|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
dziękuję jeszcze raz tym z Was, którym jeszcze nie dziękowałam
Bydgoś - niezły ten filmik ![]() ja już po śniadanku, małż pojechał do pracy. zrobię sobie dziś spacerek do szpitala, bo tak ładnie słonko świeci. kolega mówił, że podobno szkołę rodzenia u nas prowadzi jakaś młoda dziewczyna po AWFie, chyba nawet z jego roku, ale pewny nie był. okaże się na miejscu. ciekawa jestem, jak to będzie, ciekawa jestem Kropki |
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
kropka75;]Nie ma statystyk, bo w wielu krajach zachodnich kobiecie do 3go miesiąca ciąży, gdy dzwoni w związku z krwawieniem mówi się: wziąć paracetamol i leżeć. Potem kobieta idzie do kontroli i jeśli nie trzeba czyścić, jest odsyłana do domu. Nie notuje się tego nawet. To normalne wg nich i tyle.
U nas się kobietę przyjmuje w szpitalu i ratuje ciążę. Idę o zakład, że gdyby te statystyki były, poronieniami zachód biłby nas na głowę. Ja, gdybym była w ciąży na zachodzie, nie donosiłabym jej do teraz. Nawet luteiny bym nie dostała, bo "jak ma się poronić to się ma i koniec". Przecież będzie następne. [/QUOTE] ... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- [QUOTE=Jola00;17517037]Wszystkiego Najlepszego,100 Lat!!!! To prawda Ja też uważam,że "na zachodzie" jest więcej poronień.... Niemal każdy z mojej pracy ma takie doświadczenia....Nie ratują tutaj ciąży,doświadczyłam tego niestety na własnej skórze... Ja spotkałam się z opiniami,że opieka nad ciężarnymi w UK jest dobra i są zadowolone dziewczyny.... Jeśli wszystko jest w porządku,niemal książkowo to tak,problem zaczyna się kiedy coś złego zaczyna się dziać.... Dla ciekawości powiem Wam,że do tej pory (mój 27 tydzień) krew miałam pobieraną dwa razy.... Raz w 9 tc kiedy wylądowałam w szpitalu po krwawieniu i w 16 tc....I tyle...Na ostatniej wizycie położna badała mocz,słuchała bicia dziecka,mierzyła ciśnienie,a! i mierzyła centymetrem brzuch Tyle....Ważona byłam jeden raz w 13 tc Sama kontroluję sobie wagę ![]() Staram się dobrze odżywiać i jem witaminki,mam nadzieję,że hemoglobina nie spadła bardzo.... USG miałam 4,to piąte już robiłam prywatnie...Badania ginekologicznego nie ma.... Tak właśnie wygląda opieka nad ciężarnymi u mnie [/QUOTE... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Co chodzi o sluzbe zdrowia to niestety mam inne zdanie, kilka lat temu stracilam pierwsza ciaze, pojechalam do szpitala przy minimalnym krwawieniu, byla sobota, do poniedzialku rano nie zajal sie mna zaden lekarz...doslownie, w poniedzialek rano poronilam w lazience.... Z drugiej strony, pisalam wam, ze moja siostra urodzila w ubiegly piatek przez c.c. synka w szpitalu na Jaczewskiego w Lublinie.... to tez historia, znalazla sie na oddziale w srode w nocy z bólami i skurczami (ma doswiadczenie, to jej 3 dziecko) ...podlaczyli j apod monitor, dali zastrzyk przyspieszajacy i nic, rozwarcie tylko do 3 cm... biedna meczyla sie do piatku nad ranem, byla wykonczona... W koncu pojawila sie nasza dobra znajoma, która kiedys pracowala tam i poruszyla personel...okazalo sie , ze maly mial zaplatana raczke w pepowinie i nie mógl ulozyc sie odpowiednio do porodu , tetno jego zaczelo zanikac i po sprawdzeniu wód plodowych okazalo sie , ze robia sie zielone...pilnie zrobiono cesarke. Cale szczescie, ze obydwoje czuja sie juz dobrze, maly wazyl 3075g i 56cm , wczoraj zrobiono dodatkowe badania Oliwierkowi i nie ma zagrozenia zdrowia , i dzisiaj sa juz do wypisu Co chodzi o sluzbe zdrowia w kraju , w którym mieszkam to jestem bardzo zadowolona....mialam powazna operacje na jajniki i jedyna mozliwoscia zajscia w ciazy bylo In.vitro. Caly koszt przygotowania (okolo. 9 tys.€) i proces FIV pokrywa panstwowa sluzba zdrowia wszystkim kobietom do 40 roku zycia i 3 razy(jezeli za pierwszym razem sie nie uda). Skorzystalam z pomocy i dzieki temu oczekujemy przyjscia na swiat naszej córeczki, udalo nam sie za pierwszym razem. Przez pierwsze dwa miesiace bylam prowadzona przez Pania.Dr. , która przprowadzila caly zabieg, od samego poczatku kontrole, USG itd..... po 100% pewnosci, ze wszystko idzie dobrze odeslala mnie do mojego lekarza w przychodni. Pan.Dr., który prowadzi moja ciaze jest super, poswieca mi czas, odpowiada na wszystkie watpliwosci i zapytania, a mam zawsze kilka przygotowanych i oczekuje potwierdzenia na moje przypuszczenia (dodam, ze jestem polozna). Na kazdej wizycie mam robione USG, 20 tyg. mialam zrobione w 3D i dostalam w prezencie fotke i DVD (musialam tylko przyniesc wlasna plytke do nagrania). Przeprowadzil ze mna szczególowy wywiad po czym skierowal mnie na badania genetyczne krwi i dzieki mu za to , bo przynajmniej dowiedzialam sie , ze posiadam hemocysteine i co mam robic aby zapobiec wzrostu jej poziomu we krwi. i od razu musialam odstawic zelazo, które nie wplywa pozytywnie na moja krew. Oprócz tego mam od poczatku ciazy wizyty u poloznej w przychodni, na przywitanie dostalam mala wyprawke z kosmetykami , pieluszki dodot dla noworodka, próbki kosmetyków dla kobiet w ciazy oraz 6-miesieczna prenumerate gratis czasopisma "Mibebe" ("Moje dziecko"). Bylam juz na dwóch spotkaniach , 1 i 2 semestru ciazy w przychodni, a 3 marca zaczynamy szkole rodzenia z reszta pacjentek i ta polozna (raz w tygodniu) i do rozwiazania..(maja super przygotowane sale do wykladów i gimnastyczne, jedyne co mamy przyniesc ze soba to dres i wode do picia) Pierwsza wizyte po porodzie mam w 10 dni ..potem, jak dziecko konczy 1 miesiac mamy cwiczenia dla matki z dzieckiem przez pól roku , które tez sa prowadzone przez polozna i lekarza. Maja na celu pomóc w szybkim tepie rekuperacji mamom oraz zapobieganiu kolek u dzieci oraz prawidlowy rozwój psycho-motoryczny. Poród odbedzie sie tez w szpitalu panstwowym polozniczo- dzieciecym , pokoje saq 1 i 2 osobowe... (ja bede miala jedn jako, ze w szpitalu, który wybralam pracuje moja sasiadka i juz mi to zapwenila )Jednym slowem, jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, moje kolezanki, które tu rodzily równiez. Do szpitala tylko musze zabrac moja kosmetyczke , kapcie i ciuchy do wyjscia, reszte dostaje sie: koszule, podpaski, pieluszki i wyprawka dla dziecka kompletna (ubranka, srodki higieny itd). Opieka zdrowotna dla matek jest od pierwszego dnia ciazy i jezeli cos jest nie tak to hospitalizacja lub zwolnienie do konca ciazy. Nie wszystko jest jednak tak rózowo, wlasnie w kongresie glosowano na legalna aborcje od 16 roku zycia i zostala zaakceptowana ustawa minimalna róznica glosów za. Boje sie ze Hiszpania stanie sie wkrótce rajem aborcji :-( No i nie obedzie sie bez pochwalenia sie moim nowonarodzonym siostrzencem Olivierem..oto on, zaraz po przyjsciu na swiat 26.02.2010, o 5.1o rano
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-01 o 10:31 |
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to kuruj się szybko, a skutecznie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3034 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Margo, sto lat
![]() Emerald, alez masz sliczna, kudlata coreczke ![]() Jola, gratulacje trzeciego synka Super ![]() Slipe, przestan kusic tymi ciastkami, mufinkami i innymi bo padne. Mam ogromna faze na slodkie ostatnio ![]() Yolanda, mozna jeszcze glosowac ? ![]() Dla mnie 1 link: nr 7 i 8 2 link: nr 03 Cytat:
Cytat:
Zawsze, w razie 'czegos' moge zglosic sie do swojego szpitala polozniczego gdzielekarz przyjmuje 24 h na dobe. Nie narzekam. Ale do 3 miesiaca pekalam czy bedzie dobrze.... Cytat:
![]() Tutaj porod odbywa w dwoch pokojach. W pierwszym pokoju moge byc z kim sobie tam chce ale na samo wyjscie malucha przechodze do pokoju obok i tam wole byc bez meza ![]() Cytat:
Cytat:
Okropienstw. Mam nadzieje, ze sie wiecej nie powtorzy ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry babeczki. Zakupilam w sobote w H&M staniki do karmienia. Zadowolona nie jestem. Kupilam tez 2 koszulki z opcja karmienia. Te juz moga byc. Jeszcze miesiac w pracy jestem i jak dobrze pojdzie to za 2 miesiace i 1 dzien bede rodzic ![]() Dzisiaj moj 31 + 1 tc
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-01 o 09:43 |
||||||
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Może nareszcie dokończę kompletować wyprawkę Gratuluje skonczonych 31 tygodni ![]() Kurcze, Twój poród tuż tuż.... Mój chyba też niewiele później ...
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-03-01 o 09:49 |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strach się bać, jak to już niedaleko... |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie pojadę okrężną... Mnie jesteś ciekawa? Kurcze, a ja taka nieuczesana. I tylko oko malnęłam... Jak nie dojadę, znaczy zostałam gdzieś stać na drodze... |
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się prawie wcale nie maluję
![]() takie korasy mówisz? to ciekawe jak mój chłop dojechał do pracy, bo wychodził dużo później niż zwykle ![]() ja idę na piechotę, może mnie wiatr nie porwie (w końcu ważę trochę więcej niż kilka miesięcy temu |
|
|
|
#3039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ten czas zapyla. ![]() a czemu staniki z H&M Ci nie odpowiadają? to nie mierzyłaś przed zakupem? idź oddaj... Ja też jeszcze tylko miesiąc pracuję. 30 marca mam wizytę u ginki to już wezmę L4. |
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyspisz sie, pokrecisz, wlasnie, skompletujesz wyprawke i bedzie git ![]() Ano czas zasuwa jak glupi ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17537577]gratki za 31tc. ![]() ale ten czas zapyla. ![]() a czemu staniki z H&M Ci nie odpowiadają? to nie mierzyłaś przed zakupem? idź oddaj... Ja też jeszcze tylko miesiąc pracuję. 30 marca mam wizytę u ginki to już wezmę L4. ![]() To od kwietnia staramy sie byczyc w domu ![]() Mierzylam przed zakupem ale to sa te pakowane po dwa (bialy i czarny) i numeracja nie zgodna z ta, ktora znalam z przed ciazy A jak pakowane po dwa to zczepione razem jakals zylka i tym czyms od kradziezy wiec jesli mierzeniem mozna nazwac zalozenie czarnego stanika z uczepionym bialym i wystajacym spod pachy to sama rozumiesz...![]() Ale dzisiaj zalozylam go aby pochodzic i nawet juz jest lepiej, jakos sie ulozyl
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
? Bo ta co ja kupiłam mi nie odpowiada, więc szukam dalej ![]() I gratki z 32 ( ?) tygodnia ![]()
|
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia Gratuluję kolejnych, rozpoczętych tygodni ![]() Witajcie. Mam tydzień wolnego Noc miałam taką sobie. Obudziłam się o 4.20 i nie spałam do 6.00. Luiza się rozbrykała W końcu jak zasnęłam, to prawie zaspaliśmy do szkoły.Młody szedł na 8. Kurcze, budzika nie słyszeliśmy. Zaczynamy dzisiaj 29 tydzień ![]() Wg suwaczka zostały 74 dni do porodu I strach coraz większy.
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koszulki z Hennesa i dla mnie sa ok. Mialam juz kiedys czarna z opcja karmienia (odkrylam, serio przez przypadek, ze odpina sie cycek )Wiec zakupilam jeszcze 2. Mam zamiarw nich spac i karmic. Zobaczymy w praniu. marhalczar , sliczny chlopczyk Twojej siostry
|
|
#3044 |
|
Konto usunięte
|
czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych?
![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku?
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
ja sem bak.
zajęcia odwołane, bo w szpitalu imprezka z powodu otwarcia nowego skrzydła, czy czegos tam Kropka próbowała mnie zawrócić z drogi, ale było już za późno. może nawet gdzieś się minęłyśmy? zaszłam do "Raju dziecka" na Niepodległości. dziewczyna bardzo wyczerpująco przekonywała mnie, że nie da się już kupić x-landerów z poprzednich kolekcji, tylko z tej nowej i wychwalała pod niebiosa adbory arte 3x3. ogólnie ten sklep mnie nie zachęca do zakupów... |
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam dzis nerwe! Nie dosc, ze gorzej sie czuje to jeszcze od tygodnia mam popsuta pralke. ZZglosilam na gwarancje w tamtym tyg, Pan przyjechal, obejrzal i stwierdzil ze musi kupic cos do elektroniki i ze sie zglosi. Jak mi nie przyjedzie w tym tyg jej naprawic to sie chyba wsciekne, bo prania juz mi sie niezle nazbieralo
![]() Co do porodu-to nawet mi nie mowcie.... |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17540469]czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych?
![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku? [/QUOTE]kredytu u nich nie brałam, ale lokaty mieli swego czasu na najkorzystniejszych warunkach wśród konkurencji. |
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
Witam po długiej nieobecności, choć jestem w domu to nie dam rady nadrobić chyba dziś, więc tylko napisze że dostałam kolejny tydzień zwolnienia bo nadal nie jestem do końca zdrowa..
w tamtym tygodniu poprałam poprasowałam wszysktie ciuszki dzidka i już sobie pięknie leżą w komodzie odebrałam dziś wynik posiewu moczu i wyszedł oki ) jutro zaczynamy 31 tydzień a teraz mam prace domową..tzn. dobrej koleżance po fachu musze w czymś pomóc..wiec zmykam
|
#3049 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17524091]Kasiu, duży brzuch, zmęczenie = po cholerę ci deprecha jeszcze? Weź ją pogoń precz
A[/QUOTE] Cytat:
chyba każda z nas tu jakiegoś doła przechodziła, więc taka widać norma. Wygnaj chandrę nim całkiem Cię przytłoczy. [/QUOTE]Dzieki dziewczyny, to chyba przez te przeziębienia, staram sie od dzis zmienic myślenie a wyprawkowania zaczne od kupna koszuli do karmienia ![]() Cytat:
ale sie zobaczy jeszcze.Cytat:
Fajna niespodzianka z tym wózkiem ![]() a co do pęcherza to w sobote tak mi dziecie dowalało, że jakbym nie była całkiem wyprózniona to na bank bym popusciła...czym ono tak tam kopie... U mojego maleństwa na razie zanotowałam jedna stała porę brykania 23.30 przez jakies pół godziny, to tak odnośnie tej karty o której Kropka pisała. Margo -spóźnione ale najlepsze życzenia, zdrówka dla ciebie i malutkiej A ja musze sie wybrac na róbe glukozowa , myslicie,że rzeczywiscie lepiej iśc z osoba towarzyszącą? Na wypadek mdłości czy coś...i jak sie do tego ma katar? Bo raczej nie powinnam już zwlekać.
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
słucham sobie mojego ukochanego PJ, a maleństwo kopie aż miło mam nadzieję, że to oznaka, że głos Edka i ta muza jej się podobają.i przeszukuję all - pajacyków nam trzeba i śpioszków. |
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za opinię Super gratulacje...już coraz bliżej....![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17540469]czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych? ![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku? [/QUOTE]W kredytach gotówkowych sie nie orientuję, ale za to jestem klientką polbanku Mam tam kredyt hipoteczny... Oferty ten bank ma faktycznie bardzo korzystne, ale sposób obsługi pozostawia wiele do życzenia...na szczęście to zależy na jakich doradców się tam trafi, więc może ja mam tylko takie doświadczenia.... W każdym razie po dograniu formalności jest oki ![]() marhalczar ślicznego masz siostrzeńca ![]() Ja dzisiaj umieram... moje przeziębienie osiąga mam nadzieję już apogeum.... normalnie spać się nie da, nos zatkany, oddychać ciężko, ciągle mi gorąco
|
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego Troszkę spóźnione ale mam teraz mało czasu ![]() Cytat:
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni Przyjechała teściowa i już mam w co ubrać małego także przestałam się troszkę martwić, nawet pieluszki przywiozła no i dostaliśmy pieniążki na wózek ![]() Zmykam już, muszę się szykować bo mam wizytę u pani doktor
|
|
#3053 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz rację co do sposobu obsługi- pozostawia wiele do życzenia... dzwoniłam na ich infolinię kalkulację kredytu zrobić- średnio sympatyczna konsultantka mi się trafiła po drugiej stronie słuchawki. ![]() Cytat:
![]() kciukasy na wizytę zaciśnięte. |
||
|
|
|
#3054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero ma znaczenie przy deponowaniu pieniążków w banku, bo wtedy przy bankructwie banku dopiero się coś dostaje z BFG Poza tym wyczytałam, że skoro Polbank to bank grecki, to ma gwarancje rządu greckiego http://www.bankier.pl/wiadomosc/Gwar...G-1840466.html ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17541996]szybkiego powrotu do formy. [/QUOTE] Dzięki
|
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tesknota za pracą raczej mi nie grozi ![]() Cytat:
![]() Ty już zaprawiona w boju i strach Cie ogarnia? A co my mamy powiedziec? ![]() Cytat:
Ja w przyszłym tygodniu robie glukozę i ide sama. Mąż nie będzie godzinę sie z pracy zrywał, żeby siedzieć ze mna godzine pod drzwiami labolatorium. Myslę, że dam radę sama no to trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-03-01 o 14:56 |
||||
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bydgoszczanka mi smaka zrobila i wpadlam , tez jestem na fazie slodkiego (pozwolilam sobie poprawic moj nick w twoim poscie - tak lepiej wyglada ) Margo - spoznione zyczenia - najlepszego musialam to jakos uczcic ![]() Mialam wczoraj maly kryzys , wiekszosc dnia przelezalam , pierwszy raz od poczatku ciazy , w sumie zrobilam co mialam zaplanowane ale juz prasowania nie dokonczylam , bol pod zebrem mnie pokonal a wieczorem jeszcze podbrzusze , bolalo tak dziwnie jak na okres wzielam nospe i dopiero przeszlo , w nocy tez zle spalam a mala kopala z kazdej mozliwej strony - chciala mnie dobic cwaniara ![]() w czwartek mam badanie na cukier a o 15stej termin u gina - jak myslecie jak sobie z rana machne 50tke glukozy to mi sie mala rozrusza bez dodatkowych wspomagaczy typu czekoladki i te sprawy ![]() i jeszcze jedno czy was tez boli pod tym prawym zebrem ??? mnie pobolewalo , przestawalo ale od kilku dni coraz bardziej utrudnia mi zycie , bol staje sie nie do zniesienia i tylko lezenie daje mu rade ale przeciez nie moge caly czas lezec, a praca ?? dowiedzialam sie ze to ucisk na narzady ok ale to mnie dobija
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Lea, my braliśmy w zeszłym roku kredyt z polbanku, wszystko gładko, sprawnie i ogólnie byliśmy zadowoleni.
Araczki, gratki za 32 tydzień, A Bydgoszczanka za 29 ![]() Co do laktatorów, to ja miałam ręczny Avent. Na elektryczny szkoda by mi było pieniędzy, a ten w zupełności mi wystarczał. Nawet ręka mnie nie bolała przy odciąganiu
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17541996]
to może się pochwal ciuszkami... ![]() [/QUOTE] Na pewno się pochwalę jak tylko zapanuje troszkę spokoju w domu
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie było żadnej hucznej imprezy. jakoś nie czuję, że to następny etap, nie czuję się na te lata ani trochę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Ja też uważam,że "na zachodzie" jest więcej poronień....
Tyle....

Super 

I strach coraz większy.

(pozwolilam sobie poprawic moj nick w twoim poscie - tak lepiej wyglada