ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 21:36   #331
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
Ta dieta jest podobno super na cellulit. Mam taką nadzieję, bo kiedyś używałam chyba wszystkich możliwych preparatów i nie dawały żadnych większych efektów:/ Niby skóra była fajnie napięta, wygładzona, ale cellulit jak był tak był grr. Chciałam spróbować też z tą Tołpą, ale ostatnio jakoś nie mogę się zabrać do regularnego smarowania czymkolwiek, więc boję się, że wyrzucę bądź co bądź trochę kaski a potem to zmarnuję przez brak systematyczności:/
Dziewczyny czy wy jecie naprawdę nieograniczone ilości tak jak mówią, że można? Kurczę ja to po każdej wyżerce mam wyrzuty sumienia, że za dużo zjadłam i nie schudnę nie mam wagi tutaj, więc nie wiem jak to działa. Obecnie mam okres, więc też mi ciężko ocenić po ubraniach itd jak to może być z tą wagą. Dodam jeszcze, że okres dostałam o dwa tygodnie za wcześnie i to na 100% przez dietę, bo nigdy wcześniej mi się takie akcje nie zdarzały:/ Myślicie, że to powód do zmartwień? Dodam, że czuję się dobrze.

grewana z okresem to moze byc ze z powodu diety dostalas wczesniej, a co do smarowania to wmow sobie ze jak nie bedziesz to Ci sie rozstepy zrobia a co do jedzenia to ja tez od kiedy jestem na warzywkach to strasznie duzo jem! i najgorsza waga wczoraj +0,3 dzisiaj w miejscu i zobaczymy jak bedzie jutro bo tak na moje oko to na samych proteinach zrzucamy a na warzywach utrzymujemy, no nic zobaczymy

ps. wlasnie muffinki pieke nie wiem kiedy mi ta ochota na slodkie przejdzie.... mam nadzieje ze szybko
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 21:46   #332
aniiia03
Przyczajenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Hej dziewczyny, mam nadzieję że ja również się mogę do Was dołączyć. Zaczełam tę diete od wczoraj, tj. 24lutego. Ale mam do Was mnóstwo pytań:
1. czy któraś z Was kupiła gdzies serek homogenizowany 0% tluszczu?
2. czy jogurt naturalny i mleko muszą mieć 0%tłuszczu? Bo gdzieś wyczytałam zasadę że mogę jesc wszystko czego zawartość nie przekracza 5% tłuszczu.
3. czy mogę jesć serek homo waniliowy? Jak tak to który (marka)
4.gdzie mogę kupić aromat waniliowy bez tłuszczu?
5.czy mogę jeść kurczaka z rożna (takiego kupnego w budce) bez skóry?
6.czy rzeczywiście mogę jesc bez ograniczeń ile chce i o każdej porze?

Z góry dziękuję Wam za odpowiedz na moją wiadomość. Co do pytań o produkty to prosiłabym o konkretne marki i miejsca gdzie mogę daną rzecz kupić, bo mam już dosyć latania po 10 sklepach i tracenia czasu, a może którejś z Was udało się znaleźć te konkretne produkty )
aniiia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 00:01   #333
paaaaaaaaaavla
Przyczajenie

GG do paaaaaaaaaavla

Witam wszystkich
od poniedziałku (czas szkoły, a w weekendzik ciężko-największa pokusa )usiłuje zacząć Dukana ponieważ od dłuższego czasu zbieram się, by schudnąć, ale ciągle efektów brak wrr
mam wilczy apetyt i za łatwo się poddaje
mam 64 kg i 169 cm
mój cel:55 kg
potrzebuje ogromnych motywacji, by rozstać się z toną jedzenia, które dziennie pochłaniam
mam nadzieję, że się uda, bo jak tak Was słucham to już nie mogę się doczekać poniedziałku hihi )
paaaaaaaaaavla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 04:36   #334
ewela2612
Raczkowanie

DZIEŃ doberek
Dzis niemiłe wieści z rana- waga wskazuje +0,40 a nadal jestem na proteinkach i nie jadłam nic zakazanego!!!!! nie wiem może powodem jest to, że tak jak galloway mam problem z ale wolałabym czopków uniknąć może dziś biała dama zaprosi mnie na spotkanie i się poprawi
aniiia3 tyle co wiem to odpowiem:
1. nie kupowałam
2. Ja na początku kupiłam mleczko 0,0% (łaciate) ale smakowało jak woda więc przerzuciłam się na 2%, serki też jem niektóre z zawartością 0% niektóre mają 3% i z tego co się orientuję to trzeba się starać nie przekraczać właśnie tych 3%
3. serek homo waniliowy możesz sobie zrobić sama- gdzieś widziałam przepis na "danio" jak znajde to wkleję
4. w sklepie ze zdrową żywnościa
5. raczej tak ale niech się wypowiedzą inne dziewczyny
6. tak,tak,tak
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 06:53   #335
agamagda
Rozeznanie

puk, puk
znalazłam WAS dziewczyny przez przypadek
ja też zaczęłam Dukanową dietkę 15 lutego
wiec może dołączę, jeżeli pozwolicie.

Dieta mi się bardzo podoba
tylko mam problem z wc......
wszystko we mnie zalega, że tak śmiało określę.

piję dużo, jem otręby, ślwiki suszone wczoraj zjadłam
fiberon c piję
i nic
radirexem działać muszę
parafinkę też włączyłam wczoraj
i czekam

do zrzucenia sporo mam, start 99kg
od 15 lutego mam 2,4kg mniej
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 07:03   #336
ewela2612
Raczkowanie

Witaj agamagda
No własnie wszędzie piszą żeby na "te" problemy jeść otreby- ja jem od dwóch dni jako śniadanie i nic!!!! Też próbowałam herbatki- herbaven na regularną pracę jelit, kranówka na czczo i NIC!!!! Może któraś ma jakiś dobry sposób?
Stary 2010-02-26, 07:10   #337
ewamik1971
Raczkowanie

Witam dziewczyny.Witamy nowe dukanki .

U mnie dziś ostatni dzień p+w od jutra ostrzejsza walka.
Z tym cellulitem o którym pisałyście wczoraj to wiem z własnego doświadczenia że wszelkie ćwiczenia przypominające wchodzenie po
schodach są rewelacyjne.

Cellulit mam w tej chwili straszny i wiem że to wina mojego zapuszczenia się .Parę lat temu pojechałam do Niemiec do pracy,pracowałam w sadzie przy drzewkach.Żeby sięgnąć musiałam przez cały dzień wchodzić na taki podest i schodzić.Uwierzcie po 6 tygodniach wróciłam o wiele chudsza i ze śladowym cellulitem.

Niestety jak to w życiu nic nie trwa wiecznie zamiast pójść za ciosem to ja wszystko zmarnowałam
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 08:04   #338
boszka1987
Raczkowanie

ja mam wzrostu 162 tylko, więc wyglądałam jak kluska a ważyłam 68 kg, a marzy mi się 55 smaruje się kremami z serii solution z avonu, są super fajnie ujędrniają skóre i znika skórka pomarańczowa plus piling kawowy raz w tygodniu i oczywiście fitness a wy gdzies chodzicie?
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 08:15   #339
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

No czesc dziewczyny
agamagda i ewela2612 ja wam coś powiem... miedzy 2 a 3 dniem diety miałam takie zaparcie i tak we mnie siedziało ze zmuszałam sie do takiego stopnia ze cały brzuch mnie bolał i miesnie tak ze przez nastepne dwa dni niemogłam się ruszac..
Ale się wycwaniłam najpier kupiłam tabletki w aptece nawet nie drogie bo nie przekraczają 5 zł ale nazwe napisze wam popołudniu bo nie ma mnie w domu i mi pomogły.... trzeba wziasc na noc a rano powinno byc juz ok, ale to nie wszytko. wziełam je moze z 2 razy potem to juz zapobiegawczo ale staram się jesc duzy jogurt naturalny albo z rana albo zupełnie na kolacje.
Do duzegio jogurtu naturalnego wsypać dwie łyzki otrębów i zostawić na troszke, one wtedy pięknie namiękną. ja dodaje troszke słodzika dotego i szamam
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 08:17   #340
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczynki
witamy nowe dukanki
no dzisiaj pokazalo -0,4 wiec spoko
co do porcelanowych problemow to ja codziennie albo co 2 dni, wydaje mi sie ze jak za malo jecie to wtedy sa problemy bo jemy zdrowe rzeczy ktore organizm sobie przetwarza i tak do konca to nie ma czego wydalac, ja jem activie bez tluszczu i pije kawe z mlekiem rano - przewaznie po tym ide sobie posiedziec i w ciagu dnia czerwona herbate pu-erh grejfrutowa albo cytrynowa bo je uwielbiam,

ewamik co do wchodzenia po schodach to masz 100% racji w dodatku powinnysmy wchodzic jakby na palcach na kazdy stopien - dziala lepiej

agamagda - wiem ze sliweczki sa dobre ale nie wolno Ci ich jesc na dukanie - bo jakby nie bylo to owoce

paaaaaavla - czarnulka ma dobra metode - ustawila gruba babe na pulpicie i jak na nia patrzy to motywacja wzrasta) hehee musisz sobie wmowic wszystko albo nic, mi tez długo zajelo zdecydowac sie na diete, nie chcialam sie napalac zeby kolejny raz sie rozczarowac, wiec zanim zaczelam dukana ok 10 dni myslalam o tym, czytalam i tak psychicznie sie nastawiałam

aniiia03 -
1. nie patrzylam
2. najlepiej najchudsze - ja mleko 0,3 a juogurty bez tłuszczu max 0,1
3. waniliowe mozez jesc najlepiej bez tluszczu jest activia waniliowa bez tluszczu ja ja bardzo lubie
4. aromat waniliowy to takie mikro buteleczki jak sie do ciast dodaje, w kazdym zklepie to kupisz - sa jeszcze rozna zapachy - smietankowy, pomaranczowy, cytrynowy, arakowy, rumowy, migdalaowy i wiele innych
5.kurczaka z rozna wedlug mnie nie bo te kurczaki sa wczesniej bajcowane w oleju - tak mi sie wydaje - a my nie mozemy uzywac wogole, wiec lepiej jak sobie tego kurczaka sama upieczesz, wystarczy ze podlejesz go woda z jakimis ziolkami i bedziesz go polewac tym sosem ktory powstanie(przekroj go na 2 polowki to sie lepiej upiecze)
6. mozesz jesc ile chcesz - to znaczy tyle ile potrzeba Twojemu organizmowi, przez fazeI dobrze zebys nie doprowadzila do uczucia glodu, pij duzo nawet podczas posilkow i jedz tylko rzeczy z listy! zadnych uchybien!!!

galloway - ja mam w domu masazer jest to bardzo fajne - kupilam go ze 2 lata temu i zaplacilam ok 600 zł i jest na prawde fajny, teraz masuje sie regularnie bo kiedys to sobie tak stał, stał iczekał

ps. muffinki bleeeeeeeeeeeeeeee nie wyszly, musze jakos innaczej sprobowac, wogole nie slodkie i czuc ta skrobie, a w dodatku dla urozmaicenia zrobilam krem czekoladowy ktory dalam do srodka i on wogole slodki nie jest tylko ta skrobia bleeeeeeee
Stary 2010-02-26, 08:18   #341
boszka1987
Raczkowanie

też mam zaparcia odkąd zaczęłam dietę, i wczoraj wypiłam cały kefir 0% i chyba pomogło bo od razu poleciałam na kibelek więc spróbujcie hehe
też mam teraz@ i chyba temu waga idzie w góre a słodkiego tak mi sie chce że szok, robiłam wczoraj nutelle ligt ale ochydna mi wyszła i piernik też ble same otręby czuć, ma ktoś pomysł na cos fajnego słodkiego)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 08:28   #342
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boszka1987 Pokaż wiadomość
też mam zaparcia odkąd zaczęłam dietę, i wczoraj wypiłam cały kefir 0% i chyba pomogło bo od razu poleciałam na kibelek więc spróbujcie hehe
też mam teraz@ i chyba temu waga idzie w góre a słodkiego tak mi sie chce że szok, robiłam wczoraj nutelle ligt ale ochydna mi wyszła i piernik też ble same otręby czuć, ma ktoś pomysł na cos fajnego słodkiego)
sernik miele w blenderze kostke albo 2 sera chudego, 4 jajka - bialka na piane + slodzik+zoltka, dodaje otreby dobrze jak je zmielisz- ja mlunka do kawy nie mam ale miele w blenderze, nie wychodzi puch ale drobniejsze sa, nastepnym razem sprobuje skrobie dodac i mniej otrebow - ja pieke w silikonowej tortownicy - jest super bo nic sie nie przykleja i nie trzeba jej smarowac - jest pyszny, ciastka z otrebow tez dobre byly!
Stary 2010-02-26, 08:46   #343
galloway
Rozeznanie

witam dziewczyny te ''stare'' i te ''nowe'' dukanki
No właśnie ta nieszczęsna , u mnie już 6 dzień zastój a codziennie jem otręby, przeciągam jakiekolwiek apteczne wspomagacze bo wiem że to nie dobre, chyba wypiję dużo kefiru jak boszka.....U mnie waga stoi w miejscu 3 dzień, i tak jak Wy chce mi się coś słodkiego, zrobię dzisiaj naleśniki z przepisu jaki podała ewela z twarogiem na słodko....napisze jak wyszły.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ja myślę że to opatrzność działa że te wypieki słodkie nie wychodzą, widocznie tak ma być jak najmniej rozpusty w postaci słodkości
Stary 2010-02-26, 08:46   #344
domino166
Raczkowanie

Witam nowe dietujące i życzę powodzenia.Ja jestem 5 dzień na proteinach nie ważyłam się jeszcze, ponieważ postanowiłam,że będę się ważyć co 5 dni żeby się nie denerwowaćNa zaparcia bardzo polecam herbatkę Figura Herbapolu,trzeba ją wypić wieczorem i rano powinno być z głowy.Jeśli chodzi o zawartość tłuszczu w produktach to trzeba szukać rzeczy jak najchudszych. Dukan jest francuzem a tam odtłuszczonych do cna produktów w sklepach jest od metra u nas jest ich mniej.Myślę,że dobrym pomysłem na chudy twarożek (zamiast Piątnicy 3% )jest chudy twaróg wymieszany z jogurtem.Z drugiej strony nie dajmy się zwariować,mam kilkoro znajomych,którzy bardzo ładnie odchudzili się na tej diecie zajadając polskie produkty.
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 09:37   #345
ewela2612
Raczkowanie

Hehehe piszę do Was z synem na barana bo mi nie pozwala inaczej
Ja własnie czekam aż mi otręby napęcznieją i biorę się za smażenie placuszków mmmm od rana nic nie jadłam tylko kawka (teraz już 2) i herbatkę wypiłam więc głodna jestem jak wilk....
tez sobie dziś kupie kefirek i mam nadzieję, ze poskutkuje
na obiadek bedę robiła mintaja na parze z placuszkiem (o ile mi zostanie) lub serkiem.....
Co do ćwiczonek boszka ja chodzę na siłownię (niedawno otworzyli obok basenu) dwa razy w tygodniu
Co słodkości kochane to pocieszę Was: głód "słodkiego" jest najgorszy na poczatku,bo organizm mimo wszystko domaga się cukru ale później jakby zapomina i jest to coraz słabszy "pociąg" a teraz mykam placuszki smażyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 09:41   #346
karadka
Zadomowienie

galloway czekam na opinie o nalesnikach - jutro zaczynam P to na obiadek je zrobie z bialym serkiem
Stary 2010-02-26, 10:05   #347
elskede
Rozeznanie

Hej ewaaa dokladnie jak powiedziala karadka - no ok wysokim osobom fajniej ten tluszczyk sie rozklada i kilogramow tak nie widac, ale znow nie mozna obcasow za wysokich nosic, ktore tak pieknie rzezbia nozki

ja dzisiaj zrobilam muffinki Muffiny:
4 jajka
4 lyzki otrab pszennych
8 lyzek otrab owsianych
4 lyzki beztluszcowgo twarozku ( ja dalam serek homogenizowany )
pol lyzeczki slodziku
aromoat wedle uznania, badz skorka cytrynowa pomaranczowa

Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Bialka ubic na piane, pozostale skaldniki wymieszac i dodac do nich piane. ciasto rozlozyc do foremek piec 20-30 minut

i za malo slodzika dalam, bo zapomnialam wczoraj kupic sobie takiego sypkiego i 12 tabletek dalam (czyli za malo), generalnie nie mam tez mlynka do zmielenia tych otrebow :/ to i wyszlo w sumie bardziej jak jakis chlebek - rodzinka zje sobie to z dzemem, a ja polaczylam z jogurtem naturalnym poslodzonym slodzikiem (rozpuszczam tabletki w odrobinie goracego mleka 0,5%) i tak sobie wszamalam 4 muffinki (wyszlo ich w sumie 12), zostawie sobie na jutro kilka. jakbym mocniej posłodziła i zmielila otreby (musze kupic mlynek) to byloby znacznie lepsze, wiec to moja wina, nie przepisu

grewana - ja na poczatku jadlam sporo, teraz coraz mniej - generalnie mam wrazenie, ze po pierwsze mi sie nie chce, a po drugie wracaja do mnie strachy jak za zwyklych diet, ze jak zjem za duzo, to dupsko mi sie powiekszy, no i przeraza mnie ten slodzik okrutnie, ale teraz juz bez niego nie da rady...

u mnie kilogram wiecej - chyba dzisiaj zaczne przec na chama - bo skoro to mi sie zatrzymuje wszystko, od 5 dni zero wyproznienia... i guzik otreby mi daja - chyba sa zbyt przereklamowane

Edytowane przez elskede
Czas edycji: 2010-03-21 o 09:43
elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 10:12   #348
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
Hej ewaaa dokladnie jak powiedziala karadka - no ok wysokim osobom fajniej ten tluszczyk sie rozklada i kilogramow tak nie widac, ale znow nie mozna obcasow za wysokich nosic, ktore tak pieknie rzezbia nozki

ja dzisiaj zrobilam muffinki Muffiny:
4 jajka
4 lyzki otrab pszennych
8 lyzek otrab owsianych
4 lyzki beztluszcowgo twarozku ( ja dalam serek homogenizowany )
pol lyzeczki slodziku
aromoat wedle uznania, badz skorka cytrynowa pomaranczowa

Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Bialka ubic na piane, pozostale skaldniki wymieszac i dodac do nich piane. ciasto rozlozyc do foremek piec 20-30 minut

i za malo slodzika dalam, bo zapomnialam wczoraj kupic sobie takiego sypkiego i 12 tabletek dalam (czyli za malo), generalnie nie mam tez mlynka do zmielenia tych otrebow :/ to i wyszlo w sumie bardziej jak jakis chlebek - rodzinka zje sobie to z dzemem, a ja polaczylam z jogurtem naturalnym poslodzonym slodzikiem (rozpuszczam tabletki w odrobinie goracego mleka 0,5%) i tak sobie wszamalam 4 muffinki (wyszlo ich w sumie 12), zostawie sobie na jutro kilka. jakbym mocniej posłodziła i zmielila otreby (musze kupic mlynek) to byloby znacznie lepsze, wiec to moja wina, nie przepisu

grewana - ja na poczatku jadlam sporo, teraz coraz mniej - generalnie mam wrazenie, ze po pierwsze mi sie nie chce, a po drugie wracaja do mnie strachy jak za zwyklych diet, ze jak zjem za duzo, to dupsko mi sie powiekszy, no i przeraza mnie ten slodzik okrutnie, ale teraz juz bez niego nie da rady...

u mnie kilogram wiecej - chyba dzisiaj zaczne przec na chama - bo skoro to mi sie zatrzymuje wszystko, od 5 dni zero wyproznienia... i guzik otreby mi daja - chyba sa zbyt przereklamowane

a tu wrzuce swoje zdjecie

elskede ale Ty super wygladasz!!!!!!!!!!!!!! wogole brzucha nie masz!!!! chcialabym tak!!!!!
Stary 2010-02-26, 10:19   #349
elskede
Rozeznanie

Dziekuje Karadko on jest - moze tego dobrze nie widac - ale mam sporo galarety i to jest taka opona pod pepkiem - wiadomo spodnie sciagna to troche tylko 7kg i jestem szprycha - co prawda i tak cwiczen nie unikne bo cialo trzeba bedzie troszke umiesnic, ale ja jestem takim cwiczeniowym leniem, ze szok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 10:20   #350
aniiia03
Przyczajenie

karadka -
co do tego aromatu waniliowego to wiem które to są (te w małych buteleczkach), ale własnie chodzi mi o to, że one zawierają głownie olej roślinny a Dukan pisał w książce cały czas o aromacie bez tłuszczu.
Byłam w dwóch sklepach ze zdrową żywnością, tj. Alma i Epi i tam też czegoś takiego nie dostałam
Może któraś z Was poleci mi jakis sklepik ze zdr. żywn. we Wrocławiu?
Stary 2010-02-26, 11:38   #351
agamagda
Rozeznanie

mi udało się trochę pozostawić w wc
ale to jeszcze nie to

co do ćwiczeń to ja planuję od przyszłego tygonia
powrócić po przerwie mrozowo-zimowej do aqua fitnessu
bardzo mi się podoba
a i myślałam o siłowni, nawet mialabym kolezankę co by razem
ale co z dziećmi?
3x w tygodniu nie usiedlę męża z dziećmi w domu
co by np 1x na aqua i 2x na siłownię
pomyśleć muszę

motywacją moją ślub brata za 3 miesiące
tak z 10kg bym chciała zgubić
ech
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 11:43   #352
elskede
Rozeznanie

agamagde - ja w sumie chce zrzucic dla siebie ale takze na wakacje, potem na weselicho kuzynki, no i chce sie pieknie prezentowac jako przyszla matka chrzestna malenstwo urodzi sie w lipcu, wiec nie wiem kiedy beda chrzciny - ale do tego czasu mam wygladac idealnie
Stary 2010-02-26, 14:19   #353
karadka
Zadomowienie

aniiia03 wiesz ze ja nie wiedzialam ze wogole sa takie pierwsze slysze, ale jakbys znalazla to napisz jakiej firmy i jakie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 15:06   #354
aniiia03
Przyczajenie

Okej nie ma sprawy
A mam jeszcze pytanie... czy macie jakies ciekawe przepisy na piersi z kurczaka w fazieI ?
Stary 2010-02-26, 15:28   #355
boszka1987
Raczkowanie

A ja robiłam dzisiaj na obiadek rybkę zapiekaną sosem coś a'la beszamel pychotka bez brokułu bo dzis P, ale z brokułem chyba będzie lepsze
składniki:
2 kostki dowolnej ryby
1 brokuł
0,5 l najchudszego mleka
2 łyżki skrobii kukurydzianej
ser smazony lub hohland w plasterkach light

Rybę ułozyć w żaroodpornej foremce, natartej olejem, na rybe wyłożyć ugotowanego i rozdrobnionego brokuła. W garnku rozmieszać mleko ze skrobią, postawić na małym ogniu i gotować aż zgęstnieje, dodać do smaku sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Wylać sos na rybę, na wierzch pokruszyć ser i zapiekać na nagrzanym piekarniku ok. 45 min. (ja piekłam ponad godzinę bo miałam ponad kilo ryb nawet Ci nie odchudzający się zjedli ze smakiem hehe

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

karadka dzięki za przepis na sernik spróbuje zrobić jutro i napisze jak wyszedł mniam juz mi ślinka leci
Stary 2010-02-26, 16:47   #356
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
Witaj agamagda
No własnie wszędzie piszą żeby na "te" problemy jeść otreby- ja jem od dwóch dni jako śniadanie i nic!!!! Też próbowałam herbatki- herbaven na regularną pracę jelit, kranówka na czczo i NIC!!!! Może któraś ma jakiś dobry sposób?
Jeśli mogę podpowiedzieć to ja sporadycznie na noc Colon C wypijam i rano bez problemów porcelanka zaliczona. Colon C kupuje się jako proszek i łyżeczkę miesza z wodą (można z jogurtem, kefirem) i wypija. Mnie pomaga.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
aniiia03 wiesz ze ja nie wiedzialam ze wogole sa takie pierwsze slysze, ale jakbys znalazla to napisz jakiej firmy i jakie
Takie aromaty beztłuszczowe na bazie alkoholu to wyczytałam na forum ogólnym diety Dukana, że są firmy Libella pakowane po dwie sztuki do nabycia w Kauflandzie. Ponoć do 2zł, czyli nie drogie, bo tego się dodaje kilka kropel. Ja używam zwykłych, bo jak dam 2-3 kropelki co kilka dni to chyba nie zaszkodzi
Stary 2010-02-26, 17:12   #357
aniiia03
Przyczajenie

własnie miałam napisać że wróciłam z Kauflandu z tymi aromatami na bazie alkoholu
a może któraś z Was mogłaby mi napisać markę jogurtu naturalnego 0% bo w Kauflandzie widziałam same marki Zott które mają 3g tłuszczu...
Stary 2010-02-26, 17:24   #358
elskede
Rozeznanie

szok, wlasnie uslyszalam, ze puszke tunczyka powinno sie jesc raz na miesiac, bo ma w sobie rtec................ (na tvn style)

a ja teraz jak nie mam co jesc to jem tunczyka................. ...............
Stary 2010-02-26, 17:29   #359
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
szok, wlasnie uslyszalam, ze puszke tunczyka powinno sie jesc raz na miesiac, bo ma w sobie rtec................ (na tvn style)

a ja teraz jak nie mam co jesc to jem tunczyka................. ...............
Różnie się mówi o różnych produktach, napojach. Jajka też tylko 3-4 tygodniowo, a my ile jemy <szok>. Mięso niektórzy radzą że raz dziennie i to nie duże porcje, a my codziennie, dwa razy dziennie ile kto może Ja już staram się nie słuchać mitów itp. Dieta Dukana też jest przez wielu krytykowana, że brak witamin, owoców itp. Każdy sposób żywienia można obalić, zależy co kto lubi
Stary 2010-02-26, 18:24   #360
ewela2612
Raczkowanie

Megi428 co to jest colon c i gdzie to można kupic? Nigdy o tym nie słyszałam? Póki co wypiłam połowe dużego kefiru - drugą połowę zostawiłam sobie na rano Ja właśnie wróciłam z siłowni- niezły wycisk sobie dałam Dziś mój ostatni dzień P jutro zaczyna PW i już mi ślinka leci na sama myśl o warzywkach strasznie mi ich brakuje, nie wspominając o owockach..... Ja jestem na 90% zdecydowana na 5P/5PW
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości