Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 12:30   #3811
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pewnie,że hormony są szkodliwe.Pewnie,że są szkodliwe zwłaszcza dla młodych dziewczyn.Ale która młoda pomysli o powikłaniach?
Ja hormonów brać nie będę. A jak inne biorą to jest ich sprawa

Swoją drogą ciekawe jest to,ze jeszcze niedawno była moda na ich branie,a teraz z kolei wszyscy alarmują,żeby nie brać.Nawet w tym "Klubie szalonych dziewic" były już poruszane tematy aborcji,in-vitro i tego,że kobitka nie chce się faszerować hormonami.
a to jest klub na wizażu ? Ty się gdzieś jeszcze udzielasz ?
Łaaa, znowu nowy avatar, nie wiem skąd wzięty

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:30   #3812
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Aniołku może powinnaś chodzić do lekarza z TŻ albo mamą? Może było by łatwiej i ktoś inny pomógłby w rozmowie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:30   #3813
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju.Ale po co tak szybko?Tak w ogóle można? U nas każą przyjść na kurs na jakieś 3 miesiące przed ślubem.

u nas ksiadz pwoiedział, ze wskazane, by na ten kurs chodziły jeszcze pary, ktore nie maja wyznaczonej daty slubu. bo to jest po to, by sie lepiej poznać, a nie odhaczyć z listy rzeczy do zrobienia na miesiac przed slubemtak pwoiedział
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
te drugie są boooskie kocham takie butki

no wiadomo że bez gumy jest bosko tylko chodzi o to, że teraz lekarze to zachęcają do tabletek bo Bayer bardzo promuje Yasminelle a inne też nie chcą być gorsze. Nawet mojej przyjaciółce wcisnął na pryszcze chociaż te przeciwko maskulinizacji to jest siostra Yaz, Diane, oo której wam pisałam. Do niej dodają jakiś składnik na pryszcze żeby były refundowane. No zobaczymy jak będą gadać za kilka lat, ja się bardzo boję że po tabletkach będę mieć problemy z zajściem w ciążę jak większość dziewczyn po hormonach
lekarze zostaja przekupieni przez koncerny farmaceutyczne. zagraniczne wycieczki i inne profity. mało jest lekarzy, ktorzy wysla cie na badania i jesli nie jest wskazane zeby brac tabletki, to ci ich nie zapisuja, bo nie chca szkodzic zdrowiu.
ja tez nie chce brac tabeletk, bo boje sie o płodnosc. chociaz brałam 1,5 roku. poki co nie zabezpieczamy sie jakos, ale polegamy na naturze i w ciazy nie jestem

Cytat:
ale jak on jej miał przed wynikami powiedzieć, czy to jest endometrioza czy nie ? Może teraz powie coś bliżej a aniołek już na pewno sobie zapisze i wypyta bogatsza o te doświadczenie z doktorem Googlem. Sama nigdy nie miałam tak szokującej diagnozy by wyjść, nie spytać co robić i nie być pewną czy na pewno to mam pójdę kiedyś zamyślona do gabinetu a tam pan mi opowie o swojej prostacie i będę się cały miesiąc zamartwiać że będę mieć problemy z wydalaniem spermy
ej, ale xzeby wykryc endometrioze to wystarczy zwykle badanie ginekologiczne. z reszta endometrioza to nie koniec swiata. ja tez mami żyję.
wiadomo, ze na poczatku kazda choroba przytłacza, ale najwazniejsze to nie poddac sie i walczyc!
Stary 2010-03-01, 12:32   #3814
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,że hormony są szkodliwe.Pewnie,że są szkodliwe zwłaszcza dla młodych dziewczyn.Ale która młoda pomysli o powikłaniach?

