|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
tutaj przyklady jak wiazac chuste
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
My już nie śpimy od 7 rano wstałam jakaś taka wyspana zdjadłam już śniadanko nastawiłam pranie a potem podszykuje obiad... Muszę mojego małża wyciągnąc na targ na jakieś warzywne zakupki może jakiś ciuszek sobie zakupie nie wiem czy warto kase wydawać hehe
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie śliczne zdjęcie
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja PoP, gratuluję dzielnej córeczki rosnącej na małego "sumaczka" ![]() A co myślicie o takiej macie http://allegro.pl/item937968696_mata...ma_nowosc.html ?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-27 o 09:44 |
|
|
|
#3336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Witaj ponownie ![]() Tęskniło się nam za Tobą ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Czekamy na więcej zdjęć Emilki i jakieś sprawozdanie z porodu ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- . A co do chusty... to sprawa świetna, jednak mi się raczej nie przyda . Za to Tż napalony na to żeby sobie kupić jak diabli Taże wszystko się może jeszcze okazać ![]() . . Dziewczynki .... ja wiem że kobietom w ciąży surowizny nie wolno, ale nie wytrzymam... IDĘ DZIŚ NA SUSHI To będzie premiera Ciekawe jakie pozostawi wrażenia
|
|||
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci!
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
a jesli chodzi o kosmetyki to kazdy moze dziecko uczulic, sprawdzimy jak bedziemy uzywaly. Jeszcze niedawno byly super a po jednym artykule nagle są be, a jakby teraz zrobili reportaz o hippie czy innych firmach tez byscie zrezygnowaly?
dla mnie to troszke przesada, kazde kosmetyki maja w sobie jakis syf i nic tego nie zmieni.
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
ale u nas dzisiaj ladna pogoda
az sie nie chce w domku siedziec a ja nie mam gdzie isc na spacer no chyba ze na wioske w ta i z powrotem ale po poludniu wezme lezak i pojde do ogrodu troche sie dotlenic a potem zaczne zdrapywac lamperie od gory <jupi> bedziemy mieli tynki <jupi> bo juz mi sie niedobrze robi jak patrze na ta lamperie ciagle wydaje mi sie ze jest brudna ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Darusia nie kazde uczula bo sa kosmetyki ktore w skladzie maja takie skladniki ze nie uculaja gdyby nie zrobili artykulu i nie naglosnili sprawy o szkodliwych substancjach to bysmy dalej zyli w nieswiadomosci i truli samych siebie i nasze dzieci a tak to mamy wybor albo truc dalej albo wybrac takie same moze czasem troszke drozsze choc nie koniecznie a ktore nie szkodza Darusia skoro uwazasz ze to bez roznicy jaki jest sklad to po co kupowaas butelki i smoczki ktore nie zawieraja BPA przeciez to tez normalne wiele rzeczy ma to w skladzie a z tego co pamietam to wybieralas butelki bez tego tak samo dzialaja kosmetyki zawierajace konserwanty i substancje rakotworcze wiec jesli mamy wybor to dokonujmy madrych wyborow nie szkodzmy sobie samym i naszym dziecia na poczatku moze to nie miec znaczenia jakie kosmetyki uzywamy ale z biegiem czasu jak zaczna sie problemy ze skora w okresie dojzewania to bedziemy sie zastanawiac czy oby przypadkiem nie ma to zwiazkwu z tym czego uzywalismy w wieku niemowlecym ja tam wole nie ryzykowac a sklady czytam dokladnie im mniej tym lepszy ![]() ach zdenerwowalam sie ide upiec ciasto
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
hehhehe tez mielismy lamperie i tez nie moglam na nia patrzec, wiec cie rozumiem....
az tak cieplutko macie ze lezak i ogrod wchodza w gre? u nas tez dzis fajnie ale nie az tak a ja tez chceeeeee...a u nas na podworku jeszcze snieg zalega wiec nie bede glupa robila z siebie i siedziala w sniegu na podworku;D---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- wiesz co wydaje mi sie ze to ze bede miec jakies tam kosmetyki z nivea to nie znaczy ze truje dziecko, bez przegięć;/ A to ze problemy sie moga pojawic z biegiem czasu to prawda, tylko ze tak samo moze byc to innymi czynnikami spowodowane i juz wtedy nie bedziesz wiedziala na bank czym.
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez i to nie patykiem a jakims KIJEM WIELKIM.
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Ci napukam normalnie
Ja nie mam tarasu, balkonu ani ogrodu i ja się tak nie bawię "TYLKO ogród"- myślałby kto!
|
#3345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Idę tam: http://www.kyoto.rzeszow.pl/ ... na sushi znam się tylko w teorii trochę... ale już od dawna chciałam skosztować , przez lokal płynie rzeczka . A teraz otwarli niedaleko nas drugi lokal A może uda mi się namówić Tż'a do pojechania do tego ładniejszego lokalu W razie czego to rozmówki japońskie powtórzę ![]() Marówcia,a Ty jakie sushi lubisz najbardziej? Maki? Nigiri? Tematki? Od czego zacząć "przygodę"? ???---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Ja mam balkonik 1,5x1m a dookoła balkony sąsiadów
|
||
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila kuzynka, dzis albo jutro po poludniu bedziemy miec wozek
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Stół na poziomie podłogi to raczej obecnie Ci odradzam-chyba byś musiała się tam rozpłaszczyć na podłodze bo jak dosięgniesz?
