|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam celulit od 17 roku życia i jest to mój stary przyjeciel
Dobra dzieweczki jutro rano muszę wstać, więc trzeba isć spać Dobranocki
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
marthinisa ja wiem że to ma być moja i Tz decyzja..... ja tylko pisałam że już każdy patrzy czy przypadkiem w ciąży nie jestem..... a poza tym to ja mam taki charakterek że na pewno nie dałabnym sobie dyktować przez kogoś warunków...
![]() Dziewczynki jakoś mi się spać chce, wczoraj w nocy oglądałam na MTV program o nastoletnich ciążach, i wyobraźcie sobie że laska miała 16 lat i oddała dzidzię do adopcji..... tak płakałam że normalnie masakra |
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak będzie o wiele lepiejkretencja pomyliłam się chodziło mi o Twoje wyniki po zażyciu jednej tabletki tzn. przy kolejnych pobraniach krwi jakie miałaś wyniki?
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwko, zażywałam dwie tabletki, ale obie na raz (czyli jakby jedna
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no ja miałam jedną tabletke i wyszła mi 6,3 ng/ml czyli niby dobra , ale te dwa kolejne razy jednak wyższa niż powinna być.No i przyczyny dopatruje się na podłożu fizjologicznym czyli stres.
Tylko zastanawiam się czemu Tobie lekarz przepisał leki typowo hormonalne na zbicie prolaktyny a mi tylko ziołowy castagnus. Nie wiem no... mam nadzieję ,że szybko po tych tabletkach nam spadnie prolaktyna
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie!! Wybaczcie ale wpadam tylko na chwilę bo niedługo zabieramy się z teściową do Białego i do Łap, nadrobię zaległości po powrocie Zdam tylko krótko relację ze sprawy: moje ogólne wrażenie jest takie, że to poszkodowany jest bombardowany całą serią pytań i to on musi udowadniać, że stało się to, co się stało. TŻet się popłakał, bo jak mówił 'trudno mu mówić, bo to przecież jego ojciec', mi też łamał się głos. Stres niesamowity. W zasadzie cały wczorajszy dzień mamy dzięki temu wyjęty z życiorysu...A sędzia bardzo konkretny, stanowczy, ale też bardzo nas naciskał i zapędzał w 'kozi róg'. Z nowości: mam nową fryzurkę, która mi wydaje się za krótka ale wszystkim wokół bardzo się podoba. Proszę Was też o kciuki w piątek od 10. No i dziś wyjeżdżamy, więc tymczasowo się z Wami żegnam. Może po wyjeździe i zakupach wrócę z lepszym humorem .Ściskam Was mocno!
|
#2018 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Oliiwko czyli już wiesz na czym stoisz ![]() Sloneczko teściowej nie słuchaj, to, że ona mówi, to niech sobie mówi Kretencjo, jak się czujesz po lekach?? Oby obyło sie bez skutków ubocznych i szybko te 2 m-ce minęly i się wszystko uregulowało ![]() Virginia ![]() marthinisa ![]()
|||||||||||||||||||||
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tabletek nie poszłaś zmienić jak zaczęłaś tyć na nich? Strasznie mnie to zastanawia, bo mamy taką koleżankę, która już prawie 2 lata temu zaczęła tyć po tabsach, przytyła duzo, jest niska wiec bardzo widać, ale tabsy łyka bo sie po nich o niebo lepiej czuje. Jak bym zaczęła tyć i zobaczyła, że sie w ciuchy nie mieszczę to bym pędziła do gina po zmianę leków. Zresztą mąż zapewne też zwróciłby mi uwagę. Dobrze, ze jemu nie przeszkadzają gumki, nie będzie naciskał żebym brała tabsy ![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem zaczęła boleć mnie głowa, standardowo rano nadal bolała i boli ciągle, wzięłam znowu pół tabletki. To chyba po wczorajszych plotkach u koleżanki, nie widziałyśmy sie długo i równie długo gadałyśmy. Okazało się, ze w ogóle tez jest w ciąży niecałe 2 tyg dalej niż ja, także na spacerach będziemy sie spotykać, bo mieszkamy bliziutko.
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
virginia
Trzymajcie się, to na pewno trudna, zwłaszca dla Twojego męża...A gdzie wyjeżdżacie bo chyba przeoczyłam?kretencja jak tam się czujesz dzisiaj? Mam nadzieję, że jest oki. zgadnij a u Ciebie co tam? Jak zdrówko? Klikam Ci na ten baner jak sobie przypomnę i Cię widzę, więc musisz tu częściej zaglądać ![]() Cytat:
![]() Jutro mój mąż ma 28 urodziny, więc mu przed chwilą upiekłam tort bezowy -mój pierwszy, mam nadzieję, że smaczny ![]() A dzisiaj miałam jakieś smużki krwi na papierze, ciekawe czemu...bo do @ jeszcze parę dni, chociaż brzuch już od paru boli, ale tak raz, dwa razy dziennie ![]() Kurde w ogóle to mi chyba lutki zabraknie w przyszłym cyklu zanim będę miała iść do gina, bo zżarłam wtedy prawie dwa opakowania i 7 tabletek mi zostało ![]() A pogoda dzisiaj do de. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-02-25 o 13:59 |
|
|
|
|
#2021 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity a dziekuje nie narzekam
choc czasem cos strzyknie, cos zaboli ![]() U mnie jest sliczna pogoda Okna mam pootwierane, wietrzy sie a ja siedze z bluzce na ramiaczka hihihi za to rano bylo pochmurno...Abz no to juz masz kolezanke do spacerkow
|||||||||||||||||||||
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij no już wiem o co chodzi u mnie z tymi długimi cyklami
u mnie też ciepło 8 stopni , ale slonka nie ma teraz P.S widziałam fotkę brzuszka Twojego na 2 gim wątku taki zgrabny i w ogóle super tylko ja teraz płaskiego aż tak nie mam i ciekawe co będzie jak już zaciąże![]() jak byłam w szpitalu i 2 dni przed jeszcze miałam takie bóle głowy i dziąseł/zębów ,że masakra od dzisiaj jakoś lepiej bo obyło się bez tabletki przeciwbólowej ale to chyba przez te różne pogody ![]() A jutro mam nadzieje ,że będzie ładnie też bo auta nie mamy od jutra bo będzie u elektryka a jedziemy po obrączki może trochę za wcześnie , ale wczoraj popytaliśmy co i jak , pooglądaliśmy różne i nawet grawer za darmo będzie jak się zdecydujemy wlasciwie to jedziemy zamowić je dopiero ![]() zgadnij ja też klikam w Twojego linka jak tylko Cię "widzę"
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-02-25 o 15:01 |
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
kretencja Jak się dziś czujesz
Ja w niedzielke będe pracować to toche pieniążków do portfela w padnie
|
#2024 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko dziekuje
![]() Ja tez nie bylam płaska a brzuszka doczekasz sie slub tuz, tuz
|||||||||||||||||||||
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, że pytacie o samopoczucie. Jest znośne, choć nie tryskam humorem i energią
Zgadnij, to niestety wcale nie jest powiedziane, że po 2 miesiącach się ureguluje. Przy odrobinie szczęścia tak będzie, ale równie dobrze to może trwać pół roku... Olliwka, Różni po prostu są lekarze, różne szkoły leczenia i różne przyczyny problemów z prolaktyną. Po wynikach można dużo zobaczyć i może lekarka stwierdziła, że u Ciebie Castagnus pomoże. Ciesz się, bo bromokryptyna jest silnie działającym lekiem i wiele kobiet ma bardzo nieprzyjemne skutki uboczne. Ja to się w ogóle dziwię, jak dobrze ją znoszę. Biorę od razu 1,5 tabletki dziennie w sumie (3 razy po 1/2) i mimo zawrotów głowy (znośnych) i lekkich mdłości jakoś się trzymam. A na forach większość dziewczyn skarży się, że po 1/2 tabletki wziętej na noc nie były w stanie następnego dnia funkcjonować, mdlały, zasypiały na stojąco, rzygały... Te z lekkimi skutkami ubocznymi lub bez stanowią mniejszość. Bardzo się dziś zmartwiłam, bo byłam u alergologa i oczywiście zlecił mi testy... A dwa tygodnie przed testami nie można brać wapna, leków przeciwalergicznych i... uspokajających. Żadnych, nawet ziołowych A ja z moją nerwicą muszę się od czasu do czasu poratować Persenem Nie wiem, jak przetrwam 2 tygodnie przed testami. Umówiona jestem na nie na za miesiąc dokładnie...
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kretencja współczuję, ze będziesz musiała przeżyć bez leków, obyś jak najspokojniej przeszła ten czas Za godz wraca mój mąż
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja a leczysz gdzieś tą nerwicę u jakiś specjalistów? ciekawe skąd się taka choroba bierze, taka natura człowieka czy może to jest spowodowane jakimś silnym przeżyciem emocjonalnym? pytam bo mój TZ jest jakiś taki rozdrażniony i on mówi że to nerwica.... nie wiem co o tym myśleć
![]() Oliwka to nie jest powiedziane że jak nie będziesz mieć grama tłuszczu to brzuszek w ciąży jest ładny...... widze po przypadkach w mojej rodzinie.... to jest kwestia bardzo indywidualna ...... przeważnie wszystkie są śliczne..... więc Twój też będzie ![]() Tity 13 w ciąży...... OMG ja jeszcze miesiączki w takim wieku nie miałam.... a dinozaurem byłam jak miałam swój pierwszy raz
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko... Historia jest zawiła, a jednocześnie banalnie prosta. Zachorowałam - zaczęłam odczuwać lęki i napady paniki - kiedy moja Mama była w poważnej depresji. Czyli jakieś 10 lat temu. Przeszłam przez różne etapy, łącznie z dramatycznym stanem, kiedy to nie tylko nie wychodziłam sama z domu, ale nawet bałam się sama w nim zostać... W tym czasie jakimś cudem wyszłam za mąż i obroniłam magisterkę
Masakra. To wszystko nie do końca mi pomogło, bo niestety sprawa z napadami lęku ma się tak, że chorzy sami siebie wciąż i wciąż nakręcają na lęk, sami siebie jakby blokują w wyzdrowieniu. Niektórym się udaje, innym nie...Ja zrezygnowałam z leczenia (leki odstawiłam ze względu na staranie się o dziecko), nie wierzę już, że ktoś mógłby mi pomóc. Tylko ja sama.... Moje życie jest zdeterminowane lękiem, boję się sama poruszać po mieście i nie robię tego. Choćby nie wiem jak niemożliwe to się wydawało - tak, można być dorosłą osobą i nie poruszać się samemu po mieście W OGÓLE. Pracę mam w odległości przystanka od domu i pokonuję tę odległość pieszo (często właśnie na Persenie, ale jakoś sobie radzę). Najważniejszych lekarzy - pierwszego kontaktu i ginekologa - jeszcze bliżej. Zakupy robi zawsze mąż albo robimy razem, bo mimo że sklep jest blisko (Tesco), sama raczej nie wejdę do dużego sklepu... A wszystkie inne sprawy są zawsze poplanowane tak, żeby mąż, ewentualnie ktoś z rodziny lub przyjaciół, towarzyszył mi, jak już naprawdę muszę gdzieś jechać. Wiem, dziwaczne... Wciąż z tym walczę, staram się przełamywać swoje strachy, wychodzić choć gdzieś blisko (to i tak sukces), ale... cóż, normalnie w moim życiu nie jest... Co do Twojego TŻ... Może powinien zgłosić się do psychologa, chociaż na jedną rozmowę, może to mu pomoże? Przyczyny są różne, zwykle podstawową jest pewna predyspozycja temperamentu (tzw. wysoka reaktywność - bardzo silne reagowanie na wszelkie bodźce - z wnętrza ciała i z otoczenia), może się na nią nałożyć stres, traumatyczne przeżycie, choroba itp I wtedy nerwica zaciera już rączki...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-02-25 o 18:56 |
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dodam,że bylam generalnie zachywcona tabasami, dzięki którym miałam bezbolesne i mniej obfite okresy, unormował mi się cykl. Było wygodnie i mnie i męzowi
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do tabletek...
Też byłam zachwycona, TŻ (wtedy jeszcze nie mąż) też. Brałam Logest bodajże 7 czy 8 lat, bez przerw (pytałam lekarkę wielokrotnie czy tak można, mówiła, że tak, bez problemu, i to dobra lekarka, znana w Łodzi). Wszystko było pięknie ładnie, do momentu jak odstawiłam dwa lata temu. Od tamtej pory okresy mi się nie uregulowały, prawdopodobnie mam mikrogruczolaka, który zalewa mnie monstrualną dawką prolaktyny... Możliwe, że tabletki nie spowodowały tego problemu, a jedynie go maskowały... cóż, tego nigdy się nie dowiem. Mam też pamiątkę w postaci "pajączków" i tendencji do żylaków oraz blizny po rozstępach na piersiach, bo mi niesamowicie urosły na tabletkach (szkoda, że nie trwale, teraz mam malutkie Aha, no i dopiero po ich odstawieniu przekonałam się co to jest libido ![]() Tak że już nikomu nie polecam i do pigułek na pewno nie wrócę. Never.
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencjo a nie zastanawiałaś się czy ta nerwica nie wpływa na Twój cykl? Może to ma też jakieś znaczenie
za to abyś czuła się dobrze po tych tabletkach. Właśnie przeczytałam jak opisujesz swoją chorobe i zycie z nią. Straszne W ogóle to cześć dziewczyny...musze Wam o czymś opowiedzieć ![]() Pracuje z Turkiem...cały czas łazi za mną i mówi mi, żebym się z nim umówiła, jaki mam rozmiar piersi, żebym mu je pokazała itd. ogólnie jest ZBOCZONY!!!!! Przeważnie go zlewam i wychodze, dzisiaj pomagałam takiej ciężarnej angielce i usiadłyśmy na chwilke w jednej z sal konferencyjnych, bo ją bolały plecy i on przylazł....mówi do mnie czy pokaże mu piersi...ja do niego, że nie, bo po pierwsze jestem mężatką a on ma dziewczyne...on znowu to mówię do niego ok, to pokaż mi swój tyłek oczywiście żartowałam, długo nie musiałyśmy czekać, okazało się że koleś nie nosi majtek i bez oporów ściąga spodnie i pokazuje swój owłosiony tyłek!!!!!!! ![]() :conf used:![]() ![]() Po czy następuje kolejna odsłona, ściąga spodnie do kolan i pokazuje swoje przyrodzenie!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() Śmiałyśmy się jak nic, ja uciekłam |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja mój mąż przeżył dość nagły atak ( nie wiem co to było i czym spowodowane) jemu się wydwało że to zawał - po prostu słabo się mu robiło i mega się wystraszył, był w tedy za granicą ( język zna biegle więc z lekarzami się dogadał) oni też bardzo nie wiedzieli co to było.... pewno na tle nerwowym..... no a mianowicie teraz po tym incydencie a minęlo już 2 lata on jest tak rozdrażniony i szybko się denerwuje że mnie to powoli doprowadza do szału.... był u psychiatry ale on stwierdził że to pewno strach przed tym atakiem powoduję te stany nerwowe.....
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka
A koleś niezły Może u nich tyłek i przyrodzenie nie są wstydliwą, ukrywaną częścią ciała? ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Sloneczko, być może psychiatra miał rację, no ale co - tak tylko powiedział i nic? powinien zaproponować jakieś leczenie. Nerwica może bardzo łatwo się rozszerzać (ja na początku bałam się tylko jeździć tramwajem, potem szybko też autobusem, pociągiem, potem w ogóle wychodzić z domu...) Może poszukajcie innego?... Z tego co opisujesz, bardzo możliwe, że Twój TŻ przeżył właśnie napad paniki. Wielu ludziom się to zdarza, u większości raz czy kilka razy w życiu i nie pozostawia większych śladów. Ale u osób podatnych może właśnie rozwinąć się w nerwicę, w zaburzenia lękowe... Myślę, że powinien jeszcze porozmawiać z jakimś innym specjalistą...
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja dzielna jesteś
![]() ewurka ![]() A co do napadów paniki, miałam tylko raz, jak pomyliłam godzinę, na którą umówiłam się z mężem, siedziałam przez godzinę ponad pod Ikeą, a jego nie było, już myślałam, że wpadł pod samochód, słuchałam czy karetki nie jadą, chciałam pytać ludzi czy nie było wypadki, chodziłam i nerwowo go wypatrywałam, ścisnęło mnie w piersi, nogi jak z waty, wyć mi się chciało, trzęsłam się. I nie mogłam do niego zadzwonić bo tel mu się rozładował...okazało się, że o godzinę za późno przyjechałam, a on w tym czasie pojechał do domu.... Zadzownił dopiero jak podładowal telefon. Jechałam do domu wyjąc z rozpaczy i zdenerwowania jak on mógł mi tak zrobić...a to moja wina była jak potem doszliśmy No ale mógł od kogoś zadzwonić jak mnie nie było, bo też na mnie czekał :P
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-02-25 o 19:21 |
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja wciąż go powstrzymuje i starałam mu się nie opowiadać co do mnie mówił, ale dziś już nie wytrzymałam....Kretencjo więc już wielkie KCIUKASY za Ciebie i duży My dziś oficjalnie otworzyliśmy sezon starankowy ale już nie będę nic pisać, żeby nie zapeszać, tak? yhy
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie dziękuję, dziewczyny
Wcale nie czuję się dzielna, ale jakoś muszę żyć po prostu...
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja dasz radę, zawsze masz nas
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Sloneczko
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
kretencja jejku jaka dzielna jesteś że z tym tak walczysz
a ja mam wielkiego doła bo auto nam padło i na pewno prędko go nie zrobiny bo kasy brak a to pewnie znowu klima robi zwarcie trzeba poszukac lepszego elektyka niż ten ostatnio
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia, a co mam za wyjście?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

To w takim razie kiedy zaczynacie starania?
tak będzie o wiele lepiej

i szybko te 2 m-ce minęly i się wszystko uregulowało

od dzisiaj jakoś lepiej bo obyło się bez tabletki przeciwbólowej

bo auto nam padło i na pewno prędko go nie zrobiny bo kasy brak a to pewnie znowu klima robi zwarcie trzeba poszukac lepszego elektyka niż ten ostatnio