|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D
Cytat:
Łaaa, znowu nowy avatar, nie wiem skąd wzięty
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku może powinnaś chodzić do lekarza z TŻ albo mamą? Może było by łatwiej i ktoś inny pomógłby w rozmowie.
|
|
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pwoiedział![]() Cytat:
ja tez nie chce brac tabeletk, bo boje sie o płodnosc. chociaz brałam 1,5 roku. poki co nie zabezpieczamy sie jakos, ale polegamy na naturze i w ciazy nie jestem Cytat:
i żyję.wiadomo, ze na poczatku kazda choroba przytłacza, ale najwazniejsze to nie poddac sie i walczyc!
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jakby tylko tabletki na tym świecie były. Chciał przepisać ale ja nie chciałam. Też uważam, że to indywidualna sprawa każdego co bierze. Zresztą... kazdy organizm inaczej to dobiera i nie można powiedzieć że każda będzie odczuwała skutki uboczne albo wręcz przeciwnie- ich brak. |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ja znalazłam taką ginkę,która nie wciska tabsów
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku, spokojnie. Uspokój się, odetchnij. Guz mózgu a endometrioza to jest inny kaliber. Endometriozę można przynajmniej leczyć i żyjesz sobie dalej, z guzem mógzu może być różnie, a i tak w końcu prowadzi do jednego... Sama miałam znajomych, których 2 lata badali pod kątem guza mózgu (a wychodzilo, że wszystko ze stresu...) więc mogę sobie wyobrazić twoją reakcję wtedy. I fakt, zarzuty Olki były również zgodne z moimi myślami, bo użyłaś złego określenia. Tak naprawdę można było zinterpretować tak, że lekarz albo powiedział co Ci jest na pewno, albo to podejrzewa, albo chce to wykluczyć. I nie złość się, że ktoś zwraca Ci uwagę, że nie dopytałaś się, nie dociekałaś. A już coś takiego w stylu "Zarzucasz mi coś, nie rozumiesz mnie, to ja już nic nie powiem, focham sie a ty miej mnie na sumieniu, bo mi źle" to trochę nierozsądne. Potem, jak napisałaś dokładnie, co i jak to Ok, ale nie stresuj się tak
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Czy pękają... mi (celowo w liczbie pojedynczej mówię) się jeszcze nie zdarzyło żeby pękła...
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej po zaręczynach nie będę od razu planować ślubu, więc mogę iść na taki kurs a dopiero później zaklepywać terminy nam jeszcze nigdy nie pękła guma a w tym roku żadnej jeszcze nie użyliśmy a kochaliśmy się o wiele częściej niż zwykle. Teraz jedynie od dwóch tygodni nic polegałam jakoś na wyliczeniach chociaż pewnie nie powinnam w tym wieku
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-01 o 12:38 |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3822 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja właśnie cieszę się, że odstawiłam tabsy już prawie rok temu, a brałam 3,5 roku...
Szczerze mówiąc seks w gumie to nie jest nawet 1/100 tej przyjemności, co bez.... Ale nie znaleźliśmy innej metody na zabezpieczenie i cóż... nasze współżycie ograniczone jest do minimum.... myślę czasem o powrocie do tabsów, ale szczerze mówiąc - to teraz się już boję wiem, że każde kolejne odstawienie może być trudniejsze.
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla mnie tragedii wielkiej by nie było jesli by sie cos przydarzyło. dzieci to szczescie
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie zastanawialiśmy się co jak uda Nam się mieć dwójeczkę dzieci-jakie metody wtedy.Bo wtedy już na gumkach nie będę umiała polegać.Tabsy ble (zresztą i tak nie mogę).Może wymyślą jakieś nowe metody
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jaka samokontrola? Przecież stosunek przerywany to nie jest metoda. I tylko się chłop nerwicy może nabawić. Przed wytryskiem też są uwalniane plemniki i może dojść do zapłodnienia nawet jak facet zawsze zdąży wyjąć. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-03-01 o 12:47 |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Nawet nie chodzi o stres, czy facet zdąży - bo zdąży ![]() Ale o to, że można się nerwicy nabawić. Facet musi przerwać w najprzyjemniejszym momencie, a nieraz jest to także i dla mnie najprzyjemniejszy moment. I w momencie, kiedy on postanawia wyskoczyć widmo zbliżajacego się orgazmu można sobie w tyłek wsadzić. Czasem miałam ochotę zagryźć biednego faceta
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
no to masz sposób
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
świnkaaaa
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja akurat mówiąc o Nas nie miałam tego na myśli.My zawsze używamy gumek. Chodziło mi o różne umiejętności TZa Ale ogólnie to nie lubię pisać o takich rzeczach na forum publicznym
|
|
#3833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet było mówione że wesele bez dostania i dania po mor..dzie to nie wesele bez tego wesela nie byłoCytat:
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12026958...i,galeria.html Ilsa co do remiz jeszcze- w remizach często były też wiejskie potańcówki i za nimi były niby gwałcone panny... swoją drogą takie rzeczy zdarzyć mogą się wszędzie. nie ma tu norm że remiza= gwałt tylko tam więc jest beeee.. niejednokrotnie byłam na imprezach w domach weselnych i tam były nieprzyjemne akcje także wszystko tylko zależy od osób a nie miejsca. no chyba że remiza jest nawiedzona i wydziela na kimś agresję rodem z horroru ![]() ja tam jestem w sumie wiejska baba i lubię takie klimaty ![]() aaa i widzę że spotkanie było wspaniałe super!
|
||
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
można smarować penisa żelem plemnikobójczym ale raczej nie wierzę w moc tego pre-płynu
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe tematy na tapecie
Ja biorę tabsy od 4 lat z przerwami (wtedy jeszcze lekarze kazali odstawiać co jakiś czas). Wiem, że teraz nei zrezygnuje z tabletek. W czasach "przed tabsami" miałam bardzo nieregularne miesiączki (cykle 35-60 dni) i jakby mi miało to wrócić, to bym umarła ze stresu, że o kochaniu się w dniniepłodne nie wspomnę, bo ich w życiu nie wyliczę. Postanowiliśmy, że po ślubie odstawiam i zdajemy się na los, chociaż szczerze mówiąc to wolałabym poczekać jeszcze ze 2 lata w małżeństwie. A po dzieciaczkach pewnie spiralka będzie, chyba, że wymyślą coś lepszego :P |
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wielka, naprawdę.Cytat:
To najgorsze co teraz możesz zrobić.
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale widać siłę tego wiatru. Raz mam ciemne niebo,a raz niebieściutkie. Przed chwilą miałam takie niebieskie,a teraz jest przerażająco czarne...
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak samo, chyba muszę więcej książek w torebce nosić, bo mnie normalnie zwiewa!
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przecież nikt nie napisał, że to chodzi o Ciebie. Skoro ktoś ma taki gust, że lubi styl biesiadny to automatycznie krytykuje inne style. Nikt Cię nie skrytykował, skrytykował jedynie styl. Dostałam się na seminarium licencjackie językoznawczo - kulturoznawcze w zakresie komunikacji w sferze biznesu, hura!
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja tez ![]() Cytat:
![]() i tez nigdy nie kupowalam nic co jest modne tylko dlatego ze jest modne - teraz przeszlam wczoraj po sklepach i wszystko takie kolorowe ze oczoplasu mozna dostac - nie lubie kolorow - nosze glownie czarny,czsem: czerwony, fioletowy, szary, bezowy, kremowy, bardzo rzadko bialy lub blekitny - wszelnie inne barwy typu zolty, pomaranczowy, zielony i inne takie intensywne odpadaja zupelnie - wiec tez nie bede modna jak zwykle zreszta ![]() a w ogole to zabawna sytuacja sie zdarzyla: Pamietacie, ze pisalam o koledze z ktorym sie spotykalam jakis czas temu i potem on sie obrazil, teraz go spotkalam na imprezie to sie bawil ze mna caly czas - takie dziwne zachowanie. W sobote dowiedzialam sie, ze on sie spotyka z taka moja bliska kolezanka - ktora zreszta tez byla na tej imprezie tylko ona zostala na noc a ja wrocilam . No i od soboty razem sa - zszokowala mnie troche ta informacja bo: 1. ona jeszcze tydzien temu spotykala sie z takim innym gosciem i mowila mi, ze to na powaznie 2. on na tamtej imprezie jakos nie zwracal na nia uwagi 3. ona na tej imprezie ciagle bawila sie z innym kolega z ktorym wygladalo ze cos tam "iskrzy" miedzy nimi 4. ona byla kiedys z tym gosciem ktorego to urodziny byly i widac bylo ze dalej jej na nim zalezy - tak to wyglada ze polowa facetow z tego towarzystwa cos tam z nia miala - ale nie wazne, nie w tym rzecz. Zatanawia mnie - dlaczego w niej wszyscy faceci sie zakochuja - no nie ma szans, zeby jak sobie ona kogos upatrzy to zeby sie nia nie zainteresowal - kurcze no ja tak nie umiem. I tak ja troche poobserwowalam w ta sobote na imprezie probujac odgadnac jej fenomen hehe. i to wynik moich obserwacji : 1. jest strazna kokietka - robi slodkie minki, przewraca oczkami i takie tam babskie sztuczki, ktorych ja nigdy nie stosowalam i nie umiem stosowac. 2. jest badz sprawia wrazenie takiej bezradnej dziewczynki, ktora trzeba sie zaopiekowac - moze to o to chodzi i o ich tak pociaga. Ja mam dosc silna osobowosc - widac ze nie potrzebuje troski, opieki, pomocy itp ze radze sobie sama i od faceta nie potrzebuje opieki czy wsparcia w codziennych sprawach - moze to ich u mnie wystrasza a do niej tak przyciaga. Obie mamy dosc podobny typ urody wiec pod tym katem nie rozpatruje naszego porownania. co sadzicie o mojej analizie? oczywiscie nie zamierzam teraz robic z siebie na sile niezaradnej sierotki bo nie umiem udawac kogos kim nie jestem zreszta chce miec kogos kto doceni i zaakceptuje moja niezaleznosc i zaradnosc.... No ale moze cos w tym jest ze ona wywoluje w facetach taka potrzebe zaopiekowania sie nia.... co sadzicie? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a w ogole teraz w sobote rozmawialam z kolega ktory tez powiedzial, ze ten Emil mu mowil, ze my bylismy kiedys razem oczywiscie sprostowalam ze nie bylismy, spotykalismy sie kolezensko i nic nas nie laczylo - ja nie wiem po co on takie glupoty rozpowiada ![]() pozniej niby ten kolega cos tlumaczyl ze to moze on cos zle zrozumial - ale to juz by drugi zle zrowumial i obaj tak samo zinterpretowali to co ten im gadal - no masakra po prostu no hehhh
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-03-01 o 14:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

13.03.2008
tak pwoiedział
tylko chodzi o to, że teraz lekarze to zachęcają do tabletek bo Bayer bardzo promuje Yasminelle a inne też nie chcą być gorsze. Nawet mojej przyjaciółce wcisnął na pryszcze chociaż te przeciwko maskulinizacji to jest siostra Yaz, Diane, oo której wam pisałam. Do niej dodają jakiś składnik na pryszcze żeby były refundowane. No zobaczymy jak będą gadać za kilka lat, ja się bardzo boję że po tabletkach będę mieć problemy z zajściem w ciążę jak większość dziewczyn po hormonach

wiem, że każde kolejne odstawienie może być trudniejsze.
A z kimś to się wszystko inne wydaje... Łatwiejsze... Jakoś mam takie przekonanie, że każdy, kto nam pomaga, wychodzi i prowadzi normalne życie, ma jakieś powody do radości, spotyka się z ludźmi... A ja 24h mam jeden temat w głowie
Jesteś wielka, naprawdę.
choroba Tż i tym co będzie ze mną .