Swoją drogą ciekawe jest to,ze jeszcze niedawno była moda na ich branie,a teraz z kolei wszyscy alarmują,żeby nie brać.Nawet w tym "Klubie szalonych dziewic" były już poruszane tematy aborcji,in-vitro i tego,że kobitka nie chce się faszerować hormonami.
Ciężko wyczaić... jak poszłam do gina i spytał jakie tabletki natykoncepcyjne stosuję, ja powiedziałam, że żadnych to ze zdziwieniem spytał "to nie zabezpiecza się pani?"...
Tak jakby tylko tabletki na tym świecie były.
Chciał przepisać ale ja nie chciałam. Też uważam, że to indywidualna sprawa każdego co bierze.
Zresztą... kazdy organizm inaczej to dobiera i nie można powiedzieć że każda będzie odczuwała skutki uboczne albo wręcz przeciwnie- ich brak.
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:33   #3815
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Powstaje tylko pytanie: jeśli nie pigułki to co? Bo gumki pękają. W natralne metody nie wierzę (jestem dowodem, że nie działają). Spirala? Kremy, globulki? Zastrzyki z hormonami?

Stary 2010-03-01, 12:34   #3816
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a to jest klub na wizażu ? Ty się gdzieś jeszcze udzielasz ?
Łaaa, znowu nowy avatar, nie wiem skąd wzięty
"Klub szalonych dziewic"-nowy serial TVN:P

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
u nas ksiadz pwoiedział, ze wskazane, by na ten kurs chodziły jeszcze pary, ktore nie maja wyznaczonej daty slubu. bo to jest po to, by sie lepiej poznać, a nie odhaczyć z listy rzeczy do zrobienia na miesiac przed slubemtak pwoiedział

lekarze zostaja przekupieni przez koncerny farmaceutyczne. zagraniczne wycieczki i inne profity. mało jest lekarzy, ktorzy wysla cie na badania i jesli nie jest wskazane zeby brac tabletki, to ci ich nie zapisuja, bo nie chca szkodzic zdrowiu.
ja tez nie chce brac tabeletk, bo boje sie o płodnosc. chociaz brałam 1,5 roku. poki co nie zabezpieczamy sie jakos, ale polegamy na naturze i w ciazy nie jestem

ej, ale xzeby wykryc endometrioze to wystarczy zwykle badanie ginekologiczne. z reszta endometrioza to nie koniec swiata. ja tez mami żyję.
wiadomo, ze na poczatku kazda choroba przytłacza, ale najwazniejsze to nie poddac sie i walczyc!
Ja też z chęcią pójdę wcześniej na nauki.
I ja znalazłam taką ginkę,która nie wciska tabsów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:34   #3817
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Aniołku może powinnaś chodzić do lekarza z TŻ albo mamą? Może było by łatwiej i ktoś inny pomógłby w rozmowie.
No to nie jest taki głupi pomysł....
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość

Uła... odważnie że tak na naturze polegacie
Stary 2010-03-01, 12:35   #3818
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Aniołku, spokojnie. Uspokój się, odetchnij. Guz mózgu a endometrioza to jest inny kaliber. Endometriozę można przynajmniej leczyć i żyjesz sobie dalej, z guzem mógzu może być różnie, a i tak w końcu prowadzi do jednego... Sama miałam znajomych, których 2 lata badali pod kątem guza mózgu (a wychodzilo, że wszystko ze stresu...) więc mogę sobie wyobrazić twoją reakcję wtedy. I fakt, zarzuty Olki były również zgodne z moimi myślami, bo użyłaś złego określenia. Tak naprawdę można było zinterpretować tak, że lekarz albo powiedział co Ci jest na pewno, albo to podejrzewa, albo chce to wykluczyć. I nie złość się, że ktoś zwraca Ci uwagę, że nie dopytałaś się, nie dociekałaś. A już coś takiego w stylu "Zarzucasz mi coś, nie rozumiesz mnie, to ja już nic nie powiem, focham sie a ty miej mnie na sumieniu, bo mi źle" to trochę nierozsądne. Potem, jak napisałaś dokładnie, co i jak to Ok, ale nie stresuj się tak Rozumiem, że masz ciężką sytuację, ale takim podejściem to popadniesz niedługo w paranoję i nie pomożesz tym ani sobie ani swojemu TŻ.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:35   #3819
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Powstaje tylko pytanie: jeśli nie pigułki to co? Bo gumki pękają. W natralne metody nie wierzę (jestem dowodem, że nie działają). Spirala? Kremy, globulki? Zastrzyki z hormonami?
Czy pękają... mi (celowo w liczbie pojedynczej mówię) się jeszcze nie zdarzyło żeby pękła...
Stary 2010-03-01, 12:36   #3820
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
"Klub szalonych dziewic"-nowy serial TVN:P

Ja też z chęcią pójdę wcześniej na nauki.
I ja znalazłam taką ginkę,która nie wciska tabsów
aaa, ja nie oglądam tv
ja raczej po zaręczynach nie będę od razu planować ślubu, więc mogę iść na taki kurs a dopiero później zaklepywać terminy

nam jeszcze nigdy nie pękła guma a w tym roku żadnej jeszcze nie użyliśmy a kochaliśmy się o wiele częściej niż zwykle. Teraz jedynie od dwóch tygodni nic polegałam jakoś na wyliczeniach chociaż pewnie nie powinnam w tym wieku

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:38
Stary 2010-03-01, 12:36   #3821
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
To jest bardzo dobra rada Aniołku Naprawdę ważne jest dowiedzieć się wszystkiego od lekarza, a nie za każdym razem chodzić na wizytę, bo to też stresujące, że musisz iść i się dopytywać...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:38   #3822
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Ja właśnie cieszę się, że odstawiłam tabsy już prawie rok temu, a brałam 3,5 roku...

Szczerze mówiąc seks w gumie to nie jest nawet 1/100 tej przyjemności, co bez.... Ale nie znaleźliśmy innej metody na zabezpieczenie i cóż... nasze współżycie ograniczone jest do minimum....

myślę czasem o powrocie do tabsów, ale szczerze mówiąc - to teraz się już boję wiem, że każde kolejne odstawienie może być trudniejsze.
Stary 2010-03-01, 12:39   #3823
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
No to nie jest taki głupi pomysł....

Uła... odważnie że tak na naturze polegacie
no dowaznieale dla mnie tragedii wielkiej by nie było jesli by sie cos przydarzyło. dzieci to szczescie
Stary 2010-03-01, 12:39   #3824
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wszystkim gumki pękają (tfu tfu tfu). A nawet jakby coś pękło,to nie będzie tragedii

Jedynie zastanawialiśmy się co jak uda Nam się mieć dwójeczkę dzieci-jakie metody wtedy.Bo wtedy już na gumkach nie będę umiała polegać.Tabsy ble (zresztą i tak nie mogę).Może wymyślą jakieś nowe metody

Stary 2010-03-01, 12:41   #3825
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Jedynie zastanawialiśmy się co jak uda Nam się mieć dwójeczkę dzieci-jakie metody wtedy.Bo wtedy już na gumkach nie będę umiała polegać.Tabsy ble (zresztą i tak nie mogę).Może wymyślą jakieś nowe metody
po tylu latach już się nauczy Twój facet samokontroli i będzie wiedział kiedy przerwać ruchy aby nie skończyć mój już wie co robić, nigdy mu się nie zdarzyło bezwiednie mieć orgazm

Stary 2010-03-01, 12:42   #3826
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, ja nie oglądam tv
ja raczej po zaręczynach nie będę od razu planować ślubu, więc mogę iść na taki kurs a dopiero później zaklepywać terminy

nam jeszcze nigdy nie pękła guma a w tym roku żadnej jeszcze nie użyliśmy a kochaliśmy się o wiele częściej niż zwykle. Teraz jedynie od dwóch tygodni nic polegałam jakoś na wyliczeniach chociaż pewnie nie powinnam w tym wieku
Też nie oglądam tv.To będzie w tv dopiero od jutra

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
po tylu latach już się nauczy Twój facet samokontroli i będzie wiedział kiedy przerwać ruchy aby nie skończyć mój już wie co robić, nigdy mu się nie zdarzyło bezwiednie mieć orgazm
Jeśli mam być szczera,mój już teraz świetnie sobie radzi

Stary 2010-03-01, 12:43   #3827
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Czy pękają... mi (celowo w liczbie pojedynczej mówię) się jeszcze nie zdarzyło żeby pękła...
Nam się zdarzyło po raz pierwszy na samym początku znajomości i biegłam wtedy do lekarza po pigułkę "po". I teraz jedna poszła w grudniu i jedna w styczniu. Więc stresu było dużo. Niby nie pękło tak dużo jak na 3,5 roku ale jak za każdym razem mam się stresować i sprawdzać podczas to wolę zrezygnować. No i strasznie dużo to kosztuje jak się tyle używa

Dziewczyny jaka samokontrola? Przecież stosunek przerywany to nie jest metoda. I tylko się chłop nerwicy może nabawić. Przed wytryskiem też są uwalniane plemniki i może dojść do zapłodnienia nawet jak facet zawsze zdąży wyjąć.

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:47
Stary 2010-03-01, 12:45   #3828
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Kurcze, przerabiałam to i powiem Ci, że nigdy więcej!
Nawet nie chodzi o stres, czy facet zdąży - bo zdąży
Ale o to, że można się nerwicy nabawić. Facet musi przerwać w najprzyjemniejszym momencie, a nieraz jest to także i dla mnie najprzyjemniejszy moment. I w momencie, kiedy on postanawia wyskoczyć widmo zbliżajacego się orgazmu można sobie w tyłek wsadzić. Czasem miałam ochotę zagryźć biednego faceta
Stary 2010-03-01, 12:47   #3829
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli mam być szczera,mój już teraz świetnie sobie radzi
no to masz sposób
Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ale o to, że można się nerwicy nabawić. Facet musi przerwać w najprzyjemniejszym momencie, a nieraz jest to także i dla mnie najprzyjemniejszy moment. I w momencie, kiedy on postanawia wyskoczyć widmo zbliżajacego się orgazmu można sobie w tyłek wsadzić. Czasem miałam ochotę zagryźć biednego faceta
no cóż, może zostać w Tobie kiedy masz niepłodne dni; tak naprawdę wyskakiwać powinien przez tydzień około owulacji

Stary 2010-03-01, 12:49   #3830
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
To też jakiś sposób Przepraszam nie mogłam się powstrzymać

Stary 2010-03-01, 12:51   #3831
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
To też jakiś sposób Przepraszam nie mogłam się powstrzymać
świnkaaaa

Stary 2010-03-01, 12:52   #3832
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się zdarzyło po raz pierwszy na samym początku znajomości i biegłam wtedy do lekarza po pigułkę "po". I teraz jedna poszła w grudniu i jedna w styczniu. Więc stresu było dużo. Niby nie pękło tak dużo jak na 3,5 roku ale jak za każdym razem mam się stresować i sprawdzać podczas to wolę zrezygnować. No i strasznie dużo to kosztuje jak się tyle używa

Dziewczyny jaka samokontrola? Przecież stosunek przerywany to nie jest metoda. I tylko się chłop nerwicy może nabawić. Przed wytryskiem też są uwalniane plemniki i może dojść do zapłodnienia nawet jak facet zawsze zdąży wyjąć.
Oczywiście,że stosunek przerywany to nie jest żadna metoda.Przecież jest jeszcze coś takiego jak płyn przedejakulacyjny...

A ja akurat mówiąc o Nas nie miałam tego na myśli.My zawsze używamy gumek. Chodziło mi o różne umiejętności TZa Ale ogólnie to nie lubię pisać o takich rzeczach na forum publicznym

Stary 2010-03-01, 12:54   #3833
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie czytaj Faktu Ja mieszkałam na wsi przez pół życia. Prawie cała rodzina ojca mieszka na wsi więc znam temat. I uwierz, że chociaż robią wesela w remizach, tańczą do disco polo i przekładają wałek między nogami na oczepinach to: nie gwałcą za remizą, nie biją się sztachetami, obcy nie wchodzą na wesele, nie mordują i ogólnie normalni ludzie.
A czy wesele czy obiad to nie koniecznie musi zależeć od ilości gości. Moja koleżanka była na weselu z tańcami i wszystkim na dwadzieścia kilka osób. Znajomi mieli obiad dla 6o gości. Tak więc każdy robi jak mu pasuje.
kiedyś owszem było tak że sztachety z płotów latały i były wyrywane z ogrodzeń i bitkaaa nawet było mówione że wesele bez dostania i dania po mor..dzie to nie wesele bez tego wesela nie było

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Motylku co do nauk, to można szybciej, my robiliśmy ponad rok przed
Ale wiatr dziś silny wieje, a ja się zbieram połazić po sklepach, a stamtąd na zajęcia do wieczora

http://wiadomosci.wp.pl/gid,12026958...i,galeria.html

Ilsa co do remiz jeszcze- w remizach często były też wiejskie potańcówki i za nimi były niby gwałcone panny... swoją drogą takie rzeczy zdarzyć mogą się wszędzie. nie ma tu norm że remiza= gwałt tylko tam więc jest beeee..
niejednokrotnie byłam na imprezach w domach weselnych i tam były nieprzyjemne akcje także wszystko tylko zależy od osób a nie miejsca. no chyba że remiza jest nawiedzona i wydziela na kimś agresję rodem z horroru
ja tam jestem w sumie wiejska baba i lubię takie klimaty

aaa i widzę że spotkanie było wspaniałe super!
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:56   #3834
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście,że stosunek przerywany to nie jest żadna metoda.Przecież jest jeszcze coś takiego jak płyn przedejakulacyjny...
można smarować penisa żelem plemnikobójczym ale raczej nie wierzę w moc tego pre-płynu

Stary 2010-03-01, 13:07   #3835
carmelova
Zakorzenienie

Ciekawe tematy na tapecie

Ja biorę tabsy od 4 lat z przerwami (wtedy jeszcze lekarze kazali odstawiać co jakiś czas). Wiem, że teraz nei zrezygnuje z tabletek. W czasach "przed tabsami" miałam bardzo nieregularne miesiączki (cykle 35-60 dni) i jakby mi miało to wrócić, to bym umarła ze stresu, że o kochaniu się w dniniepłodne nie wspomnę, bo ich w życiu nie wyliczę.
Postanowiliśmy, że po ślubie odstawiam i zdajemy się na los, chociaż szczerze mówiąc to wolałabym poczekać jeszcze ze 2 lata w małżeństwie. A po dzieciaczkach pewnie spiralka będzie, chyba, że wymyślą coś lepszego :P
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:16   #3836
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Na pewno się przyda, dziękuję
No i dla mnie to nie jest kontrowersyjne...

Tata jest słaby, mieliśmy koszmarny wieczór i noc też... Spałam 3 godziny, kładłam się przed 4, o 6.30 byłam już na nogach, a i w tym czasie musiałam wstawać... Niby sporo osób nam pomaga, ale jakoś w najgorszych momentach najczęściej jestem sama A z kimś to się wszystko inne wydaje... Łatwiejsze... Jakoś mam takie przekonanie, że każdy, kto nam pomaga, wychodzi i prowadzi normalne życie, ma jakieś powody do radości, spotyka się z ludźmi... A ja 24h mam jeden temat w głowie

I w ogóle jest dla mnie tak bardzo niepojęte i ciężkie patrzeć, jak jeszcze niedawno silny, względnie zdrowy mężczyzna, teraz nie ma siły utrzymać się na własnych nogach

Przepraszam, że Wam tu tak smucę

To podobnie jak mi... Z moich stron też nie ma żadnej zazdrośnicy

A teraz jeszcze TŻ z Gdańska donosi, że wymiotuje... To możliwe, żebym to ja go zaraziła jelitówką, jeśli cierpiałam na nią w poniedziałek i potem we wtorek jeszcze bolał mnie żołądek?
Biedna jesteś kochanie, ale też bardzo silna. Ja naprawdę bardzo Cię podziwiam i zastanawiam się skąd bierzesz tyle sił... Jesteś wielka, naprawdę.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Jestem załamana już tym wszystkich choroba Tż i tym co będzie ze mną .
W szkole nie mam z kim o tym pogadać .
W domu Też nie chce sę użalać zeby się nie martwili , w sumie nie potrafię o takich rzeczach z rodzicami rozmawiać .
Wmawiam sobię , że jest dobrze , ale wcale tak nie jest !
najlepiej została bym w łózku i ciągle beczała .
Ej nie poddawaj się. To najgorsze co teraz możesz zrobić.
Stary 2010-03-01, 13:20   #3837
butterfly20
Zakorzenienie

Kurcze ale widać siłę tego wiatru. Raz mam ciemne niebo,a raz niebieściutkie. Przed chwilą miałam takie niebieskie,a teraz jest przerażająco czarne...

Stary 2010-03-01, 13:25   #3838
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ale widać siłę tego wiatru. Raz mam ciemne niebo,a raz niebieściutkie. Przed chwilą miałam takie niebieskie,a teraz jest przerażająco czarne...
U mnie jest tak samo, chyba muszę więcej książek w torebce nosić, bo mnie normalnie zwiewa!
Stary 2010-03-01, 13:42   #3839
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak w ogóle to bardzo mi niefajnie,bo ja się nie wypowiadałam źle na temat remiz czy wesel biesiadnych , a Grape i Maya tak pojechały po stylu,który mi pasuje (dworki, okrągłe stoliczki i wszystko pod kolor) -że niby taki "hamerykański"

Cytat:
Można bronić swojej koncepcji nie krytykując przy tym innych
Ale przecież nikt nie napisał, że to chodzi o Ciebie. Skoro ktoś ma taki gust, że lubi styl biesiadny to automatycznie krytykuje inne style. Nikt Cię nie skrytykował, skrytykował jedynie styl.

Dostałam się na seminarium licencjackie językoznawczo - kulturoznawcze w zakresie komunikacji w sferze biznesu, hura!
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:58   #3840
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już dajcie spokój z tymi weselami-Każdy zrobi jak zechce!!
Są gusta i guściki. Jedna chce tak a druga inaczej. Ja np. wogóle wesela nie chce i chyba nie będę przez to szykanowana??

Wyluzujcie laseczki
ja tez nie bede miec wesela wiec nie jestes sama

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ola też zauważyłam jaki ten Azjata jest tyci tyci :P
hehe ja tez

Cytat:
Hmm a jak Wam się podoba ta moda na koszule i tuniki z cienkiego jeansu (najlepiej jasnego)?? Bo mi ani troszkę. Znowu będę niemodna

Ja nie wiem ale ja nie umiem się ubierać w coś tylko dlatego,że modne o ile się w tym czymś po prostu nie czuję dobrze.I nie odnajduję się w miejscach z akcesoriami-nie noszę kolorowej biżuterii,chustek i innych takich ekstremów. Jedynie może szal do kurtki i płaszcza i okulary Ja jakoś tak lubię prostotę i tylko minimalne udziwnienia.
mi sie nie podoba - nie lubie koszul dzinsowych - nawet nie zauwazylam ze przyszla moda na dzinsowe koszule i tuniki

i tez nigdy nie kupowalam nic co jest modne tylko dlatego ze jest modne - teraz przeszlam wczoraj po sklepach i wszystko takie kolorowe ze oczoplasu mozna dostac - nie lubie kolorow - nosze glownie czarny,czsem: czerwony, fioletowy, szary, bezowy, kremowy, bardzo rzadko bialy lub blekitny - wszelnie inne barwy typu zolty, pomaranczowy, zielony i inne takie intensywne odpadaja zupelnie - wiec tez nie bede modna jak zwykle zreszta

a w ogole to zabawna sytuacja sie zdarzyla:
Pamietacie, ze pisalam o koledze z ktorym sie spotykalam jakis czas temu i potem on sie obrazil, teraz go spotkalam na imprezie to sie bawil ze mna caly czas - takie dziwne zachowanie.
W sobote dowiedzialam sie, ze on sie spotyka z taka moja bliska kolezanka - ktora zreszta tez byla na tej imprezie tylko ona zostala na noc a ja wrocilam . No i od soboty razem sa - zszokowala mnie troche ta informacja bo:
1. ona jeszcze tydzien temu spotykala sie z takim innym gosciem i mowila mi, ze to na powaznie
2. on na tamtej imprezie jakos nie zwracal na nia uwagi
3. ona na tej imprezie ciagle bawila sie z innym kolega z ktorym wygladalo ze cos tam "iskrzy" miedzy nimi
4. ona byla kiedys z tym gosciem ktorego to urodziny byly i widac bylo ze dalej jej na nim zalezy
- tak to wyglada ze polowa facetow z tego towarzystwa cos tam z nia miala - ale nie wazne, nie w tym rzecz.

Zatanawia mnie - dlaczego w niej wszyscy faceci sie zakochuja - no nie ma szans, zeby jak sobie ona kogos upatrzy to zeby sie nia nie zainteresowal - kurcze no ja tak nie umiem.
I tak ja troche poobserwowalam w ta sobote na imprezie probujac odgadnac jej fenomen hehe.
i to wynik moich obserwacji :
1. jest strazna kokietka - robi slodkie minki, przewraca oczkami i takie tam babskie sztuczki, ktorych ja nigdy nie stosowalam i nie umiem stosowac.
2. jest badz sprawia wrazenie takiej bezradnej dziewczynki, ktora trzeba sie zaopiekowac - moze to o to chodzi i o ich tak pociaga.

Ja mam dosc silna osobowosc - widac ze nie potrzebuje troski, opieki, pomocy itp ze radze sobie sama i od faceta nie potrzebuje opieki czy wsparcia w codziennych sprawach - moze to ich u mnie wystrasza a do niej tak przyciaga.

Obie mamy dosc podobny typ urody wiec pod tym katem nie rozpatruje naszego porownania.

co sadzicie o mojej analizie?
oczywiscie nie zamierzam teraz robic z siebie na sile niezaradnej sierotki bo nie umiem udawac kogos kim nie jestem zreszta chce miec kogos kto doceni i zaakceptuje moja niezaleznosc i zaradnosc....

No ale moze cos w tym jest ze ona wywoluje w facetach taka potrzebe zaopiekowania sie nia.... co sadzicie?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

a w ogole teraz w sobote rozmawialam z kolega ktory tez powiedzial, ze ten Emil mu mowil, ze my bylismy kiedys razem oczywiscie sprostowalam ze nie bylismy, spotykalismy sie kolezensko i nic nas nie laczylo - ja nie wiem po co on takie glupoty rozpowiada

pozniej niby ten kolega cos tlumaczyl ze to moze on cos zle zrozumial - ale to juz by drugi zle zrowumial i obaj tak samo zinterpretowali to co ten im gadal - no masakra po prostu no hehhh

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2010-03-01 o 14:09
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości