Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 21:17   #4441
upgirl
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
wiem,że niedziela...wiem,że 10% odstępstwa...
ale chyba troszkę dużo..kluski,rosół,czekol ada,ciasto...hm...
jeśli się mylę-wybaczcie...dla mnie to bardziej U dzisiaj wyszło
mylisz się, dziewczyna napisała ze odstępstwo raz na dwa tygodnie. co jest nie tak w rosole i kluskach ?

Twinsy- mam uwagę niezwiązaną z dietetyką- zauwazyłam że używacie często słowa "bynajmniej" w znaczeniu przynajmniej, a to nie znaczy to samo i w tym kontekscie odnośnie kciuków to oznacza ze kciuków nie trzymacie

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:20   #4442
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
mylisz się, dziewczyna napisała ze odstępstwo raz na dwa tygodnie. co jest nie tak w rosole i kluskach ?

Twinsy- mam uwagę niezwiązaną z dietetyką- zauwazyłam że używacie często słowa "bynajmniej" w znaczeniu przynajmniej, a to nie znaczy to samo i w tym kontekscie odnośnie kciuków to oznacza ze kciuków nie trzymacie
heheh;p wiemy;p Już parę razy zwrócono nam na to uwagę, ale jakoś nie potrafimy się odzwyczaić:P

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:28   #4443
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
RRR:
  1. Śniadanie: grahamka ze słonecznikiem z chudą szynką drobiową i serkiem żółtym (7% zawartościu tłuszczu), pomidorem
  2. II śniadanie: 2 plastry świeżego ananasa + słonecznik (dwie garście)
  3. Obiad: kurze udko pieczone z kaszą
  4. Przekąska: słonecznik (garść) + 2 plastry ananas + 2 wafle ryżowe
  5. Kolacja: Twarożek z odrobiną miodu oraz szyneczka drobiowa z musztardą
Wiem, że za dużo tego słonecznika ale w sumie mam sesję i to mi pozwala się skoncentrować..
Proszę o ocenkę czy to w ogóle ma jakiś sens ...
dzięki
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:18   #4444
Mimi19906
Raczkowanie

U
1. Kawa z mlekiem 2 %,
Bułka 80 g z masłem
serek wiejski z papryką i pomidorem

2. Bułka z szynką, sałatą, pomidorem, papryką

3. 3 klopsiki z indyka w sosie pomidorowym
2 ziemniaki
surówka wiosenna

4. 2 gałki lodów, kawa z mlekiem

5. wafle ryżowe ze słonecznikiem (nie wiem ile), jogurt truskawkowy

Proszę o ocene

Mam pytanie i nie wiem gdzie je zamiescić więc spróbuje tu ile powinnam jesc kalorii dziennie żeby nie schudnąć zaczełam teraz spiningować i cwiczyc joge 3 razy w tygodniu. A słyszałam że podczas spiningu traci sie ok 1000 kalorii w ciągu godziny a ja spożywam srednio 2000 zależy od dnia
Mimi19906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:53   #4445
cafe con leche
Raczkowanie

Jestem na RRR. Ostatnio pracuję od 10 o 16, ale niestety na zewnątrz, 6 godzin chodzenia non stop prawie, więc nie mam za bardzo możliwości zjedzenia przyzwoitych posiłków. Jem śniadanie przed 9, więc potem koło 12 i 15 powinnam coś zjeść, do domu wracam koło 17. Mam jedną półgodzinną przerwę, na jakąś szybką kawę w jakiejś kawiarni, miejsc z normalnymi obiadami nie ma w okolicy, więc zonk. Nie wiem, co mogę wymyślić na ten drugi posiłek koło 15 Na pierwszy biorę kanapkę z ziarnistego chleba z jajkiem, wędliną i warzywami + jabłko. Więc wygląda to tak:

Śn (koło 9): owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wkrojone pół jabłka, garść żurawiny, pół serka wiejskiego, pół szklanki mleka sojowego, 4 suszone śliwki, cynamon), kawa z mlekiem

II śn (12): kanapka (2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, 2 plastry wędliny z indyka, ogórek, rzodkiewka, liść sałaty), jabłko, kawa

?? (koło 15): tu nie wiem co, raz wzięłam serek wiejski i orzechy, ale nieporęcznie trochę jeść to chodząc i pracując w jednym czasie

Obiad (koło 18): ryż brązowy, pierś z kuraka na oliwie, brokuły, sałatka (pekinka ogórek, pomidor, rzodkiewka, oliwa)

ćwiczenia

Kolacja: tuńczyk z sałatką

Może zamienić ten serek z orzechami na 12 i jeść to na przerwie do kawy, a potem kolo 15 zjeść tą kanapkę, ale to nie za późno na chleb i jabłko??
Już się w tym gubię, a w normalnym trybie to raczej nic bym nie jadła przez ten czas pracy, dopiero w domu, ale staram się stosować do zasad i trochę mam z tym problemu. Bardzo bardzo proszę o jakieś pomysły W ogóle jak taki jadłospis na RR?? Będę wdzięczna za ocenę
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 05:13   #4446
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mimi19906 Pokaż wiadomość
U
1. Kawa z mlekiem 2 %,
Bułka 80 g z masłem
serek wiejski z papryką i pomidorem
+ banan i byłoby super;]

2. Bułka z szynką, sałatą, pomidorem, papryką

posmaruj tą bułkę czyms. Dojadlybysmy jogurt
3. 3 klopsiki z indyka w sosie pomidorowym
2 ziemniaki
surówka wiosenna
mało Wei cej ziemniakow chociaz;]

4. 2 gałki lodów, kawa z mlekiem
to nie posilek. Jako deser owszem;]

5. wafle ryżowe ze słonecznikiem (nie wiem ile), jogurt truskawkowy
mało i słabo. białka brakuje, warzyw iz amiast wafli chlebek

Proszę o ocene

Mam pytanie i nie wiem gdzie je zamiescić więc spróbuje tu ile powinnam jesc kalorii dziennie żeby nie schudnąć zaczełam teraz spiningować i cwiczyc joge 3 razy w tygodniu. A słyszałam że podczas spiningu traci sie ok 1000 kalorii w ciągu godziny a ja spożywam srednio 2000 zależy od dnia
Jakos tak...dziwnie. Malo warzyw, owocow, nnkt, białka!.
Nie widzimy tu 2000 kcal.
A co do spinningu...nie spalisz 1000 kcal. Nie ma takiej opcji. A jakby tak bylo; to ze 3000 tys powinnas wciskac by utrzymam wage + bialko z ktorym ejst u ciebie marnie;]
Ogolem ejsliz acnziesz chodzic na spinning to w dniut reningow jedz min. 2500 [ i rpawdziwe 2500, a nie jak teraz jesz zapewne 1500 i mowisz ze 2000;p]

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-03-01, 05:16   #4447
ar22
Raczkowanie

MOJE PPP:

I [ 6:00] owsianka [ szklanka mleka 2%, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z rodzynkami, 3 łyżki otrąb, łyżeczka lnu mielonego, cynamon, wiórki kokosowe, wkrojona mandarynka], jabłko, kakao Puchatek na mleku 2 %

wyjscie do uczelnie [ mam nadzieje że wiatr mnie nie porwie;p]

kawa latte mała
II [ 11:00] : bułka grahamka ziarenkami z masłem, 2 plastry wędliny z piersi kurczakowej, rzodkiewka, pomidor, jabłko, herbata zielona

powrót do domu

III [ 13:00] obiad ten co wczoraj ;p : miska rosołu z makaronem orkiszowym, kurak z kapusta biała( duuuzo)+ 1/2 woreczka ryżu brązowego, zielona herbata

znowu wyjscie na uczelnie [ masakryczny plan zajęc!];/

IV[ ok. 16;30]; kawa z mlekiem, gruszka, jakis jogurt pitny pewnie

V [ 19:30] : wiejski serek z piątnicy ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, jakies 2 kromki chleba z masłem i rzodkiewka

powrót do domku[ nareszcie!!!]

po: kiwi, manadrynka

i jak???? poniedziałki teraz takie bedą:? bez łądu i składu...
p.s. kolacja niesttey bedzie na uczelni...moze doradzicie co robic w takiej sytuacji???
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 05:48   #4448
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
MOJE PPP:

I [ 6:00] owsianka [ szklanka mleka 2%, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z rodzynkami, 3 łyżki otrąb, łyżeczka lnu mielonego, cynamon, wiórki kokosowe, wkrojona mandarynka], jabłko, kakao Puchatek na mleku 2 %
daj więcej płatków. Non stop jesz 3 marne lyzeczki owsianych, czy muesli. Dorzuc po parę garści, wiecej bakali, brak orzechów. Dobrze ze chociaz nnkt z lnu mielonego są.

wyjscie do uczelnie [ mam nadzieje że wiatr mnie nie porwie;p]
przytyj a na pewno tak nie bedzie;p

kawa latte mała
II [ 11:00] : bułka grahamka ziarenkami z masłem, 2 plastry wędliny z piersi kurczakowej, rzodkiewka, pomidor, jabłko, herbata zielona
tu ok.

powrót do domu

III [ 13:00] obiad ten co wczoraj ;p : miska rosołu z makaronem orkiszowym, kurak z kapusta biała( duuuzo)+ 1/2 woreczka ryżu brązowego, zielona herbata
to duzo to powinnas przy ryzu napisac. Zjedz go wiecej, chociaz worek

znowu wyjscie na uczelnie [ masakryczny plan zajęc!];/ tez tak mamy w poniedzialek beznadziejnie rozlozone w czasie wszystko

IV[ ok. 16;30]; kawa z mlekiem, gruszka, jakis jogurt pitny pewnie
i zjedz do tego jakals kanapke

V [ 19:30] : wiejski serek z piątnicy ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, jakies 2 kromki chleba z masłem i rzodkiewka
tu ok;]

czy ty znasz tylko niskolaloryczne owoce?? Kup sobie w koncu te banany i jedz na zdrowie, a nie non stop zapychasz sie owocami, ktore maja max 30 kcal;p
dodaj do tego szklanke soku i garsc orzechów.

p.s. kolacja niesttey bedzie na uczelni...moze doradzicie co robic w takiej sytuacji???
jw. Nie widzimy bys wiele w tym menu zmienila porownujac do wczrajszego.
W takiejs ytuacji lap za kubusie, biez wiecej kanapek. Wszystko jest mozliwe. Dla chcacego nci trudnego. Studiujesz, wiec myslec tez powinnas umiec

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

W domu spokojnie mzoesz zjesc 2 kolacje.

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-03-01 o 05:51
Stary 2010-03-01, 10:28   #4449
szazer
Raczkowanie

R

sniadanie 6 30 : jogurt 150 g, 2-3 garscie musli

2 sniadanie 9 30 - duze jablko, 11 - kromka chleba zytniego z salatka,szynka i pomidorem, marchewka, pare migdalow

obiad 14: miska zupy grzygowej + salatka z salaty,ogorka,pomidora,pa pryki,orzechow wloskich lub gotowane warzywa

kolacja 17: serek wiejski z pomidorem

usmiecham sie o ocene
szazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:55   #4450
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość

R

sniadanie 6 30 : jogurt 150 g, 2-3 garscie musli
mało, czemu bez owoca albo warzywka? czemu bez orzeszków czy jakichś pestek?

2 sniadanie 9 30 - duze jablko,
to nie posiłek
11 - kromka chleba zytniego z salatka,szynka i pomidorem, marchewka, pare migdalow
mało, daj chociaż 2 kromki

obiad 14: miska zupy grzygowej + salatka z salaty,ogorka,pomidora,pa pryki,orzechow wloskich lub gotowane warzywa
zero białka, w ogóle wygląda na to, że jedyne źrodlo to serek wiejski i pewnie 1 mały plasterek szynki na 2 śniadanie, nie zapychaj się toną warzyw tylko jedz pełnowartośniowe posiłki z węglami/białkiem/tłuszczami
bo tłuszczy to u Ciebie nie ma prawie wcale...

kolacja 17: serek wiejski z pomidorem
o której się kładziesz? Jesli nie o 20 to zdecydowanie za wcześnie ta kolacja...

usmiecham sie o ocene
j.w.
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 11:04   #4451
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
MOJE PPP:

I [ 6:00] owsianka [ szklanka mleka 2%, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z rodzynkami, 3 łyżki otrąb, łyżeczka lnu mielonego, cynamon, wiórki kokosowe, wkrojona mandarynka], jabłko, kakao Puchatek na mleku 2 % dodaj orzechy

wyjscie do uczelnie [ mam nadzieje że wiatr mnie nie porwie;p] zjedz cos po drodze ;p

kawa latte mała
postaraj sie cos zjesc przed, za duzy odstep i dodaj cos slodkiego. malo wedliny, daj ser zolty, majonez
powrót do domu

III [ 13:00] obiad ten co wczoraj ;p : miska rosołu z makaronem orkiszowym, kurak z kapusta biała( duuuzo)+ 1/2 woreczka ryżu brązowego, zielona herbata malo i nie ma deseru

znowu wyjscie na uczelnie [ masakryczny plan zajęc!];/

IV[ ok. 16;30]; kawa z mlekiem, gruszka, jakis jogurt pitny pewnie i slodka bulka

V [ 19:30] : wiejski serek z piątnicy ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, jakies 2 kromki chleba z masłem i rzodkiewka 3 kromki chleba z maslem

dasz rade dodac

moje P:

1. placek owsiany z 1 jaja, 100g wiesniaka z lyzka kaszy mannej, cukru, 3 lyzki musli czekoladowego, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki otrebow pszennych, garsc spora mieszanki studenckiej, banan, cynamon, jogurt wisniowy, babolada xs orzechowa / kawa z mlekiem 3,2 i cappuccino i cukrem (na pewno o czyms zapomnialam...)

2. drozdzowka z budyniem, jaablko, milky way almeo, sok marchwekowo-bananowy

kawa z cukrem i mlekiem, ciastko zdynia i slonecznikiem

3. 2 krokiety z miesem smazone na masle, salatka warzywna z majonezem, sos jakis do pizzy, szklanka barszczu, kawalek szarlotki z galatetka

4. 100g wiesniaka z orzechami , paczka paluszkow z nadzieniem orzechowym, cappuccino z cukrem, pomarancza

5. duza bulka paprykowa pol z maslem czosnkowym, pasztetem drobiowo-wierzowym (mama robila), ogorkiem, musztarda, pol z maslem, serem zoltym, majonezem, pomidorem, jajkiem na twardo, ketchupem

prosze o ocene

Edytowane przez Sherrie
Czas edycji: 2010-03-01 o 11:56
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 11:13   #4452
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

m-m-m, zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:04   #4453
malenka17
Zadomowienie

Moje U

Ś: dwie duże kromki chleba z soją z szyną wiejską i serem żółtym,
na to pomidor,ogorek,cebulka + herbata z cytryną
po: 1/4 pomelo kawa z cynamonem

IIŚ: wiejski z całym bananem,garścią nerkowców zsiekanych, cynamonem i 2 kostkami gorzkiej startej + mała garść płatków oblanych miodem i orzeszkami

kawa z mlekiem

O: pierś z kuraka z sosem z musztardy francuskiiej i ketchupu + 3łychy gryczanej + buraczki

Deser: pół ananasa ;P

K: kromka chlebka z soją z twarożkiem z rzodkiewą i szczypiorem

2 mięty, 1,5l wody

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:30   #4454
kasia220112
Raczkowanie

dzisiejsze u/p
śn; szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, łyżeczka miodu, łyżka słonecznika, 6 migdałów
2 śn; kanapka z 2 kromek słonecznikowego, z masłem, 2 plasterkami wędliny, rzodkiewką,sałatą, rzeżuchą, szczypiorkiem i kiełkami
godzine po; jabłko
ob; 2 chochelki rosołu, 2 łyżki makaronu, mięsko gotowane z szyjki kurczaka, 2 danie; gałka ziemniaków, 1,5 kawałka piersi z indyka obsmażanej i duszonej, ok 100 g surówki z jabłka i marchewki i śmietany
d; od razu po obiedzie 4 kawałki sernika z brzoskwiniami, kokosem, z tłustego wiejskiego sera
kol; kromki 2 chleba ciemnego z wędliną, masłem i warzywami, herbata

Ocenicie???Plis!!!
Przesadzam z tym słodkim
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:52   #4455
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
dasz rade dodac

moje P:

1. placek owsiany z 1 jaja, 100g wiesniaka z lyzka kaszy mannej, cukru, 3 lyzki musli czekoladowego, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki otrebow pszennych, garsc spora mieszanki studenckiej, banan, cynamon, jogurt wisniowy, babolada xs orzechowa / kawa z mlekiem 3,2 i cappuccino i cukrem (na pewno o czyms zapomnialam...) mniamniuśnie

2. drozdzowka z budyniem, jaablko, milky way almeo, sok marchwekowo-bananowy ładnie

kawa z cukrem i mlekiem, ciastko zdynia i slonecznikiem

3. 2 krokiety z miesem smazone na masle, salatka warzywna z majonezem, sos jakis do pizzy, szklanka barszczu, kawalek szarlotki z galatetka elegancko a krokiety

4. 100g wiesniaka z orzechami , paczka paluszkow z nadzieniem orzechowym, cappuccino z cukrem, pomarancza mhm, ale dodałabym jakąś kanapeczkę

5. duza bulka paprykowa pol z maslem czosnkowym, pasztetem drobiowo-wierzowym (mama robila), ogorkiem, musztarda, pol z maslem, serem zoltym, majonezem, pomidorem, jajkiem na twardo, ketchupem ślicznie

prosze o ocene
jw

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U

Ś: dwie duże kromki chleba z soją z szyną wiejską i serem żółtym,
na to pomidor,ogorek,cebulka + herbata z cytryną
po: 1/4 pomelo kawa z cynamonem mhm, bardzo ładnie

IIŚ: wiejski z całym bananem,garścią nerkowców zsiekanych, cynamonem i 2 kostkami gorzkiej startej + mała garść płatków oblanych miodem i orzeszkami szkoda, że "mała"

kawa z mlekiem

O: pierś z kuraka z sosem z musztardy francuskiiej i ketchupu + 3łychy gryczanej + buraczki nie za skromnie tej kaszy?

Deser: pół ananasa ;P

podw zwiał?

K: kromka chlebka z soją z twarożkiem z rzodkiewą i szczypiorem mało, tym bardziej, że podw nie było

2 mięty, 1,5l wody
Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
dzisiejsze u/p
śn; szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, łyżeczka miodu, łyżka słonecznika, 6 migdałów za dużo to tutaj nie ma, na P stanowczo za mało, na U ujdzie, ale dodałabym jakiś owoc
2 śn; kanapka z 2 kromek słonecznikowego, z masłem, 2 plasterkami wędliny, rzodkiewką,sałatą, rzeżuchą, szczypiorkiem i kiełkami +jakieś jajo/serek/jogo
godzine po; jabłko
ob; 2 chochelki rosołu, 2 łyżki makaronu, mięsko gotowane z szyjki kurczaka, 2 danie; gałka ziemniaków, 1,5 kawałka piersi z indyka obsmażanej i duszonej, ok 100 g surówki z jabłka i marchewki i śmietany niby ok, ale malutkie te porcje
d; od razu po obiedzie 4 kawałki sernika z brzoskwiniami, kokosem, z tłustego wiejskiego sera tutaj ok

podw nie ma bo deser był

kol; kromki 2 chleba ciemnego z wędliną, masłem i warzywami, herbata mhm, a może jakaś sałatka?

Ocenicie???Plis!!!
Przesadzam z tym słodkim
ze słodkim przesadzaszod 4 kawałków ciasta?yyy...
poza tym do P to brakuje sporoooooo

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 14:47   #4456
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
dasz rade dodac

moje P:

1. placek owsiany z 1 jaja, 100g wiesniaka z lyzka kaszy mannej, cukru, 3 lyzki musli czekoladowego, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki otrebow pszennych, garsc spora mieszanki studenckiej, banan, cynamon, jogurt wisniowy, babolada xs orzechowa / kawa z mlekiem 3,2 i cappuccino i cukrem (na pewno o czyms zapomnialam...)

mmmm. pyszne sniadanie!!!. A tak poza tym...to dzis zrobilysmy sobie do sniadania [byly jeszcze kanapki, czekolada i standardowo przedsniadanie ;p] miske owsianych z mlekiem, lyzeczka masla smietnakowego, miodem, kasza manna, syropem zurawinowym, masa przeroznych paltkow, bakalii, bananem, jogurtem, itp... sklad nawet podobny do twojego sniadania;D:P [manna, owsiane, platki, bakalie;p]
PYCHA. Ogolems trasznie nam sie podoba to twoje sniadanie, fajnie ze laczysz slodkie z normalnym jedzeniem

2. drozdzowka z budyniem, jaablko, milky way almeo, sok marchwekowo-bananowy

ładnie!

kawa z cukrem i mlekiem, ciastko zdynia i slonecznikiem ok

3. 2 krokiety z miesem smazone na masle, salatka warzywna z majonezem, sos jakis do pizzy, szklanka barszczu, kawalek szarlotki z galatetka dojadlybysmy jeszcze 3 krokieta;D Ale i tak slicznie

4. 100g wiesniaka z orzechami , paczka paluszkow z nadzieniem orzechowym, cappuccino z cukrem, pomarancza
Ooo.. Są w ogole takie paluszki? Kupilybysmy! SMACZNIE Ale czemu tylko 100 g wiesniaka?
5. duza bulka paprykowa pol z maslem czosnkowym, pasztetem drobiowo-wierzowym (mama robila), ogorkiem, musztarda, pol z maslem, serem zoltym, majonezem, pomidorem, jajkiem na twardo, ketchupem zjadlybysmy 2 jajka

prosze o ocene
ładnie. jak zwykle

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-03-01, 15:36   #4457
Sherrie
Rozeznanie

Kukia - dziekuje za ocene, tej kanapki nie zmiescilabym bo krokiety byly big

Twinsy - paluszki z Biedronki, sa z orzechami i papryka,pakowane 4x50g smaczne sa ;]
niestety ostatnie nie byly ladne bo nie tylam... mam czas do konca miesiaca bo miejsce w szpitalu juz czeka ;/
Stary 2010-03-01, 15:54   #4458
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Kukia - dziekuje za ocene, tej kanapki nie zmiescilabym bo krokiety byly big
Cytat:

Twinsy - paluszki z Biedronki, sa z orzechami i papryka,pakowane 4x50g smaczne sa ;]
niestety ostatnie nie byly ladne bo nie tylam... mam czas do konca miesiaca bo miejsce w szpitalu juz czeka ;/

hmmmm.... to musimy sie po takowe wybrac;D
My za to obliczylysmy sobie dzis z ciekawosci ile tak na oko pochlaniamy kcal [no wiadomo-na oko;D] ...4300-4600 . Ooo. A i tak waga kiepsko rosnie;/;p Cale szczescie 1 cel to 45 kg,do maja, wtedy sobie rpzejdziemy na ladne, smaczne, spore utrzymanie i sie okaze poodstawieniu hormonow i ogladnieciu ciala i macicy czy endo postanowi podtuczyc nas do 48-49 [wymiary nam nie urosly!!!!!;/] czy zobacyzmy czy przy 45 dostaniemy naturalny okres.
Sherrie... a jak u Ciebie wlasnie z waga jest??. Ile masz na +? i ogolem?

Zycyzmy abys zlapala troche cialka i nie musiala isc do szpitala

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-03-01, 16:45   #4459
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość

hmmmm.... to musimy sie po takowe wybrac;D
My za to obliczylysmy sobie dzis z ciekawosci ile tak na oko pochlaniamy kcal [no wiadomo-na oko;D] ...4300-4600 . Ooo. A i tak waga kiepsko rosnie;/;p Cale szczescie 1 cel to 45 kg,do maja, wtedy sobie rpzejdziemy na ladne, smaczne, spore utrzymanie i sie okaze poodstawieniu hormonow i ogladnieciu ciala i macicy czy endo postanowi podtuczyc nas do 48-49 [wymiary nam nie urosly!!!!!;/] czy zobacyzmy czy przy 45 dostaniemy naturalny okres.
Sherrie... a jak u Ciebie wlasnie z waga jest??. Ile masz na +? i ogolem?

Zycyzmy abys zlapala troche cialka i nie musiala isc do szpitala
napisze pw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 16:45   #4460
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

R
I: kromka pieczywa pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, ogórkiem kwaszonym i papryką.
II: jabłko i mandarynka
III: Zupa jarzynowa i1 naleśnik z jabłkami i pół z serem.
IV: Serek wiejski.
Stary 2010-03-01, 16:50   #4461
Tula0
Raczkowanie

Moje U
I chyba jakieś przeziębienie mnie łapie. Jem ale nie wiem co, bo straciłam smak i węch od tego okropnego kataru

I śniadanie
owsianka (7łyżek górskich, siemię lniane, łyżka otrębów, jabłko) zalane jogurtem pitnym (tak plus minus 100g.)

pomiędzy; jabłko

II śniadanie

Grahamka (100g.) z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem świeżym; kilka mandarynek

III śniadanie
Miseczka budyniu z łyżką miodu, wkrojonym kiwi i pestkami słonecznika; kawałek domowego ciasta - pleśniak(?)

Obiad
1) Zupa ogórkowa (na mięsie)
2) Kasza gryczana (znów 3łyżki, próbowałam zwiększyć porcje ale męczę się jak mam więcej, więc chyba zostanę przy takiej ilości), gulasz z wołowiny, surówka z kapusty pekińskiej

Kolacja
2 kromki chleba razowego, posmarowane masłem z;
1) wędlina, plaster camemberta, rzodkiewka
2) wędlina, łyżka wieśniaka, rzodkiewka
+pokrojony pomidor, ogórek, sałata skropione odrobiną oliwy (pierwiastek wiosenny na początku marca )
Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:57   #4462
tysiulka18
Zakorzenienie

GG do tysiulka18

Moje dzisiejsze posiłki na Redukcji:

1 śniadanie: pół serka wiejskiego, pomidor, banan, 2 małe kromki chleba żytniego

2 śniadanie: kromka chleba z twarogiem, gruszka, kefir

obiad: zupa brokułowa, garść orzechów włoskich. Wiem że powinno być coś jeszcze, ale nie miałam dzisiaj 2 dania

3. podwieczorek: kilka orzechów ziemnych, 2 kromki chleba ze śledziem w sosie pomidorowym (zrobiłam taką pastę). A tak wogóle to śledź jest dobrą rybą na redukcji? czy lepiej wybrać inne ryby?

4. kolacja: pół serka wiejskiego z jednym pomidorem, jajko

Proszę o krytykę, ponieważ dopiero zaczynam odpowiednie odżywianie się i pewnie robię jeszcze dużo błędów, nie wiem dokładnie co powinnam jeść na redukcji a czego nie.... podczytuję Was i dopiero się uczę

Edytowane przez tysiulka18
Czas edycji: 2010-03-01 o 17:02
tysiulka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:21   #4463
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
R
I: kromka pieczywa pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, ogórkiem kwaszonym i papryką.
II: jabłko i mandarynka
III: Zupa jarzynowa i1 naleśnik z jabłkami i pół z serem.
IV: Serek wiejski.
Strasznie mało, co jak co w ciagu dnia ale jedna kromka chleba na sniadanie i nic więcej

Moje pierwsze U - na uczelni, więc idealnie nie było no ale..

I. Ryż z jabłkami i suszonymi śliwkami (był w sobote na obiad i troszke zostało a pyszny ), mały jogurt naturalny, pół szklanki maślanki jabłkowej
II. Serniczek (serek o smaku sernika 150g, 14/11/3)
III. Duży jogurt
IV. Trzy kromki razowego, dwie z wiejskim, jedna z masłem i plasterkiem sera żółtego, dwa jabłka, troszke surówki z marchewki i kapusty kiszonej
V. Pół kubka mleka + łyżeczka miodu i łyżeczka masła (na chrypke)

Edytowane przez LilyHoney
Czas edycji: 2010-03-01 o 17:26
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:35   #4464
Mimi19906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Jakos tak...dziwnie. Malo warzyw, owocow, nnkt, białka!.
Nie widzimy tu 2000 kcal.
A co do spinningu...nie spalisz 1000 kcal. Nie ma takiej opcji. A jakby tak bylo; to ze 3000 tys powinnas wciskac by utrzymam wage + bialko z ktorym ejst u ciebie marnie;]
Ogolem ejsliz acnziesz chodzic na spinning to w dniut reningow jedz min. 2500 [ i rpawdziwe 2500, a nie jak teraz jesz zapewne 1500 i mowisz ze 2000;p]
U mnie zależy od dnia bo raz zjem 4000 raz 2000 nie zwracam na to uwagii przez jakis czas byłam na P , ale to nic nie dało teraz postanowiłam rozbudować mięsniory trochę...
Wszędzie czytałam że na spiningu spala sie do 1000 kalorii więc nie wiem teraz to się nawet boje na wage stawać
Mimi19906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:38   #4465
twinsy21
Raczkowanie

ehe no to faktycznie rozbudujesz sobie miensie na spiningu;/ silowe musisz cwiczyc i ejsc te 3000-40000 aby rozbudowac miesnie a nie ejsc 2000 i cwiczyc cos ala aeroby;p [o ile dobrze myslimy o tym czym ejst spinning]. Nie znamy sie, nie wiemy, al ejak dla nas to malo prawdopodobne bys na swoich planach przytyla- baaa, raczej schudniesz. tego chcesz czy jak?

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-03-01, 17:39   #4466
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Moje U
I chyba jakieś przeziębienie mnie łapie. Jem ale nie wiem co, bo straciłam smak i węch od tego okropnego kataru uu to nidobrze. kuruj się kuruj zanim złapie Cię na dobre

I śniadanie
owsianka (7łyżek górskich, siemię lniane, łyżka otrębów, jabłko) zalane jogurtem pitnym (tak plus minus 100g.)
jogurt naturalny czy owocowy? smaaaczniutko, tylko tego jogurtu dałabym troszeczkę więcej

pomiędzy; jabłko

II śniadanie

Grahamka (100g.) z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem świeżym; kilka mandarynek ładnie.

III śniadanie
Miseczka budyniu z łyżką miodu, wkrojonym kiwi i pestkami słonecznika; kawałek domowego ciasta - pleśniak(?)jeśli spora ta miseczka, to ok. oo! są i nnkt

Obiad
1) Zupa ogórkowa (na mięsie)
2) Kasza gryczana (znów 3łyżki, próbowałam zwiększyć porcje ale męczę się jak mam więcej, więc chyba zostanę przy takiej ilości), gulasz z wołowiny, surówka z kapusty pekińskiej no właśnie...3 łyżki to troszkę malutko, no ale jeśli tyle Ci wystarcza to ok. chociaż właściwie to mogłabyś stopniowo, pomalutku oddawać ociupinkę więcej tej kaszy a może ziemniaczki, ryż, makaron spróbuj?

Kolacja
2 kromki chleba razowego, posmarowane masłem z;
1) wędlina, plaster camemberta, rzodkiewka
2) wędlina, łyżka wieśniaka, rzodkiewka
+pokrojony pomidor, ogórek, sałata skropione odrobiną oliwy (pierwiastek wiosenny na początku marca )
i tutaj też łądniutko.
ogólnie b. mi się podobają Twoje jadłospisy. są takie przemyślane (?) pozdrawiam no i oczywiście zdrówka życzę!

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-03-01 o 17:40
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 17:55   #4467
paszka016
Raczkowanie

Moje U :

Sn: 100g płatkow cookie crisp, 100g płatków corn flakes , zalane szklanka mleka 1,5% , serek wiejski 200g , pomaranczka , herbatka malinowa

2sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , serkiem zoltym , szczypiorkiem , pomidorkiem , salata , ogorkiem , jabłuszko

3sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka , dan mleko czekoladowe

O: ( jedno danie =/) talerz zupy ogorkowej

P: sałatka owocowa : 2 jabłuszka , pomaranczka , 2 kiwi , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , lyzeczka cukru waniliowego , zalane jogurtem naturalnym 150g

K: 3 kromki razowca z masełkiem : jedna z szyneczka i warzywkami j.w , druga z almette szczypiorkowym , trzecia z dzemem brzoskwiniowym

2 jabłuszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 125 g

i jak ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:07   #4468
warrior_mortal
Rozeznanie

no to moje dzisiejsze Uu:

I: 2 kromki pszennego chleba z masłem i sałatą; 2 parówki tęczowe; pomidor bez skórki + herbata zielona

II: jogurt poziomkowy 130g; bułka słodka z serem

III: grahamka z masłem, szynką drobiową, serkiem topionym, ogórkiem i papryką

IV: jabłko; serek wiejski z łychą pestek słonecznika

V: (dopiero przed chwilą jedzone ) głęboki talerz gęstej pomidorowej z ryżem i marchewką z malutkimi pływającymi kawałeczkami piersi z kurczaka (która się rozgotowała podczas got. zupki ) i może wpadnie jeszcze zielona herbatka

proszę o ocenę
Stary 2010-03-01, 18:32   #4469
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje U :

Sn: 100g płatkow cookie crisp, 100g płatków corn flakes , zalane szklanka mleka 1,5% , serek wiejski 200g , pomaranczka , herbatka malinowa

2sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , serkiem zoltym , szczypiorkiem , pomidorkiem , salata , ogorkiem , jabłuszko

3sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka , dan mleko czekoladowe

O: ( jedno danie =/) talerz zupy ogorkowej

P: sałatka owocowa : 2 jabłuszka , pomaranczka , 2 kiwi , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , lyzeczka cukru waniliowego , zalane jogurtem naturalnym 150g

K: 3 kromki razowca z masełkiem : jedna z szyneczka i warzywkami j.w , druga z almette szczypiorkowym , trzecia z dzemem brzoskwiniowym

2 jabłuszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 125 g

i jak ?
Bardzo smacznie, jakościowo też ok choć ale dużo tego jak na U Samo śniadanie pod 1000kcal podchodzi. Ale jeśli tylko na tym nie tyjesz to ok
Stary 2010-03-01, 19:19   #4470
LilyHoney
Zadomowienie

Myślę, że jakościowo nienajgorzej Tylko owsianke zrobiłabym na wodzie, kanapek zjadła dwie, ten jogurt dołożyła do jabłka na podwieczorek a na kolacje serek wiejski, twarożek bądź też kurczak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości