Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 10:17   #2971
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Domi...banerek zakliknięty

Galerianki oglądałam...spodziewałam się co prawda czegoś bardziej wymownego, ale warto obejrzeć.
Maja...nasz-melanż.pl...bosssssskie :P uśmiałam się z rana

Jadę dziś z koleżanką na shopping...znów kolejny weekend w galerii, tym razem innej niż tydzień temu Muszę sobie zakupić jakieś wdzianko na sprawę...w końcu muszę jakoś przyzwoicie wygladać...a środa tuż tuż i mało czasu zostało...nerwy coraz większe...buuuu
ja wczoraj zlatałam całe złote szałasy i przytachałąm 2 torby ciuchów i biżuterii
Za tydzień albo dwa musze to powtórzyć (moda cudne na retro/victorian koszule się zaczyna)

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wczoraj przyszedldo nasz najstarszy brat tz z zzona i corka i to tacy katolicy zarliwi... npo i se gadamy i potem ania poszla do lazienki a wojtek przygotowal kolacje... no i zachwalamy bratu tz jaka ta kielbasa jest dobra ze moi rodzice sami ja robia ze super och ach a on do nas no super innym razem bo dzis piatek... hahahahahaa myslalam ze wyskocze zkapci mowie jaka w topa a moj maz to jedz z serem i zjadl z kielbacha - on twierdzi ze jak nie jest sroda popielcowa albo wielki piatek to je sie wszytko bo organizm wymaga... no i myslalamz e ania sie przywroci jak to zobaczy... koeljny minus mamy... chyba juz totalnie nas wykleli....
najpierw za to ze na scianie nie mamy ani jednegho swietego obrazka jak to mozliwe (no kurde mieszkamy tu 2 tygodnie wiec jest... ) a teraz za kielbache.... no nic
ja nie jestem może jakaś żarliwa w wierze... ale post w piątek zachowuję
"Wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych – polega na powstrzymaniu się od spożycia pokarmów mięsnych w każdy piątek roku liturgicznego z wyjątkiem uroczystości, czyli dni liturgicznych najwyższej rangi, dla wszystkich w wieku powyżej 14 roku życia do końca życia. Z przestrzegania postu zwolnione są osoby chore oraz te, które nie mają możliwości wyboru pokarmu (dotyczy punktów zbiorowego żywienia), bądź odbywają podróż. Wyjątek ten nie dotyczy postu ilościowego w Środę Popielcową i Wielki Piątek[1]. "
Stary 2010-02-27, 10:18   #2972
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Do tego lekarza chodzilam kiedys jeszcze przed ciaza, a potem na okres ciazy zmienilam go i zaluje bo tamten w trakcie ciazy ani razu mnie nie badal. A ten dzis mi mowi, ze mam tak rozległa i nieciekawa nadzerke, ze to sie skonczy zabiegiem. Narazie dal jakies tabletki, mam je brac i za dwa miesiace do kontroli. Ewentualnie mozna to troszke podleczyc i przesunac zabieg ale jak mi powiedzial, ze to sie moze w raka zamienic to mnei tym załamał
I sie nie mogl nadziwic czemu mnie tamten nie badal. Mogla na niego poskarzyc, bo ten u ktorego dzis bylam jest dyrektorem a tamten do ktorego chodzilam ordynatorem szpitala
domi niczym się nie martw, ja tez miałam taki zabieg ponad rok temu i teraz jest wszystko OK. uwazam, ze lepiej zdecydowac się na zabieg, mnie tez leczono farmakologicznie, gdy nadzerka była mała, ale to nic nie dało, nadzerka się powiekszyla i zabieg byl nieunikniony.
Stary 2010-02-27, 10:26   #2973
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
domi niczym się nie martw, ja tez miałam taki zabieg ponad rok temu i teraz jest wszystko OK. uwazam, ze lepiej zdecydowac się na zabieg, mnie tez leczono farmakologicznie, gdy nadzerka była mała, ale to nic nie dało, nadzerka się powiekszyla i zabieg byl nieunikniony.

Ja do tego lekarza kiedys chodzilam i mialam juz wtedy nadzerke wielkosci 20 groszy czy 50...w kazdym razie jakos tak. I on to mial w karcie zapisane. I mowil, ze od tamtej pory bardzo sie powiekszyla i wyglada źle powiedzial, ze po porodzie zazwyczaj sie pogarsza jak mu powiedzialam, ze czytalam, ze nadzerka znika. W ogole nie spodziewalam sie, ze takich bezsensu onformacji sie dowiem Myslalam, ze juz po porodzie wszytsko zagojone i mam spokoj a tu za 2 miesiace do kontroli
A na czym polegal taki zabieg?dlugo bylas wtedy w szpitalu?ja sie boje tego szpitala. Juz mam uraz do tych lekarzy, ktorzy tam pracuja i do tych ludzi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:43   #2974
kliwia
Zakorzenienie

domiks nie daj sie naciagnac na zamrazanie nadzerki, niech to najpierw zbadaja. Niech Cie skeiruje na kolonoskopie. Ona stwierdzi czy nadzerkę trzeba wymrozic czy nie.
Po ciązy to sie nie dziwie, w koncu porod to nic latwego dla szyjki macicy.

Sysunia jesli lodyga uschla, betnij ja. Jesli nie to mozesz czekac. Bo z oczek - czyli z tych jakby przyklejonych malych listkow na niej - moze wypuscic przedluzenie pedu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:47   #2975
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do tego lekarza kiedys chodzilam i mialam juz wtedy nadzerke wielkosci 20 groszy czy 50...w kazdym razie jakos tak. I on to mial w karcie zapisane. I mowil, ze od tamtej pory bardzo sie powiekszyla i wyglada źle powiedzial, ze po porodzie zazwyczaj sie pogarsza jak mu powiedzialam, ze czytalam, ze nadzerka znika. W ogole nie spodziewalam sie, ze takich bezsensu onformacji sie dowiem Myslalam, ze juz po porodzie wszytsko zagojone i mam spokoj a tu za 2 miesiace do kontroli
A na czym polegal taki zabieg?dlugo bylas wtedy w szpitalu?ja sie boje tego szpitala. Juz mam uraz do tych lekarzy, ktorzy tam pracuja i do tych ludzi
domi ja z tego powodu w ogóle nie byłam w szpitalu. byłam umowiona w gabinecie na zabieg, ktory trwał ok. 3-5min- tez się stresowałam, az TŻ poszedł ze mna, ale jak sie okazało niepotrzebnie. Miałam zabieg wypalania, bo podobno jest skuteczniejszy. To nie boli czujesz tylko zapach przypalonej skory i to jest nieprzyjemne/. Pozniej po zabiegu po kilku dniach mialam krwotok przez to, ze mam słaba krzepliwosc krwi, ale dostałam tabletki i wszystko bylo ok. teraz byłam na kontroli i podobno wszystko super wygląda.Moja kolezanka miala 2 razy zamrazana i niestety wszystko jej się odnowilo i teraz musi miec znowu. Ale pewnie nie ma reguły.
Stary 2010-02-27, 10:47   #2976
klion78
Zadomowienie

anuulaa ciągle patrzę na tą Twoją wizualizację sypialni ... kurcze, naprawdę piękna. Ja taki kolorek mam w przedpokoju i tak kombinuję czy by tam nie wciasnąc gdzieś takiego paska tapety jak Twoja.

domi7ks przykro mi że tak Cię ten ginekolog zmartwił. na pocieszenie poklikałam właśnie w Twoje banerki
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:50   #2977
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzieki, ten pasek z boku dałam tak tylko, bo właściwie zostanie prawie cała rolka i żeby ją jeszcze jakoś wykorzystać

Właśnie dostałam telefon w sprawie pracy w galerii w sklepie odzieżowym. Nie mój szczyt marzeń ale pójdę na rozmowę i się zorientuję.
pujdź na rozmowę, zawsze to jakas praca. Ja pracowałam w trakcie studiów w sklepie, po studiach znalazłam pracę w biurze i wcale nie jestem z niej zadowolona. Kasa słaba i wogule... Zastanawiam się czy by właśnie gdzieś nie iśc do sklepu, przynajmniej kasa bedzie większa, zrobie swoje i do domku

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
jaki zabieg??

oto moje nowe nabytki:
buty z Sigmy
oraz torebka, ktora wczoraj upolowałam z przeceny
butki super, a torebka jeszcze lepsza, sliczna

Cytat:
Do tego lekarza chodzilam kiedys jeszcze przed ciaza, a potem na okres ciazy zmienilam go i zaluje bo tamten w trakcie ciazy ani razu mnie nie badal. A ten dzis mi mowi, ze mam tak rozległa i nieciekawa nadzerke, ze to sie skonczy zabiegiem. Narazie dal jakies tabletki, mam je brac i za dwa miesiace do kontroli. Ewentualnie mozna to troszke podleczyc i przesunac zabieg ale jak mi powiedzial, ze to sie moze w raka zamienic to mnei tym załamał
I sie nie mogl nadziwic czemu mnie tamten nie badal. Mogla na niego poskarzyc, bo ten u ktorego dzis bylam jest dyrektorem a tamten do ktorego chodzilam ordynatorem szpitala
nie martw się, nadżerka to udręka dużej ilości kobiet. tobie pewnie zrobią wypalankę bo już rodziłaś. Kiedyś babka u gina przedemną tak miała, trwało to razem z badaniem ok 20 minut, ona mówiła, z enie bolało, tylko smierdziało

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
to widzę, ze masz cały zestaw, do wszystkiego, super, ja powoli będę zbierała

Cytat:
nie martw się , to nic strasznego. ja miałam z kolei zamrażaną nadżerkę, trwał zabieg 20 minut i był normalnie w gabinecie, bolał bzuch tak jak na @ tylko mocniej a puźniej prze 2 tygodnie woda leciała. Ja jestem zadowolona z zabiegu bo wcześniej miałam co 2-3 miesiące zapalenia a teraz cisza i spokój. Ale chyba w następnym tygodniu się wybiorę bo ponad rok nie byłam, chociaz cytologie zrobię.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 10:53   #2978
kliwia
Zakorzenienie

anula co do szafy, zrob sobie wizualke.
Ja bym chyba zorbila biala, bo po 1 nie dostaniesz koloru forntow szafy takiej jak na scianie, i za kilka lat trudniej CI bedzie zmienic kor w sypialni.
Czarny na szafie, jesli w jednej bryle np. dwie tafle czarne i 2 biale. Moze przytloczyc troche.
Wyztarczy czarny w lapkach i na B&W zdjeciach

Dlatego ja bym zrobila biala na polysk, tylko jedli bedziesz montowac lakobel, to uwazaj by nie wziac tego co wpada w blekit, i przeswituje. To wygolada jka szyba mrozona. Zeby fronty nawet jesli z lacobelu, nie byly przeswitujace.

Parkiet troche za zolty do tego koloru scian
I dzrwi bylyby ladne biale jak na wizualce, i pasowalyby do szafy
Stary 2010-02-27, 10:55   #2979
domi7ks
Zakorzenienie

Mi powiedzial, ze bede miala to pod narkoza( czyli pewnie w szpitalu

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:03   #2980
india83
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...pod narkoza?? to jestem troche zaskoczona. ale nie martw się na zapas

tak w ogole nie wiem czy pamiętacie jakiś miesiac lub 2 miesiace temu pisałam o guzie pod zuchwa (pewnie powiekszony węzeł) oczywiscie pozniej zniknąl i nie poszłam do lekarza. od dwóch dni taki guz tylko chyba większy pojawił mi sie za uchem(tez po prawej stronie), nie wiem co to jest tym razem. myslicie, ze powinnam z czyms takim udac sie do lekarza? zaznaczam, ze nic mnie nie boli
Stary 2010-02-27, 11:03   #2981
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam nigdy o takim zabiegu usuwania nadżerki pod narkozą. Może pujdziesz jeszcze do jakiegoś zupełnie innego lekarza na konsultacje

india83 myślę, że powinnaś iść z tym do lekarza, lepiej dmuchać na zimne, to może być coś od węzłów chłonnych. Teraz tyle zachorowań jest że szok

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:06
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 11:48   #2982
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hahah dobre z tą kiełbasą, ale wpadliscie:hahaha : może następnym razem przyniosą wam na nowe mieszkanie jakiś obrazek do powieszenia
wojtek ie smial ze dostalismy do nich sliczna miske na salatke... a juz myslal ze nam krzyzyk przyniosa
no ale... kazdy ma prawo do zycia po swojemu

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Martucha, moja mama ostatnio jak po operacji wróciłam do domu i akurat się kapałam, to zawiesiła nam nad drzwiami krzyżyk słysząłm jakieś pukanie młotkiem ale myślałam że to sąsiedzi no i nawet nic nie powiedziała, a ja specjalnie się nie pytam, jakbym tego nie zauważyła. Takie dzikie zachowanie ona jest strasznie katolicka, a my nie. Krzyża nie zdjęłam, bo po co.
no ja tez powiesze ale juz po remoncie itd... tyle ze nieuwazam zeby na kazdej scianie musial byc wielki obraz przedstawiajacy scene z zycia p.Jezusa czy Maryji a oni tak.. maja jeden pokoj a 10 obrazow... wiec sie przyzwyczailam... ja p0owiesze po remoncie i tyle... a cop do posty wszytko powinno sie rozwazyc w sumieniu kazdego z nas... i tyle
z jednej trony dupni katolicy a z drugiej jak sie po kloca bo brat tz biegnie na sgarge do mamusi... no sorry..

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha wiem
grunt to wiedza

Cytat:

Padłam Ale przecież ścisły post obowiązuje tylko 3 razy w roku, a jeśli ktoś w każdy piątek nie je mięsa to jego sprawa
tez taka informacje dostalam od ksiedza na katechezie...

moj maz sie zalamal hahahhahahaa bo kolezanka na poczeklani poakzala mi zdjecia narzadow plciowych dziewczynki i chlopca kolo 12 14 i 17 tygodnia... i moj maz powiedzial ze sie niczym nieroznia i on nie wie juz czy to facet czy babka i ze lekarz mial racje ze niewolno sie nastawiac....
wiec hmm nie wiadomo

a jak ktos chce porownac to juz wklejam linka :

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Stary 2010-02-27, 11:51   #2983
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Wczoraj wieczorem dzwoniła babka z banku i powiedziała, że uruchomili w końcu ten kredyt, no nareszcie Także, teraz czekamy jeszcze na kasę z mojej książeczki pko do 12 marca i w kńcu mieszkanie będzie takie naprawdę nasze (no choć nasze i banku przez 20lat). Ale się cieszę
A wczoraj byliśmy z małżem w obi, praktikerze i kupiłam w końcu gniazdka i włącznik światła pod kolor płytek w kuchni - zielone wszystko
I pokazywałam małżowi przedpokój, garderobę co mi się podoba - takie mebelki z lustrem. Na szczęście jemu też, tylko szerokość tego jest tak na styk, więc mam nadzieję, że chłopcy coś wykombinują, dokleją ścianę???

stokrotka24 no stres był, ale chyba pracownicy banku mieli większy niż ja. A tż to już w ogóle spokój, że on wie że to tam jest napisane w tym akcie i niech sobie poszukają. Ale całe szczęście wszystko się wyjaśniło.
No i trzymam kciuki za te oglądane mieszkanka

Katunia zdrowia życzę

martucha84 no czad był, był. Ale wszystko rozwiązało się dzięki tż, który mówił, że w akcie to jest i ja zaraz przeczytałam i było, a 10ludzi tego nie widziało

Super, że z dzidzią wszystko ok, a Ty lecz te siuśki No a jak nie Zuza to kto? Patryk?
No i z tym postem w piątek to jest tak, że jak jesteś w gościach i ktoś cię poczęstuje mięsną potrawą to się je i nie wybrzydza, bo nie można gospodarzom sprawić przykrości.

iwka28 no tak analfabetyzm wtórny to zjawisko nabiera pędu

mona_ja to daj ten przepis na sałatkę ze szpinakiem, bo ja go uwielbiam

MAdzialenka trzymam kciuki za ta samą zmianę.

india83 a jak prognozy materiałów, mają coś zdrożeć? A Ty już pokazywałaś Wasz projekt, bo nie pamiętam? A w którym banku się staracie o kredyt? No i fajne te Twoje zakupy
Marsz do lekarza, moja ciocia też miała taki guz i w końcu wylądowała na operacji bo długo zwlekała i nic się już nie dało z tym zrobić

ania84 dzięki za pomoc w myciu okien, ale to jeszcze potrwa jak je pierwszy raz umyję

anula no na w końcu ten fiolet Tapeta super, a i projekt tez fajny, tylko zastanawiam sie czy iść też w czerń, czy aby nie zostać przy biel-fiolet i do tego dodatkowy kolor parkiet-drzwi. Duża ta sypialnia jest?
I co byłaś na tej rozmowie?

