|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
och naczytałam sie i już sama nie wiem czy palette c10 czy wellaton 12/1... Jedne niby żółte wychodzą inne niszczą. Boję się że wydam kasę i znów rudym będę świecić.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- naprawdę z tęsknotą czasem patrzę na brązy i pamiętam jak odrosty mogłam mieć do połowy głowy i nie rzucało się w oczy a z blondem tyle kłopotu. Ale jak pomyślę że naprawdę ciemny postarza to nie uśmiecha mi się już tak bardzo powrót do ciemnego.
#3122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, ten C10 aż tak nie niszczy. Tzn. miałam wrażenie że spośród wszystkich platynowych blondów Palette ten akurat niszczy najmniej ![]() Moja koleżanka robiła natomiast A10 czy jakoś tak i zniszczył jej włosy strasznie, po jakimś czasie na głowie zrobiło się jej mega siano i na dokładkę wszystko pożółkło z czasem. Jeszcze bardziej "masakryczny" jest ten "XXL". A efekt po C10 będziesz miała na pewno, murowany... mi rozjaśnił włosy początkowo do platynki, a potem (tak po 2-3 aplikacjach) do prawie białego ![]() Kurczę wstawiłabym zdjęcie z okresu jak sobie robiłam tym C10 ale niestety wtedy nie miałam cyfrówki (to było daaaawno temu) więc zdjęcia mam tylko takie tradycyjne... ale może zeskanuję w pracy któregoś dnia i wstawię ![]() Przedtem długie lata robiłam Garnier Nutrisse 101 i 111, i też w sumie byłam zadowolona tylko po tych Nustrisse miałam takie sianowate włosy, w kiepskiej kondycji ![]() Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-02-25 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
własnie, przeglądałam watek od początku i umknęła mi gdzieś str.98 ![]() wiadomo że kolorek nie będzie jednolity tak od razu, ale i tak jest już bardzo ładnie, powiedz jak ten popiel się sprawuje? ja troszkę sie boję bo jednak mam w całości farbowane, wcześniej były rozjaśniane i nie wiem jak rozjasniacz by się zachował.. ![]() nie chciałabym mieć jajecznicy z marchwią na głowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
post mi sie powtórzył
![]()
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-02-25 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pamiętam jak 2 lata temu schodziłam z ciemnych do naturalnego kolorku, troszkę było widać odrost ale włosy wiązałam i było ok. potem zachciało mi się blondu, farbowałam do białości i szczerze mówiąc każdy mi mówił, że właśnie w platynach mi najlepiej, aż coś się stało, że zaczęły się puszyć (nie pamietam po jakiej farbie) strasznie sie męczyłam z nimi i postanowiłam przyciemnic do naturalnego i przestać znów farbowac. w ruch poszły średnie blondy (błąd, bo łapały na zielono) potem szamponetki (na 4 mycia) żeby zniwelować soczystą zieleń, potem blond naturalny, ale nadal kolor tak dziwnei się mienił ![]() ![]() ![]() po kilkunastu myciach kolor wyblakł, a z włosów (odrostów- po platynie) stał sie już naturalny, niestety na pozostałych trzyma jak szalony.... eh ot cała moja przygoda,a chcę mieć znów blond ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3127 |
Przyczajenie
|
Mam problem.. Malowałam włosy farbą Jasny Blond 8/0 wellaton.. chciałabym teraz uzyskac nieco ciemniejszy, ale tylko troszkę kolor blond..czy malować włosy tą samą farbą czy wybrać inną? jak tak, to jaką? proszę o szybką odpowiedz..
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
jeśli farbowałaś, na włosy rozjaśniane lub przyciemniałaś swoje to myślę, że możesz spróbować tym samym odcieniem jeszcze raz. Kolor wyjściowy będzie ciemniejszy-więc i efekt może być ciemniejszy. Kolory z następnego poziomu-7 (orzech laskowy i średni blond) wychodzą znacznie ciemniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Raczkowanie
|
heh a ja wczoraj byłam w tesco i zobaczyłam tą farbę, przypomniał mi się ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259746 wzięłam jedną na spróbowanie na pasemko, robił ktoś tym włoski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Rozeznanie
|
Ale wiesz co? Robiłam też później (po tym Nutrisse) farbą Belle Color tylko że jakimś tam innym odcieniem (nie 111) już nie pamiętam... beżowym czy coś, i wlosy były zupełnie inne - miękkie, błyszczące. A na innym forum fryzjerskim wyczytałam że Belle Color to najlepsza farba Garniera bo ma zupełnie inny skład niż np. Color Naturals, i że jak już się decydować na farby Garniera to właśnie tylko Belle Color...ale cholera wie jak z biegiem lat się ta farba zmieniła, już od daaaaawna jej nie używam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dzis byłam w maximie i był ten czysty blond z palette, ale przeanalizowałam sobie wszystkie farbki które mnie zainteresowały i ich efekty w danym kolorze włosów(wyjściowym) i mam jeszcze parę nad którymi muszę sie zastanowić;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Czy koras z was uzywala tego koloru? Proboje pozbyc sie rudego, ale ciezko mi to idzie. Mialam juz na wlosach polozony 2 razy rozjasniacz teraz chce spobowac z farbami rozjaniajacymi ...Récital Préférence
10.21 Stockholm Lightest Pearl Blonde Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-02-25 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie a ja mam jeszcze takie pytanie hmmm czysto techniczne... bo wszędzie pisze się, że na odroście powinno się trzymać farbę najdłużej a na reszcie rozjaśnionych już włosów króciutko, ale jak to zrobić jeżeli w ulotce pisze, żeby mieszankę kremu utleniającego i koloryzującego zużyć NATYCHMIAST???
Znaczy tak: jeśli położę na 55 minut na same odrosty a potem będę chciała jeszcze dodać 5-10 minut na całość to ta mieszanka, już zrobiona, ma czekać w butelce przez te całe 55 minut i nic jej nie będzie?? ale każą ją zużyć natychmiast... już nie wiem... wiecie do tej pory robiłam tak, że po prostu kładłam farbę najpierw na odrosty, a że długo to trwało, bo mam gęste włosiska, to po położeniu na odrosty od razu waliłam resztę farby na całość włosów. Ale teraz mam włosy mocno rozjaśnione i jak tak zrobię, jak zawsze, to boję się że końcówki rozjaśnią się zbyt mocno... help!! :O Milka ja mam właśnie ten kolor na głowie, zobacz fotki na poprzedniej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie naturalne i nie do końca naturalne blondynki
![]() Cieszę się, że znalazłam ten wątek... Moja historia z blond włosami jest dosyć długa. Moje naturalne włosy to ciemny brąz. Jakiś czas temu postanowiłam zostać blondynką. Żeby nie ryzykować, udałam się do fyzjerki. Byłam u niej kilka razy. Efekt był opłakany. Kolor - wściekły pomarańczowy z wściekłym żółtym...zmieniłam fryzjerkę - po wizycie u niej wyglądałam jak Lady Gaga...no nic...w końcu trafiłam do trzeciego salonu. Poprosiłam o jasny,chłodny blond...wyszłam z ciepłym karmelowym w odcieniach brązu... Pani w salonie stwierdziła, że w ciepłych odcieniach jest mi lepiej - pomimo tego, że wyraźnie pokazałam jej w palecie kolor, który ma nałożyć... ![]() Właśnie siedzę z farbą palette C10 i czekam na efekt... Jeżeli to nie pomoże, to już nie wiem, co pomoże... ![]() Ratunku... |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY!!! Siedzę właśnie z Palette c12 Mroźny Blond na głowie. Kolor farbki był taki śliczny niebieski że aż mi się spodobała ta farbka. Teraz mnie lekko piecze o dziwo mniej niż przy palette 219 a nawet powoli przestaje. Babeczka w rossmannie (farbowana blondi) powiedziała abym tą kupiła a nie wellaton. No cóż ewentualnie mi ten wellaton jeszcze zostanie. Jutro niby promocja tej palette za 9,90 ale ja czekać już nie mogłam
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- zapomniałam dodać, że farbka cool blonds nie zawiera odżywki... Kaszana... Będę musiała sama coś na głowę położyć. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kurde przez ten odcień farby nie widze czy coś rozjaśniło... a farbka na włosach mi ściemniała....
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-02-25 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to już jest z fryzjerami że mało który zrobi ci taki kolor, jaki chcesz ![]() ![]() Wklej fotki jak wyszło ci to C10, powinno być ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dziś byłam w sklepie i znalazłam ten czysty blond, ale z tyłu w efektach, w tej tabelce jest napisane że naturalny kolor włosów musi być ciemny blond(najciemniejszy) jasnego brązu już ładnie nie złapie...
a teraz się zastanawiam nad takimi farbkami(mój naturalny kolor włosów to jasny/średni brąz) bo te złpałaby na ładny blond mój naturalny: co o nich myslicie?? który na moim miejscy byście użyły?? tylko przy swojej ocenie weźcie pod uwagę to że mam "kolorowe" włoski ![]() 1 zdjęcie- wellaton 12/1 2 zdjęcie- loreal recital 03 3 zdjęcie- loreal p01 silver blond 4 zdjęcie-safira 100 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-02-25 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ewcia żadna z tych farb nie zrobi Ci po jednym farbowaniu jednolitego koloru - szczególnie że chyba miałaś ciemne pasemka. Z każdym razem będzie lepiej i równomierniej. Ja bym brała wellaton 12/1 - jak było widać na zdjęciach dziewczynom dość dobrze rozjaśnił i znacznie zmniejszył różnice między kolorami |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Raczkowanie
|
Canario
Kachula82 czekam z niecierpliwością na efekt ![]()
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
o safirze jeszcze dobrze na wizażu mówiono ale jakimś konkretnym kolorze... coś księżycowe? Wpisz w w przeszukaj wątek "safira" coś powinno znaleźć albo ogólnie w wizażu. A loreale to domena dziewczyn, dla mnie za drogie
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3143 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zadomowienie
|
właśnie najbardziej się zastanawiam nad tym wellatonem 12/1 i lorealem feria silver blond...
ale tak, wellaton 12/1 wszystkie dziewczyny które widziałam w tym wątku miały już dość jasne włosy, a nie takie jak ja(oczywiście wiem że mi nie wyjdą od razu jaśniutkie ![]() a jeżeli chodzi o ten loreal feria silver blond to na opakowaniu jest dość ciemny, ale jest napisany że ultrarozjaśniający, ale obawiam się że wyjdą mi za ciemne i praktycznie nic nie rozjaśni;* co myślicie po tym moim krótkim opisie?? bo teraz już się zastanawiam tylko nad tymi dwoma ![]() im więcej waszych opini i tego co czytać wstecz na wątku większą liczbę farb wykluczam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko wiesz ja najbardziej boję się że wyjdą strasznie rude;* to ostatnie pytanie ![]() loreal silver blond czy wellaton 12/1?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
ja bym wzięła wellaton - mnie w sumie nie zawiódł - myślę, że skoro już masz tak jasne włosy(to znaczy że rozjaśniają się dobrze) z odrostami nie będzie problemu, jeśli przytrzymasz dłużej, a kolor wyjdzie Ci naturalny. Loreala nie używałam więc się nie wypowiem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
jestem po...
Wydaje mi sie, że rudy rozjaśniło ale w tym świetle sztucznym i przy fleszu od aparatu za każdym razem inaczej to wygląda. Czasem nawet rudo ![]() ![]() Wydaje mi się, że kolejny raz i (może tym razem c10) powinno już o niebo lepiej wyglądać. Brak odżywki to minus jeden wielki bo przydała by się. Może następnym razem kupię to serum pantene od wellatonu. ![]() Ogólnie nawet się cieszyłam wyglądem koloru ale naprawdę zobaczymy jak się zmywa i jak w dzień wyglądają i wtedy zobaczę co będę myśleć. Trzymałam 50 min na odrostach naturalnych i tych rudych, resztę maznęłam na chwilkę i od razu poszłam spłukiwać. Mimo to połapało na niebiesko te rozjaśniane. E tam! Macie foty:
#3149 |
Przyczajenie
|
Witam Was, od dawna śledzę wątki o farbach blond i dekoloryzacji, mam bardzo długie włosy, zawsze farbowałam samodzielnie, więc mam wprawę, na bardzo ciemne kolory. Kolor blond zawsze wydawał mi się niedostepny, ale niedawno uznałam, że wyglądam posępnie w ciemnych, przejrzałam wasze eksperymenty i postanowiłam działać. Wklejam zdjęcia wyjsciowego koloru czerni z czerwienią, wściekle rudego z kurczakowym odrostem po rozjaśnieniu Joanną i po farbowaniu Wellatonem- dół zmieszany 12.1 i 9.1 a góra 12.1 i 8.1. Moje pytanie brzmi, co dalej? Jak można określić teraz kolor moich włosów- rudawy blond ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu obejrzałam teraz te foty i nawet różnicy jakby nie było od ostatniego farbowania... A jest różnica kurka wodna!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.