Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 14:17   #1891
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
A co do książek to nie pojmuję jak Harrego Pottera czy ten cały Zmierzch mozna uznać za dobre książki.Oczywiście nikogo nie oceniam, są różne gusta..
Hej
Harrego Pottera nie czytałam i nie zamierzam ale Zmierzch owszem - wszystkie 4 części. Nie powiem, żeby była to literatura "najwyższych lotów" - taka dla nastolatków - ale nie jest takie złe, ostatnia część podobała mi się najbardziej, przez pierwszą ledwo przebrnęłam - ale wiesz dlaczego? Książka sama w sobie jest całkiem niezła, tzn oryginał bo nasze polskie tłumaczenie jest po prostu fatalne i wszystko psuje Swego czasu dużo o tym pisałam
I w ogóle ostatnio zauważyłam wysyp książek o wampirach - chyba jakaś moda nastała czy co Nie ma to jak klasyka Anne Rice Chociaż te nowe też pewnie przeczytam, żeby mieć porównanie

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-02-27 o 14:19
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:24   #1892
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
No to super
A mnie już kuszą nowe kolory - tak jak pisałam: fiolety i rozświetlacze jakieś, a ostatnio naszło mnie na taką lajtową zieleń
Tyle, że nie ma zestawu ani jedynek, w którym byłyby wszystkie potrzebne mi kolory

Ja nie mam, dlatego ograniczam: 20 zł na tydzień na wszystkie kosmetyki, no chyba, że to naprawdę coś ekstra, to sobie kupuję raz na ruski rok
No ale u mnie jest tak, że pracuję, a TŻ mnie zachęca do dbania o siebie - więc mam jego błogosławieństwo w tym temacie
Ubrań prawie nie kupuję, naprawdę rzadko mi się zdarza a i to często są duuuuże okazje.
A jak mi się spodoba jakaś ekstra rzecz, jak te bluzki z ebaya, to oszczędzam sukcesywnie i odkładam mniejsze kwoty co miesiąc, tak więc bez szaleństw

Mirelka, rozejrzyj się za tańszymi rozwiązaniami, bo jest ich naprawdę sporo. Ostatnio polecono mi tusz Multi Task [czy coś takiego w nazwie] z Essence i jest naprawdę dobry
A te drogie też wcale nie muszą Ci podpasować

A jak sobie poczytałam składy kremów za 200-300 zł to złapałam się za głowę , taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom
Ja też ubrań nie kupuje często, no chyba ze jest naprawde jakaś okazja ze moge dorwać bluzke czy torebke za 15zł A tak to jak już nie mam w czym chodzic to ide na zakupy I markowych ubrań też nie mam.

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
ja mam wszystkie częsci zmierzchu w domu i kurz zbierają

tego nie jest 25g a 25 ml czyli 5g
u mnie mint idzie w dużych ilościach, jeszcze nie miałam biga to nie wiem, ale 1g nie styknął mi na miesiąc
znowu korektory punktowe starczają na naprawdę dlugo
mam całe opakowania i w ogóle ubytku nie widać
'
o ile ten cień to sampel to ma 1g

mnie juz cienie w ogóle nie kuszą, przyjdą te z ebaya a sama w domu mam jeszcze z 10 cieni

czytałam o tym tuszu, w ogole lubie kosmetyki essence, ale obecnie mam zapas tuszy na rok
ale jak dziewczyny zachwycają się jakims tuszem z wyższej połki a potem czyta sie opinie, ze to najlepszy tusz jaki powstał to by się samemu chciało

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

w ogóle ostatnio zaurczył mi lg ku990, ale ten dotykowy ekran to niewygodny
Aaaa bo mnie zmyliło allegro tam pisali ze 25g A to minta w takim razie nie dziele, bo ja tez bede sporo używać pewnie. Ale jakby któraś była chętna na intensiva to chętnie się podziele
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:25   #1893
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
ale i tak moja ulubiona to Romeo i Julia
Ja tak nie mam z żadną rzeczą, ze jest moją ulubioną... np nie potarfię dwa razy przeczytac tej samej książki albo zobaczyć tego samego filmu
Stary 2010-02-27, 14:31   #1894
Mirelkaaa
Zakorzenienie

na allegro pisali, ze 25 ml

ze zmierzchu mi znowu najmniej podobała się ostatnia
najbardziej 1 i 2

a trzecia to tez już taka sielanka była

tak samo intruz jak dla mnie to zmierzch bez wampirów
męczyłam się nad tą książką
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:34   #1895
niby nic
Zakorzenienie

Paspartu, ja powiem szczerze ze wole przeczytać Harrego czy Zmierzch [ale mnie on nie zachwycił, ot poprostu zwykła 'lekka książka] niż np. lektury szkolne typu Pan Tadeusz, Potop czy wszystko inne co zalicza się do klasyków naszej polskiej literatury i które jak to Kasia kiedyś napisała, ze chcąć nazwywać się wykształconym człowiekiem należy znać. O ile dobrze to zapamiętałam Ja przyznam się, ze nie czytałam tego i w najbliższej przyszłości nie zamierzam, bo czytanie powinno być czynnością relaksującą i sprawiającą przyjemność, a w tym przypadku tak nie jest u mnie Ale wiem, ze istnieją jeszcze inne książki z tych 'ambitniejszych' które nie są lekturami

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Hej
Harrego Pottera nie czytałam i nie zamierzam ale Zmierzch owszem - wszystkie 4 części. Nie powiem, żeby była to literatura "najwyższych lotów" - taka dla nastolatków - ale nie jest takie złe, ostatnia część podobała mi się najbardziej, przez pierwszą ledwo przebrnęłam - ale wiesz dlaczego? Książka sama w sobie jest całkiem niezła, tzn oryginał bo nasze polskie tłumaczenie jest po prostu fatalne i wszystko psuje Swego czasu dużo o tym pisałam
I w ogóle ostatnio zauważyłam wysyp książek o wampirach - chyba jakaś moda nastała czy co Nie ma to jak klasyka Anne Rice Chociaż te nowe też pewnie przeczytam, żeby mieć porównanie
Byłam pewna ze nie przeczytasz pozostałych cześci, po tym co pisałaś na temat pierwszej
Stary 2010-02-27, 14:35   #1896
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak nie mam z żadną rzeczą, ze jest moją ulubioną... np nie potarfię dwa razy przeczytac tej samej książki albo zobaczyć tego samego filmu
Wyobraź sobie ile razy oglądałam Miasto Aniołów
A z książek to chyba najwięcej razy czytałam My, dzieci z dworca Zoo

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Byłam pewna ze nie przeczytasz pozostałych cześci, po tym co pisałaś na temat pierwszej
Byłam twarda, dałam radę

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-02-27 o 14:36
Stary 2010-02-27, 14:36   #1897
niby nic
Zakorzenienie

Mirelka to widocznie troszke niedowidze :P
Stary 2010-02-27, 14:43   #1898
Mirelkaaa
Zakorzenienie

niby nic ja tez nie lubię lektur jedyną jaką sie zaczytywałam to właśnie Romeo i Julia po czym nauczycielka nawet jej nie przerobiła

czemu lekturami nie są książki taki jak wichrowe wzgórza
Stary 2010-02-27, 14:46   #1899
paspartu
Wtajemniczenie

Niby nic, biblioteki i księgarnie są duże... jest tam setki książek, ktore naprawdę są godne polecenia. Co do Pana Tadeusza to też nie przeczytałam, co prawda nie miałam możliwości, bo gdy klsa przerabiała ja akurat leżałam w szpitalu, ale generalnie książki typu Krzyżacy nie są dla mnie.
Ja uwielbiam ksiażki z życia wzięte... opowieści o narkomanii, alhoholiźmie, anoreksji i wszelkiego rodzaju problemach... Coelha bardzo lubię, mimo że już troszeczkę przereklamowany. Ostnio nawet za poezję się wziełam (sama w to nie wierzę )
Genaralnie to uwielbiam odnajdywać w postaciach z książki siebie...
Stary 2010-02-27, 14:50   #1900
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Witaj Asiu
Mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić tą stronkę z ebaya co ostatnio bo nie mogę znaleźć - fioletów szukam
Cześć Aga
http://stores.shop.ebay.pl/Gracewolf...34Q2ec0Q2em322

Cytat:
Hej
Moda, moda
Cytat:
Ja też ubrań nie kupuje często, no chyba ze jest naprawde jakaś okazja ze moge dorwać bluzke czy torebke za 15zł A tak to jak już nie mam w czym chodzic to ide na zakupy I markowych ubrań też nie mam.
Ja kiedyś z markowych to tylko spodnie.
Teraz to już nic markowego chyba nie mam
I generalnie nie podobają mi się raczej te ubrania.
Cytat:
A ja czasem czytam dwa razy tą samą, bo... nawet nie wiem, że to ta sam
Szybko zapominam treść, a potem w trakcie czytania dopada mnie myśl "czy ja już tego gdzieś nie widziałam?"
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich książek, część jest bardzo charakterystyczna, niemniej jednak zdarzyło się kila razy

Cytat:
Paspartu, ja powiem szczerze ze wole przeczytać Harrego czy Zmierzch [ale mnie on nie zachwycił, ot poprostu zwykła 'lekka książka] niż np. lektury szkolne typu Pan Tadeusz, Potop czy wszystko inne co zalicza się do klasyków naszej polskiej literatury i które jak to Kasia kiedyś napisała, ze chcąć nazwywać się wykształconym człowiekiem należy znać. O ile dobrze to zapamiętałam Ja przyznam się, ze nie czytałam tego i w najbliższej przyszłości nie zamierzam, bo czytanie powinno być czynnością relaksującą i sprawiającą przyjemność, a w tym przypadku tak nie jest u mnie Ale wiem, ze istnieją jeszcze inne książki z tych 'ambitniejszych' które nie są lekturami
Słyszałam kiedyś opinię od nauczyciela-polonisty, że w kanonie lektur powinien znaleźć się "Pan Lodowego Ogrodu". Jestem za
W sumie, jakby nie patrzeć, literatura również idzie naprzód, więc nie tylko "historyczni" autorzy powinni się liczyć.
A o ileż większa radość byłaby przy czytaniu takich lektur

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:52   #1901
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam ksiażki z życia wzięte... opowieści o narkomanii, alhoholiźmie, anoreksji i wszelkiego rodzaju problemach...
To tak jak ja Jak napisałam wczesniej moją ukochaną książką sa My, dzieci z dworca Zoo - pierwszy raz przeczytałam jak miałam 12-13 lat a jak miałam 15 dostałam w prezencie. Ale nie tylko bo fantasy kocham - wszelkie baśniowe stwory, smoki, elfy itd
Stary 2010-02-27, 14:55   #1902
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak ja Jak napisałam wczesniej moją ukochaną książką sa My, dzieci z dworca Zoo - pierwszy raz przeczytałam jak miałam 12-13 lat a jak miałam 15 dostałam w prezencie. Ale nie tylko bo fantasy kocham - wszelkie baśniowe stwory, smoki, elfy itd
Tak, ta książka jest dobra, ale mnie bardziej od dzieci z dworca podobał się Pamiętnik Narkomanki. Generalnie pani Rosiek jest bardzo specyficzną pisarką, lubię ją.
Stary 2010-02-27, 15:25   #1903
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Niby nic, biblioteki i księgarnie są duże... jest tam setki książek, ktore naprawdę są godne polecenia. Co do Pana Tadeusza to też nie przeczytałam, co prawda nie miałam możliwości, bo gdy klsa przerabiała ja akurat leżałam w szpitalu, ale generalnie książki typu Krzyżacy nie są dla mnie.
Ja uwielbiam ksiażki z życia wzięte... opowieści o narkomanii, alhoholiźmie, anoreksji i wszelkiego rodzaju problemach... Coelha bardzo lubię, mimo że już troszeczkę przereklamowany. Ostnio nawet za poezję się wziełam (sama w to nie wierzę )
Ja też lubie z życia wzięte, o 'normalnych' problemach, w tym bardzo lubie książki o II wojnie światowej, albo podróżnicze. Fantastyke też lubie, ale poezja, rozterki bohaterów romantycznych, jakieś przemyślenia filozoficzne lub pseudofilozoficzne itp to zdecydowanie nie dla mnie

