|
|
#1021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 10
|
|
|
|
#1022 |
|
Przyczajenie
|
Proszę Was o poradę
Jeżeli są osoby które zamawiały pierścionek McKayla chodzi mi głównie o to jaki numer wybrać pierścionka ,który kupuję np. u jubilera waha się pomiędzy 15 a 16 a w katalogu są 3 numery 6, 8 i 10. Pytanie moje brzmi czy ma ktoś taki rozmiar jak ja palca i kupił pierścionek McKayla i jaki to był numer wg avonu numeracji?? Bardzo proszę o radę
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam jeszcze tester do skóry za polecenie konsultantki i nie działa
Jak wkładam baterię to coś tam pika i się pojawia na tym wyświetlaczu, ale za chwile blaknie i znika całkowicie Albo jestem skrajnie głupia i nie umiem tego obsłużyć albo zwyczajnie jest zepsuty. Co teraz?
|
|
#1024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo sama nie wiem co tam bysmy umieściły, a to dlatego że ja sama rzadko potrzebuję pomocy by ktoś mnie na cos nakierował, po prostu to co się często tu powtarza - ja sama po sobie wiem że zapominam gdzie w strefie szukać informacji o dodawanych prezentach za płatnośc kartą avon - ale może niech ktoś jeszcze coś nam podsunie? bo wychodzi na to że tylko ja chcę jakichś zmian , mi w sumie nic nie przeszkadza, tylko wątków o avonie zaraz będzie ze sto - i trzeba będzie zakładac w koncu wątek specjalny ze spisem wątków o avonieTo co już jest w pierwszym poście można trochę streścić, bo teraz jego długość odstrsza , to co jest w kilku zdaniach umieścic w jednym itp, pogrubić najważniejsze częściAlbo jeszcze jedna możliwość - ale to ty Hosenko będziesz miała trochę pracy - by raz na jakis czas np miesiąc robić porządek - usuwać wszystkie posty które nic nie wnoszą, o takiej treści jaką wcześniej podałam . Przez to wątek nie będzie się tak rozrastał, ale nie wiem czy to dobry pomysł![]() a istnieje jeszcze wątek plotkowy? może by tam przenieść część postów tych bardziej plotkowych , przenieść tzn że tam się będzie pisało o tych oczekiwaniach na kurierów
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-02-24 o 20:33 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do usuwania powtarzających się pytań - ktoś zarzuci, że po to jest przeciez forum, żeby pytać. Trochę racji w tym jest, ale niestety dużo osób tego nadużywa i nie pokwapią się nawet o przeczytanie kilku postów wstecz. Nie mam tez możliwości siedzenia na forum 24 godz/dobe, jest masa przyjemniejszych i bardziej pożytecznych rzeczy do robienia no i jestem tylko zwykłą użytkowniczką, tyle że z większymi uprawnieniami Chyba Aneszna zdziwiła się swego czasu, bo myślała, że moderatorzy są zatrudnieni i to ich praca ![]() Pierwszy post lekko zmodyfikowałam - moze teraz jest bardziej czytelny.
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17424735]oczywiscie mozna, nawet lepiej-bedziesz miala szybciej rozliczone.[/QUOTE]
Jeśli to wiąże się z wiekszymi kosztami, to radzę zrezygnować i jednak przeprosić się z pocztą, bo na szybkie rozliczenie to bym nie liczyła ![]() Dzisiaj spotkała mnie w sklepie klientka, która zamawiała tę nową szminkę, odcień Never so Nude i poprosiła mnie o rozmowę po zakupach. Wystraszyłam się, bo pisałyście tu o uczuleniu na nią, ale jest tak nią zachwycona, że poprosiła mnie o kolejną, tym razem Mocha Maddness
|
|
|
|
#1028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy wysyłacie smski na konkurs? trudne są wasze pytania? |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam trzecie zamówienie z k3. Udało się dobić do 500 ale niewiele skorzystam na tym bo koleżanka zamówiła głównie niekosmetyczne rzeczy. Dla siebie wzięłam demo emulsję anew i kolejne szminki
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
totalne to jest zrozumiałe ale nawet te o których ja pisałam, o kurireach (kiedy on przyjedzie), co dla siebie zamawiamy, co nam się podoba, nawet o brakach które tu umieszczamy a później staja sie nie aktualne
|
|
|
|
#1032 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie banalne pytanie: w co pakujecie kosmetyki swoich klientek?
Bo z tego, co zauważyłam to wycofali z oferty papierowe torebeczki, w które dotychczas pakowałam zamówienia. No i tak się teraz zastanawiam, czy zamawiać te biodegradowalne reklamówki 20x30 cm i w nie pakować? Bo to trochę drogi interes będzie, 25szt. za 4,50 zł. To jakaś nowa akcja ekologiczna czy co? |
|
|
|
#1033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Kurczę, szkoda że jest tylko jeden rozmiar. No ale trudno, trzeba sobie radzić ;D
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Zwroty w chwili obecnej sa rozliczane po uplywie ok 1 tygodnia od momentu dostarczenia do Garwolina
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Sa torebki papierowe za 5zl. Naprawde mocne
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika: no widzisz ... w pierwszym poście jest link do plotkowego
Dlaczego miałby nie istnieć? Pamiętam, że motywem jego powstania było bezsensowna pisanina o misiach a nawet wklejanie ich zdjęć Wątek plotkowy nie przyjął się za bardzo, dziewczyny wolały po prostu nie offtopować niż skakać po wątkach. I bardzo dobrze. Poza tym trudno też pilnować żeby na plotkowym nie było wzmianki o jakims kosmetyku, na zasadzie "to może od razu was tu zapytam ..." Może najlepiej ignorować "głupie" pytania, albo odpowiadać na PW. Nie wiem jak to rozwiązać
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Mi prawde mowiac "szybkie powiekszanie sie" watku nie przeszkadza. Zagladam tu w miare na biezaco.
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w celu stworzenia pierwszego postu z informacjami można napisać do kolciag czy jeszcze ta strona, którą stworzyła istnieje i czy można ją trochę uaktualnić i podać w pierwszym poście naszego wątku linka do niej. Proponuję żeby ten pierwszy post zawierał między innymi: *co oznacza "produkt alternatywny" * co to jest oferta demo, netto (dla rozpoczynających zabawę z avonem bo oni nie mają dostępu do strefy) *ile jest terminów składania zamówień i jakie są progi upustowe (j.w.) *zasady zwrotu produktów (mimo, że są dostępne w strefie to i tak tutaj bardzo często pojawiają się pytania na ten temat) *co się wlicza do bazy upustu a co nie (j.w.) *telefony do avonu *co robić jak nie ma produktu w paczce a jest na fakturze *koszty realizacji małego zamówienia *gdzie znaleźć kody na próbki, torebki, ofertę logo, itp. tak na szybko to mi przychodzi do głowy, zawsze można uaktualniać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Zainteresował mnie Wieszaczek na torebkę Różowa wstążka, zamawiałyście może lub macie tego typu gadżet?
Podoba mi się takie rozwiązanie, ale nie wiem jak się sprawuje ![]() Aaa i zastanawiam się czy Pędzelek z gąbką do oczu ma włoski takie jak miał ten malutki, który był ostatnimi czasy w ofercie czy jest bardziej płaski? Wreszcie dostałam kolczyki McKayla, baaardzo mi się podobają, chodzę cały wieczór w nich |
|
|
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? możecie fotki wrzucić na katalogowy??
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie te maleńkie papierowe torebki były niezastąpione w niektórych przypadkach małych zamówień...
|
|
#1046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz małych biodegradowalnych warto zamówić te większe papierowe ![]() (50% zamówień nie mieści mi się w te małe foliowe torebki) Są na pewno droższe od tych starych papierowych ale chyba głupio dać klientce zamównienie rozłożnoe na 4 małe foliowe torebki... jedna duża papierowa wygląda znacznie lepiej no i wygodniej ją nosić
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak tylko dowiedziałam się że te papierowe torebki będą wycofane hurtem kupiłam je we wszystkich rozmiarach i jeszcze je mam
ale faktem jest że mogliby zrobić te reklamóweczki w rozmiarach podobnych do rozmiarów tych wycofanych już papierowych torebeczek, bo jak ktoś wcześniej wspominał, w czym dać 1 szminkę? szkoda reklamówki
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jeszcze pare tych starych papierowych , miałam już duzo
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2010-02-24 o 23:52 Powód: już wiem |
||
|
|
|
#1050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- poprzez Pocztę Polską - poprzez dowolną firmę kurierską - poprzez COK w Warszawie przy ul. Słowicza 32 Ja ze swojego okręgu wysyłam przez UPS i bez problemu zwroty dochodzą. Wcześniej wysyłałam przez DHL, ale UPS jest tańszy. Zaletą wysyłki kurierem jest możliwość monitorowania przesyłki przez Internet - widać kiedy dokładnie i kto odebrał paczkę w Avonie w Garwolinie i na pewno jest to szybciej niż przez pocztę i na pewno bezpieczniej, gdyż ubezpieczenie do 50 tysięcy zł w większości firm kurierskich kosztuje ok. 1-2zł, a na poczcie kilka-kilkanaście razy więcej. Raz zginęła mi paczka na poczcie, stąd też omijam tę instytucję szerokiem łukiem ![]() Pamiętaj tylko, by w adresie do Avonu dopisać DZIAŁ ZWROTÓW, bo inaczej brak tego przedłużyć może rozliczenie zwrotu i paczka czego wtedy w dziale transportu/poczty w Avonie aż ktoś do niej zajrzy i sprawdzi co zawiera i do jakiego działu jest. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Jeżeli są osoby które zamawiały pierścionek McKayla chodzi mi głównie o to jaki numer wybrać pierścionka ,który kupuję np. u jubilera waha się pomiędzy 15 a 16 a w katalogu są 3 numery 6, 8 i 10. Pytanie moje brzmi czy ma ktoś taki rozmiar jak ja palca i kupił pierścionek McKayla i jaki to był numer wg avonu numeracji??
Jak wkładam baterię to coś tam pika i się pojawia na tym wyświetlaczu, ale za chwile blaknie i znika całkowicie 
- ale może niech ktoś jeszcze coś nam podsunie? bo wychodzi na to że tylko ja chcę jakichś zmian

dla mnie te maleńkie papierowe torebki były niezastąpione w niektórych przypadkach małych zamówień...