gold-fish no widzisz wszystko jest super, szwy ściągnięte, wygrana dezodorantów i prawko na Ciebie czeka

domi7ks przykro mi, że usłyszałaś taką informację od gina, ale lepiej teraz zrobic z tym porządek i mieć spokój.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:56   #2984
kajaja
Zadomowienie

hejka ja tez chce dolaczyc do Was
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:57   #2985
martucha84
Zakorzenienie

SSR ciesze sie ze z kredytem ok....
a jesli chodzi o post to jesli mamy byc tacy w porzadku i postepowac zgodnie z tym co napisane to jest zakaz tez urzadzana zabaw i w nich uczestniczenia.. .w PIATKI.... i co i tu juz sa schody bo pojedzie mi jedna z druga ze jem kielbache a sala na koncert i do baru pobawic sie pojdzie... ot caly nasz polski katolicyzm...
za raczke do kosciola a po kosciele obgadam wszystyki
ale to sliski temat wiec koniec

no wlasnie juz teraz nie wiemy czy patryk czy Zuzia bo nasze dydnajace cos miedzy nogami nieroznilo sie od tego pokazanego na zdjeciach ktore wkleilam w linku post wyzej
Stary 2010-02-27, 12:32   #2986
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
super ze dzidzia zdrowa
to ciasto już robiłam tez z tego przepisu
I jakie wyszło? Bo ja się do niego przymierzam.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ojej gdzie ty takie kupiłas?
my kupilismy sobie jakies francuskie rózowe (bo tylko rózowe lubimy). najbardziej mi smakuje takie nie za gorzkie, nie za słodkie. do tego jakies przekąski i film koniecznie
Madzia - najlepsze jakie tutaj znalazłam wklejam Ci w załączniku - do kupienia na winach w Albercie. Jest takie w sam raz. A jak ktoś lubi deserowe np. Tokaja to polecam w sklepie zapytać o Tokaja ale z owoców z późnego zbioru. W smaku czuje się takie mocno dojrzałe winogrona PYCHA.

A tabletki brałabym nadal. Chociażby dlatego, że jesteś tutaj aby zarobić jak najwięcej i wrócić do kraju. Pracujesz fizycznie, często na nadgodziny, może każą Ci coś dźwigać i weź pod uwagę, że jak się biuro dowie o ciąży to mogą Ci już nie zlecać żadnych prac, nie wiem jaki masz podpisany kontrakt, najgorzej jeśli na tzw. 0 godz. Będziesz się gorzej czuła, szybciej męczyła, a tutaj do 12 tyg. opieka nad kobietą w ciąży nie istnieje. Jak się zacznie coś dziać złego, nie dostaniesz leków na podtrzymanie, bo tak wczesnych ciąż się nie ratuje, a prywatnie do lekarza też nie pójdziesz, bo tu wszystko jest państwowe. A w ogóle to nie lekarz prowadzi ciążę tylko akuszerka. JA się tutaj raczej nie zdecyduję na ciążę.

Cytat:
Dziewczyny to teraz podzielę się moim projektem sypialni. Tak będzie wyglądać Mój ulubiony fiolet wreszcie będę mogła zrealizować w sypialni. Łóżko i szafki będą białe, po bokach łóżka fioletowe puchate dywaniki. Drzwi w kolorze parkietu. Nie zrobiłam firanki i zasłon, bo za dużo bawienia. Na wprost łóżka będzie (jest) szafa na całą ścianę. Ogólnie chce ją zrobić w kolorystyce fiolet-biel- czerń. I co myślicie?
p.s. zakochałam się w tej tapecie
Będzie super! Ja bym tylko ten pas za łóżkiem dała na szerokość wezgłowia i zastanowiła się nad kolorową szafą, czy nie zrobić jej białej plus jakieś kolorowe naklejki, które w ramach późniejszego ewentualnego zmieniania koloru można odkleić. Aha i zasłony

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Domi...banerek zakliknięty
Galerianki oglądałam...spodziewałam się co prawda czegoś bardziej wymownego, ale warto obejrzeć.
Maja...nasz-melanż.pl...bosssssskie :P uśmiałam się z rana
Jadę dziś z koleżanką na shopping...znów kolejny weekend w galerii, tym razem innej niż tydzień temu Muszę sobie zakupić jakieś wdzianko na sprawę...w końcu muszę jakoś przyzwoicie wygladać...a środa tuż tuż i mało czasu zostało...nerwy coraz większe...buuuu
NA pewno nie będzie Ci łatwo, ale pomyśl sobie że to jak z oderwaniem plastra, raz a dobrze i później będziesz miała to za sobą.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy ogladać 2 mieszkanka, jedno calkowicie do remontu a drugie częściowo. Już się nie nastawiam, że odrazu kupie, daje sobie na luz i idziemy poprostu pooglądać, jak sie spodoba to będzie dobrze a jak nie to trudno.

dziewczyny jakie macie patelnie, tj chodzi mi o firmę, czy teflonowe czy zwykłe, bo w tym miesiącu chcemy sobie sprawić jakieś 2 fajne patelnie. Myślałam nad tefalem są po 2 w komplecie na allegro ale nie wiem jak sie sprawują w codziennym użytku
Tefal teflonowa i wok z IKEA. O ile wok powoli spisuję na straty, bo się cholera porysowała, to patelnia rewelacja. Miałam wcześniej jakiejś nieznanej firmy i się szybko zużyła, a ta się trzyma rewelacyjnie. I łatwo się czyści.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ja już w domu ledwo wytrzymuję. Przedwczoraj ściagnięto mi szwy i nic nie bolało a ja panikara miałam rzeźnię w wyobraźni ale lekarka pierwszego kontaktu obmacała mi brzuch i kłóło mnie w tym jajniku więc poleciła zrobić USG. W przychodni bym zapłaciła 70 zł, więc pojechałam wczoraj do tego szpitala. Bez problemów mnie zbadali i wszystko świetnie. Opóźnia mi się okres to z powodu operacji, ale jestem dobrej myśli Oprócz tego wczoraj dostałam telefon że wygrałam w konkursie ezodorantów garniera komplet kosmetyków szkoda że nie laptopa ale dobre i to
no i i....... moje prawko czeka w urzędzie
Goldi wygrana to wygrana

Cytat:
Padłam Ale przecież ścisły post obowiązuje tylko 3 razy w roku, a jeśli ktoś w każdy piątek nie je mięsa to jego sprawa
Ja polecam Tefal w 100%, super się smaży, nie pożałujesz. Warto zainwestować w dobrą patelnię. Ja bez takiej nie mogę się obejść.
Właśnie dostałam telefon w sprawie pracy w galerii w sklepie odzieżowym. Nie mój szczyt marzeń ale pójdę na rozmowę i się zorientuję.
Ja też na kazaniu słyszałam że postu w piątki jako takiego już nie ma
A praca jak praca - ważne że płacą na czas i można szukać czegoś zgodnie z zawodem w miedzyczasie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zlatałam całe złote szałasy i przytachałąm 2 torby ciuchów i biżuterii
Za tydzień albo dwa musze to powtórzyć (moda cudne na retro/victorian koszule się zaczyna)
ja nie jestem może jakaś żarliwa w wierze... ale post w piątek zachowuję
Widzę, że miałaś pracowite popołudnie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć Wczoraj wieczorem dzwoniła babka z banku i powiedziała, że uruchomili w końcu ten kredyt, no nareszcie Także, teraz czekamy jeszcze na kasę z mojej książeczki pko do 12 marca i w kńcu mieszkanie będzie takie naprawdę nasze (no choć nasze i banku przez 20lat). Ale się cieszę
A wczoraj byliśmy z małżem w obi, praktikerze i kupiłam w końcu gniazdka i włącznik światła pod kolor płytek w kuchni - zielone wszystko
I pokazywałam małżowi przedpokój, garderobę co mi się podoba - takie mebelki z lustrem. Na szczęście jemu też, tylko szerokość tego jest tak na styk, więc mam nadzieję, że chłopcy coś wykombinują, dokleją ścianę???
No w końcu, mam nadzieję, że nie dostaniesz kolejnego super telefonu z info, że czegoś tam nie mogą odczytać.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:59   #2987
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

MAdzialenka trzymam kciuki za ta samą zmianę.
.
(nie) dziękuję
Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Madzia - najlepsze jakie tutaj znalazłam wklejam Ci w załączniku - do kupienia na winach w Albercie. Jest takie w sam raz. A jak ktoś lubi deserowe np. Tokaja to polecam w sklepie zapytać o Tokaja ale z owoców z późnego zbioru. W smaku czuje się takie mocno dojrzałe winogrona PYCHA.

A tabletki brałabym nadal. Chociażby dlatego, że jesteś tutaj aby zarobić jak najwięcej i wrócić do kraju. Pracujesz fizycznie, często na nadgodziny, może każą Ci coś dźwigać i weź pod uwagę, że jak się biuro dowie o ciąży to mogą Ci już nie zlecać żadnych prac, nie wiem jaki masz podpisany kontrakt, najgorzej jeśli na tzw. 0 godz. Będziesz się gorzej czuła, szybciej męczyła, a tutaj do 12 tyg. opieka nad kobietą w ciąży nie istnieje. Jak się zacznie coś dziać złego, nie dostaniesz leków na podtrzymanie, bo tak wczesnych ciąż się nie ratuje, a prywatnie do lekarza też nie pójdziesz, bo tu wszystko jest państwowe. A w ogóle to nie lekarz prowadzi ciążę tylko akuszerka. JA się tutaj raczej nie zdecyduję na ciążę.
winko juz zapisałam sobie, kupię w nastepny piatek

a co do tabeletek, to własnie tego sie boję. ech.. cięzka decyzja. bo ja najchętniej juz teraz bym je odstwiła

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:06   #2988
kliwia
Zakorzenienie

kaja witamy

Ej to wino co wczoraj piłam to jednak nie bylo maryjne yhy
to bylo Heinrich Weinmann - PFALZ Spatlese
cokowiel to znaczy
Ale pycha
Stary 2010-02-27, 13:11   #2989
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kaja witamy

Ej to wino co wczoraj piłam to jednak nie bylo maryjne yhy
to bylo Heinrich Weinmann - PFALZ Spatlese
cokowiel to znaczy
Ale pycha

wow jaka nazwa cięzka hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 13:15   #2990
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka szukam w sieci i nie znalazlam by wam pokazac.
To jakies niemieckie słodkie wino, z domkiem na etykeicie, w ciemnobrazowej wydluzonej butelce.
Stary 2010-02-27, 13:18   #2991
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzialenka szukam w sieci i nie znalazlam by wam pokazac.
To jakies niemieckie słodkie wino, z domkiem na etykeicie, w ciemnobrazowej wydluzonej butelce.
a takie bardzo, bardzo słodkie?

ja tydzien temu piłam niemieckie winko i było rewelacyjne

Stary 2010-02-27, 13:23   #2992
kliwia
Zakorzenienie

nie jest slodkie jak martini ale raczej to wino do deseru lub do ksiazki niz do obiadu
Stary 2010-02-27, 13:27   #2993
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest slodkie jak martini ale raczej to wino do deseru lub do ksiazki niz do obiadu
rozumiem

męzul pojechał na zakupy a mi kazał zostac w domu bo mam kaszel i katar. zrobiłam tylko liste co trzeba kupic i tyle .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 13:30   #2994
kliwia
Zakorzenienie

madzia to sie lecz a nie zakupy ci w głowie.

wklejam fotke
Stary 2010-02-27, 13:41   #2995
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia to sie lecz a nie zakupy ci w głowie.

wklejam fotke

no własnie siedzę w ciepełku juz od czwartku. a wczoraj wyszłam na chwilę i cos z pęcherzem mam chyba nie tak (chyba mnie przewiało) co chwila latam sikac(i mnie boli) nie chce brać jeszcze leków wiec pije rumianek (TZ ma mi kupic herbatke zurawinową) .

Stary 2010-02-27, 14:46   #2996
mona_ja
Wtajemniczenie

cześć żoneczki
ja mam posprzątane, ciasto też gotowe, robiłam to co Myszka, Baunty, chyba dobrze wyszło, ale wydaje mi sie ze będzie strasznie słodkie.
anula,sypialnia świetna
stokrotka, ja też mam patelnie z Tefala i nie zamieniłabym jej na żadną inną, łatwo sie ją myje, nic nie przywiera, nie przypala, no i można smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, albo nawet bez
domi, lepiej wyleczyć co trzeba jak najpredzej, nie martw sie, będzie dobrze,
india, ten powiekszony węzeł może być z błachego powodu, mi czasami od ropnego pryszcza się powieksza, po kilku dniach samo znika, ale jak cie to niepokoi to lepiej wybierz sie do lekarza.
SSR, fajnie że wkońcu macie ten kredyt a to przepis na sałatke:
Ja robiłam z pół kilo makaronu, mamy co jeśc na 4 dni wiec możesz zrobić z połowy składników
-1 opakowanie makaronu świderki 500g
-szpinak mrożony, ja kupiłam 1 paczke 250 g
- 4 pomidory
-duża kwaśna śmietana 18%
-2 fixy do sałaty ogrodowo-ziołowe
-czosnek granulowany
Ugotowany makaron odstawiasz do wystygnięcia, szpinak gotujesz według wskazówek na opakowaniu.Jak wystygnie dodajesz go do makaronu. Pomidory kroisz na kostkę, dajesz do sałatki. Śmietanę doprawiasz fixami i czosnkiem, łączysz z sałatką.Gotowe! Najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:01   #2997
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
moj maz sie zalamal hahahhahahaa bo kolezanka na poczeklani poakzala mi zdjecia narzadow plciowych dziewczynki i chlopca kolo 12 14 i 17 tygodnia... i moj maz powiedzial ze sie niczym nieroznia i on nie wie juz czy to facet czy babka i ze lekarz mial racje ze niewolno sie nastawiac....
wiec hmm nie wiadomo

a jak ktos chce porownac to juz wklejam linka :

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Hahahah no to już widzę konsternację Wojtka kto to w końcu w tym brzuszku siedzi Tak sobie patrzyłam na te zdjęcia i na tych hmmmm "rozkraczonych" widać wyraźnie, różnicę między chłopcem i dziewczynką (odległość odbytu od narządów). No ale to są takie specjalistyczne zdjęcia, a na Waszych to pewnie takich "ujęć" nie ma

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja tez chce dolaczyc do Was
hejka, napisz coś o sobie więcej. Jakaś wkupna relacja ślubna??

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

No w końcu, mam nadzieję, że nie dostaniesz kolejnego super telefonu z info, że czegoś tam nie mogą odczytać.
Nie już nie dostanę Własnie patrzyłam na konto tż i jak byk stoi, że mamy minus jak stąd do Berlina na koncie i już pisze, że ten minus to kredyt mieszkaniowy.

mona_ja dzięki i dzięki za przepis na sałatkę Już sobie go zapisuję Tylko tych fixów do sałaty nie widziałam co to? albo z jakiej firmy?

No my już na dziś skończyliśmy remont, dajemy sąsiadom odpocząć Teraz pozamiatałam i umyłam podłogi, małż się kąpie i już możemy się weekendować

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:32   #2998
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahah no to już widzę konsternację Wojtka kto to w końcu w tym brzuszku siedzi Tak sobie patrzyłam na te zdjęcia i na tych hmmmm "rozkraczonych" widać wyraźnie, różnicę między chłopcem i dziewczynką (odległość odbytu od narządów). No ale to są takie specjalistyczne zdjęcia, a na Waszych to pewnie takich "ujęć" nie ma
nie mielismy takich specjalistycznych fotek mas zracje... my mielismy takie jak widac nizej na usg.. tylko widzielismy to max 5 sen bo dzieciaczek bardzoooo ruchliwy wiec widzielismy ze cos serczy... ale co?
Stary 2010-02-27, 15:43   #2999
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:

hejka, napisz coś o sobie więcej. Jakaś wkupna relacja ślubna??

Nie już nie dostanę Własnie patrzyłam na konto tż i jak byk stoi, że mamy minus jak stąd do Berlina na koncie i już pisze, że ten minus to kredyt mieszkaniowy.

mona_ja dzięki i dzięki za przepis na sałatkę Już sobie go zapisuję Tylko tych fixów do sałaty nie widziałam co to? albo z jakiej firmy?

No my już na dziś skończyliśmy remont, dajemy sąsiadom odpocząć Teraz pozamiatałam i umyłam podłogi, małż się kąpie i już możemy się weekendować
A sorki za te fixy, ja tak mówię na te sosy do sałatek np Knorr, które sie miesza z woda i olejem.Po prostu wsypujesz je do śmietany.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:44   #3000
kliwia
Zakorzenienie

martucha a pokaz to wasze zdjecie usg
SSR ale fajnie, to odpoczywajcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości