|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
zastosuj się do tych rad. poza tym, nie pijesz mleka?jogurgrtów?kefirów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jw. Pozdrawiam,
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Baw sie dobrze, ja jak miesiąc temu oblewałam prawko to zaliczyłam niemalże kompuls bo mi hamulce po % padły ![]() Dzisiejsze R/U I. Serniczek z piatnicy (taki serek ale ma 14g białka na 100g wiecej niz wegli a ma 150g) duże jabłko. II. Duża szklanka maślanki o smaku pieczonego jabłka. III. Jabłko, kawałek wędzonego łososia. IV. Ryż z jabłkami i z suszonymi śliwkami. V. Mały jogurt naturalny i jakby jakieś warzywko się znalazło to byłoby fajnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
R
I.-ryba w oliwie z czosnkiem i pietruszką II.-dwie kanapki z szynką i pomidorem -jajko na miękko w międzyczasie capuccino i kilka garstek słonecznika ![]() III.-jeden spory ziemniak -ryba z czosnkiem,ziołami i wkrojone w to jajko -marchewka z czosnkiem duszona na dwóch łyżkach margaryny IV.z dwie trzy garści słonecznika solonego pół kubeczka mlecznego startu z biedronki(taka kaszka manna ![]() V.serek wiejski z jakimś wkładem może ;p jajco na miękko ^^
#4355 |
BAN stały
|
U.
8.30 Śniadanie: owsianka (5łyżek płatków owsianych + garść orzechów laskowych, żurawiny, łyżka otrąb żurawinowych, 2 łyżeczki miodu; na 2 szklankach mleka 2%) ; espresso; szklanka wody 12.00 II Śniadanie: serek homo waniliowy 150 (8gbiałka/100g) + dwie garscie włoskich + wkorjone kiwi; zielona herbata; 2 paski gorzkiej Wedla 15.30Obiad: wątróbka drobiowa smażona z jabłkami,cebulką i ziołach+ pół woreczka kaszy gryczanej + sałatka z pekinki (pekinka, papryka, kukurydza, koper, pietruszka, oliwa z oliwek, jogurt naturalny, bazylia) 17.45 Podwieczorek: 2 duże kromy chałki z masłem i konfiturą śliwkową homemade, (*wysokosłodzona), mega mocna kawa z mlekiem (*musialam sie obudzić..); 2 paski wedla mlecznej z cąłymi orzechami. 20.30Kolacja: 2 kromiki razowca z: almette jogurtowym, szynką wiejską eko, szpinakiem, rzodkiewką i chrzanem; szklanka soku grejfrutowego ijak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
U :
Sn: Szklanka cookie crisp, szklanka corn flakes zalane szklanka mleka 1,5% , kromka razowca z almette smietankowym i szczypiorkiem , pomaranczka , herbatka z cytrynka 2sn: 10 wafli ryzowych ze slonecznikiem , jogurt naturalny z garscia nerkowcow , actimel truskawkowy O: caly woreczek kaszy jeczmiennej z sosem pieczarkowym , 4 ogorki kiszone P ( z Tztem ;d ;* ) : dwa kawałki placka : sernik , szarlotka ![]() K: sałatka : papryka , ogorki kiszone , pomidorek , kukurydza , salata pekinska , groszek skropione oliwa z oliwek , dwie kromki razowca z masełkiem do tego , jabłuszko , pomaranczka i jak ? ![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 2 duże placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 jajko, garść bakalii (rodzynki, ananas kandyzowany, orzechy laskowe, migdały), 2 łyżki słonecznika, łyżeczka miodu) posmarowane pomarańczowym twarożkiem (125g chudego twarogu + 1 cała pokrojona pomarańcza + łyżeczka miodu) 2 godziny chodzenia po sklepach Obiad: duży talerz kapuśniaku z ziemniakami Podwieczorek: 2 wafle ryżowe ze 125g twarożku wymieszanego z całym jogurtem Jogobella o smaku malinowym (150g) Kolacja: 3 łyżki serka wiejskiego z warzywami (papryka konserwowa, ogórek kiszony, cebulka, czosnek, przyprawy), wafel ryżowy Proszę o ocenę.
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że I i II śniadanie są ok, bo często będę jadła takie posiłki. Więcej warzyw. Sałatka do obiadu. Na podwieczorek obok nnkt lepiej serek wiejski, homogenizowany, twarożek - ok. Myślę, że powoli się wdrożę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Olka, ode mnie, zamień płatki owisiane błyskawiczne na zwykłe, górskie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4361 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Mięsa nie da rady - jestem wegetarianką.
Ale dziękuje bardzo za ocenę ![]()
![]() |
#4363 |
BAN stały
|
dzięki Kikuś za ocenkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Rozeznanie
|
U:
I: owsiana z 5 łych płatków na 2 szkl. mleka 2% z jabłuszkiem ![]() ![]() II: bułeczka pszenna z margaryną, szynką z indyka, pomidorem i sałatą III: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, pulpet got. z piersi kurczaka z pieczarkami; buraczki + herbata zielona IV: serek homogenizowany-"bakuś" biszkoptowy z łychą pestek dyni V: 2 kromki razowca z masłęm-1 z szynką drobiową i ogórkiem; 2 z serkiem topionym i ogórkiem + herbata zielona i jak? ![]()
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
RRR
1. 4 łyżki płatków owsianych, 3 ł. otrębów pszennych, ze dwie cornflakes, szklanka mleka 2%, cynamon; jabłko 2. 2 kanapki chleba razowego pełnoziarnistego - jedna z twarogiem chudym, druga z polędwicą, obie sałat, ogór, cebula; gruszka 3. średnia makrela wędzona, sałatka (pomidor, papryka, ogórek, rzodkiew, cebula skropione oliwą z oliwek), pół szklanki makaronu pełnoziarnistego może być taki obiad? 4. garść orzechów, j. naturalny 5. wieśniak, brokuł skroplony oliwą i inne warzywka. Proszę o ocenę.
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
droga m-m-m,
gdybyś w przypływie ciekawości zdecydowała się rozpocząć poszukiwania swojego jadłospisu, zacznij od tego miejsca: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103 ![]()
![]() |
#4369 |
Raczkowanie
|
wiec moje PPP
[COLOR="Black"]I ( 8:00) : [/COLOR]owsianka( 4łychy płatków owsianych zalanych szklanka mleka 2 %, 3 łyżki musli z rodzynkami, garsc pestek z dyni, wkrojone kiwi, jabłko, kawa zbożowa z mlekiem II( 11:00) : jabłko, mandarynka, 2 kawałki razowego z wedlina drobiowa, masłem i pomiodorem, kawa jacobs velevet z mlekiem skonden. III ( 13:00) : miska rosołu z makaronem orkiszowym, piers z kurczaka pieczona z kapustaka biała, herbata zielona nauuuka ( robienie notatek;/....ekhmmmm) IV ( 16:00) serek naturalny z wrzuconymi różnymi orzechami( nerkowce, laskowe, migdały, pestki słonecznika), kawa taka jak w II śniadaniu, pomarancz, jabłko V ( 19:30) kolacja z Pizza Hut ( makaron z sosem jakims tam, piers z kurczaka w tym była, brokuły, zielona papryka, i duuzo cebuli - blleee...nigdy wiece:/ tak mnie meczyła ta cebula;( po: piwko Desperados w barze ze znajomymi... ![]() iiii jak????usmiecham sie słonecznie o ocenke jakaś ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
arrr sie czepiala irish lady, a to irish posluchala rad i zmodyfikowala troche menu. Jesli ktos do Ciebie pisze ze jesz np. za male sniadanie, zapychasz sie jablkami, itp to i tak go nie posluchasz;/
Niszcz się na wlasne zyczenie-droga wolna. Albo zacznij się leczyc u psychologa, jesc banany, winogrona, orzechy, maslo orzechowe, oliwe, smazonego kurczaka a nie pieczonego, itp;/ Modyfikowac swoje menu, bo ewidentnie boisz się jesc. Dziewczyno wez się w garść!.
#4373 |
Raczkowanie
|
U
5.oo - 150g poduszkowców kokosowych, kilka chlebków (a la wasa) 7.00 - gorąca grahamka, pasztet z królika, serek homo waniliowy 9.30 - dwie pyszne muffinki, surowy sernik, kawa, antydepresant w planach: 12.00 - dwa obwarzanki serowe, gulasz wołowy (z krowy) 16.00 - trzy krówki z serkiem wiejskim i sosem toffie, antydepresant 19:00 - ryż z brokułami, camembertem i soją. żurawina 37 gramów, dwie marchewki, szklanka drożdży ![]() 22 - kilka chlebków jak na śniadanie ![]() wiem, że nie jest idealnie, ale jem to na co mam ochotę lub co muszę (antydepresant). proszę o ocenę.
![]() |
#4374 |
Raczkowanie
|
czy jako żródła nnkt mozna traktować : pistacje , orzcechy w czekoladzie (laskowe arachidowe lub migdały w czekoladzie), orzeszki ziemne to chyba nie-bardzo ?, a chałwa np ?
wiem, że sa o wiele lepsze żródła, ale ciekaowśc , nie odchudzam sie, moge nawet troszke przytyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
santos oczywiście
![]() Musiałam edytować bo cytowanie mi nie wyszło ;D
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580803 Edytowane przez Sialalalala Czas edycji: 2010-02-28 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
R
przed sniadaniem(20 minut) : duze,soczyste jablko + szklanka soku swiezo wyciskanego z 2 pomaranczy i 1 cytryny sniadanie: jogurt nat bez cukru - 150 g, 2 lyzki musli fitness bez cukru, 2 sniadanie: 2 kromki chleba zytniego z salata,szynka z indyka,ogorkiem i papryką czerwoną + marchewka planuje: obiad: miska zupy pomidorowo rybnej z krewetkami i mintajem + salatka: salata,susz. pomidory, orzechy wloskie, papryka kolacja: serek wiejski z papryką i ogorkiem usmiecham sie o ocene ![]() Edytowane przez szazer Czas edycji: 2010-02-28 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() _________________________ ______ Cytat:
![]()
![]() |
#4378 |
BAN stały
|
10.30 Śniadanie: owsianka na mleku z żurawiną, otrębami żurawinowymi, orzechami nerkowca, miodem; espresso (* ulubiony zestaw
![]() 12.30II śniadanie/ przekąska przed obiadem dwie pomarańcze mega duże; zielona herbata 14.00 Obiad: 3 gotowane skrzydełka z kurczaka ; 4 ziemniaczki z koprem polane jogurtem naturalnym z bazylią, dużo buraczków tartych 14.40: Deser: 4 kostki ptasiego mleczka waniliowego 17.00 Podwieczorek: activia śliwkowa z garścią orzechów laskowych + pestek słonecznika, 4 duże pierniki w czekoladzie; kawa (moooocna 5 łyżeczek) z mlekiem 2% 20.00 Kolacja: dwie kromy razowca z : masłem, tartare ziołowym, jajkiem na twardo, majonezem (3 łyzeczki) szczypiorkiem i rzodkiewką po. herbata z sokiem malinowym razem: 2 litry wody niegazowanej * mało ruchu (trochę sprzątania, gotowania itp ![]() ![]() uśmiecham się o ocenę ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-28 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
mam musli fitness firmy benus, mają platki owsiane,rodzynki,troche susz owocow,platki pszenne,platki kukurydziane - wyrzucam je,otreby pszenne i zarodki pszenne - to moga byc, czy lepiej zamienic je na inne? na same platki owsiane z dodatkami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.