|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Ehh mizernie się czuję..
pocieszcie mnie ze to przez ciąze tak histeryzuje i wiariuje z powodu tej sagi i tych opisow... moze po porodzie mi minie?
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-02-24 o 20:57 |
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Ja jakoś się zestarzałam chyba i odromantyczniłam,bo jak są zbyt romantyczne opisy to na mnie nie robi wrażenia,wręcz mi się śmiać chce
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
zuziunia ja jestem za ciemnymi, bo wyostrzają Twoja urodę a w blondzie jestes mdła, przeciętna. Także ciemne
![]() a ja jestem wyczerpana, ledwo dzis doszlam do domu, rano zemdlalam w autobusie, jak weszlam wieczorem do domu to maz powiedzial ze zle wygladam i jestem blada... chyba mnie juz praca wyczerpuje ... we wtorek pogadam o zwolnieniu z moim ginkiem |
|
|
|
#3244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na sernik zapraszam, wyszedl bardzo dobry... jutro tescie sie zapowiedzieli na serniczek hahaha A swoja droga powiedz mi jak robisz watrobke? Bo ja w takiej wersji nigdy nie robilam... ja tylko w mąke i na patelkę z cebulką ![]() Cytat:
Ja jeszcze nie wyciągałam rzeczy z piwnicy, ale jak przyjdzie pora, pewnie sama sie wzrusze, choc corcia w grudniu skonczyla dopiero 2 lata... a tutaj 7 lat roznicy... pozdrawiamCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do rzeczy po kimś, to super pomysł, bo dziecko to dosłownie wyrastqa w momencie z wszystkiego ![]() a oc do blizniakow, to ciekawe czy gdzies wyjda blizniaki Ależ wy spamujecie... masakra. Damian mój czyta Łucji bajki, na jutro na obiad będą gołąbki dostałam od rodziców... poza tym pewnie spacer, tescie na kawe przyjada, a na popoludnie nei mamy nic zaplanowane, wiec moze slodkie lenistwo najwyzsza pora...
|
|||||
|
|
|
#3245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawo do zasiłku wychowawczego. W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu. |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maleństwo miało pupę w dole brzucha, było złożone w pół i nogi przyciągnięte do twarzy a główkę u góry Później to będzie we wszystkich możliwych miejscach jak już mu będzie ciasno
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne bo gadalam o tym z moim wykladowca od podatkow, a ona jest jakims dyrektorem w zusie... no ale sie nie upieram. kurdeeee a juz planowalam isc na wychowawczy i wykorzystac mojego pracodawce jak moge
no coz.... nie mozna miec wszystkiego ![]() wlasnie znalazlam caly artykul o wychowawczym. http://www.rodzicpoludzku.pl/Mamy-pr...howawczym.html Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-02-24 o 20:57 |
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz ja na bledy nie zwrocilam uwagi . moze ktos tlumaczyl z angielskiego?Heh ja jestem otumaniona wiec kazdy kit przejdzie nawet jak jest z błedami i przesycony tkliwosciami, pewnie do momentu az sie pozbede tej manii... No ale to masz szczescie ze na ciebie nie dziala.. na mnie chyba wszystko ostatnio dziala co czytam w sadze Zmierzch.. Aha no i na ogladanie Zmierzchu mam jakis czas stop. Chcialam sie jeszcze komus wyzalic i powiedzialam troche mojemu mezowi. Wiem ze przeciez nie mozna facetowi powiedziec, ej jest taki wampir w ksiazce co mokro mi sie robi (oczywiscie wyolbrzymiam teraz). Ale tak powiedzialam ze czytam ksiazke, o dziewczynie zakochanej w wampirze, ze