|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
hmmm... to może się podzielimy po równo? będzie sprawiedliwie
|
#3452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do tego ze znajomymi traktujemy z usmiechem moj apracik, tego typu zarty i texy, jak najbardziej ;D ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- JUSTYNKA ZŁOTO!!!
|
|
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
ja mogę też przyjąć kilka kilogramów;p bo do wzrostu 175cm ważę 60kg
chudzinka
|
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nareszcie... mało się nie popłakałam jak wjechała pierwsza na mete ![]() sorry za OT ale jestem taka wzruszona
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku to ja mialam palpitacje serca, caly czas przełączałam na inny kanał, nie mogłam wytrzymać! Później koleżanka z Kasiny dzwoniła (mieszkam 20km od Kasiny) i mówiła że ludzie wybiegali z domów na ulice, krzyczeli, skakali, szok ![]() A później panczenistki brąz i znów od taty telefon( trenował łyżwiarstwo szybkie w młodości, moja ciocia również) i jego słowa: 'Widzisz Kaśka jakbyś się tak nie zapierała i trenowała to może byś stała dziś na podium w Vancouver' No cóż, teraz się żałuje ![]() A o zębach.. Nic ciekawego, boli mnie lewa jedynka.. |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
1000days chcialabym tyle wazyc, w zrostu mam 5cm mniej
a kilogramow nieco wiecej ![]() Dawno nie odwiedzalam aparatek. ja juz prawie rok bez zelastwa, szybko zlecialo. Naleza mi sie baty za brak systematycznsci w zakladaniu na noc retencji na gorne zeby. Ostatnio zalozylam pomiesiacu chyba, to sie zeby nie mogly wcisnac w szyne yhy, ale po 8 godzinach w nocy wcisnely sie na swoje miejsce, ale bol w ciagu dnia po zdjeciu retencji okropny. W ogolole to sie na kontrole do ortodonty zapisac musze
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezły odjazd musiał być w tej Kasinie ![]() gdybyś z nimi trenowała to w zespole byłyby 3 Kaśki
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie aparatki!
Przeczytałam kilka stron tego wątku i jak zobaczyłam że jest ich ponad sto to odechciało mi się czytać i przeszłam odrazu na ostatnią ; p Mam 15 lat i strasznie krzywe zeby, kiedyś na wizycie u dentysty powiedziano mi ze będe musiała mieć właśnie apart Haasa ... strasznie sie zmartwiłam bo myślałam że wystarczy tylko zwykły metalowy ![]() Chciałabym dowiedziec się jak to jest z tym aparatem Haasa ... Czy to boli, czy duza szpara się robi pomiędzy tymi jedynkami, jak długo to się nosi ... i wgl ? Nosze się z zamiarem pójścia do ortodonty ale boje się |
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja noszę hassa juz ponad 3 tyg;] ... noszenie tego aparatu nie boli tylko trochę ciśnie przy rozkręcaniu;/ ja mam 35 rozkręceń wszystkich a jestem już po 17.... i mam szparę milimetrową;p a może trochę szerszą...podczas pierwszego tygodnia z tym aparatem wpadłam w lekka depresje , płakać mi się chciało... wszystko uwierało... musiałam jeść tylko papki jogurty, tragedia ale z czasem przeszło teraz już jem wszystko no oprócz twardych rzeczy bo zęby mi się nie schodzą...tylko tylne więc ugryźć nie mogę, muszę pomagać sobie językiem;p przeszkadza mi to , ze nie mogę zamknąć BUZI DO KONCA i po 3 tyg noszenia jeszcze seplenię;/ ![]() WIEC POLECAM!! WARTO SIĘ PRZEMĘCZYC Z TYM KILKA MIESIECY
Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-02-28 o 12:22 |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
założyłam go po tygodniu, to na drugi dzień szczęka mnie bolała przy każdym gryzie
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszą wizytę planuje dopiero w czerwcu ... Bo niechce chodzić do szkoły z tym czymś na zębach tymbardziej że mam mega dziurę na prawej 2 ... i jak mi ta jedynka zejdzie z 2 to będzie to niesmacznie wyglądać i w wakacje sobie ją zreperuje ; p |
|
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako ze gryzienie troszku jest uniemozliwione, wymyslam sobie rozne sniadania na tzw. "szybko i miekko" bawilam sie w koktajle, ale ile mozna pic
a dzis zrobilam sobie kuskus (zostal z wczorajszego obiadu) i postanowilam zrobic go na slodko w symie mozna dodac co sie lubi, a nawet wersja na slono moze byc, jesli ktos woli, ja dodalam jogurt jaki byl pod reka, troche serka wiejskiego oraz dzem, wersja szybka, teraz jak sobie jem i mysle, mozna dodac/zamieniac - z musem jablkowym, jakimis owocami, polac sokiem, jakies mieksze platki, na prawde wiele mooozliwosci ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- faktem jeat tylko, ze ten kuskus mozne wchodzic w zameczki, ale latwo sie usuwa
|
|
#3465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja będę chodziła do szkoły z wielką szparą miedzy jedynkami;/ i jeszcze na maturze będę to miała;/ ;( ![]() ![]() ![]() podobno te aparaty nosi sie ok 4 miesiecy... niektórzy noszą dłużej , a inni krócej. MAM nadzieję ze bedę nosila MAX 4 miesiące;D juz prawie miesiąc za mną: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
mi te mleczne jedzonko się znudziło. jem już kanapki bez skórek mięciutkie, to językiem sobie pomogę![]() a gryzę jakoś tym aparatem 7 i 6 hahah masakra jest;p ale wczoraj ZJADŁAM NAWET KEBABA POSTĘPY
|
||
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś w nocy zbyt mocno przytulałam się do poduszki i rano nie mogłam nawet ust otworzyć, tak mnie bolało wszystko od tego aparatu
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skad znam kanapki bez skorek jeszczetydzien temu jadlam wszelkie osobno chlebus, serek, szyneczka... ![]() Nie, nie hassa nie mam, tylko aprat, bezligaturowy (105strona) niedawno zakldalam 18go, w sumie mowiono mi ze nie moge jesc tego i tamtego... aaa wcinalam juz takie rzeczy jak chipsy, tortille, twixa-karmel, nawet cole, a tyle mi wymyslano, a doszlam do wniosku, ze wszelkie mozna, tylko trzeba miec sposob, oraz zabki umyc dobrze, no i na twarde uwazac, co nie?? hmmm ale nad kebabem jetre nie myslalam, chyba ze w domu, bo juz widze moj usmiech ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
po pierwszej nocy obudzilam sie autentycznie z mocno zacisnieta lewa strona i moje pytanie, czy zamki wytrzymaja??? podreptalam do orto mowila wlasnie ze mam tak niefortunnie iz one lekko sie stykaja, a szyny jakiejs tam nie moze mi zalozyc bo zeby wyjda-zabrzmialo groznie, ale czy to w ogole mozliwe? - tak wiec zamowiono dla mnie tego samego dnia przezroczytsa wkladke relaksacyjna na noc, nie tylko aby zniwelowac ewentualny nacisk, ale i dla zdrowia - działa, gdy zasypiam moje szczeki sa hmmm rozchylone tzn, w naturalny sposob, w sumie ni wiedzialam ze to jakis problem, faktycznie rano nie budze sie z zcisnietymi, a nawet jesli ma to miejsce, to nie szoruje o zeby tylko o ta wkladke i wszytsko jest fajnie oraz faktycznie moja szczeka jest bardziej zrelaksowana, nic nie widac, bo jest przezroczysta, z takiego gumowatego materialu, nie przeszkadza, spokojnie sie zasypia
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-02-28 o 14:50 |
||
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Nolley wiresz co nie wiem, bo mi orto nie dala jakies limitu. Ale widac ze kosci sie nie zrosly jeszcze, skoro zalozywszy aparat po tygodniu lub wiecej nie zakloadania cierpimy
Wiec dla wlasnego dobra lepiej to zakladac A na dole masz wklejona retencje? Bo ja mam drucik wklejony
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziano mi że Haasa bede musiała nosić 4 mies. w tym czasie założą mi aparat na dół a po zdjęciu tego Haasa założą na górę ... Miałam robione RTG, po zawiezieniu rtg do ortodonty już więcej się tam niepojawiłam i bardzo żałujęDlatego mam zamiar jechać na wizyte dopiejo w czerwcu, no może w połowie maja bo mniej więcej wiem co mnie czeka, a pozatym na te aparaty musze uzbierać troche kasy ( 450 haas no i na dół 1300, chyba że podrozały to więcej ;p) a chce nosić aparat w wakcje żeby nie seplenić jak pójde do szkoły
Edytowane przez agniieesszzka Czas edycji: 2010-02-28 o 15:50 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no widzisz
|
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem zdeterminowana -.^
|
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co dziewczyny, w sumie to się nie ma o co kłócic, bo ja tych zbędnych kg mam tyle, że starczy dla każdego. 20 spokojnie mogę oddać, bo przy wzroście 166 ważę 70 kg, a chciałabym 50.
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
max 13 kg. Później przestaniesz być kobietą, będziesz kościotrupem Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że prawa 2 zeszła mi całkowicie z 1, ale za to ta 1 zaczyna też się krzywić i nieestetycznie to wygląda, bo na górze jedynki są blisko siebie a na dole już się rozjeżdżają- tak, tak, wiem znowu narzekam, ale przynajmniej tutaj mogę, bo już nikt ze znajomych nie chce nawet tego słuchać hehe. Dzisiaj się dowiedziałam o TŻ, że zanim założyłam aparat to w nocy szorowałam zębami....
Aparatka od 20.01.2010 Edytowane przez zuczek2023 Czas edycji: 2010-02-28 o 20:40 |
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wosku moja ortodontka mi nie polecała ( powiedziała że tylko się będe z tym "babrać" )Cytat:
wogóle to jeść nie moge, wszytsko w płynie i chyba niedługo już nic ze mnie nie pozostanie Dziewczynki a jak sobvie radzicie z jedzeniem i myciem ząbków gdzieś poza domem w pracy na uczelni ? Jak narazie myje po każdym "posiłku" bo mam dziwne uczucie jak mi coś wejdzie w druciki
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

oby nam się ząbki ładnie wyprostowały, dla mnie w sumie nie ma znaczenia czy to będzie 1,5 roku czy 2 lata, tylko żeby efekt był dobry.