Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 21:25   #3451
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez elaj Pokaż wiadomość
Nieee, bo ja
hmmm... to może się podzielimy po równo? będzie sprawiedliwie

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 22:44   #3452
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
haha... to musiało być zabawnie u mnie w szkole jakoś nikt nie zwraca uwagi na aparaty... bo w sumie dużo osób chciałoby je nosić

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A Ty masz aparat bezligaturowy że takie długie odstępy między wizytami?
U mnie na uczelni w sumie duzo nosi, a i pewnie wiele tez chce- jakos sie juz to zmienilo,
a do tego ze znajomymi traktujemy z usmiechem moj apracik, tego typu zarty i texy, jak najbardziej ;D

tak mam bezligaturowy

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
moja orto nie tylko mi przycina, ale i zawija końcówki, w sumie to chyba dobrze, bo przycięte nie wiadomo jak, zawsze mogą być ostre na końcach. także miej to na uwadze i tez przyzwyczajaj się do komplemenów, chyba każdą z nas to czeka za jakieś 2 lata

aha podobno ktoś tu chce zbędne kilogramy, ja mogę oddać, nawet z dopłatą

hihi fajna historyjka oby nam się ząbki ładnie wyprostowały, dla mnie w sumie nie ma znaczenia czy to będzie 1,5 roku czy 2 lata, tylko żeby efekt był dobry.
tak, dokladnie - zgadzam sie

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

JUSTYNKA ZŁOTO!!!
Stary 2010-02-27, 22:50   #3453
Pipi180
Raczkowanie

ja mogę też przyjąć kilka kilogramów;p bo do wzrostu 175cm ważę 60kg chudzinka
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 22:51   #3454
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
U mnie na uczelni w sumie duzo nosi, a i pewnie wiele tez chce- jakos sie juz to zmienilo,
a do tego ze znajomymi traktujemy z usmiechem moj apracik, tego typu zarty i texy, jak najbardziej ;D

tak mam bezligaturowy

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

tak, dokladnie - zgadzam sie

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

JUSTYNKA ZŁOTO!!!

no nareszcie... mało się nie popłakałam jak wjechała pierwsza na mete

sorry za OT ale jestem taka wzruszona

Stary 2010-02-27, 23:00   #3455
krzysiekdjvc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
Jeszcze z 10 kilogramów i osiągniesz wymarzoną, męską posturę ;p
krzysiekdjvc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 23:51   #3456
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Lol... Ja mam 175cm wzrostu i ważę 58kg i chudzinką bym się nie nazwała...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 00:07   #3457
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
no nareszcie... mało się nie popłakałam jak wjechała pierwsza na mete

sorry za OT ale jestem taka wzruszona
Przepraszam za OT

Jejku to ja mialam palpitacje serca, caly czas przełączałam na inny kanał, nie mogłam wytrzymać! Później koleżanka z Kasiny dzwoniła (mieszkam 20km od Kasiny) i mówiła że ludzie wybiegali z domów na ulice, krzyczeli, skakali, szok

A później panczenistki brąz i znów od taty telefon( trenował łyżwiarstwo szybkie w młodości, moja ciocia również) i jego słowa: 'Widzisz Kaśka jakbyś się tak nie zapierała i trenowała to może byś stała dziś na podium w Vancouver' No cóż, teraz się żałuje

A o zębach.. Nic ciekawego, boli mnie lewa jedynka..
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 00:07   #3458
kliwia
Zakorzenienie

1000days chcialabym tyle wazyc, w zrostu mam 5cm mniej a kilogramow nieco wiecej

Dawno nie odwiedzalam aparatek.

ja juz prawie rok bez zelastwa, szybko zlecialo. Naleza mi sie baty za brak systematycznsci w zakladaniu na noc retencji na gorne zeby.
Ostatnio zalozylam pomiesiacu chyba, to sie zeby nie mogly wcisnac w szyne yhy, ale po 8 godzinach w nocy wcisnely sie na swoje miejsce, ale bol w ciagu dnia po zdjeciu retencji okropny.

W ogolole to sie na kontrole do ortodonty zapisac musze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 00:41   #3459
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Przepraszam za OT

Jejku to ja mialam palpitacje serca, caly czas przełączałam na inny kanał, nie mogłam wytrzymać! Później koleżanka z Kasiny dzwoniła (mieszkam 20km od Kasiny) i mówiła że ludzie wybiegali z domów na ulice, krzyczeli, skakali, szok

A później panczenistki brąz i znów od taty telefon( trenował łyżwiarstwo szybkie w młodości, moja ciocia również) i jego słowa: 'Widzisz Kaśka jakbyś się tak nie zapierała i trenowała to może byś stała dziś na podium w Vancouver' No cóż, teraz się żałuje

A o zębach.. Nic ciekawego, boli mnie lewa jedynka..

niezły odjazd musiał być w tej Kasinie
gdybyś z nimi trenowała to w zespole byłyby 3 Kaśki

Stary 2010-02-28, 11:51   #3460
agniieesszzka
Zakorzenienie

Witam wszystkie aparatki!

Przeczytałam kilka stron tego wątku i jak zobaczyłam że jest ich ponad sto to odechciało mi się czytać i przeszłam odrazu na ostatnią ; p

Mam 15 lat i strasznie krzywe zeby, kiedyś na wizycie u dentysty powiedziano mi ze będe musiała mieć właśnie apart Haasa ...
strasznie sie zmartwiłam bo myślałam że wystarczy tylko zwykły metalowy
Chciałabym dowiedziec się jak to jest z tym aparatem Haasa ...
Czy to boli, czy duza szpara się robi pomiędzy tymi jedynkami, jak długo to się nosi ... i wgl ?

Nosze się z zamiarem pójścia do ortodonty ale boje się
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:20   #3461
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniieesszzka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie aparatki!

Przeczytałam kilka stron tego wątku i jak zobaczyłam że jest ich ponad sto to odechciało mi się czytać i przeszłam odrazu na ostatnią ; p

Mam 15 lat i strasznie krzywe zeby, kiedyś na wizycie u dentysty powiedziano mi ze będe musiała mieć właśnie apart Haasa ...
strasznie sie zmartwiłam bo myślałam że wystarczy tylko zwykły metalowy
Chciałabym dowiedziec się jak to jest z tym aparatem Haasa ...
Czy to boli, czy duza szpara się robi pomiędzy tymi jedynkami, jak długo to się nosi ... i wgl ?

Nosze się z zamiarem pójścia do ortodonty ale boje się

ja noszę hassa juz ponad 3 tyg;] ... noszenie tego aparatu nie boli tylko trochę ciśnie przy rozkręcaniu;/ ja mam 35 rozkręceń wszystkich a jestem już po 17.... i mam szparę milimetrową;p a może trochę szerszą...
podczas pierwszego tygodnia z tym aparatem wpadłam w lekka depresje , płakać mi się chciało... wszystko uwierało... musiałam jeść tylko papki jogurty, tragedia
ale z czasem przeszło teraz już jem wszystko no oprócz twardych rzeczy bo zęby mi się nie schodzą...tylko tylne więc ugryźć nie mogę, muszę pomagać sobie językiem;p
przeszkadza mi to , ze nie mogę zamknąć BUZI DO KONCA i po 3 tyg noszenia jeszcze seplenię;/ nie mogę się doczekać kiedy mi zdejmą to dziadostwo. ale efekty są super;D szczęka ładnie się rozszerza

WIEC POLECAM!! WARTO SIĘ PRZEMĘCZYC Z TYM KILKA MIESIECY

Edytowane przez Pipi180
Czas edycji: 2010-02-28 o 12:22
Stary 2010-02-28, 12:22   #3462
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
1000days chcialabym tyle wazyc, w zrostu mam 5cm mniej a kilogramow nieco wiecej

Dawno nie odwiedzalam aparatek.

ja juz prawie rok bez zelastwa, szybko zlecialo. Naleza mi sie baty za brak systematycznsci w zakladaniu na noc retencji na gorne zeby.
Ostatnio zalozylam pomiesiacu chyba, to sie zeby nie mogly wcisnac w szyne yhy, ale po 8 godzinach w nocy wcisnely sie na swoje miejsce, ale bol w ciagu dnia po zdjeciu retencji okropny.

W ogolole to sie na kontrole do ortodonty zapisac musze
Nie wiesz może ile trzeba nosić to coś na noc? Jestem już bez aparatu jakiś rok, ale nie pamiętam dokładnie co mówiła pani ortodontka o tym aparacie... Nie martw się, też jestem niesystematyczna założyłam go po tygodniu, to na drugi dzień szczęka mnie bolała przy każdym gryzie

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:42   #3463
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
ja noszę hassa juz ponad 3 tyg;] ... noszenie tego aparatu nie boli tylko trochę ciśnie przy rozkręcaniu;/ ja mam 35 rozkręceń wszystkich a jestem już po 17.... i mam szparę milimetrową;p a może trochę szerszą...
podczas pierwszego tygodnia z tym aparatem wpadłam w lekka depresje , płakać mi się chciało... wszystko uwierało... musiałam jeść tylko papki jogurty, tragedia
ale z czasem przeszło teraz już jem wszystko no oprócz twardych rzeczy bo zęby mi się nie schodzą...tylko tylne więc ugryźć nie mogę, muszę pomagać sobie językiem;p
przeszkadza mi to , ze nie mogę zamknąć BUZI DO KONCA i po 3 tyg noszenia jeszcze seplenię;/ nie mogę się doczekać kiedy mi zdejmą to dziadostwo. ale efekty są super;D szczęka ładnie się rozszerza

WIEC POLECAM!! WARTO SIĘ PRZEMĘCZYC Z TYM KILKA MIESIECY
Dzięki ! pocieszyłaś mnie ;D

pierwszą wizytę planuje dopiero w czerwcu ...
Bo niechce chodzić do szkoły z tym czymś na zębach tymbardziej że mam mega dziurę na prawej 2 ... i jak mi ta jedynka zejdzie z 2 to będzie to niesmacznie wyglądać i w wakacje sobie ją zreperuje ; p
Stary 2010-02-28, 12:55   #3464
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Jako ze gryzienie troszku jest uniemozliwione, wymyslam sobie rozne sniadania na tzw. "szybko i miekko" bawilam sie w koktajle, ale ile mozna pic a dzis zrobilam sobie kuskus (zostal z wczorajszego obiadu) i postanowilam zrobic go na slodko w symie mozna dodac co sie lubi, a nawet wersja na slono moze byc, jesli ktos woli, ja dodalam jogurt jaki byl pod reka, troche serka wiejskiego oraz dzem, wersja szybka, teraz jak sobie jem i mysle, mozna dodac/zamieniac - z musem jablkowym, jakimis owocami, polac sokiem, jakies mieksze platki, na prawde wiele mooozliwosci

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

faktem jeat tylko, ze ten kuskus mozne wchodzic w zameczki, ale latwo sie usuwa
Stary 2010-02-28, 13:15   #3465
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki ! pocieszyłaś mnie ;D

pierwszą wizytę planuje dopiero w czerwcu ...
Bo niechce chodzić do szkoły z tym czymś na zębach tymbardziej że mam mega dziurę na prawej 2 ... i jak mi ta jedynka zejdzie z 2 to będzie to niesmacznie wyglądać i w wakacje sobie ją zreperuje ; p
a ja Ci radzę iść trochę wczesniej;] zeby ci zalozyli w maju... wiesz.. te przygotowania do aparatu troche trwają... a to wyciski, wyrywanie zębów(nie w każdym przypadku)... mi wlasnie założenie aparatu opóźniło te wyrywanie zębów;/ , nie wiadomo jak w twoim przypadku będzie wiec na wizytę konsultacyjną możesz się wybrać wcześniej

ja będę chodziła do szkoły z wielką szparą miedzy jedynkami;/ i jeszcze na maturze będę to miała;/ ;(

podobno te aparaty nosi sie ok 4 miesiecy... niektórzy noszą dłużej , a inni krócej. MAM nadzieję ze bedę nosila MAX 4 miesiące;D juz prawie miesiąc za mną:

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Jako ze gryzienie troszku jest uniemozliwione, wymyslam sobie rozne sniadania na tzw. "szybko i miekko" bawilam sie w koktajle, ale ile mozna pic a dzis zrobilam sobie kuskus (zostal z wczorajszego obiadu) i postanowilam zrobic go na slodko w symie mozna dodac co sie lubi, a nawet wersja na slono moze byc, jesli ktos woli, ja dodalam jogurt jaki byl pod reka, troche serka wiejskiego oraz dzem, wersja szybka, teraz jak sobie jem i mysle, mozna dodac/zamieniac - z musem jablkowym, jakimis owocami, polac sokiem, jakies mieksze platki, na prawde wiele mooozliwosci

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

faktem jeat tylko, ze ten kuskus mozne wchodzic w zameczki, ale latwo sie usuwa
ty też masz hassa?
mi te mleczne jedzonko się znudziło. jem już kanapki bez skórek mięciutkie, to językiem sobie pomogę a gryzę jakoś tym aparatem 7 i 6 hahah masakra jest;p ale wczoraj ZJADŁAM NAWET KEBABA POSTĘPY
Stary 2010-02-28, 13:17   #3466
Starlett
Wtajemniczenie

Dziś w nocy zbyt mocno przytulałam się do poduszki i rano nie mogłam nawet ust otworzyć, tak mnie bolało wszystko od tego aparatu jakby ból dziąsła nie był wystarczający....

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 14:48   #3467
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]

ty też masz hassa?
mi te mleczne jedzonko się znudziło. jem już kanapki bez skórek mięciutkie, to językiem sobie pomogę a gryzę jakoś tym aparatem 7 i 6 hahah masakra jest;p ale wczoraj ZJADŁAM NAWET KEBABA POSTĘPY
skad znam kanapki bez skorek jeszczetydzien temu jadlam wszelkie osobno chlebus, serek, szyneczka...

Nie, nie hassa nie mam, tylko aprat, bezligaturowy (105strona) niedawno zakldalam 18go, w sumie mowiono mi ze nie moge jesc tego i tamtego... aaa wcinalam juz takie rzeczy jak chipsy, tortille, twixa-karmel, nawet cole, a tyle mi wymyslano, a doszlam do wniosku, ze wszelkie mozna, tylko trzeba miec sposob, oraz zabki umyc dobrze, no i na twarde uwazac, co nie??

hmmm ale nad kebabem jetre nie myslalam, chyba ze w domu, bo juz widze moj usmiech

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Dziś w nocy zbyt mocno przytulałam się do poduszki i rano nie mogłam nawet ust otworzyć, tak mnie bolało wszystko od tego aparatu jakby ból dziąsła nie był wystarczający....
hmmmmmmm ja mam tak, iż zamki na 6tkach dotykaja mi lekko dolu, wczesniej mi to przeszkadzalo, teraz sie przyzwyczailam i mam tendencje w nocy do zaciskania szczeki, szczegolnie w sytuacjach stresowych, albo szorowania

po pierwszej nocy obudzilam sie autentycznie z mocno zacisnieta lewa strona i moje pytanie, czy zamki wytrzymaja???
podreptalam do orto mowila wlasnie ze mam tak niefortunnie iz one lekko sie stykaja, a szyny jakiejs tam nie moze mi zalozyc bo zeby wyjda-zabrzmialo groznie, ale czy to w ogole mozliwe? - tak wiec zamowiono dla mnie tego samego dnia przezroczytsa wkladke relaksacyjna na noc, nie tylko aby zniwelowac ewentualny nacisk, ale i dla zdrowia - działa, gdy zasypiam moje szczeki sa hmmm rozchylone tzn, w naturalny sposob, w sumie ni wiedzialam ze to jakis problem, faktycznie rano nie budze sie z zcisnietymi, a nawet jesli ma to miejsce, to nie szoruje o zeby tylko o ta wkladke i wszytsko jest fajnie oraz faktycznie moja szczeka jest bardziej zrelaksowana, nic nie widac, bo jest przezroczysta, z takiego gumowatego materialu, nie przeszkadza, spokojnie sie zasypia

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-02-28 o 14:50
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:06   #3468
kliwia
Zakorzenienie

Nolley wiresz co nie wiem, bo mi orto nie dala jakies limitu. Ale widac ze kosci sie nie zrosly jeszcze, skoro zalozywszy aparat po tygodniu lub wiecej nie zakloadania cierpimy
Wiec dla wlasnego dobra lepiej to zakladac

A na dole masz wklejona retencje?
Bo ja mam drucik wklejony
Stary 2010-02-28, 15:48   #3469
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja Ci radzę iść trochę wczesniej;] zeby ci zalozyli w maju... wiesz.. te przygotowania do aparatu troche trwają... a to wyciski, wyrywanie zębów(nie w każdym przypadku)... mi wlasnie założenie aparatu opóźniło te wyrywanie zębów;/ , nie wiadomo jak w twoim przypadku będzie wiec na wizytę konsultacyjną możesz się wybrać wcześniej

ja będę chodziła do szkoły z wielką szparą miedzy jedynkami;/ i jeszcze na maturze będę to miała;/ ;(

podobno te aparaty nosi sie ok 4 miesiecy... niektórzy noszą dłużej , a inni krócej. MAM nadzieję ze bedę nosila MAX 4 miesiące;D juz prawie miesiąc za mną:

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ty też masz hassa?
Kiedyś byłam już u ortodonty... (rok temu)
powiedziano mi że Haasa bede musiała nosić 4 mies. w tym czasie założą mi aparat na dół a po zdjęciu tego Haasa założą na górę ...
Miałam robione RTG, po zawiezieniu rtg do ortodonty już więcej się tam niepojawiłam i bardzo żałuję

Dlatego mam zamiar jechać na wizyte dopiejo w czerwcu, no może w połowie maja
bo mniej więcej wiem co mnie czeka, a pozatym na te aparaty musze uzbierać troche kasy ( 450 haas no i na dół 1300, chyba że podrozały to więcej ;p)
a chce nosić aparat w wakcje żeby nie seplenić jak pójde do szkoły

Edytowane przez agniieesszzka
Czas edycji: 2010-02-28 o 15:50
Stary 2010-02-28, 15:53   #3470
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Nolley wiresz co nie wiem, bo mi orto nie dala jakies limitu. Ale widac ze kosci sie nie zrosly jeszcze, skoro zalozywszy aparat po tygodniu lub wiecej nie zakloadania cierpimy
Wiec dla wlasnego dobra lepiej to zakladac

A na dole masz wklejona retencje?
Bo ja mam drucik wklejony
nie, ja mam tylko na górę, bo aparat miałam tylko na górze

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 16:31   #3471
kliwia
Zakorzenienie

aaa no widzisz
Stary 2010-02-28, 17:25   #3472
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
ja zapłacę więcej niż Wenja

skad wiesz? :P
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:29   #3473
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś byłam już u ortodonty... (rok temu)
powiedziano mi że Haasa bede musiała nosić 4 mies. w tym czasie założą mi aparat na dół a po zdjęciu tego Haasa założą na górę ...
Miałam robione RTG, po zawiezieniu rtg do ortodonty już więcej się tam niepojawiłam i bardzo żałuję

Dlatego mam zamiar jechać na wizyte dopiejo w czerwcu, no może w połowie maja
bo mniej więcej wiem co mnie czeka, a pozatym na te aparaty musze uzbierać troche kasy ( 450 haas no i na dół 1300, chyba że podrozały to więcej ;p)
a chce nosić aparat w wakcje żeby nie seplenić jak pójde do szkoły
heh no a ja za hassa placilam 700;] a za doł metalowy 1700 zl... ceni sie ta moja orto;/
Stary 2010-02-28, 17:32   #3474
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
skad wiesz? :P

eee... mam taką nadzieję

Stary 2010-02-28, 18:22   #3475
Wenja
Zadomowienie

ja jestem zdeterminowana -.^
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:01   #3476
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
ja jestem zdeterminowana -.^

ja też

Stary 2010-02-28, 20:21   #3477
milutek
Wtajemniczenie

wiecie co dziewczyny, w sumie to się nie ma o co kłócic, bo ja tych zbędnych kg mam tyle, że starczy dla każdego. 20 spokojnie mogę oddać, bo przy wzroście 166 ważę 70 kg, a chciałabym 50.
Stary 2010-02-28, 20:29   #3478
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co dziewczyny, w sumie to się nie ma o co kłócic, bo ja tych zbędnych kg mam tyle, że starczy dla każdego. 20 spokojnie mogę oddać, bo przy wzroście 166 ważę 70 kg, a chciałabym 50.
Nigdy w życiu!!
max 13 kg. Później przestaniesz być kobietą, będziesz kościotrupem Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:37   #3479
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
A ja to komu oddam??? Ja mam 170 i ważę 68kg- a chciałabym z 60- tyle mi wystarczy :P nie ma co się porywać z motyką na księżyc...

Ostatnio zauważyłam, że prawa 2 zeszła mi całkowicie z 1, ale za to ta 1 zaczyna też się krzywić i nieestetycznie to wygląda, bo na górze jedynki są blisko siebie a na dole już się rozjeżdżają- tak, tak, wiem znowu narzekam, ale przynajmniej tutaj mogę, bo już nikt ze znajomych nie chce nawet tego słuchać hehe.

Dzisiaj się dowiedziałam o TŻ, że zanim założyłam aparat to w nocy szorowałam zębami....

Edytowane przez zuczek2023
Czas edycji: 2010-02-28 o 20:40
zuczek2023 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:40   #3480
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
też przez to ostatnio przechodziłam ... dwa tyg woskowałam zamki i smarowałam podrażnione policzki i język żelem TRASCODENT - jest super, po nałożeniu normalny kisiel się w buzi robi, tzn fajna warstewka kisielowa powstaje i nic już nie boli i w ogóle super. Zainwestuj jest znacznie lepszy niż sachol
Teraz czyli 4 tyg i 1 dzień po zalożeniu żyje już bez wosku i innych wspomagaczy
.
hmmm musze popytać w takim razie w aptece a wosku moja ortodontka mi nie polecała ( powiedziała że tylko się będe z tym "babrać" )

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Mój orto radzi by nie używać Sachola, gdyż nie pomaga w gojeniu się ran. Jak powiedziałam, że używam na podrażnienia i sie nie goi, to odpowiedział, że się nie dziwi, żemi się nie goi i zalecił inny żel..
Sachol jako tako troche zagoiuł ale co zagoi to następne się robią już mam tego dość wogóle to jeść nie moge, wszytsko w płynie i chyba niedługo już nic ze mnie nie pozostanie

Dziewczynki a jak sobvie radzicie z jedzeniem i myciem ząbków gdzieś poza domem w pracy na uczelni ?
Jak narazie myje po każdym "posiłku" bo mam dziwne uczucie jak mi coś wejdzie w druciki

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości