![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Ah. To moze lepiej poczekam z seksem bez zabezpieczenia przez te 14 dni. ;/
#512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz to sobie przetrawić i zdecydować od którego dnia łykania tabletek i współżycia bez innego zabezpieczenia nie zwariujesz z nerwów :P
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba poczekam te 14 dni albo zastosujemy też prezerwatywę ![]() Mam jeszcze jedno pytanie- okres dostalam dzisiaj poznym wieczorem, w okolicach 21 chyba- nie wiem, bo dopiero sie zorientowalam ;| (przyspieszony i to bardzo, bo powinnam dostać go dopiero ok. 5 marca), a tabletek jeszcze nie wykupilam (wielkie zbieranie pieniedzy, bo jednak troche kosztują). Nie wiem czy mam traktować dzisiejszy dzień jako pierwszy czy tez bez problemu mogę wziąc tabletkę jutro koło 14? (za dużo sie juz chyba naczytałam , a wszędzie piszą inaczej ;\)
![]() |
#515 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego pytania DarkNoir moja gin kazala mi zrobić przerwę po półtora roku stosowania tabletek. Wcześniej barałam Yasmin a teraz po 6 miesiacach przerwy przestawiam się na Yaz (przy Yasmin drętwiały mi łydki). Wydaje mi się, że sprawa przerwy jest kwestia indywidualną. Ja mam stwierdzone PCO więc przerwa może być własnie z tym związana. Niektóre moje koleżanki biorą tabletki od 2 -3 lat i ich gin wcale nie każe im robić przerw. Chyba najlepiej porozmawiać jeszcze raz ze swoim lekarzem albo jeśli nie masz do niej 100% zaufania poradź się innego. A właśnie, możemi któraś z was podpowiedzieć, gdzie we Wrocku można najtaniej kupić Yaz? Pierwsze opakowanie kupiłam w Aptece Magicznej (wydawała mi się jedną z tańczych) ale cena 47 zł nie powaliła!!! Edytowane przez Pigi82 Czas edycji: 2010-02-25 o 11:09 Powód: skleroza :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ 7dnia cyklu. proszę o pomoc
hej, jestem tu nowa i nie za bardzo chciało mi się szperać po forum, mam pytanie do was i liczę na odpowiedź. Otóż biorę od 4 miesięcy tabletki antykoncepcyjne YAZ, przy 3 opakowaniu pominęłam tabletki placebo i od razu przeszłam do 4 opakowania Yazu. Przy 12 tabletce czwartego opakowania pojawiło się plamienie. Czy jest to spowodowane tym, że pominęłam tabletki placebo ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 | |
Konto usunięte
|
Dot.: YAZ 7dnia cyklu. proszę o pomoc
Cytat:
Plamienie może Ci towarzyszyć do końca opakowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
![]()
dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
Dostałam je za 39,90 na moim zadupiu, w jednej aptece chcieli mi je sprzedac za 45 zł oO spora rozbieżnosć miedzy cenami ogolnie, radze pochodzic po aptekach, taniej niz 40 zl chyba sie nie dostanie..ale jednak 15 zl robi juz roznice
#521 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeśli się bardzo schizujesz to idź po test i zrób go-może to Cię uspokoi... Kobiety bierzecie lek (nie cukierki), a nie czytacie ulotki... A może czytacie...,ale nie z zrozumieniem... ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Na doz możesz sobie zamówić za 40,01 i odbierasz na 2-3 dzień w pobliskiej aptece... ale już chyba poniżej 40zł to już Yazu nie kupimy... ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-02-26 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Ja płacę 35,99 w aptece z grup Kwiaty Polskie - sieć obejmuje całe łódzkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Różowy Jednorożec
|
Wow. Ja daje 49.20. Paranoja.
#524 |
Raczkowanie
|
O matko oO strasznie dużo. Jeszcze jak sie samemu zarabia to nie jest źle, mi natomiast trudno jest nagle wyciagnac od rodzicow 150 zł...dlatego stopniowo odkladam, ale wiadomo..inne wydatki też są
#525 | |
Raczkowanie
|
Witam
Stosuję YAZ od niecałego miesiąca Wczoraj przyjęłam 21 tabletkę ( wcześniej stosowałam Nuvaring ) Niestety od paru tygodni męczy mnie paskudny kaszel i dostałam od lekarza Azitrolek, Flucofast i Erdomed. W opakowaniu Azitroleku ( który jest podobno antybiotykiem ) są 3 tabletki. Wczoraj wziełam pierwszą. Skończę w sobotę. Ostatnią tabletkę YAZ wezmę w niedziele. Flucofast i Erdomed będę brać jeszcze do czwartku 04.03 a w piątek powinnam zacząć brać 1 tabletkę YAZ. Trochę się martwię ... Czy te leki wypływają na osłabienie pigułek? ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() |
#526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinnaś dokładnie przeczytać ulotkę tych leków, a najlepiej jeszcze zapytać lekarza i farmaceutę. Ja robie tak zawsze, informacja sprawdzona w 3 źródłach jest pewniejsza.. To zakrawa pod jakieś zboczenie już! :P A na poważnie, mam bardzo niemiłe wspomnienia z tym antybiotykiem, ale nic wspólnego z Yazem nie miały. Ogólnie to bardzo silny antybiotyk, więc przestudiuj ulotkę. Co do cen Yazu, bede absolutną faworytką. 32.50 ![]()
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
Tak naprawdę nic tam nie pisze o interakcjach z tabletkami antykoncepcyjnymi. Eh... że też musiał się przypałętać ten okropny kaszel
![]()
#528 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Dopiero zaczynam antykoncepcję hormonalną i wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę Yaz. Mam nadzieję, że mój organizm będzie dzielnie znosił stosowanie tabsów, bo z tego co słyszałam o tym leku jest w miarę "bezproblemowy" ![]() Zobaczymy jak będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm...chyba będę musiała się przespacerować po innych śląskich aptekach.. ![]() ![]() Wizarki, a może znacie jakieś apteki na terenie śląska (okolice Zabrza, Bytomia, Gliwic, Katowic, ewentualnie Czeladź, Sosnowiec) gdzie można zakupić Yaz poniżej 40zł?? ![]() Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-02-27 o 07:59 Powód: dopisano |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To już Twoja decyzja jak się zachowasz. Ja zawsze w takich sytuacjach zarządzam co najmniej 7 dniowy celibat. Możecie powiedzieć, że to zupełnie niepotrzebne, głupie itd, ale ja dzięki temu zyskuje spokój i pewność. Antybiotyki znów tak często się nie zdarzają, 7 dni bez seksu nikogo jeszcze nie zabiło, więc wytrzymać można :P
![]() |
#531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Alexparis Czas edycji: 2010-02-27 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Jesteś lekiem na całe zło..... ![]() Edytowane przez Olinka23 Czas edycji: 2010-02-27 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Trochę się niepokoję, bo wzięłam wczoraj dopiero drugą tabletkę, a i wczoraj i dzisiaj poczułam się trochę słabo, do tego czuję jakby dłonie były z żelaza - takie ciężkie - boję się tej zakrzepicy, bo mam wadę serca. Czy któraś miała podobne objawy na samym początku stosowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
ja też mam wade serca, ale żadnych takich objawów nie miałam, staraj się nie myśleć o tym bo każdą, nawet najmniejszą rzecz będziesz kojarzyć z sercem. Ja starałam się skupić na tym co robię w ciągu dnia i jak do tej pory jest dobrze w jestem na 20 tabletce z pierwszego opakowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Informowałam panią ginekolog o swojej wadzie (nawet pokazywałam jej wyniki badań, żeby była lepiej zorientowana co i jak), pytałam o środki antykoncepcyjne też swojego kardiologa.
Co prawda na ulotce Yaz'u wyczytałam, że istnieje ryzyko zakrzepicy u osób z wadą zastawki w sercu, ale dzisiaj pojechałam na wszelki wypadek do lekarza pogotowia i pani doktor stwierdziła, że być może odpowiedzialny za to jest stres (fakt, luty był dla mnie bardzo stresujący) i sam fakt, że organizm po raz pierwszy dostał hormony. Mówiła, że o zakrzepicy nie może być jak na razie mowy. No cóż, mam nadzieję, że faktycznie niedługo to przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() panikuję...
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Ja po przeczytaniu różnych opinii doszłam do wniosku, że ten miesiąc z dodatkowym zabezpieczeniem mnie nie zbawi...
![]() k4rotk4, czemu już się nie pojawiasz na wątku maturzystek? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.