Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 03:07   #1861
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cześć !

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
to jest kolorowe szkło, często ręcznie malowane i takie rzeźbienia w tym szkle są, jak np coś takiego
Cudności, bo ja ubóstwiam kryształy ! A co ?!
Niech Ci nigdy w życiu do głowy nie przyjdzie myć kryształów w zmywarce. Wbrew pozorom, to bardzo kruche szkło. Nie włożyłabym też do zmywarki szklanych cudeniek ręcznie malowanych. Z domowych sposobów : do mycia kryształów najlepszy denaturat : pięknie wydobywa szlif i blask. I trzeba myć maksymalnie co trzy miesiące, bo kryształy też "umierają". Mówi Ci to kolekcjonerka !

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
'troszkę' mnie tu nie było .
Witam i mam nadzieję, że taka nieobecność już się nie powtórzy ...

Uciekam już od Was, zajrzę wieczorkiem. Muszę do miasta jechać, a że to sobota i ferie, to i autobusy jeżdżą jak chcą : mam o 8.05, a już następny o 14.54. Muszę jeszcze oleje z włosów zmyć : eksperymentuję z olejkiem z kiełków pszenicy}, zwierzyniec i siebie nakarmić.

Pozdrawiam -
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:45   #1862
niby nic
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mirelka, chciałabym tutaj złożyć zamówienie bo już jest dużo chętnych to moze szybko zostanie zamknięte https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886
zamówiłabym podkład, 2 korektory i jakiś cien, bo z tego co widze to musze tak? Zamówiłabym ten http://www.everydayminerals.com/stor...rt-2-shop.html [jest on jedym z tych 4 ostatnich o których pisze organizatorka w zamówieniu]. To wszystko wyniosłoby mnie 30.5$ ze zniżką 16.78$. Po przeliczeniu na PLN przy 1$=3.9z to 65.44zł i w tym jest już wysyłka do Polski tak? Masz jakieś zastrzeżenia do mojego zamówienia? Ja jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o ich składanie u organizatorek
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:00   #1863
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Eeee tam, brązer to brązer - brązowy
Co innego kolorówka cieni, czy nawet róży
ale jeden to taki dalikatne brązowa poświata, drugi to delikatny bronzer, trzeci to ciemniejszy z lekkimi drobinkami a czwarty to istne piekło którym mozna zrobic sobie efekt "ruskiej baby" ale jak się umie to jest sliczny, a ja się "naumiem"

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Niech Ci nigdy w życiu do głowy nie przyjdzie myć kryształów w zmywarce. Wbrew pozorom, to bardzo kruche szkło. Nie włożyłabym też do zmywarki szklanych cudeniek ręcznie malowanych. Z domowych sposobów : do mycia kryształów najlepszy denaturat : pięknie wydobywa szlif i blask. I trzeba myć maksymalnie co trzy miesiące, bo kryształy też "umierają". Mówi Ci to kolekcjonerka !

Witam i mam nadzieję, że taka nieobecność już się nie powtórzy ...

Uciekam już od Was, zajrzę wieczorkiem. Muszę do miasta jechać, a że to sobota i ferie, to i autobusy jeżdżą jak chcą : mam o 8.05, a już następny o 14.54. Muszę jeszcze oleje z włosów zmyć : eksperymentuję z olejkiem z kiełków pszenicy}, zwierzyniec i siebie nakarmić.

Pozdrawiam -
co Ty robiasz w środku nocy

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mirelka, chciałabym tutaj złożyć zamówienie bo już jest dużo chętnych to moze szybko zostanie zamknięte https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886
zamówiłabym podkład, 2 korektory i jakiś cien, bo z tego co widze to musze tak? Zamówiłabym ten http://www.everydayminerals.com/stor...rt-2-shop.html [jest on jedym z tych 4 ostatnich o których pisze organizatorka w zamówieniu]. To wszystko wyniosłoby mnie 30.5$ ze zniżką 16.78$. Po przeliczeniu na PLN przy 1$=3.9z to 65.44zł i w tym jest już wysyłka do Polski tak? Masz jakieś zastrzeżenia do mojego zamówienia? Ja jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o ich składanie u organizatorek
tyle co Ci wyszło razy te 3,9 +6zł wysyłka od organizatorki do Ciebie
jak zrobiłaś błąd w obliczeniach to Cię organizatorka poprawi
i tak musisz dobrac tańszą rzecz

a ja Ci wyślę jeszcze próbke multi-taskinga z naszym zamówieniem dla porównania

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Asia dzięki tym twoim cieniom co do mnie lecą to juz mnie cienie nie kuszą
i za te 30 zł mam tyle cieni co miałabym za 300zł
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:04   #1864
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
ale jeden to taki dalikatne brązowa poświata, drugi to delikatny bronzer, trzeci to ciemniejszy z lekkimi drobinkami a czwarty to istne piekło którym mozna zrobic sobie efekt "ruskiej baby" ale jak się umie to jest sliczny, a ja się "naumiem"

Cytat:
tyle co Ci wyszło razy te 3,9 +6zł wysyłka od organizatorki do Ciebie
jak zrobiłaś błąd w obliczeniach to Cię organizatorka poprawi
i tak musisz dobrac tańszą rzecz

a ja Ci wyślę jeszcze próbke multi-taskinga z naszym zamówieniem dla porównania
No to ok, dzięki bardzo

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:05
Stary 2010-02-27, 11:08   #1865
Finlora
Zakorzenienie

Hej

Sprzątania ciąg dalszy...
Zerwali mnie dziś z łóżka o 7... w sobotę...

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Dzięki za radę, na pewno skorzystam
Mnie się też kryształy podobają tylko trochę dużo tego do mycia

Kasiu, a Ty znowu w środku nocy...

Rany, dziewczyny, skąd Wy tyle kasy na kosmetyki macie?? Nie mówiąc już o ubraniach i innych rzeczach
Teraz muszą być chyba wyjątkowo dobre czasy - ja mogłam sobie pozwolić na zakupy dopiero na studiach kiedy dostałam stypendium

Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:16   #1866
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Rany, dziewczyny, skąd Wy tyle kasy na kosmetyki macie?? Nie mówiąc już o ubraniach i innych rzeczach
Teraz muszą być chyba wyjątkowo dobre czasy - ja mogłam sobie pozwolić na zakupy dopiero na studiach kiedy dostałam stypendium

ale chodzi właśnie o to, ze nie mamy kasy
czego to ja bym nie potrzebowała, a kasy nie ma[COLOR="Silver"]

niby nic a moze zamiast cienia chciałabys na pół smokey eye liner albo black eye liner?
Stary 2010-02-27, 11:16   #1867
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
czego to ja bym nie potrzebowała, a kasy nie ma
Skoro planujesz miesięcznie wydawać ok 8 dych na minerały + ciuchy itd to chyba jednak jest
Stary 2010-02-27, 11:19   #1868
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro planujesz miesięcznie wydawać ok 8 dych na minerały + ciuchy itd to chyba jednak jest
ale 80 zł na minerały i zostaje mi ok 80 zł do 100 zł na inne wydatki w to wliczają się perfumy, jakis ciuszek i np. kino czy jakies wyjscie
ale takie rzeczy jak kremy plus jeszcze ubrania to mama mi kupuje...
ale jakbym chciała to bym samo 200zł na perfumy potrzebowała, ale mnie nie stac
albo lepsze tusze do rzęs, chciałoby się diorka albo clinique, bo te drogeryjne to się po czasie kruszą i często rzęsy sklejają, ale kasy nie ma
Stary 2010-02-27, 11:25   #1869
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
ale 80 zł na minerały i zostaje mi ok 80 zł do 100 zł na inne wydatki w to wliczają się perfumy, jakis ciuszek i np. kino czy jakies wyjscie
ale takie rzeczy jak kremy plus jeszcze ubrania to mama mi kupuje...
ale jakbym chciała to bym samo 200zł na perfumy potrzebowała, ale mnie nie stac
albo lepsze tusze do rzęs, chciałoby się diorka albo clinique, bo te drogeryjne to się po czasie kruszą i często rzęsy sklejają, ale kasy nie ma
Kobieto, własnie o tym mówię. Ja nie wyobrażam sobie wydać 2 stówy na perfumy Albo tusz do rzęs diora w wieku 16 czy 17 lat. Nigdy nie miałam "kieszonkowego" od rodziców, pierwsze zakupy kosmetyczne i ubraniowe zaczęłam robić na studiach mając 200 zł stypendium miesięcznie, z którego musiałam pokryć wydatki na ksero, książki itd. A Ty masz 2 stówy tylko i wyłącznie do swojej dyspozycji, nie mówiąc o tym, że inne rzeczy kupują Ci rodzice i jeszcze mówisz, że nie masz kasy
Stary 2010-02-27, 11:35   #1870
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto, własnie o tym mówię. Ja nie wyobrażam sobie wydać 2 stówy na perfumy Albo tusz do rzęs diora w wieku 16 czy 17 lat. Nigdy nie miałam "kieszonkowego" od rodziców, pierwsze zakupy kosmetyczne i ubraniowe zaczęłam robić na studiach mając 200 zł stypendium miesięcznie, z którego musiałam pokryć wydatki na ksero, książki itd. A Ty masz 2 stówy tylko i wyłącznie do swojej dyspozycji, nie mówiąc o tym, że inne rzeczy kupują Ci rodzice i jeszcze mówisz, że nie masz kasy
a ja sobie wyobrazam wydac 200zł i mam nadzieję, ze jak będę sama na siebie zarabic to będzie mnie stać by do mojej kosmetycznej kolekcji wędrowały tusze i pefumy z wyższej półki
dkoro narazie stać mnie na co mnie stą to czemu miałabym sobie nie kupować
po prostu muszę przystopowac z minerałami, bo ostatnio nie kupiłam sobie nic oprócz mineralów

nie wiem ja wolałabym się w ogóle nie malowac niz isc i kupić jakis podkład za 5 zł
jak mam juz się malować to albo porządnie albo wcale
Stary 2010-02-27, 11:36   #1871
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
czego to ja bym nie potrzebowała, a kasy nie ma[COLOR="Silver"]

niby nic a moze zamiast cienia chciałabys na pół smokey eye liner albo black eye liner?
Ja bardzo chętnie, ale już napisałam na wspólnych zamówieniach. myslisz ze moge edytowac jak jeszcze organizatorka nie przyjeła mojego zamówienia? I jak cos to który? Czym się różnia? ten black jest duzo ciemniejszy? Ja jestem blondynką to nie chce też wyglądać jak panda
Stary 2010-02-27, 11:39   #1872
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie wyobrazam wydac 200zł i mam nadzieję, ze jak będę sama na siebie zarabic to będzie mnie stać by do mojej kosmetycznej kolekcji wędrowały tusze i pefumy z wyższej półki
po prostu muszę przystopowac z minerałami, bo ostatnio nie kupiłam sobie nic oprócz mineralów

nie wiem ja wolałabym się w ogóle nie malowac niz isc i kupić jakis podkład za 5 zł
Pogratulować podejścia do pieniędzy
Myślisz, że dobre jest tylko to co drogie?

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:40
Stary 2010-02-27, 11:44   #1873
Mirelkaaa
Zakorzenienie

mozesz edytowac dopóki nie przyjęła Cię organizatorka
tylko jakbys chciała to zamawiałybyśmy u Olencjaaa, bo ja juz jestem u niej wpisana i nie opłaca mi się brac samego eyelinera u innej organizatorki
to jest do robienia kresek no to chyba czarny, ale nie wiem który obydwa czarne

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Pogratulować podejścia do pieniędzy
Myślisz, że dobre jest tylko to co drogie?
a na co mam wydawac pieniadze?
mieszkania czy samochodu sobie nien kupię, więc skoro mnie stać to czemu nie?
nie mów mi, że ty nie chciałabyś kosmetyków z wyższej półki

nie myslę, ze dobre to tylko drogie, wystarczy spojrzec na kosmetyki mineralne 25 zł kosztuje podkład, który starcza na pół roku

ale jak nie raz widzę, niektóre moje kolezanki czy nawet kolezanki mojej mamy z pokruszonym tuszem i maska na twarzy to wolałabym się w ogole nie malowac

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:46
Stary 2010-02-27, 11:48   #1874
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja z oszczędności i z kieszonkowego z marca przez cały marzec już nic nie kupie z kosmetyków, nawe hula hopa sobie nie kupie tego z masażerami, ale trudno wole mieć ładniejszą cere niż brzuch

Cytat:

Sorry, ale masz coś do podkładów za 5zł Tak poważnie to ja mam z sensiqe za 5zł i jak na taka cene to daje rade i jest jedynym jasnym podkładem z tych tańszych drogeryjnych, narazie znalazłam tylko revlona o takim jasnym odcieniu, ale za taką cene to już sie minerały lepiej opłaca kupic

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mirelka to może innym razem, albo może ktoś inny będzie chętny dobra? Bo już dużo zamieszania, zresztą to kolejna kasa do wydania, a ja i tak już dużo wydałam.
Stary 2010-02-27, 11:53   #1875
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
a na co mam wydawac pieniadze?
mieszkania czy samochodu sobie nien kupię, więc skoro mnie stać to czemu nie?
nie mów mi, że ty nie chciałabyś kosmetyków z wyższej półki

nie myslę, ze dobre to tylko drogie, wystarczy spojrzec na kosmetyki mineralne 25 zł kosztuje podkład, który starcza na pół roku

ale jak nie raz widzę, niektóre moje kolezanki czy nawet kolezanki mojej mamy z pokruszonym tuszem i maska na twarzy to wolałabym się w ogole nie malowac
No cóż, pewnie Cię to zdziwi ale nie, nie chciałabym, dodam nawet, że nie są mi one potrzebne. Tak samo jak ciuchy z markowymi metkami.
Wolę książki.

Nie kupuję górnopółkowych kosmetyków i mimo to nie mam pokruszonego tuszu ani maski na twarzy - nie muszę wydać majątku, żeby ładnie wyglądać.
Stary 2010-02-27, 11:53   #1876
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z oszczędności i z kieszonkowego z marca przez cały marzec już nic nie kupie z kosmetyków, nawe hula hopa sobie nie kupie tego z masażerami, ale trudno wole mieć ładniejszą cere niż brzuch

Sorry, ale masz coś do podkładów za 5zł Tak poważnie to ja mam z sensiqe za 5zł i jak na taka cene to daje rade i jest jedynym jasnym podkładem z tych tańszych drogeryjnych, narazie znalazłam tylko revlona o takim jasnym odcieniu, ale za taką cene to już sie minerały lepiej opłaca kupic

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mirelka to może innym razem, albo może ktoś inny będzie chętny dobra? Bo już dużo zamieszania, zresztą to kolejna kasa do wydania, a ja i tak już dużo wydałam.
z tym 5 zł to byl juz taki przykład ale nie mów, ze nie masz kolezanek które mają na twarzy maske podkładu i najczęściej zaciemnego byle tylko byc pomalowaną?
bo ja juz takie widziałam i jednak "wole bez"

ok nie ma sprawy pytałam, bo dobierasz małą rzecz to zaproponowałam połówkę, ale i tak mi na tym nie zalezy
Stary 2010-02-27, 12:01   #1877
Finlora
Zakorzenienie

No i jeszcze coś - górnopółkowe kosmetyki się nie kruszą, nie rozmazują, nie osypują, nie tworzą maski? To skąd się biorą negatywne recenzje na KWC?
Stary 2010-02-27, 12:07   #1878
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, pewnie Cię to zdziwi ale nie, nie chciałabym, dodam nawet, że nie są mi one potrzebne. Tak samo jak ciuchy z markowymi metkami.
Wolę książki.

Nie kupuję górnopółkowych kosmetyków i mimo to nie mam pokruszonego tuszu ani maski na twarzy - nie muszę wydać majątku, żeby ładnie wyglądać.
no a ja bym chciała i chciałabym pozwlić sobie kiedys na taki luksus

nie powiedziałam, ze uzywając tańszych ksometyków brzydko wyglądasz itd
mnie tez nie stać na wysokopółkowe kosmetyki, ale w makijazu trzeba miec umiar, a nie malowac się byle tylko byc pomalowaną

o do książek dziewczyny na zmierzchowym rozmawiały kiedyś o Harrym Potterze czytała któraś? ja się jakis czas temu wzięłam za niego, bo tak jakos glupio tego nie czytac, ale mam tylko 1 i 3 częśc
1 przeczytałam a 2 nigdzie nie ma

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
No i jeszcze coś - górnopółkowe kosmetyki się nie kruszą, nie rozmazują, nie osypują, nie tworzą maski? To skąd się biorą negatywne recenzje na KWC?
ale czy ja mówię, ze drogie znaczy dobre?
mozna poszukac czegos tanszego i byc zadowolonym, a jak kogos stać to obrac się w wyższej półce i tam snaleźć swoje kwc

a wymieniłam dior i cilique, bo akurat trafiłam na kwc na 2 modele tych tuszy i opinie dziewczyn mi się podobały i to co pisało o efekcie
nie znalazłam wśród tanszych tuszy takiego który za jednym pociągnięciem umaluje mi rzęsy, muszę poprawiac

Czas edycji: 2010-02-27 o 12:09
Stary 2010-02-27, 12:15   #1879
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
z tym 5 zł to byl juz taki przykład ale nie mów, ze nie masz kolezanek które mają na twarzy maske podkładu i najczęściej zaciemnego byle tylko byc pomalowaną?
bo ja juz takie widziałam i jednak "wole bez"

ok nie ma sprawy pytałam, bo dobierasz małą rzecz to zaproponowałam połówkę, ale i tak mi na tym nie zalezy
No wiadomo, ja może nie mam maski ani nie jestem pomarańczowa ale i tak strasznie sie swiece
Do tego eyelinera nie miałabym i tak pędzelka, a cienie to zawsze sie czymś nałoży
Stary 2010-02-27, 12:18   #1880
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo, ja może nie mam maski ani nie jestem pomarańczowa ale i tak strasznie sie swiece
Do tego eyelinera nie miałabym i tak pędzelka, a cienie to zawsze sie czymś nałoży
tez nie mam pędzelka, ale to zawsze pretekst zeby kupic
kiedys i tak będe musiała kupic i nauczyc się malowac ładną kreche
Stary 2010-02-27, 12:19   #1881
niby nic
Zakorzenienie

Ja czytałam harrego, wszystkie części ale w domu mam tylko 1,5,6 i 7 z tym, ze 6 to tak jakby kradziona, bo siostra pozyczyła kiedyś od kolegi, a potem on wyjechał gdzieś na studia i nie ma mu jak oddac
Stary 2010-02-27, 12:25   #1882
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytałam harrego, wszystkie części ale w domu mam tylko 1,5,6 i 7 z tym, ze 6 to tak jakby kradziona, bo siostra pozyczyła kiedyś od kolegi, a potem on wyjechał gdzieś na studia i nie ma mu jak oddac
ja to chyba nigdy nie przeczytam, bo nie mam 2 części
musze pozyczyc od kolezanki, ale rzadko się z nią widuję

idę sprzątać:d
Stary 2010-02-27, 12:30   #1883
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ja to chyba nigdy nie przeczytam, bo nie mam 2 części
musze pozyczyc od kolezanki, ale rzadko się z nią widuję

idę sprzątać:d
Może w bilbliotece sprawdz
Stary 2010-02-27, 13:30   #1884
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może w bilbliotece sprawdz
byłam nie mają, wypozyczone cały czas
Stary 2010-02-27, 13:43   #1885
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
byłam nie mają, wypozyczone cały czas
No to kiepsko. Ja jeszcze nie czytałam 3 i 4 cz. Zmierzchu bo tez nie wiem skad wziac

Dziewczyny, może któraś będzie chętna na połówke korektora minta albo intensive faira? Bo big to aż 25g tak? A 12g to i tak dużo, podejrzewam, ze na bardzo długo starczy.
Mirelka na ile wystarcza Ci ten mint np? Skoro podkład na pół roku to krektor pewnie na jakieś 2 lata
A ten cien co zamówiłam to sampel tak? http://www.everydayminerals.com/store/heart-2-shop.html i ile gram tego tu jest?

Edytowane przez niby nic
Czas edycji: 2010-02-27 o 13:48
Stary 2010-02-27, 13:43   #1886
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Asia dzięki tym twoim cieniom co do mnie lecą to juz mnie cienie nie kuszą
i za te 30 zł mam tyle cieni co miałabym za 300zł
No to super
A mnie już kuszą nowe kolory - tak jak pisałam: fiolety i rozświetlacze jakieś, a ostatnio naszło mnie na taką lajtową zieleń
Tyle, że nie ma zestawu ani jedynek, w którym byłyby wszystkie potrzebne mi kolory
Cytat:
Ja nie mam, dlatego ograniczam: 20 zł na tydzień na wszystkie kosmetyki, no chyba, że to naprawdę coś ekstra, to sobie kupuję raz na ruski rok
No ale u mnie jest tak, że pracuję, a TŻ mnie zachęca do dbania o siebie - więc mam jego błogosławieństwo w tym temacie
Ubrań prawie nie kupuję, naprawdę rzadko mi się zdarza a i to często są duuuuże okazje.
A jak mi się spodoba jakaś ekstra rzecz, jak te bluzki z ebaya, to oszczędzam sukcesywnie i odkładam mniejsze kwoty co miesiąc, tak więc bez szaleństw

Cytat:
Mirelka, rozejrzyj się za tańszymi rozwiązaniami, bo jest ich naprawdę sporo. Ostatnio polecono mi tusz Multi Task [czy coś takiego w nazwie] z Essence i jest naprawdę dobry
A te drogie też wcale nie muszą Ci podpasować

A jak sobie poczytałam składy kremów za 200-300 zł to złapałam się za głowę , taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:00   #1887
Finlora
Zakorzenienie

Witaj Asiu

TŻ ojcem walczą ze zlewem i montażem szafek w kuchni a ja w przerwach w czyszczeniu segmentu (ręce mnie już bolą od tego szorowania) znowu przeglądam sypkie cienie
Mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić tą stronkę z ebaya co ostatnio bo nie mogę znaleźć - fioletów szukam
Stary 2010-02-27, 14:05   #1888
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to kiepsko. Ja jeszcze nie czytałam 3 i 4 cz. Zmierzchu bo tez nie wiem skad wziac

Dziewczyny, może któraś będzie chętna na połówke korektora minta albo intensive faira? Bo big to aż 25g tak? A 12g to i tak dużo, podejrzewam, ze na bardzo długo starczy.
Mirelka na ile wystarcza Ci ten mint np? Skoro podkład na pół roku to krektor pewnie na jakieś 2 lata
A ten cien co zamówiłam to sampel tak? http://www.everydayminerals.com/store/heart-2-shop.html i ile gram tego tu jest?
ja mam wszystkie częsci zmierzchu w domu i kurz zbierają

tego nie jest 25g a 25 ml czyli 5g
u mnie mint idzie w dużych ilościach, jeszcze nie miałam biga to nie wiem, ale 1g nie styknął mi na miesiąc
znowu korektory punktowe starczają na naprawdę dlugo
mam całe opakowania i w ogóle ubytku nie widać
'
o ile ten cień to sampel to ma 1g

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
No to super
A mnie już kuszą nowe kolory - tak jak pisałam: fiolety i rozświetlacze jakieś, a ostatnio naszło mnie na taką lajtową zieleń
Tyle, że nie ma zestawu ani jedynek, w którym byłyby wszystkie potrzebne mi kolory

Ja nie mam, dlatego ograniczam: 20 zł na tydzień na wszystkie kosmetyki, no chyba, że to naprawdę coś ekstra, to sobie kupuję raz na ruski rok
No ale u mnie jest tak, że pracuję, a TŻ mnie zachęca do dbania o siebie - więc mam jego błogosławieństwo w tym temacie
Ubrań prawie nie kupuję, naprawdę rzadko mi się zdarza a i to często są duuuuże okazje.
A jak mi się spodoba jakaś ekstra rzecz, jak te bluzki z ebaya, to oszczędzam sukcesywnie i odkładam mniejsze kwoty co miesiąc, tak więc bez szaleństw

Mirelka, rozejrzyj się za tańszymi rozwiązaniami, bo jest ich naprawdę sporo. Ostatnio polecono mi tusz Multi Task [czy coś takiego w nazwie] z Essence i jest naprawdę dobry
A te drogie też wcale nie muszą Ci podpasować

A jak sobie poczytałam składy kremów za 200-300 zł to złapałam się za głowę , taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom
mnie juz cienie w ogóle nie kuszą, przyjdą te z ebaya a sama w domu mam jeszcze z 10 cieni

czytałam o tym tuszu, w ogole lubie kosmetyki essence, ale obecnie mam zapas tuszy na rok
ale jak dziewczyny zachwycają się jakims tuszem z wyższej połki a potem czyta sie opinie, ze to najlepszy tusz jaki powstał to by się samemu chciało

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

w ogóle ostatnio zaurczył mi lg ku990, ale ten dotykowy ekran to niewygodny

Czas edycji: 2010-02-27 o 14:06
Stary 2010-02-27, 14:09   #1889
paspartu
Wtajemniczenie

Kurcze, jaka dyskusja się tutaj rowzwineła na temat pieniędzy na kosmetyki.
Ja wam powiem od siebie tak, że w słowach Finlory jest sporo prawdy... i to tyle na ten temat

A co do książek to nie pojmuję jak Harrego Pottera czy ten cały Zmierzch mozna uznać za dobre książki.Oczywiście nikogo nie oceniam, są różne gusta..
Stary 2010-02-27, 14:15   #1890
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
Kurcze, jaka dyskusja się tutaj rowzwineła na temat pieniędzy na kosmetyki.
Ja wam powiem od siebie tak, że w słowach Finlory jest sporo prawdy... i to tyle na ten temat

A co do książek to nie pojmuję jak Harrego Pottera czy ten cały Zmierzch mozna uznać za dobre książki.Oczywiście nikogo nie oceniam, są różne gusta..
kazdy lubi cos innego ja lubię książki fantasy

ale i tak moja ulubiona to Romeo i Julia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości