|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
|
|
#4292 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Angy, trzymam kciuki za dzisiejszy dzień Magi, nie gadaj głupot. Jesteśmy z Tobą tak samo zżyte i naprawdę czekamy na wieści co u Was Aannuullaa, kciuki za wizytę Czekoladko, pokaż buty ![]() Dziękuję za bardzo miłe komentarze pd zdjęciami Małż rano pojechał i zostaliśmy sami do środy. Ładne słoneczko u nas, ale wieje, więc pomyślę czy iść na spacer. Jestem jeszcze zakatarzona i jakos nie w głowie mi przechadzki w taka pogodę. Bartek dzisiaj w domu, więc tym bardziej nie mam musu
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy szczepienie na Wzwb a potem dopiero jak mala skonczy rok wiec bedzie przerwa ![]() oczywiscie trzymam tez kciuki za Martysie ![]() Cytat:
|
|
#4294 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Dziewczyny!!!
Danielek dalej kaszle wiec dzisiaj jezeli nas umowia pojdziemy do lekarza. Trzymam kciuki za Weronisie i Martysie na szczepieniach .Unholy ogladalam zdjecia Antosia slodziak z niego i jakie akrobacje robi .
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Angy trzymam kciuki za Ciebie, oby czas szybko zleciał ![]() Miramej, super, że nocka przespana ![]() Kasiu Tobie natomiast współczuje nocki to pewnie na ząbkiU nas całkiem nieźle, widać dwie kreseczki, ale pewnie na ząbek wystający to pewnie sobie poczekamy.Popłakuje sobie czasem i jest bardziej absorbujący ale jakby mi kiełki wychodziły to też nie byłabym w humorze.Unholy, zdrowiej szybko! Czeko, trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie
|
#4296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Macieju ucałowany za szczepienie Werci.Cytat:
Cytat:
Zżyta, zżyta Jejku, mój Smyk w nocy budzi się, w najlepszym wypadku, 3-4 razy, w najgorszym co godzina. To już standard Wyśpię się na emeryturze ![]() Cytat:
Wyszłam na kokietkę ![]() ----------------------------------------------------------------------- Postaram się zaglądać. Dajcie mi trochę czasu, muszę kilka spraw wyprostować. Niestety Maćkowi znowu wyszły złe badania moczu Musimy dzisiaj powtórzyć. Trzymajcie kciuki, żeby były książkowe
|
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Danielkowi juz kupilam garniturek, fajnie wyglada taki w wersji mini .
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Nocka spokojna, Kuba ładanie spał, tylko raz sie obudził ok 3, dałam butle i spał dalej, standardowo do 6. Teraz ucina pierwsza drzemke. Ja juz ogarnełam mieszkanko, jeszcze tylko musze pranie nastawic. Podliczam Wasze głosy. Narazie wygląda to tak: 1. "częsc bobasow juz raczkuje, wiekszosc mam wciaz plotkuje" 2. "naszym dzieciom zabki rosna, a my tu gadamy wiosna"1,1, 3. "dzieci lipcowo-sierpniowe rosna i rosna duze i zdrowe" 4. "zdobywamy nowe umiejetnosci, a mamy sie ciesza i skacza z radosci"1 5. "u naszych dzieci tyle nowosci, wiec szczescie na watku naszym wciaz gosci"1,1, 6. "dzieci nam po domu pelzaja, a ich mamy juz calkiem dobrze sie znaja" 7. "gdy widzimy co rano ten usmiech radosny, to od razu wiadomo, ze juz blisko do wiosny" 1,1, 8. "zima powoli mija, a kazde z naszych dzieci pieknie się rozwija"1,1,1,1,1,1, 9. "wiosna idzie, a nasze dzieci to juz wcale nie takie male dzidzie" 10. "nasze dzieci wciaz nas zaskakuja, a mamy dalej siedza i plotkuja"1 11. "ah ten czas tak szybko leci, coraz wieksze te nasze dzieci"1 12. "nasze dzieci pieknie juz siedza, jak je kochamy nawet nie wiedza"1,1,1,1,
|
|
#4299 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój małż chciał tę koszykówkę. W końcu jej nie kupiliśmy. Jak wrażenia? Podoba się? Warto za taką kasę? Szyko zareagowałaś ![]() Cytat:
Tęskniłyśmy za Wami.I smęć ile chcesz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Mam nadzieję, że Zuzia nianię polubi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaciśnięte z całych sił .Dzień dobry U nas piękne słonko, będzie długi spacerek |
||||||||
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
Co to za historia z tymi butami Svi Unholy Zerknelam na stronke i to hurtownia i nie sprzedaja w detalu Hurtowo zamawiacie?Trzymam kciuki za Weronisie i Martynke. Oby szczepienie bylo bezbolesne Miramej zazdroszcze nocki . Mi chyba nie sa takie dane .Podoba mi sie tytul 8 i 12 ale bardziej sklaniam sie ku 12 Aannuullaa pozniej napisze ci o ksiazkach. Nie mam pamieci do tytulow wiec musze wydobyc moje knigi spod lozka Nie mam na nie gdzie indziej miejsca![]() Katarzynka dobrze ze szybko zareagowalas . Jeny, musimy miec teraz oczy na okolo glowyLena wstaje coraz wczesniej dzisiaj o 6tej na szczescie pobawila sie godzinke na lozku i usnela spowrotem wiec pospalam do 8ej![]() chyba musze sie klasc do lozka razem z nia o 19tej
|
#4301 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz sie zalic, smecic, po to tu jestesmy, aby sie wspierac. Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj aby wywolac wiosne ubralam Anie na zielono. Slodko wyglada, jak zabka
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytaj o naszej poprzedniej nocy , takie jak dziś, traktuję jako prezent ![]() Poza tym, jak Ty będziesz smacznie chrapać, bo Maciulek będzie już po ząbkowaniu, to my będziemy chodzić po ścianach z niewyspania ![]() Ojej i daj znać, jak wyszły ![]() Polubi na pewno
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Dodalam zdjecia Daniela z szostego i siodmego miesiaca jesli ktos ma ochote zobaczyc
.
|
#4304 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przepraszaj tylko zaglądaj kiedy masz czas i ochotę Super,że choć szczepienie macie za sobą dla Maciusia za nowe osiągnięcia no i Przypomnij o tej wizycie,będziemy trzymać kciuki My też Cię pozdrawiamy Cytat:
żeby to nie było żadne choróbsko.Cytat:
![]() A fotki to gdzie? za Wercie.Cytat:
za Martynkę i za Ciebie też żebyś weszła w temat![]() Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
No nienormalna - jak my wszystkieMam nadzieję,że nie złapie Kasia,zróbmy sobie dzień lenia,co? ![]() Cytat:
Super,że noc przespana dla Kubusia.Wystawiłam pranko na dwór,niech schnie
|
|||||||
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magi, ale cie nie bylo
Nie znikaj wiecej na tak dlugo obiecujesz? Cytat:
u mnie wieje na maksa zabawka dosc fajna, spora mala sie nia bawi,nawet piłeczke potrafi tam wsadzic i cwiczy wyciaganie melodyjki sa, ale za malo swieci/mruga Ja za takie sianko lepszy bajer bym wybrala, no ale to mąż kupil to wiecie ![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
My na 2 tygodnie przed zaczelismy szukac obraczek
Maggi zapomnialam wczesniej. ... Zagladaj czesciej bo brak nam wiadomosci co u was i dzielnego Maciusia
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysl
dla męża mama dowiezie mi pizze bo dzis sama piecze, i umowilam sie do siostry na kawe jak mąż wroci z pracy, a u niej bedzie fryzjer to sobie kłaczki podetne pojde tez wczesnie spac zeby odespac noc Mala ma na maxa opuszczone wyrko.Wrzucilam jej zabawki i sobie tam siedzi, ale i tak zagladam co chwile...bo kto wie czy jakas taśma sie nie czai na moje dziecko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4308 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to godzinki spania tak jak Martynka,podobno da się przyzwyczaić ja w miarę wstaję, ale jak widzę na zegarku piątkę z przodu to mam dość (choćby to nawet 5.58 była, 6.00 to już luz Cytat:
![]() mogę z wami? ![]() No i oczywiście trzymam mocno kciuki za Maciulka My już po szczepieniu, mała dzielna była, zapłakała tylko na momencik. Waży 8200 i ma 70 cm (chociaż z tą wagą to nie wiem, u mnie na domowej 8 równe wychodzi ) Uśmiechała się do wszystkich i zrobiła furorę swoimi rosnącymi pionowo do góry włosami ![]() Pytałam o te zgrubienia na sutkach - pediatra mówiła żeby obserwować, jeżeli będą się powiększały albo zacznie coś się sączyć to przyjechać, na razie to nic niebezpiecznego uff, następne szczepienie we wrzesniu
|
|
#4309 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby jeszcze katar minął.Cytat:
za wizytę(mam nadzieję,że do niej dojdzie)Danielek uroczy Cytat:
![]() A Ty gdzie się podziewasz?Coś mało Cię tu Cytat:
mocno zaciśnięte.Cytat:
![]() dzięki gorgulku
|
|||||
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholly, kupiłaś już może płaszczyk wiosenny?
|
#4311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze bo bardziej mi sie podoba niż 12, bo moje dziecko wcale jeszcze tak pieknie nie siedzi ![]() Cytat:
. na zamówieniach jest wątek o tej hurtowni. robi sie zamówienie hurtowe, wszystko jest w wątku opisane Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- dzisiaj mało się będę udzielała, ten wizaż to straszny pożeracz czasu niestety. z checia zrobiłabym sobie jednodniowy odwyk od wizażu, ale on tak kusi....kusi.... |
|||
|
|
|
#4312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|||
|
|
|
#4313 |
|
BAN stały
|
dziewczyny przepraszam ale dzis sie nie poudzielam, Amelka non stop placze, spi duzo. kupilam jej dentinox i jakby troche lepiej chyba dziasla sie jej daja we znaki. pierwszy raz od urodzenia taki placzek caly czas
![]() a 37.5, syropu na razie nie bede dawac co?? |
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje mamusiom za kciuki-pomogly
Weronika byla bardzo dzielna-wogole nie zaplakala przy wkluciu igly tylko potem troszke przy koncu zastrzyku ![]() Wiec tak mala wazy 7500g- wiec tylko 400g w 2 mce przytyla ale lekarka mowi ze wazy dobrze i jak apetyt ma to nic sie nie dzieje.Mowila tez zeby na sile dziecku nie dawac jesc jak nie chce, bo po co tuczyc dziecko ......mierzy 70,5cm a ostatnio miala 68cm czyli jest taka w sam raz ![]() pokazalam jej te suche lokcie i mam zmienic mleko na Nan Ha ![]() Wercia zdrowa-gardelko ok,oskrzela ok wiec po katarku ani sladu!! moge dawac jej na noc łyzeczke Panadolu jak zabkuje i tak poplakuje w nocy nastepne szczepienie mamy we wrzesniu na rozyczke,odre,swinke:roll eyes: Cytat:
![]() dla dzielnej dziewczynki---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- narazie nie dawaj , na noc daj to bedzie lepiej spac
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4316 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj strasznie wieje Chyba nie pójdę na spacer - pierwszy raz od niepamiętnych czasów ![]() Cytat:
Jednak dla mnie ADAC jest bardziej wiarygodny niż ten test gazetowy. Kojarzy mi się on z testami kosmetyków (sponsorowanymi zapewne) w babskich gazetach. Poza tym nie znamy szczegółów tamtego testu - ile fotelików testowali i jak to się wszystko odbywało - dlaczego wybrali te, a nie inne foteliki do testowania, skąd je mieli itp. W ADACu, nie wiem czy wiesz, testują tylko foteliki kupione w sklepach - wydaje mi się to ważne, bo wtedy producent nie może "zaszachraić" i dostarczyć jakiegoś podrasowanego na tę okazję modelu. No i w ADACu ujmuje mnie to, że ta sama firma może mieć różne oceny w zależności od modelu - tzn., że jest nadzieja, że producenci nie przekupują Ale też wiadomo, że różnie może być.Nie chcę nikogo odwodzić oczywiście od kupna iZiego, ale ja go skreślam (i do tego ten trudny montaż - co do tego zgadzają się i w ADACu i w tym teście z gazety). Szkoda, że o Mobi'm nie można znaleźć żadnych informacji, chyba, że na szwedzkich stronach? Jest to jedyny fotelik, który Maxi-cosi sprzedaje w Szwecji (w tym przedziale wagowym) z wiadomych powodów. Tylko, że w Szwecji niemal nie ma wypadków, a u nas.. Trudna decyzja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziała, co wiedziała Magi, oczywiście czekamy na dobre wieści od Was, ale i smęcenie będziemy czytać z uwagą Gratuluję sporej ilości ząbków i mocno trzymam kciuki za badania Trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() Mówisz - masz ![]() Edit: No tak, już po To się pospieszyłam z kciukami ![]() A proszę ![]() Edit: Doczytałam, że już po i kciuki się nie przydadzą Ale dla dzielnej Martynki
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-03-01 o 12:58 |
|||||||
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
a, muszę się z wami swoim oburzeniem podzielić, no myślałam wczoraj że padnę
![]() Byłam w Tesco po szybkie zakupy, idę przez alejkę i co widzę? nie uwierzycie, parka rodziców z dzieckiem, niby nic, ale to dziecko miało na moje oko max 2 tygodnie...maleństwo na dodatek kobieta niosła na rękach w pionie, takie zgarbione wiecie jak to noworodek, za nią facet z wózkiem i mleko kupowali..kobieta miał jeszcze typowo ciążowy brzuch więc co do wieku dziecka raczej się nie mylę...nosz ku**a gdzie ludzie rozum maja, no gdzie?? Tak mi żal tego maluszka było że nie macie pojęcia...
|
#4318 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
cos nie moge ostatnio sie ogarnac wstaje i tak mi dzien szybko mija, nie zdaze wszystkiego posprzatac ani nic, hmmm moze sie starzeje sandalki jak na zdjeciu - kolor rozowy Załącznik 2910794 juz je zamowilam bo balam sie, ze potem nie bedzie ale dalej czekam na chetna na rozm 41 dobrze, ze Laurze sie nic nie stalo Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() masz do nas zagladac jak najczesciej bo my tesknimy!!!! gratuluje nowych umiejetnosci i zabkow ![]() trzymam kciuki za nastepne wyniki ![]() Cytat:
![]() jestes lepsza ode mnie Cytat:
dziewczyny dopisuja sie do poszczegolnych rozmiarow i jak jest komplet to zamawiamy i rozsylamy Cytat:
![]() dobrze, ze synowa nie takie chucherko to sobie poradzi z mezem Cytat:
ja podaje jak jest dopiero ok 38 jak jest ponizej to pozwalam organizmowi sie bronic Cytat:
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młodość nie wieczność ![]()
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
cholerka jasna ... czytam i cytuje a komp mi sie co chwile wyłącza ![]() Bartosz ucina sobie drzemkę ... z katarem juz wychodzimy na prostą ![]() Niby miałam go zabrac do lekarza, ale jeszcze się wstrzymałam ![]() Pogoda u nas dziwna, raz słońce wiosenne, 10 stopni na termometrze, raz zachmurzone i wieeeeeje! Magi za wyniki Maciulka.Kasiu za szybką reakcje, no i współczuję nocki noooo i juz po drzemce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

System w pracy coś szwankuje, pracować nie można, kołomyja normalnie

to pewnie na ząbki
, więc zregenerowaliśmy siły na następną noc, jakby co
Wyśpię się na emeryturze
. Danielkowi juz kupilam garniturek, fajnie wyglada taki w wersji mini 

i nie chcę smęcić. Przepraszam.
Mam nadzieję, że Zuzia nianię polubi.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i ma 70 cm (chociaż z tą wagą to nie wiem, u mnie na domowej 8 równe wychodzi
dzięki gorgulku