Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 12:47   #1351
sheryl
szeryfcio

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
jest bodajże w HT06
a to dziękuję to wiem gdzie szukać
Stary 2010-02-28, 13:13   #1352
Agnieszka2185
Raczkowanie

Dziewczyny wczoraj dostałam paczke, wszystko co zamawiałam było. Tylko mam problem bo ten krem lawendowy do stóp ma w środku dużą dziure i wygląda to tak, jak by ktoś dwoma paluchami ten krem wyjął sobie ze środka. Jak ja mam dać taki krem klientce? Ona go zwróci odrazu, zresztą nie zdziwiłabym się. Poza tym powinno to być dodatkowo zabezpieczone sreberkiem, tak jak jest w kremie oliwkowym z serii PS.
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:31   #1353
Taste
Raczkowanie

A ja bym była bardzo wdzięczna, jakby ktoś tak jak andziat wstawił kolory błyszczyków, ale tego drugiego, lśniącego. Wszystkie(no może oprócz tego wściekłego różu) mi się podobają, no ale nie zamówię przecież każdego, bo bym majątek wydała licząc jeszcze pozostałe zamówionko. Chętnie też bym się wybrała do COK-u, ale niestety za daleko mam.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:31   #1354
83evelinka
Zadomowienie

Agnieszka2185 Zadzwoń do avonu,złóż reklamacje,pewnie przyślą kuriera po ten kremik,a Tobie doslą nowy w następnym zamówieniu.
Stary 2010-02-28, 13:37   #1355
Leseratte
Wtajemniczenie

Ponawiam moje pytanie Nikt nie ma torebki kopertówki Verena w zielono turkusowe paski?
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:49   #1356
Agnieszka2185
Raczkowanie

Dzięki 83evelinka chyba tak muszę zrobić, bo jak by człowiek im tak wszystko darował to żadnego poszanowania by później nie było.
Stary 2010-02-28, 13:55   #1357
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
jest bodajże w HT06

ale jak się tak przez 4 katalogi pokombinuje to ma sie dwei torebki i kosmetycznke druga torebkę można z niezłym zyskiem na all opchnąć, stąd moje zastanawianie się
ja bym sie w to nie bawila po1 tracisz na upuscie jaki bys uzyskala lacznie po 2 wyobraz sobie jakie multum tych torebek bedzie na allegro po zakonczeniu tego programu i wtedy cena nie bedzie juz taka atrakcyjna jak w tej chwili a jak sie jeszcze okaze ze ta torebka na zywo nie jest taka fajna to po 50zl kazdy bedzie chcial upchnac zeby tylko sie jej pozbyc a ile trzeba nerwow i wogole zeby na dwa konta skladac i jak najlepiej na tym wyjsc zeby nie stracic a jeszcze w regulaminie pisze ze jesli cos oddasz i pomniejszy ci sie kwota potrzebna do tego programu to ci pozniej dolicza wartosc rynkowa tej torebki czyli co przez 4kat trzeba by powiedziec klientka ze zwrotow nie przyjmujemy albo skladac wieksze zamowienia niz te 250zl zeby bylo z czego zrobic zwrot azeby dalej zostala wartosc 250zl tez oczywiscie sie zastanawiam czy by mojego tz nie polecic ale jedna by mi w zupelnosci wystarczyla i nie jest wtedy z tym tyle zachodu
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 13:55   #1358
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Dzięki 83evelinka chyba tak muszę zrobić, bo jak by człowiek im tak wszystko darował to żadnego poszanowania by później nie było.
Proszę bardzo
Ja zawsze do nich dzwonie jak cos jest nie tak jak trzeba, i zawsze idzie się z nimi dogadać,zwłaszcza jak coś jest z ich winy. Tak że dzwoń już jutro,wytłumacz co i jak i nie rób zwrotu na swój koszt .
Stary 2010-02-28, 14:11   #1359
Agnieszka2185
Raczkowanie

83evelinka ja jak dokonywałam zwrotów to zawsze podrzucałam mojej liderce a ona do Wawy zawoziła je, ale troche mi już głupio, bo tydzień temu szminki jej dałam żeby zawiozła, a teraz ten krem się nawinął Z kolei mam miłego pana paczkowego i po co mam go denerwować tymi kursami. Myślę, które wyjście będzie lepsze
Stary 2010-02-28, 14:14   #1360
skimos
Zakorzenienie

Agnieszko zrób zdjęcie i może spróbuj mailem? Jeśli nie przejdzie to wieź do liderki, przecież nie tylko Ciebie ma pod sobą i na pewno więcej zwrotów ma, a poza tym przecież to nie Twoja wina

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 14:26   #1361
Agnieszka2185
Raczkowanie

Dzięki Skimos A do czego im zdjęcie? Przyśpieszy to wymiane kremu i szybciej mi go doślą?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 14:35   #1362
skimos
Zakorzenienie

Będzie bardziej przekonywująco
Doślą Ci pewnie z kolejnym zamówieniem dopiero

Stary 2010-02-28, 15:04   #1363
Douce24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
dziewczyny nie produkują już żeli pod prysznic Sunset ?
coś ich nie widzę..
Już od jakiś 3 czy 4 a nawet 5 miesięcy go nie ma szkoda że wycofali zamówiłabym go

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po jakim czasie jest zazwyczaj wystawiana oplata za szkolenia? Bo ja bylam na szkoleniu juz poltora tygodnia temu, a nadal nie ma tych 70zl. Zastanawiam sie wiec czy jak teraz bede robila zamowienie to czy bede mogla zamowic juz te zestawy za 20zl?
Mi na fakturce opłata za szkolenie ukazała sie po 3 kampaniach więc ciepliwości ! Jak opłata ci się ukaże to dopiero możesz zamówić
( najlepiej odrazu po ukazaniu )

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:09   #1364
malbar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a no tak, przepraszam, zapędziłam się cytując post Yorki

tutaj masz trochę zdjęć tych cieni, co prawda w starym opakowaniu ale kolorki są takie same

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...s#post10376093

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...es#post5226325

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...es#post6651819
O wielkie dzięki, nie wiedziałam, że kolory nie uległy zmianie, bo z tego co wyczytałam, to ktoś kiedyś tu pisał, że same cienie zmieniły się i to na lepsze, więc myślałam, że tylko nazwa została, a reszta się zmieniła. Ale skoro kolorki pozostały, to już mam jakąś jasność co do tego jak się prezentują.
Na Was zawsze można liczyć, dzięki

P.S. Ja też czekam na jakieś opinie i zdjęcia torebki Verena. Nawet byłam w tamtym tygodniu u nas w biurze. Kiedyś mieli tam sporo nowości do pooglądania, ale chyba od czasu jak się zmieniła oms jakoś nic tam specjalnego nie ma, a nawet atmosfera jakaś dziwna (albo mi się tylko wydaje) już tam chyba więcej nie pójdę. No ale weszłam w nadziei, że coś pooglądam, miałam na myśli torbę Maję, biżuterię McKayla (to akurat udało się zobaczyć i w 4 ją biorę ) no i tą kopertówkę Verena, bo wogóle mi się pokićkało, że ona będzie w kat 4. Jakbyście widziały minę tej kobietki, że skąd ja mam takie informacje, co będzie w następnych katalogach, ha ha ha. Porażka.
malbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:53   #1365
krooolewna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!!

Mam pytanie,zglaszam reklamacje telefonicznie,a co jesli nie ma daty produkcji na produkcie?Bo poki co biora mnie chyba za oszustke....

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 16:02   #1366
ololufe
Zakorzenienie

@krooolewna
Na kazdy produkcie powinna byc data produkcji. A o jaki kosmetyk Ci chodzi?
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 16:05   #1367
krooolewna
Zadomowienie

PRZYRZEKAM nie ma.
Tez bylam pewna,ze MUSI byc na kazdym,ale nie ma.
Tusz do rzes.

Stary 2010-02-28, 16:18   #1368
ololufe
Zakorzenienie

A nie masz na ni takiej okraglej naklejki, na ktorej np. jest napisane 0110, patrzac na "spod tuszu jakbys chciala go postawic"?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ja np. mam Supershock i "od spodu" mam taka mala okragla naklejeczke a na niej: Black oraz Z231009. Supershoc ma dosc "spore opakowanie" w przypadku mniejszych mozliwe, ze moze byc napisane jedynie np.1009 ale wydaje mi sie, ze avon raczej na wszystkich produktach umieszcza pelna date.
Stary 2010-02-28, 16:23   #1369
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
hm nie zastanawiałam się, ja bardzo słabo znam podkłady Avon bo dopiero zaczynam "przygodę" z tą firmą. ja mam dość problematyczną cerę, sporo wyprysków i do tego jest mieszana, sucha na policzkach a tłusta w strefie T, który bycie poleciły dla takiej cery? ten Idealnie trwały podkład chciałam kupić właśnie na jakieś większe wyjścia bo na co dzień bałabym się że by zapychał mocno (tak wyczytałam na KWC ). już sama nie wiem co robić, siostra polecała mi jeszcze ten rozświetlająco-antystresowy ale nie mam o nim zdania.
ten rozświetlająco-antystresowy nie nadaje się do cery z problemami, bo raczej nie za bardzo kryje
na jakieś wyjścia to myślę, ze ten Idealnie trwały się nada

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 16:32   #1370
krooolewna
Zadomowienie

Tak tak,ja wiem,gdzie avon umieszcza date na tuszach.Jestem konsultantka ponad 4 lata i zamawiam co katalogWlasni e chodzi o to,ze zrobili taki 'bubel' i jeszcze nie wierza...........Czy w COKu mozna to jakos zglosic?Jest na tuszu naklejka z napisem jaki to kolor tuszu,ale nie ma tego jakby 'tuszu' z data produkcji i nr serii

Stary 2010-02-28, 16:41   #1371
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
ja bym sie w to nie bawila po1 tracisz na upuscie jaki bys uzyskala lacznie po 2 wyobraz sobie jakie multum tych torebek bedzie na allegro po zakonczeniu tego programu i wtedy cena nie bedzie juz taka atrakcyjna jak w tej chwili a jak sie jeszcze okaze ze ta torebka na zywo nie jest taka fajna to po 50zl kazdy bedzie chcial upchnac zeby tylko sie jej pozbyc a ile trzeba nerwow i wogole zeby na dwa konta skladac i jak najlepiej na tym wyjsc zeby nie stracic a jeszcze w regulaminie pisze ze jesli cos oddasz i pomniejszy ci sie kwota potrzebna do tego programu to ci pozniej dolicza wartosc rynkowa tej torebki czyli co przez 4kat trzeba by powiedziec klientka ze zwrotow nie przyjmujemy albo skladac wieksze zamowienia niz te 250zl zeby bylo z czego zrobic zwrot azeby dalej zostala wartosc 250zl tez oczywiscie sie zastanawiam czy by mojego tz nie polecic ale jedna by mi w zupelnosci wystarczyla i nie jest wtedy z tym tyle zachodu
No właśnie do tych samych wniosków doszłam. Miałam zapisać kuzynkę ale jak dla mnie szkoda zachodu, torebka nie szczególna a zanim my ją dostaniemy na all bedzie ich masa.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 16:49   #1372
ololufe
Zakorzenienie

@krooolewna
To jak masz ta naklejke, ale nie masz wytloczonej daty to nie wiedze problemu by to zglosic. Gorzej gdybys nie miala naklejki bo wtedy mogliby Cie posadzic, ze ja zerwalas. W COKu to mysle, ze raczej nie za bardzo Ci poradza, no chyba, ze jeszcze go nie uzywalas i nie zerwalas z niego folii to moze Ci wymienia. Najlepiej jednak wydaje mi sie, aby w tym wypadku zrobic zwrot niech Ci wymienia. I wtedy poinformuj ich telefonicznie, badz/i ze strefy, ze dokonujesz zwrotu ze wzgledu na brak daty produkcji na opakowaniu.

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-02-28 o 16:51
Stary 2010-02-28, 16:52   #1373
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj dostałam paczke, wszystko co zamawiałam było. Tylko mam problem bo ten krem lawendowy do stóp ma w środku dużą dziure i wygląda to tak, jak by ktoś dwoma paluchami ten krem wyjął sobie ze środka. Jak ja mam dać taki krem klientce? Ona go zwróci odrazu, zresztą nie zdziwiłabym się. Poza tym powinno to być dodatkowo zabezpieczone sreberkiem, tak jak jest w kremie oliwkowym z serii PS.
Ten krem nie jest zabezpieczany niczym tzn odkręcasz i od razu jest zawartość Może w transporcie się tak "wybełtał",że powietrze weszło do środka i ma dziurę . jak masz możliwość to sprawdź gramaturę.

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Tak tak,ja wiem,gdzie avon umieszcza date na tuszach.Jestem konsultantka ponad 4 lata i zamawiam co katalogWlasni e chodzi o to,ze zrobili taki 'bubel' i jeszcze nie wierza...........Czy w COKu mozna to jakos zglosic?Jest na tuszu naklejka z napisem jaki to kolor tuszu,ale nie ma tego jakby 'tuszu' z data produkcji i nr serii
Ale czy coś więcej z tym tuszem jest tylko to ,że nie ma daty (albo nie wiadomo gdzie ma)? Bo nie rozumiem problemu.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:09   #1374
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Ale czy coś więcej z tym tuszem jest tylko to ,że nie ma daty (albo nie wiadomo gdzie ma)? Bo nie rozumiem problemu.

Oczywiscie ze jest problem,bo w srodku nie ma w ogole tuszu.Po co mialabym chciec zglosic reklamacje?z braku daty produkcji?Bez przesady.

Na pewno nie ma daty.Chyba ze 10 osob jest slepych po przejrzeniu dokladnie kilka razy tuszu.

Nie rozumiem czy to taktrudno uwierzyc,ze nie ma daty produkcji?
Pytam po prostu czy ktoras z Was miala taki problem?i czy w COKu mozna to zglosic?Bo domyslalam sie ze telefonicznie mi nikt nie uwierzy,jak nawet na forum sa z tym problemy.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@krooolewna
To jak masz ta naklejke, ale nie masz wytloczonej daty to nie wiedze problemu by to zglosic. Gorzej gdybys nie miala naklejki bo wtedy mogliby Cie posadzic, ze ja zerwalas. W COKu to mysle, ze raczej nie za bardzo Ci poradza, no chyba, ze jeszcze go nie uzywalas i nie zerwalas z niego folii to moze Ci wymienia. Najlepiej jednak wydaje mi sie, aby w tym wypadku zrobic zwrot niech Ci wymienia. I wtedy poinformuj ich telefonicznie, badz/i ze strefy, ze dokonujesz zwrotu ze wzgledu na brak daty produkcji na opakowaniu.

Dziekuje,ze mi uwierzylasNie mam juz tej folii tzn.jest zerwana.
A zwrotu telefonicznie mi nie przyjma pewnie,bo nie mam tej daty produkcji...

Edytowane przez krooolewna
Czas edycji: 2010-02-28 o 17:00
Stary 2010-02-28, 17:09   #1375
skimos
Zakorzenienie

możesz spróbować w COKu ale tylko w Warszawie na Słowiczej przyjmują zwroty, w innych COKach nie.
Chyba pozostanie Ci odesłanie go.. :/

Stary 2010-02-28, 17:12   #1376
Agnieszka2185
Raczkowanie

Ja też na kilku produktach zauważyłam, brak daty produkcji, a na niektórych za to naklejają nawet po dwie. Ale widze, że problemy stwarzają w Avonie. Zadzwoń do liderki i niech Ci coś poradzi.
Stary 2010-02-28, 17:13   #1377
krooolewna
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny.O kurcze to do Wawy daleko..........Jutro zadzwonie i ochrzanie ich,ze stwarzaja problemy i co mam zrobic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 17:18   #1378
ololufe
Zakorzenienie

@krooolewna
Przepraszam Cie bardzo jesli odnioslas wrazenie, ze Ci nie wierze. Staralam Ci sie wytlumaczyc tak troche lapotologicznie, nie wiedzac ile dzialas w avonie, czy w ogole dzialas boo moze jestes nowa klientka. Nie mialam zamiarow w zadnym wypadku abys odebrala to jako wymadrzanie sie czy co bo Tobie nie wierze. Nie spotkalam sie nigdy z takim przypadkiem.

Jesli tusz jest wyschniety (pusty) to po prostu go zwroc, bo jest taki a nie inny, pomijajac kwestie daty produkcji.
Staralam sie wczesniej Ci napisac, ze mozesz go zwrocic, zawiadamiajac avon, ze zwracasz z powodu braku tej daty - bo czasami sie zdarza, ze klientka duza wage przyciaga do daty, jak kupuje to ja sprawdza, a w tym wypadku moglaby Ci zarzucic, ze daty nie ma...
Ale skoro jest to kwestionowanie jakosci tuszu przede wszystkim to ja bym sie brakiem daty nie przejmowala, tylko zwrocila ze wzgledu na jakosc.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

A o jaki tusz chodzi jesli moge zapytac? Bo jesli o ten podkrecajacy diamentowy, to oni akuurat z jego zwrotem w ogole nie robia problemow i sami chetnie kuriera wysylaja
Stary 2010-02-28, 17:19   #1379
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Ten krem nie jest zabezpieczany niczym tzn odkręcasz i od razu jest zawartość Może w transporcie się tak "wybełtał",że powietrze weszło do środka i ma dziurę . jak masz możliwość to sprawdź gramaturę.
Hehe "wybełtał" fajne stwierdzenie Tam jest dziura jak nie wiem, aż wstyd coś takiego pokazywać. Lepiej niech wymienią.
Stary 2010-02-28, 17:20   #1380
krooolewna
Zadomowienie

Ololufe nie dziekuje naprawde nie musisz mnie przepraszac Moge byc po prostu przewrazliwiona,bo co komu mowie to mi nie wierzy i tak juz tylu osobom pokazywalam ten tusz,bo kazdy mnie mial za idiotke

Hehe tak to chodzi o ten tusz,juz 2 raz go zwracam.....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości