Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 13:39   #3361
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

a ja mam działkę od tamtego roku

Wzieliśmy pustostan same chaszcze <masakra> doprowadziliśmy ją w miarę do porządku na razie jestem w trakice planowania co gdzie itd. Zdażyliśmy już wybudowac fajną murowaną altanę W prawdzie jest w innym mieście ale to jest jakieś 2 km od mojego mieszkania. Spacerkiem około 20-30minut a spacerkiem dla tego że akurat między miastami mamy piękny chodnik i jestem taka szczęśliwa że będę mogła sobie chodzić na działeczkę spacerkiem z wózkiem

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

mam pytanie odnośnie spacerów kiedy można wybrać się z noworodkiem na pierwszy spacer ? help ja nie wiem ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:43   #3362
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania mowila ze jak jest cieplo to szybciutko i ze ona juz na drugi dzien byla z Szymkiem swoim, ja tez nie wiem, jak przyjdzie polozna do domu ( zapomnialam sie pochwalic ze wybralam polozna) to z nia pogadam i jak powie ze juz moge to wyjde
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:46   #3363
libra777
Zakorzenienie

Asieńka gratulacje!!!
czekamy na zdjęcia
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:48   #3364
aneczkkaa
Zakorzenienie

aha no własie czytam i różnie piszą czasem mamy czekaja nawet 3 tyg długooo ... My mamy fajnie urodzimy w samą porę nasze maluszki będą mogły szybko wychodzić na spacerki fajnie co
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-27, 13:52   #3365
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja tez sie bardzo ciesze bo wezme mlodego do ogrodu i bedzie sie cieszyl i sobie siedzial tam tak kolorowo fajnie juz sie nie mog etych pieknych pogód doczekac Wziąść szklaneczke piciu z lodem, gazetke (czy nawet do szkoly lepiej mi sie uczy) włączyc radio i usiasc i odpoczywac....BOZEEEE JA CHCE LATOOOOOOOOOOO
A.Camus
Stary 2010-02-27, 13:54   #3366
aneczkkaa
Zakorzenienie

już niedługo Daria w sumie ja też bym chciała żeby było ciepluto
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-27, 13:55   #3367
libra777
Zakorzenienie

Ja już z moim byłam wczoraj skończył 2 tygodnie, u nas było cieplutko i bez wiatru więc sobie wyszliśmy
Stary 2010-02-27, 13:57   #3368
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie jestem nauczona takiego siedzenia w domu bo jak tylko cieplo to podworko i juz i juz sie doczekac nie moge
A.Camus
Stary 2010-02-27, 13:59   #3369
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja już z moim byłam wczoraj skończył 2 tygodnie, u nas było cieplutko i bez wiatru więc sobie wyszliśmy
ale ci fajnie zazdroszę jejciu jak ten czas leci już 2 tyg
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-27, 14:06   #3370
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
A pokażesz jakieś nowe foteczki dzidziulka?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:16   #3371
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Oj że ja nie wiedziałam że ty tu o tej porze jesteś. Ja juz z nudy o 3.20 wysprzątałam łazienke bo najdalej od pokoju wiec żeby nie pobudzic reszty. Masakra jakaś dzisiaj w nocy. Mam dość. W niedziele dzwonie do gin i niech mi juz ustali konkretna date co bym miała jakis cel, szybciej mi wtedy czas leci.
Sprzatac o 3 rano ,, toż to samobójstwo

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja Jeszcze nie kupiłam, ale na pewno to zrobię.

PoP, gratuluję dzielnej córeczki rosnącej na małego "sumaczka"

A co myślicie o takiej macie http://allegro.pl/item937968696_mata...ma_nowosc.html ?
Fajna pod warunkiem ze da się boki odpiąć bo potem dziecko jednak chce się przemieszczać

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Dziewczynki .... ja wiem że kobietom w ciąży surowizny nie wolno, ale nie wytrzymam... IDĘ DZIŚ NA SUSHI To będzie premiera Ciekawe jakie pozostawi wrażenia
JADŁAM kilka ray i mi to wogóle nie sakuje a próbowałam różnych . Ja to jakiś dziwak jestem ale mąż mój lubi zjeść czasem nawet kiedyś kupiłam ma na imieniny taki zestaw do robienia i sam robił . Potem wszystko wyniusł do pracy bo ja tego nie chciałam jeść

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o kosmetyki to kazdy moze dziecko uczulic, sprawdzimy jak bedziemy uzywaly. Jeszcze niedawno byly super a po jednym artykule nagle są be, a jakby teraz zrobili reportaz o hippie czy innych firmach tez byscie zrezygnowaly?
dla mnie to troszke przesada, kazde kosmetyki maja w sobie jakis syf i nic tego nie zmieni.
Tu nie chodzi o uczulenie tylko jakieś gówna rakotwórcze czy inne .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
[Mój synek przez jakieś 5 tyg. codziennie miał od 16-18.30 kolki, a że to było 6 lat temu to na rękach kilka godzin nosiłam i bujałam , i już zwykle nosidło życie ratowało, że człowiek mógł się choć wody napić. Ale te chusty wyglądają na dużo wygodniejsze dla dzieciaczka niż te usztywniane nosidła, takie bardziej naturalne.
Moja kuzynka tak miałam Antek wył po 3 godziny dziennie a ona nic nie mogła zrobić wkońcu ktoś jej tego sab simplexa przytargał i było lepiej ale ogólnie miała masakre . Potem przeboje z zębami jak wyłaziły Antek nie spał tylko wył

Cytat:
no ja tez sie bardzo ciesze bo wezme mlodego do ogrodu i bedzie sie cieszyl i sobie siedzial tam tak kolorowo fajnie juz sie nie mog etych pieknych pogód doczekac Wziąść szklaneczke piciu z lodem, gazetke (czy nawet do szkoly lepiej mi sie uczy) włączyc radio i usiasc i odpoczywac....BOZEEEE JA CHCE LATOOOOOOOOOOO
Ja tam będę od razu wychodziła no chyba że będzie naprawdę zimno . Zreszta w tej gondoli to i tak jest gorąc bo to dobrze osłonięte . Ja tez mam ogród i w tym roku robimy plac zabaw dla Szymka w nim . A młoda będzie sobie kimała w kołysce
na tarasie albo gdzieś obok piaskownicy
Stary 2010-02-27, 14:18   #3372
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wiem dajcie spokoj juz z tymi kosmetykami, kurcze, jedni wybiora takie drudzy takie, bez sensu pokazywanie swojej racji, rakotworcze jest wszystko, na upartego pampersy tez maja w sobie chemie wiec czemu nie uzywac tetry?
Ja wyjde jak przyjdzie ta polozna i powie ze mozna spokojnie wyjsc z nim na dwor to pojde, tak sama raczej nie bede decydowala.
A.Camus
Stary 2010-02-27, 14:40   #3373
drcron
Zakorzenienie

moja siostra z synkiem wyszla po 3 dniach na podworko zazdroszcze jej spacerkow z maluszkiem ja juz tez bym chciala ale codziennie rano powtarzam mojej corci siedz tam jeszcze do 9 marca conajmniej po 9 mozesz pomalutku syzkowac sie do wyjscia ale pomalutku co bysmy ze wszystkim zdazyli zwlaszcza z remontem korytarza bo jakos sobie nie wyobrazam kurzu i noworodka w jednym miejscu

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:49   #3374
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie tez teraz remont korytarza ale na szczescie dzis koniec, z tym ze od poniedzialku lazienka wiec znowu syf, pocieszam sie ze pozniej juz zadnych remontow.
A.Camus
Stary 2010-02-27, 14:59   #3375
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mmmmmniamciu <sior>
Mrówcia...a powiedz Ty mi... . Jak się konsumuje Nigiri? Bo maki to wiem jak (i mam nadzieję, ze się uda ), ale nigiri? Swoją drogą jakiej to jest wielkości? Bo ze mnie taka kaleka że mi się zawsze wszystko rozlatuje A nie chciałabym napaskudzić
Z tym imbirem to zobaczymy. Z tego co pamiętam imbir jest po to by kubki smakowe oczyścić przed kolejnym kawałkiem sushi, więc może nikt się nie obrazi jak nie zjem
Nie wiem czy już nie wybyłaś, ale w razie czego to mówię: każdy kawałek powinno się na raz do paszczynawet spore nigiri. Potem się fajnie wygląda, bo paszcza pełna i pękata i mówić się nie da I ponoć jest też tak, że nie powinno się napaskudzić ryżem w sosie, a to dopiero sztuka
Z imbirem faktycznie jest jak piszesz-ma zabić smak jednego kawałka przed drugim, ale ja nie dam rady anyway, ale może Tobie zasmakuje. A poza tym to podejrzewam, że w Polsce nikt się też nie obrazi jak będzie się jadło sushi widelcem, bo niby skąd mamy mieć taką biegłość w pałeczkach? No, chyba, że się idzie z Japońcami na sushi to trochę wiocha z widelcem wyskoczyć

Drcron, oj jak ja Cię rozumiem z tym miastem- 3/4 życia mieszkałam poza miastem i jak jeszcze mieliśmy tzw. ciuchcię to było w miarę, ale potem zostały tylko pksy i jest przerąbane. Wiem co czujesz! Ale ogrody za sad z jabłkami i tam bym wzięła w zamian za miasto!!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:23   #3376
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez teraz remont korytarza ale na szczescie dzis koniec, z tym ze od poniedzialku lazienka wiec znowu syf, pocieszam sie ze pozniej juz zadnych remontow.
hehe ja tez tak mowilam ze juz spokoj jak zrobilismy ostatni pokoj na gorze ale anszlo mnie na korytarz hehe i teraz sie pozadnie za niego zabieram oczywiscie z pomoca fachowcow bo samej ciezko juz z brzuszkiem i boje sie po drabinach skakac a u nas najwyzszy punkt na scianie na schodach ma prawie 8 metrow wiec troche wrazie czego bym spadala a tak to bede tylko polecenia wydawala i sprawdzala czy rowno hehe
maz sie ze mnie smieje bo ja uwielbiam remontowac przestawiac zmieniac ze jak skonczymy to bede spokojnie na tylu siedziala hehe to mu powiedzialam ze jeszcze jest ogrodek ktorym sie zajme i okna do malowania bo my mamy drewniane i raz w roku trzeba je malowac by ladnie wygladaly
a pampersy sa bardziej ekologiczne niz tetra i nawet ekolodzy je stosuja u swoich dzieci zuzywaja mniej energi i mniej wody
a ja bylam u sasiadow na swiezynce bo swinke bili nasza bedzie zaraz bita troszke mi jej szkoda taka biedna i bezbronna ale za to jaka smaczna :P
a teraz mam zgage a mialam juz spokoj od wczoraj dlugo sie nie nacieszylam hehe

Stary 2010-02-27, 15:31   #3377
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Nie wiem czy już nie wybyłaś, ale w razie czego to mówię: każdy kawałek powinno się na raz do paszczynawet spore nigiri. Potem się fajnie wygląda, bo paszcza pełna i pękata i mówić się nie da I ponoć jest też tak, że nie powinno się napaskudzić ryżem w sosie, a to dopiero sztuka
Z imbirem faktycznie jest jak piszesz-ma zabić smak jednego kawałka przed drugim, ale ja nie dam rady anyway, ale może Tobie zasmakuje. A poza tym to podejrzewam, że w Polsce nikt się też nie obrazi jak będzie się jadło sushi widelcem, bo niby skąd mamy mieć taką biegłość w pałeczkach? No, chyba, że się idzie z Japońcami na sushi to trochę wiocha z widelcem wyskoczyć
DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI!!!
Właśnie mamy iść za chwilkę i tak rzutem na taśmę sprawdzałam właśnie czy może odpisałaś. DZIĘĘĘĘKI!
Pałeczkami bez problemu dam radę, bo swojego czasu jak miałam szajbę odnośnie kraju kwitnącej wiśni to jadłam tylko pałeczkami .
Za to nie wiem jak sobie tż poradzi On to z tych co nawet jak je widelcem to i tak zawsze mu się coś rozsieje po całym stole
Jeszcze raz dzięki
PAAAAAAAAAAAAAAA
Zdam relację jak wrócę
Mam nadzieję, że będzie mi smakować, już od tak dawna chciałąm spróbować
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:47   #3378
mrowak
Zakorzenienie

Smacznego

Byłam prawie godzinę na spacerze, z czego większość przesiedziałam sobie na ławce w słońcu, było naprawdę cieplusio aż prawie usnęłam Już bym chciała prawdziwą wiosnę a tu straszą śniegiem na czwartek. Nie zgadzam się!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:50   #3379
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
hehe ja tez tak mowilam ze juz spokoj jak zrobilismy ostatni pokoj na gorze ale anszlo mnie na korytarz hehe i teraz sie pozadnie za niego zabieram oczywiscie z pomoca fachowcow bo samej ciezko juz z brzuszkiem i boje sie po drabinach skakac a u nas najwyzszy punkt na scianie na schodach ma prawie 8 metrow wiec troche wrazie czego bym spadala a tak to bede tylko polecenia wydawala i sprawdzala czy rowno hehe
maz sie ze mnie smieje bo ja uwielbiam remontowac przestawiac zmieniac ze jak skonczymy to bede spokojnie na tylu siedziala hehe to mu powiedzialam ze jeszcze jest ogrodek ktorym sie zajme i okna do malowania bo my mamy drewniane i raz w roku trzeba je malowac by ladnie wygladaly
a pampersy sa bardziej ekologiczne niz tetra i nawet ekolodzy je stosuja u swoich dzieci zuzywaja mniej energi i mniej wody
a ja bylam u sasiadow na swiezynce bo swinke bili nasza bedzie zaraz bita troszke mi jej szkoda taka biedna i bezbronna ale za to jaka smaczna :P
a teraz mam zgage a mialam juz spokoj od wczoraj dlugo sie nie nacieszylam hehe
U mnie też dzisiaj mąż z teściem bili świnke u sąsiada i jeszcze krowa zaczeła się cielic i Tż pierwszt raz widział i wrócił taki w szokuhehe ciekawe jak da rade na porodówce

To Ty kobieto też dziewcze wioskowemy ze Szczecina na wieś w grudniu się przeprowadziliśmy-domek skończyliśmy i mieszkamy sobie na zadupiu.Ciężko jest z miasta na wioche-tam sklepów od cholery,co pare metrów,a tu muszę jechac 12km,żeby zakupy zrobic.Hmm,ale nie żałuje mamy wielki dom,taras,sad,ogrody-przynajmniej będę mogła dziecie bez stresu na dworek wystawic,a sama czymś w kuchni się zajac,eh coś kosztem czegoś,pranko na powietrzu suszyc,sąsiadów mam w miare daleko i jest spokój i cisza.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 15:52   #3380
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ratujcie Co robić, żeby się odstresować i nie zastanawiać cały czas czy wszystko jest w porządku, a czy skurcze to już te porodowe czy jeszcze nie, a czemu brzuch taki twardy itd
Jestem dopiero w 37 tygodniu i jak tak dalej pójdzie to do porodu znajdę się w wariatkowie Może macie jakieś sposoby na nie myślenie o tym wszystkim?
teraz to już z górki brzuch twardy będzie coraz częściej, bo macica ćwiczy... a bóle to sama będziesz wiedziała, bo jak się rozkręcą na maxa i nie da się wytrzymać to będzie oznaczało, że porodowe. Wg nie ma sensu za wcześnie do szpitala jechać (chyba, że ktoś bierze od razu znieczulenie, albo ma mieć CC). Ja chcę próbować rodzić bez niczego, więc póki się da wolę z bólami w domu siedzieć niż po szpitalnych korytarzach łazić... porodu nie da się chyba przegapić no chyba, że ktoś daleko ma do szpitala to nie ma sensu długo czekać, żeby w samochodzie nie rodzić głowa do góry, kończysz już
Stary 2010-02-27, 16:20   #3381
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ale ci fajnie zazdroszę jejciu jak ten czas leci już 2 tyg
Zleciało nawet nie wiem kiedy, wy zanim się obejrzycie to tez będziecie trzymać już swoje aniołki
Stary 2010-02-27, 16:27   #3382
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A pokażesz jakieś nowe foteczki dzidziulka?
Zdjęcia z wczoraj
Stary 2010-02-27, 16:30   #3383
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dajcie spokoj juz z tymi kosmetykami, kurcze, jedni wybiora takie drudzy takie, bez sensu pokazywanie swojej racji, rakotworcze jest wszystko, na upartego pampersy tez maja w sobie chemie wiec czemu nie uzywac tetry?
Ja wyjde jak przyjdzie ta polozna i powie ze mozna spokojnie wyjsc z nim na dwor to pojde, tak sama raczej nie bede decydowala.
Też tak myślę ,że wszędzie jets chemia, w dzisiejszych czasach nie da sie całkowicie od niej uwolnić, nie można popadać w paranoję.
Już się nie cofniemy do czasów kiedy wszystko było naturalne.
Stary 2010-02-27, 16:32   #3384
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia z wczoraj
Libra cudny z niego słodziaka jakie włoski-jak ja bym chciała,żeby moja takie miała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-27, 16:32   #3385
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witaaaaaam Was z Danielkiem z domciu.
Dziewczyny nie wiem kiedy ja nadrobie ponad 30 stron,bede probowala w wolnym czasie.Z góry dziekuję Wam wszystkim za troskę i posty w naszymkierunku kilka juz przeczytalam,znaczy postow nie stron

No wiec jestesmy juz w domu chociaaz chcieli mnie trzymac do poniedzielku,ale sie udalo,w domu od razu inaczej,chociaz jestem jeszcze slaba troche i rana po cieciu boli.

troszke Wam napisze jak to bylo bo malutki jeszcze chwilke pośpi.

Wiec te wody podbrawione krwia to byly plodowe,i tak sie juz sączyly do konca,jak jechalam i dojechalam to boli jeszcze nie bylo i na porodowce latalam po korytarzu zeby przyspieszyc akcje,później przyszly skurcze-ale jakie!!!! skurcze juz pelne a rozwarcie na 1,5 walczylam zeby nie brac zo ale obok lezala dziewczyna ktora juz wziela i mnie przekonala,jak dostalam juz zneczulenie to myslalam ze wycaluje oktora od razu ulga,juz sobie nawet z męzem zartowalam,bo skurcze nawt te najwieksze widzialam tylko na ktg ale nic nie czulam,ani badanie nie bolalo ani masaz szyjki-nic.niestety zo spowolnilo skurcze wiec zeby przyspieszyc podali mi kroplowke z oxyotocyną,po kilku minutkach,tetno malego spadlo do 68,polozna szybko alarm wszyscy sie zlecieli-decyzja natychmiastowa szybkie cięcie bylam taka przestraszona,:pro si: później to wszytko trwało moze ze 4minutki i malutki cud był juz na swiecie jezuuuuu jakie szczęście!!!!!!!!!!!!!ter az piszę i mam ciarki,to jest cos najpiekniejszego na świecie chociaz wszystko boli,telepalo mną jak nie wiem ale tego uczucia nie da sie opisac.później mnie zawieźli na pooperacyjna a maz mógł isc na górę do dziecka trzoszke z nim posiedziec.porobil zdjecia i na chwileczke tylko do mnie mogl wejsc zeby je pokazac,bo w sumie dobrze go nie widzialam,tylko mi go do policzka dali przytulic(zeby przestal plakac).a dalej to juz dochodzenie do siebie i szczesliwy finał,czyli domek ze zdrowiutkim maleństwem warto przezyc te wszystkie cierpienia dla tej chwili.
Jak bedziecie chcialy jeszcze jakies szcegoly poznac to piszcie później wam odpiszę.Buziaczki dla Was wszystkich i uciekam narazie do synusia.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 16:37   #3386
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Witaaaaaam Was z Danielkiem z domciu.
Dziewczyny nie wiem kiedy ja nadrobie ponad 30 stron,bede probowala w wolnym czasie.Z góry dziekuję Wam wszystkim za troskę i posty w naszymkierunku kilka juz przeczytalam,znaczy postow nie stron

No wiec jestesmy juz w domu chociaaz chcieli mnie trzymac do poniedzielku,ale sie udalo,w domu od razu inaczej,chociaz jestem jeszcze slaba troche i rana po cieciu boli.

troszke Wam napisze jak to bylo bo malutki jeszcze chwilke pośpi.

Wiec te wody podbrawione krwia to byly plodowe,i tak sie juz sączyly do konca,jak jechalam i dojechalam to boli jeszcze nie bylo i na porodowce latalam po korytarzu zeby przyspieszyc akcje,później przyszly skurcze-ale jakie!!!! skurcze juz pelne a rozwarcie na 1,5 walczylam zeby nie brac zo ale obok lezala dziewczyna ktora juz wziela i mnie przekonala,jak dostalam juz zneczulenie to myslalam ze wycaluje oktora od razu ulga,juz sobie nawet z męzem zartowalam,bo skurcze nawt te najwieksze widzialam tylko na ktg ale nic nie czulam,ani badanie nie bolalo ani masaz szyjki-nic.niestety zo spowolnilo skurcze wiec zeby przyspieszyc podali mi kroplowke z oxyotocyną,po kilku minutkach,tetno malego spadlo do 68,polozna szybko alarm wszyscy sie zlecieli-decyzja natychmiastowa szybkie cięcie bylam taka przestraszona,:pro si: później to wszytko trwało moze ze 4minutki i malutki cud był juz na swiecie jezuuuuu jakie szczęście!!!!!!!!!!!!!ter az piszę i mam ciarki,to jest cos najpiekniejszego na świecie chociaz wszystko boli,telepalo mną jak nie wiem ale tego uczucia nie da sie opisac.później mnie zawieźli na pooperacyjna a maz mógł isc na górę do dziecka trzoszke z nim posiedziec.porobil zdjecia i na chwileczke tylko do mnie mogl wejsc zeby je pokazac,bo w sumie dobrze go nie widzialam,tylko mi go do policzka dali przytulic(zeby przestal plakac).a dalej to juz dochodzenie do siebie i szczesliwy finał,czyli domek ze zdrowiutkim maleństwem warto przezyc te wszystkie cierpienia dla tej chwili.
Jak bedziecie chcialy jeszcze jakies szcegoly poznac to piszcie później wam odpiszę.Buziaczki dla Was wszystkich i uciekam narazie do synusia.
Cieszę się,że już jesteście w domku i że wszystko u was dobrze jest
Mnie też straszą cc-mogłabyś napisac jak się teraz czujesz?boli mocno rana?i ile czasu PO leżałaś?bo tydzień temu moja koleżanka miała cesarke i jej kazali na siłe chodzic już po 5 godzinach...

Stary 2010-02-27, 16:43   #3387
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj mąż z teściem bili świnke u sąsiada i jeszcze krowa zaczeła się cielic i Tż pierwszt raz widział i wrócił taki w szokuhehe ciekawe jak da rade na porodówce

To Ty kobieto też dziewcze wioskowemy ze Szczecina na wieś w grudniu się przeprowadziliśmy-domek skończyliśmy i mieszkamy sobie na zadupiu.Ciężko jest z miasta na wioche-tam sklepów od cholery,co pare metrów,a tu muszę jechac 12km,żeby zakupy zrobic.Hmm,ale nie żałuje mamy wielki dom,taras,sad,ogrody-przynajmniej będę mogła dziecie bez stresu na dworek wystawic,a sama czymś w kuchni się zajac,eh coś kosztem czegoś,pranko na powietrzu suszyc,sąsiadów mam w miare daleko i jest spokój i cisza.
Ja też wioskowe dziewcze i nie zamieniłabym na żadne miasto. Jest mnóstwo plusów z mieszkania na wsi mimo,że na zakupy trzeba jechać 12km(też tyle mam),latem dziecko może cały dzień na dworku spać,później jak już będzie większe to mnóstwo atrakcji będzie miało np. zwierzątka różne można pokazać itp.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Libra cudny z niego słodziaka jakie włoski-jak ja bym chciała,żeby moja takie miała
To za tą zgagę co mnie tak męczyła
Tylkooliwka dawaj zdjęcia
Stary 2010-02-27, 16:44   #3388
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

no kurcze jam wioskowa jest nie da sie ukryc hehe pamietam jak zaczelam tutaj mieszkac <niedlugo bedzie rowny rok> jeszcze przed slubem ze wzgledu na chora tesciowa moja pierwsza noc tutaj w domu to byl koszmar jeszcze spalismy od strony ogrodu tam cisza spokoj ciemno za oknem cala noc nie moglam zasnac i tylko przyszlego meza pytalam co kilka sekund czy juz spi hehe bylo tak cicho ze az buczalo mi w uszach ale teraz sie juz przyzwyczailam i nie zamienilabym naszego domku na miejski mimo ze brakuje mi sklepow parku ruchu miejskiego to i tak tutaj jest jak prawie w raju spokoj cisza swieze powietrze < bardziej niz w miescie > sasiadow mamy bardzo blisko bo za plotem tylko ze do plotu kawalek jest ale sa naprawde wspaniali i za rzeka tez mamy fajnych sasiadow zawsze razem na imprezy sie spotykamy a jak sie tylko zrobi cieplusio to odrazu grile sie robi chociaz ja ostatnio molestowalam meza zeby zrobil mi kielbaski i kaszaneczke z grila to co ze bylo -10 i snieg do kolan ja chcialam i juz zrobil w grilu elektrycznym ale to nie to samo nie smakowalo juz tak wiec nie moge sie doczekac pierwszych oznak wiosny by z grilem wyjsc do ogrodu mniami :brzyda l::brzy dal:
Cytat:
Zdjęcia z wczoraj
boziuniu ale on jest przeslodki : love:

Stary 2010-02-27, 16:53   #3389
libra777
Zakorzenienie

Tylkooliwka cieszę się,że jesteś szczęśliwa zgadzam się ,że warto pocierpieć dla tej chwili później

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

drcron anakazar dzięki
Stary 2010-02-27, 17:13   #3390
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

libra ale cudny Mikołaj Uwierzyć nie mogę że już niedługo też będę mieć takiego urwiska Bojku, na tym 3 zdjęciu jest tak rozkoszny że bym Go zjadła

oliwka jeszcze raz gratulacje!! super dzielna mamuśka z Ciebie I koniecznie pokaż jeszcze ciotkom domowego Danielka

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-02-27 o 17:16
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości