Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 23:42   #1051
olla74
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

W sprawie "zasmiecania forum" to myślę,że jak ktoś zadaje pytanie na którego była odpowiedź kilka postów albo stron wcześniej to zignorujmy go.To naprawdę nie wymaga wiele pracy przeszukać wątek lub przeleciec parę stron.Ja czytam regularnie i własnie takie powtarzające się pytania denerwują mnie najbardziej tym bardziej,że dotyczą np zwrotów ogólnie, produktu demo, alternatywnego, zasad wyliczania opustów itp. Mówię o zasadach ogólnych, bo jak ktoś ma wątpliwości o konkretny przypadek to od tego jest forum własnie,opisuje swój przypadek i wspólnie radzimy co i jak.
Tak myślę -choć o tej porze mogę mieć z tym problemy

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401

Edytowane przez olla74
Czas edycji: 2010-02-25 o 00:00
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 23:54   #1052
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
Papierowych torebek nie ma już od dłuższego czasu.
Oprócz małych biodegradowalnych warto zamówić te większe papierowe
(50% zamówień nie mieści mi się w te małe foliowe torebki)

Są na pewno droższe od tych starych papierowych ale chyba głupio dać klientce zamównienie rozłożnoe na 4 małe foliowe torebki... jedna duża papierowa wygląda znacznie lepiej no i wygodniej ją nosić
U mnie nie mieści się w małe może 10% zamówień albo mniej
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 05:14   #1053
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17424735]oczywiscie mozna, nawet lepiej-bedziesz miala szybciej rozliczone.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez krystell Pokaż wiadomość
Do Avonu można zwroty robić:
- poprzez Pocztę Polską
- poprzez dowolną firmę kurierską
- poprzez COK w Warszawie przy ul. Słowicza 32

Ja ze swojego okręgu wysyłam przez UPS i bez problemu zwroty dochodzą. Wcześniej wysyłałam przez DHL, ale UPS jest tańszy.
Zaletą wysyłki kurierem jest możliwość monitorowania przesyłki przez Internet - widać kiedy dokładnie i kto odebrał paczkę w Avonie w Garwolinie i na pewno jest to szybciej niż przez pocztę i na pewno bezpieczniej, gdyż ubezpieczenie do 50 tysięcy zł w większości firm kurierskich kosztuje ok. 1-2zł, a na poczcie kilka-kilkanaście razy więcej. Raz zginęła mi paczka na poczcie, stąd też omijam tę instytucję szerokiem łukiem

Pamiętaj tylko, by w adresie do Avonu dopisać DZIAŁ ZWROTÓW, bo inaczej brak tego przedłużyć może rozliczenie zwrotu i paczka czego wtedy w dziale transportu/poczty w Avonie aż ktoś do niej zajrzy i sprawdzi co zawiera i do jakiego działu jest.
Bardzo Wam dziękuje
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 07:44   #1054
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
ja tak samo tyle że mam problem jak mi klientka zamówi np. jedną pomadkę.... Nawet ta mniejsza torba eko wygląda trochę dziwnie z jedną pomadką w środku dla mnie te maleńkie papierowe torebki były niezastąpione w niektórych przypadkach małych zamówień...
no, ale przecież dajesz katalog, więc w torebce jak i katalog i pomada i już tak dziko nie wygląda

te torebeczki producenci zrobili niestety tylko i wyłacznie z myslą o katalogu wymiary sa pod niego; no i jak jest w tej siateczce właśnie katalog, szminka plus cośtam malego to jest ok, bo jak więcej trzeba spakowac, to już jest nielada problem
wg mnie powinny być większe ... ktoś ewidentnie nie pomyslał
te duże papierowe torby sa super - to fakt, ale wg mnie są na duże zamówienia; jezeli jeden produkt nie mieści mi się już do reklamóweczki to nie wyobrażam sobie, aby całe zamówienie przenościć do tej dużej papierowej torby, bo wówwczas zakryłoby to tylko dno wówczas takie zamówieni rozbijam do dwóch tych reklamówek;

dobrze, zę ten temat został poruszony, bo dzięki temu zobaczyłam ile mam torebek i toreb i w kolejnym zamówieniu musze zamówić hurtowo

co do porzadków na forum ... dobrze kombinujecie, ale wydaje mi się, zę nic to nie da
nadal beda się pojawiać pytania o zwroty (czy z częstotliwością nie mniejszą niż co dwa dni niestety), o upusty itp.; ktoś zada pytanie i wówczas ktoś poniżej odpowie na ten post kierujac do pierszego postu, gdzie jest niby wszystko napisane; czyli i tak i tak bedzie sie produkowało podobną ilość postów, tylko z inną treścią: zamiast odpowiedzi bedzie link
dla mnie bez sensu - a co do ignorowanie powtarzającyh się pytań - nierealne zawsze znajdzie się ktoś, kto odpowie; jak nie to ten, kogo pytanie pozostało bez echa na forum, zada je po raz kolejny wytłuszczonym drukiem () i wkońcu ktoś odpowie
reasumując - wg mnie walka z wiatrakami;
zmniejszenie liczby postów, jest w relane tylko poprzez kasowanie offtopów

nie rozumiem dlaczego przeszkadzają komuś dyskusje nt kurierów na tym forum większośc to konsultantki, więc gdzie, jak nie tu mają sie podzielić swoimi wrażeniami na ten temat

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-02-25 o 07:55
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:17   #1055
kati81
Raczkowanie

Mam parę pytań dotyczących zwrotów/wymiany, ale takich, na które odpowiedzi nie ma w warunkach zwrotu na formularzu przesyłki zwrotnej i na które nie widziałam odpowiedzi wcześniej A mianowicie:

Czy baza opustu działa wstecz?
Co mam przez to na myśli - załóżmy hipotetycznie taką sytuację, gdy w danym katalogu, z którego chce się zrobić zwrot/wymianę, zamówienie było załóżmy na 1000 zł - przyznany opust 35%, dodatkowo możliwość zakupu w kolejnym katalogu jakiegoś produktu po ulgowej cenie. Co się stanie, gdy w wyniku zwrotu albo w przypadku wymiany, gdy produkty nie mogą być dosłane z powodu braków w magazynie lub w aktualnym katalogu, po korekcie salda o wartość zwracanego towaru, baza opustu spadnie poniżej progu 1000 zł (czy analogicznie poniżej pozostałych progów)?
Czy w takiej sytuacji przyznany opust zostanie obniżony, a naleznosć za pozostałe produkty z danego katalogu (te, które nie zostały zwrócone) zostanie przeliczona na nowo wg niższego opustu, a różnica dodana do salda?
A ponadto czy należałoby zwrócić produkty zakupione w kolejnym katalogu po preferencyjnej cenie w związku z zakupem na kwotę 1000 zł w ubiegłum katalogu (czy analogicznie te z programów lojalnościowych, gdyby kwota spadła poniżej 250 zł)?

Co dokładnie należy rozumieć przez tą samą kategorię produktów?
Czyli co dokładnie oznacza ten cytat (oczywiście poza możliwością wymiany danego odcienia na inny)?
Cytat:
wymiana obejmuje wyłącznie produkty z tej samej kategorii (np. Wymiana odcieni: pomadka BC - Blossom na pomadkę BC - Cocoa) po cenie obowiązującej w katalogu “X” - czyli katalogu, z którego pochodził pierwszy zamówiony, a następnie zwrócony produkt
A dokładniej, czy przez "tą samą kategorię" można rozumieć też perfumy, czy to określenie tyczy się tylko odcieni kosmetyków kolorowych? Czy można np. wymienić wodę perfumowaną 30 ml Far Away na Perceive lub Little Black Dress, jeśli cena w danym katalogu była taka sama? A jeśli tak, to czy można również wymieniać perfumy o różnych cenach katalogowych (oczywiście przy odpowiedniej korekcie należności na fakturze)?

Edytowane przez kati81
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:19
kati81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:21   #1056
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gothika: no widzisz ... w pierwszym poście jest link do plotkowego

Dlaczego miałby nie istnieć?
wiem że jest link nic nie mówiłam by miał nie istnieć

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pamiętam, że motywem jego powstania było bezsensowna pisanina o misiach a nawet wklejanie ich zdjęć .
Wątek plotkowy nie przyjął się za bardzo, dziewczyny wolały po prostu nie offtopować niż skakać po wątkach. I bardzo dobrze.
Poza tym trudno też pilnować żeby na plotkowym nie było wzmianki o jakims kosmetyku, na zasadzie "to może od razu was tu zapytam ..."

Może najlepiej ignorować "głupie" pytania, albo odpowiadać na PW.

Nie wiem jak to rozwiązać
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
po zmianach pierwszy post wizualnie jest w porządku

w celu stworzenia pierwszego postu z informacjami można napisać do kolciag czy jeszcze ta strona, którą stworzyła istnieje i czy można ją trochę uaktualnić i podać w pierwszym poście naszego wątku linka do niej.

Proponuję żeby ten pierwszy post zawierał między innymi:

*co oznacza "produkt alternatywny"
* co to jest oferta demo, netto (dla rozpoczynających zabawę z avonem bo oni nie mają dostępu do strefy)
*ile jest terminów składania zamówień i jakie są progi upustowe (j.w.)
*zasady zwrotu produktów (mimo, że są dostępne w strefie to i tak tutaj bardzo często pojawiają się pytania na ten temat)
*co się wlicza do bazy upustu a co nie (j.w.)
*telefony do avonu
*co robić jak nie ma produktu w paczce a jest na fakturze
*koszty realizacji małego zamówienia
*gdzie znaleźć kody na próbki, torebki, ofertę logo, itp.

tak na szybko to mi przychodzi do głowy, zawsze można uaktualniać

ok ty czytasz na bieżąco, ja też i jeszcze parę osób, ale wiele osób jak nie odwiedza wątku przez kilka dni to nie nadrabia zaległości bo im się nie chce, zresztą otwarcie to piszą i potem zadają pytanie, które było zadane stronę wcześniej
ja staram się wchodzić codzień lub co drugi i czytać (a raczej wyłapywać informacje coś wnoszace) ale czasem nie ma mnie w domu i nie wchodzę przez kilka dni a potem nie mam tyle czasu by usiąść i poswięcić tylko dla watku o avonie godzinę czy dwie by przeczytać te kilka stron, także to nie nie zawsze jest kwesita nie chcenia tylko braku czasu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość

co do porzadków na forum ... dobrze kombinujecie, ale wydaje mi się, zę nic to nie da
nadal beda się pojawiać pytania o zwroty (czy z częstotliwością nie mniejszą niż co dwa dni niestety), o upusty itp.; ktoś zada pytanie i wówczas ktoś poniżej odpowie na ten post kierujac do pierszego postu, gdzie jest niby wszystko napisane; czyli i tak i tak bedzie sie produkowało podobną ilość postów, tylko z inną treścią: zamiast odpowiedzi bedzie link
dla mnie bez sensu - a co do ignorowanie powtarzającyh się pytań - nierealne zawsze znajdzie się ktoś, kto odpowie; jak nie to ten, kogo pytanie pozostało bez echa na forum, zada je po raz kolejny wytłuszczonym drukiem () i wkońcu ktoś odpowie
reasumując - wg mnie walka z wiatrakami;
zmniejszenie liczby postów, jest w relane tylko poprzez kasowanie offtopów
jeżeli zrobimy pierwszy post o jakim mówiłam (andziat dała propozycje) jednocześnie mocno streszczając dotychczasową jego treść (naprawdę trzeba to zrobić bo skoro i tak nikt tego nie czyta to zostawmy najważniejsze) to może coś pomoże a jeżeli nie to zostaje usuwanie postów

Cytat:
nie rozumiem dlaczego przeszkadzają komuś dyskusje nt kurierów na tym forum większośc to konsultantki, więc gdzie, jak nie tu mają sie podzielić swoimi wrażeniami na ten temat
przeszkadzają bo wątek się rozrasta straznie szybko i za rok czy dwa jak ktoś będzie chciał coś znaleźć to będzie musiał szukać w kiludziesięciu wątkach o avonie, a potem będzie jeszcze więcej pytan bo nikomu się nie będzie szukać w poprzednich wątkach
może dobrym rozwiązaniem by było gdyby Hosenka ()je usuwała po jakims czasie?

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:41
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:53   #1057
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie bez sensu
nie jest bez sensu, bo nawet jak takiej osobie napiszesz, że odpowiedź jest w pierwszym poście to jedno zdanie zajmie mniej miejsca niż pisanie całego elaboratu

a oto przykład:

Cytat:
Napisane przez kati81 Pokaż wiadomość
Mam parę pytań dotyczących zwrotów/wymiany, ale takich, na które odpowiedzi nie ma w warunkach zwrotu na formularzu przesyłki zwrotnej i na które nie widziałam odpowiedzi wcześniej A mianowicie:

Czy baza opustu działa wstecz?
Co mam przez to na myśli - załóżmy hipotetycznie taką sytuację, gdy w danym katalogu, z którego chce się zrobić zwrot/wymianę, zamówienie było załóżmy na 1000 zł - przyznany opust 35%, dodatkowo możliwość zakupu w kolejnym katalogu jakiegoś produktu po ulgowej cenie. Co się stanie, gdy w wyniku zwrotu albo w przypadku wymiany, gdy produkty nie mogą być dosłane z powodu braków w magazynie lub w aktualnym katalogu, po korekcie salda o wartość zwracanego towaru, baza opustu spadnie poniżej progu 1000 zł (czy analogicznie poniżej pozostałych progów)?
Czy w takiej sytuacji przyznany opust zostanie obniżony, a naleznosć za pozostałe produkty z danego katalogu (te, które nie zostały zwrócone) zostanie przeliczona na nowo wg niższego opustu, a różnica dodana do salda?
A ponadto czy należałoby zwrócić produkty zakupione w kolejnym katalogu po preferencyjnej cenie w związku z zakupem na kwotę 1000 zł w ubiegłum katalogu (czy analogicznie te z programów lojalnościowych, gdyby kwota spadła poniżej 250 zł)?
w strefie masz odpowiedź na to pytanie:

"Kwota rozliczonych zwrotów
pomniejsza saldo, należność ta jednak nie zostanie przesłana do Konsultantki. Kolejny wystawiany na danym koncie dowód wpłaty będzie pomniejszony o wartość zwróconego produktu. Jednocześnie Konsultantka otrzyma wraz z następnym zamówieniem (lub w przypadku nieaktywności - pocztą) fakturę korygującą, czyli pisemne potwierdzenie odliczenia z tytułu reklamacji, wraz z opisem, czego korekta dotyczy - ilość, nazwa, wartość produktów."

oznacza to, że kwota zwróconego produktu jest odliczona od następnej faktury z tej samem kampanii lub następnej kampanii (zależy kiedy składasz następne zamówienie), czyli jeśli robisz zwrot w katalogu 03/2010 to korekta przyjdzie ci z następną fakturą, czyli musisz wziąć pod uwagę, że jak będziesz robiła zamówienie z katalogu 04/2010 to musisz je zrobić większe o odliczoną kwotę, żeby np. przekroczyć dany próg (np. masz zamówienie na 500 zł ale zwrot miałaś na 25 zł, więc tak naprawdę zamówienie masz na 475 zł).

Cytat:
Co dokładnie należy rozumieć przez tą samą kategorię produktów?
Czyli co dokładnie oznacza ten cytat (oczywiście poza możliwością wymiany danego odcienia na inny)?

A dokładniej, czy przez "tą samą kategorię" można rozumieć też perfumy, czy to określenie tyczy się tylko odcieni kosmetyków kolorowych? Czy można np. wymienić wodę perfumowaną 30 ml Far Away na Perceive lub Little Black Dress, jeśli cena w danym katalogu była taka sama? A jeśli tak, to czy można również wymieniać perfumy o różnych cenach katalogowych (oczywiście przy odpowiedniej korekcie należności na fakturze)?
oznacza to, że np. wodę perfumowaną 30 ml możesz wymienić tylko na wodę perfumowaną 30 ml z tej samej kategorii cenowej, więc nie możesz wody za 30zł wymienić na wodę za 60 zł lub odwrotnie, bo to nie jest ta sama kategoria cenowa.

proponuję w pierwszym poście uwzględnić również powyższe pytania oraz:

*co to jest oferta wiązana
*ceny katalogów
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:17   #1058
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
przeszkadzają bo wątek się rozrasta straznie szybko i za rok czy dwa jak ktoś będzie chciał coś znaleźć to będzie musiał szukać w kiludziesięciu wątkach o avonie, a potem będzie jeszcze więcej pytan bo nikomu się nie będzie szukać w poprzednich wątkach
może dobrym rozwiązaniem by było gdyby Hosenka ()je usuwała po jakims czasie?
tylko poc co pisząc swój post cytujesz CAŁE posty innych dziewczyn? nie lepiej przyciąć do informacji interesującej?

współczuję hosencenie dość że funkcja charytatywna to jeszcze następne obowiązki dojdą
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:21   #1059
kati81
Raczkowanie

Cytat:
w strefie masz odpowiedź na to pytanie:

"Kwota rozliczonych zwrotów pomniejsza saldo, należność ta jednak nie zostanie przesłana do Konsultantki. Kolejny wystawiany na danym koncie dowód wpłaty będzie pomniejszony o wartość zwróconego produktu. Jednocześnie Konsultantka otrzyma wraz z następnym zamówieniem (lub w przypadku nieaktywności - pocztą) fakturę korygującą, czyli pisemne potwierdzenie odliczenia z tytułu reklamacji, wraz z opisem, czego korekta dotyczy - ilość, nazwa, wartość produktów."

oznacza to, że kwota zwróconego produktu jest odliczona od następnej faktury z tej samem kampanii lub następnej kampanii (zależy kiedy składasz następne zamówienie), czyli jeśli robisz zwrot w katalogu 03/2010 to korekta przyjdzie ci z następną fakturą, czyli musisz wziąć pod uwagę, że jak będziesz robiła zamówienie z katalogu 04/2010 to musisz je zrobić większe o odliczoną kwotę, żeby np. przekroczyć dany próg (np. masz zamówienie na 500 zł ale zwrot miałaś na 25 zł, więc tak naprawdę zamówienie masz na 475 zł).
Czytałam ten tekst ze strefy, ale wg mnie nie jest on sformułowany jednoznacznie stąd moje pytanie. To, że jest korekta przy następnej fakturze o wartość zwracanego towaru, to wiedziałam. Moje pytanie było o przyznane przywileje z tytułu przekroczenia danej kwoty (jakieś prezenty itp.).
Czyli mam rozumieć, że opust nie działa wstecz (jeśli zwracane produkty pochodzą z wcześniejszych kampanii), tylko wartość zwracanych produktów obniża bazę opustu w kampani, w której jest rozliczny, zgadza się?

Cytat:
oznacza to, że np. wodę perfumowaną 30 ml możesz wymienić tylko na wodę perfumowaną 30 ml z tej samej kategorii cenowej, więc nie możesz wody za 30zł wymienić na wodę za 60 zł lub odwrotnie, bo to nie jest ta sama kategoria cenowa.
Czyli mam rozumieć, że kategoria produktów wg Avon = kategoria cenowa i mam większe pole manewru przy wymianie niż tylko np. wymiana tej samej pomadki (np. UCR) na taką samą pomadkę tylko w innym odcieniu, byle cena w danym katalogu (z którego pochodzi zwracany produkt) była taka sama? Czy mogę nawet perfumy wymienić na coś zupełnie innego (np. krem) byle tylko cena była ta sama?

Przepraszam za dociekliwość, ale wg mnie teksty na stronie Avonu nie są jednoznaczne i pozostawiają dużo do dopowiedzenia

Edytowane przez kati81
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:33
Stary 2010-02-25, 09:22   #1060
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
no, ale przecież dajesz katalog, więc w torebce jak i katalog i pomada i już tak dziko nie wygląda
Nie do końca Nie daję każdej klientce katalogu. Przykład: idę do pracy, to 3 katalogi wędrują między pokojami i wracają do mnie z karteczkami, na których klientki piszą swoje zamówienia. Przynosząc kosmetyki, nie wkładam każdej katalogu. Dlaczego? Dlatego, że jak klientki (przynajmniej moje) miały katalogi własne, to nie zamawiały Też tego nie rozumiem. Teraz, jak są 3 katalogi na kilka pokoi, to każda pod presją czasu ma swoje 5 minut na przejrzenie i wpisanie swojego zamówienia Żadna nie zapomina (jak kiedyś ) i wszyscy są szczęśliwi. To moja metoda w pracy na zbieranie zamówień Uważam, że avon nie dając konsultantkom darmowych katalogów, powinien wziąć pod uwagę, że i my nie rozdajemy swoich katalogów na prawo i lewo, a co za tym idzie, robić różne rozmiary torebek Mimo ich polityki, że każdej klientce należy wręczyć katalog, myślę, że nie jestem jedyna, która tak postępuje

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:44   #1061
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam rozumieć, że opust nie działa wstecz (jeśli zwracane produkty pochodzą z wcześniejszych kampanii), tylko wartość zwracanych produktów obniża bazę opustu w kampani, w której jest rozliczny, zgadza się?
Tak.

Cytat:
Czyli mam rozumieć, że kategoria produktów wg Avon = kategoria cenowa i mam większe pole manewru przy wymianie niż tylko np. wymiana tej samej pomadki (np. UCR) na taką samą pomadkę tylko w innym odcieniu, byle cena w danym katalogu (z którego pochodzi zwracany produkt) była taka sama? Czy mogę nawet perfumy wymienić na coś zupełnie innego (np. krem) byle tylko cena była ta sama?
Nie. Perfumy na perfumy, szminka na szminkę. Musi to być szminka UCR na szminkę UCR w tej samem cenie ale np. w innym odcieniu.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:59
Stary 2010-02-25, 09:56   #1062
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Nie do końca Nie daję każdej klientce katalogu. Przykład: idę do pracy, to 3 katalogi wędrują między pokojami i wracają do mnie z karteczkami, na których klientki piszą swoje zamówienia. Przynosząc kosmetyki, nie wkładam każdej katalogu. Dlaczego? Dlatego, że jak klientki (przynajmniej moje) miały katalogi własne, to nie zamawiały Też tego nie rozumiem. Teraz, jak są 3 katalogi na kilka pokoi, to każda pod presją czasu ma swoje 5 minut na przejrzenie i wpisanie swojego zamówienia Żadna nie zapomina (jak kiedyś ) i wszyscy są szczęśliwi. To moja metoda w pracy na zbieranie zamówień Uważam, że avon nie dając konsultantkom darmowych katalogów, powinien wziąć pod uwagę, że i my nie rozdajemy swoich katalogów na prawo i lewo, a co za tym idzie, robić różne rozmiary torebek Mimo ich polityki, że każdej klientce należy wręczyć katalog, myślę, że nie jestem jedyna, która tak postępuje
Zgadzam się w zupełności. Też nie daje każdej klientce oddzielnego katalogu. Musialabym ich za duzo kupowac. Co się z tym równa moje kieszonkowe teoretycznie by zniknęły. Co do tego sposobu o ktorym piszesz faktycznie sie sprawdza Gdy daję katalog do mamy do pracy często zauważam to, że gdy jedna pani potpatrzy co druga zamówiła, często chcą dorównać i ciorą chociażby na tą samą cenę. Ah, nie rozumiem czasem tych kobiet Więc też jestem za różnymi rozmiarami tych torebek Może ze strefy coś do nich napisać?

Co do bałaganu na tych stronkach. Ja przestałam się całkowicie udzielać. Często piszę też do wybranych wizazanek (w szczególności jednej ) ktora mi zawsze odpowie na pytanie. Ponieważ wchodząc tu wkurzają mnie takie opinie niepełne. Fakt trzeba zdrowo się naćwiczyć żeby znaleźć pełną odpowiedź na zadane pytanie, ale uwierzcie mi, że to kwestia 5 minut, co daję nam rónież 5 minut oczekawiania na to, aż ktoś odpisze na nowo o tym na forum.

I myślę, że to dobry moment również by podziękować Hosence, za to, że ma taką anielską cierpliwość do tego wszystkiego co tu sie dzieje

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:05   #1063
paoloscmg
Raczkowanie

Hej
Chcialabym poznac wasza opinie na temat okularow avonie. Bardzo bym chciala sobie kupic ale boje sie ze nie sa wytrzymale:/
A co do tego korektora antybakteryjnego z clerascin na prawde swietnie zasusza pryszcze
Stary 2010-02-25, 10:05   #1064
krystell
Raczkowanie

Cytat:
Wymiana polega na:
- oddaniu wadliwego produktu i przysłaniu identycznego (np. otrzymaliśmy rozsypane cienie i chcemy takie same)
- oddaniu np. szminki Potęga Koloru w odcieniu Really Rose i zamianie tego odcienia na odcień Never So Nude

Czyli by wymiana była zrealizowana muszą zgadzać się 2 rzeczy:
- rodzaj i typ produktu (np. szminka Potęga Koloru)
- cena produktu (np. zarówno kolor Really Rose, jak i Never So Nude muszą być w tej samej cenie; czasami z danego rodzaju produktu - szczególnie w kosmetykach kolorowych - promocja dotyczy wybranych kolorów z danego typu i rodzaju produktu)

Nie można zatem zamienić szminki Potęga Koloru na szminkę z musem albo kremu Anew Rejuveante na dzień na krem pod oczy Anew Rejuvenate - jest to wówczas różna kategoria (inny rodzaj/typ szminki czy też kremu) i różne ceny (cena szminki Potęga Koloru to np. w katalogu 03/2010 = 18,90 a szminki z musem to 24,90).

Jednak w sytuacji, gdy wymiana nie będzie możliwa - wówczas otrzymamy korektę na wartość zakupu zwracanego produktu. Na fakturze będzie komunikat o odmowie wykonania wymianie z podaniem przyczyny.
krystell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:09   #1065
kati81
Raczkowanie

andziat, krystell dzięki za rozwianie moich wątpliwości

Cytat:
Nie daję każdej klientce katalogu. Przykład: idę do pracy, to 3 katalogi wędrują między pokojami i wracają do mnie z karteczkami, na których klientki piszą swoje zamówienia. Przynosząc kosmetyki, nie wkładam każdej katalogu.
Ja robię podobnie, tym bardziej, że nie każdy zamawia z każdego katalogu i jakbym miała każdemu co kampanię dawać katalog, to bym zbankrutowała No może z K04 zrobię inaczej i rozdam większej ilości osób, bo jest w nim próbka, to może ktoś się skusi po jej wypróbowaniu Ponadto nie pokazuję od razu nowego katalogu, gdy jeszcze trwa poprzednia kampania, bo robię zamówienia po kilka razy, a nie tylko na I termin, no i nie chce, żeby ktoś się bulwersował, że musi na zamówienie z nowego katalogu czekać 3 tygodnie jak sobie coś upatrzy od razu

Edytowane przez kati81
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:27
Stary 2010-02-25, 10:17   #1066
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
ten wieszaczek sluzy do powieszenia torby na stoliku, kiedy nie ma mozliwosci jej powieszenia np w kawiarni, kladzie sie wieszaczek na stol i wiesza na nim torebke, jest to pokazane na zdjeciu w katalogu. Ja przykladowo mam piekny srebrny kwiatek na wierzchu
no właśnie już obejrzałam sobie w katalogu fajna rzecz
a jaki ten wieszaczek ma udźwig?? bo ja zwykle noszę w torebce ksiązki, więc jest trochę ciężkawa

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:26   #1067
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
Więc też jestem za różnymi rozmiarami tych torebek Może ze strefy coś do nich napisać?
Można by napisać, ale czy to cokolwiek da? Nie sądzę, żeby po naszych mailach ruszyła produkcja nowych torebek, ale może masz rację - należy zasygnalizować ten problem

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:28   #1068
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
no właśnie już obejrzałam sobie w katalogu fajna rzecz
a jaki ten wieszaczek ma udźwig?? bo ja zwykle noszę w torebce ksiązki, więc jest trochę ciężkawa
nie wiem jak ten z avonu, ale moj i wszystkie standardowe maja do 6 kg, ale sa i takie do 10.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:42   #1069
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
nie wiem jak ten z avonu, ale moj i wszystkie standardowe maja do 6 kg, ale sa i takie do 10.
to muszę sobie zważyć torebkę z pełnym załadunkiem
jakby ktoś wiedział jaki udźwig ma ten wieszaczek to proszę o odp.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

a co sądzicie o torbie Maja?? nie chodzi mi o wygląd tylko o wytrzymałość i pojemność

Stary 2010-02-25, 10:51   #1070
paoloscmg
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Też jestem bardzo ciekawa na temat torby maja. NA zdjęciu wydaje się dość pojemna Często wyjeżdżam do chłopaka na weekend i zastanawiam sie czy ta torba będzie odpowiednia
Stary 2010-02-25, 10:57   #1071
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

ok ty czytasz na bieżąco, ja też i jeszcze parę osób, ale wiele osób jak nie odwiedza wątku przez kilka dni to nie nadrabia zaległości bo im się nie chce, zresztą otwarcie to piszą i potem zadają pytanie, które było zadane stronę wcześniej
Nie każdemu się nie chce, niektórzy zwyczajnie nie mają na to czasu
Stary 2010-02-25, 11:03   #1072
paoloscmg
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Ja dostep do internetu mam najczęściej jedynie przez komórkę więc również ciężko mi coś poszukać, ale staram się być na bieżąco
Stary 2010-02-25, 11:23   #1073
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja staram się wchodzić codzień lub co drugi i czytać (a raczej wyłapywać informacje coś wnoszace) ale czasem nie ma mnie w domu i nie wchodzę przez kilka dni a potem nie mam tyle czasu by usiąść i poswięcić tylko dla watku o avonie godzinę czy dwie by przeczytać te kilka stron, także to nie nie zawsze jest kwesita nie chcenia tylko braku czasu
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Nie każdemu się nie chce, niektórzy zwyczajnie nie mają na to czasu
ok, w porządku nie będę się o to sprzeczać bo sama czasami tłumaczę się brakiem czasu, ale ktoś mądry kiedyś powiedział, że problem nie polega na braku czasu a jedynie na złej jego organizacji
wiem, że niektórzy mają też ograniczony dostęp do internetu i chodzi o to, że wchodząc na forum po kilku dniach nieobecności (lub w wybranych godzinach np. godzinach pracy lub nocą) niektórym najzwyczajniej nie chce się tracić czasu na przeczytanie tylu stron stąd pomysł aby zrobić pierwszy post z najważniejszymi informacjami o avonie, który przynajmniej w jakimś stopniu zmniejszyłby ilość "produkowanych" postów a tym samym skróciłby czas nadrabiania zaległości
Stary 2010-02-25, 11:26   #1074
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17436534]tylko poc co pisząc swój post cytujesz CAŁE posty innych dziewczyn? nie lepiej przyciąć do informacji interesującej?

współczuję hosencenie dość że funkcja charytatywna to jeszcze następne obowiązki dojdą[/QUOTE]

z tego co wiem (chyba że coś się zmieniło) długośc posta nie wpływa na ilość postów na jednej stronie czyli nic się nie potrzebnie nie wydłuza, oprócz jednego posta
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:49   #1075
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Widziałyście jakie w HT 6 jest super zestaw kolorówki

Stary 2010-02-25, 12:18   #1076
pini88
Przyczajenie

witam, jestem nowa na forum miałam sie nie rejestrować ale... dzieki Wam po primo nie nudze sie w pracy a po drugie primo odchudzacie mój portfel a po trzecie primo jak na maniaczke avonovą przystało wiem co warto kupić a czego nie tak wiec witam

miłość do mojego Kociska rośnie w siłę
pini88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:21   #1077
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pini88 Pokaż wiadomość
witam, jestem nowa na forum miałam sie nie rejestrować ale... dzieki Wam po primo nie nudze sie w pracy a po drugie primo odchudzacie mój portfel a po trzecie primo jak na maniaczke avonovą przystało wiem co warto kupić a czego nie tak wiec witam
WITAMY
a pewnie Ty klientka a nie kosultantka
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:30   #1078
paoloscmg
Raczkowanie

Witamy i czekamy na rady i opinie
Stary 2010-02-25, 12:44   #1079
skimos
Zakorzenienie

co do torebek to w najmniejszych eko idealnie zmieści się katalog i małe rzeczy, ja najwięcej upchałam (oczywiście żeby jeszcze to w miarę wyglądało ) 3 żele naturals z katalogiem
Dobrze że jest ta większa ale brakuje czegoś pośredniego - mam jeszcze trochę papierowych toreb, ale z ich wytrzymałością to różnie także też za dużo nie zapakuję. A do tego jak deszcz pada to nie chcę klientkom dawać w papierowych

O jakim wieszaczku na torbę mowa, gdzie go szukać?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:49   #1080
renia0809
Wtajemniczenie

na stronie są nowe wyniki krzyżówek

skimos wieszaczek na torbę jest widoczny w kat4 str 160
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:00
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości