Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 20:42   #3481
rudo-zielona
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

To nie wątek o wadze, ale co tam
Ja przy moim 1,66 m ważyłam w pewnym okresie swojego życia 47 kg. Później przytyło mi się do 60 kg. Teraz ważę 55, ale nie pogniewałabym się gdybym ważyła znowu 60kg. Jaki miałam wtedy piękny biust

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość

Dziewczynki a jak sobvie radzicie z jedzeniem i myciem ząbków gdzieś poza domem w pracy na uczelni ?
Jak narazie myje po każdym "posiłku" bo mam dziwne uczucie jak mi coś wejdzie w druciki
Wybieram potrawy mało uciążliwe.
Jem normalnie i się nie krępuję. Zawsze staram się mieć coś do picia. Większość wylatuje podczas popijania. A zęby myje w pracy raz. Jem zdecydowanie częściej..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:14   #3482
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
heh no a ja za hassa placilam 700;] a za doł metalowy 1700 zl... ceni sie ta moja orto;/
wydaje mi się ze im "słynniejsze" miasto tym drożej
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:27   #3483
zuczek2023
Raczkowanie

A ja na jedzenie poza domem mam taki oto sposób- zawsze w torebce noszę te takie "wyciorki" międzyzębowe- myć zęby w publicznej łazience mi się nie uśmiecha, więc idę do ubikacji, deska w dół, siadam, wyciorek, lustereczko i resztki, które nie wyleciały podczas picia powyciągane
Stary 2010-02-28, 22:14   #3484
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu!!
max 13 kg. Później przestaniesz być kobietą, będziesz kościotrupem Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka
takim jak ja ...
jak tak wszyscy gadają to i ja się pochwalę chociaż nie mam czym... przy 174 cm wzrostu ważę 52 kg

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
A ja to komu oddam??? Ja mam 170 i ważę 68kg- a chciałabym z 60- tyle mi wystarczy :P nie ma co się porywać z motyką na księżyc...

Ostatnio zauważyłam, że prawa 2 zeszła mi całkowicie z 1, ale za to ta 1 zaczyna też się krzywić i nieestetycznie to wygląda, bo na górze jedynki są blisko siebie a na dole już się rozjeżdżają- tak, tak, wiem znowu narzekam, ale przynajmniej tutaj mogę, bo już nikt ze znajomych nie chce nawet tego słuchać hehe.

Dzisiaj się dowiedziałam o TŻ, że zanim założyłam aparat to w nocy szorowałam zębami....

nie martw się od Ciebie też przyjmę

a u mnie nuda... aparat już 18 dni na dole a różnic żadnych nie widzę... a na górze było po kilku dniach... widać dół jest bardziej pokrzywiony

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:17   #3485
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
takim jak ja ...
jak tak wszyscy gadają to i ja się pochwalę chociaż nie mam czym... przy 174 cm wzrostu ważę 52 kg

nie martw się od Ciebie też przyjmę

a u mnie nuda... aparat już 18 dni na dole a różnic żadnych nie widzę... a na górze było po kilku dniach... widać dół jest bardziej pokrzywiony
Zobaczysz, zobaczysz...mój dół tez bardziej pokrzywiony i po dokładnie 21 dniach od założenia zauważyłam zmiany

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 23:21   #3486
beatataeb
Raczkowanie

GG do beatataeb

ja normalnie na uczelni myję zęby w łazience

jeśli o jedzonko chodzi to dziś zjadlam pizzę bez użycia noża i widelca,jestem z siebie dumnabo normalnie też wszystko kroję na małe kawałki i wkladam do buzi daleko z tyłu...

ja chętnie przyjmę kilka kilogramów...ludzie myśla sobie,że jestem anorektyczką albo cos w ten deseń jak mnie widzą,ale nei wiedzą,że jem bardzo dużo i wszystko to na co mam ochotę a mimo to ważę tak normalnie 48 kg(teraz po wyrywaniu i zakladaniu drutów schudlam jakieś 3 kg i ważę 45) a mam 170cm wzrostu...

P.S.czy tylko ja mam obsesję,że jak piję colę to mi się zamki odkleją i dlatego piję przez słomkę?
Stary 2010-02-28, 23:55   #3487
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Ja rowniez przy sobie nosze szczoteczke i paste, jesi zjadlam cos, co spowodowalo iz potrzebna pomoc myk do lazienki, na uczelni rowniez, a jak cos staram sie jesc tak jak juz bylo pisane, nieproblemowe posilki + cos do picia
Stary 2010-03-01, 00:05   #3488
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatataeb Pokaż wiadomość
ja normalnie na uczelni myję zęby w łazience

jeśli o jedzonko chodzi to dziś zjadlam pizzę bez użycia noża i widelca,jestem z siebie dumnabo normalnie też wszystko kroję na małe kawałki i wkladam do buzi daleko z tyłu...

ja chętnie przyjmę kilka kilogramów...ludzie myśla sobie,że jestem anorektyczką albo cos w ten deseń jak mnie widzą,ale nei wiedzą,że jem bardzo dużo i wszystko to na co mam ochotę a mimo to ważę tak normalnie 48 kg(teraz po wyrywaniu i zakladaniu drutów schudlam jakieś 3 kg i ważę 45) a mam 170cm wzrostu...

P.S.czy tylko ja mam obsesję,że jak piję colę to mi się zamki odkleją i dlatego piję przez słomkę?
ja piję normalnie i nic mi sie nie odkleiło

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 07:24   #3489
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny, w sumie to się nie ma o co kłócic, bo ja tych zbędnych kg mam tyle, że starczy dla każdego. 20 spokojnie mogę oddać, bo przy wzroście 166 ważę 70 kg, a chciałabym 50.
ja chce 10 kg

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu!!
max 13 kg. Później przestaniesz być kobietą, będziesz kościotrupem Mówię Ci to ja, 166-centymetrówka
dzieki mam 170 i waze 55 kg ... wiec jestem kosciutrupem uwielbiam takie komentarze

wiecie co? po wyrwanych 8 zeby zaczynaja mi sie same rozchodzic i mi nie poasuje gora do dolu
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 15:11   #3490
Pipi180
Raczkowanie

a ja żeby uniknąć mycia zębów w szkole- jem serki i jogurty wiec nic nie zostaje w aparacie;p ale cięzko sie tym najeśc;p
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 15:29   #3491
Perfekcja
Raczkowanie

Aaaaaaa..... Mam łańcuszek estetyczny, wypiłam sok pomarańczowy i łańcuszek mam żółciutki.... Wyszorowałam zęby ale chyba już nie zejdzie???
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:10   #3492
Wenja
Zadomowienie

nie bardzo :p zafarbowal sie :P
Stary 2010-03-01, 16:35   #3493
201604190949
Konto usunięte

E tam, jak pastą wybielającą i poświeci na to dłuższą chwilę to się wybarwi.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:44   #3494
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
ja chce 10 kg

dzieki mam 170 i waze 55 kg ... wiec jestem kosciutrupem uwielbiam takie komentarze
Przeczytaj kontekst proszę i mój wcześniejszy post w tej kwestii. Czy było tam słowo o tym, że wszyscy, którzy ważą 50 kg to kościotrupy? Nie.
Uważam, że bezsensownym jest chudnięcie do takiej wagi. Moja opinia i tyle. Sama ważyłam 47 kg kiedyś i był to okres mojego życia, kiedy nie akceptowałam zupełnie swojego ciała, kiedy mogłam służyć jako eksponat dla studentów medycyny..
Napisałaś, że poprosisz 10 kg, więc dostrzegam niekonsekwencje..

Oświadczenie:
Wszystkich którzy, tak jak Wenja, poczuli się urażeni moją opinią, przepraszam
.

W superpharmie są szczoteczki ortodontyczne podróże. Idealne do torebki.
Stary 2010-03-01, 16:49   #3495
mazia23
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny czytam was już od jakiegoś dłuższego czasu i postanowiłam napisać moje uzębienie do nie dawna było tragiczne... ze względu na to, że raz mam bardzo krzywe zęby i od dziecka był to mój największy kompleks, z którym mecze się po dziś dzień... a dwa to przez ''dentystów sadystów'' zaprzestałam chodzić do dentysty i nie byłam 10 lat. W końcu przełamałam strach ale nie było łatwo... strasznie dużo ubytków miałam do leczenia a teraz jestem już przy końcu leczenia zostały chyba tylko dwie małe dziurki i mam nadzieję, że już wkrótce będę należeć do szczęśliwego grona aparatek marzyłam o aparacie latami a teraz sama nie do końca wierzę że do kilku m-cy będę miała chciałam się z kimś tą wiadomością podzielić a u was efekty leczenia rewelacyjne śliczne ząbki macie... też dołączę zdjęcia w późniejszym terminie buziaczki dla was
mazia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 16:54   #3496
Wenja
Zadomowienie

kochanie nie poczulam sie urazona tylko jak ktos komus powie ze jest grubasek to straszne przestepstwo a jak nam patyczka mowia ze jestesmy jak tyczki to mamy sie kalac i blagac o wybaczenie ze tak wygladamy w wiekszosci to nie nasza wina ze tak wygladamy ale to nie powod zeby mowic ze nie jestesmy przez to kobietami jajek nie mam miedzy nogami i mam biust wiec uwazam sie za kobiete

chudnac do takiej wagi to w istocie glupota :P ale takim ciezko wytlumaczyc zeby nie chudly one wiedza lepiej niz reszta swiata

to co kto odda to 10 kg ??

pasta wybielajaca da sie wybielic gumaski?? to ona taka zraca
Stary 2010-03-01, 16:54   #3497
kubuku86
Raczkowanie

czy któraś używa innych szczoteczek ortodontycznych niż ta??
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5626-Elgyd...oroslych_1_szt
może jakieś polskie w rozsądniejszej cenie można dostać??
bo ja na razie tylko takiej używałam ale zauważyłam że ją sprowadzają z Francji i może dlatego taka cena...
mam jeszcze tą wersje podróżną- składaną też fajna
Stary 2010-03-01, 17:00   #3498
rudo-zielona
Zadomowienie

Wenja, wypracowałyśmy wspólne stanowisko. Uff uff...

Kubuku, szczoteczki ortodontyczne kosztują ok. 10 zł. W superpharmie, w aptece.. Zwykle też dobrze czyszczą, także się nie stresuj

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

mazia23 witamy przyszłą aparatkę Zaglądaj do nas częściej. Można pogadać o różnych rzeczach, nie tylko przed- i aparatowych
Stary 2010-03-01, 17:01   #3499
Wenja
Zadomowienie

najwazniejsze zeby sie dogadac

kurcze ja lecze te zeby i lecze i konca nie widac dobrze ze tego ortodonte mam za 2 mesiace bo bym sie nie wyrobila ze wszystkim chyba
Stary 2010-03-01, 17:06   #3500
rudo-zielona
Zadomowienie

Za 3 tygodnie mija mi rok z aparatem.. I powiem Wam tyle: strzeliło bardzo szybko. Mam takie dni, że wolałabym go nie mieć...
A czekałam za nim bardzo długo, najpierw leczenie stomatologiczne, później zabieg chirurgiczno-stomatologiczny i pół roku rekonwalescencji (najbardziej wkurzający okres)..
Jak wszystko dobrze pójdzie, za rok będzie już po wszystkim
Stary 2010-03-01, 17:14   #3501
mazia23
Raczkowanie

jak Ci dobrze już połowa drogi za TOBĄ zazdroszczę ja bym juz chciała chociaż początek
Stary 2010-03-01, 17:18   #3502
Wenja
Zadomowienie

mazia kiedy zaczynasz?
Stary 2010-03-01, 17:24   #3503
mazia23
Raczkowanie

mam nadzieję że już za 3 m-ce u orto już byłam i mam tylko jedną 4-kę do usunięcia
Stary 2010-03-01, 17:40   #3504
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatataeb Pokaż wiadomość

a ja piję wszystkie napoje przez słomkę (ale bez przesady - herbaty nie piję ) jakoś zaczęłam tak pić jak założyli mi aparat bo było mi tak wygodniej i już mi tak zostało

Cytat:
Napisane przez mazia23 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny czytam was już od jakiegoś dłuższego czasu i postanowiłam napisać moje uzębienie do nie dawna było tragiczne... ze względu na to, że raz mam bardzo krzywe zęby i od dziecka był to mój największy kompleks, z którym mecze się po dziś dzień... a dwa to przez ''dentystów sadystów'' zaprzestałam chodzić do dentysty i nie byłam 10 lat. W końcu przełamałam strach ale nie było łatwo... strasznie dużo ubytków miałam do leczenia a teraz jestem już przy końcu leczenia zostały chyba tylko dwie małe dziurki i mam nadzieję, że już wkrótce będę należeć do szczęśliwego grona aparatek marzyłam o aparacie latami a teraz sama nie do końca wierzę że do kilku m-cy będę miała chciałam się z kimś tą wiadomością podzielić a u was efekty leczenia rewelacyjne śliczne ząbki macie... też dołączę zdjęcia w późniejszym terminie buziaczki dla was
skąd ja to znam... też nie chodziłam do dentysty a jak już poszłam to połowa zębów do leczenia

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
kochanie nie poczulam sie urazona tylko jak ktos komus powie ze jest grubasek to straszne przestepstwo a jak nam patyczka mowia ze jestesmy jak tyczki to mamy sie kalac i blagac o wybaczenie ze tak wygladamy w wiekszosci to nie nasza wina ze tak wygladamy ale to nie powod zeby mowic ze nie jestesmy przez to kobietami jajek nie mam miedzy nogami i mam biust wiec uwazam sie za kobiete

chudnac do takiej wagi to w istocie glupota :P ale takim ciezko wytlumaczyc zeby nie chudly one wiedza lepiej niz reszta swiata

to co kto odda to 10 kg ??

pasta wybielajaca da sie wybielic gumaski?? to ona taka zraca
mi kiedyś się przebarwiły trochę po gołąbkach ale jak umyłam pastą wybielającą to wróciły do swego koloru

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
czy któraś używa innych szczoteczek ortodontycznych niż ta??
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5626-Elgyd...oroslych_1_szt
może jakieś polskie w rozsądniejszej cenie można dostać??
bo ja na razie tylko takiej używałam ale zauważyłam że ją sprowadzają z Francji i może dlatego taka cena...
mam jeszcze tą wersje podróżną- składaną też fajna
ja używam oral-b do aparatu... w aptece ok 10 zł

Cytat:
Napisane przez mazia23 Pokaż wiadomość
jak Ci dobrze już połowa drogi za TOBĄ zazdroszczę ja bym juz chciała chociaż początek

za mną dopiero 1/4.. jeszcze 23 miechy

Stary 2010-03-01, 17:53   #3505
milutek
Wtajemniczenie

wow dziewczyny - to jakich wy past wybielających używacie, że gumki wracają do normalnego koloru? ja używam blend-a-med white expert czy coś takiego i nie działa na gumki

kubuku86 - wyluzuj z tymi ortodontycznymi. zwykłe też możesz stosować, nawet takie za 2 zł, tylko po prostu trzeba je wymieniać, jak się zużują, z resztą jak każde.

rudo-zielona - mi za 2 miesiące stuknie roczek z górą a pokażesz ząbki? bo jakoś sobie nie przypominam, żebyś ostatnio zamieszczała

wenja - bierz ode mnie!

o własnie - dziewczyny, czy któraś z was dostała pastę colgate pro-relief do testowania, tak jak ja?
Stary 2010-03-01, 17:59   #3506
mazia23
Raczkowanie

przez to nie chodzenie do dentysty i nie leczenie zębów straciłam trzy szóstki ale jak się okazuje to dobrze się stało i tak mam jeszcze stłoczenie na górnej szczęce... ile tych zębów się traci... ale i tak miałam szczęście że dało się odratować te co zostały... chociaż nie którzy mają po dwa z każdej strony usuwane... zwykle to są 4-ki i 5-ki ale jaki uśmiech ładny później widać po was aparatki
Stary 2010-03-01, 18:03   #3507
201604190949
Konto usunięte

Ja używam na zmianę Blanx przeciwko osadowi i Blend-a-med Pearl Royal Spa i jedną i drugą doczyściłam sobie przezroczyste łańcuszki jak mi od barszczu czerwonego zżółkły.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:13   #3508
Pipi180
Raczkowanie

kurcze a ja jakiegos doła mam.... tak patrze na te zęby i patrze i są nadal krzywe... takie poprzechylane na wszystkie strony eh ale chyba po 3.5 tyg noszenia ogromnych zmian nie ma;p ale już tak bardzo chce te proste ząbki...nawet i z aparatem tylko żeby byly proste ehh ... tyle lat męczył mnie ich wygląd
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 18:35   #3509
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
wow dziewczyny - to jakich wy past wybielających używacie, że gumki wracają do normalnego koloru? ja używam blend-a-med white expert czy coś takiego i nie działa na gumki

kubuku86 - wyluzuj z tymi ortodontycznymi. zwykłe też możesz stosować, nawet takie za 2 zł, tylko po prostu trzeba je wymieniać, jak się zużują, z resztą jak każde.

rudo-zielona - mi za 2 miesiące stuknie roczek z górą a pokażesz ząbki? bo jakoś sobie nie przypominam, żebyś ostatnio zamieszczała

wenja - bierz ode mnie!

o własnie - dziewczyny, czy któraś z was dostała pastę colgate pro-relief do testowania, tak jak ja?
ja używam blend-a-med 3D white, delicate white + listerine white

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:

ja dostałam zaproszenie do testowania ale nie chciałam

Stary 2010-03-01, 18:47   #3510
Wenja
Zadomowienie

Cytat:

wenja - bierz ode mnie!
odkroj czy cos i rzuc

no ja mam wszystkie trzonowce do leczenia na dole juz piatki i szostki ok ... jeszcze na dole 7 i na gorze wszystkie od 4 - 7... co prawda nie ma duzych zmian prochniczych ale sa przy leczeniu nic nie boli i lecze bez znieczulenia... wiec wnioskuje ze tylko powierzchownie sie prochniza ulokowala i nie zdarzyla mi jeszcze porzadnie wyzrec zebow chociaz nie powiem ta 7 dolna prawa podejrzanie wyglada i chyba bede musiala ze znieczuleniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości