|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
To nie wątek o wadze, ale co tam
![]() Ja przy moim 1,66 m ważyłam w pewnym okresie swojego życia 47 kg. Później przytyło mi się do 60 kg. Teraz ważę 55, ale nie pogniewałabym się gdybym ważyła znowu 60kg. Jaki miałam wtedy piękny biust ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Jem normalnie i się nie krępuję. Zawsze staram się mieć coś do picia. Większość wylatuje podczas popijania. A zęby myje w pracy raz. Jem zdecydowanie częściej.. |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
A ja na jedzenie poza domem mam taki oto sposób- zawsze w torebce noszę te takie "wyciorki" międzyzębowe- myć zęby w publicznej łazience mi się nie uśmiecha, więc idę do ubikacji, deska w dół, siadam, wyciorek, lustereczko i resztki, które nie wyleciały podczas picia powyciągane
|
#3484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tak wszyscy gadają to i ja się pochwalę chociaż nie mam czym... przy 174 cm wzrostu ważę 52 kg Cytat:
nie martw się od Ciebie też przyjmę ![]() a u mnie nuda... aparat już 18 dni na dole a różnic żadnych nie widzę... a na górze było po kilku dniach... widać dół jest bardziej pokrzywiony
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
ja normalnie na uczelni myję zęby w łazience
![]() jeśli o jedzonko chodzi to dziś zjadlam pizzę bez użycia noża i widelca,jestem z siebie dumna ja chętnie przyjmę kilka kilogramów...ludzie myśla sobie,że jestem anorektyczką albo cos w ten deseń jak mnie widzą,ale nei wiedzą,że jem bardzo dużo i wszystko to na co mam ochotę a mimo to ważę tak normalnie 48 kg(teraz po wyrywaniu i zakladaniu drutów schudlam jakieś 3 kg i ważę 45) a mam 170cm wzrostu... P.S.czy tylko ja mam obsesję,że jak piję colę to mi się zamki odkleją i dlatego piję przez słomkę?
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez przy sobie nosze szczoteczke i paste, jesi zjadlam cos, co spowodowalo iz potrzebna pomoc myk do lazienki, na uczelni rowniez, a jak cos staram sie jesc tak jak juz bylo pisane, nieproblemowe posilki + cos do picia
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam 170 i waze 55 kg ... wiec jestem kosciutrupem ![]() wiecie co? po wyrwanych 8 zeby zaczynaja mi sie same rozchodzic i mi nie poasuje gora do dolu
|
||
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
a ja żeby uniknąć mycia zębów w szkole- jem serki i jogurty
wiec nic nie zostaje w aparacie;p ale cięzko sie tym najeśc;p
|
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaa..... Mam łańcuszek estetyczny, wypiłam sok pomarańczowy i łańcuszek mam żółciutki.... Wyszorowałam zęby ale chyba już nie zejdzie???
|
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
nie bardzo :p zafarbowal sie :P
|
|
|
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
E tam, jak pastą wybielającą i poświeci na to dłuższą chwilę to się wybarwi.
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, że bezsensownym jest chudnięcie do takiej wagi. Moja opinia i tyle. Sama ważyłam 47 kg kiedyś i był to okres mojego życia, kiedy nie akceptowałam zupełnie swojego ciała, kiedy mogłam służyć jako eksponat dla studentów medycyny.. Napisałaś, że poprosisz 10 kg, więc dostrzegam niekonsekwencje.. Oświadczenie: Wszystkich którzy, tak jak Wenja, poczuli się urażeni moją opinią, przepraszam. W superpharmie są szczoteczki ortodontyczne podróże. Idealne do torebki. |
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny
czytam was już od jakiegoś dłuższego czasu i postanowiłam napisać zostały chyba tylko dwie małe dziurki i mam nadzieję, że już wkrótce będę należeć do szczęśliwego grona aparatek marzyłam o aparacie latami a teraz sama nie do końca wierzę że do kilku m-cy będę miała![]() chciałam się z kimś tą wiadomością podzielić a u was efekty leczenia rewelacyjne buziaczki dla was |
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
kochanie nie poczulam sie urazona
a jak nam patyczka mowia ze jestesmy jak tyczki to mamy sie kalac i blagac o wybaczenie ze tak wygladamy chudnac do takiej wagi to w istocie glupota :P ale takim ciezko wytlumaczyc zeby nie chudly one wiedza lepiej niz reszta swiata ![]() to co kto odda to 10 kg ??pasta wybielajaca da sie wybielic gumaski?? to ona taka zraca
|
|
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś używa innych szczoteczek ortodontycznych niż ta??
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5626-Elgyd...oroslych_1_szt może jakieś polskie w rozsądniejszej cenie można dostać?? bo ja na razie tylko takiej używałam ale zauważyłam że ją sprowadzają z Francji i może dlatego taka cena... mam jeszcze tą wersje podróżną- składaną też fajna
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Wenja, wypracowałyśmy wspólne stanowisko. Uff uff...
Kubuku, szczoteczki ortodontyczne kosztują ok. 10 zł. W superpharmie, w aptece.. Zwykle też dobrze czyszczą, także się nie stresuj ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- mazia23 witamy przyszłą aparatkę Zaglądaj do nas częściej. Można pogadać o różnych rzeczach, nie tylko przed- i aparatowych
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
najwazniejsze zeby sie dogadac
![]() kurcze ja lecze te zeby i lecze i konca nie widac dobrze ze tego ortodonte mam za 2 mesiace bo bym sie nie wyrobila ze wszystkim chyba
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Za 3 tygodnie mija mi rok z aparatem.. I powiem Wam tyle: strzeliło bardzo szybko. Mam takie dni, że wolałabym go nie mieć...
A czekałam za nim bardzo długo, najpierw leczenie stomatologiczne, później zabieg chirurgiczno-stomatologiczny i pół roku rekonwalescencji (najbardziej wkurzający okres).. Jak wszystko dobrze pójdzie, za rok będzie już po wszystkim
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
jak Ci dobrze
już połowa drogi za TOBĄ zazdroszczę ja bym juz chciała chociaż początek
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
mazia kiedy zaczynasz?
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieję że już za 3 m-ce
|
|
|
|
#3504 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za mną dopiero 1/4.. jeszcze 23 miechy
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
wow dziewczyny - to jakich wy past wybielających używacie, że gumki wracają do normalnego koloru? ja używam blend-a-med white expert czy coś takiego i nie działa na gumki
![]() kubuku86 - wyluzuj z tymi ortodontycznymi. zwykłe też możesz stosować, nawet takie za 2 zł, tylko po prostu trzeba je wymieniać, jak się zużują, z resztą jak każde. rudo-zielona - mi za 2 miesiące stuknie roczek z górą a pokażesz ząbki? bo jakoś sobie nie przypominam, żebyś ostatnio zamieszczała ![]() wenja - bierz ode mnie! ![]() o własnie - dziewczyny, czy któraś z was dostała pastę colgate pro-relief do testowania, tak jak ja? |
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
przez to nie chodzenie do dentysty i nie leczenie zębów straciłam trzy szóstki ale jak się okazuje to dobrze się stało
i tak mam jeszcze stłoczenie na górnej szczęce... ile tych zębów się traci... ale i tak miałam szczęście że dało się odratować te co zostały... chociaż nie którzy mają po dwa z każdej strony usuwane... zwykle to są 4-ki i 5-ki ale jaki uśmiech ładny później widać po was aparatki |
|
|
|
#3507 |
|
Konto usunięte
|
Ja używam na zmianę Blanx przeciwko osadowi i Blend-a-med Pearl Royal Spa i jedną i drugą doczyściłam sobie przezroczyste łańcuszki jak mi od barszczu czerwonego zżółkły.
|
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
kurcze a ja jakiegos doła mam.... tak patrze na te zęby i patrze i są nadal krzywe... takie poprzechylane na wszystkie strony eh
ale chyba po 3.5 tyg noszenia ogromnych zmian nie ma;p ale już tak bardzo chce te proste ząbki...nawet i z aparatem tylko żeby byly proste ehh ... tyle lat męczył mnie ich wygląd
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
odkroj czy cos i rzuc
no ja mam wszystkie trzonowce do leczenia przy leczeniu nic nie boli i lecze bez znieczulenia... wiec wnioskuje ze tylko powierzchownie sie prochniza ulokowala i nie zdarzyla mi jeszcze porzadnie wyzrec zebow chociaz nie powiem ta 7 dolna prawa podejrzanie wyglada i chyba bede musiala ze znieczuleniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka 

mam 170 i waze 55 kg ... wiec jestem kosciutrupem

zazdroszczę
ale chyba po 3.5 tyg noszenia ogromnych zmian nie ma;p ale już tak bardzo chce te proste ząbki...nawet i z aparatem tylko żeby byly proste