![]() |
#751 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
![]() jeśli chodzi o mojego TŻ to oby dwoje jesteśmy z tego samego roku - on miesiąc starszy ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o spotkanie rodziców to akurat nasze mamy znają się już ponad 10 lat ![]() ![]() ![]() zaręczeni 23.01.2010 ten najszczęśliwszy dzień 03.07.2010 godz 15.00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Jak dwie połówki układanki tylko razem mamy sens"- J. Onufrowicz Tylko zamiast naszych imion na 1 stronie w tym szlaczku my będziemy mieli właśnie ten tekst ![]()
#753 |
Raczkowanie
|
Sylwkowa ale piękne zaproszenia, takie eleganckie i mają w sobie to "coś"
![]()
#754 |
Zadomowienie
|
Ja też sama wybieram się w sobotę na Karczówkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
No to i ja coś napisze
![]() Mój Mężulek jest starszy odemnie prawie 3lata . Poznaliśmy się za granicą a właściwie całkiem przez przypadek na naszej klasie ![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o rodziców to się znają tzn. moi i teściowa , bo TŻ nie utrzymuje kontaktu z ojcem. No i mam też problem w związku z tym - bo nie wiem jak ma wyglądac podziękowanie na ślubie. Nie chciałabym żeby ktokolwiek się poczuł urażony. Za wesele chcemy zapłacic sami. ps. aha i uważam że mieszkanie przed ślubem to pewnego rodzaju sprawdzian , który warto sobie zrobic ![]()
#756 |
Raczkowanie
|
Widzę że każda z Nas ma jakieś przykre chwile w życiu. U mnie też nie było kolorowa - gdy poznałam mojego TŻ-ta to od razu wpadł mi w oko jednak po kilku tygodniach dowiedziałam się że jest zaręczony. W takiej sytuacji postanowiłam sie nie angażował ale jemu bardzo zależało i po wieeeeelu bardzo przykrych momentach jesteśmy razem już 4 lata i ślub za 3 miesiące. Ale wiadomo że u teściowej jestem na straconej pozycji bo przecież "to przeze mnie tamten związek zakończył" chociaż wcale tak nie było. Wspólne początki też nie były łatwe bo po dwóch miesiącach moja Siostra zginęła w wypadku samochodowym a brat długie tygodnie spędził w szpitalu. I też były płacze, wyzwiska, wyganianie i zrywanie jednak mój kochany wszystko wytrzymał i wciąż jest dla mnie podporą. Ślub i wesele też będzie dla Nas (a szczególnie dla moich rodziców) "ciężkim" przeżyciem bo często powtarzają że to Siostra powinna się żenić bo była starsza. Przykro jest tego słuchać ale doskonale ich rozumiem. Miłość wszystko zniesie i przezwycięży trudności
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- A tak. Przepraszam. Roztargniona dziś jestem ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Same smutne historie... Ale takie budujące, Bardzo mi przykro ewelka... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
Ewelkafly....Twoim rodzicom pomoze na nowo spojrzeć na swiat z usmiechem Twoje dziecko, kiedy przyjdzie na świat...wtedy całą miłosc przeleją na nie i na Ciebie...Moi rozice przezyli taka samą sytuacje (brat zginał w wypadku, a siostra tygodniami lezała w szpitalu)...podniesli sie po 10 latach kiedy moja siostra urodziła im wnuka...teraz juz życie nabrało dla nich sensu
A dla was to była wielka szkoła przetrwania razem....naprawde podziwiam i gratuluje serdecznie takiej silnej miłosci! Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2010-02-25 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny smutne te Wasze historie. Ale pocieszające jest to że jeśli przeżyliście takie chwile razem to znaczy że Wasza miłość jest naprawdę silna
![]() Sylwkowa zamawiasz zaproszenia w drukarni printko? Na ich stronie pisze że nie można na razie zamawiać zaproszeń ![]() Sunshine mnie podoba się ta pierwsza sukienka - łososiowa - po prostu śliczna ![]() TŻ jest ode mnie o rok starszy, jesteśmy ze sobą 7,5 roku. Było różnie między nami, nie byliśmy nawet dwa razy ze sobą. Ale teraz jest naprawdę dobrze - dotarliśmy się ![]() Mieszkaliśmy jakiś czas razem, ale teraz zamieszkamy razem u mnie dopieo po ślubie. Ja mieszkam z mamą w 3 pokojowym mieszkaniu, mama często wyjeżdza za granicę. I po ślubie zamierzamy budować dom. A po powrocie z podróży poślubnej w listopadzie zaczynamy starania o dziecko ![]() Rodzice nasi się nie znają, ale chcę przed ślubem zorganizować spotkanie. Podziękowania nie wiem czy będą bo mój tata nie żyje. TŻ ma średnie kontakty ze swoim ojcem, rodzice jego chyba się nie dołożą do ślubu bo nie poruszają spraw finansowych odnośnie wesela. Moja mama zapłaci mi za gości a ja za wódkę, zaproszenia, sukienkę, dodatki, kwiaty czyli za całą resztę. |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie i ja opowiem swoją historię.... ![]() Mój TŻ jest ode mnie starszy 4lata. Nie będę ukrywała swojego wieku więc piszę - 84 rocznik. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także Bóg każdą z nas w inny sposób wystawia na próbę... ale to nas umacnia!!! ![]()
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
martaj9 zaproszenia cudowne
![]() ![]() maxima86 suknia super! zresztą u pani Ani wszystko jest super... madziastanczyk gratuluje odwagi. Związek na odległosć i tak szybka decyzja o ślubie... Ekspresowo ![]() A tak a' propo tematu wieku to mój TŻ jest młodszy ode mnie... ale tylko o pół roku ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() dłluuugo mnie niebyło ale ostatnio przybylo mi w pracy obowiązków i poprostu tonę w pracy ![]() nam ostatnio udało się załatwić / zamówić : - obrączki ![]() ![]() - zaproszenia ![]() - dekoratorkę kościoła - fryzjerkę dla mnie :P - makijażystkę też dla mnie w sobote jade polowac na buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zadomowienie
|
a ja się pochwalę że dzis kupiłam buty
![]() To co pozostało: Tort Wina Poradnia(w trakcie) Kurs przedmałż. (sobota) ufff...troche juz za nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Czy Wy wiecie, że czasami mam wrażenie jakbyśmy się znały lata i były najlepszymi przyjaciółkami....
![]() Tż namawia mnie żebyśmy kiedyś zorganizowały sobie spotkanie na żywo ![]() Kasiu-duużo zdrówka życzę, napisz jak tam po badaniach. Trzymamy kciuki. ewelkafly-czas leczy rany, rodzice wrócą do formy z czasem, a zwłaszcza jak pojawi się dzidzia ![]() ![]() trooskava-no to sporo załatwiliście ![]()
#765 | ||
Zakorzenienie
|
Szalejecie
![]() Nie nadążam Madziu. Szybko ![]() ![]() ![]() Moj małż jest 7 lat starszy ode mnie ![]() ![]() Srubka ja mam to samo, a najbardziej na PM09 - z którymi jestem już 2 lata ![]() Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Uff nadrobiłam Cytat:
![]() Ja też zawsze płaczę na przysięgach, a na swojej się śmiałam od ucha do ucha ![]() Cytat:
Kasiu. Masz wspaniałego TZ-ta. Niestety życie jest takie, ze najlepiej poznać drugiego człowieka w biedzie. Mój TZ tez się sprawdził(stany depresyjne, lękowe i mówienie TZ-towi prosto w oczy, ze go nie kocham - straszne) - no i teraz, tez tylko dzięki niemu się trzymam. Nasi rodzice spotkali się chyba z miesiąc przed ślubem (znali się wcześniej), nie utrzymują jakiś kontaktów - spotykają się tylko u nas, z okazji jakiejś familijnej imprezki ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Sylwkowa ![]() śliczne |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
ja sobie juz nie wyobrażam, że mogłabym do Was nie zaglądać codziennie-czyżby uzależnienie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- również jestem za spotkankiem w realu, może wczesną jesienią pod koniec sezonu ślubnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Srubka jestem jak najbardziej za spotkaniem
![]() ![]() Ja też przyznaje się do uzależnienia od tego forum, pierwsze co robie w pracy jak odpalę kompa to włączam program zarządzający i wizaż ![]() Truskawka oj dawno Cię nie było ![]() ![]() Dziewczyny wzruszyły mnie Wasze historie życiowe, najważniejsze że wszystkie dobre się kończą i że "kłody pod nogi" rzucane przez los tylko umacniają nas w tym że dobrze wybrałyśmy swego partnera życiowego. ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-02-26 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Lowczyni jeszcze z Tobą kochana sie musze umówić na jakieś nawilżanie czy peeling bużki przed slubem i regulacje brwi z henna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Trooskavka, myśle że połączymy peeling z nawilżeniem
![]() ![]()
#772 |
Raczkowanie
|
a tak poza tym to byłam wczoraj w jeszcze jednym salonie z sukniami na Sienkiewicza (tak dla spokoju sumienia, że obejrzałam wszystkie jak to mówi moja mama) i powiem Wam, że całe szczęście, że tam poszłam. była tam suknia tej samej firmy którą ja chciałam zamówić tylko właśnie biała i wyglądała okropnie ponieważ jest wyszywana koralikami przezroczystymi i srebrnymi i te srebrne na tym białym materiale wyglądają jak czarne lub brudne
![]() ![]()
#773 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ewela03 jeśli chodzi o mojego TŻ to oby dwoje jesteśmy z tego samego roku - on miesiąc starszy
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też chodziłam z moim TŻ do klasy, tylko, że do liceum, także znamy sie już 10 lat, a jestesmy razem od 3 klasy czyli 8 lat. Ale zlecialo, dopiero byliśmy w liceum, na studiach, a tu 15 maja szanowny ![]() ![]() Edytowane przez Grateful Czas edycji: 2010-02-26 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
Kochane!
Mam dziś mega doła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Rozeznanie
|
ja też mam problem z podziękowaniami, bo moja mama jest chora na stwardnienie rozsiane i nie chodzi, od kilku lat jest leżąca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musicie dziękować na sali. Albo zrobcie podziękowania osobno, przed czy po ślubem. Myślę, ze i TZ i jego rodzice zrozumieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
Przyzanam,że ja też muszę codziennie zajrzeć na forum
![]() ![]() Bardzo się wzruszyłam czytając niektóre historie i podziwiam!!życzę wszystkim jak najmniej smutnych w życiu chwil!!Ale jak to mówią co nas nie zabije to nas wzmocni!!i chyba rzeczywiście tak jest!! Jeżeli chodzi o rodzicow to ja się spotykam na ślubach najczęściej z tym że i rodzice Panny Młodej i Pana Młodego siedzą w jednej pierwszej ławce a nie po przeciwnych stronach.Także mysle że to to jest najlepsze rozwiąznie. Moi rodzice znali się już wcześniej gdyż pochodzą z miejscowości blisko siebie położonych, ale zorganizowaliśmy już spotkanie a w sumie dwa bo pierwsze było u mnie a potem teściowie zaprosili moich rodziców.jak narazie jest wszystko ok, oby się nie popsuło!Ja z teściami też mam niezły kontakt i myśle że mój TŻ również, więc podziękowania będą na weselu, tym bardziej że i moi rodzice i teściowe na to zasługują !! A między nami jest różnica 3 lat tzn. TŻ jest starszy i jesteśmy ze soba 5 lat I również mieliśmy wzloty i upadki,ale jakos wszystko przetrwalismy i chcemy być razem!!Mama moja jak słyszy nasze sprzeczki, to mówi żeby się jeszcze zastanawić, bo niestety moja siostra ma bardzo nieudane małżeństwo!!a brat tak średnio i mówi że jeszcze jak mnie się tak przydarzy to się chyba załamie do konca!! Ale ja mam nadzieje,że nam się ułoży i będziemy oparciem dla siebie!! a u Was jak jest dziewczynki, też się kłocicie?czy u Was sielanka?? bo jak pisałam nam się to zdarza, ale mam nadzieje że te wymiany zdań pozwalają nam sie dotrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ba, kłócimy się, czasem masakrystycznie. Ale podobno małżeństwo i w ogóle związek nie może istnieć bez kłótni, bo to znaczy, ze wtedy nie ma emocji. Jak nam to ktoś powiedział, grunt, zeby się po kłótni umieć pogodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
Też się muszę przyznać, że zaczynam dzień od tego forum
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.