|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Witam serdecznie. Współżyłam z partnerem w 18 dniu cyklu przy nieregularnej miesiączce, był to 9 stycznia, zazwyczaj mam okres obfity i 1szy dzień bardzo bolesny. 21 stycznia dostałam miesiączki bez jakichkolwiek bóli i trwała tylko 6 dni co zawsze mam do 9 dni, po jej skończeniu miałam lekkie mdłości. Teraz też mam znowu miesiączkę - zaczęła się 20 lutego, zawsze boli mnie prawy jajnik przy zaczynającym się okresie natomiast teraz bolało mnie tylko w okolicy pępka. Ciągle mi się śni że jestem w ciąży. Dzisiaj czyli 23 lutego od 20 lutego mam temp. ciała cały czas 37 st. C. bardzo się pocę, robię się nieznośna dla partnera, a w dodatku ta miesiączka lutowa to tak jest jak by jej nie było "nic nie leci" czyli coraz mniej. Znam też doskonale swoje ciało bo je obserwuje i zauważyłam, że brzuszek jakby był o kilka milimetrów bardziej zaokrąglony, a piersi też odrobinę większe. Nigdy tak nie było. Chciałam jeszcze dodać, że mam bóle głowy codziennie od około połowy stycznia. Czy w takim wypadku może być ciąża bo są przypadki, że kobiety mają okres w ciąży do 3 miesięcy? Kiedy zrobić test ciążowy czy lepiej pójść do ginekologa może na usg? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam problem. Aczkolwiek 11 dnia cyklu kochałam się ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia ( za dużo alkoholu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie to idź do apteki po test i go zrób. Od 9 stycznia minęło już tyle czasu, że o każdej porze dnia taki apteczny test Ci pokaże czy jesteś w ciąży czy nie.
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Nie zwracalabym sie tutaj z moim postem gdyby nie te nerwy i niepokoj... Niektore kobiety "czuja" ciaze od momentu zaplodnienia, ja takiej intuicji nie mam ale za okropnie sie zaczynam denerwowac. Okres powinnam miec dzisiaj wiec trudno powiedziec zeby sie jakos bardzo spoznial, ale cykle byly zawsze regularne co do dnia. Zawsze miewalam pierwszego dnia silne bole brzucha i brak apetytu, tym razem bole przyszly wczoraj ale byly bardzo delikatne. Piersi nie sa wyczulone, innych zmian oprocz jednej nie zauwazylam. A mianowicie mam male uplawy, ale niepokoja mnie bo sa takiego brudnozoltego koloru... co to moze oznaczac? Czy da sie jakos przyspieszyc okres?(jesli to nie ciaza)zebym wreszcie przestala sie denerwowac? Czy jest to mozliwe zeby na poczatku ciazy nie miec wrazliwych piersi? Dodam, ze wspolzyje z moim TŻ i zazwyczaj zabezpieczamy sie prezerwatywa(nigdy nie pekla).
#2225 |
Raczkowanie
|
tak rzeczywiście zapomniałam tego dodać. było bez zabezpieczenia. Zagubiona89r na ile % stawiasz, że mogłaby być to ciąża? Na test chyba muszę trochę poczekać aż to coś podobne do @ się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się denerwujesz to to opóźnia okres. U mnie pomaga zawsze lampka wina, ciepła relaksująca kąpiel, ale jakichś ,magicznych sposobów na przyspieszenie okresu nie ma. Zrób test jak się denerwujesz, ale wg mnie nie masz powodu (gumka naprawdę zabezpiecza przed ciążą ![]() Cytat:
Skoro nie możesz zrobić testu sikanego , to skocz do laboratorium zapłacisz 25-35zł za badanie z krwi na obecność hormonu beta hcg i on da Ci 100% pewność czy jesteś czy nie jesteś w ciąży. Jeśli jesteś to dobrze by było wiedzieć wcześniej i dbać o siebie i dziecko. Jeśli nie, a dzieci mieć nie chcesz to zacznij się zabezpieczać. Procentowo nie da się tego wyliczyć, ale czas kiedy doszło do stosunku mógł być okresem płodnym, więc prawdopodobieństwo jest i trzeba to sprawdzić. Im szybciej tym lepiej.
![]() |
#2227 |
Raczkowanie
|
Dziekuje zagubiona
![]() A tak w ogole, to te nerwy moze jednak czegos kazdego naucza. Ja przynajmniej udam sie do ginekologia po tabletki zeby nie polegam zawsze i wszedzie na gumce ![]()
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Witam.. Za okolo tydzien powinnam miec miesiaczke.. jednak od jakiegos czasu codziennie pobolewa mnie brzuch, wczoraj zauwazylam u siebie bardzo gesty, zoltawo-bialawy sluz z grudkami i odczuwam swedzenie pochwy.. czy to moze byc ciaza?
#2229 |
Raczkowanie
|
Dzieki Zagubiona89r :P jasne ze chce miec dzieci...
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
|
nie jest to raczej objaw ciazy-predzej infekcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Moja sytuacja wygląda tak: swój PIERWSZY raz miałam 6 lutego. Był to ostatni dzień miesiączki. Później kochaliśmy się jeszcze wielokrotnie, czasami bez zabezpieczenia, ale zawsze wychodził ze mnie dużo wcześniej. Ostatni raz kochaliśmy się tydzień temu. Z zabezpieczeniem. Od paru dni mam strasznego schiza, ze moge być w ciąży. Czy jakiekolwiek objawy typu poranne mdłości i wrażliwość piersi mogą pojawić się tak wcześnie? Wczoraj i dzisiaj rano czułam ostry, falowy ból pod klatką piersiową - nie był to ból brzucha, do tego miałam dziwne uczucie w przełyku. Trwało to parę minut i ustało. Teraz siedzę i powinnam zjeść śniadanie ale kompletnie nie mam apetytu. Okres powinnam dostać 6 marca. Napiszcie prosze co o tym myslicie, a ja jutro z samego rana robie test.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna ! . Dopiero rozpoczęłaś współżycie a już się nie zabezpieczasz ? nie wróże Ci długiej przyszłości bez dziecka z takim postępowaniem , chyba że dziecko to nie problem .
Oczywiście prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest , gdyż jak wspomniałam wyżej stosunek przerywany to żadna metoda . Test możesz zrobić 14 dni od ostatniego współżycia bez zabezpieczenia . Żadne objawy nie występują tak wcześnie , więc dzieje to się w Twojej głowie .
#2233 |
Raczkowanie
|
Popieram poprzedniczkę i szczerze nie rozumiem dziewczyn które świadomie nie korzystają z zabezpieczenia a potem pytają na forum jakie jest prawdopodobieństwo. Niezabezpieczony stosunek zawsze(!!!!!) daje możliwość zajścia w ciąże!!!! Tłumaczenia bo byłam po okresie, albo to były moje niepłodne dni, nie trafiają do mnie. Płodne dni jest w stanie podać kobieta która regularnie prowadzi obserwacje tempki i śluzu i może pochwalić się wielomiesięcznymi obserwacjami, w pozostałych przypadkach każdy dzień cyklu niesie z sobą jakieś ryzyko. Pisała już kiedyś dziewczyna na forum że zaszła w ciąże po stosunku który miał miejsce 2 dni przed planowanym okresem- po prostu owulacja jej się przesunęła. W dobie internetu i szeroko rozpowszechnionej wiedzy anty, osoby które uprawiają seks bez zabezpieczenia nie planując dziecka są skrajnie nieodpowiedzialne. Na takie posty można odpowiedzieć w jedyny znany mi sposób - zrób test 14 dni od stosunku a na przyszłość zabezpiecz się - to wbrew pozorom nie boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2010-02-25 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie ciąża tylko grzybica pochwy. Do lekarza bo samo się nie wyleczy. Cytat:
Nie zabezpieczałaś się więc możesz być w ciąży. Na test może być za wcześnie. Zależy kiedy był ostatni stosunek bez zabezpieczenia. Test zrób minimum 14 dni po stosunku najlepiej w dniu spodziewanego okresu. Chociaż osobiście polecam zrobić test z krwi na obecność hormonu beta hcg. On się nie pomyli da Ci 100% pewności. Możesz zrobić 10 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku. Aczkolwiek jesteś na świetnej drodze do poczęcia potomka. Bardzo nieodpowiedzialne. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Jeśli chcesz mieć dziecko to w takim razie trzymam kciuki za pozytywny wynik testu. Daj znać co wyszło ![]()
![]() |
#2237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja rozumiem, prezerwatywa moze nie jest super romantycznym "dodatkiem" do stosunku, ale sa rozne metody wiec polecam Ci wycieczke do ginekologa. jak na objawy to za wczesnie, napewno nie zwiastuja one ciazy, predzej stres i wyrzuty sumienia, ale nie oznacza to, ze nie wpadliscie. zrob test 14dni po ostatnim stosunku, czekaj na okres, modl sie zeby to byla tylko gorzka nauczka dla Ciebie i Twojego faceta i nastepnym razem zastanow sie czy 1 chwila zapomniena jest warta takiego stresu i nieplanowanej ciazy.
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Nie prosilam co prawda o moralizatorskie wywody na temat mojej nieodpowiedzialnosci, ale było to do przewidzenia.
Stres na jaki się skazałam jest wystarczającą nauczką.
![]() |
#2239 |
Przyczajenie
|
![]()
Właśnie.. ja miałam ostatni stosunek 21 listopada..pekla prezerwatywa.. miałam juz dwie miesiaczki wsumie to nie rozniły sie zbytnio od poprezednich.. ostatnia trwała 7 dni i byla w miare obfita. Teraz okres spoznia mi sie juz 15dni, moj chlopak strasznie sie boi, wmawia mi, ze jestem w ciazy... wprawdzie nie mam zadnych objawow, chociaz od paru dni mieszam slodkie z kwasnym i mam dziwne skurcze brzucha... robiłam juz 2 testy i w prawdzie wynik byl negatywny ale boje sie ze moge byc w ciazy.. slyszałam, ze nawet do 3miesiecy mozna miec okres a byc w ciazy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewentualnie Beta HCG da Ci 100& pewności |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chłopak i Ty dorośnijcie do seksu. Bo ja rozumiem zestresować się sytuacją jaką jest pęknięta gumka. Ale 3 miesiące po fakcie, po negatywnych testach i 2 okresach takie farmazony opowiadać to naprawdę trzeba być niedojrzałym.
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
Młoda mama?
Podejrzewam ciąże.. Stosunek przy którym prawdopodobnie mogłam zajsc w ciąże odbył się 5 tyg temu. Co prawda dostałam okresu, trwał 5 dni.. powinno to całkowicie wykluczyc ewentualną ciąże ale i tak sie martwie. Od paru dni mam wrażenie że moj brzuch się powiększył, w dodatku odczuwam lekki ból w okolicach podbrzusza, chwilami mam mdłości.. Wiem ze to niewiele objawów ale nie mogę przestac o tym myślec.. Czy mogę byc w ciąży? Szczegolnie biorąc pod uwage fakt iż miesiączka wystapiła w odpowiednim terminie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młoda mama?
Ja myślę że w dzisiejszych czasach jest taaaaaaaaaaak trudno o test ciążowy.
POCZEKAJ, spytam mojego kota, może ci wybada jakiegoś zarodka przez internet :|.
![]() |
#2245 |
Raczkowanie
|
I po co ta agresja? Nie ma to jak zabłysnąc w niemiłym komentarzu
![]() Jeżeli objawy nie będą mijac, to jasne-kupie test , ale narazie (dokładnie tak jak myslałaś ![]() ![]() ![]() Prosze o jakies normalne odpowiedzi, z góry dziękuje za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
zrob test, bedziesz wiedziec. nikt Ci tu tego nie wywrozy.
aczolwiek skoro byl normalny okres to watpie. Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-02-25 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Przyczajenie
|
po pierwsze zrób test.
po drugie to może być takie urojenie ze strachu przed zajściem w ciążę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Kiti czego ty się do jasnej anielki spodziewasz. Był okres, więc ciąży może nie być, ale był seks więc może być. Jest sto miliardów wątków na ten temat z czego jeden zbiorczy. Super, cieszymy się że jesteś na feriach ale nijak NIKT ci nie powie czy jesteś w ciąży. TAK, możesz być bo żadne zabezpieczenie nie daje 100% szans. Był okres ale przez pierwsze 3 miesiące może się pojawiać. Żeby zajść w ciążę trzeba mieć albo farta albo pecha. Bo skonstruować człowieka wcale nie jest tak łatwo, a ty stresujesz się na zapas. A zabłysnęłaś to ty, tym tematem
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Miałas okres to raz dwa brzuch sie nie powieksza w 1 trymestrze.
test prawde powie ,masz internet tak trudno znależc apteke i mapke ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi, ale nie dowiesz się, czy jesteś w ciąży, dopóki nie zrobisz testu. Wątek na forum nic Ci nie da, bo nie potrafimy Ci nic wywróżyć ani Cię zbadać. Poza tym wątków na ten temat było już mnóstwo, w tym jeden zbiorczy (szósta część) PODWIESZONY na forum. Tam regularnie przewija się pytanie identyczne, jak Twoje (czyli: miałam okres, ale czy mogę być w ciąży?).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.