Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 21:33   #3271
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

anoxa
pochwal sie jaki wybralas? jakie kolory? masz jakies fotki na necie?
Stary 2010-02-24, 21:35   #3272
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Skubańcu :P masz 3 tys i jeszcze chcesz doić? ;]
"Mnie najwięcej się należy.. a właśnie, ze nam, nam dawać najwięcej..!" Cyt. "Dzień Świra"
tak to tylko fajnie wyglada, bo te 3 klocki to tylko na umowie. pracodawca poszedl mi na reke, podpisal ze mna umowe na czas nieokreslony od 1 grudnia tylko po to zebym miala kase jakas konkretniejsza na l4 i oczywiscie na macierzynskim. od niego do reki dostawalam 500 pln.... wiec smiech na sali - 3 razy zatankowalam i nie bylo kasy a pracuje w biurze nieruchomosci gdzie auto to moje glowne narzedzie pracy procz komputera tak wiec u szefunia najpierw pracowalam na umowie zlecenie z podstawa 500 zl plus 30 % od prowizji ktora uzyskalo biuro za sprzedaz nieruchomosci.... a ze moje biuro to jakies nieporozumienie i od lipca mialam jedna tranzakcje wiec zapieprzalam za psi grosz dlatego mam ochote wycisnac wszystko co sie da. bo od 1 grudnia do momentu pojscia na l4 dostawalam 500 zl mimo tego ze mialam juz umowe z ktorej wynikalo ze powinnam zarabiac 2200 netto
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 21:43   #3273
aniaa22
Zakorzenienie

a jak to jest jak moj maz nie placi podatku dochodowego bo nie ma niby dochodu tzn koszty ma takie ze podatku nie placi to wtedy on ma zerowy dochod i przysluguje mi zasilek wychowawczy?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 21:45   #3274
muminek88
Zadomowienie

a i ktos tu gadal o strachu przed znieczuleniem. Mialam juz 3 razy, u nas w szpitalu nie zgodzono siena calkowite. Szczerze mowiac to byla najgorsza rzecz z cc,nawet ten bol po milej wspominam wiec jak umiecie to zapytajcie czymozecie byc uspane!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 21:47   #3275
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
marta
jak pisalam, ja sole kiedy nie jest juz surowa i podduszona z jablkiem i cebula jest mieciutka i soczysta. a jem rzadko. nie mozna jesc czesto
siala
wg mojej wiedzy na formularzu wpisujesz zarobki swoje i tz ale twoje sa brane pod uwage jako utracone. wiec tylko jego dziela sie na 3. bo przeciez jak bedziesz na wychowawczym to nie bedziesz zarabiac.

i jeszcze jedno, jestescie pewne ze nie mozna pracowac na wychowawczym? moim zdaniem mozna, ale tak by moc samemu sprawowac opieke nad dzieckiem. czyli zlobek odpada. ale np mozna brac zlecenia do domu itp. kto wie cos pewnego?
Ooototo to by było dobre, bo tż ze swoją najniższą podzieloną na 3 osoby nie przekroczy tego progu. Dobre by było i te 400zł, choć teraz z moją pełną wypłatą jest ciężakawo.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak to tylko fajnie wyglada, bo te 3 klocki to tylko na umowie. pracodawca poszedl mi na reke, podpisal ze mna umowe na czas nieokreslony od 1 grudnia tylko po to zebym miala kase jakas konkretniejsza na l4 i oczywiscie na macierzynskim. od niego do reki dostawalam 500 pln.... wiec smiech na sali - 3 razy zatankowalam i nie bylo kasy a pracuje w biurze nieruchomosci gdzie auto to moje glowne narzedzie pracy procz komputera tak wiec u szefunia najpierw pracowalam na umowie zlecenie z podstawa 500 zl plus 30 % od prowizji ktora uzyskalo biuro za sprzedaz nieruchomosci.... a ze moje biuro to jakies nieporozumienie i od lipca mialam jedna tranzakcje wiec zapieprzalam za psi grosz dlatego mam ochote wycisnac wszystko co sie da. bo od 1 grudnia do momentu pojscia na l4 dostawalam 500 zl mimo tego ze mialam juz umowe z ktorej wynikalo ze powinnam zarabiac 2200 netto
No to Nam najwięcej...
Kurde szkoda, że masz tak z tymi umowami pomachlowane choć.. gdybyś podała go do PIPu, że zamiast 2200zł dostawałaś 500zł..

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 21:49   #3276
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a i ktos tu gadal o strachu przed znieczuleniem. Mialam juz 3 razy, u nas w szpitalu nie zgodzono siena calkowite. Szczerze mowiac to byla najgorsza rzecz z cc,nawet ten bol po milej wspominam wiec jak umiecie to zapytajcie czymozecie byc uspane!!!
ale co bolalo wbijanie igly? czy co bo nie bardzo kumam? przy cc jest znieczulenie w kregoslup? moj maz mial kolo 10 razy takie znieczulenie i mowi ze to boli ale nie jakos strasznie

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-02-24 o 21:52
Stary 2010-02-24, 21:51   #3277
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale co bolalo wbijanie igly? czy co bo nie bardzo kumam?
Nie m~ówcie mi o igłach bo ja pobieraniu krwi umieram a jak pomyślę o ilge w kręgosłupie to odrazu mam ochotę wrzeszczeć, żeby mnie chociaż młotkiem w łeb walnęli celem ogłuszenia przed tym igłowaniem

Stary 2010-02-24, 21:55   #3278
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to jest jak moj maz nie placi podatku dochodowego bo nie ma niby dochodu tzn koszty ma takie ze podatku nie placi to wtedy on ma zerowy dochod i przysluguje mi zasilek wychowawczy?
moj maz tez tak kombinuje z tymi kosztami zeby podatku nie placic. przez to narazie nie ma mowy o braniu jakiegokolwiek kredytu :/

Cytat:
Ooototo to by było dobre, bo tż ze swoją najniższą podzieloną na 3 osoby nie przekroczy tego progu. Dobre by było i te 400zł, choć teraz z moją pełną wypłatą jest ciężakawo.

No to Nam najwięcej...
Kurde szkoda, że masz tak z tymi umowami pomachlowane choć.. gdybyś podała go do PIPu, że zamiast 2200zł dostawałaś 500zł..
teoretycznie jakbym byla swinia to bym mogla ale szefunio to "kolega" doceniam to ze w ogole poszedl mi na reke i sam zaproponowal ze podpisze ze mna umowe na stale, bo ja juz kombinowalam zeby zatrudnic sie u męża. tak wiec musialam siedziec cicho i cieszyc sie z tego co bede moze miala. dlatego szybko czmychnelam na l4 zeby juz nie siedziec tam prawie za darmo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 22:01   #3279
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szkoda, że żadna urzędaska nie zaszła z Nami w ciążę to by może udzieliła fachowej porady co tu zrobić by oskubać szefów
Urzędaska w sensie zusowskim, mopsowskim coś tedy

Stary 2010-02-24, 22:01   #3280
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
ale co bolalo wbijanie igly? czy co bo nie bardzo kumam? przy cc jest znieczulenie w kregoslup? moj maz mial kolo 10 razy takie znieczulenie i mowi ze to boli ale nie jakos strasznie
moze bol da sie przezyc ale jest to strasznie niemile i wogole wole nie myslec a miesiac po nadal bolalo mnie to miejsce...mialam juz 3 razy w kregoslup a w de nie ma przymusu i sie wiecej nie dam.Boli i wbijanie igly a najbardziej jak juz ta ciecz sie rozchodzi aoni ciruszajątak tęiglą czy jakos tak.Niejestem jakas panikarą, mialamwypadek kiedys powaznywiec bolu troszke przezylam ale chce was uswiadomic ze jak mozecie to sie dajcieuspac bo to wiele lepsze i niema tyle ryzyka ze cos wam popieprza w kregoslupie bo przed kazdym kluciem trzeba podpisywac ze bierzesz odpowiedzialnosc na siebie a nie bedziesz ich osadzac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 22:04   #3281
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
moze bol da sie przezyc ale jest to strasznie niemile i wogole wole nie myslec a miesiac po nadal bolalo mnie to miejsce...mialam juz 3 razy w kregoslup a w de nie ma przymusu i sie wiecej nie dam.Boli i wbijanie igly a najbardziej jak juz ta ciecz sie rozchodzi aoni ciruszajątak tęiglą czy jakos tak.Niejestem jakas panikarą, mialamwypadek kiedys powaznywiec bolu troszke przezylam ale chce was uswiadomic ze jak mozecie to sie dajcieuspac bo to wiele lepsze i niema tyle ryzyka ze cos wam popieprza w kregoslupie bo przed kazdym kluciem trzeba podpisywac ze bierzesz odpowiedzialnosc na siebie a nie bedziesz ich osadzac
A co z cesarką? Też trzeba coś takiego podpisać?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 22:10   #3282
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mysle. nie ma sensu bez potrzeby w kregoslupie gmerac. ja zawsze jak Damian ma operacje to sie boje o niego bo ma w kregoslup a raz po tym mial lekka zapasc serca no a 9 kwietnia znowu do konstancina na operacje jedziemy i znowu ten strach....

teraz juz wiem o co chodzilo ci tym bolem. ja go nie przezylam wiec nic nie moge powiedziec a Damian po tylu razach juz sie pewnie przyzwyczail
Stary 2010-02-24, 22:15   #3283
kashha
Zadomowienie

Dobry wieczór!

Nie mogę się pozbierać. Czy u mnie problem musi gonić problem? Jeszcze jedno się nie wyjaśniło a już następne przyszło co za życie. Ale jakoś daję radę.
Na poprawę humoru poszłam na zakupy. Dla siebie kupiłam koszulkę. Ale udało mi się znaleźć mnóstwo fajnych rzeczy dla maluszka. W sumie tak nie kupuje, nie kupuje a już mi się tego cała siatka nazbierała.

Już się chwalę

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 22:21   #3284
aniaa22
Zakorzenienie

sliczne te ciuszki

ja spadam spac bo jestem nieprzytomna

dobranoc wszystkim
Stary 2010-02-24, 22:27   #3285
vette
Zadomowienie

Cytat:
żeby mnie chociaż młotkiem w łeb walnęli celem ogłuszenia przed tym igłowaniem
tez tak chce

Cytat:
moze bol da sie przezyc ale jest to strasznie niemile i wogole wole nie myslec a miesiac po nadal bolalo mnie to miejsce...
o to wlasnie chodzi, nic przyjemnego
ale narkoza tez nie jest dla organizmu obojetna ;/
czasami tak sobie mysle, ze z trojga zlego to juz chyba ten porod naturalny najlepszy
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 22:49   #3286
niezawsze
Zakorzenienie

Kasha sliczne te ciuszki szczegolnie kaczuszka.
Nieszczescia chodza parami niestety, ale zawsze pozniej jest dobrze.

Ja w sumie znieczulenia sie nie boje i nie wyobrazam sobie rodzic bez zzo.
Raczej u nas sie narkozy nie stosuje przy cesarce. Wiec zostaje tylko zzo, kurcze to przykro mi Muminek, ze masz takie nie mile wspomnienia. Mi kilka kolezanek opowiadalo, ze to nic nie boli i ze lepiej ze znieczuleniem rodzic bo to duza ulga.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 00:24   #3287
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kasha sliczne te ciuszki szczegolnie kaczuszka.
Nieszczescia chodza parami niestety, ale zawsze pozniej jest dobrze.

Ja w sumie znieczulenia sie nie boje i nie wyobrazam sobie rodzic bez zzo.
Raczej u nas sie narkozy nie stosuje przy cesarce. Wiec zostaje tylko zzo, kurcze to przykro mi Muminek, ze masz takie nie mile wspomnienia. Mi kilka kolezanek opowiadalo, ze to nic nie boli i ze lepiej ze znieczuleniem rodzic bo to duza ulga.
Ja się boję zzo... zresztą na 70% będę miała cesarkę, mama po naszym ślubie przejdzie się do mojego okulisty w ZD-Woli żeby się dowiedzieć o możliwość wystawienia stosownego zaświadczenia.
Nie wiem czy noga sztywna w kolanie byłaby wystarczającą podstawą (obawiam się, że nie, ale do ortopedy też się przejdę w naszej ZD-Wolskiej przychodni - w ZD-Woli myślę, że będzie łatwiej, bo już mnie i mój przypadek znają).

Kilka razy proponowano mi znieczulenie do kręgosłupa... ale za każdym razem udawało mi się wymigać, nieprzebadanym kręgosłupem - a tam też może być niewesoło - bo nie mam z jednej strony mięśnia w odcinku lędźwiowo-krzyżowym.

Miałam kilka razy znieczulenie miejscowe - i zazwyczaj podanie znieczulenia bardziej bolało niż cały późniejszy zabieg (mam porównanie)... A czasem i tak było dość mocno i wyraźnie czuć co i gdzie dotykają, a to nawet jak nie bolało to nie było przyjemne.

Kuzynka rodziła w styczniu bez zoo i innych bajerów - tylko do szycia - bo ją nacieli - podali jej znieczulenie miejscowe...
mówiła, że ten straszny ból trwał 20 minut (bo patrzyła na zegarek na ścianie), cały poród ok 2h45minut.
- o 10 dzwoniła, że już jest w szpitalu i podają jej oksydocynę... a o 12.50 dzwoniła, że zostałam ciocią dziewczynki

Nie wiem czy jak będę miała cesarkę to jakie znieczulenie mi zaproponują... z jednej strony fajnie byłoby zobaczyć swoje dziecko zaraz po porodzie, z drugiej po co się narażać na dodatkowe nieprzyjemności

Edytowane przez mlmFM
Czas edycji: 2010-02-25 o 00:26
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 07:41   #3288
bassienkaw
Zakorzenienie

Witajcie... Łucja dzisiaj dla odmiany wstała o 6:40, myślałam, że jak przyjdzie do mnie to poleżakujemy jeszcze i uśnie,ale poleżakowała do po 7 i nie usnęła... więc teraz puściłam jej bajki, obiecałam jej kilka puścić... i leży i patrzy. Zaraz będziemy śniadanko robić
A co tu taka cisza teraz? wszystkie śpią?

I kilka zdjęć... mój pucinek kochany. W fioletowej nowej kurteczce z ciuchlandu za 5zł bodajże Zdjęcie z mamuśka na spacerze... te czarne spodnie takie szerokie, specjalnie w tkaim rozkroku stanelam, bo wygaldaja jak spodniczko-spodnie, tez z ciuchlandu, z pasem ciążowym, w sumie to średnio się w nich czuję bo są bardzo szerokie i mnie pogrubiają, ale na lato może się przydają... też jakoś 6zł. No i brzucholek aaa i spodnie na zdjęciach gdzie jest Łucja też z ciuchlandu... te co siedzi na koniku za 2zł, a te jeansy po 7zł... są dobrej długości, tylko na te buty tak nachodzi i wydają się krótkie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-02-25 o 07:53
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:00   #3289
kassate1203
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny wy mi lepiej nie mówcie bo ja to tego mojego porodu nie mogę sobie jakoś wyobrazić aż boję sie pomysleć jak to może wyglądać. Chociaż wydaje mi się że najlepszy jest poród naturalny, bądź co bądź najszybciej dochodzisz do siebie i wiadomo że ryzyko powikłań jest dużo mniejsze.

Nieraz tak się zastanawiam że spójrzcie jak teraz jest dobrze-są lekarze, szpitale i różnego rodzaju badania. A dawniej nasze babcie rodziły w domu, czasem była przy nich akuszerka a czasem rodziły same. Żadnej praktycznie pomocy był zdane na swoje własne siły. Jak dobrze że zyjemy w dzisiejszych czasach

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:20   #3290
papeteria
Zakorzenienie

Dzień dobry szalone kobiety
Wreszcie nadrobiłam to co naskrobałyście wczoraj , wieczorem sieć padła więc poszłam spać.
vette
kuruj się
vette itakasia Zaczynałam od edm pasuje mi light neutral teraz nieco zmieszany z olive fair a pędzle kocham ale narazie moje najlepsze podkłady to lauress i lumiere.Za to kocham róże i rozświetlacze większości firm mineralnych (szczególnie silk naturals i edm tylko te drugie niestety się"ocieplają" na mojej twarzy) .
vette urosept to pewnie profilaktycznie.
anuszka ja nigdy nie przepadałam za kawą dlatego tez mnie nie ciągnie.Raz na rok wypije latte. No a ciśnienie mam raczej wysokie .
ja tez panikuje choc juz troszeczke mniej niż jak leżałam a co do blizniaków to raczej juz bys wiedziała
Dobre, kiedyś na kafe czytałam najgłupszy tekst jaki usłyszałaś/eś od swojego chłopaka/dziewczyny.Też było śmiechu.
kassate ja pije butelke dziennie , uwielbiam wode ''kinge''
misiulka super, ze chodzisz na te zajecia a ciuszki urocze
zuziunia mnie sie podobasz w kazdej wersji
ale jak chcesz by włosy odpoczeły to zrób to
hd wiem co czujesz bo tez ciezko mi sie bylo przestawic z czestych wizyt na co miesieczne.Masz jeszcze czas na ruchy Musimy wierzyć, że bedzie dobrze... i ja to wogóle troche panikara jestem a cisnienie mam wysokie przed kazda wizyta ktos tu kiedys mi pieknie napisał, że my mamusie już się martwimy o dzieciatka i tak juz będzie tym bardziej po narodzinach
lazurowa ja to już dawno w ciążowych chodzę.
Ulubione" poszły się czesać" brakuje mi z jakieś 15cm do zapięcia
Dziś mój brat mi walnął "komplement" ze tyje tylko na brzuchu
każdy mówi że w piersiach, ale ja widze, że przybyło mi trochę w pupie bo majtaski niektóre ciasne i chyba na buzi się nieco zaokrągliłam.W końcu to +5kg. Byle dziecie zdrowe było
alguien super, ze pobyt udany
ania urocze ciuszki te skarpetki są świetne gatunkowo .Kiedyś kupiliśmy takie siostrzenicy. Jedyne których nie potrafiła sobie ściągnąć.
King ma takie troche nawiedzone powieści kiedyś czytałam o palcu który wychodził z umywalki.Ja lubiłam horrory i Grishama, ale wyrosłam
Napewno daje ci z bańki ja jak na usg byłam to nawet się obrócił
Ja wczoraj poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu inne niż kopanie, jakby strasznie się ropychał w środku i robił demolkę aż się ruszyć nie mogłam , szłam akurat do kuchni. Nie wiem co to było A co będzie później
madziorek witaj!
farminka obesrańca
niezawsze napewno z tym kopaniem nie ma reguły, ale mój chłopak najczęściej właśnie z lewej kopie
itakasia muszę zrobic tę wątróbkę tym sposobem z jabłkiem napewno smaczna(jabłko kroisz na plasterki ? czy na tarce )
Ja jeszcze nie jadłam w ciąży , ale dziewczyny mi smaka narobiłyście
i chyba w przyszłym tygodniu zrobię.
kasha fajne ciuszki
basienkaw świetne fotki ty to okazje wyłapiesz i brzuszek już ładny
lilka Miałam wczoraj iść na tę glukoze, ale jak wyczytałam na skierowaniu, że mam tam siedzieć 120 min a wiedziałam, że kuzynka przyjeżdża to przełożyłam na inny dzień poza tym byłam taaaka głodna i słaba
Zastanawiam się czy iść jutro bo ponoć najlepiej między 24-28 a ja mam teraz połowę 20tc.Ale mam jeszcze mocz i morfologię to chyba jednak jutro pójdę.Chyba, że z glukozą poczekam.
Napewno zdam relacje.

Wczoraj chciałam kupić lody w Kauflandzie i wyobrażcie sobie, że połowa była po dacie ważności .Ważne do stycznia 2010 , które nie wziełam do ręki to po terminie były.Te w tych dużych paczkach.Sprawdzajcie daty ważności.
Nie kupiłam żadnych, a dziś mi się śniło, że stałam w kolejce po lody i kupiłam takie z truskawkami

A tak wogóle to same ślicznotki w wątku . Po południu posiedzę na spokojnie NK

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:22
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:23   #3291
aniaa22
Zakorzenienie

Basiu ale piekniocha z twojej corci a oczy macie identyczne no ibrzusio fajowy

ja wstalam i sie zalamalam... spadl snieg a miala byc wiosna

papeteria mnie Kingiem zarazil moj brat. i duzo juz ksiazek jego przeczytalam a niektore 2 razy, ale z palcem nie kojaze to chyba zalezy jak sie trafi. moja pierwszą bylo "Lśnienie" wiec wciagnelam sie na maxa a teraz ta Mroczna Wieża az jestem w szoku ze drugi raz to czytam. siedem tomow a chyba cztery z nich maja kolo 800 stron Grishama tez cos czytalam kiedys ale w liceum i nie pamietam juz co.
dobra ide jakies sniadanie zjesc wreszcie

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:30
Stary 2010-02-25, 08:36   #3292
caprica6
Wtajemniczenie

Bassienkaw sliczny brzusio i corcia

Anoxa ten upadek musial niezle wygladac

Kurcze coraz bardziej nie chce tej cesarki ale nic nie poradze, jestem na nia zmuszona
Dzieczwyny odczuwacie czasem bole w pachwinach? To normalne?

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:41
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:51   #3293
aniaa22
Zakorzenienie

mnie czasem takie mysli nachodza i boje sie ze bede miala cesarke bardzo bym nie chciala i mam nadzieje ze to takie moje wymysly a nie dobre przeczucie

ja nigdy nie mialam takiego bolu w pachwinach ale kojazy mi sie ze chyba cos dziewczyny o tym pisaly

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:52
Stary 2010-02-25, 08:52   #3294
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za komplementy... muszę jeszcze porobić fotki ostatnich nabytków, dzisiaj siedzę w nowej bluzeczce jaką wczoraj kupiłam... super jest Dzisiaj za to wybieram się do nowego ciuchlandu,ale to popołudniu, bo to w centrum, więc czekam aż mąż z pracy wróci i auto będę miała... dziś albo jutro podjadę, zobaczę

Poród naturalny, nie taki straszny jak go malują. Najwazniejsze nie nakręcac się, nie myśleć o tym, bardzo ważne nie czytac innych historii... myśleć pozytywnie!!! Ja to przez pół ciąży powtarzałam, że będę miała latwy, szybki i przyjemny poród, i grzeczne śpiące w nocy dziecko... i wygadałam sobie. Myślenie pozytywne to jednak 80% sukcesu No może przyjemny poród nie był, bo ciężko powiedzieć by poród mógł być przyjemny... bo to jednak ból, nie ma co się okłamywać, od razu po porodzie powiedziałam, że więcej dzieci nie chcę mieć... ale to mija. Serio serio zapomina się o tym bólu, do następnego razu nie taki diabeł straszny jak go malują...

Aniu ale nie fajnie... powiadasz śnieg? Aaaa tragedia! U nas śniegu nie ma,ale i słonecka brak. Muszę sprawdzić pogodę długoterminową co tam zapowiadają...

CO do bólu w pachwinach, to ponoć normalne, mnie też czasem dopada!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:08   #3295
aniaa22
Zakorzenienie

no snieg a tak juz sie fajnie zapowiadalo a tu taka niemila niespodzianka. i jeszcze mgla jak mleko ze swiata nie widac
Stary 2010-02-25, 09:13   #3296
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Bassienkaw sliczny brzusio i corcia

Anoxa ten upadek musial niezle wygladac

Kurcze coraz bardziej nie chce tej cesarki ale nic nie poradze, jestem na nia zmuszona
Dzieczwyny odczuwacie czasem bole w pachwinach? To normalne?
Mnie lekarz powiedział, że to właśnie więzadła się rozciągają.

ania no to masz co czytac tyle stron

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:14
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:15   #3297
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Wczoraj chciałam kupić lody w Kauflandzie i wyobrażcie sobie, że połowa była po dacie ważności .Ważne do stycznia 2010 , które nie wziełam do ręki to po terminie były.Te w tych dużych paczkach.Sprawdzajcie daty ważności.
Nie kupiłam żadnych, a dziś mi się śniło, że stałam w kolejce po lody i kupiłam takie z truskawkami

A tak wogóle to same ślicznotki w wątku . Po południu posiedzę na spokojnie NK
Trza było brać! W Kaufie jest ponoć tak, że jak znajdziesz jakiś przeterminowany produkt to płacą ci za to 5zł za sztukę Nieźle byś sobie dorobiła
Ja nigdy nie próbowałam znaleźć ale ponoć studenci jacyśtam, gdzieśtam znaleźli cały wózek przeterminowanego towaru i należało im się kupa kasiory i nie chcieli im wypłacić bo niby za dużo.. ale sprawę wykłócili

A tak wogóle to dzień dobry
Zmykam po moje ślubowe wdziano.. znaczy się futerkową kurteczkę ;]
Nie podoba mi się za bardzo ale jak bedzie zimno to muszę mieć.

Stary 2010-02-25, 09:15   #3298
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Papeteria ty miałaś dzisiaj to badanie na którym trzeba pić glukozę? Bo już się pogubiłam która miała iść. Idzie to w ogóle wypić? Mnie na samą myśl o wypiciu czegoś tak słodkiego trzęsie blee
Moja siostra była na tym i mówiła, że to jest takie słodkie, że aż słone i nie zdążyła do końca wypić, a już
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:16   #3299
itakasia
Zakorzenienie

witajcie sloneczka
basienka
fajne ciuszki
papeteria
ja kroje jablko w palsterki, tylko umiarowae cienkie zeby sie szybko miekkie zrobilo

ja bylam rano na badaniach, wyniki popoludniu. kiedys dzwonilam zapytac ile mnie to bedzie kosztowalo: morfologia, mocz, grupa krwi(bo oczywiscie zgubilam) i przeciwciala. mialo byc 83zl. a dzis juz mnie pani kasuje i przyszla wtedy jeszcze inna i mowi ze ona tu zle nalicza bo te przeciwciala sa juz w grupie wliczone i mam zaplacic 53zl. no drobiazg, niewiele brakowalo a bym dolozyla 30zl za czyjas niewiedze

a teraz juz po pysznym sniadanku i za chwile sie zbieram do sklepu. a to przez was bo podobno od dzis w realu promocje dzieciece. jade zobaczyc. moze sie na cos skusze

a w toruniu mgla i tak szaro

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:18
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:21   #3300
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a ja jestem wyczerpana, ledwo dzis doszlam do domu, rano zemdlalam w autobusie, jak weszlam wieczorem do domu to maz powiedzial ze zle wygladam i jestem blada... chyba mnie juz praca wyczerpuje ... we wtorek pogadam o zwolnieniu z moim ginkiem
To niedobrze, marsz na zwolnienie!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
no snieg a tak juz sie fajnie zapowiadalo a tu taka niemila niespodzianka. i jeszcze mgla jak mleko ze swiata nie widac
U mnie też śnieg
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości