|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
Cytat:
![]() ja mialam pierogi z kapucha i grzybami pychotka i paczusie :Phehe bo mnie nie bylo rano jak o 7 wyjechalam z domku tak przed dluzasza chwilka wrocilam padnieta zrobilam wszystkie badania z krewki i z siuskow bylam u poloznej ale jej nie bylo i tylko winda sobie pojezdzilam odwiedzilam mamusie bylam w lumpku i kupilam sobie nowiutki sweterek jeszcze z metkami funkielnowka nie smigany z vero moda za jedyne 12 zlotych ale za to dostalam od Pana rozowy kapelusik z LV dla niuni przesliczny to w ramach rekompensaty za ten swetr i Pani kazala mi przyjechac w czwartek kolo 8 zanim otworza to mnie wpuszcza i na spokojnie < nie w tlumie 100 bab > ogladne sobie nowe dzieciowe rzeczy Cytat:
nasze dzieciaczki wiedza kiedy wyjsc same sliczne ciuszki
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Ależ ja zazdroszczę tym już rozpakowanym!!!
Serdeczne gratulacje dziewczyny! U nas sinusoida schiz pikuje. W ciąu tygodnia dwa razy byliśmy na izbie przyjęć. Pierwszy raz jak się naczytałam o wspomnianej tu hipotrofii i nie mogłam się dodzwonić do swojego lekarza. Brzuszek mojej małej też jakiś mniejszy był i jak się naczytałam to schiza i IP. Lekarz uspokajał i doradził jeszcze jedno kontrolne usg, bo musiałam mieć panikę w oczach. Na to USG wcisnęlam się do jedego z najlepszych specjalistów i co? I wszystko OK. Brzuch mniejszy ale tylko trochę. Ale żadnej asymetrii się nie dopatrzył. Jedynie co to super stare już łożysko z licznymi zwapnieniami ale przepływy w porządku więc też OK. Schiza hipotroficzna zaleczona. Mineły dwa dni, budzę się rano, brzuch masuję i nic. Zero ruchów. CZekam pół godziny, godzinę i nic. Budzę męża i mówię, że jesli mnie nie zawiezie na ktg to zwariuję. To jedziemy, w niedzielę o 6 rano. Masakra. Ledwie się ułożyłam na szpitalnym łóżku dostałam nasilniejszego chyba kopniaka ever. Dziecko pulsuje w rytmie wzorcowym. Schiza ruchowa zaleczona. Teraz kolejna, bo mi chyba czop odszedł, właściwie to wciąż ochodzi. Stąd pytanie do Was. Czy to jest zdarzenie jednorazowe. Odchodzi i już. Czy się może ciągnąć przy każdej wizycie w toalecie? Taki gęsty śluz mleczno-przezroczysty o konsystencji nieco gęstszej niż białko kurze. I jak długo odchodzi przed porodem. Bo ja niedługo to samowolnie wybłagam oksytocynę przy następnej wizycie. Aha, i straszną mam biegunkę od wczoraj - może mi się organizm oczyszcza? Co za tydzień..... |
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
"Co za tydzień"................. .??
Kobieto sama sobie i tej biednej dzidzi taki wlasnie tydzien stresu bez sensu zafundowalas. Czy wy na prawde te wszystkie glupoty musicie czytac i brac tak do siebie ze na pewno was to dotyczy? Zobacz ile sie nameczylas przez tydzien warto? Jak dostaniesz skurczy to bedziesz na pewno o tym wiedziala, bez rznicy czy czop odszedl czy bez i na pewno bedziesz wiedziala ze rodzisz.. nic sie nie martw, ale nie zasiewaj sama w sobie i w tym malutkim serduszku bezpodstawnie paniki aaa..kochane musimy pamietac ze dzieci tez czasami spia
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja namawiam tescia by przekonal szwagierke i szwagra bysmy zrobili jedne wspolne chrzciny zeby oni poczekali do maja ich dziec bedzie mial 4 miesiace nasz niunia miesiac i zrobimy razem chrzciny w jednym lokalu mniej kasy pojdzie i mniej roboty Cytat:
bo ja jestem taki bojca i jak czytam na necie ze cos tam sie komus stalo to mnie to pikus ale jak pisze to jedna z nas ze widziala to to mnie bardzo udeza bardzo wspolczuje tej dziewczynie i boje sie zeby nie zrobic glupstwa wiec wole zwolnic tepa a sprzatanie nie zajac nie ucieknie hehe najwyzej pozniej sie zajade ale to juz bede miala dzidziulka hehe narazie i tak remont na calego na korytarzu hehe jada ostro z koksem i nie kurzy sie o dziwo ![]() Cytat:
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
no my robimy 12 czerwca a michala siostra w roczek swojego dziecka - 4 lipca, ale my razem raczej nieeee:P
Ale jesli wy macie super fajny kontakt ze soba to calkiem niezle a co do bialej sukienki ( ktoras z was pytala) to nie nie bede miala typowo bialej sukienki ślubnej. Z jednej strony troszke zaluje, ale z drugiej cos kosztem czegos... Uszyje sobie taka na ramiączka ecru lub wlasnie biala ale taka skromniutka z jakims szerokim paskiem pod biustem i bolerkiem, bo chyba nie wypada zebym w bialej sukni... tak jakos dziwnie:P
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
jej ciazowa demencja mi sie wlaczyla
nastawilam pralke i cos buczy i buczy wyjelam polowe prania bo uznalam ze zaduzo napakowalam ale dalej buczy wkoncu zalamana wolam tescia i z przerazeniem w oczach mowie ze popsulam pralke a on patrzy na mnie i z usmiechem mowi na sucho to ona nie pierze wode odkrec hehehe rozbroil mnie ![]() ja jak nie czuje ruchow maluszka to podrapie w brzuszek i wtedy dostaje kopniaka a jak nie to wypijam cos ale u nas masakra sie zrobila wieje i sniegiem sypie strasznie ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Darusia nie mamy super kontaktu ale tak jakos wydaje mi sie ze bedzie lepiej prosciej taniej bez komplikacji i w ogole ![]() dlaczego nie w bialej ?? ja bym poszla w bialej skromniejszej ale bialej moja kolezanka brala koscielny i chrzciny robili i byla w bialej sukni jedyne co ksiadz powiedzial zeby nie miala welonu bo on zarezerwowany dla panienek jest
|
#3758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TŻ też uważa, że powinnam rodzić CZMP. Dobrzy specjaliści, najlepszy sprzęt. Zwłaszcza, że kilka tygodni temu, z nieznanych mi dotąd powodów, w szpitalu, o którym wcześniej myślałam, po trzech tygodniach życia w inkubatorku, odeszła córcia mojej koleżanki (urodzona w 30 tc). A w historii tego szpitala pojawiały sie już parę razy tematy bakterii na oddziałach noworodkowych itp. Nie wiadomo, czy tym razem też coś ma się na rzeczy
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
ja welonu i tak bym nie miala, bo nigdy nie chcialam, nie wiem ja myslalam o czyms takim jak gorsety sa to tak szyte wlasnie z bialego materialu lub ecru, pod biustem szeroki zloty pas i tak na polowe kolan, buciki tez zlote sandaleczki szpilki jakies i do tego bolerko... nie mam pojecia, tak na razie tylko sobie myslalam... ale w takiej typowo slubnej nie bardzo bedzie mi wygodnie z maluszkiem 2 miesiecznym...
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- uciekam sie polozyc bo cos sie czuje dziwnie;/ zajrze pozniej do was kobietki IGOR ZOSTAW TĄ MAME NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3761 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba chodzi o to że mozna ale obserowaac dziecie bo reakcje wywołuje
Cytat:
truskawek nie mozna bo uczulaja tak słyszałam a tu napisane tylko UWAŻAJ NA truskawki bo mogą .. ale nie muszą... i dlatgeo to wkleiłam bo włąsnie mi sie podoba że jest wszytsko spisane a tylko wyszczególnione co moze spowodowac alergie... Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
ale powiem szczerze że coraz częściej dziewczyny zakładają białe i nawet welony i super!!! Trudno czasami sie zdrazy dziecko wczesnierj ale niestety nawet w tej kwestii postęp jest XXI wiek.. i ja tez bym nie słuchała że masz dziecko to ci biała nie pasuje gó...no prawda!!! u mnie tzn na pomorzu... masakra z wiatrem na morzu 10 w skali Beuforta <szok> piździ okropnie buuuuuuuuuuuuu
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do GRATULACJI dla nowych MAM!!!
Trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, żeby wszystko było dobrze... Natalala no twój brzuszek już całkiem nisko. A ja na obiadek miałam dzisiaj barszczyk i knedle ze śliwkami mniam.....
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, jak tam nasze mamusie i ich maluszki - mam nadzieję, że coś się wyjaśniło i że będzie dobrze - tak bardzo bym chciała, żeby dzieciaczki były zdrowe.
A u nas cały czas skurcze - może mniej przyjemne, ale dalej bez rewelacji, więc sobie czekam. Tak strasznie już bym chciała zobaczyć jego buzię i już się nie martwić o to, co dzieje się w brzuszku.
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
U nas też nieźle wieje, w dzień też wiało ale mam wrażenie że teraz mocniej.
Ja zaczęłam poniedziałek od rozbicia termometru i wydania duuuużej sumy pieniędzy. Ciekawe jaka to wróżba na resztę tygodnia. Acha! czytałąm dzisiaj swój horoskop na ten miesiąc i tam było tak: najpierw powolny wzrost a pod koniec spore wyzwanie. Może jednak urodzę w marcu?
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
Jaaasne... Łatwo mówić się nie stresuj.
Jak się leży całą ciążę i każdego miesiąca podejrzewają coś innego snując mgliste wizje apokalipsy to naprawdę można być wyczulonym. Zazdroszczę ciąż książkowo wzorcowych i radość każdego dnia przynoszących. Wiecie jak to jest z tym czopem? |
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3770 |
|
BAN stały
|
Dzieki dziewczynki.... ulzylo mi, bo juz myslalam ze na glowe mi pada bo ze wzrokiem to od dawna mam problemy :P
Czyli co...sprzatanko cala para :P Megi.... czyli wychodzi na to ze jestes nastepna (W KONCU) ![]() czekamy na wiadomosc ze lecisz do szpitala |
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
He he chwilka dobrego humoru dla naszych biednych zmęczonych wyczekiwaniem główek
![]() Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Placz: Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie. Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkow
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ponownie
![]() Właśnie wróciłam od gin i z małym Antkiem wszystko ok. Zrobiły mi KTG żeby sprawdzić ten brak aktywności, ale serducho bije jak trzeba Do tego z usg wynika, że rozwija się prawidłowo i ilość wód płodowych też ok. Gin stwierdziła, że pcha się na zewnątrz i żeby się jeszcze nie urodził to lepiej leżeć niż łazić Ale jak się teraz urodzi to też spokoZa to niestety cały czas jest w ułożeniu miednicowym, więc jeśli nie zechce się obrócić to będzie cc a wolałabym poród naturalny, ale co tam najważniejsze, że wszystko jest ok
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie zadzwoniła moja mama. Rozmowa trwała dokładnie 2 minuty i 49 sekund, a ja mam ochotę samymi k.... rzucać i wyć mi się chce ze złości.
Ktoś tu chyba szybko wnuczki nie zobaczy, albo ja wyjdę z domu
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
Czasem nie wychodzi wcale, dopiero na porodówce
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wpadlam pogratulowac kolejnym mamusion jak ten czas leci i juz tyle mam rozpakowanych ![]() slicznie dzidziusie sie rodza chciala,m rowniez napisac ze 3mam kciuki za Isis mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!! tak samo Ilikia..ciagle was podczytuje i czekam nareszte mamusiek |
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejnego telefonu na pewno nie odbiorę.
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak podczytuję, to większość z nas oczekujących, ma problem ze skurczami
. Ja niestety też od połowy stycznia, czasem nic, a czasem to leżę i sprawdzam co ile żeby w razie co do szpitala. To w najgorszym przypadku miałam co 7 min przez godzinkę, a potem już odpuszczały. Mój lekarz powiedział że to albo ze stresu, albo z wysiłku. Ale jak człowiek ma się nie denerwować jak ma chęć np na winogronko, lub pyszną bezunie
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do skurczy to dziś gin powiedziała, że teraz to już normalne, ale lepiej się oszczędzać...dosłownie leżeć w łóżku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

i paczusie :P
ale za to dostalam od Pana rozowy kapelusik z LV dla niuni przesliczny to w ramach rekompensaty za ten swetr 

NATI 8.03.2010
. Cieszę się, tylko szkoda, że to musiała być taka straszna historia. Ogromnie współczuję tej dziewczynie 

.
(W KONCU)
Antoni Stanisław 30.03.2010