|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Ja chcaiłam dziś tartę Tarasi zrobić, ale mam tylko 3 jajca w lodowce i nie wiem czy mi se uda dokupić ![]() Sluchajcie, mały mi dzisiaj drugi raz sam w lozeczku usnąl ![]()
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() A ja jestem mocno przeziebiona buuu ![]() nie mam co pisac nawet...dzieciaczki sliczne jak zwykle.., tz wraca juz jutro do pracy a w kuchni zatkal sie zlew ![]() Wczoraj moja księzna zasnela o 20.40 a wstala dzis o 6.10 ![]() Niestety przed godzina 3 obudzila mnie fontanna mleka wiec musialam wydoic, bo mnie az plecy bolaly ![]() A my z Tz zamiast wesela robimy najprawdopodbnije kameralne przeyjecie..zrezygnujemy z orkiestry...i tak bedzie jakies 30 osob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Wtajemniczenie
|
BELLADONNA u nas to wyglądało tak że mała ciągle się spinała wierciła nóżkami i prężyła a wzmagało się to często w czasie picia mleczka. nigdy niewypiła w miare spokojnie tego mleka zawsze prężyła się jakby chciała zrobić kupke a gazy przecież jej uchodzą bo pierdzi sobie nieźle to niewiem czemu dalej się tak spina dodatkowo wysypała się wysypka na buzi. najpierw na buzi i policzkach no to przemywałam 2-3 razy dziennie przegotowaną wodą bo gdzieś tam wyczytałam że tak się mozna pozbyć wysypki ale nic niepomagało, wysypka była coraz mocniejsza i zaczynała się robić czerwona, jak spała np, na prawej stronie to ta buzia aż jakby sie zaparzała ale to nie potówki bo juz się z tym troche uporaliśmy a policzki to aż sie taka twarda powłoczka zrobiła na nich aż mnie juz cholera brała bo miała taką brzydką ta buzie przez tą wysypkę no i od lekarza dostałam maść na recepte ELOSONE.
a ta wysypka juz przechodziła na raczki i klatke piersiową ale jak zaczęłam stosować maść to po 3dniach buzia jest śliczna wysypka znika jest jeszcze delikatnie na policzkach i na tych rączkach, schodzi tam gdzie smaruje ale pomału wyskakuje na nóżkach czyli właściwie tam gdzie niesmaruje tą maścią no i doktorka stwierdziła żebyśmy do poniedziałku spróbowali te mleczko ISOMIL smarowac już niemam tylko teraz obserwować co się dzieje ale to tak po 3dniach moze byc dopiero poprawa więc czekamy bo dziś dopiero zaczęliśmy dawać te mleczko. a zapytaliśmy o ten BEBILON PEPTI to powiedziała że jest to mleko hypoalergiczne ale zawiera jednak mleko krowie fakt że mniejszą ilość. no ale przepisała mi te ISOMIL bo jeśli to nietolerancja mleka to lepiej przejść od razu na te drugie mleko
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
Ja daje wode zwiec zdroj przegotowana. tomek nie pije duzo ok50ml dziennie ale widocznie nie jest spragniony i to mu wystarcza a woda najlepiej gasi pragnienie bo soki i herbatki sa slodkie. Kiedys cztalam ze dziecko powinno wypic przez caly dzien tyle plynow ile jednorazowo wypija mleczka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Mówisz że była osłuchiwana, jak się martwisz to poczekaj jeszcze do jutra i zapisz się jeszcze na wizyte przed weekendem, będziesz spokojniejsza. Moniam nie znam jakiegoś szczególnego harmonogramu....miałam na myśli nasz osobistyy plan dnia czyli karmienia co 3, czasem 3,5 h. Chodziło mi tylko o to, że przy takiej ilości leków jak ma moja mała, częstej czkawce i przepajaniu to wydaje mi się jakby czasem w ogóle nie było przerw. No ale tak to jest przy małym bąblu. A przepajam tak ok 100ml na dobę. Madzia jak trzeba wrócić do pracy to trzeba, trudno. Najważniejsze,że masz sprawdzoną opiekunkę. Ja też wracam do pracy po macierzyńskim i wybraniu urlopu za tamten rok tylko że ja nie mam żadnej niani ani nikogo poleconego. Mieszkam w tym mieście od roku i nawet znajomych za bardzo nie mam na miejscu więc tym bardziej dramat. Nie wiem kogo ja do dziecka wezmę....... dziadki jedne i drugie 300km dalej......no masakra! Dziewczyny do kiedy zmieniają się oczka maluchom....chodzi mi o kolor. Kiedyś już Brombi pisała że Fifkowi się zmieniają a u nas nic cisza. Lenka ma szaroniebieskie i ciekawa czy tak jej zostanie czy za rodzicami będzie mieć brązowe ![]()
#3097 |
Wtajemniczenie
|
wysypka wyglądała jakby wysypana bardzo drobna kaszka i ta buzia była strasznie szorstka i skóra jakby z twarda powłoczką
![]() |
#3098 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Wiem, wiem..dawno mnie nie było... ![]() Mam doła bo ksiądz nie chce nam ochrzcic Iwa tylko dlatego ze mamy slub cywilny ![]() ![]() ![]() Zła jestem na to ![]() ![]() Po co to zaswiadczenie? Nie mozemy nigdzie w okolicy znalezc ksiedza ktory by nam ochrzcil bez problemu.. masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() W zwiazku z roztopami to i ja polecialam sprawdzic do łazienki czy mAM zapas podpasek i tamponow w razie gdyby czasami sie zaczeło ![]() ![]() Monia ja dopajam koperkowka z Hippa ale musze kupic malemy jeszcze jakas herbatke bo ta cos mu ostatnio przestała podchodzic Zmykam na spacerniak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj sie Sami napewno znajdziecie ksiedza ktory ochrzci Wam Iwo
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a byłaś gdzieś w innej parafii? mówiłaś jaka jest sytuacja że ksiądz niechce wydać ci zaświadczenia? ja dziś ide gadać z ksiedzem aż się juz boje bo ja niemam zadnego ślubu a siostra to ma cywilke i nadodatek w separacji jest ja pitole juz mam strach jak byk
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniulka moja siostra tez nie ma koscielnego,ba jej maz nawet katolikiem nie jest ,slub brali tylko przed urzednikiem w stanach i chrzestna byla u mnie a to dlatego ze nawet ksiadz nie pytal na szczescie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Wtajemniczenie
|
Ja już zwątpiłam
![]() ![]() Czytam na forach ze ludzie bez problemów chrzczą dzieci a my nie mozemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym zadzwoniła do kuri(i) - na skargę - bo nigdzie chyba nie ma przepisu wedle którego nie mozna chrzcic dziecka tylko dlatego ze nie ma sie slubu koscielnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na obiad robie chilly - ale karmiącym mamusiom raczej nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
My chrzcimy na wakacjach po slubie koscielnym
![]() Samantha zadzwon do swego starego proboszcza ![]() Laski prosze o glos ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=samanthhha;17440075]Ja już zwątpiłam
![]() ![]() ja bym zadzwoniła i bym przynajmniej z nim porozmawiala co on na to by powiedział, przedstaw mu sytuacje i tyle, a tamten przeciez niemoże tak niedać zaswiadczenia jak on niechce ochrzcic to niech niechrzci ale zaswiadczenie musi dać no ja co parafia i inny ksiądz to inne reguły se ustalają ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-25 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Samantho, pewnie sie narażę i zastanawialam sie czy zadac to pytanie, ale...
![]() mogę wiedzieć po co chcecie ochrzcic Iwa, jeśli z drugiej strony nie chcecie ślubu kościelnego?
#3108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zadomowienie
|
Karenina - ten kaszel jest taki dziwny, wydaje mi się mokry, ale też nie do końca.. Ale na pewno nie jest zupełnie suchy.. dziwny, dziwny... Moja mama jest lekarzem i powiedziala,ze skoro ladnie je, nie ma temperatury i ogolnie jest pogodna to żeby dawac jej syropek i nigdzie nie iść na razie, powinno przejść..
Samantha - ale przegięcie z tym księdzem, ja nie chcialam brac slubu kościelnego, bo nie jestem zbyt wierząca, ale dla świętego spokoju w końcu wzięłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idziemy na spacer, ale pięknie... ![]()
![]() |
#3111 |
Wtajemniczenie
|
Ale my chcemy wziąć kościelny. Tylko jeszcze nie teraz. I chcemy ochrzcić Iwa teraz - nie w wieku pięciu lat.
Po prostu w tym momencie denerwuje mnie to jak wszyscy nam gadają PO ŚLUBIE KOSCIELNYM bo teraz nie dajecie pewnosci ze wychowacie go wierze katolickiej. No ****a a oni najwięcej wiedza. Jakby dobre wychowanie zalezało od tego czy rodzice maja koscielny czy nie. No zobacze... zadzwonie zaraz i sie przekonam co powie ksiądz.. Ale juz sobie wyobrazam jak to bedzie wyglądać....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buu, też bym poszła na spacerek, ale z kaszlącą Blanką moze lepiej nie... a taka ładna pogoda.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To poczekaj troche jeszcze, pewnie niedlugo przejdzie ![]() U nas z chrztem szkoda nawet mowic...tez nie mamy slubu koscielnego i chcialam go wyprawic na nastepne lato, wiec teraz malego musielibysmy chrzcic tylko z cywilnym...ale do tego dochodza jeszcze cale zawirowania zwiazane z miejscem chrztu - w Portugalii, w Polsce, w Niemczech..? Najprosciej byloby zrobic w Portugalii, bo wtedy tylko moja mama musialaby tam przyleciec, bo od strony malza jest cala druzyna rodzinki i ich transportowac do Pl ja sie nie podejmuje...ale z kolei tam nie ma kto zalatwic wszystkich formalnosci przed chrztem i po chrzcie jakiejs malej imprezki dla gosci...mowie wam - wariacja.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Malinko za mna curry tak chodzi...
![]() moj Tomasz leko ale zakatarzony wiec spi w lozeczku ale za to okna mam pootwierane i wietrze ![]() od razu razniej jakos ![]()
#3115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja żadnej imprezy nierobie po chrzcie bo tak już jeździłam i ogladałam sale bo w domu niebyłoby mowy bo prawie 20osób bym musiała zaprosic i wyszłoby mnie to prawie 2tyś złotych. a kupiliśmy dom, jest na to kredyt trzeba go jeszcze wyremontowac ja niepracuję mój niby też nie i kasa jest mi potrzebna a 2tyś to jest dużo w takim wypadku. mój handluje samochodami ale sam na wszystko tez niezarobi na dzieciątko też pieniążki uciekają więc zdecydowałam że imprezy niebedzie
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
No i jak na razie nie moge sie dodzwonic... eh zawsze pod górkę
![]() Iwo chyba przechodzi kolejny skok ![]() Poza tym nie chwaliłam się allllleee... mój malutki przesypia nocki do 5.00 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Wtajemniczenie
|
ja uwazam, ze chrzest i pogrzeb jako sakramenty powinny byc po za dyskusja i basta
nie wolno tych posług słudze bozemu jakim jest ksiadz odmawiac nikomu - nie on jest od osadzania! wiem - kazdy ma swoje zdanie ale sedzia jest Bog a nie człowiek |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale sie nie moge doczekać jak nam zmienią księdza w parafii.. no sama bym go wyje....... na zbity pysk! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Wiecie co, skopiowałam część mojego posta z innego wątku. Tam pisałam teksty jakimi sypał ksiądz jak poszłam do niego po zaświadczenie ![]() Jak chcecie sie pośmiać to śmiało ![]() Ty mi ubliżasz bo nie chcesz tu chrzcic dziecka. Ty jestes poganką. Niech Tż sie wyprowadzi. Grzesznicy Wy bo współżyjecie. Bo śpicie razem. Ty masz mnie w nosie. Ty masz mnie w dupie Wy nie dostaniecie rozgrzeszenia. Ja zawsze rozgrzeszam. Ja nie osadzam. Nie dajecie na tace tutaj w kościele tylko w innym! Czy w tamtym kosciele jest cieplej ze tam chodzicie na msze? U nas jest lepiej. Przeciez my jestesmy wspolnota. Ja opieprze tego ksiedza co Wam chce chrzest dac. Sluchaj dzis radia podlasie o 18.00 bo jest wywiad ze mna. No ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bylam w opiece zabralam co moje czyli 1666zl ![]() ![]() ![]() a z aoknem jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3120 |
Wtajemniczenie
|
Sam ja rozumiem Twoje rozgoryczenie - on ma nad soba biskupa - ja bym poszla do niego ze skarga
dyskusje z nim to strata czasu choc w kwestii rozgrzeszenia to ma troche racji - widzisz pojdziecie do spowiedzi i dalej bedziecie wspolzyc - spowiedz to nie tylko wyznanie grzechow - nie linczuj mnie tylko ale ja to tak widze - spowiedz to tez zal i postanowienie poprawy - ciezko jest od osob w zwiazkach bez slubu koscielnego oczekiwac zalu i poprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.