|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
![]() Harrego Pottera nie czytałam i nie zamierzam ale Zmierzch owszem - wszystkie 4 części. Nie powiem, żeby była to literatura "najwyższych lotów" - taka dla nastolatków - ale nie jest takie złe, ostatnia część podobała mi się najbardziej, przez pierwszą ledwo przebrnęłam - ale wiesz dlaczego? Książka sama w sobie jest całkiem niezła, tzn oryginał bo nasze polskie tłumaczenie jest po prostu fatalne i wszystko psuje ![]() I w ogóle ostatnio zauważyłam wysyp książek o wampirach - chyba jakaś moda nastała czy co Nie ma to jak klasyka Anne Rice ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-02-27 o 14:19 |
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to jak już nie mam w czym chodzic to ide na zakupy I markowych ubrań też nie mam.Cytat:
A to minta w takim razie nie dziele, bo ja tez bede sporo używać pewnie. Ale jakby któraś była chętna na intensiva to chętnie się podziele |
||
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak nie mam z żadną rzeczą, ze jest moją ulubioną... np nie potarfię dwa razy przeczytac tej samej książki albo zobaczyć tego samego filmu
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro pisali, ze 25 ml
![]() ze zmierzchu mi znowu najmniej podobała się ostatnia ![]() najbardziej 1 i 2 ![]() a trzecia to tez już taka sielanka była tak samo intruz jak dla mnie to zmierzch bez wampirów męczyłam się nad tą książką |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Paspartu, ja powiem szczerze ze wole przeczytać Harrego czy Zmierzch [ale mnie on nie zachwycił, ot poprostu zwykła 'lekka książka] niż np. lektury szkolne typu Pan Tadeusz, Potop czy wszystko inne co zalicza się do klasyków naszej polskiej literatury i które jak to Kasia kiedyś napisała, ze chcąć nazwywać się wykształconym człowiekiem należy znać. O ile dobrze to zapamiętałam
Ja przyznam się, ze nie czytałam tego i w najbliższej przyszłości nie zamierzam, bo czytanie powinno być czynnością relaksującą i sprawiającą przyjemność, a w tym przypadku tak nie jest u mnie Ale wiem, ze istnieją jeszcze inne książki z tych 'ambitniejszych' które nie są lekturami ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z książek to chyba najwięcej razy czytałam My, dzieci z dworca Zoo ![]() Cytat:
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-02-27 o 14:36 |
||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Mirelka to widocznie troszke niedowidze :P
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
niby nic ja tez nie lubię lektur jedyną jaką sie zaczytywałam to właśnie Romeo i Julia po czym nauczycielka nawet jej nie przerobiła
czemu lekturami nie są książki taki jak wichrowe wzgórza
|
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby nic, biblioteki i księgarnie są duże... jest tam setki książek, ktore naprawdę są godne polecenia. Co do Pana Tadeusza to też nie przeczytałam, co prawda nie miałam możliwości, bo gdy klsa przerabiała ja akurat leżałam w szpitalu, ale generalnie książki typu Krzyżacy nie są dla mnie.
Ja uwielbiam ksiażki z życia wzięte... opowieści o narkomanii, alhoholiźmie, anoreksji i wszelkiego rodzaju problemach... Coelha bardzo lubię, mimo że już troszeczkę przereklamowany. Ostnio nawet za poezję się wziełam (sama w to nie wierzę )Genaralnie to uwielbiam odnajdywać w postaciach z książki siebie...
|
#1900 | |||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() http://stores.shop.ebay.pl/Gracewolf...34Q2ec0Q2em322 Cytat:
Cytat:
Teraz to już nic markowego chyba nie mam ![]() I generalnie nie podobają mi się raczej te ubrania. Cytat:
Szybko zapominam treść, a potem w trakcie czytania dopada mnie myśl "czy ja już tego gdzieś nie widziałam?" Oczywiście nie dotyczy to wszystkich książek, część jest bardzo charakterystyczna, niemniej jednak zdarzyło się kila razy ![]() Cytat:
![]() W sumie, jakby nie patrzeć, literatura również idzie naprzód, więc nie tylko "historyczni" autorzy powinni się liczyć. A o ileż większa radość byłaby przy czytaniu takich lektur
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itp to zdecydowanie nie dla mnie Cytat:
Co innego jakby wyrzucić część lektur, ale nie sądze ze było by to możliwe![]() Ja tak naprawde nie wiem czy chociaż jedna lektura mnie zachwyciła, chociaż w sumie też nie wiem czy przeczytałam jakąś do konca w ogóle, bo wszystko przerabia sie strasznie szybko i ledwo sie skonczy [albo i nie] jedną czytać a już kolejną zaczyna sie omawiać. Ale wiem ze musze wypozyczyc i przeczytać do konca Mistrza i Małgorzate i Imie Rózy, bo ich też nie skończyłam. Z tym, ze to akurat lektury dodatkowe, nie znajdujące sie w kanonie
|
||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina wyslij mi na PW Twój adres żebym już miałas do wysyłki EDM
|
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie z lektur jako książka podobały się Dzieci z Bulerbyn (tak to się pisało?) i Mały Książę. Inne albo były kompletnie nie interesujące, ale miały fajne przesłanie, ale sposób w jakim były pisane był nie fajny
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, Karolina z tego co zostało z EDM powinno starczyć na priorytet
wysyłke chcecie priorytetem czy zwrot na konto? |
|
|
|
#1907 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Nie mam nic przeciwko priorytetowi
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Polka wygrala z Norwezka!
Justyna 1!!! |
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1911 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry przy Świętej Niedzieli !
Ano Dziewczyny : "kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje.". To i ja czekam, a może ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Zgadzam się jednak z Twoimi słowami . Byłoby bardzo dobrze, żeby więcej nastolatek miało takie poglądy. Nie chodziłyby np. do szkoły z kabaretowymi makijażami. Boś Ty ładną jest i basta ! Cytat:
Cytat:
!!!}Ja w tych górnopółkowych też takiego - jak do tej pory - nie znalazłam. I nie wierz we wszystko co jest napisane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Osobiście nie zaliczę do grona osób kulturalnych kogoś, kto nie czytał np. Hemingway'a, nie słyszał Edith Piaf , nie oglądał "Śniadania u Tiffany'ego" czy "Casablanki". Sama też bardzo lubię czytać kryminały i Niziurskiego. Cytat:
Oczywiście : żartuję. Oglądałam wczoraj na bazarze cienie {u mnie po 7.50} : sypkie i prasowane. Widocznie na mojej prowincji nie ma nimi zainteresowania, bo w ofercie sprzedawca miał 4 kolory sypkich i 3 prasowanych. Zagłębię się teraz w stronkę ebay'a. Miłej niedzieli. |
|||||||||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja mam ostatnio ochotę na ten tusz, ma fajne opinie na kwc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...ydluzajacy.htm a mineralnych kosmetyków mi potrzebne tyle, bo to już uzależnienie a dziewczyny ostrzegały, że tak będzie (nie wierzyłam) no i jeszcze mam całe życie na zużycie ich bez dbania o datę ważności![]() a ja nawet "casablanki nie widziałam" w żadnej wypożyczalni nie maja, a na internecie też nie mogę znaleźć, a nieraz chciałam zobaczyć |
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Ja też Cytat:
Dlatego napisałam, ze o ile dobrze pamiętam
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Niekoniecznie się z Tobą zgodzę ale dzięki Wprawdzie dziś niedziela ale też działamy, jeszcze się okazało, że kanalizację w łazience trzeba rozebrać bo coś jest nie tak ![]() |
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Herodlin, ja jestem nastolatką (nienawidzę tego słowa, wg mnie określa człowieka głupiego i niedojrzałego- zazwyczaj) i maluję się codziennie (podkład, puder), no chyba że w domu siedzę... a to nie dlatego, ze chcę udawać kogoś straszego czy coś... po prostu mam problemy z cerą i bez zmatowienia i zakrycia syfów wyglądam nienajlepiej (zabrzmiało tak, jakbym z makijażem wyglądała dobrze, a to wielki błąd
Generalnie to dziś bardzo marudna jestem i gryzę, więc najlepiej ode mnie z daleka Dla waszego dobra, oczywiście
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mieszkanie będzie zrobione to wstawisz jakieś fotki, prawda?
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę zrobić zdjęcie mojej czerwonej ściany w dużym pokoju - uparłam się i mam - taka ciemno czerwona W połączeniu z jasnym pomarańczem, żeby za ciemno w pokoju nie było ![]() Trzeba powiedzieć, że na pewno jest kolorowo ![]() Paspartu, nie gryź ludzi - jeszcze Ci coś między zębami utknie i będzie potrzebny stomatolog - a chyba nikt go nie lubi ![]() |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
Ale u mnie wieje ! Niedobrze, bo ten kierunek wiatru źle wróży. Chyba zima nas tak na dobre jeszcze nie opuściła. A ja tak już się cieszyłam ... Ktoś bardzo mądry to powiedział . Często taka bardziej kołowata jestem. "Zapikuję" sobie dzisiaj koło południa "Czarne chmury". Będzie szansa, na drzemkę. ![]() Cytat:
W swoim życiu spotkałam wiele mądrych i dojrzałych {psychicznie i uczuciowo} nastolatek . Chociaż też często wiek psychiczny nie jest w stanie nadążyć za wiekiem fizycznym. Co do makijażowania, miałam na myśli wypowiedź "naszej" szefowej od minerałków, która znakomicie to ujęła : wiele dziewczyn jest "pomalowanych", a nie "umalowanych". Mirelkaaa - nie zapomnij o mnie, jak będziesz pędzelki do minerałków zamawiała. ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie to samo co zwykle przez ostatni tydzień - sprzątanie i wizaż ![]() Już tydzień urlopu mi minął, strasznie szybko ![]() Dobrze, że jest jeszcze ten tydzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Nie ma to jak klasyka Anne Rice 

, taki Chanel albo Estee Lauder do pięt nie sięga naszym tanim, rodzimym kosmetykom 

no i jeszcze mam całe życie na zużycie ich bez dbania o datę ważności
Dla waszego dobra, oczywiście