|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 10
W sprawie "zasmiecania forum" to myślę,że jak ktoś zadaje pytanie na którego była odpowiedź kilka postów albo stron wcześniej to zignorujmy go.To naprawdę nie wymaga wiele pracy przeszukać wątek lub przeleciec parę stron.Ja czytam regularnie i własnie takie powtarzające się pytania denerwują mnie najbardziej tym bardziej,że dotyczą np zwrotów ogólnie, produktu demo, alternatywnego, zasad wyliczania opustów itp. Mówię o zasadach ogólnych, bo jak ktoś ma wątpliwości o konkretny przypadek to od tego jest forum własnie,opisuje swój przypadek i wspólnie radzimy co i jak.
Tak myślę -choć o tej porze mogę mieć z tym problemy
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2010-02-25 o 00:00 |
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17424735]oczywiscie mozna, nawet lepiej-bedziesz miala szybciej rozliczone.[/QUOTE]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te torebeczki producenci zrobili niestety tylko i wyłacznie z myslą o katalogu wymiary sa pod niego; no i jak jest w tej siateczce właśnie katalog, szminka plus cośtam malego to jest ok, bo jak więcej trzeba spakowac, to już jest nielada problem ![]() wg mnie powinny być większe ... ktoś ewidentnie nie pomyslał ![]() te duże papierowe torby sa super - to fakt, ale wg mnie są na duże zamówienia; jezeli jeden produkt nie mieści mi się już do reklamóweczki to nie wyobrażam sobie, aby całe zamówienie przenościć do tej dużej papierowej torby, bo wówwczas zakryłoby to tylko dno wówczas takie zamówieni rozbijam do dwóch tych reklamówek;dobrze, zę ten temat został poruszony, bo dzięki temu zobaczyłam ile mam torebek i toreb i w kolejnym zamówieniu musze zamówić hurtowo co do porzadków na forum ... dobrze kombinujecie, ale wydaje mi się, zę nic to nie da nadal beda się pojawiać pytania o zwroty (czy z częstotliwością nie mniejszą niż co dwa dni niestety), o upusty itp.; ktoś zada pytanie i wówczas ktoś poniżej odpowie na ten post kierujac do pierszego postu, gdzie jest niby wszystko napisane; czyli i tak i tak bedzie sie produkowało podobną ilość postów, tylko z inną treścią: zamiast odpowiedzi bedzie link ![]() dla mnie bez sensu - a co do ignorowanie powtarzającyh się pytań - nierealne ) i wkońcu ktoś odpowie ![]() reasumując - wg mnie walka z wiatrakami; zmniejszenie liczby postów, jest w relane tylko poprzez kasowanie offtopów nie rozumiem dlaczego przeszkadzają komuś dyskusje nt kurierów na tym forum większośc to konsultantki, więc gdzie, jak nie tu mają sie podzielić swoimi wrażeniami na ten temat
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-02-25 o 07:55 |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Raczkowanie
|
Mam parę pytań dotyczących zwrotów/wymiany, ale takich, na które odpowiedzi nie ma w warunkach zwrotu na formularzu przesyłki zwrotnej i na które nie widziałam odpowiedzi wcześniej
A mianowicie:Czy baza opustu działa wstecz? Co mam przez to na myśli - załóżmy hipotetycznie taką sytuację, gdy w danym katalogu, z którego chce się zrobić zwrot/wymianę, zamówienie było załóżmy na 1000 zł - przyznany opust 35%, dodatkowo możliwość zakupu w kolejnym katalogu jakiegoś produktu po ulgowej cenie. Co się stanie, gdy w wyniku zwrotu albo w przypadku wymiany, gdy produkty nie mogą być dosłane z powodu braków w magazynie lub w aktualnym katalogu, po korekcie salda o wartość zwracanego towaru, baza opustu spadnie poniżej progu 1000 zł (czy analogicznie poniżej pozostałych progów)? Czy w takiej sytuacji przyznany opust zostanie obniżony, a naleznosć za pozostałe produkty z danego katalogu (te, które nie zostały zwrócone) zostanie przeliczona na nowo wg niższego opustu, a różnica dodana do salda? A ponadto czy należałoby zwrócić produkty zakupione w kolejnym katalogu po preferencyjnej cenie w związku z zakupem na kwotę 1000 zł w ubiegłum katalogu (czy analogicznie te z programów lojalnościowych, gdyby kwota spadła poniżej 250 zł)? Co dokładnie należy rozumieć przez tą samą kategorię produktów? Czyli co dokładnie oznacza ten cytat (oczywiście poza możliwością wymiany danego odcienia na inny)? Cytat:
Edytowane przez kati81 Czas edycji: 2010-02-25 o 08:19 |
|
|
|
|
#1056 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może dobrym rozwiązaniem by było gdyby Hosenka (
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-02-25 o 08:41 |
|||||
|
|
|
#1057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oto przykład: Cytat:
"Kwota rozliczonych zwrotów pomniejsza saldo, należność ta jednak nie zostanie przesłana do Konsultantki. Kolejny wystawiany na danym koncie dowód wpłaty będzie pomniejszony o wartość zwróconego produktu. Jednocześnie Konsultantka otrzyma wraz z następnym zamówieniem (lub w przypadku nieaktywności - pocztą) fakturę korygującą, czyli pisemne potwierdzenie odliczenia z tytułu reklamacji, wraz z opisem, czego korekta dotyczy - ilość, nazwa, wartość produktów." oznacza to, że kwota zwróconego produktu jest odliczona od następnej faktury z tej samem kampanii lub następnej kampanii (zależy kiedy składasz następne zamówienie), czyli jeśli robisz zwrot w katalogu 03/2010 to korekta przyjdzie ci z następną fakturą, czyli musisz wziąć pod uwagę, że jak będziesz robiła zamówienie z katalogu 04/2010 to musisz je zrobić większe o odliczoną kwotę, żeby np. przekroczyć dany próg (np. masz zamówienie na 500 zł ale zwrot miałaś na 25 zł, więc tak naprawdę zamówienie masz na 475 zł). Cytat:
proponuję w pierwszym poście uwzględnić również powyższe pytania oraz: *co to jest oferta wiązana *ceny katalogów |
|||
|
|
|
#1058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
współczuję hosence nie dość że funkcja charytatywna to jeszcze następne obowiązki dojdą
|
|
|
|
|
#1059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli mam rozumieć, że opust nie działa wstecz (jeśli zwracane produkty pochodzą z wcześniejszych kampanii), tylko wartość zwracanych produktów obniża bazę opustu w kampani, w której jest rozliczny, zgadza się? Cytat:
Przepraszam za dociekliwość, ale wg mnie teksty na stronie Avonu nie są jednoznaczne i pozostawiają dużo do dopowiedzenia
Edytowane przez kati81 Czas edycji: 2010-02-25 o 09:33 |
||
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) miały katalogi własne, to nie zamawiały Też tego nie rozumiem. Teraz, jak są 3 katalogi na kilka pokoi, to każda pod presją czasu ma swoje 5 minut na przejrzenie i wpisanie swojego zamówienia Żadna nie zapomina (jak kiedyś ) i wszyscy są szczęśliwi. To moja metoda w pracy na zbieranie zamówień Mimo ich polityki, że każdej klientce należy wręczyć katalog, myślę, że nie jestem jedyna, która tak postępuje
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-02-25 o 10:59 |
||
|
|
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy daję katalog do mamy do pracy często zauważam to, że gdy jedna pani potpatrzy co druga zamówiła, często chcą dorównać i ciorą chociażby na tą samą cenę. Ah, nie rozumiem czasem tych kobiet Więc też jestem za różnymi rozmiarami tych torebek Może ze strefy coś do nich napisać? Co do bałaganu na tych stronkach. Ja przestałam się całkowicie udzielać. Często piszę też do wybranych wizazanek (w szczególności jednej ![]() I myślę, że to dobry moment również by podziękować Hosence, za to, że ma taką anielską cierpliwość do tego wszystkiego co tu sie dzieje
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Chcialabym poznac wasza opinie na temat okularow avonie. Bardzo bym chciala sobie kupic ale boje sie ze nie sa wytrzymale:/ A co do tego korektora antybakteryjnego z clerascin na prawde swietnie zasusza pryszcze
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- oddaniu wadliwego produktu i przysłaniu identycznego (np. otrzymaliśmy rozsypane cienie i chcemy takie same) - oddaniu np. szminki Potęga Koloru w odcieniu Really Rose i zamianie tego odcienia na odcień Never So Nude Czyli by wymiana była zrealizowana muszą zgadzać się 2 rzeczy: - rodzaj i typ produktu (np. szminka Potęga Koloru) - cena produktu (np. zarówno kolor Really Rose, jak i Never So Nude muszą być w tej samej cenie; czasami z danego rodzaju produktu - szczególnie w kosmetykach kolorowych - promocja dotyczy wybranych kolorów z danego typu i rodzaju produktu) Nie można zatem zamienić szminki Potęga Koloru na szminkę z musem albo kremu Anew Rejuveante na dzień na krem pod oczy Anew Rejuvenate - jest to wówczas różna kategoria (inny rodzaj/typ szminki czy też kremu) i różne ceny (cena szminki Potęga Koloru to np. w katalogu 03/2010 = 18,90 a szminki z musem to 24,90). Jednak w sytuacji, gdy wymiana nie będzie możliwa - wówczas otrzymamy korektę na wartość zakupu zwracanego produktu. Na fakturze będzie komunikat o odmowie wykonania wymianie z podaniem przyczyny. |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
andziat, krystell dzięki za rozwianie moich wątpliwości
Cytat:
No może z K04 zrobię inaczej i rozdam większej ilości osób, bo jest w nim próbka, to może ktoś się skusi po jej wypróbowaniu Ponadto nie pokazuję od razu nowego katalogu, gdy jeszcze trwa poprzednia kampania, bo robię zamówienia po kilka razy, a nie tylko na I termin, no i nie chce, żeby ktoś się bulwersował, że musi na zamówienie z nowego katalogu czekać 3 tygodnie jak sobie coś upatrzy od razu
Edytowane przez kati81 Czas edycji: 2010-02-25 o 10:27 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna rzecza jaki ten wieszaczek ma udźwig?? bo ja zwykle noszę w torebce ksiązki, więc jest trochę ciężkawa |
|
|
|
|
#1067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Nie sądzę, żeby po naszych mailach ruszyła produkcja nowych torebek, ale może masz rację - należy zasygnalizować ten problem
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby ktoś wiedział jaki udźwig ma ten wieszaczek to proszę o odp. ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- a co sądzicie o torbie Maja?? nie chodzi mi o wygląd tylko o wytrzymałość i pojemność
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem bardzo ciekawa na temat torby maja. NA zdjęciu wydaje się dość pojemna
Często wyjeżdżam do chłopaka na weekend i zastanawiam sie czy ta torba będzie odpowiednia
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostep do internetu mam najczęściej jedynie przez komórkę więc również ciężko mi coś poszukać, ale staram się być na bieżąco
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że niektórzy mają też ograniczony dostęp do internetu i chodzi o to, że wchodząc na forum po kilku dniach nieobecności (lub w wybranych godzinach np. godzinach pracy lub nocą) niektórym najzwyczajniej nie chce się tracić czasu na przeczytanie tylu stron stąd pomysł aby zrobić pierwszy post z najważniejszymi informacjami o avonie, który przynajmniej w jakimś stopniu zmniejszyłby ilość "produkowanych" postów a tym samym skróciłby czas nadrabiania zaległości
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17436534]tylko poc co pisząc swój post cytujesz CAŁE posty innych dziewczyn? nie lepiej przyciąć do informacji interesującej?
współczuję hosence nie dość że funkcja charytatywna to jeszcze następne obowiązki dojdą [/QUOTE]z tego co wiem (chyba że coś się zmieniło) długośc posta nie wpływa na ilość postów na jednej stronie czyli nic się nie potrzebnie nie wydłuza, oprócz jednego posta
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście jakie w HT 6 jest super zestaw kolorówki
|
|
|
|
#1076 |
|
Przyczajenie
|
witam, jestem nowa na forum miałam sie nie rejestrować ale... dzieki Wam po primo nie nudze sie w pracy
|
#1077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a pewnie Ty klientka a nie kosultantka
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
Witamy i czekamy na rady i opinie
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
co do torebek to w najmniejszych eko idealnie zmieści się katalog i małe rzeczy, ja najwięcej upchałam (oczywiście żeby jeszcze to w miarę wyglądało
) 3 żele naturals z katalogiem ![]() Dobrze że jest ta większa ale brakuje czegoś pośredniego - mam jeszcze trochę papierowych toreb, ale z ich wytrzymałością to różnie także też za dużo nie zapakuję. A do tego jak deszcz pada to nie chcę klientkom dawać w papierowych ![]() O jakim wieszaczku na torbę mowa, gdzie go szukać?
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
na stronie są nowe wyniki krzyżówek
skimos wieszaczek na torbę jest widoczny w kat4 str 160
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2010-02-25 o 13:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

dla mnie te maleńkie papierowe torebki były niezastąpione w niektórych przypadkach małych zamówień...
wówczas takie zamówieni rozbijam do dwóch tych reklamówek;

? Nie sądzę, żeby po naszych mailach ruszyła produkcja nowych torebek, ale może masz rację - należy zasygnalizować ten problem