Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 18:52   #4081
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

zmieniam jak poczuje ze jest pafnąco, jak maluch wrzeszczy mamo - to juz kryzys lub 1 na 3 - 4 godziny. Zazwyczaj udaje mi sie idealnie po kupie. najwidoczniej moze byc jeszcze kwestia zelaza (pietrucha a teraz brokuł). Kiedys mały jadl nana to wszystkie kupki były zielone w tej chwili wcina bebiko i mial piekne zlote kupki po wprowadzeniu kaszek i warzywek sie zmieniło -sa mieszane.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 18:54   #4082
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
u nas z paluszka, Mała strasznie ciekawa była co to kapie czerwonego
A u mnie pobierali z żyły - podobno wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik, później doczytałam, że faktycznie.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Posiew wyszedł jałowy
Hurrrrrrrrrrrrra (wiedziałam, że taki będzie )

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
No więc tak:lekarka stwierdziła,że raczej to z przesilenia,od noszenia małego.Nazwała to nadwyrężeniem nerwu łokciowego.Dała mi skierowanie na wszystkie badania,bo powiedziała,że czasem się tak dzieje jak jest niedobór wapnia lub wit.B12.Przepisała wapń+magnez z wit.B12.Powiedziała,że jak nie przejdzie to da mi skierowanie na rehabilitację(prądy i coś tam jeszcze).Badania zrobię jutro z samego rana,bo muszę być na czczo.To by było na tyle.
Dzięki za troskę
Czyli chyba nic bardzo poważnego? To się cieszę Dbaj o siebie

_________________________ ______________________
Zaczynam 127 stronę.... Już bliżej, niż dalej.
Stary 2010-02-26, 18:56   #4083
aannuullaa
Wtajemniczenie

viki, co do nowości to ja daję co 2-3 dni, pierwszy dzień dosłownie parę łyżeczek, następnego więcej a potem już bez ograniczeń dany składnik

co do kupek to raczej trudno się na tym wyznać, u małej np po brokułach były całkowicie zielone jedynie zwracam uwage czy nie ma biegunki i czy wodnite bardzo kupki nie są, ale raczej patrzę na skórę (pierwsze objawy to zazwyczaj wysypka, szorstka skóra przy uszkach na policzkach i na szyjce ) no i czy brzuszek ją nie pobolewa, np po winogronach mała męczy się z gazami więc jej na razie oszczędzam (i sobie tez przy okazji - zapachu )

unholly, kuruj się, kuruj

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:05   #4084
katarzynka00
Zakorzenienie

Wojtusiu, a z czyms konkretnym masz problem, czy tak ogolnie mam sie wypowiedziec?
musze przeleciec twoja galerie na nk
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:08   #4085
skierka1981
BAN stały

Amelka najczęsciej kładzie głowę spokojnie ale zdarza się ze łupnie nieźle (już kilka razy się zdarzyło np w męża albo moją nogę albo tak jak dziś w brzeg rogówki), ale rzeczywiście wiecej będę ją kłaść na podłodze po prostu tam rzeczywiscie będzie lepiej

viki u Amelki po tym babanie to buźka byla wysypana, ale podejrzewam że i na ciałku może być. myślę ze jak coś uczuli to na pewno zauważysz. poczytaj co może najbardziej uczulić. w "mam dziecko" piszą żeby uważać na mleko i przetwory, ryby, jajka, soja, cytrusy, kakao i orzechy. bezpieczne to m.in ziemniak, kukurydza, ryz, dynia, buraki marchew, jabłka gruszki morele, mięso indyka kasze i zboża. .wiadomo że kazde dziecko jest inne i może coś uczulić z bezpiecznych. ja podawałam najpierw ziemniak z dynia, ziemniak z brokułem, a potem stopniowo inne bardziej złożone. no i kaszka manna szła 2 m-ce żeby do glutenu przyzwyczaić. teraz kaszka manna bez większych ograniczeń. dodaję np do słoiczka w którym nie ma tak na oko.mam nadzije ze pomoglam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:17   #4086
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość

albo mi sie wydaje albo idzie nam trzonowiec (siekacz)- Boże ratuj ....
ooo mam nadzieje ze łagodnie i bezboleśnie to przejdzie
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wojtusiu, a z czyms konkretnym masz problem, czy tak ogolnie mam sie wypowiedziec?
musze przeleciec twoja galerie na nk

mozesz obejrzec moje zdjecia na NK i w albumie wizażowym i ogolnie sie wypowiedziec co jest nie tak mi to by sie przydało optycznie wyszczuplić twarz, bo mam taką pyzatą a i wypowiedzi odnoście długości wlosów i koloru też mile widziane. pól zycia poszukuje odpowiedniego koloru i długości i dalej nie moge sie zdecydować
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:50   #4087
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniam jak poczuje ze jest pafnąco, jak maluch wrzeszczy mamo - to juz kryzys lub 1 na 3 - 4 godziny. Zazwyczaj udaje mi sie idealnie po kupie. najwidoczniej moze byc jeszcze kwestia zelaza (pietrucha a teraz brokuł). Kiedys mały jadl nana to wszystkie kupki były zielone w tej chwili wcina bebiko i mial piekne zlote kupki po wprowadzeniu kaszek i warzywek sie zmieniło -sa mieszane.
A ja byłam przekonana, że po żelazie kupki są czarne, ale może to po tabletkowym.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A u mnie pobierali z żyły - podobno wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik, później doczytałam, że faktycznie.

Hurrrrrrrrrrrrra (wiedziałam, że taki będzie )
U Kuby żyły nijak nie dało się znaleźć

Cytat:
co do kupek to raczej trudno się na tym wyznać, u małej np po brokułach były całkowicie zielone jedynie zwracam uwage czy nie ma biegunki i czy wodnite bardzo kupki nie są, ale raczej patrzę na skórę (pierwsze objawy to zazwyczaj wysypka, szorstka skóra przy uszkach na policzkach i na szyjce ) no i czy brzuszek ją nie pobolewa, np po winogronach mała męczy się z gazami więc jej na razie oszczędzam (i sobie tez przy okazji - zapachu )
Ale to u wszystkich dzieci, tak ogólnie, czy u Martynki, bo ma jakieś problemy ze skórą?

A winogrona w słoiczku gdzieś są? Czy świeże?

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka najczęsciej kładzie głowę spokojnie ale zdarza się ze łupnie nieźle (już kilka razy się zdarzyło np w męża albo moją nogę albo tak jak dziś w brzeg rogówki), ale rzeczywiście wiecej będę ją kłaść na podłodze po prostu tam rzeczywiscie będzie lepiej
Może na panele połóż kocyk?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:52   #4088
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

jasne ze mi bardzo pomogłyscie (moje skarbnice wiedzy )
tak na marginesie to gluten kiedy sie wprowadza?

po nanie miał ciemnozielone(moze zalezy od ilosci zelaza w mleku), a o zelazie w tabletkach lub płynie słyszałam ze potrafia zeby czarniec

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2010-02-26 o 19:57
Stary 2010-02-26, 19:52   #4089
Miramej
Zakorzenienie

Ciągle zapominam

Najlepsze życzenia dla Nataniela , Zuzi i Bartoszka

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-26, 20:04   #4090
skierka1981
BAN stały

Cytat:
jasne ze mi bardzo pomogłyscie (moje skarbnice wiedzy )
tak na marginesie to gluten kiedy sie wprowadza?

po nanie miał ciemnozielone(moze zalezy od ilosci zelaza w mleku), a o zelazie w tabletkach lub płynie słyszałam ze potrafia zeby czarniec

karmione piersia nie wczesniej niz w 5 nie pozniej niz w 6 m-cu ok pol lyzeczki kaszki ja gotowalam manna lub kup jakas specjalna dla dzieci jak znajdziesz. na poczatku dawalam chyba ok lyzeczki juz ugotowanej do sloiczka, albo kup juz sloiczek z kaszka bo sa. i ekspozycja glutenu czyli podawanie tej malej ilosci ma trwac 2 m-ce a potem jesli ok to do woli.
dla karmionych sztucznym mlekiem to nie wiem

uciekam juz szkolenie meza sie skonczylo takze do jutra
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:03   #4091
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie tego obawiam - że jak już znajdę jakąś nianię, to może się zdarzyć, że się spóźni, bądź rozchoruje, bądź odwoła z innych przyczyn i nie wiem co będę robić. Bo nie mogę urlopu wziąć kiedy chcę, mamy ściśle wyznaczony na to termin. A Tymka zupełnie nie mam z kim w takiej sytuacji zostawić. Niby są te 2 dni opieki, ale to na cały rok musi wystarczyć i nie na takie pierdoły. A taki żłobek jest otwarty codziennie. zwariować idzie
no bez rodziny czy przyjaciół to ciężko....
los rodziców...

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

I jak on się sprawuje, powiedz powiedz Zawsze miałam na niego ochotę, ale jakoś tak nie wyszło
zalezy czego oczekujesz - ja mam kilka korektorów zależy na co
ten YSL używam do rozświetlania wewnętrznych kącików oka i skrzydełek nosa i sprawdza się super - nie zbiera się w zmarszczkach i jest niewidoczny (miałam już kilka takich pisaków - L'oreal, Dior, Estee Lauder, Guerlain) i ten jest z nich najlepszy - to już chyba 3 opakowanie
jak mam większe cienie to pod oczy dodaję jeszcze Magic MR, a na ew niespodzianki Clinique AAE

Cytat:
poka nam sie, poka

Brązy to raczej smutne.Myslałam ze chcesz poprawic sobie nastroj i pokazac wszystkim jaka jestes happy
nie chodziło o poprawę humoru tylko wyglądu , więc stwierdziłam, że im mniej będzie się makijaż rzucał w oczy tym lepiej na takie trudne dni - stąd beżobrązy

przeczytałam dopiero teraz prośbę o fotkę, a ja już zmyta, z resztą chyba i tak nie było nic widać jeśli w ogóle udałoby mi się zrobić swojej facjacie fotkę

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-02-26 o 21:06
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:09   #4092
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mozesz obejrzec moje zdjecia na NK i w albumie wizażowym i ogolnie sie wypowiedziec co jest nie tak mi to by sie przydało optycznie wyszczuplić twarz, bo mam taką pyzatą a i wypowiedzi odnoście długości wlosów i koloru też mile widziane. pól zycia poszukuje odpowiedniego koloru i długości i dalej nie moge sie zdecydować
co do koloru to w tym bardziej mi sie podobasz, a widzialabym cie w innej fryzurce... mysle ze korzystny bedzie każdy wariant fryzury, który zakłóci okrągły rysunek twarzy, czyli cięcia asymetryczne, te z pazurkami okalającymi twarz i włosy przycięte na wysokość ust będą idealne, ale niewygodne przy dziecku

Co do modelarzu twarzy zastosowalabym taki trick
przy kosciach oczodolu do skroni nalozylabym bialy puder(transparentny) coprawda on z czasem dostosowuje sie do koloru skory, ale zawsze bedzie widocznie jasniejszy, a nie bialy jak mąka wprost po nalozeniu.
Oczywiscie przed podklad i puder rzecz jasna musi byc.I do tego róz.
To co jasne uwypukla a ciemne "chowa",kryje
Co do oczu- obrysowuj starając się, aby górna kreska skierowana była ku górze w kąciku zewnętrznym. Najlepiej rozetrzec delikatnie patyczkiem zeby rozmyc "twarda"kreche.Rzęsy tuszuj w kierunku na zewnątrz.

Stary 2010-02-26, 21:11   #4093
JooAnna
Przyczajenie

viki_22_83 mój pediatra powiedział żeby produkty glutenowe podawać dopiero wtedy jak mała skończy 10 m-cy. U dzieciaczków, którym wczesniej był podawany, istenieje większe ryzyko że zachorują na celiakię.

Kiedyś dzieci jadły normalne mleko (krowie) duzo wcześniej niż dzis i też były zdrowe i zdrowo rosły. Ci uczeni nie wiedza co ze sobą zrobić i tak wymyślają.
Pozdrawiam
JooAnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:12   #4094
morska
Zadomowienie

Cytat:
Młody od siory ma zapalenie ucha.Czeka na doktorka, a chcialam nadmienic ze tyle co wam pisalam ze jej dzieci sie wylizaly.
On to jest chorowitek.Nie wiem jakby u niej praca wygladala...

Wlasnie, a co sie dzieje jak sie wykorzysta nalezna opieke w roku a dziecko choruje?
Współczuję i siostrze i siostrzeńcowi.
Ciekawe jak u nas będzie z chorobami

A ile masz dni opieki - dwa? Bo ja mam tyle i nie zamierzam z nich korzystać na chore dziecko, tylko na inne sprawy - szczepienia, jakieś inne badania itp. A na chore dziecko - zwolnienie lekarskie.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
sorki ze tak nie mam czasu dla was ale kazda wolna chwile spedzam z moim słoneczkiem. szczegolnie teraz po tym wydarzeniu z niedzeli nie spuszczam z niej oka...........
całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło. Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mnie na serio zaczyna dopadać podły nastrój w związku z powrotem do pracy. (...)

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pytanie z samego rana: czy Wy dopajacie dzieci? Podajcie wode?
Tymoteusz po obiadku popija wodą A po innych posiłkach na razie korzysta z piersi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie piszę, bo chcę spedzić z Zuzią jak najwięcej czasu. Wracam do pracy 9 marca, to już postanowione...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mi właśnie przyszły dwie tuniki i błyszczące getry (ale nie takie lateksowe, bardziej takie jak kiedys się nosiło - lycrowe)
i nie wiem czy mi pasuje...

http://www.allegro.pl/item918164548_...owa_boska.html
i taka sama czarna
do tego te getry:
http://www.allegro.pl/item916580742_916580742.html
Getry fajne, a jak zobaczyłam tunikę.... wczoraj kupiłam taką samą - i dokładnie ten kolor
Stary 2010-02-26, 21:19   #4095
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
co do koloru to w tym bardziej mi sie podobasz, a widzialabym cie w innej fryzurce... mysle ze korzystny bedzie każdy wariant fryzury, który zakłóci okrągły rysunek twarzy, czyli cięcia asymetryczne, te z pazurkami okalającymi twarz i włosy przycięte na wysokość ust będą idealne, ale niewygodne przy dziecku

Co do modelarzu twarzy zastosowalabym taki trick
przy kosciach oczodolu do skroni nalozylabym bialy puder(transparentny) coprawda on z czasem dostosowuje sie do koloru skory, ale zawsze bedzie widocznie jasniejszy, a nie bialy jak mąka wprost po nalozeniu.
Oczywiscie przed podklad i puder rzecz jasna musi byc.I do tego róz.
To co jasne uwypukla a ciemne "chowa",kryje
Co do oczu- obrysowuj starając się, aby górna kreska skierowana była ku górze w kąciku zewnętrznym. Najlepiej rozetrzec delikatnie patyczkiem zeby rozmyc "twarda"kreche.Rzęsy tuszuj w kierunku na zewnątrz.
mialam taka krótszą fryzurkę, na NK było jedno zdjecie. krótszej niż tamta nigdy nie miałam boję się krótkich cięć
dzieki za rady
wiem ze mam wlasnie opadajace kąciki oczu i staram się tą kreskę trochę wyciagać do góry, jak mi sie ręka nie trzęsie to wychodzi ale nie zawsze. rzęsy tuszowałam zawsze na prosto, ale spróbuję na zewnątrz jak radzisz.
Stary 2010-02-26, 21:33   #4096
p4w
Zakorzenienie

aż jestem ciekawa jak wyglądacie, bo tak czytam i nie wiem o czym
a kwestie makijażu mnie bardzo zawsze interesują

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-26, 21:42   #4097
morska
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki Martynki z morfologii, są dużo lepsze oczywiście zobaczę jeszcze co pediatra powie ale myślę że jeszcze za jakiś czas badanie powtórzymy...lekko jeszcze ponad normę jest ale to już naprawdę minimalnie dziękujemy z kciuki, działają cuda
Super, że wyniki dobre

Cytat:

dzisiejsze krzyki Oliwki
http://www.youtube.com/watch?v=oRh1Au41XuM

i tak codziennie, niedlugo ogłuchnę
O kurczę, mocne Może jakaś śpiewaczka operowa się szykuje?

Cytat:
No i jak wiecie co jog naturalnym to tez napiszcie
Kasiu, a co tu wiedzieć Trzeba wziąć pierwszy lepszy schemat żywienia i już Np.: "11. - 12. miesiąc: twarożek, kefir, jogurt 1-2 razy w tygodniu"

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, wysypka byla obfita, plamisto-grudkowana, ze wskazaniem na plamista, na brzuchu, plecach i glowie. Dzis zostaly tylko plamki na twarzy i skalpie.
A taką wysypkę po trzydniówce się czymś smaruje? Czy tylko kąpie się dziecko normalnie?
A przy okazji - podziwiam za opanowanie podczas 40,5 stopniowej gorączki Ja chyba zeszłabym na zawał w takiej sytuacji.

...................
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:46   #4098
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A ile masz dni opieki - dwa? Bo ja mam tyle i nie zamierzam z nich korzystać na chore dziecko, tylko na inne sprawy - szczepienia, jakieś inne badania itp. A na chore dziecko - zwolnienie lekarskie.
yyy no zle sie wyrazilam
mialam na mysli zwolnienie lekarskie, co sie dzieje po wykorzystaniu naleznej opieki a dziecko choruje

Cytat:
mialam taka krótszą fryzurkę, na NK było jedno zdjecie. krótszej niż tamta nigdy nie miałam boję się krótkich cięć
dzieki za rady
wiem ze mam wlasnie opadajace kąciki oczu i staram się tą kreskę trochę wyciagać do góry, jak mi sie ręka nie trzęsie to wychodzi ale nie zawsze. rzęsy tuszowałam zawsze na prosto, ale spróbuję na zewnątrz jak radzisz.
widzialam, ale nie bylo pazurków

wygodniej ci bedzie jak machniesz kreske wzdluż lini rzęs.
Nawet nie zaczynaj jej zupelnie od wewnętrznego kącika tylko troszke dalej, a pod koniec oka popraw ze 2razy zeby bylo grubiej i rozetrzyj delikatnie patyczkiem kosmetycznym ku górze a koncowke na ukos.
Za ktoryms razem napewno wyjdzie.
Wszystko to zludzenie optyczne i podniesie kąciki

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a wy sie nie macie na nk dodanych?

Stary 2010-02-26, 21:46   #4099
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, na NK pooglądaj zdjecia

Cytat:

O kurczę, mocne Może jakaś śpiewaczka operowa się szykuje?
być może, kto to wie
Stary 2010-02-26, 21:47   #4100
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, na NK pooglądaj zdjecia

być może, kto to wie
ja już nie wiem która jest która
zaraz sobie po imionach z pierwszej strony poszukam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-26, 21:50   #4101
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nie wiem która jest która
zaraz sobie po imionach z pierwszej strony poszukam
Wojtusia=Ania
Stary 2010-02-26, 21:54   #4102
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia=Ania
już znalazłam
bardziej kojarzę nasze dzieci niż mamusie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-26, 21:56   #4103
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

ciocia Gosia przyszla was odwiedzic....ale wasze dzieci rosna....rany....dopiero takie male byly....

Pamietacie Goohe?/ co byla na naszym watku ale tez poronila jak ja....

24.02 urodzila Mareczka...

a mni mnie Jowitka ma kolki na ktre nic nie pomaga....ehh mam juz dosc....ale jakos dac rade musze....

pozdrawiam buzka
Witaj
Gratuluję Wam,Tobie i Goohe dzieciaczków
Kolki tak jak pisały dziewczyny,same miną,można je tylko łagodzić lekami Esputicon, Bobotic,Infacol.U nas też najbardziej pomagał Bobotic.

Cytat:
Mi też śmierdzą
U Tymka same na bank nie przejdą, jedynie przemycane
Próbuję trochę dawać, bo zdrowe, ale jak już bardzo nie chce, to Mu odpuszczam
Przedwczoraj próbowałam dać Brokuły z Ziemniaczkami - ło matko, ale się krzywił ;D Mamy nawet kilka zdjęć, chociaż nie udało się złapać najlepszych min Może wstawię zaraz do albumu

Wstawiłam nowe Tymki do albumu, podczas konsumpcji brokułów i nie tylko

Widziałam fotki z Tymcia duży,śliczny chłopczyk

Cytat:
Wojtusiu, fotki tuniki. Robione przez B. Bez stanika i na szybko
Śliczna tunika na kształtnej modelce

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mieliśmy dziś cieżką noc, Kuba wstawał o 23.30, potem o 2.30, o 5.10 i o 7.15 , głowa mnie boli, buuu...

A rano sieć nam padła, wrrr...

Co Kubusiowi dolegało?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:08   #4104
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Co Kubusiowi dolegało?
, nie wiem, obstawiamy, że dziąsełka Go bolały, a może chciał się przytulić do mamy?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Ja już kończę, bo nie wiadomo, ile razy nasz Krasnoludek postanowi dzisiaj w nocy wstawać

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-26, 22:19   #4105
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wklejam pare fotek

Czytam sobie posty czytam, aż tu nagle trafiłam na Weronisie.
OOOO kurde ona ma świetną fryzurkę.
Przepraszam ale wyglada bossssssko
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:33   #4106
Wojtusia
Zakorzenienie

a co sądzicie o tej tunice?
http://moda.allegro.pl/item922229188...rz_popiel.html

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

ide spac dobranoc, przez ten wizaz sie nie wysypiam
Stary 2010-02-26, 22:35   #4107
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez JooAnna Pokaż wiadomość
viki_22_83 mój pediatra powiedział żeby produkty glutenowe podawać dopiero wtedy jak mała skończy 10 m-cy. U dzieciaczków, którym wczesniej był podawany, istenieje większe ryzyko że zachorują na celiakię.
chyba na odwrot
teraz sa nowe zalecenia zeby podawac w 5-6 a nie w 10 wlasnie dlatego, ze potem ryzyko jest wieksze

Eryk ma juz zlozone nowe lozko

aaa no i dostalam w koncu pita z zusu - ale do tego musze wypelnic drugi pit nie?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:39   #4108
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
witajcie!

Chciałam się z Wami podzielić nowiną.
Bartusiowi idą dwie dolne jedynki
u nas nadal nic

Cytat:
A ja się właśnie czosnku najadłam. bierze mnie jakieś choróbsko. ledwo na spacerze chodziłam i zimno mi strasznie. Jeszcze ten katar...kinol mam już cały czerwony od smarkania
żeby Cię nie brało

Cytat:
no i mamy filmiki na stronce http://gabriels.pl/
Pozwoliłam sobie troszke obejrzeć i ponownie stwierdzam,że z Gabrysia,bardzo silny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ej powiedz mi jakim cudem, karmiac dwa lata jedno dziecko i teraz karmiac drugie masz takie sterczace cycki?!?!?!?!?! ja mam tak

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Sorki dziewczyny, ze nic nie pisze ale dalej boli mnie głowa, wziełam tabletke, na chwilke tylko przestała i dalej boli.

.
żeby przestała wreszcie boleć

Cytat:
nie chwaliłam sie bo dopiero wczoraj po poludniu sie dowiedziałam. tak jest w mojej przychodni, ze dzwonia z dnia na dzien i niestety nie znam wczesniej terminu wizyty.... a szkoda, ale cóż to nie prywatna przychodnia tylko panstwowa, wiec cudów sie nie spodziewam

a w albumie wstawiłam dwie fotki mojej ciemnej głowy, znaczy włosów
przyjmę każdą krytykę, byle konstruktywną

a i jeszcze o tym szczepieniu na szybko bo ide pierogi lepić
wiec to była ostatnia porcja żółtaczki, zeszło w przychodni półtorej godziny, a i dobrze ze zdążyłam do pediatry, bo pod koniec wizyty wpadła pielęgniarka ze do chorego trzeba jechac, ( bo moja pediatra jest lekarzem rodzinnym w przychodni), bo karetka pojechała w teren i ona musi jechac szybko. nic mi nie zdążyła wpisac w ksiażeczke, tylko powiedziała ze można szczepic. na szczescie zbadać zdążyła dokładnie. Oliwka waży 7500. Przy szczepieniu Oliwka troche płakała, ale szybko się uspokoiła, po wyjściu z przychodni szybciutko zasnęła w wózku.
Oki tyle w skrócie, lece do tych pierogów

!
My tez chodzimy państwowo na szczepieniapłaciłam tylko za szczepionkę bo brałam skojarzoną.U nas podczas szczepienia pielęgniarka od razu ustala termin na następne szczepienie

Fotki widziałam,bardzo Ci pasują te włoski

dla Oliwci,super się spisała,no i waga też niezła

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
My juz po spacerze. Teraz czekam na meza, bo obiecal, ze bedzie dzisiaj wczesniej. Ladne mi "wczesniej"
Lece robic Aneczce zupe. Alez przezywam, pierwsza zupa dla mojego kurczatka
Jak Aneczce zupka smakowała?

Cytat:
tyci tyci...nieeee nie wiesz co mówisz...z tyci tyci nic nie idzie zrobic.Począwszy od dobrania stanika a kończąć na ubraniu
Taki krój nie, nie taki dekolt, nie tak przejrzyste, nad woda problem, wszedzie kurka wstyd
Kiedys mowilam ze se operacje walne, ale chyba nie mam tyle odwagi

.
Czy Ty aby nie nazbyt surowo oceniasz wygląd swojego biustu?

Cytat:
A my śpimy z Tymkiem od urodzenia I nie wyobrażam sobie wstawać co chwilę na karmienie, chyba w ogóle bym nie spała - a tak mogę karmić w półśnie na leżąco i tych pobudek tak nie odczuwam. I oboje z Mężem lubimy, gdy Tymek z nami śpi, bo tak słodko jest się przy Nim budzić
A Tymek jest niemowlakiem i ma niemowlęce potrzeby, do których należy m.in. bliskość z rodzicami i nie będę Mu jej odmawiać, bo może kiedyś trudno będzie odzwyczaić - gdy nadejdzie taki czas, to wtedy będę się martwić Teraz nie chce spać w łóżeczku i póki jest niemowlakiem karmionym piersią będzie spał z Nami
I mimo to do kryzysu małżeńskiego nam daleko, bardzo daleko Może dlatego, że rozumiemy, iż nie tylko łóżko sypialniane i to w nocy nadaje się do okazywania bliskości
Ja nie opowiadam się ani za spaniem razem z dzieckiem, ani w łóżeczku - po prostu każdy robi tak, jak Mu wygodnie, jak dla mnie oba sposoby są w porządku Nie popieram tylko spania z dzieckiem i odsyłania męża na przysłowiową "polówkę" na wiele miesięcy - chyba, że z jakiegoś powodu tak ludziom pasuje

Bardzo ładnie to napisałaś

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:43   #4109
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

no to zwariowalam z tym glutenem dwie rozne opinie Chyba trzeba mi bedzie nawiedzic pediatre ale mimo wszystko dzieks

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
Stary 2010-02-26, 22:45   #4110
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

jaka ona kochana

Cytat:

Wercia śliczności

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

ciocia Gosia przyszla was odwiedzic....ale wasze dzieci rosna....rany....dopiero takie male byly....

Pamietacie Goohe?/ co byla na naszym watku ale tez poronila jak ja....

24.02 urodzila Mareczka...

a mni mnie Jowitka ma kolki na ktre nic nie pomaga....ehh mam juz dosc....ale jakos dac rade musze....

pozdrawiam buzka
wspolczuje kolek

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Chciałam się z Wami podzielić nowiną.
Bartusiowi idą dwie dolne jedynki

Cytat:
Sweet, gratuluję ząbków

A ja się właśnie czosnku najadłam. bierze mnie jakieś choróbsko. ledwo na spacerze chodziłam i zimno mi strasznie. Jeszcze ten katar...kinol mam już cały czerwony od smarkania
kuruj sie!!! kurde jak nie jedna to druga chora

Cytat:

słodka ta Twoja niunia fryzura genialna

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Weroniczka boską ma grzywę

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Czytam sobie posty czytam, aż tu nagle trafiłam na Weronisie.
OOOO kurde ona ma świetną fryzurkę.
Przepraszam ale wyglada bossssssko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

aaa no i dostalam w koncu pita z zusu - ale do tego musze wypelnic drugi pit nie?
a ja nadal czekam mam nadzieje ze wysla w przyszltm tygodniu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości