Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 07:03   #4201
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

To ja się z herbatką dołączę
dzień dobry, ja tylko na moment bo do kościółka się szykuję...

Mariolu, cóż więcej powiedzieć...

Anusia, ja też bardzo intensywnie myślę nad fotelikiem tyłem do kierunku jazdy mocowanym...mamy jeszcze trochę czasu ale już kombinuję...Czy w takim foteliku dziecko może jeździć na przednim siedzeniu?? Wiem że to miejsce nie jest super polecane ale ja mam mały, dwudrzwiowy samochód no i taki fotelik na tylnym siedzeniu to jak? Chyba się nie da?

Texasiku fajnie że już z nami jesteś śliczna z Ciebie dziewczyna,będziesz przepiękną Panną Młodą kiedy ten dzień?

Katarzynko, jak tam Laurka i jej dziąsełka? Czekoladko, jak Weroniczka? śniła mi się w nocy

a u nas drugi ząbek się pcha na całego ciekawe kiedy wyjdzie, pierwszy bardzo ostry jest, mała ugryzła już mnie i męża w nos

Miłej niedzieli kochane, odpoczywajcie

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 07:24   #4202
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

U nas też tak na początku byłoto pewnie wina zupek.Ja dawałam na przemian w jeden dzień surowe jabłko,na drugi dzień deserek ze słoiczka,żeby Bartosz jakichś innych smaków zakosztowałTeraz problemów z kupami już nie maczasem jak się zdarzy i nie pomaga jabłko,to na drugi dzień podaję krem z jabłek i suszonych śliwek z Gerbera

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Tuli zapomniałam wcześniej-ja bym Aneczce trochę przystopowała te nowości skoro tak reaguje, tzn. dzień z cysiem i dzień z nowością i tak na zmianę. Chociaż powiem Ci, że Zosia odkąd wprowadziłam jej nowości robi taką zbitą kupkę, "dorosłą" Zawsze sie przy tym nastęka, że ho ho. Nawet suszone śliwki średnio pomagają. Postanowiłam to przeczekać. Około 8 miesiąca chcę ją juz karmić "naszym" jedzeniem, więc mam nadzieję, że się to wyreguluje.

Dzieki dziewczyny Tak zrobie, dzisiaj dam Ani wolne od nowosci, a w spizarce bede trzymac taki sloiczek, o ktorym wspomniala Sylka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mamy złoto
Klątwa Fortuny przełamana
Hurraa!!

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
A wiec poopowiadam troszke . Bylismy w Polsce miesiac i troche, moja mama nie mogla sie nacieszyc Danielkiem. A ja wykorzystalam okazje i poodwiedzalam wszystkich znajomych, rodzine i troszke pozalatwialam do naszego wesela. Kupilam suknie slubna . Trafilam w Polsce na te najgorsze mrozy...odzwyczailam sie juz od takich pogod. Danielek juz sam siedzi i przyjmuje pozycje do raczkowania ale na razie kiwa sie tylko do tylu i do przodu . Strasznie ciezko mi bylo znowu zostawic rodzine i wrocic do Anglii spowrotem no ale coz zycie...
Texasik, nareszcie jestes Wspolczuje rozlaki z rodzina, wiem, jak to czasem boli Suknia piekna, mnie sie tez bardziej podoba bez strzepionego dolu.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
----
Tak ogolnie to nie mam humoru, bo sie nie wyspalam po pracy/przed praca i nie sprostalam oczekiwaniom meza :[. Wiem, ze duzo robi dla nas, dla domu, ale mimo to oczekuje troche zrozumienia... Nie chce mi sie nawet rozpisywac na ten temat
Cos czuje, ze jutro czeka nas cichy dzien, bo nie zamierzam sie do niego odzywac. Jak na razie.
Oby burza szybko przeszla

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
a u nas drugi ząbek się pcha na całego ciekawe kiedy wyjdzie, pierwszy bardzo ostry jest, mała ugryzła już mnie i męża w nos
Slodko

Hej mamusie!

Ja juz na nogach, w domu cicho, Aneczka jeszcze spi. Maz wczoraj wyslal mi o 21 smsa, ze sa z kolega w restauracji, pija wino, ze jest cudownie i ze za mna teskni. Potem juz nie odpowiadal na moje smsy, nie wiem, co sie stalo Ja bardzo zle spalam, bo troche sie o Niego martwie. A ze jestem zodiakalna rybka, moja wyobraznia potrafi niezle rzeczy wymyslec...

Dolaczam z kubkiem kawy
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 08:12   #4203
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia,Ty pracowitość masz we krwino przyznaj to wreszcie
przyznaje

Cytat:
Napisane przez mariolasl;17510779[COLOR=silver
[/COLOR]]
biedna Mala
wycaluj biedulke ode mnie
dziekuje
Cytat:
Tak ogolnie to nie mam humoru, bo sie nie wyspalam po pracy/przed praca i nie sprostalam oczekiwaniom meza :[. Wiem, ze duzo robi dla nas, dla domu, ale mimo to oczekuje troche zrozumienia... Nie chce mi sie nawet rozpisywac na ten temat
Cos czuje, ze jutro czeka nas cichy dzien, bo nie zamierzam sie do niego odzywac. Jak na razie.

Odezwe sie w ciagu dnia...

I stawiam kawe!

poprosze z mleczkiem

Cytat:

Katarzynko, jak tam Laurka i jej dziąsełka?

na melko obudzila sie ok23
wypila zaledwie polowe porocji i 40min piszczala w lozku opowiadajac sobi i klaszczac
Pobudka o 5 i tyle co przysnela
Bola mnie plecy
Za to nadzieja jest we mnie ze zapakuje ją w wózek i pojade przed siebie i moze zasnie jak nie bedzie chciala spac w domu.

Ide zeby umyc i sie uczesac bo potem moge nie miec szans
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 08:26   #4204
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Znalazlam kabel . To jest moja suknia, chociaz teraz troszke inaczej wyglada bo zamiast szarpanego tiulu na dole jest prosty.
sliczna sukienka!! a ta modelka w niej
Cytat:

Czekoladka zajada czekoladkę

a wzielo mnie na slodkie bo mialam chandre

Cytat:

przy moim dziecku ciężko coś spokojnie zjeść.Jak tylko zobaczy talerz z jedzeniem,to się trzęsie,płacze i wyciąga ręce.To samo z piciem w szklance,czy kubku
u nas jest to samo

Cytat:

Calusy rowniez dla Werci

Cytat:

I stawiam kawe!

mam nadzieje ze szybko wszystko wroci do normy miedzy wami

Cytat:
Katarzynko, jak tam Laurka i jej dziąsełka? Czekoladko, jak Weroniczka? śniła mi się w nocy

u nas nocka troche lepsza niz ostatnia , co prawda wstalawam do malej bo pojekiwala ale tylko 5 razy

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Ja juz na nogach, w domu cicho, Aneczka jeszcze spi. Maz wczoraj wyslal mi o 21 smsa, ze sa z kolega w restauracji, pija wino, ze jest cudownie i ze za mna teskni. Potem juz nie odpowiadal na moje smsy, nie wiem, co sie stalo Ja bardzo zle spalam, bo troche sie o Niego martwie. A ze jestem zodiakalna rybka, moja wyobraznia potrafi niezle rzeczy wymyslec...

Dolaczam z kubkiem kawy
napewno nic zlego im sie nie przytrafilo, a wyobraznia potrafi niezle nakrecic czlowieka wiem cos o tym

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Sto latek dla Ani i Kubusia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 08:52   #4205
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Znalazlam kabel . To jest moja suknia, chociaz teraz troszke inaczej wyglada bo zamiast szarpanego tiulu na dole jest prosty.
Bardzo ładna i chyba lepiej, że tiul jest prosty.

Cytat:
, mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

My z Kubaskiem też życzymy Aneczce wszystkiego najlepszego

Nasza nocka ciężka , Kubuś obudził się o północy, troszkę pojadł i poszedł spać, potem wstał o 1.30 z okropnym płaczem, ciężko było Go uspokoić, w końcu dałam Mu Panadol w syropku, nakarmiłam i zasnął ok. 2.30. Spał do 6, potem obudził się już o 7.15

Biedny mój Krasnoludek, myślę, że dziąsełka Go bolą

Miłej niedzieli kobiałki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 09:30   #4206
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Nasza nocka ciężka , Kubuś obudził się o północy, troszkę pojadł i poszedł spać, potem wstał o 1.30 z okropnym płaczem, ciężko było Go uspokoić, w końcu dałam Mu Panadol w syropku, nakarmiłam i zasnął ok. 2.30. Spał do 6, potem obudził się już o 7.15

Miłej niedzieli kobiałki

biedne te nasze dzieciaczki teraz.....ale coz trzeba jakos przetrwac to zabkowanie najgorsze ze niewiadomo jak dziecku ulzyc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-28, 09:35   #4207
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

O rany, Ania ma pol roczku, alez to zlecialo

Kochanemu Kubusiowi wszystkiego co najpiekniejsze

Cytat:

Miłej niedzieli kobiałki
Biedny solenizant

Maz juz wyslal smsa, ze teskni, ze smutno tak beze mnie i Ani i ze juz chce do domu
Ania wstala rzeska i radosna. W Hadze leje strasznie, ale chyba wyjde na spacer, bo jest dosc cieplo.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 09:39   #4208
katarzynka00
Zakorzenienie

Miramejku, szkoda mi twojego krasnalka
ciezsze dni nadchodza, ale damy im rade

Stary 2010-02-28, 09:40   #4209
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

O rany, Ania ma pol roczku, alez to zlecialo

Maz juz wyslal smsa, ze teskni, ze smutno tak beze mnie i Ani i ze juz chce do domu
Ania wstala rzeska i radosna. W Hadze leje strasznie, ale chyba wyjde na spacer, bo jest dosc cieplo.
jak to mamusia zapomnialas ze Aneczka dzis ma swieto?

a kiedy wraca malz? a u nas slonko za oknem......
a mnie przez wczorajszy spacer znowu w gardle drapie bubububb

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-28, 09:46   #4210
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Rowniez gratuluje

Cytat:

Hej mamusie!

Dolaczam z kubkiem kawy
Już doczytałam, że nic się nie stało A ja też rybka

Dzień dobry!!
Noc dzisiaj jednak z przerwą na jedzenie o 1, ale za to Zosia spała do 8.40 Ale śmiać mi się chce z nas, bo obudziła się jakoś tak strasznie głodna i płakała. A my oczywiście, że to na pewno ząbki. Żelem zaczęliśmy jej smarować, nosić... Aż w końcu wpadłam na to, żeby dziecku dać jeść. Zjadła butlę i w kimę

Sto lat dla Aneczki i Kubusia!!!

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 09:52   #4211
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Miramej,Syla nie tylko Wy bezzębne,bo my też
Jest nadzieja,że skoro u większości dzieciaczków są juz zęby,to może i nas wkrótce nawiedzą

Cześć!!! w sumie to juz w niedzielę
Ale szybko sobota zleciała,jakoś ostatnio ciągle na coś dnia mi brakuje.
Odkad teściu jest w domu to czuję się jakbym miała czworo dzieci(czyt.Damian,Bartos z,mąż i tesć)Ciągle coś,a to leki mu daj,a to plecy mu oklep,a to oko mu zakropDobrze,bo w środę jedzie do sanatorium.
Bartoszek dzisiaj-wczoraj,był bardzo grzecznyCałe popołudnie sam sobą i zabawkami się zajmował.Ale ja zauważyłam,że on co drugi dzień tak ma A na dodatek złości się,jak widzi że wszyscy jedzą a jemu tego samego nie dadzą.Stwierdzam z premedytacją,że przy moim dziecku ciężko coś spokojnie zjeść.Jak tylko zobaczy talerz z jedzeniem,to się trzęsie,płacze i wyciąga ręce.To samo z piciem w szklance,czy kubku

Dobra spadam,bo widzę,że od dłuższej chwili prowadzę monolog.Ach,ta samotność w sieci

Spokojnej nocki
Mile spędzonej niedzieli(w razie gdybym się jutro całkiem późno pokazała,bo w planach mamy wypad do moich rodziców,czy wypali się okaże)

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Syla jesteś?

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Szybka jestnapisała parę słów i już Jej nie ma
A no szybka jestem Wpadlam i wypadlam

Czyli czekamy na zeby razem Ja moge sobie jeszcze troche poczekac bo mi wyszly jak mialam 9miesiecy

Lena tez chce jesc to co my, nieraz patrzy takim wzrokiem ze az sie serce kroi Doslownie takim wzrokiem

Cytat:

Pisalas wczesniej ze kupilas ksiazke Cobena... Jaki tytul????
Uwielbiam go czytac a zwlaszcza przygody Myrona Bolitara i jego kumpla Wina
Chyba juz wszystkie jego ksiazki przeczytalam

Cytat:

Dolaczam z kubkiem kawy
Doczytalam pozniej ze juz sie odezwal. Milego spacerku w deszczu

Wszystkiego najlepszego dla Aneczki Zdrowka i bezbolesnego zabkowania

Cytat:

Miłej niedzieli kobiałki
Lena tez sie czesto budzi ale nie wiem czy to wina dziaselek. Nie widze zeby sie cos z nimi dzialo Slini sie tylko i tyle...

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia I zeby zabki wyszly szybciutko i bezbolesnie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:00   #4212
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześć

Wszystk iego Najlepszego dla dzisiejszych małych Solenizantów.
Kubusiu, Aniu przyjmijcie życzonka zdrówka od Cioci Oli i Antosia

Ja już dzisiaj trochę lepiej. dalej cieknie z nosa i jestem osłabiona, ale dochodzę do siebie
Dziękuję za zyczonka zdrówka

Gorgulku, z raczkowaniem Antosia jest tak. Pełza jak oszalały, w trymiga jest w przedpokoju lub innym dość sporo oddalonym miejscu. A raczkuje tylko po dywanie i jeszcze wolno. Na panelach rozjeżdżają mu się nóżki No i klęka przy kwiatkach, a właściwie donicach i wygrzebuje ziemię

Miramej, my tez bezzębni
Współczuję ciężkiej nocki
My tez dzisiaj po przejsciach, o 4 pobudka i zabawa do 6

Aniu, Bartoszek boski Te pozycje

Mariolciu

Tuli, dobrze, ze Mąż się odezwał. Wiem jak bogata wyobraźnia może namieszać w głowie

Svi, jak się bawiłaś?

Sylko, no to masz ob obowiązków w domu. Dobrze, ze Tesc do Sanatorium juz niedługo jedzie

Anusiu, pierwsze koty za płoty Dobrze, ze to nic powaznego
To jednak juz spacerówka?, my jeszcze w gondoli, ale juz ciaaasno
Masz śpiworek do mury, czy inny? A moze owijasz tylko kocykiem?

Ja jakoś nie mam potrzeby wyjścia na imprezę, no mozę z Małżem na jakąś kolację, ale z kumpelami na balety ...nieeee, w ogóle
Dziwna jestem?

Dzisiaj piękne słońce, więc jak się lepiej nie poczuję, to wygonię chociaż Małża z dziećmi na spacer. Jutro wyjeżdża na 3 dni, to niech się przysłuży dzisiaj chociaż

No i drzwi zrobione
Jak cicho w domku i w ogóle b. mi się podobają. Nie ma to jak moje załatwianie spraw

Stary 2010-02-28, 10:01   #4213
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego dla Ani i Kubusia
U nas noc super bo Serek spał od 20 do prawie 7 rano nie pamiętam kiedy się tak wyspałam a u nas jeszcze do tego piękne słońce
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa a stłuczka nie była taka straszna poza tym wzbogaciłam się w doświadczenie i najważniejsze że skończyło się tylko na strachu i odrapanym zderzaku
Texasik suknia boska i pięknie w niej wyglądasz
aannuullaa niestety te foteliki montuje się tylko z tyłu, my mamy duże auto więc to nie będzie problem chociaz pewnie i tak zajmie nam dużo miejsca ale trudno. Po nocnych przemyśleniach chyba jestem zdecydowana na maxi cosi mobi
Unholy nie miałam wyjścia skoro mam takiego klopsika to musiałam się przesiąąć. Serek jeździ w swoim kombinezonie i na to kocyk akrylowy nie kupowałam tego śpiworka bo podbno do bani i cienki to ja już wolę kombinezon, poza tym cały czas liczę na to że zrobi się ciepło i już nie będzie nawet kombinezon potrzebne. Dobrze, że spacerówka kładzie się prawie na płasko bo Serek praktycznie tylko w niej śpi w ogóle go nic nie interesuje a ile waży Antoś?

aannuullaa sprostowanie oto jak montować mobi na przednim siedzeniu http://dino.sklep.pl/nowy/linki/fote...bi_funkcje.htm aczkolwiek czytałam, że najlepsze miejsce to środkowe na tylnej kanapie ale to jeszcze muszę sprawdzić tak czy siak myślę że możesz o tym pomyśleć, bo się da

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2010-02-28 o 10:23
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:16   #4214
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego dla Ani i Kubusia
U nas noc super bo Serek spał od 20 do prawie 7 rano nie pamiętam kiedy się tak wyspałam a u nas jeszcze do tego piękne słońce
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa a stłuczka nie była taka straszna poza tym wzbogaciłam się w doświadczenie i najważniejsze że skończyło się tylko na strachu i odrapanym zderzaku
Texasik suknia boska i pięknie w niej wyglądasz
aannuullaa niestety te foteliki montuje się tylko z tyłu, my mamy duże auto więc to nie będzie problem chociaz pewnie i tak zajmie nam dużo miejsca ale trudno. Po nocnych przemyśleniach chyba jestem zdecydowana na maxi cosi mobi
Unholy nie miałam wyjścia skoro mam takiego klopsika to musiałam się przesiąąć. Serek jeździ w swoim kombinezonie i na to kocyk akrylowy nie kupowałam tego śpiworka bo podbno do bani i cienki to ja już wolę kombinezon, poza tym cały czas liczę na to że zrobi się ciepło i już nie będzie nawet kombinezon potrzebne. Dobrze, że spacerówka kładzie się prawie na płasko bo Serek praktycznie tylko w niej śpi w ogóle go nic nie interesuje a ile waży Antoś?
NO my też mamy klocuszka 74cm/9,200 kg
Ja jeszcze poczekam kilka dni, bo zapowiadają powrót mrozów i jeżeli się to nie sprawdzi przesiadamy się do spacerówki.
O tym śpiworku murowym też słyszałam złe opinie, wieć sobie darowałam.
Mam kombinezonik puchowy http://www.allegro.pl/item890167003_890167003.html i myslę, ze on + kocyk wystarczy jak nie będzie mega mrozów

Antoś tez tylko śpi, nie ma potrzeby oglądania świata.

A masz pelerynkę przeciw deszcz. do spacer. czy zakładasz od gondoli ew.?
Stary 2010-02-28, 10:17   #4215
skierka1981
BAN stały

Hej mamusie u nas nocka ok, a dziś słoneczko

Texasik witaj śliczna sukienka
Mariolu

Wszystkiego dobrego dla Kubusia i Ani

u nas dziś leniwy dzień, maż w domku jutro jedzie i wraca w środę...
miłego dnia mamusie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:20   #4216
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja jeszcze po prosbie
Które ładniejsze/lepiej wykonane itp?
http://www.allegro.pl/item922617563_..._r_37_b05.html
http://www.allegro.pl/item933514654_...czarne_37.html

Bo szare chyba wezmę te:
http://www.allegro.pl/item932618609_...najtaniej.html
Stary 2010-02-28, 10:31   #4217
mariolasl
Zakorzenienie

Hej!
Dzieki dziewczyny, burza minela. Obydwoje jestesmy zmeczeni

Najlepsze zyczenia dla Solenizantow

Miramejku, trzymam kciuki za ciebie i Kubusia

Antonio nie spi na spacerach, max 10-15 minut, rzadko dluzej, za to intensywnie oglada swiat . W ogole spi 2 razy po 30 minut w dzien, jesli jest zdrowy/

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Unholy, szare botki zgrabne, ale czarne nie widza mi sie. Zadne.
Stary 2010-02-28, 10:34   #4218
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Unholy nie mam pelerynki ale zamówiłam dotąd nie była mi potrzebna bo Serek śpi na dworze jak pada to chowam go do garażu i się garażuje u nas śnieg jeszcze leży ale jest koło 7 stopni w dzień i stawiam Serka w jakimś spokojnym miejscy na słonku i śpi a tam ma pewnie z 15 stopni więc nie marznie na razie daruje sobie spacery bo nie chcę żeby go przewiało tym bardziej że budka też za solidna nie jest ale mam ten komfort, że na podwórku zawsze się znajdzie jakieś miejsce do spania Pakuje go tak jak pisałam i za każdym razem ma ciepły kark więc nie marznie sądzę, że przy takie temperaturze można sobie jakoś poradzić z tą spacerówką. Aczkolwiek bardzo emocjonalnie odebrałam rozstanie z gondolą bo tam był takim małym dzidziusiem a w spacerówce już nie jest taki malutki. A i nie wiem jak u Ciebie ale Serek nie ma za wiele miejsca nad główą jak go posadzę w spacerówce więc zastanawiam się na ile ona nam starczy Czy ja mam jakieś ponadwymiarowe dziecię? czy ta spacerówa jakaś mała? jak jest u Ciebie? przymierzałaś Antosia?

Szare botki fajne ale reszta jakaś mało zgrabna

Czas edycji: 2010-02-28 o 10:35
Stary 2010-02-28, 10:35   #4219
katarzynka00
Zakorzenienie

solenizanci, badzcie dzis wyjatkowo grzeczni i dobrzy dla swych mamus

Cytat:

Ja jakoś nie mam potrzeby wyjścia na imprezę, no mozę z Małżem na jakąś kolację, ale z kumpelami na balety ...nieeee, w ogóle
Dziwna jestem?

nie
mnie tez by nikt nie namowil

A takich "zabaw"w srodku nocy obawiam sie z kazdym dniem bardziej

Cytat:
mi te sie bardziej podobaja

Zasnela.Juz 2x na brzuchu, moze cwiczyla i zmeczyla sie i zasnela
zjadlam sniadanie,pije kawe
sliczna pogoda

Stary 2010-02-28, 10:39   #4220
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Hej!
Dzieki dziewczyny, burza minela. Obydwoje jestesmy zmeczeni

Najlepsze zyczenia dla Solenizantow

Miramejku, trzymam kciuki za ciebie i Kubusia

Antonio nie spi na spacerach, max 10-15 minut, rzadko dluzej, za to intensywnie oglada swiat . W ogole spi 2 razy po 30 minut w dzien, jesli jest zdrowy/

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Unholy, szare botki zgrabne, ale czarne nie widza mi sie. Zadne.
Dzięki
No włąśnie mam problem z czarnymi, jakieś takie nijakie sa na all...

Zmęczeni powiadasz...
To git

Cytat:
Unholy nie mam pelerynki ale zamówiłam dotąd nie była mi potrzebna bo Serek śpi na dworze jak pada to chowam go do garażu i się garażuje u nas śnieg jeszcze leży ale jest koło 7 stopni w dzień i stawiam Serka w jakimś spokojnym miejscy na słonku i śpi a tam ma pewnie z 15 stopni więc nie marznie na razie daruje sobie spacery bo nie chcę żeby go przewiało tym bardziej że budka też za solidna nie jest ale mam ten komfort, że na podwórku zawsze się znajdzie jakieś miejsce do spania Pakuje go tak jak pisałam i za każdym razem ma ciepły kark więc nie marznie sądzę, że przy takie temperaturze można sobie jakoś poradzić z tą spacerówką. Aczkolwiek bardzo emocjonalnie odebrałam rozstanie z gondolą bo tam był takim małym dzidziusiem a w spacerówce już nie jest taki malutki. A i nie wiem jak u Ciebie ale Serek nie ma za wiele miejsca nad główą jak go posadzę w spacerówce więc zastanawiam się na ile ona nam starczy Czy ja mam jakieś ponadwymiarowe dziecię? czy ta spacerówa jakaś mała? jak jest u Ciebie? przymierzałaś Antosia?

Nie przymierzałam Antka.
Czytałam, ze niektóre dzieci mają mało w niej miejsca. Ale jednak było dużo więcej głosów na tak (tzn, że dzieci 2 - letnie się mieszczą)
A czy wysokości budki nie można regulować, jakoś tak mi coś świta z dnia kiedy ją kupiłam i przeglądałam pobieżnie, ale to tylko takie moje "wydaje się"
Masz ten komfort stawiania np pod daszkiem.ja na spacerze musze mieć folię na wszelki wypadek
Stary 2010-02-28, 10:46   #4221
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Dzięki
No włąśnie mam problem z czarnymi, jakieś takie nijakie sa na all...

Zmęczeni powiadasz...
To git

Nie przymierzałam Antka.
Czytałam, ze niektóre dzieci mają mało w niej miejsca. Ale jednak było dużo więcej głosów na tak (tzn, że dzieci 2 - letnie się mieszczą)
A czy wysokości budki nie można regulować, jakoś tak mi coś świta z dnia kiedy ją kupiłam i przeglądałam pobieżnie, ale to tylko takie moje "wydaje się"
Masz ten komfort stawiania np pod daszkiem.ja na spacerze musze mieć folię na wszelki wypadek
Szczerze mówiąc Serek już teraz ma mało miejsca ze wzg. na kombinezon i nie widzę go w tym wózku za rok zresztąi tak mam w planie parasolkę na przyszły sezon zimowy więc mi to odpowiada. Też czytała, że nie któe dzieci mają mało miejsca i Serek właśnie tak ma ale może jak będzie nosił lżejsze ubrania to będzie lepiej no ale krótszy nie będzie. A o co chodzi z tą regulacją budki? bo nie wiem ja ją tylko daje do przodu i do tyłu a nie wiem nic o wysokościale sama budka wzbudza moje zastrzeżenia dlatego folia jest niezbędna bo nawet jak wieje to materiał nie jest tak mocny no ale jak już mam tą spacerówę to sę będziemy nią bujać. A na razie zainstalowałam siedziska tak jak gondole czyli Serek widzi mnie i to bardzo fajna sprawa

Czas edycji: 2010-02-28 o 10:51
Stary 2010-02-28, 10:53   #4222
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

nie
mnie tez by nikt nie namowil

A takich "zabaw"w srodku nocy obawiam sie z kazdym dniem bardziej

[/LEFT]
[/CENTER]

mi te sie bardziej podobaja

Zasnela.Juz 2x na brzuchu, moze cwiczyla i zmeczyla sie i zasnela
zjadlam sniadanie,pije kawe
sliczna pogoda
Czyli nie jestem sama

Jezeli juz z tych dwóch modeli, to chyba ja tez jestem bardziej za tymi

Antek tez ostatnio przekreca sie na brzuch podczas spania i czasami przez to sie budzi

Cytat:
Szczerze mówiąc Serek już teraz ma mało miejsca ze wzg. na kombinezon i nie widzę go w tym wózku za rok zresztąi tak mam w planie parasolkę na przyszły sezon zimowy więc mi to odpowiada. Też czytała, że nie któe dzieci mają mało miejsca i Serek właśnie tak ma ale może jak będzie nosił lżejsze ubrania to będzie lepiej no ale krótszy nie będzie. A o co chodzi z tą regulacją budki? bo nie wiem ja ją tylko daje do przodu i do tyłu a nie wiem nic o wysokościale sama budka wzbudza moje zastrzeżenia dlatego folia jest niezbędna bo nawet jak wieje to materiał nie jest tak mocny no ale jak już mam tą spacerówę to sę będziemy nią bujać. A na razie zainstalowałam siedziska tak jak gondole czyli Serek widzi mnie i to bardzo fajna sprawa
Wydawało mi se, ze mozna sunąć budką po ramie i ustawic na wybranej wys., nie ?
A który masz model (kolor) 2008, czy 2009? Z okienkami w budce czy bez?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

A juz widze, ten poprzedni z okienkami. Ja mam ten nowszy bez i tu podobno budka lepsza - wg opinii.
No nic, okaze sie w praniu
Stary 2010-02-28, 10:57   #4223
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Czyli nie jestem sama

Jezeli juz z tych dwóch modeli, to chyba ja tez jestem bardziej za tymi

Antek tez ostatnio przekreca sie na brzuch podczas spania i czasami przez to sie budzi

Wydawało mi se, ze mozna sunąć budką po ramie i ustawic na wybranej wys., nie ?
A który masz model (kolor) 2008, czy 2009? Z okienkami w budce czy bez?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

A juz widze, ten poprzedni z okienkami. Ja mam ten nowszy bez i tu podobno budka lepsza - wg opinii.
No nic, okaze sie w praniu
Też czytałamo tych budkach ale jakaś dziewczyna pisała, że miało być lepiej a skończyło się na tym że okienek nie ma i już ale napisz jak sprawdzisz, Tyle że regulacja budki nie wiem co miałaby dać ale napisz napisz

Stary 2010-02-28, 11:14   #4224
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Też czytałam o tych budkach ale jakaś dziewczyna pisała, że miało być lepiej a skończyło się na tym że okienek nie ma i już ale napisz jak sprawdzisz, Tyle że regulacja budki nie wiem co miałaby dać ale napisz napisz
Podobno ma lepszy/grubszy materiał i daszek wysuwany z przodu. Ale
A o regulacji, to miałam na myśli jak juz dziecko bedzie siedziało, zeby wyżej budke przesunac, tak zeby nie zawadzało główka.
A taki dwulatek, to juz rzadko spi w spacer., wiec nie będzie takiego problemu.

Dam znać jak popróbuje, bo teraz u rodziców spacer. jest w kartonie jeszcze.
Stary 2010-02-28, 11:15   #4225
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja jestem nienormalna
pojechalam po ten prezent i przy okazji wstapilam do new yorkera i juz mam sie w co ubrac
leginsy w pantere i czarna tunika na ramiaczkach ze zdobieniem z cekinow
pokazala bys sie w tych ciuszkach nowych

Cytat:
jaka piękna dziewczyna z ciebie! sukienka ładna, ale ty ładniejsza

Cytat:
szare oki,
a z czarnych patrząc po profilu podeszwy te będą wygodniejsze, http://www.allegro.pl/item933514654_...czarne_37.html

nie wiem jakiej wysokosci maja obcas, ale na pewno są lepiej wyprofilowane. te pierwsze maja bardzo duzy spadek, i cieżar ciała bedzie opierał sie w wiekszości na palcach i przedniej częsci stopy, co przy dłuższym chodzeniu może byc uciążliwe wg mnie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:18   #4226
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
aannuullaa sprostowanie oto jak montować mobi na przednim siedzeniu http://dino.sklep.pl/nowy/linki/fote...bi_funkcje.htm aczkolwiek czytałam, że najlepsze miejsce to środkowe na tylnej kanapie ale to jeszcze muszę sprawdzić tak czy siak myślę że możesz o tym pomyśleć, bo się da
dzięki serdeczne. Musze to przemyśleć, nie wiem w sumie co bezpieczniejsze- tyłem do kierunku jazdy na przednim czy przodem do kierunku jazdy na tylnym siedzeniu Mam tez wrażenie że takiemu małemu dzieciaczkowi to jeszcze głową będzie szarpało przy hamowaniu itp jak będzie maił fotelik przodem

Cytat:
Antoś tez tylko śpi, nie ma potrzeby oglądania świata.

A masz pelerynkę przeciw deszcz. do spacer. czy zakładasz od gondoli ew.?
U nas odkad martynka jeździ w spacerówce praktycznie nie śpi na spacerach ale ona w ogóle wszystkim bardzo się interesuje to i na spacerze oczy jak pięć złoty. Oparcie musi być do pionu bo inaczej płacz

Anusia,rzeczywiscie Serek jakoś mało miejsca w tej spacerówce ma...ja mam inny wózek i Martynka jeszcze wkładkę specjalną ma założoną dla mniejszych dzieci a i na długość sporo zapasu...

Syla, wypożyczyłam teraz "Jeden fałszywy ruch" a jestem świeżo po lekturze "Najczarniejszego strachu", na ale i tak "Nie mów nikomu" było hitem największym - w dwa dni przeczytałam A ty którą jego książkę polecasz? Bo przede mną jeszcze trochę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:48   #4227
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Gratuluję ząbka

Cytat:
Będzie dobrze, musi być

Cytat:
Piękna

Cytat:
gratuluję kolejnego ząbka.

Cytat:
Gorgulku trzymam kciuki, aby niania spodobala sie wam wszystkim
...
Gratulujemy

Cytat:

Już doczytałam, że miło było

Cytat:

Miłej niedzieli kobiałki
Tak mi szkoda Kubusia
Zuzia też tak się męczyła. Życzę, żeby takich nocek było jak najmniej a ząbek szybko się wybił

Cytat:
Gorgulku, z raczkowaniem Antosia jest tak. Pełza jak oszalały, w trymiga jest w przedpokoju lub innym dość sporo oddalonym miejscu. A raczkuje tylko po dywanie i jeszcze wolno. Na panelach rozjeżdżają mu się nóżki No i klęka przy kwiatkach, a właściwie donicach i wygrzebuje ziemię
A nie zjada jej?

Cytat:
Szare najfajniejsze

Witam się i zmykam dać Zuzi obiadek i na spacerek. Piękna pogodę mamy

Miłej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:13   #4228
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzien dobry kobitki
Jak dobrze miec chwilke czasu dla siebie. Mama zabrała Kube na dół, dzisiaj spędzi troche czasu z dziadkami.
Ja doczytałam ksiażke, a teraz nadrbiam Wizażowe zaległosci.

Cytat:
Witajcie Mamuśki
Próbowałam nadrobić ale tylko tak z grubsza.
Trochę mi się zdrówko sypnęło najpierw nerki potem zrobił mi się jęczmień ale już ok. Po drodze miałam stłuczke wjechałam jednemu panu w "tyłek" ale spoko tylko porysowałam, no cóż prawo jazdy mam pół roku mam prawo do błędów, poza tym prowadziłam wieczorem i byłam okropnie zmęczona no ale wina ewidentnie moja!
Serek już szama w krzesełku ale fajnie taki dorosły w nim jest.
Musiałam się przesiąść do spacerówki bo gondola ma max obciążenie 9 kg a tyle to on ważył chyba z 3 tyg. temu i jakoś nie jestem zachwycona tym faktem bo trochę jeszcze zimno i myślałam, że dłużej pobujamy się w gondoli, mam wrażenie że jest jeszcze za mały do spacerówki. U mnie 7 stopni i śnieg jeszcze leży ech kiedy wiosna?
Pozdrawiam Wszystkie Mamy i Dzieciaczki
Czesc Anusia
Współczuje stłuczki, najwazniejsze ze nic Ci sie nie stało. A takiemu poczatkującemu kierowcy sie wybacza

My juz dawno jezdzimy w spacerowce. Ale mamy spiworek i Kubie nie jest zimno.

Cytat:
Poszlam do H&M i pokupowalam troche ciuszkow, bo byla przecena. Uwielbiam stroic moje dziecie
Super, ze zakupy sie udały

Cytat:
Wpadłam pochwalić się Antosiem. Chyba wie, że dzisiaj jego malutkie święto Uczcił ten dzień nową umiejętnością. Potrafi już sam usiąść z boczku, podpierał się podpierał i siedział tak do połowy a teraz juz siada sam zupełnie
Wielkie dla Antosia.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja jestem nienormalna
pojechalam po ten prezent i przy okazji wstapilam do new yorkera i juz mam sie w co ubrac
leginsy w pantere i czarna tunika na ramiaczkach ze zdobieniem z cekinow
Jaka nienormalna? Kobieta od czasu do czasu musi kupic jakis łaszek, zeby poprawic sobie humor
Leginsy w panterke? Hmm nie widziałam takich. Pochwal sie zdjeciem

Cytat:
Czesc Dziewczyny strasznie dlugo mnie tu nie bylo, dopiero co wrocilam z Polski. Duzo mnie ominelo nawet nie probuje nadrabiac bo to jakies 300 stron!!! Przeczytam tylko pare ostatnich , zeby chociaz troche byc w temacie.
Czesc Texasik
Dobrze, ze juz jestes z nami

Cytat:
Śliczna
W moim stulu

Cytat:
Oj,nieładnie trzymać koleżanki w takiej niewiedzy
Sylka, napewno bedziecie miło zaskoczone
Svinecka to prawdziwa poetka

Cytat:

I stawiam kawe!
Przytulam mocno. U nas tez wczoraj był cichy dzien, dzisiaj juz troche lepiej.

Dziekuje za kawke, chetnie wypiję

c.d.n.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A teraz musze dopełnic funkcji starościny

Głosujemy na tytuł kolejnej czesci wątku.

1. "częsc bobasow juz raczkuje, wiekszosc mam wciaz plotkuje"
2. "naszym dzieciom zabki rosna, a my tu gadamy wiosna"
3. "dzieci lipcowo-sierpniowe rosna i rosna duze i zdrowe"
4. "zdobywamy nowe umiejetnosci, a mamy sie ciesza i skacza z radosci"
5. "u naszych dzieci tyle nowosci, wiec szczescie na watku naszym wciaz gosci"
6. "dzieci nam po domu pelzaja, a ich mamy juz calkiem dobrze sie znaja"
7. "gdy widzimy co rano ten usmiech radosny, to od razu wiadomo, ze juz blisko do wiosny"
8. "zima powoli mija, a kazde z naszych dzieci sie pieknie rozwija"
9. "wiosna idzie, a nasze dzieci to juz wcale nie takie male dzidzie"
10. "nasze dzieci wciaz nas zaskakuja, a mamy dalej siedza i plotkuja"
11. "ah ten czas tak szybko leci, coraz wieksze te nasze dzieci"
12. "nasze dzieci pieknie juz siedza, jak je kochamy nawet nie wiedza"

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:20   #4229
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Miłej niedzieli kochane, odpoczywajcie
A Kuba dalej z jednym zębem Reszty nie widać

Cytat:
Mam nadzieje, ze mąż wrocił cały i zdowy do domu?

Cytat:

Miłej niedzieli kobiałki
Biedulek
To napewno ząbki

Cytat:
Syla, wypożyczyłam teraz "Jeden fałszywy ruch" a jestem świeżo po lekturze "Najczarniejszego strachu", na ale i tak "Nie mów nikomu" było hitem największym - w dwa dni przeczytałam A ty którą jego książkę polecasz? Bo przede mną jeszcze trochę
A propo ksiazek skonczyłam dzisiaj czytac "Londyński Harem" Stanley Scales.
"Syn arabskiego szejka, młody i piękny książe Ahmed, kocha kobietę której nie może poślubi. Obyczaj nakazuje aby zona księcia była dziewicą. Trwają intensywne poszukiwania dziewczyny, która odda Ahmedowi swe dziewictwo, ale także zawładnie jego sercem.
Wybór pada na sliczną studentkę z Polski, która przyjechała do Londynu na wakacje saksy.
Jednak próba zmuszenia jej do uległości kończy sie dramatycznie.
Rozwikładnie intymnych perypetii bohaterów następuje dopiero na ostatnich stronach książki. Jest zupełnie nieoczekiwane i bardzo efektowne" (z okładki)
Naprawdę fajna Polecam
W kolejce czeka jeszcze 5 książek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-02-28 o 13:23
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:00   #4230
UnholyOne
Ola-Unhola

Skleroza nie boli...

Texasik witaj
Sukienka bardzo ładna, Ty również

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości