Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 17:27   #1381
nocandy
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Mam takie pytanie techniczne...
używam teraz Kremu przeciw oznakom fotostarzenia i w ramach rozpoczęcia sezonu wiosennego chciałabym troszkę opalić się na solarium, no i ...
czy nie wyskoczą mi żadne plamy w związku z używaniem tego kremu...

pamiętam, że kiedyś na jakimś szkoleniu słyszałam, że przy pewnej kuracji nie powinno się wystawiać na intensywne promieniowanie UV, tylko nie pamiętam, którego kosmetyku to dotyczyło...

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:28   #1382
ololufe
Zakorzenienie

To ja w takim razie polecam ten sa tusz ale np. w kolorze black albo jakis inny, gdyz nic sie nie zmienilo i nadal diamentowa edycja jest do niczego...
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:40   #1383
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
z 3 już nie będę składałam zamówienia, może jeszcze będzie kiedyś
Ja sobie zamówiłam ten pumeks i odradzam...

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
To ja w takim razie polecam ten sa tusz ale np. w kolorze black albo jakis inny, gdyz nic sie nie zmienilo i nadal diamentowa edycja jest do niczego...
Niestety, dlatego ja swojego nie chciałam wymienić, tylko mi zrobili korektę, i to bez odsyłania go. A najbardziej rozwalił mnie tekst pana przy telefonie, że nie muszę odsyłać, bo on jest pusty Masakra. Za to z Black jestem zadowolona
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:47   #1384
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Chciałam go sobie zamówić, a możesz powiedzieć dlaczego odradzasz? Byłabym bardzo wdzięczna
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:48   #1385
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
używam teraz Kremu przeciw oznakom fotostarzenia i w ramach rozpoczęcia sezonu wiosennego chciałabym troszkę opalić się na solarium, no i ...

pamiętam, że kiedyś na jakimś szkoleniu słyszałam, że przy pewnej kuracji nie powinno się wystawiać na intensywne promieniowanie UV, tylko nie pamiętam, którego kosmetyku to dotyczyło...
Na słońce nie powinno się zbytnio eksponować przy stosowaniu kosmetyków z kwasami, bo może własnie zajść reakcja. Ale nie pamiętam czy ten krem ma jakieś kwasy czy nie...
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:49   #1386
ololufe
Zakorzenienie

Skoro wiedza, ze jest pusty to czemu wreszcie go nie wycofaja, ale szukaja chetnych co sie nim zachwyca na podstawie zdjecia rzes polyskujacych diamentami (w katalogu), a pozniej my - konsultantki - musimy same swiecic oczami i przepraszac za buble jakie wyprodukowali...

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-02-28 o 17:51
Stary 2010-02-28, 17:53   #1387
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
hm..no generalnie chodzi mi o szminki...zobaczymy
za 1 zł to mysle, że nie strata...najwyzej wyrzuce do plastiku
Niestety próbki szminek Avonu nie zmieszczą się do pojemników na próbki szminek Oriflame (sprawdziłam).
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 17:54   #1388
nocandy
Raczkowanie

Skład: Active Ingredients: Octinoxate 7.5%, Oxybenzone 4.0%, Avobenzone 2.0%.

Inactive Ingredients:
Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Ethoxydiglycol, Thiodipropionic Acid, PVM/MA Decadiene Crosspolymer, Silica, Ammonium Glycolate, Glycolic Acid, Melia Azadirachta Flower Extract, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Kaempferia Galanga Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Tetrahydrodiferuloylmetha ne, Tetrahydrodemethoxydiferu loylmethane, Tetrahydrobisdemethoxydif eruloylmethane, Hydrolyzed Milk Protein, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Cocoglycerides, Dimethicone, Cetearyl Glucoside, Ceteareth-20, Steareth-20, Dimethicone Crosspolymer, Tetrasodium EDTA, Parfum/Fragrance, Methylparaben, Mica, Titanium Dioxide

Kurcze... czy w tym składzie są kwasy owocowe?
Kompletnie nie znam się na tych nazwach...

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:00   #1389
krooolewna
Zadomowienie

dokladnie!!!gdybym wiedziala,ze po reklamacji bedzie taki sam tusz to bym poprosila o korekte....a teraz bede miec problemy jeszcze z reklamacja.....

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:01   #1390
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie zamówiłam ten pumeks i odradzam....
A co z tym pumeksem jest nie tak ?
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:09   #1391
ololufe
Zakorzenienie

@krooolewna
Spokojnie, nie bedziesz miec problemow, musisz po prostu kwestionowac jakosc..
Stary 2010-02-28, 18:14   #1392
sylwunia9898
Raczkowanie

mam pytanie jak wpisuje produkty ktore zamaiwam bo przy tym zestawie z okladki za 25zł pojawia sie cena 0zł to znacz ze to nie liczy sie do upustu???
sylwunia9898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:24   #1393
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Chciałam go sobie zamówić, a możesz powiedzieć dlaczego odradzasz? Byłabym bardzo wdzięczna
Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
A co z tym pumeksem jest nie tak ?
Hmm jest jakiś dziwny, mam wrażenie, że wcale nic nie ściera. Już lepszy jest najzwyklejszy ze sklepu...

Cytat:
Skoro wiedza, ze jest pusty to czemu wreszcie go nie wycofaja, ale szukaja chetnych co sie nim zachwyca na podstawie zdjecia rzes polyskujacych diamentami (w katalogu), a pozniej my - konsultantki - musimy same swiecic oczami i przepraszac za buble jakie wyprodukowali...
Też się nad tym zastanawiałam No ale oni przecież robią kilka katalogów w przód. Dla mnie tylko nie do pojęcia jest, jak można w ogóle coś takiego wyprodukować...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwunia9898 Pokaż wiadomość
mam pytanie jak wpisuje produkty ktore zamaiwam bo przy tym zestawie z okladki za 25zł pojawia sie cena 0zł to znacz ze to nie liczy sie do upustu???
Liczy. Zestawy zawsze tak się zapisują w necie, potem Ci to rozbiją na poszczególne kosmetyki.
Stary 2010-02-28, 18:29   #1394
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość

to stosowanie tego kremu i chodzenie na solarium trochę się wyklucza
ja bym przestała używać i odczekać można tydzień, dwa i potem iść do solarium

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:39   #1395
ololufe
Zakorzenienie

Niby robia katalogi wprzod, ale drugiej strony ta kosmetyczka dodawana do wody Unscripted w katalogu 5 w okregach prognozujacych juz sie skonczyla. W zamian oferuja produkt alternatywny.. Juz nie raz tak bylo, ze sie przeliczyli, ze cos w katalogu nie bylo oznaczone, ze jest do wyczerpania zapasow albo oferta limitowana, a pozniej okazalo sie, ze produktu nie bylo i w zamian dawali alternatywny albo prosili by informowac klientow, iz produkt jest niedostepny, prosze nie zamawiac.
To nie rozumiem czemu w stosunku do tego tuszu nie moga tak postapic. Wg mnie jest to, ze tak nazwe "naciaganie klientow" i nie fair gra w stosunku do konsultantek, bo dobrze wiedza, ze kosmetyk nie jest dobrej jakosci a mimo to nie chca go wycofac.
To co, jak ktorys z kremow zacznie notorycznie wszystkich po kolei uczulac to oni nadal beda go mieli w ofercie sprzedazy...
Stary 2010-02-28, 18:57   #1396
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Niestety próbki szminek Avonu nie zmieszczą się do pojemników na próbki szminek Oriflame (sprawdziłam).
kurcze no to nie zamawiam...jeszcze zdarze odwolac..ech..a juz myslalam ze bede miala jak nosic probki a nie w zwyklej avonowej siateczce..;/ szkoda ze te, ktore juz byly wczesniej mi sie "wykruszyly". Swoją drogą w ogóle nie rozumiem dlaczego je wycofali...

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
dokladnie!!!gdybym wiedziala,ze po reklamacji bedzie taki sam tusz to bym poprosila o korekte....a teraz bede miec problemy jeszcze z reklamacja.....
z tym tuszem to juz jest przesada...moze jakis odsetek ludzi tego nie zwroci i moze o to im chodzi

Dziewczyny własnie odebralam maila od mojej OMS- kupujcie szminki! niech avon bedzie na ustach wszystkich czyżby miala za mala sprzedaz??

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2010-02-28 o 19:02
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:18   #1397
Zancia0609
Przyczajenie

Witam jeszcze raz zadam te samo pytanko co pare stron wczesniej, poniewaz nie uzyskalam odpowiedzi Jaki jest produkt demo w katalogu 4 przy kwocie wyzszej niz 1000l wszedzie szukalam i nic nie znalazlam Moze macie jakies oferty procz demo i netto w katalogu 4 np oferta internetowa? bo mi jak zwykle wyswietla sie wszystko po zlozeniu zamowienia(termin1) i nigdy na nic nie moge sie zalapac
Zancia0609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:18   #1398
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Ten krem nie jest zabezpieczany niczym tzn odkręcasz i od razu jest zawartość Może w transporcie się tak "wybełtał",że powietrze weszło do środka i ma dziurę . jak masz możliwość to sprawdź gramaturę.
też proponuję sprawdzić gramaturę i wg mie powinien on być zabazpieczony taką tasiemką przeźroczystą z boku; teraz już tego nie ma

Cytat:
a ja jestem zadowolona

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:54   #1399
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zancia0609 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze raz zadam te samo pytanko co pare stron wczesniej, poniewaz nie uzyskalam odpowiedzi Jaki jest produkt demo w katalogu 4 przy kwocie wyzszej niz 1000l wszedzie szukalam i nic nie znalazlam Moze macie jakies oferty procz demo i netto w katalogu 4 np oferta internetowa? bo mi jak zwykle wyswietla sie wszystko po zlozeniu zamowienia(termin1) i nigdy na nic nie moge sie zalapac
Przecież ofertę internetową zawsze można podejrzeć trzeba tylko zaznaczyć odpowiedni katalog, wcisnąć dalej i kliknąć zakładkę oferta specjalna...i wszystko masz jak na talerzu a później poprostu wrócić na stronę główną

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
też proponuję sprawdzić gramaturę i wg mie powinien on być zabazpieczony taką tasiemką przeźroczystą z boku; teraz już tego nie ma
Jak były te mrozy to ja zamówiłam krem do twarzy naturals i jak go otworzyłam to zamiast kremu był lód brzoskwiniowy ale to nie to chodzi w środku też była dziura do samego dna, normalnie jakby ktoś palucha włożył i potrzymał aż zamarznie

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2010-02-28 o 19:49 Powód: liter
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:23   #1400
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zancia0609 Pokaż wiadomość
ale produkt demo a produkt za zakupy powyżej 1000 zł to trochę co innego
jeśli chodzi ci o produkt, który można kupić w katalogu 04 za zakupy powyżej 1000 zł zrobione w katalogu 03 to jest to woda perfumowana in bloom 30 ml za 24 zł i było już o tym pisane kilka razy
Jeśli chodzi ci o produkt, który można kupić w katalogu 05 za zakupy w katalogu 04 na kwotę powyżej 1000 zł to niestety ale jeszcze takich informacji nie ma, więc trochę cierpliwości
Oferta internetowa na katalog 04 jest dostępna w strefie, wystarczy przy składaniu zamówienia zaznaczyć katalog 04 i wtedy wejść na ofertę specjalną i wszystko jest.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:51   #1401
Zancia0609
Przyczajenie

Dziekuje
Zancia0609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:56   #1402
ololufe
Zakorzenienie

Sluchajcie, przypominam sobie, iz pisalyscie, ze bardzo chwalicie sobie lakiery avonu. Czy wy cos jeszcze uzywacie na/pod lakier?
Ja kiedys probowalam lakierow kiedy byly jeszcze w poprzednich opakowaniach i sie zawiodlam bo szybko mi odpryskiwaly. Ostatnio znalazlam w jakiejs swojej kosmetyczce lakier kwadratowy ten z drobinkami "zlota" (a w kazdym razie zlotego brokatu) - Golden Dream (o ile dobrze pamietam nazwe). Kupilam go jak tylko pojawil sie w katalogu wiec jakis ok. rok temu. Date produkcji ma 2.2009. Wtedy go otworzylam, troche pouzywalam i przestalam. Teraz sie na niego natknelam znowu. Napisane jest na nim, ze od otwarcia nadaje sie do uzycia w ciagu 24 miesiecy, a wiec jeszcze ten okres nie minal.
Ostatnio 2-krotnie pomalowalam sobie nim paznokcie i jeszcze tego samego dnia zauwazylam, ze powietrze sie pod nim zebralo i zaczal mi schodzic platami, ze nawet zmywacza nie musialam uzywac by go usunac calkowicie. Tak wiec wytrzymal jeden dzien. A 2 warstwe nalozylam po okolo 0.5h tak wiec ta poprzednia na pewno byla juz dobrze wyschnieta (chociaz powietrze zebralo sie pomiedzy plytka paznokcia a lakierem).
I tak sie zastanawiam, skoro Wy sobie tak chwalicie lakiery avonu to moze byscie mnie poinstruowaly jak ich uzywac by byly trwalsze?
W katalogu 4 ze wzgledu na promocje chce wziasc ten odcien Rose (cos tam), rowniez z drobinkami, ktory pojawil sie razem z tym ze "zlotem" jako seria limitowana wtedy (rok temu), ale widocznie ciesza sie one powodzeniem skoro zdecydowali sie je dodac do zwyczajnej palety kolorow lakierow.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Dodam, ze ten ze "zlotem" jest bardzo ladny. Ze wzgledu na jedynie zlote, malutkie drobinki brokatu jest bardzo elegancki, a jednoczesnie pasuje do wszystkiego, szczegolnie do zlotej bizuterii

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-02-28 o 20:54
Stary 2010-02-28, 21:08   #1403
Starlett
Wtajemniczenie

Czy wiecie czy tonik źródło energii posiada w swoim składzie alkohol??

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:14   #1404
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
S
Ja kiedys probowalam lakierow kiedy byly jeszcze w poprzednich opakowaniach i sie zawiodlam bo szybko mi odpryskiwaly.

mi one nie tyle odpryskują co sie scieraja po dniu...
Stary 2010-02-28, 21:20   #1405
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Czy wiecie czy tonik źródło energii posiada w swoim składzie alkohol??
Niestety zawiera alkohol

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
mi one nie tyle odpryskują co sie scieraja po dniu...
Mi po jednym lub dwóch dniach też się ścieraja ale mimo to je lubię ze względu na kolory. Pod ciemne kolory używam bazy pod lakier , bo inaczej strasznie przebarwiają mi się paznokcie.

Edytowane przez melisska
Czas edycji: 2010-02-28 o 21:23
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:20   #1406
Nusia7
Zakorzenienie

Też miałam kiedyś kilka lakierów Avonu, ale były okropne, więc nigdy więcej
Stary 2010-02-28, 21:37   #1407
ziarnko piasku
Zadomowienie

Mam kilkanaście lakierów avonu i moim zdaniem te stare są trwalsze od tych nowych, jednakże te nowe mają wygodniejszy pędzelek mi nic nie pomaga na przedłużenie ich trwałości jako bazy używam Sally Hansen Double Duty i ten sam jako wykończenie i np lakiery Bell Glam Wear czy Eveline Colour Show dają radę dobrych parę dni a avone schodzą bez używania zmywacza
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:39   #1408
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

hejka! co do wspomnianych felernych diamentowych tuszy... to żeby zrobili korektę i zwrot trzeba je odesłać na koszt własny tak? bo ktoś tam wspomniał o korekcie bez zwrotu... a i konieczne jest żeby to był list z zadeklarowaną wartością? nie może być polecony i już? mam ciężki miesiąc
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:58   #1409
skimos
Zakorzenienie

ja wysłałam zwykłym poleconym, jeszcze korekty nie mam :/ a wysłałam już jakieś 2 tyg temu (swoją drogą mogę iść na pocztę już składać reklamację).

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:03   #1410
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
kurcze no to nie zamawiam...jeszcze zdarze odwolac..ech..a juz myslalam ze bede miala jak nosic probki a nie w zwyklej avonowej siateczce..;/ szkoda ze te, ktore juz byly wczesniej mi sie "wykruszyly". Swoją drogą w ogóle nie rozumiem dlaczego je wycofali...

z tym tuszem to juz jest przesada...moze jakis odsetek ludzi tego nie zwroci i moze o to im chodzi

Dziewczyny własnie odebralam maila od mojej OMS- kupujcie szminki! niech avon bedzie na ustach wszystkich czyżby miala za mala sprzedaz??

Z tego co się orientuję to mają wycieczki za dobrą sprzedaż
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości