Moja kolekcja perfum - część V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 23:34   #871
reniabg
Wtajemniczenie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część V

Cytat:
Napisane przez Pearl78 Pokaż wiadomość

Reniabg- a do czego podobne są Chloe?
Cytat:
Napisane przez maraqjowa Pokaż wiadomość
Dziękuję Nosy mamy widocznie bardzo zbliżone Albo te zapachy są po prostu bezdyskusyjnie piękne

Dzięki Twoja kolekcja mnie po prostu zachwyca, ostatnia aktualizacja również, chociaż Eau Mega też mnie rozczarowały. Poczytałam mnóstwo kontrowersyjnych opinii na ich temat i w końcu dorwałam tester w Sephorze no i niestety - kompletnie nie moja bajka. Za to mojemu przyjacielowi, który mi towarzyszył na zakupach baaardzo przypadły do gustu A co do Black Orchid to teraz przyznam bez bicia - kupiłam zapach "z polecenia", nie znając go i nie mając pojęcia jak się będzie na mnie rozwijał. Bezgranicznie ufam nosowi mojego brata. W ten sposób nabyłam już czwarte perfumy, nie licząc flakonów, które on sam mi sprezentował I znowu się nie zawiodłam A od niego dostałam m.in. właśnie Chloe więc od razu pozwolę sobie także odpowiedzieć na pytanie dla Reni Mam zawsze ogromny dylemat by jakoś przyrównać zapachy, znaleźć podobny odpowiednik, więc może powiem jakie one ogólnie są, poza tym że śliczne Są na pewno mocno kwiatowe, ale nie przytłaczające, nie męczą. Idealne na wiosnę i lato (jedne z nielicznych 'lekkich' zapachów w moich zbiorach, bo ogólnie wolę ciężkie kadzidła ). Na mnie przyzwoicie trwałe, mają w sobie jakąś taką magiczną lekkość, są bardzo dziewczęce. Generalnie świetny, bardzo udany zapach, który pozwala na chwilę oderwać się od kadzidlanego świata
Tak jak napisała Maraqjowa Chloe są kwiatowe ale nie ciężkie. Niestety przyrównać do innego zapachu też nie potrafię. Ja bym powiedziała, że są takie czyste, zwiewne a jednocześnie trwałe. Dla mnie idealne w pracy do białego, niemalże sterylnego fartuszka Gdybym miała fiolki to z chęcią wysłałabym próbeczkę może uda mi się coś odpachnić.....

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
To koniecznie wypróbuj Pi, na kobiecej skórze jest

Jakbym mojego słyszała, chociaż chociaż - pracuję nad nim i widzę powoli efekty. Coraz mniej świeżaków
Poniżej efekty mojego szaleństwa styczniowo-lutowego - mała aktualizacja.
Czekam jeszcze na marzenie sprzed .... uuu chyba 14 lat - Dune - na razie odlewka, może będzie flakon jak się polubimy.
Koniecznie muszę wypróbować w takim razie

Ale pięknie poszalałaś, gratuluję
Stary 2010-02-25, 07:09   #872
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
Tak jak napisała Maraqjowa Chloe są kwiatowe ale nie ciężkie. Niestety przyrównać do innego zapachu też nie potrafię. Ja bym powiedziała, że są takie czyste, zwiewne a jednocześnie trwałe. Dla mnie idealne w pracy do białego, niemalże sterylnego fartuszka Gdybym miała fiolki to z chęcią wysłałabym próbeczkę może uda mi się coś odpachnić.....
Ale się napaliłam na Chloe....
Generalnie kwiatów nie lubię, też wolę kadzidła a mimo to WASZE opisy podziałały na moją fantazję...
Pearl78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:05   #873
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Zazdroszczę bardzo black orchid
Polecam, polecam
Cytat:
Ale się napaliłam na Chloe....
Generalnie kwiatów nie lubię, też wolę kadzidła a mimo to WASZE opisy podziałały na moją fantazję...
Pearl, naprawdę warto poczynić testy Chloe Ja dostałam je od brata i w pierwszej chwili mnie nie przekonały, ale są naprawdę diablo trwałe więc miałam później okazję zweryfikowania jak się rozwijają i rozwijają się w zdecydowanie pożądanym kierunku Otoczenie je uwielbia [nawet moje koleżanki, co się rzadko zdarza, bo znajomi wiedzą, że gustuję w mocnych zapachach]. A ja w dodatku poczytałam wczoraj na KWC opisy Chloe Intense i ... no nie wytrzymam, muszę je sprawdzić!
maraqjowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:02   #874
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam jeszcze na marzenie sprzed .... uuu chyba 14 lat - Dune - na razie odlewka, może będzie flakon jak się polubimy.
Gratuluję nowych zdobyczy. Śliczne.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anifil1 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny dolanczam do waszego grona
Viktor&Rolf, Flowerbomb - kocham je *
Lolita Lempicka, Le premier Parfum - super
Bruno Banani, Not for Everybody - tak na codzien
Puma, Flowing - tak na codzien, super
D&G, light blue - swezy i bardzo ladny w sumie chyba jedyny cytrusowy ktry mi sie podoba (z nim zebralam tez duzo komplemenow)

Miss Dior Cherie - jak dla mnie torche za ostry, dostalam od chlopaka...chcilam na poczatku Flowerbomb ale protestowal i wolal cos mniej slodkiego :/

inne : typu od mojej mamy tak na codzien jak dla mnie nic takiego specjalnego czy fanego :

Yves Rocher, Noix de Coco
Kylie Minogue, Darling
Gratuluję zbioru, smakowity i dziewczęcy. Bardzo ładny.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:08   #875
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Czesc dziewczyny dolanczam do waszego grona i jak tak patrze na wasze kolekcje to az marza mi sie nastepne zakupy ;D bo macie takie duze kolekcje.....
Ja jestem w sumie zwolenniczka slodkich perfum i takich bardzo intensywnych czyt. jak sie przejdzie to pachnie XD wiec moja kolekcja jest raczej slodka - moze z paroma wyjatkami....przez mojego chlopaka ;D

Viktor&Rolf, Flowerbomb - kocham je *
Lolita Lempicka, Le premier Parfum - super
Bruno Banani, Not for Everybody - tak na codzien
Puma, Flowing - tak na codzien, super
D&G, light blue - swezy i bardzo ladny w sumie chyba jedyny cytrusowy ktry mi sie podoba (z nim zebralam tez duzo komplemenow)

Miss Dior Cherie - jak dla mnie torche za ostry, dostalam od chlopaka...chcilam na poczatku Flowerbomb ale protestowal i wolal cos mniej slodkiego :/

inne : typu od mojej mamy tak na codzien jak dla mnie nic takiego specjalnego czy fanego :

Yves Rocher, Noix de Coco
Kylie Minogue, Darling

w planie :

Diesel, Fuel for Life
Gucci, Flora by Gucci
Jette Joop, Jette
ten nowy zapach od JenniferLopez
Jil Sander, Sun

Gratulacje Łączy nas Flowerbomb edp, ale ja mam tylko odlewkę, dlatego zazdroszczę całego pięknego flakonu

Cytat:
Dziewczyny, przyznaję się bez bicia, zakochałam się w tym wątku. Macie fantastyczne kolekcje, których szczerze każdej z osobna gratuluję Nadrobiłam wszystkie zaległości, obejrzałam nowe zdjęcia i po drodze umarłam kilka razy.
Pearl, po prostu zwaliłaś mnie z nóg. Dysponujesz całym orszakiem...pereł! Na widok For Her w obu wersjach zaparło mi dech, bo to także moje dwie pozycje z pierwszych miejsc wish listy
Wybaczcie, że nie komentowałam na bieżąco - na jakiś czas zrobiłam sobie celowy odwyk od tego wątku, ponieważ regularne zaglądanie tu skutecznie popychało mnie w stronę bankructwa
Przed jednym zakupem nie udało mi się jednak uchronić i dziś z radością prezentuję moją maleńką aktualizację, za to z absolutnego szczytu listy marzeń. Zakochałam się bez pamięci i mam obok Nu swój drugi nr1
Gratulacje CZekam na fotki z całej kolekcji

Cytat:

Aktualizacja przy okazji, że dziś tu wpadłam.
Doszły : wypragnione Louve- przepiękne migdały, choć na początku czuję olejek do ciasta, natomiast zapach rozwija się wspaniale ( dziękuję Aniu)
Cristobal- kiedyś daaaawno sprzedałam bez zastanowienia, ale lubię wracac i , znów dzięki ANI miałam taką okazję.
Tumulte- to również nabytek dzięki Ani... staram się przekonac, kiedyś lubiłam bardzo, teraz wydają mi się nieco za słodkie
Kadzidło Williamsona- brak słów, wiedziałam ,że się zakocham.
Eau Mega- tu się trochę zawidołam , bo po pierwsze zawartość perfum we flakoniku wydaje mi się mniejsza niż to zostało podane w opisie aukcji a po drugie zapach jest bardziej gruszkowy niż przypuszczałam. Może się podobać, ale nie jest to jakaś rewelacja.

Tyle!
A na co jeszcze poluję:
Wanted
Sensi ( tu wolę nie zapeszać)
Gucci Envy, Envy Me i Envy Me 2. ( mają to coś)
Piękna aktualizacja... Gratulacje!

Cytat:
eki diewczy XD ja wczoaj tak se "napalilam" ze polecialam do pierwszego lepszego Douglasa i kupilam Jil Sander XD Do tego sprysklam se jszcze z 6 perfumami
Nie ma to jak sponatniczność przy kupowaniu perfum

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość
Moja aktualna kolekcja

Boss Intense - Hugo Boss 30 ml ( pół flakoniku) Edp
Emporio Diamonds Intense - Giorgio Armani 30 ml ( 3/4 flakoniku) Edp
Euphoria - Calvin Klein 30 ml (prawie cały flakonik, zaledwie kilka psiknięć ) Edp + balsm do ciała 100ml
Lolita Lempicka - Lolita Lempicka 50 ml (cały flakonik, nowy nabytek) Edp

Cytat:

Wow Zazdroszczę CK In2U Heat, chciałam go już w zeszłym roku kupować, ale zrezygnowałam ze względu na trwałość... A u Ciebie jak z trwałością Heat?

Cytat:

A to jest moja aktualizacja - nowe BC (z flaszki pachnie wspaniale - Sabb dziękuję za doradzenie, a Red za załatwienie odlewki ) - w flaszce jest 15 ml.
Cudowna aktualizacja Graulacje

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:11   #876
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Gratulacje CZekam na fotki z całej kolekcji
Liv, dziękuję kochana
Fotki całej kolekcji już wrzucałam i są tu -> http://pretty.wizaz.pl/forum/showpos...&postcount=393
Stary 2010-02-25, 19:16   #877
lenaa83
Raczkowanie

Cytat:
Liv, dziękuję kochana
Fotki całej kolekcji już wrzucałam i są tu -> http://pretty.wizaz.pl/forum/showpos...&postcount=393
Maraqjowa opisz mi chociaż trochę N.R essence i najważniejsze czy są trwałe.Szukam jakiegoś zapachu na lato,ale właśnie trwałego.Jeszcze jak na tobie utrzymuje się Prada,chodzi mi o trwałość.Oczywiście gratuluję wszystkich zdobyczy
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:12   #878
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenaa83 Pokaż wiadomość
Maraqjowa opisz mi chociaż trochę N.R essence i najważniejsze czy są trwałe.Szukam jakiegoś zapachu na lato,ale właśnie trwałego.Jeszcze jak na tobie utrzymuje się Prada,chodzi mi o trwałość.Oczywiście gratuluję wszystkich zdobyczy
Dzięki wielkie
Jeśli chodzi o Essence to... mimo wszystko trochę się zawiodłam - właśnie w kwestii trwałości Może to mój nos przestaje wyczuwać, a może ze mnie tak szybko uciekają, bo po kilku godzinach jestem w stanie znaleźć je ewentualnie na ubraniu, jak się wwącham, ze skóry jakoś mi znikają, albo, tak jak mówiłam, to mój nos przestaje je czuć.
Zapach na pewno niejednoznaczny, zgadzam się z niektórymi jego opiniami z KWC - pachną trochę świeżością, trochę jak luksus i bogaci ludzie w czasach PRLu (tak sobie to wyobrażam, bo na pamięć za młoda jestem ). Na pewno nie jest to ani domestos ani cif ani inne detergenty, które czasem pojawiają się w ocenach radziłabym potestować przed zakupem - na pewno nie każdy je polubi. Mój nos kocha Essence nadal, choć skóra chyba mniej. Mam nadzieję, że jak upoluję For Her to będę mogła cieszyć się nimi dłużej.
Pradę natomiast polecam w ciemno i z całą stanowczością. Ja się w niej zakochałam, mimo, że kupiłam przypadkiem. Po prostu weszłam kiedyś do Douglasa i postanowiłam poprawić sobie humor. Bez planowania, bez wish listy, po jednym teście i spośród kilku innych. Dzisiaj jest moim eleganckim zapachem nr1 - na każdy egzamin/rozmowę kwalifikacyjną/imieniny cioci czy inną okazję. Jest bardzo klasyczna, ma pudrową nutkę i pięknie leży na skórze. Diablo trwała - wyczuwam ją cały dzień. Wielka szkoda, że zostało mi jej tak niewiele
Stary 2010-02-25, 21:21   #879
lenaa83
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki wielkie
Jeśli chodzi o Essence to... mimo wszystko trochę się zawiodłam - właśnie w kwestii trwałości Może to mój nos przestaje wyczuwać, a może ze mnie tak szybko uciekają, bo po kilku godzinach jestem w stanie znaleźć je ewentualnie na ubraniu, jak się wwącham, ze skóry jakoś mi znikają, albo, tak jak mówiłam, to mój nos przestaje je czuć.
Zapach na pewno niejednoznaczny, zgadzam się z niektórymi jego opiniami z KWC - pachną trochę świeżością, trochę jak luksus i bogaci ludzie w czasach PRLu (tak sobie to wyobrażam, bo na pamięć za młoda jestem ). Na pewno nie jest to ani domestos ani cif ani inne detergenty, które czasem pojawiają się w ocenach radziłabym potestować przed zakupem - na pewno nie każdy je polubi. Mój nos kocha Essence nadal, choć skóra chyba mniej. Mam nadzieję, że jak upoluję For Her to będę mogła cieszyć się nimi dłużej.
Pradę natomiast polecam w ciemno i z całą stanowczością. Ja się w niej zakochałam, mimo, że kupiłam przypadkiem. Po prostu weszłam kiedyś do Douglasa i postanowiłam poprawić sobie humor. Bez planowania, bez wish listy, po jednym teście i spośród kilku innych. Dzisiaj jest moim eleganckim zapachem nr1 - na każdy egzamin/rozmowę kwalifikacyjną/imieniny cioci czy inną okazję. Jest bardzo klasyczna, ma pudrową nutkę i pięknie leży na skórze. Diablo trwała - wyczuwam ją cały dzień. Wielka szkoda, że zostało mi jej tak niewiele
Dziękuję Ci kochana za tak wyczerpującą odpowiedzszukam zapachu na lato i tak pomyślałam o Pradziechodzi mi po głowie też N.R edt,ale nie wiem czy nie za ciężki kaliber na latoJeszcze raz bardzo Ci dziękuję
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:49   #880
201604211128
Konto usunięte

dziękuję liv
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 00:41   #881
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenaa83 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci kochana za tak wyczerpującą odpowiedzszukam zapachu na lato i tak pomyślałam o Pradziechodzi mi po głowie też N.R edt,ale nie wiem czy nie za ciężki kaliber na latoJeszcze raz bardzo Ci dziękuję
Nie ma za co U mnie wprawdzie Prada zalicza się do zapachów wiosenno-letnich, ale tak naprawdę jest bardzo uniwersalna Moim zdaniem idealna do noszenia na dzień, raczej nie drażni nosów otoczenia, ale może ja mam wypatrzone gusta bo kocham naprawdę ciężkie, orientalno-kadzidlane klimaty Osobiście myślę o Flowerbomb na lato, bo w sumie brakuje mi takich kwiecisto-słodkich flakoników Albo Chanel 5 Eau Premiere Obowiązkowo też For Her edp i edt na szczycie wish listy... ehhh... kiedy ja to wszystko spełnię... W każdym razie cieszę się, jeśli pomogłam choć trochę
Stary 2010-02-26, 15:04   #882
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Liv, dziękuję kochana
Racja Przypomniało mi się po zdjęciach, że niedawno je oglądałam
Zazdroszczę ogromnie Chloe oraz Baby doll Na pewno je kiedyś dopadnę w moje ręce

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:06   #883
myszka__77
Zakorzenienie

Dzięki liv
Wkleję jeszcze jedną, tym razem całą kolekcję na jednej fotce.
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
Łączy nas Lolitka i Euphoria (z tym, że Euphorię mam narazie w odlewkach tylko)
Gratulacje początkowego zbioru
Wklej swoje zdjęcia, ładniej wyglądają
Oki! Wkleję, na razie pożyczyłam aparat i nie mam możliwości

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Aż mi się łezka w oku zakręciła na widok Bossa... kiedyś bardzo lubiłam te perfumy, były one moimi pierwszymi perfumami i kojarzą mi się do dziś z pewną osobą, której imię przemilczę...
Czasami tak bywa...
Boss Intense dostałam od mojego ukochanego

Edytowane przez myszka__77
Czas edycji: 2010-02-26 o 16:11
myszka__77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:25   #884
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Racja Przypomniało mi się po zdjęciach, że niedawno je oglądałam
Zazdroszczę ogromnie Chloe oraz Baby doll Na pewno je kiedyś dopadnę w moje ręce
O tak, o pięknie Chloe już się rozpisywałam i w moim zbiorze na pewno znajdzie się jeszcze miejsce dla wersji Intense Tylko muszę coś 'wykończyć' bo przecież zaczynam mieć wyrzuty sumienia z powodu przybywających flakoników Natomiast na Baby Doll rzuciłam się od razu na 100ml i teraz żałuję - zdążyły mnie zmęczyć, to nie mój klimat. Za słodko, zbyt kwiatkowo, zbyt banalnie
Stary 2010-02-26, 20:04   #885
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
jaka fajna aktualizacja
Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
Koniecznie muszę wypróbować w takim razie

Ale pięknie poszalałaś, gratuluję
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Gratuluję nowych zdobyczy. Śliczne.
Cytat:

Wow Zazdroszczę CK In2U Heat, chciałam go już w zeszłym roku kupować, ale zrezygnowałam ze względu na trwałość... A u Ciebie jak z trwałością Heat?
Dziękuję za miłe słowa
Co do Heat - trwałość wiadomo nie jest super, ale jak na edt przyzwoita, sam zapach jest piękny i jest go duuużo aż 100ml więc nie jestem oszczędna

Cytat:
Liv, dziękuję kochana
Bardzo ładna kolekcja, zazdroszczę Jasmin Noir no i Aliena oczywiście

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:33   #886
Princeska87
Zakorzenienie

maraqjowa nie widziałam jakoś wcześniej tego linka dlatego dopiero teraz się wypowiem
Przeokrutnie zazdroszczę Magnifique muszę sobie sprawić
Gratuluję kolekcji
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 03:11   #887
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładna kolekcja, zazdroszczę Jasmin Noir no i Aliena oczywiście
Ślicznie dziękuję i Tobie także gratuluję zbiorów
Cytat:
maraqjowa nie widziałam jakoś wcześniej tego linka dlatego dopiero teraz się wypowiem
Przeokrutnie zazdroszczę Magnifique muszę sobie sprawić
Gratuluję kolekcji
Princesko, widziałaś Ale jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję Ja Magnifique dostałam od byłego TŻ a teraz nie mam gdzie go nosić bo jest taki wieczorowy...
Stary 2010-02-27, 08:35   #888
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:

Aktualizacja przy okazji, że dziś tu wpadłam.
Doszły : wypragnione Louve- przepiękne migdały, choć na początku czuję olejek do ciasta, natomiast zapach rozwija się wspaniale ( dziękuję Aniu)
Cristobal- kiedyś daaaawno sprzedałam bez zastanowienia, ale lubię wracac i , znów dzięki ANI miałam taką okazję.
Tumulte- to również nabytek dzięki Ani... staram się przekonac, kiedyś lubiłam bardzo, teraz wydają mi się nieco za słodkie
Kadzidło Williamsona- brak słów, wiedziałam ,że się zakocham.
Eau Mega- tu się trochę zawidołam , bo po pierwsze zawartość perfum we flakoniku wydaje mi się mniejsza niż to zostało podane w opisie aukcji a po drugie zapach jest bardziej gruszkowy niż przypuszczałam. Może się podobać, ale nie jest to jakaś rewelacja.

Tyle!
A na co jeszcze poluję:
Wanted
Sensi ( tu wolę nie zapeszać)
Gucci Envy, Envy Me i Envy Me 2. ( mają to coś)
WOW ale pachnaca piekna aktualizacja,musze sie przyznac ze nie znam tych zapachow ale prezentuja sie pieknie i chetnie bym je poznala,ale bez gruchy

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
To koniecznie wypróbuj Pi, na kobiecej skórze jest

Jakbym mojego słyszała, chociaż chociaż - pracuję nad nim i widzę powoli efekty. Coraz mniej świeżaków
gratulujen aktualizacjii natomiast co do DUNE pamietam ten zapach z przed kilku ladnych lat (siostrzany flakon) mnie odstraszyl

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:

Princesko, widziałaś Ale jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję Ja Magnifique dostałam od byłego TŻ a teraz nie mam gdzie go nosić bo jest taki wieczorowy...
Kochana Tobie rowniez gratuluje pieknej kolekcjii NU niestey nie znam a reszty zazdraszczam i praktycznie tez nie znam (no tylko 3)
Stary 2010-02-27, 09:34   #889
2016070953
Konto usunięte

nie wiem czy pisałam, ale moja kolekcja wzbogaciła się o następujące odlewki:
Gitenset Botrytis
L alique
Chene
Encens

i mam jeszcze 3 nowe próbki z Oriflame
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:44   #890
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:

haha to ja już jakaś zamotana jestem z tymi Waszymi kolekcjami i jeszcze widać skleroza dochodzi miło było popatrzeć znów w takim razie
Stary 2010-02-27, 13:58   #891
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus79 Pokaż wiadomość
Kochana Tobie rowniez gratuluje pieknej kolekcjii NU niestey nie znam a reszty zazdraszczam i praktycznie tez nie znam (no tylko 3)
Dziękuję Aguś Nu bardzo ciężko teraz dopaść, w perfumeriach jest to praktycznie niemożliwe, ale przyznaję, że wykupuję internetowe zapasy bo nie wyobrażam sobie obudzić się kiedyś z myślą, że nigdy ich już nie poczuję Piękne są! Cudne, ciężkie kadzidło
Cytat:
haha to ja już jakaś zamotana jestem z tymi Waszymi kolekcjami i jeszcze widać skleroza dochodzi miło było popatrzeć znów w takim razie
A mnie miło, że ciągle się podoba
Stary 2010-02-28, 09:57   #892
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez agus79 Pokaż wiadomość
WOW ale pachnaca piekna aktualizacja,musze sie przyznac ze nie znam tych zapachow ale prezentuja sie pieknie i chetnie bym je poznala,ale bez gruchy

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

gratulujen aktualizacjii natomiast co do DUNE pamietam ten zapach z przed kilku ladnych lat (siostrzany flakon) mnie odstraszyl

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

GRUCHY się pozbywam, nie moje Ci one...
Pearl78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:05   #893
anka_res
Zakorzenienie

Uffff, dawno mnie tu nie było.... Pora na aktualizację, w końcu jestem przeprowadzona, rozpakowana i poukładana

Moje plany zmniejszenia liczebności kolekcji idą ot tak se - posuwam się do przodu mozolnie, ale zawsze, na dzień dzisiejszy mam ok. 30 flaszeczek mniej, niż w punkcie maksymalnym.

A oto stan aktualny :
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:08   #894
anka_res
Zakorzenienie

...I reszta. Próbasów nie focę, nie mam cierpliwości
Stary 2010-02-28, 13:18   #895
kasiaa91
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Uffff, dawno mnie tu nie było.... Pora na aktualizację, w końcu jestem przeprowadzona, rozpakowana i poukładana

Moje plany zmniejszenia liczebności kolekcji idą ot tak se - posuwam się do przodu mozolnie, ale zawsze, na dzień dzisiejszy mam ok. 30 flaszeczek mniej, niż w punkcie maksymalnym.

A oto stan aktualny :

Aaaa
Pięknie Aniu łączy nas kilkanaście, może dziesiąt zapachów, ale wieeeeeeeelu zazdroszczę
Gratulacje
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:20   #896
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:

A oto stan aktualny :
o matko bosko częstochowsko
Cóż za kolekcja boska!!! Mega wielkie gratulację
Odebrało mi mowę

Łączy nas: Dolce Vita, Addict ciemny (mam odlewkę), Dune (mojej mamusi), Flowerbomb edt (mam odlewkę, ale Tobie zazdroszczę w buteleczce takiej ilości), och łączy nas moja miłość - Ange ou Demon, a także L Lolitki (mam odlewkę), buteleczka Halle Berry

Zazdroszczę Code, Magnifique i Live Luxe

Łączyło nas Touch of Pink, ale się pozbyłam, bo mnie budził we mnie większych emocji

Co to za cudo na drugim zdjęciu drugie po prawej niebieskie z czymś srebrnym fikuśnym? Piękne! No i czym pachnie? i kolejna buteleczka, która mnie ciekawi to koło Ange ou Demon Tendre w różowej buteleczce?
Stary 2010-02-28, 13:29   #897
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:

Co to za cudo na drugim zdjęciu drugie po prawej niebieskie z czymś srebrnym fikuśnym? Piękne! No i czym pachnie? i kolejna buteleczka, która mnie ciekawi to koło Ange ou Demon Tendre w różowej buteleczce?
Dziękuję

Cudo nr 1 to Van Cleef & Arpels Feerie EDP (czym pachnie...? Ja wiem? Najcudowniejszym fiołkiem?)

Cudo Nr 2 to Agent Provocateur - szypr...
Stary 2010-02-28, 13:32   #898
magdulenka
Zakorzenienie

Aniu, pieknie

Gratuluje bardzo

Pare zapachow mamy wspolnych (calkiem niemalo, jak sie okazuje )

Zazdrosnie spogladam w kierunku kilku flakonikow (zwl. Feerii i rozowej Bomby), ale tylko flakonikow - bo zapachy zupelnie nie moje

Calosc prezentuje sie cudownie!

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:37   #899
maraqjowa
Zadomowienie

Cytat:

A oto stan aktualny :
O kurczę! Po pierwsze skapitulowałam na widok TYLU flakoników
Po drugie wielkie gratulacje i moje wyrazy podziwu dla całej kolekcji
A po trzecie - chyba jeszcze z nikim nie miałam tylu zbieżności Łączy nas - po kolei: Midnight Diora, Essence (a wkrótce także For Her w obu wersjach i Flowerbomb ), Prada Irysowa (klasycznej miałam miniaturę, ale dawno temu a Chloe Intense też są na mojej wish liście, na razie mam tylko zwykłe Chloe edp... i z tego zdjęcia chcę Sisley! ), łączy nas też Alien, Gucci by Gucci i Nu edp, Bvlgari Jasmin Noir i Magnifique. No. To chyba wszystko, czego udało mi się dopatrzeć Jeszcze raz gratuluję zbioru
Stary 2010-02-28, 13:39   #900
anka_res
Zakorzenienie

Dziekuję Wam

To i tak jest zbiorek po redukcji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości