|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
zmieniam jak poczuje ze jest pafnąco, jak maluch wrzeszczy mamo - to juz kryzys
lub 1 na 3 - 4 godziny. Zazwyczaj udaje mi sie idealnie po kupie. najwidoczniej moze byc jeszcze kwestia zelaza (pietrucha a teraz brokuł). Kiedys mały jadl nana to wszystkie kupki były zielone w tej chwili wcina bebiko i mial piekne zlote kupki po wprowadzeniu kaszek i warzywek sie zmieniło -sa mieszane.
|
#4082 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hurrrrrrrrrrrrra Cytat:
Dbaj o siebie _________________________ ______________________ Zaczynam 127 stronę.... Już bliżej, niż dalej.
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
viki, co do nowości to ja daję co 2-3 dni, pierwszy dzień dosłownie parę łyżeczek, następnego więcej a potem już bez ograniczeń dany składnik
co do kupek to raczej trudno się na tym wyznać, u małej np po brokułach były całkowicie zielone jedynie zwracam uwage czy nie ma biegunki i czy wodnite bardzo kupki nie są, ale raczej patrzę na skórę (pierwsze objawy to zazwyczaj wysypka, szorstka skóra przy uszkach na policzkach i na szyjce ) no i czy brzuszek ją nie pobolewa, np po winogronach mała męczy się z gazami więc jej na razie oszczędzam (i sobie tez przy okazji - zapachu unholly, kuruj się, kuruj
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, a z czyms konkretnym masz problem, czy tak ogolnie mam sie wypowiedziec?
musze przeleciec twoja galerie na nk
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4085 |
|
BAN stały
|
Amelka najczęsciej kładzie głowę spokojnie ale zdarza się ze łupnie nieźle (już kilka razy się zdarzyło np w męża albo moją nogę albo tak jak dziś w brzeg rogówki), ale rzeczywiście wiecej będę ją kłaść na podłodze po prostu tam rzeczywiscie będzie lepiej
viki u Amelki po tym babanie to buźka byla wysypana, ale podejrzewam że i na ciałku może być. myślę ze jak coś uczuli to na pewno zauważysz. poczytaj co może najbardziej uczulić. w "mam dziecko" piszą żeby uważać na mleko i przetwory, ryby, jajka, soja, cytrusy, kakao i orzechy. bezpieczne to m.in ziemniak, kukurydza, ryz, dynia, buraki marchew, jabłka gruszki morele, mięso indyka kasze i zboża. .wiadomo że kazde dziecko jest inne i może coś uczulić z bezpiecznych. ja podawałam najpierw ziemniak z dynia, ziemniak z brokułem, a potem stopniowo inne bardziej złożone. no i kaszka manna szła 2 m-ce żeby do glutenu przyzwyczaić. teraz kaszka manna bez większych ograniczeń. dodaję np do słoiczka w którym nie ma tak na oko.mam nadzije ze pomoglam |
|
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mozesz obejrzec moje zdjecia na NK i w albumie wizażowym i ogolnie sie wypowiedziec co jest nie tak mi to by sie przydało optycznie wyszczuplić twarz, bo mam taką pyzatą a i wypowiedzi odnoście długości wlosów i koloru też mile widziane. pól zycia poszukuje odpowiedniego koloru i długości i dalej nie moge sie zdecydować
|
||
|
|
|
#4087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A winogrona w słoiczku gdzieś są? Czy świeże? Może na panele połóż kocyk?
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
jasne ze mi bardzo pomogłyscie (moje skarbnice wiedzy
) tak na marginesie to gluten kiedy sie wprowadza? po nanie miał ciemnozielone(moze zalezy od ilosci zelaza w mleku), a o zelazie w tabletkach lub płynie słyszałam ze potrafia zeby czarniec
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-02-26 o 19:57 |
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciągle zapominam
![]()
|
|
|
#4090 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
karmione piersia nie wczesniej niz w 5 nie pozniej niz w 6 m-cu ok pol lyzeczki kaszki ja gotowalam manna lub kup jakas specjalna dla dzieci jak znajdziesz. na poczatku dawalam chyba ok lyzeczki juz ugotowanej do sloiczka, albo kup juz sloiczek z kaszka bo sa. i ekspozycja glutenu czyli podawanie tej malej ilosci ma trwac 2 m-ce a potem jesli ok to do woli. dla karmionych sztucznym mlekiem to nie wiem uciekam juz szkolenie meza sie skonczylo takze do jutra |
|
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
los rodziców... Cytat:
![]() ten YSL używam do rozświetlania wewnętrznych kącików oka i skrzydełek nosa i sprawdza się super - nie zbiera się w zmarszczkach i jest niewidoczny (miałam już kilka takich pisaków - L'oreal, Dior, Estee Lauder, Guerlain) i ten jest z nich najlepszy - to już chyba 3 opakowanie jak mam większe cienie to pod oczy dodaję jeszcze Magic MR, a na ew niespodzianki Clinique AAE Cytat:
przeczytałam dopiero teraz prośbę o fotkę, a ja już zmyta, z resztą chyba i tak nie było nic widać jeśli w ogóle udałoby mi się zrobić swojej facjacie fotkę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-26 o 21:06 |
|||
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do modelarzu twarzy zastosowalabym taki trick przy kosciach oczodolu do skroni nalozylabym bialy puder(transparentny) coprawda on z czasem dostosowuje sie do koloru skory, ale zawsze bedzie widocznie jasniejszy, a nie bialy jak mąka wprost po nalozeniu. Oczywiscie przed podklad i puder rzecz jasna musi byc.I do tego róz. To co jasne uwypukla a ciemne "chowa",kryje Co do oczu- obrysowuj starając się, aby górna kreska skierowana była ku górze w kąciku zewnętrznym. Najlepiej rozetrzec delikatnie patyczkiem zeby rozmyc "twarda"kreche.Rzęsy tuszuj w kierunku na zewnątrz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4093 |
|
Przyczajenie
|
viki_22_83 mój pediatra powiedział żeby produkty glutenowe podawać dopiero wtedy jak mała skończy 10 m-cy. U dzieciaczków, którym wczesniej był podawany, istenieje większe ryzyko że zachorują na celiakię.
Kiedyś dzieci jadły normalne mleko (krowie) duzo wcześniej niż dzis i też były zdrowe i zdrowo rosły. Ci uczeni nie wiedza co ze sobą zrobić i tak wymyślają. Pozdrawiam |
|
|
|
#4094 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak u nas będzie z chorobami ![]() A ile masz dni opieki - dwa? Bo ja mam tyle i nie zamierzam z nich korzystać na chore dziecko, tylko na inne sprawy - szczepienia, jakieś inne badania itp. A na chore dziecko - zwolnienie lekarskie. Cytat:
całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło. Trzymajcie się ![]() Cytat:
Tymoteusz po obiadku popija wodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj kupiłam taką samą - i dokładnie ten kolor
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się krótkich cięćdzieki za rady wiem ze mam wlasnie opadajace kąciki oczu i staram się tą kreskę trochę wyciagać do góry, jak mi sie ręka nie trzęsie to wychodzi ale nie zawsze. rzęsy tuszowałam zawsze na prosto, ale spróbuję na zewnątrz jak radzisz. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
aż jestem ciekawa jak wyglądacie, bo tak czytam i nie wiem o czym
![]() a kwestie makijażu mnie bardzo zawsze interesują
|
|
#4097 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może jakaś śpiewaczka operowa się szykuje? ![]() Kasiu, a co tu wiedzieć Trzeba wziąć pierwszy lepszy schemat żywienia i już Np.: "11. - 12. miesiąc: twarożek, kefir, jogurt 1-2 razy w tygodniu"Cytat:
A przy okazji - podziwiam za opanowanie podczas 40,5 stopniowej gorączki ________________ Jeszcze trochę i będę na bieżąco
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam na mysli zwolnienie lekarskie, co sie dzieje po wykorzystaniu naleznej opieki a dziecko choruje Cytat:
wygodniej ci bedzie jak machniesz kreske wzdluż lini rzęs. Nawet nie zaczynaj jej zupelnie od wewnętrznego kącika tylko troszke dalej, a pod koniec oka popraw ze 2razy zeby bylo grubiej i rozetrzyj delikatnie patyczkiem kosmetycznym ku górze a koncowke na ukos. Za ktoryms razem napewno wyjdzie. Wszystko to zludzenie optyczne i podniesie kąciki a wy sie nie macie na nk dodanych?
||
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może, kto to wie
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie wiem która jest która
![]() zaraz sobie po imionach z pierwszej strony poszukam
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
już znalazłam
bardziej kojarzę nasze dzieci niż mamusie
|
|
#4103 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję Wam,Tobie i Goohe dzieciaczków Kolki tak jak pisały dziewczyny,same miną,można je tylko łagodzić lekami Esputicon, Bobotic,Infacol.U nas też najbardziej pomagał Bobotic. Cytat:
![]() Widziałam fotki Śliczna tunika na kształtnej modelce ![]() Cytat:
![]() Co Kubusiowi dolegało? |
|||
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ja już kończę, bo nie wiadomo, ile razy nasz Krasnoludek postanowi dzisiaj w nocy wstawać ![]() Dobranoc
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o tej tunice?
http://moda.allegro.pl/item922229188...rz_popiel.html ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- ide spac dobranoc, przez ten wizaz sie nie wysypiam |
|
|
|
#4107 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
teraz sa nowe zalecenia zeby podawac w 5-6 a nie w 10 wlasnie dlatego, ze potem ryzyko jest wieksze Eryk ma juz zlozone nowe lozko aaa no i dostalam w koncu pita z zusu - ale do tego musze wypelnic drugi pit nie?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas nadal nicCytat:
żeby Cię nie brałoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby przestała wreszcie bolećCytat:
Fotki widziałam,bardzo Ci pasują te włoski dla Oliwci,super się spisała,no i waga też niezła![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Bardzo ładnie to napisałaś |
|||||||||
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
no to zwariowalam z tym glutenem
dwie rozne opinie Chyba trzeba mi bedzie nawiedzic pediatre ale mimo wszystko dzieks
|
#4110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze wysla w przyszltm tygodniu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

lub 1 na 3 - 4 godziny. Zazwyczaj udaje mi sie idealnie po kupie. najwidoczniej moze byc jeszcze kwestia zelaza (pietrucha a teraz brokuł). Kiedys mały jadl nana to wszystkie kupki były zielone w tej chwili wcina bebiko i mial piekne zlote kupki po wprowadzeniu kaszek i warzywek sie zmieniło -sa mieszane.
-mój mały mężczyzna - 5 latek 

jedynie zwracam uwage czy nie ma biegunki i czy wodnite bardzo kupki nie są, ale raczej patrzę na skórę (pierwsze objawy to zazwyczaj wysypka, szorstka skóra przy uszkach na policzkach i na szyjce ) no i czy brzuszek ją nie pobolewa, np po winogronach mała męczy się z gazami ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło. Trzymajcie się 

wczoraj kupiłam taką samą - i dokładnie ten kolor

żeby Cię nie brało
powiedz mi jakim cudem, karmiac dwa lata jedno dziecko i teraz karmiac drugie masz takie sterczace cycki?!?!?!?!?! ja mam tak
mam nadzieje ze wysla w przyszltm tygodniu