|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Wcześniej był on pomalowany na biało, do tego duże okno i to mnie zraziło dlatego wybrałam taką tapetę, zdjęcia są robione wieczorem a spaliła mi się 1 żarówka
![]() ![]() W każdym razie czuję się dość dobrze w takich ciemniejszych, lepiej sie mi śpi ![]() co do zasłonek... będę sie rozglądała za takowymi w blizszej okolicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim! zbliża się u mnie remont pokoju.. Chcę go zmienić kolosalnie..mam w związku z tym kilka pytań, może ktoś coś doradzi?
![]() Pokój jak to w bloku mały kwadrat.. Kolory które mnie interesują to takie jak w załączniku(który juz gdzieś się przewinął w tym wątku :p).. tylko właśnie czy kolor ścian nie jest za ciemny jak do małego pokoju? może pomalowac na turkus jedną z nich?? tylko którą?!?... panele na pewno jasne, meble planuję ciemne.. Proszę o jakieś rady, pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
nie dam razdy załadować zdjęcia nie wiem dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
hm... załącznik sie pokazał, na zdjęciu ciemne meble z jasnymi panelami wygladają spoko, dużo daje kolor dywanu pasujący do mebli
![]() ![]() raczej zależy to od tego jak bardzo mały jest to pokój. Bardzo małego pokoju nie widzę w ciemnych kolorach... z taką klatką/ puszką sie mi skojarzyło :P Więc raczej jasne ![]() No ale zależy jakiej dokładniej wielkosci jest to pokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
potrzebuję pomocy w doborze tapety do kuchni, a właściwie tylko na jedną ścianę. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam i mogę liczyć na Waszą pomoc. Kuchnia jest tak jakby półotwarta - na przedpokój, niestety nie mam zdjęcia, bo dopiero powstaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Anuulaa, sporą powierzchnię chcesz pokryć tą tapetą, ale ciekawie to może wyglądać
![]()
#4477 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tapetka bardzo ładna ![]() co do białych mebli..troche to zależy w jakim stylu te meble, ale cały pomysł brzmi nieźle-ja lubię taki kuchnie z charakterem,a nie jak prosto z katalogu mebli ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
a jakie wymiary tego pokoju? dużo w nim okien? od której strony świata?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Meble będą nowoczesne, białe na wysoki połysk (IKEA) Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2010-02-20 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
BAN stały
|
Dziewczyny macie moze zdjecia toaletek ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Przyczajenie
|
Czesc, proszę o pomoc w sprawie mojej sypialni. Jest dosyć duża i mało przyjemna wina koloru nie dobaranego do mebli (lub mebli do koloru bo piersze było malownie
![]() Mebli nie mogę zmienić bo kupiłam je całkiem niedawno i trochę kosztowały myślałam o zmianie koloru ścian albo na oliwkowy albo na szary i dodatki w kolorach kremowym i czarnym nie wiem czy to bedzie pasować jak sądzicie? Meble są dosyć klasyczne i nie wiem co zrobić aby nie wyszła w stylu babcianym tylko bardziej nowocześnie a przytym żeby się nie gryzło wszystko razem , czekam na wasze podpowiedzi i pomysły z góry dziękuję Wstawiam również 2 zdjęcia z ostanio zmienianego pokoiku komputerowego, co o nim sądzicie Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim pozbyłabym się różu na ścianach i tego brązowego paska, na ścianie za łóżkiem fajnie by wyglądała taka tapeta - to by unowocześniło pokój i go ożywiło.
http://www.allegro.pl/item926729495_...y.html#gallery Ta w brązach, popielu i błękicie. Resztę ścian bym zrobiła błękitnych idealnie w kolorze elementów niebieskich z tapety. Masz bardzo klasyczne meble i ciemne podłogi nie starałbym się na siłę dokładać więcej kolorów.
#4483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no coś z tym różowym pokojem jest nie tak.. niby wszystko ok ale czegoś brakuje...jakoś tak blado...hmmm potrzebne tam są mocne akcenty tylko co? jakiś mocny obraz, narzutę na łóżko i inne zasłony! nie różowe! a pokój komputerowy?... jak najbardziej jestem na tak. Stolik istne cudeńko ![]() ![]() ![]() bardzo podobają mi się białe zasłony, które wyglądają bardzo świeżo i czysto. Tak lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
A co poradzilibyście w kwestii dodatków do pokoju w kolorach winogrona (Dekoral) i kanadyjska jodła (Dulux) ? Duluxem pomalowana została jedna ściana. Jest dosyć smutno, acz ciekawie. Myślałam jednak o jakichś pstrokatych dodatkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
dzulka:
po prostu dodałabym kolor biały i zielony... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Wtajemniczenie
|
Jak się cieszę, że znalazłam ten wątek. Właśnie kupiłam mieszkanie i największy problem mam z pokoikiem dla córci. Wymyśliłam, że na 2 ścianach w połowie wysokości będzie naklejony pas tapety w kolorowe paski (podobnie jak na 1 zdjęciu) z tym że tapeta ma odcienie fioletu, pomarańczu i żółci. Jak myślicie, czy do tapety będą pasować meble ze zdjęcia? Meble będą w kolorze olchy, anie białym a motyw kwiatu będzie na szafie i komodzie... Liczę na Wasze podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Pokazane wszystko jest na fotkach i projekt jakis zrobiłam z wymiarami pokoju . Edit: Projektu nie da sie załadować :/ niewiem co jest grane. Mysle ze domyslicie sie jakie jest ustawienie mebli i pokoju. Pokój ma 5,8 metra dlugości i 3,8 metra szerokości wiec duży.
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2010-02-25 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Wiem mam w kazdym rogu, niedlugo bedzie malowanie i usuwanie tego paskudztwa
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Renatko projekt się nie da załadować bo jednorazowy wrzut zdjęć jest ograniczony wielkościowo, wrzuć go w osobnym poście.
Tak od siebie bym radziła zmienić kolor framug oraz drzwi, warto wejść na stronę www.ikea.pl i tam jest teraz trochę podpowiedzi w Pokój dzienny a potem w kolumnie Wybierz Styl. Z tego co widzę pokój jest bardzo słoneczny, niebieskim bym nie ryzykowała malować ścian, raczej stawiała bym na jasny popiel a meble białe ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Podłogę też bym radziła odświeżyć, teraz są rewelacyjne i niedrogie panele, dla kontrastu ciena podłga wyglądałaby świetnie, wszechobecny ostatnio wenge nie polecam - już wszyscy wszystko mają w wenge http://www.komfort.pl/panele/info/Wz...od/204621/PG/6 http://www.komfort.pl/panele/info/Wz...od/211184/PG/9
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
farbę o jakij piszesz mozna kupic np. w castoramie (jest na wszelkiego rodzaju zacieki, bardzo tłusta) mała puszeczka ponad 30 zł kosztuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)
hej, mam problem dotyczący urzadzenia mojego pokoju . jedna ściana jest czerwona pozostałe beżowe. mam meblościankę i komodę w kolorze ciemnego brązu . kanapa stoi aktualnie na czerwonej scianie. dodam ze mój pokój jest mały, wiec kanapa<brązowa> stoi centralnie naprzeciw meblościanki, co sprawia wwrazenie nudy,pod oknem na przeciwko drzwi jest okno ,pod oknem biurko z komputerem . komoda stoi równolegle z biurkiem. błagam o pomoc, chce, żeby mój pokój nabrał wyglądu i oryginalności.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)
Wrzuć zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a mi nic nie podpowiecie??? Może kupić małej mebelki bez żadnych wzorów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Z grzybem będe robić prawdopodobnie jutro go zdrapać a pozniej przy malowaniu też. Podlogi wlasnie mysle czy tez zmieniać czy nie. Meble wydaje mi sie ze kupic ciemniejsze bo sie "zgubią" w tej wielkiej kanapie . Chyba ze podlogi ciemniejsze i ściany. Ten niebieski mi tak wpadł w oko że niewiem już co zrobić. Jasnego pokoju własnie nie cche bo w domu zawsze miałam biel i mi sie to obrzydło i jasne ściany . A bład ładowania wyskakuje mi o taki : "Warning: imagecreatefromwbmp(): '/tmp/phpmxzbpJ' is not a valid WBMP file in /var/www/html/pretty/test/watermark.php on line 17 "
#4496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robie remont u domu i juz mam zaplanowane prawie wszystko wnętrza
![]() ale mam wieeeeeeeelki problem z sypialnia, nie moge nic wymyslic ani dobrac, a jak juz wybiore jakiś styl to tŻtowi sie nie podoba ![]() pomóżcie coś wymyslec jakis projekt albo chociaz jakies pomysły.... szukam sypialni, żeby była nowoczesna, przytulna i zgrana kolorystycznie. Myslalam o sypialni czerwono-biało-czarnej no ale nie umiem nic wymyslec. Oczywiscie jesli macie jakies inne sugestie lub pomysly na inne kolory to piszcie, bede bardzo wdzieczna ![]() ![]()
#4497 |
Przyczajenie
|
czaszka_,
mi osobiscie podobaja się sypialnie, z łóżkiem z zagłowkiem(dużym, pikowanym, skórzaym, -wyraźistym), może pomyście o czymś takim, juz taki zagłowek jest mocnym akcentem w sypialni, do tego oczywiscie dwie szafeczki nocne i dopasowanymi lampkami, narzuta i poduszki jako dopłnienie. np. czekoladowy zagłowek, ciemne łóżko, szafki, bezowe/złote lampki, czerwone poduszki i kapa, i na scianie jakies ciekawe obrazy, albo inaczej w tonacji biały/czerwony/czarny łożko bez zagłowka, ale sciana za łóżkiem w mocnym kolorze - czerwony(albo wzorzysta tapeta?), i na niej symetrycznie dwa spore(kwadratowe?) czarno-białe obrazy w czarnych ramach na białym passepartou, czerwone dodatko-poduszki, wazon, dywanik, sciany białe. niewiem jaki gust ma Twój mężczyzna i jakiej sypialni by chciał, ale myśle ze i pierwsza propozycja, troszeczkę buduarowa, i ta druga bardziej nowoczesna mogą spałnić oczekiwania kobiet i meżczyzn. Oczywiscie wszytsko to kwestia dobrania odpowiednich materiałów. Wyszukaj w google: aranżacje nowoczesna sypialnia, znadziesz mnóstwo inspiracji. a w załącznikach inne ciekawe inspiracje. pozdrawiam ![]()
#4498 |
Przyczajenie
|
a teraz ja mam pytanie, potrzebuje pomocy dziewczyny
![]() Chcę przemalować sciany, ogolnie zmienić trochę wystrój mojego pokoju, bo męczy mnie ten ciemny niebieski odcień scian, ale kompletnie nie mam pomysłu na tą zmiane, przez moje sosnowe meble. Za rok/dwa planuję totalny remont, mam juz pomysł na to wnętrze, ale póki co nie mam funduszy i muszę dobrać coś do tych sosnowych mebli, i zeby kłopotu nie było za mało, kanapa w kolrze granat! ha. podłoga, hm. raczej jasna(sporo ciemnejsza od sosny), niepamiętam co to za kolor paneli. myślałam nad czymś jasnym, szarym albo jakimś beżem, chciałabym tez tłoczoną tapetę ![]() ![]() myślałam też, zeby kupic/zrobić takie pudełka na drobiazgi, obkleić je ta samą tapetą co na scianie i powstaciac na półki w regale, zeby był mniej hm. prześwitujący -> póki co połowe miejsca zajmują ksiażki. ale te sosnowe meble psuja mi troche całe to wyobrazenie no i ta granatowa kanapa(nieorientowałam się, ale wydaje mi się że koszt zmiany tapicerki byłby sporawy i to potrostu nieopłacalne). Może któraś z was miała by jakis pomysł?? ![]() w załączniku plan pokoju, taki trochę amatorski ![]() jak widzicie, pokoj do spania, pracy, odpoczynku. meble takie jak na planie w załączniku, kanapa troche inna, bardziej granatowa. pod stolikiem biały/kremowy dywan z takich frendzelków, sporawy.
stanowczo domagam się wydłużenia mojej doby, do chociażby 32h. chodzęponadchodnikami. Edytowane przez Madziaczek543 Czas edycji: 2010-02-28 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
e ja bym na Twoim miejscu pobidowala do generalnego remntu, a meble sosnoswe sa superowe, jak juz ci sie kolor sosny znudzil to przemaluj je na bialo, troche z tym roboty ale efekt jaaami, i to szarych snian beda super wygladac, a na kanape machnij jakas jasna narzute
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej mi sie podoba 3cia sypialnia. Myslisz ze bedzie to pasować: -ciemne meble(ciemny brąz) -boczne ściany białe -ściana za łózkiem czerwona -czerwony dywanik -obraz czarno biały nad łózkiem -czerwone poduszki i zasłony -reszta rzeczy w kolorze bialym lub czarnym -a na jednej z bialych scian jakis czerwony wzorek(ten na dole tylko przykładowy) pomozcie,....to bedzie dobrze wygladac? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.