Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 09:47   #3031
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a u lekarza byłaś z tym?
no włansie jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
india współczuję choroby...
mój tż też właśnie choruje ale musiał do pracy jechać na śłużbę i jutro do lekarza prywatnie idzie po L4, bo w pracy to on się nie wykuruje przez miesiąc. Prywatnie idzie bo nie ma tutaj karty u lekarza żadnego, on dalej u siebie u lekarza ma papiery. Poszedł by do siebie ale jechaliśmy na weekend do jego mamy i już w drodze zadzwonił od niego z pracy ktoś że w niedziele ma służbę i musieliśmy skrócić wyjazd :/ a przez to nie może iść na kasę do lekarza
u nas w domu ja rozpoczełam chorobe jakies 2 tyd temu, pózniej była moja mama, pozniej TŻ, a teraz znowu ja (w sumie TŻ jeszcze tez). Ale na razie nie chcemy iść na L4, bo nam spadna zarobki, a teraz to takie wazne bo staramy się o kredyt
Stary 2010-02-28, 10:13   #3032
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

india koniecznie idz do lekarza. Bo moze byc z tych guzkow jakas straszna choroba.
koniecznie idz.
Niech Ci rodzinna da skierowanie na badanie krwi z plytkami i rozmazem.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:14   #3033
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Łodyga nie uschła a liscie są zielone , nowych nie widze. Obejrzałam go całego i narazie nie zauważyłam nowych pędów A mam go podlewać ?? bo szczerze mówiac to nie podlewałam od miesiaca . Ps Storczyk cały czas stoi mi na parapecie w salonie bo tu jest najcieplej.
podlewaj koniecznie, jak łodyga nie uschła to jest nadzieja, że wypuści pąki bokiem, ale może to potrwać kilka tygodni. Dostaliśmy storczyka we wrześniu, miesiąc później przekwitł i dopiero teraz z łodygi wypuścił boczne pędy z pąkami, które niedługo zakwitną
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:14   #3034
bzyczka1
Zakorzenienie

Klion myślę że może, przecież to zwykły lekarz prowadzący praktykę, a co kogo obchodzi czy chodzę prywatnie czy na kasę Tż jest ubezpieczony i mógłby iść na kasę ale nie ma karty u żadnego lekarza tutaj gdzie mieszkamy, a jechać do jego lekarza prawie 100km nam się nie opłaca, bo zapłacimy za paliwo 80 zł a za lekarza tutaj 50 Nie wiem jak z refundacją w takim przypadku za lekarstwa ale L4

Dziewczyny jak to jest?? No bo jak ma nei dostać L4 to pojedziemy do niego do lekarza.

India na całe szczęście tż ma stałą pensję, bez względu na to ile w pracy był czy ile dni ma miesiąc. Kurujcie się

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:25   #3035
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
to Ty chyba w ogóle nie tyjesz maleńka ja obecnie w 4 tyg a już 2 i pól kilograma do przodu.... no masakra jakas
no widzisz ja mam jeszcze troche w plecy zacztynalam z 52.5 potem 53.5 potem 52.5 a teraz 52.8 wiec 300 doprzodu
ale juz niewymiotuje wiec mysle ze zaczne tyc

Cytat:
[
Dziewczyny jak to jest?? No bo jak ma nei dostać L4 to pojedziemy do niego do lekarza.
l4 mozna dostac tez od prywatnego ja dpostaje cala ciaze tak...
Stary 2010-02-28, 10:31   #3036
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Kurcze same choroby ja powiem szczerze, ze sie troszke przestraszylam. Ale mam nadzieje, ze bedzie okej. Moze gdybym chodzila ciagle to do tego lekarza i w ciazy to by jakos to zaleczyl. Bo dwa lata temu ta nadzerka nie byla taka zła. Ale popelnilam blad, ze na okres ciazy go zmienialm tym bardziej na takiego konowala

Z dobrych wiadomosci to ta, ze moja kruzysznka jak zasnela wczoraj prze 21 to wstala dzis przed 7 (ostatnio zdarza jej sie tak spac), ale oczywiscie w dzien nie chce oka zmruzyc. No i druga, ze dzis spisujemy umowe z tym Dj.

Poza tym zapchal mi sie chyba cyc i nie chce mleko leciec tzn. leci ale nie tak jak powinno i taka grudka jakby mleka sie zatrzymala:/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:38   #3037
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Też mam te perfumki, fakt wanilią pachną, są super, ale jak dla mnie zbyt mało trwałe. Czuję je minimalnie, a szkoda. Teraz raczę sie dzisiejszym zakupem waniliowym,,,testowałam je już wczesniej i są mega trwałe !!!
z Yves Rocher? A moja woda o cudnym zapachu bzu od nich znika błyskawicznie
Stary 2010-02-28, 10:52   #3038
kliwia
Zakorzenienie

domiks musisz to rozmasowac, okladaj cieplymi okladami i masuj, i odciagaj albo mala do tego cyca przystawiaj, bo zorbil Ci sie zator, a to juz krotka droga do zapalenia, goraczki i antybiotyku.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:53   #3039
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
l4 mozna dostac tez od prywatnego ja dpostaje cala ciaze tak...
to może zależy od lekarza lub specjalizacji. Ja chodziłam do neurologa prywatnie i żeby dostac L4 od niego musiałam iśc jeszcze do poradni gdzie przyjmuje państwowo i dopiero tam dawał mi L4 (chodziło o to że musiała byc pieczątka przychodni).
Ale rzeczywiście moja bratowa chodziła w czasie ciąży prywatnie do gina i on dawał jej L4.
Nic już z tego nie rozumiem
Stary 2010-02-28, 11:00   #3040
Maja102
Zakorzenienie

klion78 - jak Ty masz fajny, mroczny avatarek
Stary 2010-02-28, 11:01   #3041
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
to może zależy od lekarza lub specjalizacji. Ja chodziłam do neurologa prywatnie i żeby dostac L4 od niego musiałam iśc jeszcze do poradni gdzie przyjmuje państwowo i dopiero tam dawał mi L4 (chodziło o to że musiała byc pieczątka przychodni).
Ale rzeczywiście moja bratowa chodziła w czasie ciąży prywatnie do gina i on dawał jej L4.
Nic już z tego nie rozumiem
to ja tez juz nie kumam.....

mam pytanie do anulki i do kliwi i do wszystkich gotujacych z zamilowania zonek:D we wtorek mam zjazd przyjaciol z uczelni bedzie 8 osob.. i tak potrzebuje jedzenie zeby ich zapchac... taka posiadowa kolacyjkowa... ale mam bardzo mocno ograniczony budżet bardzoooooooooooooooooooo oo
dlatego pomyslalam o jakis wedlinach seracg pomidorkach itd.... na cieplo chce zrobic batona pieczonego taki z czosnkiem i ziolami... bo zarobie to rano i wieczorem do piekarnika.... ale mysle o jakis salatkach max 2... tylko na szybko zebym w kuchni nie utknela i nieumarla finansowo... myslalam co z salata pomidory ogorki ale to nie sezon i bedzie bez smaku co mi radzicie...
Stary 2010-02-28, 11:03   #3042
bzyczka1
Zakorzenienie

to jest zwykły lekarz, przyjmuje w przychodni ale i prowadzi prywatną praktykę, w domu ma gabinet, jego żona też tyle że ona jest dentystką dzwonił do mnie tż i mówi że coraz bardziej go gardło boli i pewnie angina go łapie a chory facet w domu to choroba psychiczna kobiety

Martucha sałatka z makaronem z zupek chińskich i sałatka gyros chociaż one są podobne do siebie. Może pomidorki z mozarellą? Albo sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy (co tam dasz) i feta? I do tego chlebek czosnkowy (mniami) bułka weka z masełkiem czosnkowym.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 11:08
Stary 2010-02-28, 11:10   #3043
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
z Yves Rocher? A moja woda o cudnym zapachu bzu od nich znika błyskawicznie
No cóż...ta wanilia jest niesamowita...dzisiaj popsikane nią wczoraj jakoś ok 16 włosy pachną, tak jakbym się dopiero co psiknęła...ciuchy też. Daję linka do tego produktu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...hu-wanilii.htm

Byłam też wczoraj w The Body Shop...rety...jakie oni tam cuda kosmetyczne mają !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2010-02-28 o 11:12
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:17   #3044
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha sałatka z makaronem z zupek chińskich i sałatka gyros chociaż one są podobne do siebie. Może pomidorki z mozarellą? Albo sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy (co tam dasz) i feta? I do tego chlebek czosnkowy (mniami) bułka weka z masełkiem czosnkowym.
ogolnie to tak sprecyzuje
bedzie:
4 facetow
4 babki (jedna ciezarna jedna karmiaca jedna wegetarianka i jedna zwykla)
2 dzieci jedno malenkie polroczne a drugie 3 letnie wiec cos juz se zje z nami

mowie o 2 salatkach bo jedna moze byc miesna a 2 juz niebardzo... do tego chce zrobic chlebk czosnkowy bo jest tani w zrobieniu
aaa salatki to nie wiem standardowo bedzie do tega jakas wedlina itd zeby sobie kanapke zrobic.. tylko te salatki mnie zabily...
a oco chodziz pomidorkami z mozzarella?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-02-28 o 11:19
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:24   #3045
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Klion myślę że może, przecież to zwykły lekarz prowadzący praktykę, a co kogo obchodzi czy chodzę prywatnie czy na kasę Tż jest ubezpieczony i mógłby iść na kasę ale nie ma karty u żadnego lekarza tutaj gdzie mieszkamy, a jechać do jego lekarza prawie 100km nam się nie opłaca, bo zapłacimy za paliwo 80 zł a za lekarza tutaj 50 Nie wiem jak z refundacją w takim przypadku za lekarstwa ale L4

India na całe szczęście tż ma stałą pensję, bez względu na to ile w pracy był czy ile dni ma miesiąc. Kurujcie się
L4 dostanie spokojnie od prywatnego. Ostatnio mój TZ bł prywatnie bo mu było potrzebne tydzień wolnego. Zresztą ilu jest takich internistów, co prowadzą praktykę zwolnieniową

India kuruj się

Martucha - ja proponuję moje calzone - taniuteńkie, efektowne i zapychające

A ja właśnie wylazłam z domowego spa. Wyszorowałam mój cellulit, nałożyłam maseczkę na mordkę, a teraz leżę sobie z nakremowanymu stópkami z lapkiem na kolankach, a mężuś gotuje obiadek
Ale należy mi się równo trzy lata temu powiedziałam tak (dziś 3 rocznica zaręczyn i zaskakujące jest to, ze ja zapomniałam, a M. pamiętał )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:32   #3046
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha - ja proponuję moje calzone - taniuteńkie, efektowne i zapychające

A ja właśnie wylazłam z domowego spa. Wyszorowałam mój cellulit, nałożyłam maseczkę na mordkę, a teraz leżę sobie z nakremowanymu stópkami z lapkiem na kolankach, a mężuś gotuje obiadek
Ale należy mi się równo trzy lata temu powiedziałam tak (dziś 3 rocznica zaręczyn i zaskakujące jest to, ze ja zapomniałam, a M. pamiętał )
tylko czy to nie jest czasochlonne... i w przygotowaniu i potem robieniu bo potem mi sie nieusmiecha zostawic gosci i utknac w kuchni..

o to masz super dzien... my mamy dzis 4 lata i 5 miesiacy a maz spi wczoraj bylismy u przyjaciol i chlopcy tak opijali zdrowie ciezarnej i dziecka w brzuchuco by zdrowo roslo ze po pollitra na łepka wypili doprawili sie piwem i teraz umiraja a my z plcia piekna mamy ubaw
no nic...
a my idziemy dzis na obiad do tesciow wiec siedze i sie obijam
Stary 2010-02-28, 11:41   #3047
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
No cóż...ta wanilia jest niesamowita...dzisiaj popsikane nią wczoraj jakoś ok 16 włosy pachną, tak jakbym się dopiero co psiknęła...ciuchy też. Daję linka do tego produktu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...hu-wanilii.htm

Byłam też wczoraj w The Body Shop...rety...jakie oni tam cuda kosmetyczne mają !!!
Ale mi się nic nie chce... spać bym znowu poszła, bo późno wróciłam...

Widzę, że naprawdę trwała ta wanilia jest

Ja ostatnio mam fazę na zapach wędzonej herbaty z cynamonem i miodem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ea-For-Two.htm

The Body Shop...
Ja nawet od pachnących cudeniek YR i Farmony nie mogę oderwać oczu
Stary 2010-02-28, 11:42   #3048
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

znowu w nocy non stop się budziłam, przez mój zapchany nos

a wczoraj przed wyjsciem do znajomych męzul mi drinka zrobił i tak nas po nim poniosło, ze sie zajęlismy sobą i do znajomych sie spóźnilismy hehe ale dotarlismy i widzielismy kowlaczyk
Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Madzialenka
Co się z Tobą działo?
aaa jakos zapracowana byłam hehe

ale postaram sie teraz być częsciej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:46   #3049
bzyczka1
Zakorzenienie

Marta kroisz pomidorki i mozarelle i albo wrzucasz do miski albo na półmisku (przekładasz pomidorki serem) i to polewasz oliwą z ziołami (albo gotowym sosem z butelki, albo robisz z fixa sos ) w misce tak samo tyle że mieszasz składniki (aż dwa ).
Ja czasami robię też mięsną sałatkę (ale ona drożej wychodzi). Szynkę konserwową (abo jakąś inną drobiową) kroimy w kostkę, do tego kroimy pomidory. Robimy sos z majonezu i śmietany bądź jogurtu i dodajemy do niego sporo czosnku (no ale jak będzie chlebek czosnkowy to chyba nie bardzo się nadaje) no i mieszasz. Bardzo smaczna jest jak ktoś lubi czosnek.

Nasz skarb
Stary 2010-02-28, 12:05   #3050
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
tylko czy to nie jest czasochlonne... i w przygotowaniu i potem robieniu bo potem mi sie nieusmiecha zostawic gosci i utknac w kuchni..

o to masz super dzien... my mamy dzis 4 lata i 5 miesiacy a maz spi wczoraj bylismy u przyjaciol i chlopcy tak opijali zdrowie ciezarnej i dziecka w brzuchuco by zdrowo roslo ze po pollitra na łepka wypili doprawili sie piwem i teraz umiraja a my z plcia piekna mamy ubaw
no nic...
a my idziemy dzis na obiad do tesciow wiec siedze i sie obijam
Nie, wszystko sobie przygotowujesz wcześniej, a jak przychodzą goście to tylko do pieca.
Jak chcesz to przyjadę i Ci pomogę

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-28, 12:07   #3051
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
domiks musisz to rozmasowac, okladaj cieplymi okladami i masuj, i odciagaj albo mala do tego cyca przystawiaj, bo zorbil Ci sie zator, a to juz krotka droga do zapalenia, goraczki i antybiotyku.

Probowalam laktatorem wczesniej ale to nic nie dalo. Poprostu leko nie chcialo leciec. Ale przylozylam Polcie i zassala jak pompa
a co do zatoru to nawet mi nie mow...jeszcze tego by brakowalo

Stary 2010-02-28, 12:10   #3052
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie, wszystko sobie przygotowujesz wcześniej, a jak przychodzą goście to tylko do pieca.
Jak chcesz to przyjadę i Ci pomogę
hahahhha dzieki
jestem totalnie lewa w kuchni... serio wiec hmm troche sie denerwuje szczegolnie ze to 1 imprezka tak gdzie musze zostac "gospodynia" bo juz jestesmy na swoim a wiecie wczesniej to papapetowa ale to zupenie cos innego
a teraz no coz musze zrobic cos na stol plus cos ciepleszego zwykle u znajomych jedlismy albo spagetti albo jaks ryz z warzywkami ale oni maa salon s kuchnia i jak znajomy gotowal tp byl z nami itd.. a ja niechce wyjsc z imprezy i przesiedziec czasu w kuchni..
wiec mysle tez o jakiejs zapiekance z makaronem albo cos...
boje sie ze to calzone mi niewyjdzie... bo to pewno wyzsza szkola jazdy zrobic ciasto potem farsz... wsyztko mi sie rozklei
potrzebuje cos taniego i szybko sie robiacego
Stary 2010-02-28, 12:13   #3053
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Martucha w takim razie zapiekanka będzie najlepsza. zrobisz ją sobie rano, a potem tylko hop do piekarnika.

przeszukaj "smaczny wizaz" tak moze znjadziesz fajne przepisy i od razu są ceny podane

Stary 2010-02-28, 12:14   #3054
domi7ks
Zakorzenienie

Martucha a moze lasagne?

Stary 2010-02-28, 12:30   #3055
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Martucha w takim razie zapiekanka będzie najlepsza. zrobisz ją sobie rano, a potem tylko hop do piekarnika.

przeszukaj "smaczny wizaz" tak moze znjadziesz fajne przepisy i od razu są ceny podane
szukam i grzebbie
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Martucha a moze lasagne?
myslalam o tym ale moja wegetarianka nie zje... no nic zostane przy chlebku z czosnkiem... teraz tylko salatki
poszukuje 2 przepisow tez z pekinska mi sie podoba
Stary 2010-02-28, 12:33   #3056
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Martucha - mysle ze dziewczyny tu juz douzo poradzily, ja moge dorzucic jakies swoje propozycje:
-zapiekanka z makaronem (rozne rzeczy tu mozesz wrzucic bo i warzywa i jakies miesko) wymieszac skladniki, zrobic sos(albo uzyc pomyslu na... z knora) zapiec i masz danie na cieplo
-salatka z kurczakiem gyros
-salatka z feta ( u mnie to lodowa, pomidor, ogorek, papryka, oliwki, czerwona celulka, feta i sos)
-salatka z zupek chinskich (jest jej wiele rodzajow) - juz dziewczyny o niej mowiliy, ja tu daje np. pokrojone w kostke:szynke,ser zolty,papryke,ogorek(kons erwowy lub swiezy) i doprawiam sola, pieprzem i trpche musztardy i majonezu
-dla wegetarien - salatka z tunczykiem (makaron penne, kukurydza, ogorek, tunczyk i jogurt)
- salatka z tortelini i brokulami

Wszystko co napisalam jest raczej proste i szybkie w przygotowaniu...
mysle dalej moze cos mi sie przypomni...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:33   #3057
iwka28
Wtajemniczenie

Nie ma znaczenia czy zwolnienie jest od prywatnego czy od państwowego. Ja często zmuszona byłam do korzystania z prywatnego i miałam zwolnienia od internisty, laryngologa czy chirurga. Prywatnie wszystko. Tyle że zniżek na leki nie miałam.

Sałatka z mozarelli i pomidorków (koktailowe są fajne) jest niezła. Ja daję jeszcze świeże listki bazyli (można kupić za parę zł krzaczek w markecie) i polewam oliwą plus sól i pieprz.
Ja bym zrobiła garnek sosu do spagetti z mięsem mielonym, zostanie Ci tylko makaron ugotować a to 10 min. i zapycha.

A ja się obijam

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:45   #3058
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja tez leniuszkuje

własnie dzwoniłam do dziadka z życzeniami imieniowymi (tego co miał tę operację serca) super sie czuje i słychac i niego tę radość życia

Stary 2010-02-28, 12:46   #3059
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
hahahhha dzieki
jestem totalnie lewa w kuchni... serio wiec hmm troche sie denerwuje szczegolnie ze to 1 imprezka tak gdzie musze zostac "gospodynia" bo juz jestesmy na swoim a wiecie wczesniej to papapetowa ale to zupenie cos innego
a teraz no coz musze zrobic cos na stol plus cos ciepleszego zwykle u znajomych jedlismy albo spagetti albo jaks ryz z warzywkami ale oni maa salon s kuchnia i jak znajomy gotowal tp byl z nami itd.. a ja niechce wyjsc z imprezy i przesiedziec czasu w kuchni..
wiec mysle tez o jakiejs zapiekance z makaronem albo cos...
boje sie ze to calzone mi niewyjdzie... bo to pewno wyzsza szkola jazdy zrobic ciasto potem farsz... wsyztko mi sie rozklei
potrzebuje cos taniego i szybko sie robiacego
Calzone to prościzna, mnie się wczoraj otworzyły i tak były dobre, ale może ta jak dziewczyny mówią jakąś dobrą zapiekankę, wtedy sobie wszystko przygotujesz, a potem tylko do pieca. Ale ja nie podpowiem, bo nie przepadam za zapiekankami makaronowymi

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-28, 12:51   #3060
india83
Zakorzenienie

martucha ja też nie czuje się zbyt swobodnie w kuchni, zawsze mi sie wydaje, że coś mi sie nie uda. wczoraj robiłam sałatke gyros mniam...

męzuś przywiózl mi lekarstwa, wiec chyba dzis przeleze dzionek w łóżku choc troszkę szkoda mi czasu, tym bardziej, że wykonuję kolejny album- tym razem dla mojej mamci

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości