu ![]() Gdzie robicie? |
||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczynki za przyblizone koszty. Tak srednio liczac wyszlo mi ok 30 000zl. Podejrzewam ze do tego jeszcze spokojnie z 1000 na inne nieprzewidziane *******y. No niemalo, ale coz
![]() Ola
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Katarakta to na ile osób ty chcesz wesele,że 60 tys. liczysz?
Bo wiesz u mnie na 140 osób i pomimo,że nie będziemy oszczędzać (na sukienkę przypuszczalnie przeznaczymy nawet 5 tys.),bedą różne atrakcje to myślę,że w 50 tys. się zamkniemy.Ale jeszcze sobie dzisiaj przeliczę wszystko ![]() Na wynejm samochodu licze nawet 700 do 1000 zł.Jedyne z czym mam problem to koszty dekoracji i kwiatów-ale to się okaże po wykonaniu tego wszystkiego.
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
usypiam porobiłam trochę rzeczy organizacyjnych i zaraz spadam do pracy. Ale mi się nie chce, a w domu jeszcze korepetycje... ale przynajmniej cieplutko i trochę słonka było ![]() Frezyjko, ależ Ty masz ładny głosik
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow Motylku, spore to wesele sie szykuje. Fajnie Ja mysle ze ok 80 osob u nas by wyszlo. Mysle ze to w sam raz-nie za duzo, nie za malo No i koszty o polowe mniejsze.
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Dlatego nie chciałabym robić wesela. Już kawał domu mogłabym postawić za tą kasę. Jakbym miała mniej liczną rodzinę to nie zastanawiałabym się nad tym, a tak to wesele mnie przeraża. Jeszcze chciałabym koleżanki ze studiów zaprosić to chyba wypadałoby jakiś nocleg im płacić. |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Katarakta a ja myślałam, że mam dużą rodzinę skoro wyszło mi, że nie da się zrobić mniejszego wesela niż na 70 osób. Kiedyś nudziło się nam podczas jazdy i liczyliśmy to
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam, jeszcze pewnie jakiś autokar by się przydał, no chyba, że znajdę dom weselny razem z kapliczką
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Tzn nasi znajomi nie pokrywają się ze sobą, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woooowwww...No nieźle ![]() Ale powiem Ci,że u nas na śląsku tez tanio nie jest (tak porównując jak czytałam ile różne dziewczny płacą). Wiadomo,że najdroższej na mazowszu,śląsku i małopolsce. Hmmm teraz się zastanawiam ile mogą kosztować dekoracje ![]() Jakie są jeszcze opłaty?Alkohol i napoje,Kościół,USC. Potem jakieś kosmetyczki,fryzjerzy i ubrania.Nie wiem ile może kosztować strój TŻa ![]() Zwłaszcza,że on chciałby surdut. Ale w sumie to będzie miał szyte u Naszych znajomych http://kaniafashion.eu/index.php?id=garnitury1 więc może nie wyjdzie tak drogo Oni zawsze szyją garnitury dla Teścia,mojego Taty,mojego Brata i dla TŻa też już szyli![]() To jakie jeszcze zostają koszty??
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś czuję, że ciężko nam będzie znaleźć coś równie urokliwego jak ten nasz hotel w Tunezji - chodzi o położenie (na restauracji i pokojach mi nie zależy, ważne, żeby to nie był blok i miał jakiś ogród) http://www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj...aId=1156961056 - tu byliśmy Teraz ceny są sporo wyższe
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Ty też justynko masz miły głosik ![]() wysłałam na pocztę moje upatrzone zdobycze
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku obrączki
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam nie liczyłam:
zapewnienia noclegu, autokaru, garnituru (ale chyba tż nie będzie kupował nowego). Za osobę liczę między 200 a 250zł razem z alkoholem. Szkoły tańca nie wliczałam w koszty. Jak sę zdenerwuję to wezmę cichy ślub. W wakacje bedziemy się tym z tż martwić. |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie to nic konkretnego...
Wczoraj pojechałam z koleżanką do SANEPIDu bo przy nim ponoć robią badania... W internecie była informacja że od 16 do 18 we wtorki i czwartki. Zajeżdżamy a portier mówi że PKD do 15 jest czynny.... No nic, pół dnia w du.pę bo 2h musiałyśmy czekać do 16 a można było iść do domu, odpocząć i się pouczyć. Tzn nie my musiałyśmy... koleżanka była dla podtrzymania mnie na duchu.W każdym razie wróciłam do domu- szukam jeszcze raz w internecie i dokopałam się do informacji że PKD jest w ogóle w innym miejscu. Pojechałam. Horror. Szpital jakiś taki ciemny, ponury, na korytarzu 1 żarówka się pali, przejście zakratowane i tabliczka "przejście dla personelu" przyczepiona do tych krat zardzewiałym drutem i do tego krzywo, wszędzie plakaty o AIDS i innych takich "przyjemnościach". Generalnie po 10 min siedzenia tam, miałam wrażenie że czekam w celi śmierci na wykonanie wyroku- to nie było miłe. Potem wyszedł miły pan i spytał co chcę więc chwilę patrzyłam na niego wielkimi oczami, potem wydusiłam z siebie że "chyba się przebadać". I pierwsze pytanie jakie dostałam "dlaczego chcesz się przebadać?". Powiedziałam w miarę spokojnie dlaczego, on spytał "i co zrobiłaś z partnerem?". A ja w ryk... no tak okrutnie się popłakałam. Pan był bardzo fajny, powiedział że powinnam "kupić bejzbola i mu zaje***" (dokładnie tak powiedział!!). Potem gadka na temat seksu, co to dla mnie jest i takie tam. No i mnie ta rozmowa strasznie dobiła właśnie dlatego że ja do tego podchodzę uczuciowo i nie jest to dla mnie takie o... idziemy się bzykać bo mi się chce. W każdym razie, pan psychol(og) mnie uspokoił, był bardzo miły, sympatyczny i widać było że nie chce żebym płakała Ale powiedział że tak czy siak w kwietniu muszę drugi raz się zbadać- no, teraz będzie lepiej bo najgorzej było przejść przez drzwi do gabinetu. Później wracałam do domu i zamiast wsiąść w autobus to przeszłam taka zamyślona 5km i nawet nie zauważyłam kiedy. Byłam zmęczona więc poszłam pod prysznic i.... i przed 21 zasnęłam, mimo, że miałam się uczyć na dzisiejszy egzamin. Całą noc miałam koszmary... tzn. koszmary... śnił mi się pan X w dosyć nieprzyjemnych sytuacjach, potem jakaś kłótnia z mamą podczas której ona płakała i mówiła że bardzo się na mnie zawiodła. Więc obudziłam się z dołem bo mimo że wyspana to jednak... no nie lubię takich snów. Poszłam na egzamin. Pytania były banalne i wiecie co........ nie znałam na nie odpowiedzi. W pewnej chwili myślałam, że zaczne krzyczeć, bo to było tak proste, że wystarczyło raz przeczytac notatki. A ja tego nie zrobiłam... Poza tym przeszła mi koło nosa wycieczka do Grecji z kolegą... Od chodzenia dzisiaj na obcasach zrobił mi się odcisk na stopie i bardzo boli... I myślę o kimś, o kim nie powinnam... Dlatego mi smutno. |
|
|
|
#1980 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to chyba dziś taki dzień, bo wszyscy mówią, że są śnięci..Ola
Edytowane przez pagka Czas edycji: 2010-02-24 o 15:37 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

przybywa nas w tym 2011 roku 

. My sami sobie opłacamy wesele ale oboje pracujemy i jedną wypłate odkładamy a z drugiej żyjemy i tniemy koszty tam gdzie można czyli np. ja nie mam sukni za 3000zł tylko za 600zł.

Coś czuję, że ciężko nam będzie znaleźć coś równie urokliwego jak ten nasz hotel w Tunezji - chodzi o położenie (na restauracji i pokojach mi nie zależy, ważne, żeby to nie był blok i miał jakiś ogród)