|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Cytat:
![]() Za tydzień albo dwa musze to powtórzyć ![]() ![]() Cytat:
![]() "Wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych – polega na powstrzymaniu się od spożycia pokarmów mięsnych w każdy piątek roku liturgicznego z wyjątkiem uroczystości, czyli dni liturgicznych najwyższej rangi, dla wszystkich w wieku powyżej 14 roku życia do końca życia. Z przestrzegania postu zwolnione są osoby chore oraz te, które nie mają możliwości wyboru pokarmu (dotyczy punktów zbiorowego żywienia), bądź odbywają podróż. Wyjątek ten nie dotyczy postu ilościowego w Środę Popielcową i Wielki Piątek[1]. "
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Cytat:
![]()
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tego lekarza kiedys chodzilam i mialam juz wtedy nadzerke wielkosci 20 groszy czy 50...w kazdym razie jakos tak. I on to mial w karcie zapisane. I mowil, ze od tamtej pory bardzo sie powiekszyla i wyglada źle ![]() ![]() ![]() A na czym polegal taki zabieg?dlugo bylas wtedy w szpitalu?ja sie boje tego szpitala. Juz mam uraz do tych lekarzy, ktorzy tam pracuja i do tych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
domiks nie daj sie naciagnac na zamrazanie nadzerki, niech to najpierw zbadaja. Niech Cie skeiruje na kolonoskopie. Ona stwierdzi czy nadzerkę trzeba wymrozic czy nie.
Po ciązy to sie nie dziwie, w koncu porod to nic latwego dla szyjki macicy. Sysunia jesli lodyga uschla, betnij ja. Jesli nie to mozesz czekac. Bo z oczek - czyli z tych jakby przyklejonych malych listkow na niej - moze wypuscic przedluzenie pedu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
anuulaa ciągle patrzę na tą Twoją wizualizację sypialni ... kurcze, naprawdę piękna. Ja taki kolorek mam w przedpokoju i tak kombinuję czy by tam nie wciasnąc gdzieś takiego paska tapety jak Twoja.
domi7ks przykro mi że tak Cię ten ginekolog zmartwił. na pocieszenie poklikałam właśnie w Twoje banerki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to widzę, ze masz cały zestaw, do wszystkiego, super, ja powoli będę zbierała Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
anula co do szafy, zrob sobie wizualke.
Ja bym chyba zorbila biala, bo po 1 nie dostaniesz koloru forntow szafy takiej jak na scianie, i za kilka lat trudniej CI bedzie zmienic kor w sypialni. Czarny na szafie, jesli w jednej bryle np. dwie tafle czarne i 2 biale. Moze przytloczyc troche. Wyztarczy czarny w lapkach i na B&W zdjeciach ![]() Dlatego ja bym zrobila biala na polysk, tylko jedli bedziesz montowac lakobel, to uwazaj by nie wziac tego co wpada w blekit, i przeswituje. To wygolada jka szyba mrozona. Zeby fronty nawet jesli z lacobelu, nie byly przeswitujace. Parkiet troche za zolty do tego koloru scian ![]() I dzrwi bylyby ladne biale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Mi powiedzial, ze bede miala to pod narkoza( czyli pewnie w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
hmm...pod narkoza?? to jestem troche zaskoczona. ale nie martw się na zapas
![]() tak w ogole nie wiem czy pamiętacie jakiś miesiac lub 2 miesiace temu pisałam o guzie pod zuchwa (pewnie powiekszony węzeł) oczywiscie pozniej zniknąl i nie poszłam do lekarza. od dwóch dni taki guz tylko chyba większy pojawił mi sie za uchem(tez po prawej stronie), nie wiem co to jest tym razem. myslicie, ze powinnam z czyms takim udac sie do lekarza? zaznaczam, ze nic mnie nie boli
#2981 |
Zakorzenienie
|
nie słyszałam nigdy o takim zabiegu usuwania nadżerki pod narkozą. Może pujdziesz jeszcze do jakiegoś zupełnie innego lekarza na konsultacje
india83 myślę, że powinnaś iść z tym do lekarza, lepiej dmuchać na zimne, to może być coś od węzłów chłonnych. Teraz tyle zachorowań jest że szok
![]() ![]() "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2010-02-27 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale... kazdy ma prawo do zycia po swojemu ![]() Cytat:
![]() z jednej trony dupni katolicy a z drugiej jak sie po kloca bo brat tz biegnie na sgarge do mamusi... no sorry.. grunt to wiedza ![]() Cytat:
moj maz sie zalamal hahahhahahaa bo kolezanka na poczeklani poakzala mi zdjecia narzadow plciowych dziewczynki i chlopca kolo 12 14 i 17 tygodnia... i moj maz powiedzial ze sie niczym nieroznia i on nie wie juz czy to facet czy babka ![]() wiec hmm nie wiadomo ![]() ![]() a jak ktos chce porownac to juz wklejam linka ![]() http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj byliśmy z małżem w obi, praktikerze i kupiłam w końcu gniazdka i włącznik światła pod kolor płytek w kuchni - zielone wszystko ![]() I pokazywałam małżowi przedpokój, garderobę co mi się podoba - takie mebelki z lustrem. Na szczęście jemu też, tylko szerokość tego jest tak na styk, więc mam nadzieję, że chłopcy coś wykombinują, dokleją ścianę??? ![]() stokrotka24 no stres był, ale chyba pracownicy banku mieli większy niż ja. A tż to już w ogóle spokój, że on wie że to tam jest napisane w tym akcie i niech sobie poszukają. Ale całe szczęście wszystko się wyjaśniło. No i trzymam kciuki za te oglądane mieszkanka ![]() Katunia ![]() ![]() martucha84 no czad był, był. Ale wszystko rozwiązało się dzięki tż, który mówił, że w akcie to jest i ja zaraz przeczytałam i było, a 10ludzi tego nie widziało ![]() Super, że z dzidzią wszystko ok, a Ty lecz te siuśki ![]() No i z tym postem w piątek to jest tak, że jak jesteś w gościach i ktoś cię poczęstuje mięsną potrawą to się je i nie wybrzydza, bo nie można gospodarzom sprawić przykrości. iwka28 no tak analfabetyzm wtórny to zjawisko nabiera pędu ![]() mona_ja to daj ten przepis na sałatkę ze szpinakiem, bo ja go uwielbiam ![]() MAdzialenka trzymam kciuki za ta samą zmianę. india83 a jak prognozy materiałów, mają coś zdrożeć? A Ty już pokazywałaś Wasz projekt, bo nie pamiętam? A w którym banku się staracie o kredyt? No i fajne te Twoje zakupy ![]() Marsz do lekarza, moja ciocia też miała taki guz i w końcu wylądowała na operacji bo długo zwlekała i nic się już nie dało z tym zrobić ania84 dzięki za pomoc w myciu okien, ale to jeszcze potrwa jak je pierwszy raz umyję ![]() anula no na w końcu ten fiolet ![]() I co byłaś na tej rozmowie? gold-fish no widzisz wszystko jest super, szwy ściągnięte, wygrana dezodorantów i prawko na Ciebie czeka ![]() domi7ks przykro mi, że usłyszałaś taką informację od gina, ale lepiej teraz zrobic z tym porządek i mieć spokój.
#2984 |
Zadomowienie
|
hejka ja tez chce dolaczyc do Was
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
SSR ciesze sie ze z kredytem ok....
a jesli chodzi o post to jesli mamy byc tacy w porzadku i postepowac zgodnie z tym co napisane to jest zakaz tez urzadzana zabaw i w nich uczestniczenia.. .w PIATKI.... i co i tu juz sa schody bo pojedzie mi jedna z druga ze jem kielbache a sala na koncert i do baru pobawic sie pojdzie... ot caly nasz polski katolicyzm... za raczke do kosciola a po kosciele obgadam wszystyki ![]() ale to sliski temat wiec koniec ![]() ![]() no wlasnie juz teraz nie wiemy czy patryk czy Zuzia bo nasze dydnajace cos miedzy nogami nieroznilo sie od tego pokazanego na zdjeciach ktore wkleilam w linku post wyzej ![]()
![]() |
#2986 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
I jakie wyszło? Bo ja się do niego przymierzam.
Cytat:
A tabletki brałabym nadal. Chociażby dlatego, że jesteś tutaj aby zarobić jak najwięcej i wrócić do kraju. Pracujesz fizycznie, często na nadgodziny, może każą Ci coś dźwigać i weź pod uwagę, że jak się biuro dowie o ciąży to mogą Ci już nie zlecać żadnych prac, nie wiem jaki masz podpisany kontrakt, najgorzej jeśli na tzw. 0 godz. Będziesz się gorzej czuła, szybciej męczyła, a tutaj do 12 tyg. opieka nad kobietą w ciąży nie istnieje. Jak się zacznie coś dziać złego, nie dostaniesz leków na podtrzymanie, bo tak wczesnych ciąż się nie ratuje, a prywatnie do lekarza też nie pójdziesz, bo tu wszystko jest państwowe. A w ogóle to nie lekarz prowadzi ciążę tylko akuszerka. JA się tutaj raczej nie zdecyduję na ciążę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A praca jak praca - ważne że płacą na czas i można szukać czegoś zgodnie z zawodem w miedzyczasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
(nie) dziękuję
![]() Cytat:
![]() a co do tabeletek, to własnie tego sie boję. ech.. cięzka decyzja. bo ja najchętniej juz teraz bym je odstwiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
kaja witamy
![]() Ej to wino co wczoraj piłam to jednak nie bylo maryjne yhy ![]() to bylo Heinrich Weinmann - PFALZ Spatlese cokowiel to znaczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow jaka nazwa cięzka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
madzialenka szukam w sieci i nie znalazlam by wam pokazac.
To jakies niemieckie słodkie wino, z domkiem na etykeicie, w ciemnobrazowej wydluzonej butelce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tydzien temu piłam niemieckie winko i było rewelacyjne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
nie jest slodkie jak martini ale raczej to wino do deseru lub do ksiazki niz do obiadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() męzul pojechał na zakupy a mi kazał zostac w domu bo mam kaszel i katar. zrobiłam tylko liste co trzeba kupic i tyle . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
madzia to sie lecz
![]() wklejam fotke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
no własnie siedzę w ciepełku juz od czwartku. a wczoraj wyszłam na chwilę i cos z pęcherzem mam chyba nie tak (chyba mnie przewiało) co chwila latam sikac(i mnie boli) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
cześć żoneczki
![]() ja mam posprzątane, ciasto też gotowe, robiłam to co Myszka, Baunty, chyba dobrze wyszło, ale wydaje mi sie ze będzie strasznie słodkie. anula,sypialnia świetna ![]() stokrotka, ja też mam patelnie z Tefala i nie zamieniłabym jej na żadną inną, łatwo sie ją myje, nic nie przywiera, nie przypala, no i można smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, albo nawet bez ![]() domi, lepiej wyleczyć co trzeba jak najpredzej, nie martw sie, będzie dobrze, ![]() india, ten powiekszony węzeł może być z błachego powodu, mi czasami od ropnego pryszcza się powieksza, po kilku dniach samo znika, ale jak cie to niepokoi to lepiej wybierz sie do lekarza. SSR, fajnie że wkońcu macie ten kredyt ![]() Ja robiłam z pół kilo makaronu, mamy co jeśc na 4 dni wiec możesz zrobić z połowy składników -1 opakowanie makaronu świderki 500g -szpinak mrożony, ja kupiłam 1 paczke 250 g - 4 pomidory -duża kwaśna śmietana 18% -2 fixy do sałaty ogrodowo-ziołowe -czosnek granulowany Ugotowany makaron odstawiasz do wystygnięcia, szpinak gotujesz według wskazówek na opakowaniu.Jak wystygnie dodajesz go do makaronu. Pomidory kroisz na kostkę, dajesz do sałatki. Śmietanę doprawiasz fixami i czosnkiem, łączysz z sałatką.Gotowe! Najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.
#2997 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hejka, napisz coś o sobie więcej. Jakaś wkupna relacja ślubna?? Cytat:
![]() ![]() ![]() mona_ja dzięki i dzięki za przepis na sałatkę ![]() ![]() No my już na dziś skończyliśmy remont, dajemy sąsiadom odpocząć ![]() ![]()
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
martucha a pokaz to wasze zdjecie usg
![]() ![]() ![]() ![]() SSR ale fajnie, to odpoczywajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.