|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
R:
I: owsianka na wodzie: 3łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jabłko, cynamon, 150g. wiejskiego 3%, garść migdałów. kawa z odrobiną mleka 2%. II: pomarańcza polana jogurtem naturalnym Danone ze zbożem. III: jajecznica z 2 białek i 1 żółtka, 4 plastry szynki drobiowej podartej na kawałki, duuuużo szczypiorku, pomidor, 2 kromki chleba pełnoziarnistego. kawa zbożowa z odrobiną mleka 2%. trening siłowy 45 min. zaraz po treningu 2 wafle ryżowe z 2 łyżeczkami miodu. IV: 3 łyżki ryżu brązowego, jajko na twardo, 5 plastrów szynki drobiowej (lodówka pusta, dlatego ten po treningowy taki kombinowany) przede mną: V: wafel ryżowy musli, 100g. chudego twarogu, kakao naturalne (2 łyżeczki) ze szklanką mleka 2%. pokusi się ktoś o ocenę? bardzo proszę. ile tu może być kalorii, tak pi razy drzwi
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
up
|
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
proszę o komentarze
|
|
|
|
#4415 |
|
BAN stały
|
kasia220112 mozesz robic sobie kasze jaglana czy ryz brażowy na słodko np z bananem, orzechami, wiórkami kokosowymi, kakao, suszonymi owocami. Bedzie pyszne zarówno na ciepło jak zimno co jest duzym plusem, bo np kasza z warzywami gotowanymi, ale zimnymi, jest niezbyt dobra.
|
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
RRR:
Proszę o ocenkę ...dzięki |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: ciemna bułka z ziarnami z masłem, zielonym ogórkiem, konserwowym ogórkiem i ogórkiem kiszonym, pomidorem, papryką konserwową i cebulką 15 minut szybkiego spaceru Obiad: (moje uzależnienie czyli) 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 jajko, garść pokrojonych bakalii (orzechy laskowe, migdały, rodzynki, ananas kandyzowany), 2 łyżki słonecznika, łyżeczka miodu) posmarowane serkiem homogenizowanym naturalnym (150g) wymieszanym z potartym jabłkiem Podwieczorek: pół pokrojonego banana wymieszanego z 2 łyżkami serka wiejskiego, połową łyżeczki miodu, kilkoma orzechami laskowymi i migdałami, łyżką słonecznika ; 1 wafel ryżowy z masłem, ogórkiem zielonym i konserwowym, papryką konserwową 30 minut spaceru 10 minut intensywnego biegu Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym (130g) z ogórkiem kiszonym i konserwowym, konserwową papryką i połową łyżeczki chrzanu Bardzo proszę o ocenę.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-02-28 o 20:23 |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to są jakieś wahania wody w organizmie, bo raczej nigdy nie ważyłam poniżej 40kg. zwiększe od jutra jeszcze bardziej jedzenie i mam nadzieję, że przytyje pare kg i okres znów wróci.
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i 25 napisalas ze wazysz 41 ( nie zebysmy cie sledzily czy cos ale weszlysmy sobie na wątek o okresie i tam wlasnie tak bylo ], wiec...;] Jesli waga nie rosnie na takim jedzeniu, to logiczne ze jest sie na U a nie P i czas najwyzszy zwiększych... i to o sporo I jedz kanapki, jogurty z orzechami, itp, do slodkosci, bo zauwazylysmy ze jesz albo na jeden posilek jakies ciasto, albo dojesz owoc Nam tez by na takim jedzeniu waga leciala spokojnie, dlatego starmay sie jesc jak najbardziej wartosciowo i nawet do slodyczy jesc zwykle żarło [kanapki, jogurty, itp ];] Juz kiedys pisalas ze waga ci nie rosnie, dlatego teraz wez sie w garsc i jedz wiecej;]3mamy kciuki;]
|
|
|
#4420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Prosze o ocene
![]() śniad: gruba kromka razowca z ziarnami słonecznika posmarowana serkiem coś ala almette i na to 2 plastry twarogu 0% tł. i troche cebuli, pół czerwonej papryki, 1 pomidor, kromka chlebka razowego fitness też posmarowana tym serkiem (zamiast masła) + 2 plastry szynki z indyka z ziołami II śniad: duże jabłko Ligol, kawa ze śmietanką light potem zjadłam jeszcze pół papryki i kolejnego pomidorka obiad: zupa (włoszczyzna + 1 kostka rosołowa) podw: sałatka (na wage, samemu sie wybiera składniki, wpadły chyba wszystkie warzywka i troche piersi kurczaka i łyżka sosu jogurtowego kolacja: 2 grube plastry twarogu 0% tł., 3-4 łyżki serka wiejskiego light, odtłuszczony śledź (taki płat śledzika zjadłam z cebulką) Dziś nie było orzechów bo mi je zjedzono
|
|
#4422 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi sie podoba |
|||||
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze RR
Śn I - owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, 2 kromki razowca z szynką drobiową i pomidorem, pomarańcza, zielona herbata SnII - serek homo naturalny, kiwi, czerwona herbata O- rosół, kurczak, kluski, buraki ( wiem że nie za bardzo... typowy niedzielny obiad) P - sernik, 4 kostki czekolady ( w ramach 10% odstępstwa - raz na 2 tygodnie chyba można sobie pozwolić żeby nie zwariować ) serek homo.K - serek wiejski, rzodkiewki. proszę o ocenę....
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Sherrie za ocene;* Rowniez lubimy czytać twoje jadlospisy.
A co do kitty to ladnie je, ale ewidentnie jest na U Stąd nasze komentarze by zwiekszyla
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
hmm, to i ja zarzucę swoje Utrzymanie:
śniadanie: owsianka na mleku z bananem & rodzynkami. przegryzka: duży grejpfrut /i chyba coś jeszcze, acz nie pamiętam /obiad: pieczona pałka kurczaka z ziemniakami i sałatką obiadową /sałaty, pomidor, oliwki, oliwa etc/. deser: pasek czeko 70% pomarańczowej & kawa czekoladowa. podwieczorek: trzy plastry chałki cynamonowej z masłem osełkowym & konfiturą malinowo-waniliową. dwa after eighty & kawa waniliowa. kolacja: dwie kromki żytniego razowego z guacamole / brzuszkiem wędzonego łososia + miseczka sałatki obiadowej. + pewnie coś wpadnie jakiś owoc/orzeszki/serek, bo się zapowiada maraton filmowy .
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Nie weyme kasyz jaglanej do skyolz. Chodzi m o cos co mozna łatwo zapakowac. 1 sniadanie bd jadla o 6.30 a w domu zjem zupe dopiero o16, a 2 danie o 20 jak mama przyjdzie z pracy. Odp Plisss
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
kasia220112 to jakiś żart ??
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Moge wiedzieć dlaczego tak co niektórzy czepiają się innych o masło? Zwróciło to moja uwage, bo sama nie jem za dużo, tylko jak jem ser żółty a staram się nie jeść go za dużo, do serków wiejskich, twarożków nigdy nie daje.
Kitty na U? No jeśli to dla niej U to faktycznie szczęściara. Byłaś na ostrej diecie? Aż mi ciężko uwierzyć, osoby po dietach zazwyczaj mają właśnie tendencje do tycia :P Dla mnie Kitty je niemało a to co je do małokalorycznych tez nie należy ![]() Moje dzisiejsze R/U - chyba już ostatnie, od jutra normalne U (na miare moich możliwości a nie Kitty rzecz jasna) będzie. I. Duży jogurt kokosowo-migdałowy, twarożek. II. Dwa jabłka (godzinke przed obiadem) III. Pieczona ryba + pieczone ziemniaki z pieczarkami. IV. Dwa kawałki wędzonego łososia, troszke surówki z marchewki i kiszonej kapusty, jedna mała kanapka z twarożkiem (łącznie dzisiaj ponad 100g było tego twarożku na pewno )
|
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przeciez to tylko 10 godzinek miedzy jedzonkiem wystarczy, ze sobie wezmiesz jakiegos kubusia i wypijesz go o 10 prosty do zapakowania, ekonomiczny i w ogole ![]() ( ![]()
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Lilly ale kitty juz dawno pisala ze jej waga na takim jedzeniu nie rosnie. A jak nie rosnie to znaczy ze jest na U:)
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
Twisted94
Nie komentuj, to nie ma sensu, ona i tak "nie rozumie o co chodzi". |
|
|
|
#4432 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ok 13/14 zjadla: - kasze/ryz/makaron np z tunczykiem, groszkiem, majonezem, warzywami.. cos co mozna na zimno albo z ryba jakas, np losos, albo z kurczakiem - i do tego jakis soczek, owoc, - a w miedzyczasie do podgryzania orzeszki przeciez OMG jestes caly dzien poza domem. (*chyba ze masz mozliwośc podgrzania ja na uczelni juz zapoznalam sie z pania ze stołówki ktora mi podgrzewa co chce )i czemu nie wezmiesz kaszy np? w pojemniczku bys all miała nic by ci sie nie rozlało itp. WIesz, ja jak bylam na p to nawet w barku sobie kroilam orzechy, owoce mieszalam z serekiem i smarowalam bulke maslem (kupowalam takie male masełka po 15gram) jak zapomnialam tego przygotowac w domu rano. Wiec wiesz, kwestia chęci... |
|
|
|
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- ehh.. trudno.. warto bylo sprobowac
|
|
|
#4434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ładnie. ale jakoś malutko. orzeszków mi brakuje ![]() *masło było! wlasnie na chałce
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za oceny /. co do orzechów to wczoraj pochłonęłam tyle, że dzisiaj zdaje się nic nawet w domu się nie uchowało .
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
![]() 1. Bułka wiejska ciemna ok 40 g z margaryną, szynką, sałatą, pomidorem + 250g serka wiejskiego 2. Bułka ok 40 g z pastą z makreli (serek homo + makrela)ok 2 łyżki 2 gałki lodów( tiramisu i czekolada), duża kawa z mlekiem 3. 200 g brokuła, pomidor, sałata, papryka polane jogurtem 100 g piersi z indyka smażone na oliwie z oliwek ... 5 wafli ryżowych 4.Pomelo(całe) 5. jogurt naturalny 400 g Bardzo proszę o ocene
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Organizm ludzki jest dziwny;D
![]() Nam na naszym P zdarza sie ze waga w pewnym momencie spada, ale po paru dniach wszyskto do normy wraca;p [ sa momenty kiedy objemy sie do bolu brzucha-nie dos cz enp. jemy caly dzien, to dodatkowo jakas impreza rodzinna i z ciekawosci wejdziemy na wage-a tam zonk=0.5-1 kg na minusie;p]. Normalne wahania wagi![]() Mamy nadzieje ze kitty wezmie sie w garsc i osiagnie cel! Bynajmniej 3mamy kciuki;D
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem,że niedziela...wiem,że 10% odstępstwa... ale chyba troszkę dużo..kluski,rosół,czekol ada,ciasto...hm... jeśli się mylę-wybaczcie...dla mnie to bardziej U dzisiaj wyszło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

bardzo proszę.

może to są jakieś wahania wody w organizmie, bo raczej nigdy nie ważyłam poniżej 40kg. zwiększe od jutra jeszcze bardziej jedzenie i mam nadzieję, że przytyje pare kg i okres znów wróci.
"

nie lubie miodu, ale i tak superascie
+ kromka chleba z maslem i camembertem.
/
.