|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D
Cytat:
Bo jestem straszną smoczycą
|
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
fistaszku my z Tżtem też staramy się być jak najbardziej samodzielni, ale różnie się układa w życiu, nigdy nie wiadomo czy kiedyś nie będziemy potrzebowali pomocy. Nie uczyni nas to przecież mniej dojrzałymi osobami
Skoro rodziców Motylka stać na spełnianie jej marzeń, a w dodatku da im to szczęście, to dlaczego mieliby z tego rezygnować. Dlaczego generalizujesz i piszesz, że jesteśmy wyrafinowane ? (poza tym wyrafinowany = odznaczający się subtelnością, wymyślnością; wyszukany, wymyślny, za PWN). W moim przypadku krytyka jest mile widziana, lubię być krytykowana, bo dzięki temu mogę się rozwijać, ale chodzi o konstruktywną krytykę
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napiszę tylko tyle, że nie powinno się nikomu zaglądać do kieszeni. Ja osobiście nie wydałabym takiej sumy na wesele, wolałabym chociażby te pieniądze odłożyć na wspólne życie. Jeśli kogoś stać i chce wydać tyle na jeden, niepowtarzalny dzień w życiu, to proszę bardzo, nic mi do tego. Dopóki nie działa to na zasadzie zaciągania kredytów i w ogóle doprowadzenia rodziny do bankructwa to spoko
Dla niektórych 60 tys to dużo, a dla innych 20 to suma ogromna. Jedni i drudzy mają prawo do robienia z pieniędzmi wszystko, czego zapragną ![]() Żyjmy i dajmy żyć innym ![]() Gdybym była mamą i moje dziecko właśnie planowałoby wesele, to normalne, że chciałabym pomóc spełnić mu swoje marzenia na tyle, na ile mnie stać, a przecież każdego może być stać na coś innego
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
nie jesteś, tyle że masz rację - przy TŻ widać lekko Twoją wagę. Powinnaś zakrywać ramiona ale generalnie jesteś osobą wysportowaną, prawda ?
Cytat:
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-02-24 o 21:09 |
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez zimę się "zapuściłam" ale niedługo zacznę chodzić znów na siłownię więc będę stosownie wyglądać względem TŻ i będę wyglądać seksi
|
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie kupiłam nic Tż'owi na święta.. ale to przecież nie o prezenty chodzi Ilsa strasznie generalizujesz i oceniasz.. tak jak swego czasu jeździłaś po swojej przyszłej teściowej.. czasami warto ugryźć się w język Cytat:
Ja się w temacie nie wypowiadam, bo mam wyśrodkowane zdanie, ale jeśli kogoś stać to dlaczego ma nie zorganizować wesela takiego o jakim marzy
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Ja obstawiam siebie i Motylka, bo nie zorganizujemy same wesela
![]() Chociaż jak pisałam wcześniej dla mnie mógłby być to sam ślub gdzieś daleko |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
znowu trola mamy na wątku?
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na kolację, Tż zrobił swoją popisową potrawę - pesto z makaronem - oczywiście jest to szalenie skomplikowane danie
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę burzliwa dyskusja...
W mojej rodzinie raczej naturalną rzeczą jest, że rodzice pomagają w organizacji wesela. I nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym mogła odmówić tego mojemu Tacie. Jesteśmy sami, całe życie pracował na moją przyszłość, w tym także na wesele i co, jak przyjdzie co do czego, mam mu powiedzieć "Wybacz, Tatuś, ale nie chcę Twoich pieniędzy."? Zapłakałby się chyba. A co on ma z nimi zrobić? Zabrać za te x czasu do grobu? Zresztą my od śmierci mojej Mamy mamy wspólną kasę - jego pensje i później emerytura, moja renta... Jak pożyczał coś ode mnie to Go nie ścigałam ze zwrotem, bo przecież sama od niego też dużo dostawałam. Nikt nie ma prawa nikogo oceniać. Po samych postach na forum nie jesteśmy w stanie poznać sytuacji drugiej osoby. Jeden nie chce wesela w ogóle, drugi chce za 100 tys. i jeśli go na to stać, to dlaczego nie? Nawet, jeśli mają w tym dobrowolnie pomóc rodzice, a nie przypominam sobie, żeby jacyś rodzice na tym wątku byli do tego zmuszani.
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:20 |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, minę masz po prostu rewelacyjną
Aniołku, naprawdę nie masz na co narzekać
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że można nie mieć kasy, ale na to moja przyjaciółka zrobiła np. własnoręcznie szachy. Ale nie kupić ani nie zrobić nic na urodziny ani na święta ? Mi byłoby przykro
|
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ehh..
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale dla mnie święta to nie tylko choinka, prezenty i pyszne jedzenie.
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja będę w domu gotować, a tż będzie od czasu do czasu raczył mnie jajecznicą (naprawdę dobrze mu wychodzi) i kanapkami. No i jeszcze tż lubi obierać warzywa
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
to skąd masz możliwość wynajęcia remizy ? Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-02-24 o 21:24 |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro twierdzisz że lepiej znasz jego gust nie dyskutuję...Co do mrożonek, moze się Gwizdak lub ktoś inny do tego ustosunkuje, ale szpinak czy brokuły mrożone o tej porze roku są ponoć zdrowsze A ja uważam że żeby dać komuś prezent, to nie potrzebne są żadne święta.. to tak jak z walentynkami, codziennie powinniśmy obie okazywać miłość, a nie raz w roku..
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze staram się na święta/urodziny tż/naszą rocznicę zrobić bardziej skomplikwane danie, do tego jakieś ciasto. I jest wtedy baaardzo szczęśliwy.
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest Boże Narodzenie, a nie Gwiazdka. Także czas dzielenia się radością z bliskimi. Tylko każdy dzieli się inaczej, ja nie muszę poprzez prezenty. Mój TŻ ciastek nie je, kartki, ani inne duperele ręcznie robione by go nie ucieszyły, jak i mnie zresztą. Wolę mu kupić droższy, praktyczny prezent, który wiem, ze mu się spodoba, a nie rzuci w kąt i będzie się kurzyło.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:28 |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć.... nadrobiłam, matko,teraz już wiem co przeżywaly te,których tu chwilę nie było....
produkujecie z prędkością błyskawicy![]() Dzisiaj cały boży dzień szkoliłam z dietetyki. Ledwo mówie I ledwo myślę..... wyprali mnie....Cytat:
już dobrze z nim, ale to mógł być jednak wylew. Najważniejsze, że jest git. Cociaż podobno urządził mega histerię jak go zostawiłam..... to zależy jakie kto ma fundusze. Na tym m.in. ustrój wolnorynowy polega, że jedni mają mniej a inni więcej. Każdy robi za tyle na ile go stać i tak jak mu odpowiada i jak powiedziała Biska I pytanie Fistaszku: a czemu Tobie to tak przeszkadza, że rodzice motylka płacą za jej ślub tyle kasy? Co do dojrzałości o której tak tu się pieje.... a co ja pomarańcza jestem? ![]() Ilsa, ja wiem, że ja taka nie jestem Bo ja mam dystans do żywienia jakkolwiek to brzmi.Powinnam się pakować na wyjazd jutro ale mi się nie chce....
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

A nie jesteś
Jaka miła niespodzianka 

13.03.2008