![]() Ja lubię maki wszelkie, california rolls i nigiri też i zupkę miso mmmmmniam! I dużo wasabi ale trzeba uważać, bo się zdziwić można Za to wspomniany już imbir jest nie do przeskoczenia-zawsze oddaję TZtowi.A jak się załapie bakcyla to potem się sushi w domu robi Lody smażone w cieście tempura??? Wow, ależ to brzmi! My chodzimy tu http://www.egaosushi.pl/home.html Drakonik, to japońszczyzna jest raczej
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-27 o 11:34 |
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
kurcze wy borykacie się z bezsennością, a ja znów ciągle bym spała... codziennie wstaję ok 9, jem śniadanie, piję kawkę, posiedzę godzinkę albo dwie i znów idę spać na jakieś dwie godzinki, dopiero ok 13 jak wstanę, zjem coś i wypiję kawkę to jestem do życia... masakra jakaś... jak się tak przyzwyczaję, to potem jak dziecie będzie to będę wyła ![]() no nic tymczasem uciekam się położyć...
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ania p;17483410]Jak nie ma jakiś tam poduch na tej macie to niby czemu by nie można . Ja Szymka kładłam jak miał jakieś 1.5 miecha wczesniej go to mało obchodziło . A potem sobie tam lezał i gapił się w te zabawki , spał na niej he he . Ogólnie mata to dla mnie był strzał w dziesiątke bo młody bawił się na ninej super potrafił 2 godziny lezeć i sobie przewalac te zabawki . Ja mu dowieszałam nawet grzechotki . Mo,zna kupić same te kółka co na nich wiesza się zabawki i dowieszac co tylko chcesz .
Ja mam właśnie tiny love mate ale inną ta wyspe ma moja koleżanka i też się Szymkowi podobała ta mata . Mi się też podoba ta z rainforest no ale przeciez drugiej nie kupie ![]() ja mam taką http://www.allegro.pl/item931104782_...2_stronna.html ogólnie służyła dopóki nie nauczył się pełzać i przemieszczać bo wtedy się wieszał na tych pałąkach . ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- madzia - ja raczej kupie , bo przy dwójce dzieciaków tym bardziej może mi się przydac . Przy małym nie miałam bo zaraz była zima więc cięzko by było go nosić . Bardzo się mojej jednej kolezance przydała przy kolkach nosiła małą w domu w takiej właśnie elastycznej . Ja u niej tylko próbowałam jak się wiąże taką chuste ale nie nosiłam jakoś długo jej . ogólnie to wiązanie jak się spróbowało nie było takie trudne wcale . Od kuzynki jedzie tez nosidełko . dają to biore ale jestem przeciwnikiem noszenia dziecka wiszacego na własnym kroku w tym nosidełku . No chyba że będę potrzebowała na chwilke włożyć to może się skuszę . Mój synek przez jakieś 5 tyg. codziennie miał od 16-18.30 kolki, a że to było 6 lat temu to na rękach kilka godzin nosiłam i bujałam
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
mróweczko świetna ta mata!! I cena naprawdę korzystna przy tylu wydatkach
Ja też zaliczam się do absolutnych miłośników sushi Parę razy jadłam w ciąży jak nie wiedziałam o fasolce, ale później na kilka kawałków też się skusiłam Uwielbiam!!O już doczytałam że te boki da się opuścić
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-27 o 12:08 |
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie te boczki maty są na rzepy więc da się odpiąć, a te pałąki z tego co widzę są na takie zaciski więc mniemam, że da się odpiąć potem.
Tymczasem idę na ostrożny spacer, bo słońce świeci i jakieś ptaszory nawet śpiewają. A na "ostrożny" bo dzisiaj zdecydowanie młoda ma się nigdzie nie wybierać-TZ za daleko. Czy Wy też się męczycie po paruset metrach? Idę poczłapać trochę, chociaż już nie mogę na siebie patrzeć w tym ciążowym płaszczyku:/
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-27 o 12:29 |
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mrówcia...a powiedz Ty mi... . Jak się konsumuje Nigiri? Bo maki to wiem jak (i mam nadzieję, ze się uda ), ale nigiri? Swoją drogą jakiej to jest wielkości? Bo ze mnie taka kaleka że mi się zawsze wszystko rozlatuje A nie chciałabym napaskudzić ![]() Z tym imbirem to zobaczymy. Z tego co pamiętam imbir jest po to by kubki smakowe oczyścić przed kolejnym kawałkiem sushi, więc może nikt się nie obrazi jak nie zjem
|
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Asieńka gratuluję!!!! Cytat:
Może i w moim mieście zorganizują jakieś spotkania na ten temat? A teraz temat sushi - ja jadłam po raz pierwszy w ciąży (wersje wegetariańskie + specjalnie dla mnie z łososiem grilowanym). Nie umiem powtórzyć nazw tych przysmaków, ale naprawdę mi smakowało (nawet mężowi - przeciwnikowi surowizn i wszystkiego co nie jest schabowym ). Izumi - zazdraszczam |
||
|
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ratujcie
Co robić, żeby się odstresować i nie zastanawiać cały czas czy wszystko jest w porządku, a czy skurcze to już te porodowe czy jeszcze nie, a czemu brzuch taki twardy itdJestem dopiero w 37 tygodniu i jak tak dalej pójdzie to do porodu znajdę się w wariatkowie Może macie jakieś sposoby na nie myślenie o tym wszystkim?
|
|
|
|
#3356 |
|
BAN stały
|
witajcie
mialam wpadac czescie ale cos mi nie wyszlo....hehe;( a to dlatego ze wyladowalam w szpitalu.....mala zabrdzo pchala sie na swiat i musielsimy ja powtrzymac troszke...Naszczescie sie udalo...i teraz musze duzo odpoczywac i czekaz przynajmniej do konca marca...wierze ze wytrzymam chodz bedzie to ciezko... wogole to GRATULUJE! a i jedno osatecznie zmienilsmy imie dla cori na Dorotke Anne...
|
|
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tylko na godzinke dwie bo trzeba wracac bo busy ograniczone 4 na dobe jak chcecie to ja moge sie zamienic oddam ogrody i sad z jablkami za miasto a no wlasnie japonszczyzne macie jeszcze u siebie a u mnie na zadupiu < ani w jednym miescie ani w drugim > nie ma takiego lokalu wiec moge tylko pomazyc zawsze jak do wroclawia jedziemy to tam jest najblizej a ze jezdzimy niezbyt czesto to ja nienajedzona wiec prosze mi tu nie ![]() ![]() Cytat:
ale nie moge > to tam tylko drzewka i trawa wiec wystarczy kosic za domem od kuchni jest tez caly z trawy i kilka drzewek jest od wejscia za plotem jest sad z jablkami przez ktory wjezdza sie do garazow a przy domu tylko trawnik i stoi tam stol i gril od wiosny do jesieni no i od frontu domu tez jest ogrod ten co chce zagospodarowac na krzaczki bo ja kwiadkow od chwastow nie odrozniam i jak plewie to rwe wszystko jak leci hihihihi ![]() Cytat:
posprzatalam piwnice ale bylo kurzu kurcze jak sie paliw piecu to doslownie masakra jest
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
mi to wsio ryba nie jem ani jednego ani drugiego.
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- drcron zaden wysilek zrobic w ogrodzie???? kurde wpadaj do mnie zeby tawe skosic we wszystkich 3 ogrodach + podworko to jest dzien z glowy.
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
Ogrodu też zazdraszczam - ja teraz skazana na balkon (gigantyczny co prawda - mrowak wybacz) ale jak mieszkałam z rodzicami w domku to ogród był i na dodatek oczko w głowie rodziców: co za cuda z nim wyprawiali
skalniak z przodu i tyłu, część kwiatowa (rozplanowana tak, żeby kwiaty kwitły po kolei, dopasowane kolorystycznie, żaden innego akurat kwitnącego nie miał prawa zasłaniać), jakieś krzaki też tam są zresztą, oczko wodne zrobione samodzielnie przez tatę (od wykopu przez położenie tych wszystkich warstw podłoża żeby nie przeciekało - strasznie długo to trwało, ale tata miał niesamowitą frajdę ), źródełko jednocześnie filtrujące i napowietrzające wodę rybkom . Trawnik też zresztą nie był robiony na łapu-capu: tata powbijał paliki, poprzeciągał linki między nimi, obliczał optymalny kąt nachylenia, żeby woda nigdzie się nie zbierała, specjalnie zwożona ziemia.... ![]() No ale efekt genialny. Edytowane przez catro Czas edycji: 2010-02-27 o 13:09 |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam tak 3 ogrody, z mama zawsze siedzimy w nich cale lato. Ona zamawia jakies rosliny z za granicy i tak dalej
wyglada to cuuuudnie, alepracy od cholery wymaga.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

Niby wszystko ok choć mała nadal waży za mało. Przez tydzień przybrała troszkę ale nie za dużo. Powiedział, że mam się nie martwic tylko kontrolować co 2 tygodnie. Brzuch nadal twardnieje ale mam po prostu leżeć, bo tak już będzie...

. Za to Tż napalony na to żeby sobie kupić jak diabli
a ja taka ciezka zapiekanke dzwigalam 

Ja nie mam tarasu, balkonu ani ogrodu i ja się tak nie bawię
i zupkę miso mmmmmniam! I dużo wasabi
Uwielbiam!!
Swoją drogą jakiej to jest wielkości? Bo ze mnie taka kaleka że mi się zawsze wszystko rozlatuje
Co robić, żeby się odstresować i nie zastanawiać cały czas czy wszystko jest w porządku, a czy skurcze to już te porodowe czy jeszcze nie, a czemu brzuch taki twardy itd