|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
A ja najbardziej o kromce chlebka z chrupiącą skórką.... ach
A w ogóle to jem więcej niżbym zjadała z chlebem, ale ponoć nie ma ograniczeń w jedzeniu, byle dozwolone.
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Moja mama teraz zrobila jakies ciastka francuskie, az nie moge wchodzic do kuchni, bo czuje, ze sie na to rzuce...
Dzisiaj w skzole wypilam litr jogurta naturalnego...;o
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() karadka mam prosbe, moglabys napisac mi (szczegolowo, bo nigdy nie robilam) jak zrobilas zupke jarzynowa? w ilu stopniach i jak dlugo pieklas ciasteczka?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-02-23 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pomidorowa mozesz podobnie zrobic tylko bez brokulow i kalafiora tylko na koniec pomieszaj z jogurtem przecier light - jak znajdziesz, ja mam tylko keczup light wiec takowy dodam ![]() ![]() a mieso ktore gotujesz potraktuj jako makaron - ja tak wlasnie rosol jadlam z samym mieskiem ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- a ciasteczka pieklam w 80 a po 3 min 200 i to jakies 5-10 min i gotowe byly ![]() teoretycznie z tego co mozemy to rozne wypieki mozna kombinowac, ciasteczek mam jeszcze na jutro ale w czwartek lub piatek bede muffinki robic to dam znac ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- a ha ja jeszcze - co juz wczesniej robilam - zeby zabielic zupe to miksowalam czesc jarzyn wtedy gesta byla, a w pomidorowej dodaje jeszcze papryke czerwona i miksuje ja blenderem z marchewka wtedy taki jakby krem sie robi ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki
![]()
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-02-23 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
pomidory jak najbardziej i mozesz je zmiksowac, a cebule w calosci ale obrana
![]() teoretycznie wszystkie zupy robisz na tej samej zasadzie tylko inne dodatki, ogorkowa - trzesz ogorki na tarce o grubych oczkach i dodajesz pod koniec + koperek, z pory - dodajesz cieniutko pokrojona pore pieczarkowa - grzybowa - wrzucasz swierze lub podduszone pieczarki lub grzyby ja jeszcze wrzucam korzen pietruszki i kawalek selera jak mam do kazdej zupy a jak robisz z pieczarek to mozesz krem zrobic, po ugotowaniu zmiksuj pieczarki blenderem i dodaj zółtko i jogurt (ze smietanka jest duzo smaczniejsze no ale... zakazana ![]() teoretycznie kazda zupe mozesz zmiksowac robiac krem, a do jarzynowej dac jakie warzywa masz pod reka ![]() musze jeszce zurek sprobowac zrobic z otrebami ![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
mmmm karadka ale narobiłas mi smaka- tak już tęsknie za warzywkami- a tu 3 dzień proteinek zaczynam
![]() ![]() Dziś rano przezyłam szok waga -67,7 ![]() ![]() ![]() Co do przepisów to faktycznie cuda można wyprawiać- ja jestem na tej diecie pierwszy raz ale z Waszą pomocą widzę jak wiele możemy bo niby niewiele a całkiem fajne danka można komponować Karadka jutro chyba zrobię te ciasteczka- muszę się tylko w produkty zaopatrzyć. Powiedz mi proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Skrobie to najprędzej w jakiś sklepach ze zdrową żywnością. Z jakiego miasta jesteś? Ja mogę podać namiary gdzie znalazłam całkiem tanią z tego co się orientowałam skrobię w Warszawie
![]() A kakao to ja już sama nie wiem. Poszłam do marketu kupiłam Wedla "odtłuszczone", wracam do domu porównuje ze zwykłym Wedlem i wyszło, że to niby odtłuszczone ma jeszcze więcej tłuszczu niż zwykłe !!!! Nie znam się aż tak, więc może to są te dobre tłuszcze albo co??? :|
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Wiecie dziewczyny jak czytam te wasze przepisy to aż mi lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Mam do Was prośbę podajcie parę pomysłów na śniadania w I fazie bo mam już dosyć jajek,sera i wędliny.Wczoraj wieczorem naszło mnie na słodycze,zrobiłam placki z otrąb ze słodzikiem i powiem wam,że było całkiem niezłe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
domino dołączam do Ciebie bo jem mniej więcej to samo...
![]() ![]() ![]() grewana ja jestem z okolic żywca bez skojarzeń z piwkiem hehehe ![]() geberalnie nie mam problemów z zakupem produktów ale tej skrobi nigdy nie kupowałam i nie miałam pojecia gdzie tego szukać takze dzieki za podpowiedź- dziś się wybiorę do sklepu ze zdrową żywnością bo te ciasteczka kuszące.... heheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
ewela ja 1,5 tygodnia za nia lazilam w sumie to dalej nie jestem pewna czy to to bo kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia ale pod jakas inna nazwa nie taka jak wiedzialam i niby ta babka mowi ze to to i jest taka jasno kremowego koloru i zgrzybi jak ziemniaczana no ale... zobaczymy
![]() a kakao to mam takie w kartoniku - nie pamietam nazwy sprawdze jak do domu przyjde ( w pracy siedze) ale nie pisze na nim nic ze jest odtluszczone ale innego nie mam wiec bede je uzywac a co do ciasteczek to mozna chyba ze wszystkiego je robic... jak ktos ma minimalne pojecie o pieczeniu to da rade ![]() ![]() udana - ciastka mozesz jest ale tylko z dozwolonych skladnikow ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ewela a co do otrebow - to nie sa platki owsiane ale otreby - i wszystkie smakowe raczej odpadaja! ale ja nie widzialam smakowych tak szczerze mowiac - to zawsze byly platki owsiane.
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
karadka- no właśnie te otręby to chyba nowość jest- w lewiatanie kupiłam zwykłe owsiane i jako promocja była dołączona mała paczuszka otrębów granulowanych z czarną porzeczką bodajże.... a obok stały otręby granulowane o smaku malinowym wzięłam zwykłe i te owocowe bo nie wiedziałam czy można... hehe teraz już wiem- pójdą na razie w odstawkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
No cześć dziewczynki
![]() ![]() Co myslicie o takich daniach?? lubie eksperymentowac w kuchni i troszke powymyslałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. Tuńczyk w sosie własnym + ogórek korniszony lub kiszony + troszkę koncentratu pomidorowego + przyprawy (jak dla mnie pychotka) 2. pierś kurczaka pieczona w przyprawach w piekarniku bez tłuszczu + sos z koncentratu pomidorowego( moze być tez z jogurtem) zalana 3 jajkami. pychotka mam nadzieje ze nie wykroczyłam pozaramy fazy II ![]() A mam pytanko do was? czy moge robic sobie naleśniczki z mąką kukurydzianą????????:brzy dal: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
czarnulka- taka pierś jest super co prawda ja bez dodatków ale dobrze przyprawioną wczoraj piekłam, podlałam trochę wodą, że by nie była za sucha i pychotka wyszła
![]() karadka- kupiłam tą skrobię - kolor biały, wygląda zupełnie jak maka ziemniaczana i tez tak skrzypi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
no to ja nie wiem co kupilam
![]() a z tymi otrebami to waniliowe mysle ze tak ale owocowe nie bo owocow nie mozna ale porownaj sklad na nich i na normalnych a co do kakaa to mam decomoreno - moja mamusia od lat tego wlasnie uzywala wiec ja tez ![]() a co do urczaka w piekarniku to jak ja robilam to roladki rozbijalam piers i w to poledwice sopocka i zalewalam pomidorowym sosem - keczup light + jogurt bez tluszczu, z jajkami pewno tez pycha - ja serek dawalam ![]() jak bede miec wiecej czasu to zrobie lasagne z baklazana ![]() ![]() ![]() dzisiaj dojadam jarzynowa od wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() co do różnicy między skrobią a mąką kukurydzianą jest właśnie taka że skrobia jest jasna a mąka żółta-więc dobrze kupiłyście U mnie I dzień II fazy i na razie jakoś spokojnie, śniadanie czysto białkowe a potem jajecznica z papryką+pastrami+cebulka a na kolację gotuje się rosół Mam pytanie gdzie kupiłyście ketchup light (czy tylko w Lidlu) i koncentrat pomidorowy jeżeli takowy jest ?
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
galloway ja w lidlu kupilam ale w irlandi ale na pewno w polskim tez jest a przecieru light nie spotkalam
![]() czyli maka kukurudziana ma inna konsystencje niz skrobia????
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie właśnie test i wyszło mi, że pierwsza faza powinna u mnie trwać 2 dni (a ja planuję 5- dziś mam już trzeci) i powinnam na niej schudnąć 1,1 kg a ja mam już - 1,3... no i w ogóle pisze, że moją waga idealną powinno być 61,3 a mi się marzy 60
![]() ![]() galloway- z tego co kojarzę to Ty też w pierwszej fazie nie rezygnowałaś ze sportu? Ja wczoraj byłam na siłowni i tak średnio się czułam- może to dlatego, że drugi dzień Pp miałam? Bo dziś się zdecydowanie lepiej czuję Jutro też planuję i mam nadzieję, że będzie ok? ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- znalazłam fajne przepisy na naleśniki: [COLOR=#018D25 ! important]CIASTO[/COLOR] NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słono 250 gr mąki kukurydzianej 4 jaja 1/2 litra odtłuszczonego mleka 1 szczypta soli Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym. Można je serwować z szynką, łososiem wędzonym etc. Ja sobie przybrałam naleśnik podsmażoną na patelni szynką drobiową, zrolowałam i zjadłam z sosikiem serowym UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 [COLOR=#018D25 ! important]naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych [/COLOR] CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słodko 250 gr mąki kukurydzianej 4 jaja 1/2 litra odtłuszczonego mleka 1 szczypta soli 1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego 1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu ![]() Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym. Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety. UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
skrobia kukurydziana(Corn Starch)-inna nazwa Maizena pochodzi z białego rdzenia kukurydzy i jest używana do żelowania płynów potocznie robienia tzw.glutów, używana w kuchni azjatyckiej, jest lepsza od ziemniaczanej bo nie zostawia posmaku ''papierowego''. Mąka kukurydziana jest z ziaren kukurydzy i jest koloru żółtego
![]() mam nadzieję że trochę rozjaśniłam ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-02-24 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dziewczyny ja wczoraj i dziś zajadam się kotlecikami rybnymi, jak któraś by miała ochotę spróbować, to podaję przepis - mi smakowały baaardzo ![]() ![]() - 2 kostki mrożonego mintaja -jajko -1 cebulka - 1 łyżka skrobii kukurydzianej -koperek - szczypiorek -przyprawa do mięsa mielonego Na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę. Zmielić rozmrożone filety oraz podsmażoną cebulkę, przyprawić solą i pieprzem, przyprawą do mielonych. Wbić jajko i dodać łyżkę skrobii kukurydzianej. Na koniec dodać koperek (ja dałam taką kostkę do kruszenia, bo nie miałam świeżego) i posiekany szczypiorek. Formujemy płaskie kotleciki i smażymy na patelni teflonowej bez oleju. Dla mnie pycha ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
tzn że mąkę kukurydzianą mogę używać tak??
mi to się wydaje ze wy to chudzielce jesteście, bo ja to chce minimum 15 kg zlecieć.... test mi wyszedł ze ja dopiero osiągne wage w wakacje;/ nie wiem czy test jest przesadzony czy ja tak długo bede chudła. chociaz juz widze ze lece z wagi. sama nie wiem;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
witaj EWELA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
hehe boszka no właśnie w tym sklepie kupiłam ta skrobię- sprzedawczyni się śmiała, ze dieta proteinowa jest ostatnio "na fali" i skrobia ma straszne wzięcie- kupiłam ostatni woreczek- przy mnie zamawiała następne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki
![]() ![]()
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
czarnulka mi tez wyszlo ze do prawie konca czerwca
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- jeszcze jedno maki nie skrobie tak ![]()
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
a ja kupiłam mąke i dodałam troche do zupy pomidorowej na jutro
![]() ![]() ![]() to moja pierwsza taka dieta hmm , karadka masz racje... moze i bede miała chęc bo to normalne ale wyrzuty sumienia faktycznie nie pozwolą.... mamy zaraz marzec potem cieplutki maj ![]() ![]() Ciężko mi tylko wtedy gdy mój chłopak wraca o 22 z pracy a ja mu podaje pyszny obiadek... niby motywacja ale tez troszke.. ała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Nie martw się brzuchem. Myślałam, że padnę trupem, jak zobaczyłam po 2 miesiącach diety (1 etap), że w brzuchu mi spadło 35 cm
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczynki - po calym dniu w Lodzi wracam padnieta
![]() ![]() jak wrocilam do domku to wypilam puszke coli light, potem zrobilam sobie zupke jarzynowa - na dwa dni - jakas mieszanke mrozonych warzyw sobie kupilam, gotowalam na polowie piersi z kurczaka, potem zabielilam polowa jogurtu nat zmieszanego z łyżeczka maki kukurydzianej - musze koniecznie skrobie kupic, wiem., doprawilam pieprzem, przyprawa do kurczaka, odrobina soli i wegety - no i wyszlo ostro, ale bez smaku;/ koniecznie musze kupic maggi, bo jak spojrzalam nasza w lodowce jest wazna do 2006 roku ![]() teraz pije kawke ze slodzkiem i zaraz do nauki ;/ w ogole musze pic wiecej czegokolwiek, bo rzadziej siusiam, a to w tej diecie nie powinno miec miejsca ![]() Milego wieczorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.