|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Przed chwilą Mały zaczął marudzić na macie, więc go zaniosłam do łóżeczka i zanim wsadziłam mu smoczka, to złożył w ciup te swoje usteczka i powiedział " mmmm mammma muuu", może miał na myśli " mama daj mleka" ![]() Ale zasnął w try miga, więc chyba aż taki głodny nie był ![]()
![]() |
#3062 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() oj nie słodźcie nie słodźcie ja tam nie uważam, że w piżamie wyglądam atrakcyjnie ![]() Cytat:
Cytat:
a opaska była tania jak barszcz. (mniej niż 10 zl Cytat:
![]() a ja dzisiaj planuję zrobić to twoje Rösti, ![]() Brombi gratuluję wyróżnienia przez synka ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-25 o 08:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziamkuje dziamkuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wlasnie zjadl 100 ml potem dostal jeszcze cyca i poszedl spac ![]() ![]() ![]() aa i gratuluje slowek "Mama" moj Filipcio caly zas mowi Mammmuuuu:P
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-02-25 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie wierzyłam w skuteczniść karmi ale mnie pomogło. zawsze jak się napiję to jeszcze tej samej nocy mam mega nawał pokarmu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odwracaj glowke malego we snie, wtedy nie bedzie nic wiedzial i sie nie przekreci ![]() Ja czesto tez jak sie z nim bawilam to stawalam po tej stronie, na ktora chcialam, zeby patrzyl i musial glowke ladnie tam przekrecic, zeby mnie widziec... ![]() Ja juz od dawna nic nie podkladam, bo zauwazylismy i zaczelismy dosc wczesnie z ta glowka - juz kolo 7 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to ladnie z jej strony... ![]() Suuuuper! ![]() ![]() Sliczne jestescie obie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dawaj - cwiczenia Tamilee Web... ![]() Bry bry tak w ogole... ![]() moj syn nie spal dzisiaj od 5 rano... ![]()
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
a ja własnie sie dowiedziałam, ze chyba wrocę szybciej do pracy - szef miał zawał
to pewnie zaraz po macierzyńskim bede musiała |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
czesc z rana
![]() u nas pobudka o 4 na karmienie ale ja nie moglam sie dobudzic i tz zajal sie Tomaszkiem ![]()
#3068 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=xpressja;17435680]takie leki jak sab simplex infacol itp działają tylko wtedy kiedy je podajesz a nie na zapas... nie kumulują sie w organizmie takze są całkowicie bezpieczne - co powoduje ze mozna je stosowac czysto profilaktycznie
![]() XPRESSJA ja ten infacol mam w zapasie jakby mi brakło sab simplex i nieumiałabym go dostać na czas chociaz ostatnio odstawiłam na chwile ten sab simplex bo mała dostaje już tyle lekarstw ze chce też sprawdzic jak bedzie reagowac na brak tego sab simplexu, narazie jest ok
![]() |
#3069 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zadomowienie
|
no nieeeee,
roztopy i u mnie się pojawiły ![]() a było tak pięknie! na razie delikatna "odwilż" ale czuje że to cisza przed burza bo jak opisujecie to leje się litrami... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-25 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
zaraz doda "sia" ![]() Fajnie że wasze bączki już tak dużo potrafią mój nic ani wysoko głowy podnosić, ani mmm wydusić, jesteśmy na etapie uczenia chwytania, ale tu też kiepsko. Smutno mi ze mam takie leniwe dziecko ![]() DZiś w nocy tylko jedna pobudka o 4.40 ![]() Mam problem z jego uszkami bo robią się odstające, gdzie mogę kupić cieniutką opaskę na główkę, bo kiedyś zrobiłam z czapki ale oderazu mu się potówki z tyłu głowki zrobiły... Musze coś szybkiego na obiad zrobić macie pomysły???? Miłego Dnia ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- A Wy te kropelki sab dajecie zeby dzieciaczki pierdziały czy zeby nie pierdziały??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Wtajemniczenie
|
i wróciliśmy od lekarza musze podawać małej żelazo 2razy dziennie i furagin 2 razy dziennie po 1/4 tabletki ponieważ w moczu pokazały się leukocyty
![]() co chwile coś ![]() buziaczki dla wszystkich dzieciaczków aby były zdrowe i silne i jak najmniej chorowały ![]() ![]() a zdjęcia powstawiałyście superaśne ![]() aha i mała dostała mleko ISOMIL, strasznie niedobre i lekko śmierdzi bo jest to mleko sojowe na szczęscie jedną flachę już wytrąbiła i chyba niebedzie problemu z piciem tego mleka a dziś ją karmił zaspany tatuś haha już tym nowym mlekiem ![]()
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
No i kolejne pytanie: Czy na tym watku tylko ja daje TYLKO MODYFIKOWANE????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Rozeznanie
|
Hej mmusie!
Podgoniłam Was odciągając się laktatorem....trzeba wykorzystywać każdą wolna chwilę bo produkujecie, że hej ![]() U nas dobra noc, oby tak było to nie będę narzekać tylko jedzenie małej mnie męczy. Jeszcze do niedawna wciągała 100-130 ml bez problemu przy każdym karmieniu a teraz przez godzine walczymy o 60-80 ml. Czy to z powodu tej niedokrwistości czy po prostu tak czasem dzieci mają? Dla mnie to dziwne bo powinna coraz więcej jeść a tu takie niespodzianki.... No nic poobserwuję jeszcze Lenkę. A z nowości to powiem, że w sumie dopiero od niedzieli tak ładnie unosi główkę i już zaraz będzie następny sukces bo wczoraj ewidentnie ćwiczyła już przekręcanie z brzuszka na plecki. Najpierw długo, długo nic a potem szybko nadrabia. Dumna jestem z Lenki tak że nie mam słów ![]() No dobra, czas się troszkę ogarnąć Miłego dnia!
#3075 | |
Wtajemniczenie
|
Moniam ja daje modyfikowane - dopajam koperkiem, jabłko z melisą i to jego ulubiona, rumiankiem nie lubi i mam jeszcze jakąś uspokajającą
a czym Ty dopajasz? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
i dla Lenki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Wtajemniczenie
|
konspiracja a czemu zmieniłaś dicoflor na biogaję?
niespasowało czy jest lepsza? bo mi polecił lekarz
![]() |
#3077 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a sab simplex jest na pierdzioszkanie! jak dzidziuś pierdzioszka to dobrze bo pecherzyki powietrza nie zalegają i nie powodują kolek także jak dużo i głośno tzn ze wszo ok ![]() a jak dużo i cicho to tez wszo ok ![]() Cytat:
mała ją bardzo lubi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moniam no Ty chyba żartujesz???? Pewnie, że jest nas więcej ale na moją kreatywnośc to raczej nie można liczyć. Moja Lenka dostaje herbatke koperkową, ewentualnie taką uspokajającą z Hippa i bardzo często zwyklą przegotowaną wodę np na czkawkę. Ja i tak ledwo się mieszczę w czasie z tym przepajaniem, bo zanim mała zje mleko trochę odpocznie to później herbatka, podanie leków i zanim się obejrzę znowu czas karmienia. Buziaki!
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Aniulko mam nadzieje ze bedzie lepiej po tym mleku.. z teg co wiem dzieciaki ktore maja nietolerancje mleka krowiego z soja tez nie bardzo
![]() ja robie tz frytki i schabowego na obiad bo mial takie zyczenie.. na surowke nie mam pomyslu ![]()
#3080 |
Zakorzenienie
|
A tak mi sie jeszcze skojarzylo tylko, ze ostatnia taka normalna @ to mialam okolo 19-20 miesiecy temu...
![]()
#3081 |
Zadomowienie
|
brawo dla małej !
te Lenki to fajne dziewuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do smierci kota - to od smierci mojej minelo 7 lat, sasiadka najprawdopodobniej s...ka wrzucila mi trutke na podworko... nigdy nie zapomne płaczu mojej kici... ech od razu plakac sie chce... Agusia, jk chcesz utrzymac laktacje to zawsze najpierw dawaj piers a potem dokarmiaj sztucznym. Cytat:
Aniulka, Zacharia - jakie mialyscie objawy u córeczek, ze stwierdzili lekarze u nich skazę białkową? Bo bardzo często podobno zbyt pochopnie to się dzieciom przypisuje. Z tego co pamiętam, to Aniulka pisałaś tylko o zaparciach czy też o wysypce? To na pewno nie wystarczy żeby stwierdzić skazę! to się podobno zdarza tak naprawdę u około co 500tnego dziecka. A stwierdzają 10x częściej albo i lepiej. A ja stwierdziłam, że moje dziecko mało śpi, bo on nie umie się od bodźców odciąć sam, dlatego potrzebuje mamy do tego - i np. teraz (znowu wyrodna matka) pisałam większość posta z nim na kolanach przy kompie... i chyba go ten szum ukoił i zasnął ![]()
![]() |
#3083 |
Wtajemniczenie
|
Bella ja mam opiekunkę, która miała do nas przyjść w połowie marca, ale teraz bedzie musiałą wczesniej
opiekunka jest ta sama co u Izy wiec znam kobitke - spoko babka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A pytam o skazę dziewczyny, bo się zastanawiam nad pójściem do dermatologa. Bo niby Bartusiowi wysypka mija, ma coraz mniej tej kaszki, ale skóra tak sucha że szok, zwłaszcza na buźce... i się zastanawiam co to może być i co powinnam zrobić. Oczywiście go smaruję ale efekty jak dla mnie są niezadowalające. Przymierzam się do kupna kosmetyków Aderma, ale są naprawdę drogie (po kilkadziesiąt zł. każdy a wiadomo, trzeba już wtedy serię - coś do mycia, smarowania...) i jak mu nie przypasują to będzie glupio... ale chyba kupię i tak. najwyżej sama zużyję, bo podobno są świetne, a ja też mam suchą skórę, a po porodzie to mi się zrobila jak papier po prostu
![]() |
#3085 |
Wtajemniczenie
|
Bella a czy smarujesz mu buzię - Iza miała robioną maść w aptece - recepte dawał nam pediatra - taka bardzo tłusta była i jej pomagała, a grosze kosztowała
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a opaskę kupie nawet dla dziewczynek po domu będzie w nich chodził.. tzn leżał ![]() Cytat:
A ta herbatka uspakajająca to od którego miesiąca??? bo mój skończył dopiero 2 kilka dni temu... Ale chyba za dużo herbatek co nie??? Właśnie ile płynów muszę dać Małemu poza mlekiem i to jest jakiś harmonogram??? Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Brombi - mamam mee - ehehehe,moja Blanka jak jej źle to krzyczy meememe :P Kolanosia i Tarasia - ale laleczki! ![]() ![]() Mimo choroby noc spokojna, spala od 22 do 6, ale kaszel i katar ciagle ma. Iść do lekarza? Przeciez we wtorek była osłuchiwana i mimo kaszlu było w płucach i oskrzelach ok, gardło też ok ![]() I fotkA -nasze nowe odlotowe trampki!!! ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-02-25 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta herbatka uspakajająca jest po 1 miesiącu ja daję kiedy chce pić - nic nie wiem o harmonogramie ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- u mnie to nie roztopy a powodz - trzy pary spodni sie moczą i krzesło muszę prac ![]() a miaąłm z nim nie wychodzic na miasto - podpaski mi sie kończą a miałam rano paczke podwojną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Raczkowanie
|
Mój Kurczeczek zasnął ciekawe co będzie na spacerku, pewnie płacz
![]() a z pozytywnych spraw to właśnie włozyłam sobie kolczyk do pępka, myślałam ze mi dziurka zarosła i bede musiała znów przebić, albo blizna zostanie więc jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka ona sliczna! ![]() ![]() A jaki ten kaszel jest? Mokry? Suchy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.