nie wiem czy dalej czytac, bo babka ma taki talent, tak opisuje, nawet zwykle pocalunki (dodajac ze wogole jak mozne takie cos przejąc - bo przeciez jest on twardy, zimny i ma lodowate usta, a przeciez czułosc, pożądanie itp kojarzą się z ciepłem itp) działają tak ze nie idzie sie oderwać. I ze potem cale dnie o tym mysle co w ksiazkach, i nie umiem wrocic do rzeczywistosci, tylko to mam w glowie, i jak lunatyk chodze. Chyba nie zrobilo to na nim zlego wrazenia bo nic na to nie powiedzial, ani mina jego nic nie mowila. No i powiedzialam ze przyszedl film ktory zamówilam, na podstawie 1szej czesci (w dodatku sklamalam ze przekonalam siorke zeby zaplacila mi go na minione urodz jako prezent- wiecie kase on zarabia na plate dlugow a ja wydaje 50zl na byle film... wiem nie grzeczna jestem) i ze boje sie go obejrzec bo wiem jak dzialaja na mnie ksiazki, i nie wiem czy nie bedzie gorzej. Wtedy mezus powiedzial ze mam zaczekac az on przyjedzie i obejrzymy go razem. (czyli dobrze sie stalo.. moze bedzie mi razniej? Wtedy bede mogla sie wtulic w ciepłą klate mojego meza, a ewentualne pragnienia-jakby takie sie pojawily po filmie- bede mogla przelac na niego... Mysle ze moze jego obecnosc mi pomoze. Bo tak bardzo chce zobaczyc ten film a tak bardzo sie tego obawiam.. -czuje sie jak do psychiatryka! :szok: A raz mu powiedzialam (bo nie wiedzialam jak glupio mam sie tlumaczyc) ze dlatego mu mowie ze taka chodze, ze potem nie obecna bo naczytam sie tych opisow, potem mysle o nim i tak bardzo tesknie ze nie umiem sie na niczym skupic.. Choc wlasciwie jest inaczej.. bo mysle o wampirze, o jego slowach (fatalnie to brzmi-jego slowa, a tak naprawde to wymyslone przez pisarke-tym gorzej sie z tym czuje!), ale jednak tez potem mysle o mezu.. ale nie wiem o kim czesciej... Ale 1 + bylam tak napalona, a raczej rozmarzona, po czytaniu ksiazek, potem po mysleniu u mezu, pisaniu mu chyba z tydzien, dziennie smsow nasyconych pragnieniami i czulosciami, ze po powrocie w pierwsza noc bylo namiętnie.. Wiadomo ze nie tak jak w wyobrazni, ale chociaz raz mialam chec od dawna.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-02-24 o 21:09 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci juz spia wiec relaksik
![]() niestety wychowawczy to nie 80% dochodu, i niestety nie mozna przekroczyc progu dochodowego 500 zl z kawalkiem na osobe. liczymy dochody za 2008 i odejmujemy nasze, czyli tzw utracone i dzielimy na liczbe osob w rodzinie. basienka ja klopsiki smaze albo robie w sosie pomidorowym z sosem pomysl na obiad z winiar. a watrobke robie tak: najpierw odkrajam co trzeba, maczam w bulce. na patelni smaze cebule pokrojona w slupki, dodaje watrobke, pozniej dodaje jablka pokrojone cienko, sole i dodaje majeranek. dusze wszystko bylam dzis w pepco. kupilam kilka par body, skarpetki, pajacyka. najsmieszniejsze ze prawie wszystko dla dziewczynki a usg dopiero w sobote. ale byly takie tanie i ladne
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
entertete a o jaki skrzypiacy quinny chodzilo ?
ten: http://allegro.pl/item919721622_quin...la_od_g_7.html czy ten: http://allegro.pl/item934930506_quin...nowy_nowy.html bo ja zamierzam kupic taki wozek
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
ZUS powinni zrównac z ziemią. Co miesiąc oddaje im 800 zł, czyli tydzień pracuje za darmo. A i tak jest to składka najniższa. Czyli emerytura ok 700 złotych.
Ten kaszel mnie wykończy. Boję sie, że dzidzia to szarpanie źle znosi. |
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast u mnie jak chciałam wziąć zapomogę za zajście w ciążę, to mi powiedzieli, że to nie jest "nagły przypadek losowy". Ale muszę to zbadać jeszcze. Mój po awanturze odnośnie braku zainteresowania czytał dzisiaj ze mną o wózkach i zrobiliśmy niby listę wyprawki (bez kosmetyków i ciuszków) i trochę przedyskutowaliśmy. A jednak można... . Wystarczy chcieć.
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
bajka to byl wózek na 4-ech kółkach, i po prostu to był tak okropny dźwięk, że uszy bolały
no ale nie wiem czy tak jest we wszystkich, czy ta para miała jakis felerny, tylko tak zaobserowałam, a głupio mi było zaczepić. |
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Też taki płaciłam. Ale niestety od ponad roku płacę już pełną stawkę. Aż boli, jak robie przelew.
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
ufff jak na 4 to nie ten co ja chce
kurcze, wkurzylyscie mnie tym macierzynskim moglyscie nic nie pisac to zylabym dalej zludzeniami ze bede taaaaaka bogata |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Trochę ruchu nie zaszkodzi .
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
DZIDZIADZIUMDZIA:
najlepiej zadzwonic do dziekanatu i podpytac... jak jedna Pani ci powie ze nie,zadzwon raz jeszcze i postaraj sie z inna porozmawiac. Powiedz,ze slyszalas od znajomej z uczelni,ze uczelnia przyznaje zapomoge jednorazowa z tytulu urodzenia dziecka itd... i ze chcialas wypytac co i jak ja tak po prostu zrobilam... ITAKASIA: solisz watrobke w trakcie duszenia? i ci nie trwardnieje? Ja dopiero na talerzu... albo jak juz jest wylacozny gaz... |
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja mam na umowie najniższą krajową i mój tż też to co będzie skoro ja na macierzyńskim "utracam"swoje zarobki? Wtedy jego pensję dzielimy na 3 osoby (ja, tż i dzidzia) czy jak? Czy moje plus jego dzielimy na 3 ? I gdzie wtedy się odejmuje te utracone?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze tu wszyscy uczacy sie, fajnie
![]() basienka ja sole dopiero kiedy jest juz podsmazona, dopiero wtedy dodaje sol, majeranek i jablka, i dusze wszystko razem. wazne zeby nie solic surowej
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży się powinno unikać jedzenia wątróbki bo ma za dużo witaminy A. Zresztą ja i tak jej nie znoszę, robie tylko mężowi
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mnie najwięcej się należy.. a właśnie, ze nam, nam dawać najwięcej..!" Cyt. "Dzień Świra"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3265 | ||||
|
Zadomowienie
|
tofajnie siemasz,jawpierwszejdo20n icnie tylam
![]() [QUOTE=anuszka1401;1741514 0]slodkinormalnie...dziwnyj estiminiesmakuje...chceso lony Cytat:
Cytat:
a co do sernika to nie mialas czasem piec jablecznika??nawet ci przepis dalam Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sie nie musze martwic kasa bo tu w de nie ma tyle zamieszania....maly spi,ja ladnie zaliczylam 15minrowerku stacjonarnego, kąpiel i w koncu mopge was nadrabiac...jutro chyba nie wejde bobede robic lasanie i tzw ciasto cebulowe na piatek i cos na sobote bo nie bede miala kuchni... |
||||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia rozumie... co do uczących się osób, to ja na szczęście teraz kończę, a z drugiej strony szkoda,bo nie dostanę kasy z uczelni hahaha. Ale tak na powaznie to dobrze,ze juz koniec, bo to jednak duzy wydatek... a tak to troche zostaje w kieszeni
a przy dwójce dzieci jak najbardziej wskazane ![]() Jezu jak wy spamujecie, jestescie okropne. Mam nadzieje,ze jutro uda mi sie zrzucic zdjecia z telefonu,bo dzis mialam jakis problem ![]() No i jutro oddajemy wkońcu PIT od Damiana... mam nadzieje,ze gora do miesiaca przyjdzie kasa i wkoncu kupimy nowego laptopa ![]() MUMINKU no wlasnie jablecznika nie robilam... jakos mi sie nie chcialo wkoncu go zrobic... za to dzisiaj ten sernik, mrauuu chodzil za mną oj chodził Wrzucę jutro fotkę... i podam przepis ze zdjęciem na super sałatkę
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-02-24 o 21:25 |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
no to mialam nadrabiania za caly dzien...
aniaa dzidzia sie napewno obraca bo ja mam zdjecia usg w roznych ujeciach nawet mialam glowka do dolu aaa i moj pies tez wczoraj uciekl bylismy z nim u mamy ta otworzyla drzwi a on to wykorzystal naszczescie wiem ze on wraca i mama go lapala na dworze bo sie bala ze ucieknie i ze to jej wina a on sie z nia bawil choc przez jakies 10min uciekl i nie bylo go widac co mnie troche martwila naszczescie dobrze sie skonczylo ![]() alguien gratuluje takich mocnych ruchow ![]() a ja jestem szczesliwa bo bylam wybralam naroznik w takich kolorach jak mi sie marzyl ![]() co ja dzisiaj zrobulam... bawilam sie z psem i zawsze sie do niego slizgam na poadlodze w kapciach i tak sie slizgnelam ze sie przewrocilam runelam ostro tylko na rece sie przytrzymalam troszke bolala ale juz jest dobrze najgorsze ze maz widzial i opierdziel dostalam ze co by bylo gdy by dziecku cos sie stalo a ja co? smialam sie do upadlego na tyle ze podniesc z podlogi sie nie moglam bo wiedzialam ze upadlam na pupe i nic sie nie stalo
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
marta
jak pisalam, ja sole kiedy nie jest juz surowa i podduszona z jablkiem i cebula jest mieciutka i soczysta. a jem rzadko. nie mozna jesc czesto siala wg mojej wiedzy na formularzu wpisujesz zarobki swoje i tz ale twoje sa brane pod uwage jako utracone. wiec tylko jego dziela sie na 3. bo przeciez jak bedziesz na wychowawczym to nie bedziesz zarabiac. i jeszcze jedno, jestescie pewne ze nie mozna pracowac na wychowawczym? moim zdaniem mozna, ale tak by moc samemu sprawowac opieke nad dzieckiem. czyli zlobek odpada. ale np mozna brac zlecenia do domu itp. kto wie cos pewnego?
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
W nowym M jak mama opisanych jest parę ciekawych wynalazków. Np domowy detektor i monitor tętna płodu. Zaciekawił mnie również przyrząd treningowy, który w 3 tygodnie pozwala wzmocnić i wyćwiczyć mięśnie krocza przed porodem, tak aby uniknąć nacięcia. Ciekawe czy to działa. Cen oczywiście nie podaja.
itakasia właśnie kiedyś zrobiłam dokładnie według takiego przepisu jak TY i jakos mąż nie poczuł różnicy. Może te jabłka za późno dodałam. Nie wiem też jaki efekt daje dodanie jabłek, bo ja nawet sie nie zmusze, żeby spróbować. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:32 |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, z tego co się orientuje, można pracować na wychowawczym... choc chyba nie na całym etacie... choć tu nei jetem pewna
wpiszcie w google: praca na wychowawczym ![]() No nic ja spadam do wyrka, mąż już czeka, dziecię śpi, karmi wypiłam... zmęczona jestem po całym dniu a jutro kolejny. Trza mieć siły. DOBRANOC I bez wielkiego spamu!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

ze to przez ciąze tak histeryzuje i wiariuje z powodu tej sagi i tych opisow... moze po porodzie mi minie?

Ja jakoś się zestarzałam chyba i odromantyczniłam,bo jak są zbyt romantyczne opisy to na mnie nie robi wrażenia,wręcz mi się śmiać chce

a na sernik zapraszam, wyszedl bardzo dobry... jutro tescie sie zapowiedzieli na serniczek hahaha 
Tego gdzie się urodziło czy gdzie będzie zameldowane,zakładając że będzie w moim stałym miejscu zamledowania?