ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 18:45   #271
Megi428
Wtajemniczenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

A ja najbardziej o kromce chlebka z chrupiącą skórką.... ach
A w ogóle to jem więcej niżbym zjadała z chlebem, ale ponoć nie ma ograniczeń w jedzeniu, byle dozwolone.
Stary 2010-02-23, 19:07   #272
moya07
Zakorzenienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Moja mama teraz zrobila jakies ciastka francuskie, az nie moge wchodzic do kuchni, bo czuje, ze sie na to rzuce...
Dzisiaj w skzole wypilam litr jogurta naturalnego...;o
Stary 2010-02-23, 19:31   #273
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hej podczytuje was tez stosuje od 15 lutego dukana

karadka mam prosbe, moglabys napisac mi (szczegolowo, bo nigdy nie robilam) jak zrobilas zupke jarzynowa?

w ilu stopniach i jak dlugo pieklas ciasteczka?

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-02-23 o 19:34
Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 20:12   #274
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
hej podczytuje was tez stosuje od 15 lutego dukana

karadka mam prosbe, moglabys napisac mi (szczegolowo, bo nigdy nie robilam) jak zrobilas zupke jarzynowa?

w ilu stopniach i jak dlugo pieklas ciasteczka?
hej wiec do garnka wlozylam piers z kurczaka, troche ziarenek smaku, listek laurowy i zaczelam gotowac, wrzuciłam cebule, dodalam pokrojona w talarki marchew, oraz rozdrobnionego kalafiora i brokuły, po jakims czasie wrzucilam kawalek pokrojonej w kostke wloskiej kapusty, doprawilam pieprzem, maggi i zabielilam jogurtem naturalnym bez tluszczu, jak kurczak sie ugotowal to go pokroilam i wrzucilam do zupy, co prawda w orginale zawsze dawalam ziemniaczki ale bez tez dobra powodzenia

pomidorowa mozesz podobnie zrobic tylko bez brokulow i kalafiora tylko na koniec pomieszaj z jogurtem przecier light - jak znajdziesz, ja mam tylko keczup light wiec takowy dodam mozesz tez do kazdej zupki jakies ziółka dodac i pietruszke zielona

a mieso ktore gotujesz potraktuj jako makaron - ja tak wlasnie rosol jadlam z samym mieskiem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

a ciasteczka pieklam w 80 a po 3 min 200 i to jakies 5-10 min i gotowe byly

teoretycznie z tego co mozemy to rozne wypieki mozna kombinowac, ciasteczek mam jeszcze na jutro ale w czwartek lub piatek bede muffinki robic to dam znac

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

a ha ja jeszcze - co juz wczesniej robilam - zeby zabielic zupe to miksowalam czesc jarzyn wtedy gesta byla, a w pomidorowej dodaje jeszcze papryke czerwona i miksuje ja blenderem z marchewka wtedy taki jakby krem sie robi
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 20:14   #275
Mariolcia =P
Zakorzenienie

wielkie dzieki czyli do pomidorowej tez daje marchewke i cebulke? a mozna dorzucic te pomidory w puszce? czy sam przecier z jogurtem wystarczy? i cebule rozumiem ze cala wrzucam zeby byl smaczek? tzn w takich wiekszych kawalkach?

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:16
Stary 2010-02-23, 20:27   #276
karadka
Zadomowienie

pomidory jak najbardziej i mozesz je zmiksowac, a cebule w calosci ale obrana a do rosolu ja dodatkowo opalam opalarka ale jak masz kuchenke gazowa to nad gazem nabij na widelec,

teoretycznie wszystkie zupy robisz na tej samej zasadzie tylko inne dodatki, ogorkowa - trzesz ogorki na tarce o grubych oczkach i dodajesz pod koniec + koperek,
z pory - dodajesz cieniutko pokrojona pore
pieczarkowa - grzybowa - wrzucasz swierze lub podduszone pieczarki lub grzyby

ja jeszcze wrzucam korzen pietruszki i kawalek selera jak mam do kazdej zupy

a jak robisz z pieczarek to mozesz krem zrobic, po ugotowaniu zmiksuj pieczarki blenderem i dodaj zółtko i jogurt (ze smietanka jest duzo smaczniejsze no ale... zakazana)

teoretycznie kazda zupe mozesz zmiksowac robiac krem, a do jarzynowej dac jakie warzywa masz pod reka

musze jeszce zurek sprobowac zrobic z otrebami ciekawe czy wyjdzie ale z jajeczkiem ... mmmm pycha! dam znac!
Stary 2010-02-24, 05:31   #277
ewela2612
Raczkowanie

mmmm karadka ale narobiłas mi smaka- tak już tęsknie za warzywkami- a tu 3 dzień proteinek zaczynam no ale... jeszcze tylko 3 dni
Dziś rano przezyłam szok waga -67,7 więc przez dwa dni straciłam 1,3 jest to motywujące- mam nadzieję, że tendencja spadkowa się utrzyma. Dzisiaj na sniadanko kupie sobie makrelke a na obiadek zaplanowałam wołowinkę mmmm uwielbiam
Co do przepisów to faktycznie cuda można wyprawiać- ja jestem na tej diecie pierwszy raz ale z Waszą pomocą widzę jak wiele możemy bo niby niewiele a całkiem fajne danka można komponować
Karadka jutro chyba zrobię te ciasteczka- muszę się tylko w produkty zaopatrzyć. Powiedz mi proszę gdzie najprędzej dostane skrobię kukurydziana? (nigdy nie kupowałam) a kakao jakie ma byc? takie zwykłe w proszku?
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 07:13   #278
grewana
Wtajemniczenie

Skrobie to najprędzej w jakiś sklepach ze zdrową żywnością. Z jakiego miasta jesteś? Ja mogę podać namiary gdzie znalazłam całkiem tanią z tego co się orientowałam skrobię w Warszawie --> przy hali Marymonckiej jest taki bazarek i tam jest jeden sklepik ze zdrową żywnością i jakimiś ziołami. Tam znalazłam skrobię, w takim czarnym opakowaniu.
A kakao to ja już sama nie wiem. Poszłam do marketu kupiłam Wedla "odtłuszczone", wracam do domu porównuje ze zwykłym Wedlem i wyszło, że to niby odtłuszczone ma jeszcze więcej tłuszczu niż zwykłe !!!! Nie znam się aż tak, więc może to są te dobre tłuszcze albo co??? :|

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 09:23   #279
Udana
Przyczajenie

Wiecie dziewczyny jak czytam te wasze przepisy to aż mi lepiej bo już mam szczerze dość wcinania piersi z kurczaka przyprawionych grosem+ jogurt, albo tuńczyk z cebulką papryką i takimi tam, ja jakoś dziwnie restrykcyjnie podeszłam do tej diety i nic po za to co pisze w opisie, warzywa z zasadzie tylko surowe, zup unikam a przecież faktycznie to tylko wywar z piersi kurczaka z woda i warzywami, co do ciasteczek jednak zostanę przy niejedzeniu ’’słodyczy’’ takie postanowienie aż osiągnę zaplanowana wagę
Udana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 09:35   #280
domino166
Raczkowanie

Mam do Was prośbę podajcie parę pomysłów na śniadania w I fazie bo mam już dosyć jajek,sera i wędliny.Wczoraj wieczorem naszło mnie na słodycze,zrobiłam placki z otrąb ze słodzikiem i powiem wam,że było całkiem niezłe.
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 11:07   #281
ewela2612
Raczkowanie

domino dołączam do Ciebie bo jem mniej więcej to samo... dzisiaj kupiłam sobie otręby owsiane i zjadłam je z mleczkiem jako śniadanko... potem połowę makrelki wędzonej z serkiem lekkim zmieszanym z cebulka i jogurtem naturalnym -pychotka po południu zjem drugą połowę powiedzcie mi kochane czy takie otręby granulowane smakowe tez można? Dodam, ze niestety ale maja one w swoim składzie cukier (owsiane co prawda też ale dużo mniej) jakie jeszcze otręby można? proszę o odpowiedź.
grewana ja jestem z okolic żywca bez skojarzeń z piwkiem hehehe
geberalnie nie mam problemów z zakupem produktów ale tej skrobi nigdy nie kupowałam i nie miałam pojecia gdzie tego szukać takze dzieki za podpowiedź- dziś się wybiorę do sklepu ze zdrową żywnością bo te ciasteczka kuszące.... heheh
Stary 2010-02-24, 11:38   #282
karadka
Zadomowienie

ewela ja 1,5 tygodnia za nia lazilam w sumie to dalej nie jestem pewna czy to to bo kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia ale pod jakas inna nazwa nie taka jak wiedzialam i niby ta babka mowi ze to to i jest taka jasno kremowego koloru i zgrzybi jak ziemniaczana no ale... zobaczymy nie wiem jaka jest roznica w konsystencji i kolorze pomiedzy maka kukurydz. a skrobia? moze ktoras wie????

a kakao to mam takie w kartoniku - nie pamietam nazwy sprawdze jak do domu przyjde ( w pracy siedze) ale nie pisze na nim nic ze jest odtluszczone ale innego nie mam wiec bede je uzywac

a co do ciasteczek to mozna chyba ze wszystkiego je robic... jak ktos ma minimalne pojecie o pieczeniu to da rade podstawa to jajka, slodzik, skrobia i otreby zeby sie kleilo jakos a reszta jak kto lubi
udana - ciastka mozesz jest ale tylko z dozwolonych skladnikow

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ewela a co do otrebow - to nie sa platki owsiane ale otreby - i wszystkie smakowe raczej odpadaja! ale ja nie widzialam smakowych tak szczerze mowiac - to zawsze byly platki owsiane.
Stary 2010-02-24, 12:28   #283
ewela2612
Raczkowanie

karadka- no właśnie te otręby to chyba nowość jest- w lewiatanie kupiłam zwykłe owsiane i jako promocja była dołączona mała paczuszka otrębów granulowanych z czarną porzeczką bodajże.... a obok stały otręby granulowane o smaku malinowym wzięłam zwykłe i te owocowe bo nie wiedziałam czy można... hehe teraz już wiem- pójdą na razie w odstawkę dzięki za odpowiedź zaraz wybieram się po skrobię to Ci napisze jak to wygląda u mnie
Stary 2010-02-24, 12:59   #284
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

No cześć dziewczynki jak tam dietka?? u mnie w sumie nieźle
Co myslicie o takich daniach?? lubie eksperymentowac w kuchni i troszke powymyslałam : jupi::j upi:

1. Tuńczyk w sosie własnym + ogórek korniszony lub kiszony + troszkę koncentratu pomidorowego + przyprawy (jak dla mnie pychotka)

2. pierś kurczaka pieczona w przyprawach w piekarniku bez tłuszczu + sos z koncentratu pomidorowego( moze być tez z jogurtem) zalana 3 jajkami. pychotka

mam nadzieje ze nie wykroczyłam pozaramy fazy II

A mam pytanko do was? czy moge robic sobie naleśniczki z mąką kukurydzianą????????:brzy dal:
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 13:28   #285
ewela2612
Raczkowanie

czarnulka- taka pierś jest super co prawda ja bez dodatków ale dobrze przyprawioną wczoraj piekłam, podlałam trochę wodą, że by nie była za sucha i pychotka wyszła
karadka- kupiłam tą skrobię - kolor biały, wygląda zupełnie jak maka ziemniaczana i tez tak skrzypi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 14:40   #286
karadka
Zadomowienie

no to ja nie wiem co kupilam bo z tego so mi sie wydaje to maka kuk jest zolta i nie ma konsystencji ziemniaczanej a ta nie jest biala tylko kremowa i skrzypi....

a z tymi otrebami to waniliowe mysle ze tak ale owocowe nie bo owocow nie mozna ale porownaj sklad na nich i na normalnych

a co do kakaa to mam decomoreno - moja mamusia od lat tego wlasnie uzywala wiec ja tez

a co do urczaka w piekarniku to jak ja robilam to roladki rozbijalam piers i w to poledwice sopocka i zalewalam pomidorowym sosem - keczup light + jogurt bez tluszczu, z jajkami pewno tez pycha - ja serek dawalam

jak bede miec wiecej czasu to zrobie lasagne z baklazana podobno pycha a ha i mam jeszcze przepis na ciasto z marchewka - taka babka ale wiem ze ciotka kiedys robila ciastka z marchewki i super byly takie zolciutkie

dzisiaj dojadam jarzynowa od wczoraj a musze sie przyznac ze od wczoraj to +0,3 kg caly dzien cos podjadalam od kilku tygodni tutaj nie padalo a wczoraj jak lunelo to szok a ze mialam wolne to siedzialam w domu i kombinowalam co by tu zjesc wiec nawet o 9 wieczor wszamalam jeszcze 2 jajka na twardo, pomidorka ze szczypiorkiem i szyneczke i oczywiscie caly czas ciastka przegryzalam dzisiaj musze sie poprawic hehehehe i tak sobie wmawiam ze na pw to mozna przytyc hehehehee ale od soboty znowu proteinki wiec mysle ze w dol poleci znowu
Stary 2010-02-24, 14:49   #287
galloway
Rozeznanie

cześć dziewczyny
co do różnicy między skrobią a mąką kukurydzianą jest właśnie taka że skrobia jest jasna a mąka żółta-więc dobrze kupiłyście
U mnie I dzień II fazy i na razie jakoś spokojnie, śniadanie czysto białkowe a potem jajecznica z papryką+pastrami+cebulka a na kolację gotuje się rosół
Mam pytanie gdzie kupiłyście ketchup light (czy tylko w Lidlu) i koncentrat pomidorowy jeżeli takowy jest ?
Stary 2010-02-24, 15:30   #288
karadka
Zadomowienie

galloway ja w lidlu kupilam ale w irlandi ale na pewno w polskim tez jest a przecieru light nie spotkalam
czyli maka kukurudziana ma inna konsystencje niz skrobia????
Stary 2010-02-24, 15:40   #289
ewela2612
Raczkowanie

Zrobiłam sobie właśnie test i wyszło mi, że pierwsza faza powinna u mnie trwać 2 dni (a ja planuję 5- dziś mam już trzeci) i powinnam na niej schudnąć 1,1 kg a ja mam już - 1,3... no i w ogóle pisze, że moją waga idealną powinno być 61,3 a mi się marzy 60 no i do 15.04 powinnam ją osiągnąć- czyli jeszcze półtora miesiąca przede mną (do celu oczywiście) ale z Wami dam radę(mam nadzieję)
galloway- z tego co kojarzę to Ty też w pierwszej fazie nie rezygnowałaś ze sportu? Ja wczoraj byłam na siłowni i tak średnio się czułam- może to dlatego, że drugi dzień Pp miałam? Bo dziś się zdecydowanie lepiej czuję Jutro też planuję i mam nadzieję, że będzie ok?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

znalazłam fajne przepisy na naleśniki:
[COLOR=#018D25 ! important]CIASTO[/COLOR] NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słono

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Można je serwować z szynką, łososiem wędzonym etc.
Ja sobie przybrałam naleśnik podsmażoną na patelni szynką drobiową, zrolowałam i zjadłam z sosikiem serowym

UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 [COLOR=#018D25 ! important]naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

[/COLOR]

CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słodko

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli
1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego
1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu )

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety.
UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 15:41   #290
galloway
Rozeznanie

skrobia kukurydziana(Corn Starch)-inna nazwa Maizena pochodzi z białego rdzenia kukurydzy i jest używana do żelowania płynów potocznie robienia tzw.glutów, używana w kuchni azjatyckiej, jest lepsza od ziemniaczanej bo nie zostawia posmaku ''papierowego''. Mąka kukurydziana jest z ziaren kukurydzy i jest koloru żółtego
mam nadzieję że trochę rozjaśniłam

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-02-24 o 15:45
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 16:01   #291
grewana
Wtajemniczenie

witam
dziewczyny ja wczoraj i dziś zajadam się kotlecikami rybnymi, jak któraś by miała ochotę spróbować, to podaję przepis - mi smakowały baaardzo zawsze to jakaś odmiana od tej ciągłej piersi a kurczaka

- 2 kostki mrożonego mintaja
-jajko
-1 cebulka
- 1 łyżka skrobii kukurydzianej
-koperek
- szczypiorek
-przyprawa do mięsa mielonego

Na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę. Zmielić rozmrożone filety oraz podsmażoną cebulkę, przyprawić solą i pieprzem, przyprawą do mielonych. Wbić jajko i dodać łyżkę skrobii kukurydzianej. Na koniec dodać koperek (ja dałam taką kostkę do kruszenia, bo nie miałam świeżego) i posiekany szczypiorek.
Formujemy płaskie kotleciki i smażymy na patelni teflonowej bez oleju.

Dla mnie pycha

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 16:17   #292
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

tzn że mąkę kukurydzianą mogę używać tak??
mi to się wydaje ze wy to chudzielce jesteście, bo ja to chce minimum 15 kg zlecieć.... test mi wyszedł ze ja dopiero osiągne wage w wakacje;/ nie wiem czy test jest przesadzony czy ja tak długo bede chudła. chociaz juz widze ze lece z wagi. sama nie wiem;/
Stary 2010-02-24, 16:21   #293
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
skrobia kukurydziana(Corn Starch)-inna nazwa Maizena pochodzi z białego rdzenia kukurydzy i jest używana do żelowania płynów potocznie robienia tzw.glutów, używana w kuchni azjatyckiej, jest lepsza od ziemniaczanej bo nie zostawia posmaku ''papierowego''. Mąka kukurydziana jest z ziaren kukurydzy i jest koloru żółtego
mam nadzieję że trochę rozjaśniłam
tak wiem rowniez moze byc pod nazwa maizen starch ale to co ja kupilam to zupelnie co innego to jest ze sklepu ze zdrowa zywnoscia i ta babka mi wlasnie tlumaczyla ze to z samego srodka idzie wiec to musi byc to
Stary 2010-02-24, 16:21   #294
boszka1987
Raczkowanie

witaj EWELA też jestem z okolic Żywca i wczoraj dopiero dopatrzyłam fajny sklep ze zdrową żywnością i dopiero po tygodniu kupiłam wszystkie produkty do diety, także skrobie kukurydzianą, sklep zielarski jest koło Kościoła 3 Krzyży, koło sklepu gdzie były kiedyś sukienki ślubne i kantoru, a niedaleko jest kino "Janosik"
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 16:47   #295
ewela2612
Raczkowanie

hehe boszka no właśnie w tym sklepie kupiłam ta skrobię- sprzedawczyni się śmiała, ze dieta proteinowa jest ostatnio "na fali" i skrobia ma straszne wzięcie- kupiłam ostatni woreczek- przy mnie zamawiała następne i dżemiki bez cukru... ale to chyba jeszcze w I fazie nie można?
Stary 2010-02-24, 16:56   #296
Mariolcia =P
Zakorzenienie

wielkie dzieki bede musiala sprobowac

Stary 2010-02-24, 16:59   #297
karadka
Zadomowienie

czarnulka mi tez wyszlo ze do prawie konca czerwca no ale zycie, a tak wogole to sobie nie wyobrazam wrocic do normalnego jedzenia na sama mysl o frytkach mam wyrzuty sumienia chociaz nie ukrywam ze bym zjadla no ale wydaje mi sie ze jak juz skonczymy faze 2 to jak bedziemy mialy zjesc ziemniaki albo chlebek albo inne pysznosci(nie mowiac o kawalku dobrego ciasta) to bedziemy sie zastanawiac zjesc czy nie

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

jeszcze jedno maki nie skrobie tak
Stary 2010-02-24, 18:02   #298
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

a ja kupiłam mąke i dodałam troche do zupy pomidorowej na jutro no trudno.... ale zmyliły mnie przepisy dukańskie ktore były z mąką kukurydzianą. wogole to wydaje mi się ze bardzo mało jem na tej diecie. nie mam zabardzo apetytu a podjadanie zniknęło z mojego menu...
to moja pierwsza taka dieta hmm , karadka masz racje... moze i bede miała chęc bo to normalne ale wyrzuty sumienia faktycznie nie pozwolą.... mamy zaraz marzec potem cieplutki maj więcej ruchu wiec powinno nam to tylko pomóc( mam nadzieje ) :brzyd

Ciężko mi tylko wtedy gdy mój chłopak wraca o 22 z pracy a ja mu podaje pyszny obiadek... niby motywacja ale tez troszke.. ała...
Stary 2010-02-24, 18:18   #299
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
natomiast ten moj nieszczesny brzuch to najbardziej musze brzuszkami atakowac bo nawet jak schudne to brzuch zawsze zostaje na koniec....
Nie martw się brzuchem. Myślałam, że padnę trupem, jak zobaczyłam po 2 miesiącach diety (1 etap), że w brzuchu mi spadło 35 cm
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 18:18   #300
elskede
Rozeznanie

hej Dziewczynki - po calym dniu w Lodzi wracam padnieta ale nie jest tak zle. Na sniadanie wypilam 3/4 szklanki mleka z 2 lyzeczkami otrab, potem okolo 13:00 zjadlam przygotowana rano na szybko salatka z puszki tunczyka w sosie wlasnym, korniszonkiem i łyżeczka musztardy, juz nie kombinowalam z warzywami, bo balam sie jakiejs rewolucji zoladkowej
jak wrocilam do domku to wypilam puszke coli light, potem zrobilam sobie zupke jarzynowa - na dwa dni - jakas mieszanke mrozonych warzyw sobie kupilam, gotowalam na polowie piersi z kurczaka, potem zabielilam polowa jogurtu nat zmieszanego z łyżeczka maki kukurydzianej - musze koniecznie skrobie kupic, wiem., doprawilam pieprzem, przyprawa do kurczaka, odrobina soli i wegety - no i wyszlo ostro, ale bez smaku;/ koniecznie musze kupic maggi, bo jak spojrzalam nasza w lodowce jest wazna do 2006 roku
teraz pije kawke ze slodzkiem i zaraz do nauki ;/
w ogole musze pic wiecej czegokolwiek, bo rzadziej siusiam, a to w tej diecie nie powinno miec miejsca
Milego wieczorku
elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości