Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 19:52   #4411
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

R:

I: owsianka na wodzie: 3łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jabłko, cynamon, 150g. wiejskiego 3%, garść migdałów.
kawa z odrobiną mleka 2%.

II: pomarańcza polana jogurtem naturalnym Danone ze zbożem.

III: jajecznica z 2 białek i 1 żółtka, 4 plastry szynki drobiowej podartej na kawałki, duuuużo szczypiorku, pomidor, 2 kromki chleba pełnoziarnistego.
kawa zbożowa z odrobiną mleka 2%.

trening siłowy 45 min.

zaraz po treningu 2 wafle ryżowe z 2 łyżeczkami miodu.

IV: 3 łyżki ryżu brązowego, jajko na twardo, 5 plastrów szynki drobiowej (lodówka pusta, dlatego ten po treningowy taki kombinowany)

przede mną:

V: wafel ryżowy musli, 100g. chudego twarogu, kakao naturalne (2 łyżeczki) ze szklanką mleka 2%.

pokusi się ktoś o ocenę? bardzo proszę.
ile tu może być kalorii, tak pi razy drzwi

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:55   #4412
kasia220112
Raczkowanie

up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:02   #4413
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Twisted94 Pokaż wiadomość
jak dla mnie super

oczywiscie ze z maselkiem ;d zapomnialam napisac

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:05   #4414
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • 1/2 puszki śledzi w pomidorach, grahamka z jajkiem na twardo,szynką,majonezem,s ałatą, kubek kakao
  • gruszka, 3 tosty z serem żółtym i keczupem,wieśniak 150g ze szczypiorkiem i papryką
  • pyszny pożywny gulasz węgierski (mega pikantny i mega gęsty)-z wołowiny,mnóstwo chili,warzyw,itd. do tego cała bagietka czosnkowa
  • 2 naleśniki z bitą śmietaną i truskawakami,piwko
  • zaraz wpadnie pierś kurczaka zapiekana w folii,z przyprawą gyros, sałata z jogurtem naturalnym i jajko na miękko

proszę o komentarze
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:06   #4415
kakaukowa
BAN stały

kasia220112 mozesz robic sobie kasze jaglana czy ryz brażowy na słodko np z bananem, orzechami, wiórkami kokosowymi, kakao, suszonymi owocami. Bedzie pyszne zarówno na ciepło jak zimno co jest duzym plusem, bo np kasza z warzywami gotowanymi, ale zimnymi, jest niezbyt dobra.
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:09   #4416
tomalinka
Wtajemniczenie

RRR:
  1. Śniadanie: grahamka ze słonecznikiem z chudą szynką drobiową i serkiem żółtym (7% zawartościu tłuszczu), pomidorem
  2. II śniadanie: 2 plastry świeżego ananasa + słonecznik (dwie garście)
  3. Obiad: kurze udko pieczone z kaszą
  4. Przekąska: słonecznik (garść) + 2 plastry ananas + 2 wafle ryżowe
  5. Kolacja: Twarożek z odrobiną miodu oraz szyneczka drobiowa z musztardą
Wiem, że za dużo tego słonecznika ale w sumie mam sesję i to mi pozwala się skoncentrować..
Proszę o ocenkę czy to w ogóle ma jakiś sens ...
dzięki
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:14   #4417
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U.

Śniadanie: ciemna bułka z ziarnami z masłem, zielonym ogórkiem, konserwowym ogórkiem i ogórkiem kiszonym, pomidorem, papryką konserwową i cebulką
15 minut szybkiego spaceru
Obiad: (moje uzależnienie czyli) 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 jajko, garść pokrojonych bakalii (orzechy laskowe, migdały, rodzynki, ananas kandyzowany), 2 łyżki słonecznika, łyżeczka miodu) posmarowane serkiem homogenizowanym naturalnym (150g) wymieszanym z potartym jabłkiem
Podwieczorek: pół pokrojonego banana wymieszanego z 2 łyżkami serka wiejskiego, połową łyżeczki miodu, kilkoma orzechami laskowymi i migdałami, łyżką słonecznika ; 1 wafel ryżowy z masłem, ogórkiem zielonym i konserwowym, papryką konserwową
30 minut spaceru
10 minut intensywnego biegu
Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym (130g) z ogórkiem kiszonym i konserwowym, konserwową papryką i połową łyżeczki chrzanu

Bardzo proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2010-02-28 o 20:23
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:17   #4418
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Do Kitty... zmniejszylas swoje procje prawda?? I nawet nie mowimy ze teraz, ale keidy tu nie pisalas?? Bo pewnie ymslalas,z e jak orkes sie pojawil to mzoesz jesc juz mniej?? I ''dziwnym' trafem waga znow Ci zleciala z 42 do 39.5?? Musisz wziasc sie w garsc, nie mysl ze przy 40 bedziesz miesiączkowac.
jadłam mniej więcej tyle co zwykle, ale ostatnio dawno się nie ważyłam. no i jak dzisiaj weszłam na wagę to wyszło 39,5 może to są jakieś wahania wody w organizmie, bo raczej nigdy nie ważyłam poniżej 40kg. zwiększe od jutra jeszcze bardziej jedzenie i mam nadzieję, że przytyje pare kg i okres znów wróci.
Stary 2010-02-28, 20:26   #4419
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
jadłam mniej więcej tyle co zwykle, ale ostatnio dawno się nie ważyłam. no i jak dzisiaj weszłam na wagę to wyszło 39,5 może to są jakieś wahania wody w organizmie, bo raczej nigdy nie ważyłam poniżej 40kg. zwiększe od jutra jeszcze bardziej jedzenie i mam nadzieję, że przytyje pare kg i okres znów wróci.
pisalas ze zaczynalas od wagi 39 No i 25 napisalas ze wazysz 41 ( nie zebysmy cie sledzily czy cos ale weszlysmy sobie na wątek o okresie i tam wlasnie tak bylo], wiec...;] Jesli waga nie rosnie na takim jedzeniu, to logiczne ze jest sie na U a nie P i czas najwyzszy zwiększych... i to o sporo I jedz kanapki, jogurty z orzechami, itp, do slodkosci, bo zauwazylysmy ze jesz albo na jeden posilek jakies ciasto, albo dojesz owoc Nam tez by na takim jedzeniu waga leciala spokojnie, dlatego starmay sie jesc jak najbardziej wartosciowo i nawet do slodyczy jesc zwykle żarło [kanapki, jogurty, itp];] Juz kiedys pisalas ze waga ci nie rosnie, dlatego teraz wez sie w garsc i jedz wiecej;]
3mamy kciuki;]

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:31   #4420
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
U:

I: 2 kromki pszennego chleba z masłem, szynką: "pszysmak puchatka" , papryką i sałatą; jogurt jogobella musli-winogrono&figa + herbata zielona

II: grahamka z margaryną, serem śmietankowym i sałatą; jabłko

III: ziemniaczki, pieczony udzik (?) z kurczaka, duuzooo marchewki z groszkiem + herbata zielona

IV: 2 gałki sorbetu: 1x truskawka, 1x cytrynka

V: przed chwilą skończyłam właśnie- 2 kromki pszennego chleba z margaryną, jajem na twardo, obficie posypane szczypiorkiem; i zaraz wpadnie jeszcze zielona herbatka

proszę o ocenę
up
Stary 2010-02-28, 20:33   #4421
bertha233
Raczkowanie

Prosze o ocene

śniad: gruba kromka razowca z ziarnami słonecznika posmarowana serkiem coś ala almette i na to 2 plastry twarogu 0% tł. i troche cebuli, pół czerwonej papryki, 1 pomidor, kromka chlebka razowego fitness też posmarowana tym serkiem (zamiast masła) + 2 plastry szynki z indyka z ziołami

II śniad: duże jabłko Ligol, kawa ze śmietanką light

potem zjadłam jeszcze pół papryki i kolejnego pomidorka

obiad: zupa (włoszczyzna + 1 kostka rosołowa)

podw: sałatka (na wage, samemu sie wybiera składniki, wpadły chyba wszystkie warzywka i troche piersi kurczaka i łyżka sosu jogurtowego

kolacja: 2 grube plastry twarogu 0% tł., 3-4 łyżki serka wiejskiego light, odtłuszczony śledź (taki płat śledzika zjadłam z cebulką)

Dziś nie było orzechów bo mi je zjedzono

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:49   #4422
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wiec moje PPP

[COLOR="Black"]I ( 8:00) : [/COLOR]owsianka( 4łychy płatków owsianych zalanych szklanka mleka 2 %, 3 łyżki musli z rodzynkami, garsc pestek z dyni, wkrojone kiwi, jabłko, kawa zbożowa z mlekiem ja jestem maniaczka rodzynek wiec jeszcze bym ich troche dodala i jeszcze jakis jogurt? serek homo?

II( 11:00) : jabłko, mandarynka, 2 kawałki razowego z wedlina drobiowa, masłem i pomiodorem, kawa jacobs velevet z mlekiem skonden. duzo tego pomidora? a moze jeszcze cos slodkiego?

III ( 13:00) : miska rosołu z makaronem orkiszowym, piers z kurczaka pieczona z kapustaka biała, herbata zielona a jakies ziamniaki? ryz? trochre malo, no i nie ma deseruuuuuuuu

nauuuka ( robienie notatek;/....ekhmmmm)

IV ( 16:00) serek naturalny z wrzuconymi różnymi orzechami( nerkowce, laskowe, migdały, pestki słonecznika), kawa taka jak w II śniadaniu, pomarancz, jabłko o widzisz

V ( 19:30) kolacja z Pizza Hut ( makaron z sosem jakims tam, piers z kurczaka w tym była, brokuły, zielona papryka, i duuzo cebuli - blleee...nigdy wiece:/ tak mnie meczyła ta cebula;(

po: piwko Desperados w barze ze znajomymi... elegancko

iiii jak????usmiecham sie słonecznie o ocenke jakaś

jeszcze troche i bedzie git-malina

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
10.30 Śniadanie: owsianka na mleku z żurawiną, otrębami żurawinowymi, orzechami nerkowca, miodem; espresso (* ulubiony zestaw ) zurawona nie lubie miodu, ale i tak superascie
12.30II śniadanie/ przekąska przed obiadem dwie pomarańcze mega duże; zielona herbata ja bymdala jeszcze orzechy albo batonika
14.00 Obiad: 3 gotowane skrzydełka z kurczaka ; 4 ziemniaczki z koprem polane jogurtem naturalnym z bazylią, dużo buraczków tartych czemu jogurtem a nie smietana? - zapiecz sobie kiedys skrzydelka ze smietana i ketchupem
14.40: Deser: 4 kostki ptasiego mleczka waniliowego
17.00 Podwieczorek: activia śliwkowa z garścią orzechów laskowych + pestek słonecznika, 4 duże pierniki w czekoladzie; kawa (moooocna 5 łyżeczek) z mlekiem 2%
20.00 Kolacja: dwie kromy razowca z :
masłem, tartare ziołowym, jajkiem na twardo, majonezem (3 łyzeczki) szczypiorkiem i rzodkiewką
po. herbata z sokiem malinowym

razem: 2 litry wody niegazowanej
* mało ruchu (trochę sprzątania, gotowania itp ) dużo nauki wrr.

uśmiecham się o ocenę
a co tu oceniac? super i tyle

Cytat:
NASZE P [ piszemy rzadko, ale jemy wciąż tak samo] ;

przedsniadanie;

jablko + banan podpraz. na patelnii z cynamonem + suszone sliwki[6-7 sztuk?]
kawa na mleku 3,2 % [jakies pół szklanki mleka].

sniadanie;

-kostka czeko gorzkiej z karmelem.
-manna [miseczka manny] na mleku z łyżeczką masła śmietankowego z syropem żurawinowym + 1/2 szklanki zdrowego blonnika [skonczyl sie!;[ A nie chce nam sie dzis nigdzie wychodzic] + parę garści muesli + 1/2 banana wkrojonego + pufki żurawinowe [ parę garści] + maaaaaaaaaaaaasa bakali [ sporo orzechów, migdałów, rodzynek, daktyli [pół paki;p], wiórek kokosowych, pestek slonecznika , gorzkiego kakao + pół kubka jogurtu naturalnego dużego zmiksowanego z bananem i miodem.
kromka pumpernika zapieczonego z maselkiem i serem.

[ tak wielkiej michy manny jeszcze ngidy nie jadlysmy i umarlysmy z przeżarcia;p]

II śniadanie;

omlet z 3 jaj ze startą marchewką, papryką, pieczarkami, szpinakiem, polany sosem pomidorowym [ pomidory z puszki z czosnkiem + maaaaaaasa przypraw typu oreago, bazylia, tymianek, pietrucha, itp. PYCHA!] + kromka chleba z maslem i camembertem.

Obiad;

woreczek kaszy gryczanej polany sosem grzybowym + kotlety z orzechów włoskich [ 3 sztuki] + sporo sałatki z marchwii i grosku [ amrchewka, groszek, trochę mąki, masło, cytryna, itp] .

po; 3 ryżowe z masłem orzechowym i miodem + szklanka syropu z aronii. + spooooro daktyli.

podwieczorek;

baton proteinowy cocoa [ostatnia sztuka] + tosty z maslem, serem zoltym bezpodpuszczkowym, szyną sojową ze śliwkami i ananasem ;p [znośne ]

kolacja;

1/2 paczki szpinaku + serek wiejski z probiotykiem + trochę pomidorów z puchy + buła sojowa ; 1/2 z maslem, salata, pomidorem i camembertem, oraz 1/2 z szynką sojową, kremem do smarowania chleba czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem.

po; sok jednodniowy marchewkowy + jabłko podprazone na patelni z cynamonem + mięta;p.
hmmm... brak slow by opisac jak jest smacznie i oh i ach

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje U/P

przed śniadaniem(6.30)
Kawałek babki, bułeczka maślana, szklanka maślanki, banan. na slodko hehehe

ŚNIADANIE(8.30)
Bułka z ziarnami, 3 połowki z pasztetem i zielonym ogorkiem. Wafelek princessa. Herebata. jajo moglas dorzucic albo twarog

IIŚNIADANIE(10.00)
Miseczka musli (1/3 fitelli jogurtowej z żurawiną, 2 garści musli nestle-jablko cynamon, 1/3 fitelli malinowej z żelkami, kilka jaśków czekoladowych, garść rodzynek), szklanka mleka. owoc dodaj i orzechy

OBIAD (14.00)
2 łychy sałatki (brakuł, ziemniaki, jajko, majonez), roladka (ze schabu) z serem w środku, 2 łychy surowki z pomidora, ogorka i cebulki. a gdzie ryz/ ziemniaki...??

PODWIECZOREK (około 18.00)
kawałek tortu czekoladowego (mama ma urodziny dzisiaj)

KOLACJA (około 20.30)
Serek wiejski z rzodkiewką wkrojoną, kromka chleba pełnoziarnistego. malo, malo malo

Moze byc? BARDZO PROSZE O OCENE!
na P za malo, nie podoba mi sie podwieczorek, tort powinien byc dodatkiem do czegos pelnowartosciowego

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
słodkie P

śniadanie: 2 kromki razowca; jedna z masełkiem czosnkowym, polędwicą wędzoną i pomidorkiem, druga z serkiem topionym Hochland Cheddar, żółtym serem, papryką i rzodkiewką, serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym

2śniadanie: kawaał tarty serowej z kruszonką i lukrem; gorąca czekolada z bitą smietaną; banan; jabłko

obiad: zapiekanka z ryżem, kawałkami kurczaka w sosie serowym, brokułami, kukurydzą i serem + sałatka z ogórka (zielonego i kiszonego), pomidorka, papryki i sałaty z sosem czosnkowym; 2 szklanki soku pomarańczowego

deser: 2 paski Milki budyniowej; garść migdałów

podwieczorek: kawał placka z jabłkiem i bezą; kakao (na mleku 2%); gruszka

kolacja: bułka z ziarnami; pół z masłem i pastą z łososia, drugie pół z masełkiem czosnkowym, polędwicą wędzoną i pomidorem; 2 parówki z ketchupem; herbata z sokiem malinowo- żurawinowym;
trochę rodzynek w czekoladzie

po: jabłko; garść nerkowców

mi sie podoba
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:51   #4423
Vegetka
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze RR

Śn I - owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, 2 kromki razowca z szynką drobiową i pomidorem, pomarańcza, zielona herbata
SnII - serek homo naturalny, kiwi, czerwona herbata
O- rosół, kurczak, kluski, buraki ( wiem że nie za bardzo... typowy niedzielny obiad)
P - sernik, 4 kostki czekolady ( w ramach 10% odstępstwa - raz na 2 tygodnie chyba można sobie pozwolić żeby nie zwariować ) serek homo.
K - serek wiejski, rzodkiewki.

proszę o ocenę....
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:08   #4424
twinsy21
Raczkowanie

dzieki Sherrie za ocene;* Rowniez lubimy czytać twoje jadlospisy.
A co do kitty to ladnie je, ale ewidentnie jest na U Stąd nasze komentarze by zwiekszyla

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-02-28, 21:13   #4425
porannarosa89
Zadomowienie

hmm, to i ja zarzucę swoje Utrzymanie:

śniadanie: owsianka na mleku z bananem & rodzynkami.
przegryzka: duży grejpfrut /i chyba coś jeszcze, acz nie pamiętam /

obiad: pieczona pałka kurczaka z ziemniakami i sałatką obiadową /sałaty, pomidor, oliwki, oliwa etc/.
deser: pasek czeko 70% pomarańczowej & kawa czekoladowa.

podwieczorek: trzy plastry chałki cynamonowej z masłem osełkowym & konfiturą malinowo-waniliową. dwa after eighty & kawa waniliowa.

kolacja: dwie kromki żytniego razowego z guacamole / brzuszkiem wędzonego łososia + miseczka sałatki obiadowej.

+ pewnie coś wpadnie jakiś owoc/orzeszki/serek, bo się zapowiada maraton filmowy .

once a day, every day, give yourself a present
-- special agent dale cooper .
porannarosa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:18   #4426
kasia220112
Raczkowanie

Nie weyme kasyz jaglanej do skyolz. Chodzi m o cos co mozna łatwo zapakowac. 1 sniadanie bd jadla o 6.30 a w domu zjem zupe dopiero o16, a 2 danie o 20 jak mama przyjdzie z pracy. Odp Plisss
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:22   #4427
Vegetka
Zakorzenienie

kasia220112 to jakiś żart ??
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:25   #4428
LilyHoney
Zadomowienie

Moge wiedzieć dlaczego tak co niektórzy czepiają się innych o masło? Zwróciło to moja uwage, bo sama nie jem za dużo, tylko jak jem ser żółty a staram się nie jeść go za dużo, do serków wiejskich, twarożków nigdy nie daje.

Kitty na U? No jeśli to dla niej U to faktycznie szczęściara. Byłaś na ostrej diecie? Aż mi ciężko uwierzyć, osoby po dietach zazwyczaj mają właśnie tendencje do tycia :P Dla mnie Kitty je niemało a to co je do małokalorycznych tez nie należy

Moje dzisiejsze R/U - chyba już ostatnie, od jutra normalne U (na miare moich możliwości a nie Kitty rzecz jasna) będzie.

I. Duży jogurt kokosowo-migdałowy, twarożek.
II. Dwa jabłka (godzinke przed obiadem)
III. Pieczona ryba + pieczone ziemniaki z pieczarkami.
IV. Dwa kawałki wędzonego łososia, troszke surówki z marchewki i kiszonej kapusty, jedna mała kanapka z twarożkiem (łącznie dzisiaj ponad 100g było tego twarożku na pewno )
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:27   #4429
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Nie weyme kasyz jaglanej do skyolz. Chodzi m o cos co mozna łatwo zapakowac. 1 sniadanie bd jadla o 6.30 a w domu zjem zupe dopiero o16, a 2 danie o 20 jak mama przyjdzie z pracy. Odp Plisss
no co ty? przeciez to tylko 10 godzinek miedzy jedzonkiem wystarczy, ze sobie wezmiesz jakiegos kubusia i wypijesz go o 10 prosty do zapakowania, ekonomiczny i w ogole

( )

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:28   #4430
twinsy21
Raczkowanie

Lilly ale kitty juz dawno pisala ze jej waga na takim jedzeniu nie rosnie. A jak nie rosnie to znaczy ze jest na U:)

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-02-28, 21:38   #4431
Kalakiria
Rozeznanie

Twisted94
Nie komentuj, to nie ma sensu, ona i tak "nie rozumie o co chodzi".
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:39   #4432
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
ja na II sniadanie zrobilabym jakas kanapke pozywna tak jak mowia twinsy21 do tego cos slodkiego batonik/.ciastko czy czekolada

a ok 13/14 zjadla:
- kasze/ryz/makaron np z tunczykiem, groszkiem, majonezem, warzywami.. cos co mozna na zimno albo z ryba jakas, np losos, albo z kurczakiem

- i do tego jakis soczek, owoc,

- a w miedzyczasie do podgryzania orzeszki

przeciez OMG jestes caly dzien poza domem.
(*chyba ze masz mozliwośc podgrzania ja na uczelni juz zapoznalam sie z pania ze stołówki ktora mi podgrzewa co chce )

i czemu nie wezmiesz kaszy np? w pojemniczku bys all miała nic by ci sie nie rozlało itp. WIesz, ja jak bylam na p to nawet w barku sobie kroilam orzechy, owoce mieszalam z serekiem i smarowalam bulke maslem (kupowalam takie male masełka po 15gram) jak zapomnialam tego przygotowac w domu rano.
Wiec wiesz, kwestia chęci...
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:43   #4433
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez porannarosa89 Pokaż wiadomość

śniadanie: owsianka na mleku z bananem & rodzynkami. ile owsianych?? spodziewam sie, ze byla bossska
przegryzka: duży grejpfrut /i chyba coś jeszcze, acz nie pamiętam / obys nie pamietala, bo to taki maly 'posilek'

obiad: pieczona pałka kurczaka z ziemniakami i sałatką obiadową /sałaty, pomidor, oliwki, oliwa etc/. fajnie
deser: pasek czeko 70% pomarańczowej & kawa czekoladowa. tez fajnie tutaj tylko by sie przydaly orzechy jakies

podwieczorek: trzy plastry chałki cynamonowej z masłem osełkowym & konfiturą malinowo-waniliową. dwa after eighty & kawa waniliowa.
pycha!

kolacja: dwie kromki żytniego razowego z guacamole / brzuszkiem wędzonego łososia + miseczka sałatki obiadowej.
o! uwielbiam guacamole. btw. jadlam je wczoraj

+ pewnie coś wpadnie jakiś owoc/orzeszki/serek, bo się zapowiada maraton filmowy . a niech wpada

j.w. tyle, ze dzisiaj nie bylo maselka...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość
Twisted94
Nie komentuj, to nie ma sensu, ona i tak "nie rozumie o co chodzi".
ehh.. trudno.. warto bylo sprobowac

Świeżynka
Stary 2010-02-28, 21:43   #4434
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez porannarosa89 Pokaż wiadomość

śniadanie: owsianka na mleku z bananem & rodzynkami.
przegryzka: duży grejpfrut /i chyba coś jeszcze, acz nie pamiętam /

obiad: pieczona pałka kurczaka z ziemniakami i sałatką obiadową /sałaty, pomidor, oliwki, oliwa etc/.
deser: pasek czeko 70% pomarańczowej & kawa czekoladowa.

+ pewnie coś wpadnie jakiś owoc/orzeszki/serek, bo się zapowiada maraton filmowy .

chałka cynamonowa z Galerii Wypieków?

ładnie.
ale jakoś malutko.
orzeszków mi brakuje

*masło było! wlasnie na chałce
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:46   #4435
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:

ups! sorki cos mnie 'zacmilo'

Świeżynka
Stary 2010-02-28, 21:50   #4436
porannarosa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Twisted94 Pokaż wiadomość
j.w. tyle, ze dzisiaj nie bylo maselka...
Cytat:
chałka cynamonowa z Galerii Wypieków?

ładnie.
ale jakoś malutko.
orzeszków mi brakuje

dziękuję za oceny . masło właśnie na rzeczonej chałce oraz do kolacji. chałka natomiast zakupiona o świcie przez papę w lokalnej piekarni /ach, być w domu! /. co do orzechów to wczoraj pochłonęłam tyle, że dzisiaj zdaje się nic nawet w domu się nie uchowało .

once a day, every day, give yourself a present
-- special agent dale cooper .
porannarosa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:52   #4437
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Utrzymanie
1. Bułka wiejska ciemna ok 40 g z margaryną, szynką, sałatą, pomidorem + 250g serka wiejskiego

2. Bułka ok 40 g z pastą z makreli (serek homo + makrela)ok 2 łyżki
2 gałki lodów( tiramisu i czekolada), duża kawa z mlekiem

3. 200 g brokuła, pomidor, sałata, papryka polane jogurtem
100 g piersi z indyka smażone na oliwie z oliwek ...
5 wafli ryżowych

4.Pomelo(całe)

5. jogurt naturalny 400 g

Bardzo proszę o ocene

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:59   #4438
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Lilly ale kitty juz dawno pisala ze jej waga na takim jedzeniu nie rosnie. A jak nie rosnie to znaczy ze jest na U
To może jeszcze na R skoro waga spada
Nie no zazdroszcze takiego U
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:02   #4439
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
To może jeszcze na R skoro waga spada
Nie no zazdroszcze takiego U
Organizm ludzki jest dziwny;D
Nam na naszym P zdarza sie ze waga w pewnym momencie spada, ale po paru dniach wszyskto do normy wraca;p [ sa momenty kiedy objemy sie do bolu brzucha-nie dos cz enp. jemy caly dzien, to dodatkowo jakas impreza rodzinna i z ciekawosci wejdziemy na wage-a tam zonk=0.5-1 kg na minusie;p]. Normalne wahania wagi
Mamy nadzieje ze kitty wezmie sie w garsc i osiagnie cel! Bynajmniej 3mamy kciuki;D

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-02-28, 22:04   #4440
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze RR

Śn I - owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, 2 kromki razowca z szynką drobiową i pomidorem, pomarańcza, zielona herbata
SnII - serek homo naturalny, kiwi, czerwona herbata
O- rosół, kurczak, kluski, buraki ( wiem że nie za bardzo... typowy niedzielny obiad)
P - sernik, 4 kostki czekolady ( w ramach 10% odstępstwa - raz na 2 tygodnie chyba można sobie pozwolić żeby nie zwariować ) serek homo.
K - serek wiejski, rzodkiewki.

proszę o ocenę....

wiem,że niedziela...wiem,że 10% odstępstwa...
ale chyba troszkę dużo..kluski,rosół,czekol ada,ciasto...hm...
jeśli się mylę-wybaczcie...dla mnie to bardziej U dzisiaj wyszło
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości