|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cześć !
Cytat:
Niech Ci nigdy w życiu do głowy nie przyjdzie myć kryształów w zmywarce. Wbrew pozorom, to bardzo kruche szkło. Nie włożyłabym też do zmywarki szklanych cudeniek ręcznie malowanych. Z domowych sposobów : do mycia kryształów najlepszy denaturat : pięknie wydobywa szlif i blask. I trzeba myć maksymalnie co trzy miesiące, bo kryształy też "umierają". Mówi Ci to kolekcjonerka ! Witam i mam nadzieję, że taka nieobecność już się nie powtórzy ... Uciekam już od Was, zajrzę wieczorkiem. Muszę do miasta jechać, a że to sobota i ferie, to i autobusy jeżdżą jak chcą : mam o 8.05, a już następny o 14.54. Muszę jeszcze oleje z włosów zmyć : eksperymentuję z olejkiem z kiełków pszenicy}, zwierzyniec i siebie nakarmić. Pozdrawiam - |
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mirelka, chciałabym tutaj złożyć zamówienie bo już jest dużo chętnych to moze szybko zostanie zamknięte https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886zamówiłabym podkład, 2 korektory i jakiś cien, bo z tego co widze to musze tak? Zamówiłabym ten http://www.everydayminerals.com/stor...rt-2-shop.html [jest on jedym z tych 4 ostatnich o których pisze organizatorka w zamówieniu]. To wszystko wyniosłoby mnie 30.5$ ze zniżką 16.78$. Po przeliczeniu na PLN przy 1$=3.9z to 65.44zł i w tym jest już wysyłka do Polski tak? Masz jakieś zastrzeżenia do mojego zamówienia? Ja jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o ich składanie u organizatorek
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jak zrobiłaś błąd w obliczeniach to Cię organizatorka poprawi ![]() i tak musisz dobrac tańszą rzecz a ja Ci wyślę jeszcze próbke multi-taskinga z naszym zamówieniem dla porównania ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Asia dzięki tym twoim cieniom co do mnie lecą to juz mnie cienie nie kuszą i za te 30 zł mam tyle cieni co miałabym za 300zł
|
|||
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-02-27 o 11:05 |
||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sprzątania ciąg dalszy... Zerwali mnie dziś z łóżka o 7... w sobotę... ![]() Cytat:
Mnie się też kryształy podobają tylko trochę dużo tego do mycia ![]() Kasiu, a Ty znowu w środku nocy... ![]() Rany, dziewczyny, skąd Wy tyle kasy na kosmetyki macie?? Nie mówiąc już o ubraniach i innych rzeczach ![]() Teraz muszą być chyba wyjątkowo dobre czasy - ja mogłam sobie pozwolić na zakupy dopiero na studiach kiedy dostałam stypendium ![]() |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czego to ja bym nie potrzebowała, a kasy nie ma [COLOR="Silver"]niby nic a moze zamiast cienia chciałabys na pół smokey eye liner albo black eye liner?
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie rzeczy jak kremy plus jeszcze ubrania to mama mi kupuje... ale jakbym chciała to bym samo 200zł na perfumy potrzebowała, ale mnie nie stac albo lepsze tusze do rzęs, chciałoby się diorka albo clinique, bo te drogeryjne to się po czasie kruszą i często rzęsy sklejają, ale kasy nie ma
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo tusz do rzęs diora w wieku 16 czy 17 lat. Nigdy nie miałam "kieszonkowego" od rodziców, pierwsze zakupy kosmetyczne i ubraniowe zaczęłam robić na studiach mając 200 zł stypendium miesięcznie, z którego musiałam pokryć wydatki na ksero, książki itd. A Ty masz 2 stówy tylko i wyłącznie do swojej dyspozycji, nie mówiąc o tym, że inne rzeczy kupują Ci rodzice i jeszcze mówisz, że nie masz kasy |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dkoro narazie stać mnie na co mnie stą to czemu miałabym sobie nie kupować po prostu muszę przystopowac z minerałami, bo ostatnio nie kupiłam sobie nic oprócz mineralów nie wiem ja wolałabym się w ogóle nie malowac niz isc i kupić jakis podkład za 5 zł jak mam juz się malować to albo porządnie albo wcale
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz, że dobre jest tylko to co drogie? Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-02-27 o 11:40 |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
mozesz edytowac dopóki nie przyjęła Cię organizatorka
tylko jakbys chciała to zamawiałybyśmy u Olencjaaa, bo ja juz jestem u niej wpisana i nie opłaca mi się brac samego eyelinera u innej organizatorki to jest do robienia kresek no to chyba czarny, ale nie wiem który obydwa czarne![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
mieszkania czy samochodu sobie nien kupię, więc skoro mnie stać to czemu nie? nie mów mi, że ty nie chciałabyś kosmetyków z wyższej półki nie myslę, ze dobre to tylko drogie, wystarczy spojrzec na kosmetyki mineralne 25 zł kosztuje podkład, który starcza na pół roku ![]() ale jak nie raz widzę, niektóre moje kolezanki czy nawet kolezanki mojej mamy z pokruszonym tuszem i maska na twarzy to wolałabym się w ogole nie malowac Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-27 o 11:46 |
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez cały marzec już nic nie kupie z kosmetyków, nawe hula hopa sobie nie kupie tego z masażerami, ale trudno wole mieć ładniejszą cere niż brzuch![]() ![]() Cytat:
Tak poważnie to ja mam z sensiqe za 5zł i jak na taka cene to daje rade i jest jedynym jasnym podkładem z tych tańszych drogeryjnych, narazie znalazłam tylko revlona o takim jasnym odcieniu, ale za taką cene to już sie minerały lepiej opłaca kupic---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Mirelka to może innym razem, albo może ktoś inny będzie chętny dobra? Bo już dużo zamieszania, zresztą to kolejna kasa do wydania, a ja i tak już dużo wydałam.
|
||
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę książki. Nie kupuję górnopółkowych kosmetyków i mimo to nie mam pokruszonego tuszu ani maski na twarzy - nie muszę wydać majątku, żeby ładnie wyglądać. |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mów, ze nie masz kolezanek które mają na twarzy maske podkładu i najczęściej zaciemnego byle tylko byc pomalowaną?bo ja juz takie widziałam i jednak "wole bez" ![]() ![]() ok nie ma sprawy pytałam, bo dobierasz małą rzecz to zaproponowałam połówkę, ale i tak mi na tym nie zalezy
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze coś - górnopółkowe kosmetyki się nie kruszą, nie rozmazują, nie osypują, nie tworzą maski? To skąd się biorą negatywne recenzje na KWC?
|
|
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiedziałam, ze uzywając tańszych ksometyków brzydko wyglądasz itd mnie tez nie stać na wysokopółkowe kosmetyki, ale w makijazu trzeba miec umiar, a nie malowac się byle tylko byc pomalowaną _________________ o do książek dziewczyny na zmierzchowym rozmawiały kiedyś o Harrym Potterze czytała któraś? ja się jakis czas temu wzięłam za niego, bo tak jakos glupio tego nie czytac, ale mam tylko 1 i 3 częśc 1 przeczytałam a 2 nigdzie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
mozna poszukac czegos tanszego i byc zadowolonym, a jak kogos stać to obrac się w wyższej półce i tam snaleźć swoje kwc a wymieniłam dior i cilique, bo akurat trafiłam na kwc na 2 modele tych tuszy i opinie dziewczyn mi się podobały i to co pisało o efekcie nie znalazłam wśród tanszych tuszy takiego który za jednym pociągnięciem umaluje mi rzęsy, muszę poprawiac Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-27 o 12:09 |
||
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego eyelinera nie miałabym i tak pędzelka, a cienie to zawsze sie czymś nałoży |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys i tak będe musiała kupic i nauczyc się malowac ładną kreche
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam harrego, wszystkie części
ale w domu mam tylko 1,5,6 i 7 z tym, ze 6 to tak jakby kradziona, bo siostra pozyczyła kiedyś od kolegi, a potem on wyjechał gdzieś na studia i nie ma mu jak oddac
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze pozyczyc od kolezanki, ale rzadko się z nią widuję idę sprzątać:d
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
No to kiepsko. Ja jeszcze nie czytałam 3 i 4 cz. Zmierzchu bo tez nie wiem skad wziac
![]() Dziewczyny, może któraś będzie chętna na połówke korektora minta albo intensive faira? Bo big to aż 25g tak? A 12g to i tak dużo, podejrzewam, ze na bardzo długo starczy. Mirelka na ile wystarcza Ci ten mint np? Skoro podkład na pół roku to krektor pewnie na jakieś 2 lata ![]() A ten cien co zamówiłam to sampel tak? http://www.everydayminerals.com/store/heart-2-shop.html i ile gram tego tu jest?
Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-02-27 o 13:48 |
|
|
|
#1886 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() A mnie już kuszą nowe kolory - tak jak pisałam: fiolety i rozświetlacze jakieś, a ostatnio naszło mnie na taką lajtową zieleń ![]() Tyle, że nie ma zestawu ani jedynek, w którym byłyby wszystkie potrzebne mi kolory ![]() Cytat:
No ale u mnie jest tak, że pracuję, a TŻ mnie zachęca do dbania o siebie - więc mam jego błogosławieństwo w tym temacie Ubrań prawie nie kupuję, naprawdę rzadko mi się zdarza a i to często są duuuuże okazje. A jak mi się spodoba jakaś ekstra rzecz, jak te bluzki z ebaya, to oszczędzam sukcesywnie i odkładam mniejsze kwoty co miesiąc, tak więc bez szaleństw Cytat:
A te drogie też wcale nie muszą Ci podpasować A jak sobie poczytałam składy kremów za 200-300 zł to złapałam się za głowę , taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Asiu
TŻ ojcem walczą ze zlewem i montażem szafek w kuchni a ja w przerwach w czyszczeniu segmentu (ręce mnie już bolą od tego szorowania) znowu przeglądam sypkie cienie ![]() Mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić tą stronkę z ebaya co ostatnio bo nie mogę znaleźć - fioletów szukam
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tego nie jest 25g a 25 ml czyli 5g ![]() u mnie mint idzie w dużych ilościach, jeszcze nie miałam biga to nie wiem, ale 1g nie styknął mi na miesiąc ![]() znowu korektory punktowe starczają na naprawdę dlugo ![]() mam całe opakowania i w ogóle ubytku nie widać ![]() ' o ile ten cień to sampel to ma 1g ![]() Cytat:
![]() czytałam o tym tuszu, w ogole lubie kosmetyki essence, ale obecnie mam zapas tuszy na rok ![]() ale jak dziewczyny zachwycają się jakims tuszem z wyższej połki a potem czyta sie opinie, ze to najlepszy tusz jaki powstał to by się samemu chciało ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- w ogóle ostatnio zaurczył mi lg ku990, ale ten dotykowy ekran to niewygodny
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-27 o 14:06 |
||
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, jaka dyskusja się tutaj rowzwineła na temat pieniędzy na kosmetyki.
![]() Ja wam powiem od siebie tak, że w słowach Finlory jest sporo prawdy... i to tyle na ten temat A co do książek to nie pojmuję jak Harrego Pottera czy ten cały Zmierzch mozna uznać za dobre książki.Oczywiście nikogo nie oceniam, są różne gusta..
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak moja ulubiona to Romeo i Julia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

! 
Masz jakieś zastrzeżenia do mojego zamówienia?