|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka słów o naturze facetów:)
Cytat:
Dla mnie nie jest nowością, że istnieją normalni, kochający, troskliwi i dojrzali faceci. Jak takiego w końcu spotkasz to przestaniesz takim jadem może pluć.
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Bo facet ma MESKA DUME i chocby sie swiat mial skonczyc nie powie ze cos jest nie tak
![]() Woli bladzic,kombinowac ale musi sie wykazac i tyle ![]() W gruncie rzeczy to dosc proste istoty,dobre karmienie,troche seksu,czulosci,poglaskani a po glowce i mozna z nimi zyc ![]() I pamietajcie ze facet zawsze musi myslec ze to on podejmuje decyzje ![]()
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Aż nie wiem od czego zacząć..
Humorki - no cóż, n/c, rzeczywiście, to typowo męski problem Ogólnie, jeśli to miał być żart, to nie wyszło; jeśli trafne spostrzeżenie - tym bardziej. Równie dobrze ja mógłbym napisać, że kobiety potrafią tylko żreć, gadać przez telefon, chodzić na zakupy, nie rozumieją koszykówki, przed trzydziestką puchną, po trzydziestce zaczynają śmierdzieć rybą, marzą o operacji plastycznej, zmuszają do robienia dzieci, bez wyrzutów sumienia oddają się kolegom, nie można im zaufać, nie rozumieją mapy, nie potrafią się zamknąć, wiecznie je coś boli i lubią kiełbasę podwawelską z keczupem*, a na każdą próbę zaprzeczania odpowiadać, że to przecież przykłady z życia wzięte. Problem w tym, że z jednego życia, które nijak ma się do całokształtu. *oczywiście, to tylko przykładowe bzdury, które akurat przyszły mi do głowy. Cytat:
Za to ten, który chciał je kochać do końca świata, był taki nudny i niepociągający, bo się za bardzo starał.
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2010-02-25 o 01:35 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
1. 2. Zazwyczaj doskonale wiemy o co chodzi tylko udajemy głupich, żeby na przykład nie wdawać się w dyskusje.
3. Troche w tym prawdy. Tylko że deklarowanie i wyznawanie uczyć jest nie potrzebne. Wystarczy chyba je okazywać? 4. Akurat walentynki są komercyjnym i niepotrzebnym świętem. Dlaczego niby w jeden dzień w roku wszyscy mają wyznawać sobie miłość? 6. To kobiety cześciej robią takie akcje jak przeglądanie SMSów. Jak facet jest zazdrosny to nie jest po prostu pewny siebie. 7. Czasem trzeba się spotkać z kumplami bez towarzystwa kobiet. To czy są najważniejsi to już sprawa indywidualna. 8. To normalne, że facet lubi towarzystwo kobiet. Czy to złe jak facet pójdzie do klubu się rozerwać, potańczy z paroma dziewczynami czy chociaż porozmawia? To od razu jest zdrada? Nie popadajmy w paranoie. 9. Znam mase kobiet, które też nienawidzą zakupów a w szczególności przymierzać ciuchów. Jak coś się podoba to po jaką cholere marnować pół dnia szukając innych rzeczy? ![]() 10. Bardzo indywidualna kwestia. 11. Podobnie. Znam pare związków, które tak funkcjonują i są szczęśliwi. 12. To już dużo uogólnienie. Nie wszyscy faceci się tym interesują. 13. Może był nieśmiały? 14. ... 15. Znowu uogólniasz. Znam dziewczyny które zrywają z facetami przez gg. 18. Ja na przykład nie uznaje stawiania kobietom obiadu/kina/kolacji. Szczególnie jeśli nie jestem z nią w jakimś bliższym związku. Zazwyczaj jesteśmy w ten samej sytuacji finansowej (studia ) to czemu ja mam aż tak nadwyreżać mój budżet. Albo raz ja stawiam, raz ona, albo mówie wprost że każdy płaci za siebie. Jeśli nie szuka sponsora to zazwyczaj reaguje pozytywnie/obojętnie. Podryw na drinka również nie wchodzi w gre, chyba że to ona postawi
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Bo na razie dowiedziałam się, że obracam się w patologicznym środowisku.---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- [QUOTE=rabid;17435135]Aż nie wiem od czego zacząć.. Humorki - no cóż, n/c, rzeczywiście, to typowo męski problem Ogólnie, jeśli to miał być żart, to nie wyszło; jeśli trafne spostrzeżenie - tym bardziej. Równie dobrze ja mógłbym napisać, że kobiety potrafią tylko żreć, gadać przez telefon, chodzić na zakupy, nie rozumieją koszykówki, przed trzydziestką puchną, po trzydziestce zaczynają śmierdzieć rybą, marzą o operacji plastycznej, zmuszają do robienia dzieci, bez wyrzutów sumienia oddają się kolegom, nie można im zaufać, nie rozumieją mapy, nie potrafią się zamknąć, wiecznie je coś boli i lubią kiełbasę podwawelską z keczupem*, a na każdą próbę zaprzeczania odpowiadać, że to przecież przykłady z życia wzięte. Problem w tym, że z jednego życia, które nijak ma się do całokształtu. *oczywiście, to tylko przykładowe bzdury, które akurat przyszły mi do głowy. Wiem, że to kobiety mają humory, ja jestem tego najlepszym przykładem i dlatego byłam zdziwiona, że faceci też ![]() Widzę, że jest odpowiedź atakująca moje spostrzeżenia Dzięki przynajmnie, że nie mówisz mi, że to ja mam problem ze sobą.
|
||
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
a ja się zgodzę z Asienką! Mój TŻ też jest totalnym przeciwieństwem tego opisanego przez autorkę wątku. Widocznie masz pecha do facetów albo źle ich wybierasz
![]() Jak czytam te stereotypowe teksty to dochodzę do wniosku, że mój TŻ jest ideałem
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O retyy, jestem facetem??? Nieeee!
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Ile razy jeszcze będziecie cytować tego pierwszego, króciutkiego przecież posta w całości ?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
O jeju ja tam przy paru punktach się uśmiechnęłam
ale czytając to wiedziałam, że zaraz na Ciebie dziewczyny naskoczą, bo taki właśnie jest wizaż :P Tutaj przecież każda ma swojego idealnego, wyrozumiałego misiaczka :POwszem, ja też nie narzekam na swojego Tż i nie wiem czy jakiś tam punkt by do niego podpasował, raczej chyba nie, ale fajnie jest się czasem pośmiać z facetów (na świecie ich pełno, nie muszę akurat myśleć w tym momencie o Tż). Z kobiet też mogłabym się pośmiać i niestety chyba jeszcze bardziej niż z facetów :P
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale mogę odpowiedzieć za siebie, czemu:Żeby łatwiej było zrozumieć odpowiedzi na konkretne zdania ![]() Mało komu się chce przewijać (choćby o jedną stronę) wątek, żeby poczytać na to co są te odpowiedzi, co oczywistym skutkuje mniejszą ich ciekawością. Tadamm. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie, że prawie każda czuje się w obowiązku obalać te twierdzenia - jak jedno i skrupulatnie. Przecież wiadomo, ze to ściema jest, uogólnienie i nikt poważny nie powinien tego traktować jak faktów/prawdy o absolutnie każdym. Przecież i tak wiadomo, że nasze misie pysie są wolne od wad. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(a'propos to nie do Ciebie, bo ironię widzę , że tak pozwolę się zabezpieczyć)
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), kim ty się otaczasz itd. A ja choć towarzycha menelskiego nie mam, to parę punkcików u szanownych znanych mi panów też przyuważyłam - niekóre nawet u swojego misia pysia Np. pkt 9 (idąc do sklepu po jakiekolwiek zakupy, w celu kupienia pary jeansów, zrywa pierwsze lepsze z wieszaka, mówiąc, że one mu się bardzo podobają i wybiega ze sklepu) i 21 (" Zrobię to najszybciej jak się da" A ja potem czekam, czekam i czekam).
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-25 o 09:56 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo to po prostu wady LUDZKIE, a nie opis płci męskiej, z tegoż to powodu nie jest mi żal założycielki, bo swoje spostrzeżenia mogła równie dobrze dać na "teksty facetów" i gdzie nikt by jej nie osądzał. Najgorsze, że tym wątkiem pokazała, iż naprawdę tak myśli, co jest dla mnie samej przerażające, z takim myśleniem blisko do innych stereotypów, np "dziewczyna mająca wielu partnerów seksualnych - dziwka, facet to...po prostu facet, tak ma" albo "jak suka nie da pies nie weźmie"... Jeśli ktoś złe zachowania przypisuje określonej grupie społecznej, to jest to krzywdzące myślenie stereotypami, a każdy inteligentny człowiek ma moralny obowiązek z nimi walczyć, a nie je powielać. Dlatego krótko podsumowując, tępię nie ludzi, ale głupotę. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Ale my tu mówimy nie tylko o wadach, a o tzw. naturze przecież. W sensie, że o plusach dodatnich i plusach ujemnych.
Co do punktu nr 9 to czasem jest to wada, bo mój chłop ma taką naturę, że już z ulicy wie, że w jakimś tam sklepie który mija nie ma nic dla niego (i nie jest to salon z damską bielizną, uściślę ). Czasem fakt, ze akcja pod kryptonimem "znajdź setną parę portek dla męża sine.ira" konczy się już z perspektywy głównego deptaka w mieście, jest spoko. Bo i ja nie zawsze mam chęć łazić po sklepach To sobie można zakupy odpuścić i pójść na kawę. Gorzej jak mu cos koniecznie kupić trzeba, a on nawet nie chce wejść do sklepu bo wie, że nic tam nie kupi. I weź coś na takiego poradź. Mordęga
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczyłaś na to, że jak napiszesz, że faceci są głupi, zaborczy, niestabilni emocjonalnie, nie szanują kobiet, są napaleni na wszystko co się rusza, przychylni zdradzie, a rzeczy dla nich najważniejsze to kumple, mięśnie i piłka nożna, to dostaniesz listy z gratulacjami, jakie to trafne spostrzeżenia? Nie - pogratulują Ci tylko sfrustrowane kobiety, które nie potrafiły sobie znaleźć dobrego faceta i są przekonane, że to nie z nimi jest problem, tylko z tą obrzydliwą płcią.
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie pasuję do wyliczeń autorki.
Serwer mógłby nie znieść moich wyliczeń dotyczących napotkanych przedstawicielek płci pięknej.
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nigdzie nie napisałam, że faceci są:'głupi, zaborczy, niestabilni emocjonalnie, nie szanują kobiet, są napaleni na wszystko co się rusza, przychylni zdradzie, a rzeczy dla nich najważniejsze to kumple, mięśnie i piłka nożna'. Jak ktoś chce mi tu usilnie wmówić. Jak również zaznaczyłam, że to nie jest mój światopogląd na temat facetów. Powiedziałam, że nie chcę nikogo obrażać, a faceci potrafią też być kochani. Więc oto druga lista dlaczego tak jest:
1. Znoszą dzielnie wszystkie moje humory. Jak również wiem z obserwacji, że faceci moich koleżanek zachowują się tak samo w stosunku do nich. Świadczy to jakby nie było o uczuciu, bo kto chciałby znosić dobrowolnie bezpodstawne narzekania kobiet? Facet, który tą kobietę kocha albo mu zależy. 2. Jeśli mam jakiś problem rozmawia ze mną. Kazda moja obawa jest ważna. Podnosi mnie na duchu, nie pozwalając na złe myśli ![]() 3. Jest bardzo dużo facetów, którzy zachowują się jak dzentelmeni. Kobieta w towarzystwie takich mężczyzn czuje się naprawdę jak ktoś ważny i pochlebia jej to. Płacenie za kobietę nie jest niczym złym, jeśli ona się zgadza. Wręcz przeciwnie. 4. Chyba każda z nas lubi tą nutkę zazdrości. Dzięki temu wiemy, że jesteśmy dla nich ważne i w razie potrzeby nas obronią. A umieją bronić doskonale i ja np mam poczucie bezpieczeństwa dzięki tej świadomości 5. Faceci są nawet lepszymi przyjaciółmi niż kobiety. Jeśli zwierzam się facetowi mam pewność, że nikt inny nie bedzie o tym wiedział, jak to może być w przypadku 'miłych kolezanek'. Zawsze też dostanę rzeczową radę ![]() 6. Faceci potrafią być wierni i jak kochają to tylko tą jedną. Słyszałam o chłopaku, który 3 lata starał się o dziewczynę....i ani przez chwilę nie zrezygnował. W końcu są razem. Można podziwiać taką wytrwałość spowodowaną uczuciem ![]() 7. To, że sport jest dla nich ważny zaliczamy oczywiście do plusów ![]() 8. Nie ma się co oszukiwać, faceci są zdecydowanie lepszymi kierowcami od kobiet. ![]() 9. Większość moich kolegów ma świetne poczucie humoru i doskonale się czuję w ich towarzystwie. 10. Nie mówiąc już o tym, że potrafią doskonale gotować. Czego przykład mam w bliskiej rodzinie ![]() To kilka przykładów, bo widzę, że zrobiłam błąd mówiąc tylko o tych śmiesznych sytuacjach |
|
|
|
|
#51 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja w miarę możliwości omijam wszystkie sklepy z ciuchami. |
||
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
hahaha uśmiałam się do łez. Bardzo wiele trafnych obserwacji.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przestańcie się tak bulwersować wszystkie już wiemy że macie idealnych facetów
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przeszkadza jedno: tytuł i sugestia, że to rzecz o naturze facetów. Wszystkich. Jakby był tytuł: Boże jakie cudaki się zdarzają... No to może bym to przełknęła. Takie uogólnienia są bardzo krzywdzące. I tylko o to mi tutaj chodzi.
|
|
|
#55 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Po prostu te cechy, pojedynczo, w części lub w całości, dość często się zdarzają u facetów. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
ciri15
To Twoja pupa w avatarze?? Sorki ale kogoś mi przypominasz.
samotność to jest wtedy, jak każdy tramwaj jest dobry, bo gdzie nie pojedziesz to samo Cię czeka Edytowane przez perseusz Czas edycji: 2010-02-25 o 14:44 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Po.... pupie
???????Normalnie padłam Po pupie poznać dziewczynę![]() ![]() ![]() P.s Bez złośliwości Uśmiałam się setnie
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Po pupie. Wiem że to dziwne.
![]() Kolorystyka bielizny, skóry, kształt pupy. I nawet fota podobnie zrobiona.
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z laski swojej, nie rozciagaj swojej percepcji mezczyzn, ktorych poznalas, na wszystkich i nie twierdz, ze to meska natura. Podobnie - nie wypowiadaj sie za inne kobiety, bo ze sobie wybierasz takiego kiepa, co nie zrozumie o co Ci chodzi, albo jestes artystka, co nie umie powiedziec, o co jej chodzi, tylko liczy, ze chlop bedzie mial zdolnosci jasnowidza, to bynajmniej nie znaczy, ze "mezczyzni nie rozumieja kobiet". Nie wspominajac o tym, jak to jest w druga strone, vide watki tutaj "o co mu chodzi". Znalazla sie nastepna, co serwuje jakies prymitywne stereotypy i nie przejdzie jej przez mysl, ze takie uogolnianie jest bezsensowne. Cytat:
Zas cala ta solidarnosc plci, to jedna wielka bzdura - mam odczuwac solidarnosc z kims przez to, ze mu dynda pomiedzy nogami? Litosci Szczerze, to szkoda by mi bylo ludzi, niezaleznie od plci, wieku itd. ktorzy maja tak spaczona i ograniczona percepcje swiata, ze operuja na poziomie tak prymitywnych uogolnien... ale jako, ze te osoby wierza, ze glosza prawde objawiona (
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

Za to ten, który chciał je kochać do końca świata, był taki nudny i niepociągający, bo się za bardzo starał.

(a'propos to nie do Ciebie, bo ironię widzę