Cytat:
Cześć Aga
http://stores.shop.ebay.pl/Gracewolf...34Q2ec0Q2em322

Moda, moda

Ja kiedyś z markowych to tylko spodnie.
Teraz to już nic markowego chyba nie mam
I generalnie nie podobają mi się raczej te ubrania.

A ja czasem czytam dwa razy tą samą, bo... nawet nie wiem, że to ta sam
Szybko zapominam treść, a potem w trakcie czytania dopada mnie myśl "czy ja już tego gdzieś nie widziałam?"
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich książek, część jest bardzo charakterystyczna, niemniej jednak zdarzyło się kila razy

Słyszałam kiedyś opinię od nauczyciela-polonisty, że w kanonie lektur powinien znaleźć się "Pan Lodowego Ogrodu". Jestem za
W sumie, jakby nie patrzeć, literatura również idzie naprzód, więc nie tylko "historyczni" autorzy powinni się liczyć.
A o ileż większa radość byłaby przy czytaniu takich lektur
Na takie lektury pewnie nie było by czasu, biorąc pod uwage ze wszystko omawia sie epokami więc czasy współczesne to chyba tuż przed maturą by pewnie zaczeli omawiać Co innego jakby wyrzucić część lektur, ale nie sądze ze było by to możliwe

Ja tak naprawde nie wiem czy chociaż jedna lektura mnie zachwyciła, chociaż w sumie też nie wiem czy przeczytałam jakąś do konca w ogóle, bo wszystko przerabia sie strasznie szybko i ledwo sie skonczy [albo i nie] jedną czytać a już kolejną zaczyna sie omawiać. Ale wiem ze musze wypozyczyc i przeczytać do konca Mistrza i Małgorzate i Imie Rózy, bo ich też nie skończyłam. Z tym, ze to akurat lektury dodatkowe, nie znajdujące sie w kanonie
Stary 2010-02-27, 19:36   #1904
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Karolina wyslij mi na PW Twój adres żebym już miałas do wysyłki EDM
Stary 2010-02-27, 19:38   #1905
paspartu
Wtajemniczenie

Mnie z lektur jako książka podobały się Dzieci z Bulerbyn (tak to się pisało?) i Mały Książę. Inne albo były kompletnie nie interesujące, ale miały fajne przesłanie, ale sposób w jakim były pisane był nie fajny
Stary 2010-02-27, 19:58   #1906
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Asia, Karolina z tego co zostało z EDM powinno starczyć na priorytet
wysyłke chcecie priorytetem czy zwrot na konto?
Stary 2010-02-27, 20:07   #1907
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Nie mam nic przeciwko priorytetowi

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:11   #1908
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ok

ja jeszcze nie mam zamówienia, ale pytam żeby potem nie było zamieszania i od razu wysłać
Stary 2010-02-27, 22:35   #1909
Lanessa
Zadomowienie

Polka wygrala z Norwezka!

Justyna 1!!!
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 23:07   #1910
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Polka wygrala z Norwezka!

Justyna 1!!!
widziałam
Stary 2010-02-28, 04:20   #1911
Heroldin
Zakorzenienie

Dzień dobry przy Świętej Niedzieli !

Ano Dziewczyny : "kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje.".
To i ja czekam, a może ...

Cytat:
chciałoby się diorka albo clinique, bo te drogeryjne to się po czasie kruszą i często rzęsy sklejają
Wierz mi - te górnopółkowe często jeszcze bardziej się kruszą i rzęsy sklejają.

Cytat:
Ty masz 2 stówy tylko i wyłącznie do swojej dyspozycji, nie mówiąc o tym, że inne rzeczy kupują Ci rodzice i jeszcze mówisz, że nie masz kasy
Ja też uważam, ze to dość pokaźna kwota. Można poszaleć !

Cytat:
ja wolałabym się w ogóle nie malowac niz isc i kupić jakis podkład za 5 zł
jak mam juz się malować to albo porządnie albo wcale
Kosmetykami z najniższej półki też można się "porządnie" pomalować . Zgadzam się jednak z Twoimi słowami . Byłoby bardzo dobrze, żeby więcej nastolatek miało takie poglądy. Nie chodziłyby np. do szkoły z kabaretowymi makijażami.

Cytat:
nie muszę wydać majątku, żeby ładnie wyglądać.
Boś Ty ładną jest i basta !

Cytat:
ale nie mów, ze nie masz kolezanek które mają na twarzy maske podkładu i najczęściej zaciemnego byle tylko byc pomalowaną?
Ale to już "inna para kaloszy" !

Cytat:
w makijazu trzeba miec umiar, a nie malowac się byle tylko byc pomalowaną

a wymieniłam dior i cilique, bo akurat trafiłam na kwc na 2 modele tych tuszy i opinie dziewczyn mi się podobały i to co pisało o efekcie
nie znalazłam wśród tanszych tuszy takiego który za jednym pociągnięciem umaluje mi rzęsy
To po co Ci tyle mineralnych kosmetyków ?! {żartuję !!!}

Ja w tych górnopółkowych też takiego - jak do tej pory - nie znalazłam. I nie wierz we wszystko co jest napisane.

Cytat:
A jak sobie poczytałam składy kremów za 200-300 zł to złapałam się za głowę , taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom
Dobrze Dziołszka prawi ! Dobrze ! Czego ja już nie próbowałam ... No może poza - La Prairie ! I jakoś cudów się nie doczekałam. Wręcz przeciwnie - lista składników na dwie strony, a w opakowaniu badziewie !

Cytat:
"Mam" parę książek i filmów, do których parokrotnie wracałam i "mam" takie dwie książki, które już chyba znam na pamięć i jeszcze się nimi nie nasyciłam.

Cytat:
powiem szczerze ze wole przeczytać Harrego czy Zmierzch niż np. lektury szkolne typu Pan Tadeusz, Potop czy wszystko inne co zalicza się do klasyków naszej polskiej literatury i które jak to Kasia kiedyś napisała, ze chcąć nazwywać się wykształconym człowiekiem należy znać.
Jeśli tak napisałam, to się przejęzyczyłam . Miałam na myśli : kulturalnym człowiekiem. U wielu osób wykształcenie nie idzie w parze z kulturą. Niestety ...
Osobiście nie zaliczę do grona osób kulturalnych kogoś, kto nie czytał np. Hemingway'a, nie słyszał Edith Piaf , nie oglądał "Śniadania u Tiffany'ego" czy "Casablanki". Sama też bardzo lubię czytać kryminały i Niziurskiego.

Cytat:
Ja uwielbiam ksiażki z życia wzięte... opowieści o narkomanii, alhoholiźmie, anoreksji i wszelkiego rodzaju problemach...
Nie żartuj ! Takiej Cię nie znałam !!!
Oczywiście : żartuję.

Oglądałam wczoraj na bazarze cienie {u mnie po 7.50} : sypkie i prasowane. Widocznie na mojej prowincji nie ma nimi zainteresowania, bo w ofercie sprzedawca miał 4 kolory sypkich i 3 prasowanych.
Zagłębię się teraz w stronkę ebay'a.
Miłej niedzieli.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 09:38   #1912
Mirelkaaa
Zakorzenienie

ale ja mam ostatnio ochotę na ten tusz, ma fajne opinie na kwc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...ydluzajacy.htm

a mineralnych kosmetyków mi potrzebne tyle, bo to już uzależnienie a dziewczyny ostrzegały, że tak będzie (nie wierzyłam) no i jeszcze mam całe życie na zużycie ich bez dbania o datę ważności

a ja nawet "casablanki nie widziałam" w żadnej wypożyczalni nie maja, a na internecie też nie mogę znaleźć, a nieraz chciałam zobaczyć
Stary 2010-02-28, 10:29   #1913
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina wyslij mi na PW Twój adres żebym już miałas do wysyłki EDM
Ok

Cytat:
Ja też

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Dzień dobry przy Świętej Niedzieli !

Wierz mi - te górnopółkowe często jeszcze bardziej się kruszą i rzęsy sklejają.

Ja też uważam, ze to dość pokaźna kwota. Można poszaleć !

Kosmetykami z najniższej półki też można się "porządnie" pomalować . Zgadzam się jednak z Twoimi słowami . Byłoby bardzo dobrze, żeby więcej nastolatek miało takie poglądy. Nie chodziłyby np. do szkoły z kabaretowymi makijażami.

Ale to już "inna para kaloszy" !

To po co Ci tyle mineralnych kosmetyków ?! {żartuję !!!}

Ja w tych górnopółkowych też takiego - jak do tej pory - nie znalazłam. I nie wierz we wszystko co jest napisane.

Dobrze Dziołszka prawi ! Dobrze ! Czego ja już nie próbowałam ... No może poza - La Prairie ! I jakoś cudów się nie doczekałam. Wręcz przeciwnie - lista składników na dwie strony, a w opakowaniu badziewie !

"Mam" parę książek i filmów, do których parokrotnie wracałam i "mam" takie dwie książki, które już chyba znam na pamięć i jeszcze się nimi nie nasyciłam.

Jeśli tak napisałam, to się przejęzyczyłam . Miałam na myśli : kulturalnym człowiekiem. U wielu osób wykształcenie nie idzie w parze z kulturą. Niestety ...
Osobiście nie zaliczę do grona osób kulturalnych kogoś, kto nie czytał np. Hemingway'a, nie słyszał Edith Piaf , nie oglądał "Śniadania u Tiffany'ego" czy "Casablanki". Sama też bardzo lubię czytać kryminały i Niziurskiego.

Nie żartuj ! Takiej Cię nie znałam !!!
Oczywiście : żartuję.

Oglądałam wczoraj na bazarze cienie {u mnie po 7.50} : sypkie i prasowane. Widocznie na mojej prowincji nie ma nimi zainteresowania, bo w ofercie sprzedawca miał 4 kolory sypkich i 3 prasowanych.
Zagłębię się teraz w stronkę ebay'a.
Miłej niedzieli.
Tak, chodziło o kulturalnego człowieka Dlatego napisałam, ze o ile dobrze pamiętam
Stary 2010-02-28, 11:17   #1914
Finlora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
A ja znam inaczej "Kto rano wstaje ten chodzi niewyspany"

Cytat:
Niekoniecznie się z Tobą zgodzę ale dzięki

Wprawdzie dziś niedziela ale też działamy, jeszcze się okazało, że kanalizację w łazience trzeba rozebrać bo coś jest nie tak
Stary 2010-02-28, 13:01   #1915
paspartu
Wtajemniczenie

Herodlin, ja jestem nastolatką (nienawidzę tego słowa, wg mnie określa człowieka głupiego i niedojrzałego- zazwyczaj) i maluję się codziennie (podkład, puder), no chyba że w domu siedzę... a to nie dlatego, ze chcę udawać kogoś straszego czy coś... po prostu mam problemy z cerą i bez zmatowienia i zakrycia syfów wyglądam nienajlepiej (zabrzmiało tak, jakbym z makijażem wyglądała dobrze, a to wielki błąd )

Generalnie to dziś bardzo marudna jestem i gryzę, więc najlepiej ode mnie z daleka Dla waszego dobra, oczywiście
Stary 2010-02-28, 13:03   #1916
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Niekoniecznie się z Tobą zgodzę ale dzięki

Wprawdzie dziś niedziela ale też działamy, jeszcze się okazało, że kanalizację w łazience trzeba rozebrać bo coś jest nie tak
Hej

Jak już mieszkanie będzie zrobione to wstawisz jakieś fotki, prawda?
Stary 2010-02-28, 13:17   #1917
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Jak już mieszkanie będzie zrobione to wstawisz jakieś fotki, prawda?
Jak już będzie zrobione to wstawię Ale na to jeszcze sobie poczekasz Muszę zrobić zdjęcie mojej czerwonej ściany w dużym pokoju - uparłam się i mam - taka ciemno czerwona W połączeniu z jasnym pomarańczem, żeby za ciemno w pokoju nie było
Trzeba powiedzieć, że na pewno jest kolorowo

Paspartu, nie gryź ludzi - jeszcze Ci coś między zębami utknie i będzie potrzebny stomatolog - a chyba nikt go nie lubi
Stary 2010-02-28, 20:20   #1918
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już będzie zrobione to wstawię Ale na to jeszcze sobie poczekasz Muszę zrobić zdjęcie mojej czerwonej ściany w dużym pokoju - uparłam się i mam - taka ciemno czerwona W połączeniu z jasnym pomarańczem, żeby za ciemno w pokoju nie było
Trzeba powiedzieć, że na pewno jest kolorowo

Paspartu, nie gryź ludzi - jeszcze Ci coś między zębami utknie i będzie potrzebny stomatolog - a chyba nikt go nie lubi
Poczekam, spokojnie
Stary 2010-03-01, 05:08   #1919
Heroldin
Zakorzenienie

Witam !

Ale u mnie wieje ! Niedobrze, bo ten kierunek wiatru źle wróży. Chyba zima nas tak na dobre jeszcze nie opuściła.
A ja tak już się cieszyłam ...

Cytat:
Ktoś bardzo mądry to powiedział . Często taka bardziej kołowata jestem. "Zapikuję" sobie dzisiaj koło południa "Czarne chmury". Będzie szansa, na drzemkę.

Cytat:
jestem nastolatką (nienawidzę tego słowa, wg mnie określa człowieka głupiego i niedojrzałego- zazwyczaj) i maluję się codziennie (podkład, puder), no chyba że w domu siedzę... a to nie dlatego, ze chcę udawać kogoś straszego czy coś... po prostu mam problemy z cerą i bez zmatowienia i zakrycia syfów wyglądam nienajlepiej (zabrzmiało tak, jakbym z makijażem wyglądała dobrze, a to wielki błąd
Nie masz racji - "nastolatka " {dawniej : podlotek} - to osoba zaliczana do kategorii społecznej :młodzież; osoba mająca ...naście lat.
W swoim życiu spotkałam wiele mądrych i dojrzałych {psychicznie i uczuciowo} nastolatek . Chociaż też często wiek psychiczny nie jest w stanie nadążyć za wiekiem fizycznym.
Co do makijażowania, miałam na myśli wypowiedź "naszej" szefowej od minerałków, która znakomicie to ujęła : wiele dziewczyn jest "pomalowanych", a nie "umalowanych".

Mirelkaaa - nie zapomnij o mnie, jak będziesz pędzelki do minerałków zamawiała.

Pozdrawiam
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:19   #1920
Finlora
Zakorzenienie

Hej

U mnie to samo co zwykle przez ostatni tydzień - sprzątanie i wizaż

Już tydzień urlopu mi minął, strasznie szybko
Dobrze, że jest jeszcze ten tydzień
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości