|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
anoxa
pochwal sie jaki wybralas? jakie kolory? masz jakies fotki na necie?
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
tak wiec u szefunia najpierw pracowalam na umowie zlecenie z podstawa 500 zl plus 30 % od prowizji ktora uzyskalo biuro za sprzedaz nieruchomosci.... a ze moje biuro to jakies nieporozumienie i od lipca mialam jedna tranzakcje wiec zapieprzalam za psi grosz dlatego mam ochote wycisnac wszystko co sie da. bo od 1 grudnia do momentu pojscia na l4 dostawalam 500 zl mimo tego ze mialam juz umowe z ktorej wynikalo ze powinnam zarabiac 2200 netto
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to jest jak moj maz nie placi podatku dochodowego bo nie ma niby dochodu tzn koszty ma takie ze podatku nie placi to wtedy on ma zerowy dochod i przysluguje mi zasilek wychowawczy?
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
a i ktos tu gadal o strachu przed znieczuleniem. Mialam juz 3 razy, u nas w szpitalu nie zgodzono siena calkowite. Szczerze mowiac to byla najgorsza rzecz z cc,nawet ten bol po milej wspominam wiec jak umiecie to zapytajcie czymozecie byc uspane!!!
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde szkoda, że masz tak z tymi umowami pomachlowane choć.. gdybyś podała go do PIPu, że zamiast 2200zł dostawałaś 500zł..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wbijanie igly? czy co bo nie bardzo kumam? przy cc jest znieczulenie w kregoslup? moj maz mial kolo 10 razy takie znieczulenie i mowi ze to boli ale nie jakos strasznie
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:52 |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Nie m~ówcie mi o igłach bo ja pobieraniu krwi umieram a jak pomyślę o ilge w kręgosłupie to odrazu mam ochotę wrzeszczeć, żeby mnie chociaż młotkiem w łeb walnęli celem ogłuszenia przed tym igłowaniem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale szefunio to "kolega" doceniam to ze w ogole poszedl mi na reke i sam zaproponowal ze podpisze ze mna umowe na stale, bo ja juz kombinowalam zeby zatrudnic sie u męża. tak wiec musialam siedziec cicho i cieszyc sie z tego co bede moze miala. dlatego szybko czmychnelam na l4 zeby juz nie siedziec tam prawie za darmo
|
||
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że żadna urzędaska nie zaszła z Nami w ciążę to by może udzieliła fachowej porady co tu zrobić by oskubać szefów
![]() Urzędaska w sensie zusowskim, mopsowskim coś tedy
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
moze bol da sie przezyc ale jest to strasznie niemile i wogole wole nie myslec a miesiac po nadal bolalo mnie to miejsce...mialam juz 3 razy w kregoslup a w de nie ma przymusu i sie wiecej nie dam.Boli i wbijanie igly a najbardziej jak juz ta ciecz sie rozchodzi aoni ciruszajątak tęiglą czy jakos tak.Niejestem jakas panikarą, mialamwypadek kiedys powaznywiec bolu troszke przezylam ale chce was uswiadomic ze jak mozecie to sie dajcieuspac bo to wiele lepsze i niema tyle ryzyka ze cos wam popieprza w kregoslupie bo przed kazdym kluciem trzeba podpisywac ze bierzesz odpowiedzialnosc na siebie a nie bedziesz ich osadzac
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a 9 kwietnia znowu do konstancina na operacje jedziemy i znowu ten strach....teraz juz wiem o co chodzilo ci tym bolem. ja go nie przezylam wiec nic nie moge powiedziec a Damian po tylu razach juz sie pewnie przyzwyczail |
|
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Nie mogę się pozbierać. Czy u mnie problem musi gonić problem? Jeszcze jedno się nie wyjaśniło a już następne przyszło co za życie. Ale jakoś daję radę.Na poprawę humoru poszłam na zakupy. Dla siebie kupiłam koszulkę. Ale udało mi się znaleźć mnóstwo fajnych rzeczy dla maluszka. W sumie tak nie kupuje, nie kupuje a już mi się tego cała siatka nazbierała. Już się chwalę
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne te ciuszki
![]() ja spadam spac bo jestem nieprzytomna dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale narkoza tez nie jest dla organizmu obojetna ;/ czasami tak sobie mysle, ze z trojga zlego to juz chyba ten porod naturalny najlepszy |
||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Kasha sliczne te ciuszki szczegolnie kaczuszka.
Nieszczescia chodza parami niestety, ale zawsze pozniej jest dobrze. Ja w sumie znieczulenia sie nie boje i nie wyobrazam sobie rodzic bez zzo. Raczej u nas sie narkozy nie stosuje przy cesarce. Wiec zostaje tylko zzo, kurcze to przykro mi Muminek, ze masz takie nie mile wspomnienia. Mi kilka kolezanek opowiadalo, ze to nic nie boli i ze lepiej ze znieczuleniem rodzic bo to duza ulga. |
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy noga sztywna w kolanie byłaby wystarczającą podstawą (obawiam się, że nie, ale do ortopedy też się przejdę w naszej ZD-Wolskiej przychodni - w ZD-Woli myślę, że będzie łatwiej, bo już mnie i mój przypadek znają). Kilka razy proponowano mi znieczulenie do kręgosłupa... ale za każdym razem udawało mi się wymigać, nieprzebadanym kręgosłupem - a tam też może być niewesoło - bo nie mam z jednej strony mięśnia w odcinku lędźwiowo-krzyżowym. Miałam kilka razy znieczulenie miejscowe - i zazwyczaj podanie znieczulenia bardziej bolało niż cały późniejszy zabieg (mam porównanie)... A czasem i tak było dość mocno i wyraźnie czuć co i gdzie dotykają, a to nawet jak nie bolało to nie było przyjemne. Kuzynka rodziła w styczniu bez zoo i innych bajerów - tylko do szycia - bo ją nacieli - podali jej znieczulenie miejscowe... mówiła, że ten straszny ból trwał 20 minut (bo patrzyła na zegarek na ścianie), cały poród ok 2h45minut. - o 10 dzwoniła, że już jest w szpitalu i podają jej oksydocynę... a o 12.50 dzwoniła, że zostałam ciocią dziewczynki ![]() Nie wiem czy jak będę miała cesarkę to jakie znieczulenie mi zaproponują... z jednej strony fajnie byłoby zobaczyć swoje dziecko zaraz po porodzie, z drugiej po co się narażać na dodatkowe nieprzyjemności
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-02-25 o 00:26 |
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie... Łucja dzisiaj dla odmiany wstała o 6:40, myślałam, że jak przyjdzie do mnie to poleżakujemy jeszcze i uśnie,ale poleżakowała do po 7 i nie usnęła... więc teraz puściłam jej bajki, obiecałam jej kilka puścić... i leży i patrzy. Zaraz będziemy śniadanko robić
A co tu taka cisza teraz? wszystkie śpią? I kilka zdjęć... mój pucinek kochany. W fioletowej nowej kurteczce z ciuchlandu za 5zł bodajże Zdjęcie z mamuśka na spacerze... te czarne spodnie takie szerokie, specjalnie w tkaim rozkroku stanelam, bo wygaldaja jak spodniczko-spodnie, tez z ciuchlandu, z pasem ciążowym, w sumie to średnio się w nich czuję bo są bardzo szerokie i mnie pogrubiają, ale na lato może się przydają... też jakoś 6zł. No i brzucholek aaa i spodnie na zdjęciach gdzie jest Łucja też z ciuchlandu... te co siedzi na koniku za 2zł, a te jeansy po 7zł... są dobrej długości, tylko na te buty tak nachodzi i wydają się krótkie
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-02-25 o 07:53 |
|
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny wy mi lepiej nie mówcie bo ja to tego mojego porodu nie mogę sobie jakoś wyobrazić
aż boję sie pomysleć jak to może wyglądać. Chociaż wydaje mi się że najlepszy jest poród naturalny, bądź co bądź najszybciej dochodzisz do siebie i wiadomo że ryzyko powikłań jest dużo mniejsze. Nieraz tak się zastanawiam że spójrzcie jak teraz jest dobrze-są lekarze, szpitale i różnego rodzaju badania. A dawniej nasze babcie rodziły w domu, czasem była przy nich akuszerka a czasem rodziły same. Żadnej praktycznie pomocy był zdane na swoje własne siły. Jak dobrze że zyjemy w dzisiejszych czasach
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry szalone kobiety
![]() Wreszcie nadrobiłam to co naskrobałyście wczoraj , wieczorem sieć padła więc poszłam spać. vette kuruj się vette itakasia Zaczynałam od edm pasuje mi light neutral teraz nieco zmieszany z olive fair a pędzle kocham vette urosept to pewnie profilaktycznie. anuszka ja nigdy nie przepadałam za kawą dlatego tez mnie nie ciągnie.Raz na rok wypije latte. No a ciśnienie mam raczej wysokie . ja tez panikuje choc juz troszeczke mniej niż jak leżałam a co do blizniaków to raczej juz bys wiedziała Dobre, kiedyś na kafe czytałam najgłupszy tekst jaki usłyszałaś/eś od swojego chłopaka/dziewczyny.Też było śmiechu. kassate ja pije butelke dziennie , uwielbiam wode ''kinge'' misiulka super, ze chodzisz na te zajecia a ciuszki urocze zuziunia mnie sie podobasz w kazdej wersji ![]() ale jak chcesz by włosy odpoczeły to zrób to ![]() hd wiem co czujesz bo tez ciezko mi sie bylo przestawic z czestych wizyt na co miesieczne.Masz jeszcze czas na ruchy ktos tu kiedys mi pieknie napisał, że my mamusie już się martwimy o dzieciatka i tak juz będzie tym bardziej po narodzinachlazurowa ja to już dawno w ciążowych chodzę. Ulubione" poszły się czesać" brakuje mi z jakieś 15cm do zapięcia ![]() Dziś mój brat mi walnął "komplement" ze tyje tylko na brzuchu każdy mówi że w piersiach, ale ja widze, że przybyło mi trochę w pupie bo majtaski niektóre ciasne i chyba na buzi się nieco zaokrągliłam.W końcu to +5kg. Byle dziecie zdrowe było alguien super, ze pobyt udany ania urocze ciuszki King ma takie troche nawiedzone powieści kiedyś czytałam o palcu który wychodził z umywalki.Ja lubiłam horrory i Grishama, ale wyrosłam ![]() Napewno daje ci z bańki ja jak na usg byłam to nawet się obróciłJa wczoraj poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu inne niż kopanie, jakby strasznie się ropychał w środku i robił demolkę aż się ruszyć nie mogłam , szłam akurat do kuchni. Nie wiem co to było A co będzie później ![]() madziorek witaj! farminka niezawsze napewno z tym kopaniem nie ma reguły, ale mój chłopak najczęściej właśnie z lewej kopie ![]() itakasia muszę zrobic tę wątróbkę tym sposobem z jabłkiem napewno smaczna(jabłko kroisz na plasterki ? czy na tarce ) Ja jeszcze nie jadłam w ciąży , ale dziewczyny mi smaka narobiłyście ![]() i chyba w przyszłym tygodniu zrobię. kasha fajne ciuszki ![]() basienkaw świetne fotki ty to okazje wyłapiesz i brzuszek już ładny lilka Miałam wczoraj iść na tę glukoze, ale jak wyczytałam na skierowaniu, że mam tam siedzieć 120 min a wiedziałam, że kuzynka przyjeżdża to przełożyłam na inny dzień poza tym byłam taaaka głodna i słaba Zastanawiam się czy iść jutro bo ponoć najlepiej między 24-28 a ja mam teraz połowę 20tc.Ale mam jeszcze mocz i morfologię to chyba jednak jutro pójdę.Chyba, że z glukozą poczekam. Napewno zdam relacje. Wczoraj chciałam kupić lody w Kauflandzie i wyobrażcie sobie, że połowa była po dacie ważności .Ważne do stycznia 2010 , które nie wziełam do ręki to po terminie były.Te w tych dużych paczkach.Sprawdzajcie daty ważności.Nie kupiłam żadnych, a dziś mi się śniło, że stałam w kolejce po lody i kupiłam takie z truskawkami ![]() A tak wogóle to same ślicznotki w wątku . Po południu posiedzę na spokojnie NK
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-25 o 08:22 |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu ale piekniocha z twojej corci
a oczy macie identyczne no ibrzusio fajowyja wstalam i sie zalamalam... spadl snieg papeteria mnie Kingiem zarazil moj brat. i duzo juz ksiazek jego przeczytalam a niektore 2 razy, ale z palcem nie kojaze to chyba zalezy jak sie trafi. moja pierwszą bylo "Lśnienie" wiec wciagnelam sie na maxa a teraz ta Mroczna Wieża az jestem w szoku ze drugi raz to czytam. siedem tomow a chyba cztery z nich maja kolo 800 stron Grishama tez cos czytalam kiedys ale w liceum i nie pamietam juz co.dobra ide jakies sniadanie zjesc wreszcie
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-25 o 08:30 |
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Bassienkaw sliczny brzusio i corcia
Anoxa ten upadek musial niezle wygladac ![]() Kurcze coraz bardziej nie chce tej cesarki ale nic nie poradze, jestem na nia zmuszona Dzieczwyny odczuwacie czasem bole w pachwinach? To normalne? Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-02-25 o 08:41 |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
mnie czasem takie mysli nachodza i boje sie ze bede miala cesarke
bardzo bym nie chciala i mam nadzieje ze to takie moje wymysly a nie dobre przeczucieja nigdy nie mialam takiego bolu w pachwinach ale kojazy mi sie ze chyba cos dziewczyny o tym pisaly
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-25 o 08:52 |
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za komplementy... muszę jeszcze porobić fotki ostatnich nabytków, dzisiaj siedzę w nowej bluzeczce jaką wczoraj kupiłam... super jest
Dzisiaj za to wybieram się do nowego ciuchlandu,ale to popołudniu, bo to w centrum, więc czekam aż mąż z pracy wróci i auto będę miała... dziś albo jutro podjadę, zobaczę Poród naturalny, nie taki straszny jak go malują. Najwazniejsze nie nakręcac się, nie myśleć o tym, bardzo ważne nie czytac innych historii... myśleć pozytywnie!!! Ja to przez pół ciąży powtarzałam, że będę miała latwy, szybki i przyjemny poród, i grzeczne śpiące w nocy dziecko... i wygadałam sobie. Myślenie pozytywne to jednak 80% sukcesu No może przyjemny poród nie był, bo ciężko powiedzieć by poród mógł być przyjemny... bo to jednak ból, nie ma co się okłamywać, od razu po porodzie powiedziałam, że więcej dzieci nie chcę mieć... ale to mija. Serio serio zapomina się o tym bólu, do następnego razu nie taki diabeł straszny jak go malują...Aniu ale nie fajnie... powiadasz śnieg? Aaaa tragedia! U nas śniegu nie ma,ale i słonecka brak. Muszę sprawdzić pogodę długoterminową co tam zapowiadają... CO do bólu w pachwinach, to ponoć normalne, mnie też czasem dopada! |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
no snieg
a tak juz sie fajnie zapowiadalo a tu taka niemila niespodzianka. i jeszcze mgla jak mleko ze swiata nie widac
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania no to masz co czytac tyle stron
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-25 o 09:14 |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle byś sobie dorobiła Ja nigdy nie próbowałam znaleźć ale ponoć studenci jacyśtam, gdzieśtam znaleźli cały wózek przeterminowanego towaru i należało im się kupa kasiory i nie chcieli im wypłacić bo niby za dużo.. ale sprawę wykłócili ![]() A tak wogóle to dzień dobry ![]() Zmykam po moje ślubowe wdziano.. znaczy się futerkową kurteczkę ;] Nie podoba mi się za bardzo ale jak bedzie zimno to muszę mieć.
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie zdążyła do końca wypić, a już
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie sloneczka
basienka fajne ciuszki papeteria ja kroje jablko w palsterki, tylko umiarowae cienkie zeby sie szybko miekkie zrobilo ja bylam rano na badaniach, wyniki popoludniu. kiedys dzwonilam zapytac ile mnie to bedzie kosztowalo: morfologia, mocz, grupa krwi(bo oczywiscie zgubilam) i przeciwciala. mialo byc 83zl. a dzis juz mnie pani kasuje i przyszla wtedy jeszcze inna i mowi ze ona tu zle nalicza bo te przeciwciala sa juz w grupie wliczone i mam zaplacic 53zl. no drobiazg, niewiele brakowalo a bym dolozyla 30zl za czyjas niewiedze ![]() a teraz juz po pysznym sniadanku i za chwile sie zbieram do sklepu. a to przez was bo podobno od dzis w realu promocje dzieciece. jade zobaczyc. moze sie na cos skuszea w toruniu mgla i tak szaro
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-02-25 o 09:18 |
|
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

tak wiec u szefunia najpierw pracowalam na umowie zlecenie z podstawa 500 zl plus 30 % od prowizji ktora uzyskalo biuro za sprzedaz nieruchomosci.... a ze moje biuro to jakies nieporozumienie i od lipca mialam jedna tranzakcje wiec zapieprzalam za psi grosz 
wbijanie igly? czy co bo nie bardzo kumam? przy cc jest znieczulenie w kregoslup? moj maz mial kolo 10 razy takie znieczulenie i mowi ze to boli ale nie jakos strasznie

ale szefunio to "kolega" doceniam to ze w ogole poszedl mi na reke i sam zaproponowal ze podpisze ze mna umowe na stale, bo ja juz kombinowalam zeby zatrudnic sie u męża. tak wiec musialam siedziec cicho i cieszyc sie z tego co bede moze miala. dlatego szybko czmychnelam na l4 zeby juz nie siedziec tam prawie za darmo 

no a 9 kwietnia znowu do konstancina na operacje jedziemy 

aż boję sie pomysleć jak to może wyglądać. Chociaż wydaje mi się że najlepszy jest poród naturalny, bądź co bądź najszybciej dochodzisz do siebie i wiadomo że ryzyko powikłań jest dużo mniejsze.
ktos tu kiedys mi pieknie napisał, że my mamusie już się martwimy o dzieciatka i tak juz będzie tym bardziej po narodzinach
, które nie wziełam do ręki to po terminie były.Te w tych dużych paczkach.Sprawdzajcie daty ważności.