|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
ma offtopowe pytanie do bliźniaczek
absolutnie nie chcę Was urazić i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzecie. po prostu to dla mnie zabawnie wygląda. czy Wy naprawdę razem jecie tyle samo, ważycie tyle samo, bo to że wyglądacie tak samo chyba jest jasne? to strasznie dziwnie brzmi z boku, kiedy czytam MY zjadłyśmy to i to, MY też lubimy to i to, czy naprawdę tak to jest? nie ma JA? czytając Wasze wypowiedzi ma się wrażenie, że osoba po drugiej stronie to jedna osoba mająca problem z osobowościąi to naprawdę nie jest post mający Was urazić! ślina mi cieknie kiedy czytam Wasze jadłospisy i chwała Wam za to! ale czy naprawdę nie ma JA?
|
#4472 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym w tym jadłospisie dostrzegasz "dużo" jedzenia, ale...Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze Rrrrrrrr
![]() ŚnI- owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, bułka żytnia z twarogiem i rzodkiewkami, pomarańcza. ŚnII- bułka żytnia jw, serek homo nat. jabłko O- kurczak, warzywa na patelni, kasza gryczana P- tuńczyk wsw, rzodkiewki, czerwona papryka K- serek wiejski poproszę o ocenę !
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, jemy to samo, robimy to samo, nawet do wC goni nas w tym samym czasie. Łapiemy razem choroby, tylko okres jak jzu sie dalo zauwazyc przychodzi nam sotatnio inaczej;D ![]() Dla nas to nie jest dziwne, dla osob z naszego otoczenia rowniez, przyzwyczaili sie Nie dziwi nas, że nie rozumiesz tego, nie mialas stycznosci z tak zżytą parką;D Nawet temperature ciala mamy taka sama, wyniki krwi i poziom hormonow;p ps. co do wagi to ejst tak, ze wiadomo iż wahania wagi mamy rozne;] nie ma mozliwosci by nawet z tym organizm sie tez tak samoz achowywal. jedno dnia jedna zlapie wiecej wody, drugiego dnia kolejna ![]() Jest miedzy nami 1-2 cm. roznicy i 0.3-0.4 dag roznicy w wadze
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-03-01 o 20:44 |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R
(ładnie proszę o ocenkę)Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 1,5% - 3 łyżki owsianki, starte jabłko, trochę cynamonu II śniadanie (10:15) - grahamka z masłem (cienko) i skrojoną kiełbasą + pomarańcza Obiad (13:00) - kapuśniak Podwieczorek (16:30) - twaróg i kromka razowca z dżemem (to miał być potreningowy dlatego węgle proste, ale nie dostałam się na szkolną siłownię, a posiłek wzięłam ze sobą) hula-hop i 30-minutowy program Tamilee Weeb "Ja chcę mieć takie ciało" Kolacja (20:30) - jajko na twardo i 2 małe kromki razowca
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak dziś???
|
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie:P Nie zirytowałaś
Przyzwyczaiłyśmy się już do tego typu pytań..ale mamy dosyć odpowiadania poraz setny na jedno i to samo
|
|
#4479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
...
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
mnie nie chodzi o to, że robicie tyle rzeczy razem. że jecie tak samo, lubicie to samo itd. ale chodzi mi o te JA. w końcu nie siedzicie zawsze razem przy komputerze i nie piszecie postów razem. znam bliźniaków, nawet trzy różne pary i każdy z nich bardzo podkreśla swoje JA. wyraźnie zaznacza swoją granicę, zaznacza swoje jestestwo. nie chce być traktowany jako jedno. jako MY.
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
]
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Black Cat...
eeeee??
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego jeszcze potem drożdżówka wpadła. Nie mówie, że to nie jest dla ludzi bo jest, ale nawet na U możnaby zredukować troszkę ilość płatków na śniadanie (a jak się dalej głodnym to dorzucić jakiś serek, owoca), słodkie bułeczki w szkole tez niekoniecznie codziennie Przy takim rzucie na słodkim może nastąpić dość szybkie przybranie na wadze i problemy wrócą, jesli natomiast utrzymuje wage to jest ok ale lepiej powoli dodawać kcal i obserwować organizm.Kurde pomyliłam sie, chciałam napisac na mleku tzn. że owsianka powinna być na mleku. Zasugerowałam przeciez dodanie kromki i jakiegoś źródła białka na kolacje zamiast przeniesionego na podwieczorej jogurtu. To i tak niewiele no ale 1000kcal powinno przekroczyć, jeśli jej tyle wystarcza to ok grunt żeby jedzenia nie było chorobliwie mało i mam nadzieje, że ten kurczak na obiad nie był jakiś mikroskopijny
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
Twinsy21, a ja wlasnie uwielbiam jak piszecie 'mysliMY, zjadlysMY, bylysMY'
sama bardzo bym chciala miec taka nierozlaczna blizniaczke, taka mentalna i psych. siostre syjamska
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
R/U
6.00 godzina biegu (no dobra, truchtu) 7.00 jogurt nat. zmiksowany z mrozonymi truskawkami, łyżka owsa nagiego, dwa jajka,łyżka oliwy, kromka chleba pełnoziarnistego,pół papryki 10.00 godzina szybkiego spaceru 11.00 banan, marchewka 15.00 pieczona pierś z kurczaka w ziołach bez soli, mizeria z łyżeczką słodkiej śmietany, odrobiną oliwy i octu, szklanka coli light 18.00 kilka marchewek 20.30 serek wiejski poza tym herbatka rumiankowa w dużych ilosciach ![]() z góry dziękuję za ocenę!
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz dosyc! nie pisz osobie z dawnymi zaburzeniami odzywiania, ze je za duzo! dziewczyna sie przekonala do jedzenia, cieszy sie nim, a to, ze zjadla sobie dzisiaj tyle platkow, to moze miala ochote?? a pozniej fajny deserek w postaci drozdzowki?? a w ogole, to tych platkow nie bylo duzo, tylko w sam raz. czy powiedzialabys np. ze jestem na jakims potrojnym P skoro po obiedzie zjadlam sobie cala tabliczke mlecznej czekolady?? chociaz mialam na nia straszna ochote??przesadasz..
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
Moje starania o Rrrr....
1. 50 g musli fitella "pomarańczowe" + jogobella o smaku pieczonego jabłka, mandarynka, kostka czekolady mlecznej, kawa z mlekiem i cukrem 2. bułka 100g z masłem, plastrem sera żółtego i pieczeni schabowej, sałatą, ogórkiem i keczupem, a drugie pół z szynką z indyka i serkiem almette czosnkowym, papryka 3. mandarynka, jabłko, cappucino z mlekiem i cukrem 4. activia ślwikowa, duuuużo sałatki takiej jarzynowej z majonezem ;/ jabłko i jak ? proszę o ocenę bo ja już sobie nie umiem sobie radzić :(
Edytowane przez mikusia1302 Czas edycji: 2010-03-01 o 21:37 |
|
|
|
#4490 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ _________________ Cytat:
_____________ jw.
|
|
#4492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już wszystko wiem, dziękuję za odpowiedź i życzę nierozerwalnej więzi
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
U/R
I. Placki owsiane ( z czterech łyżek i jajka) z bananem i cynamonem. II. Bułka żytnia z pestkami słonecznika z łososiem wędzonym, sałatą i ogórkiem, kawa z mlekiem, jabłko. III. Ziemniaki, pałka kurczaka pieczona, surówka z kapusty kiszonej. IV. Jogurt naturalny, garść migdałów. V. Kromka chleba razowego z masłem, wędliną i sałatą + serek wiejski z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką. Ujdzie? Nie za dużo? Proszę o ocenę
|
|
|
|
#4494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jw |
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Może dzisiaj uda mi się uzyskać Waszą ocenkę..
Moje RRR:
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
m-m-m, po prostu łamiesz regulamin. nie spisuję Cię na straty, tylko robię to, co do mnie należy.
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Sama nie jestem lepsza, ale mam nadzieje że troche Ci pomogę
Nieprzytomna - dzieki!Cytat:
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2010-03-01 o 22:14 |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
zjedzmniebejbe
Orzechy, i oliwa się skończyła ale jutro już będzie !! dziękuję za ocenę
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R
śniadanie: owsianka składająca się z: płatków owsianych górskich, otrąb żytnich, siemienia lnianego, sezamu, słonecznika, połówki pokrojonego jabłka, łyżeczki miodu i to zalane mlekiem 1,5% na papkę + czerwona herbata II śniadanie: ciemna bułka(chyba razowa, nie znam składu, ale nosi nazwę "bułka śniadaniowa fitness" kupiona w Kauflandzie) z plasterkiem chudej szynki i pomidora(posmarowana cienko masłem) obiad: kurczak, który był przygotowany już wczoraj na patelni teflonowej(nie użyłam tłuszczu) pokrojony w kosteczki, bez panierki(przyprawiony tylko) + pomidor podwieczorek: Danone Gratka truskawkowa i wsypałam do tego słonecznika trochę, kakao z mleka 1,5% ale zrobione z łyżeczki zwykłego(nie Puchatek czy coś w tym stylu) kolacja: ogórek konserwowy i trochę zielonego Woda między posiłkami też była ![]() I jak? Może być? ![]() Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-03-01 o 22:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

absolutnie nie chcę Was urazić i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzecie. po prostu to dla mnie zabawnie wygląda. czy Wy naprawdę razem jecie tyle samo, ważycie tyle samo, bo to że wyglądacie tak samo chyba jest jasne? to strasznie dziwnie brzmi z boku, kiedy czytam MY zjadłyśmy to i to, MY też lubimy to i to, czy naprawdę tak to jest? nie ma JA? czytając Wasze wypowiedzi ma się wrażenie, że osoba po drugiej stronie to jedna osoba mająca problem z osobowością

Samo śniadanie pod 1000kcal podchodzi. Ale jeśli tylko na tym nie tyjesz to ok 
Poza tym w tym jadłospisie dostrzegasz "dużo" jedzenia, ale...
)
) głęboki talerz gęstej pomidorowej z ryżem i marchewką z malutkimi pływającymi kawałeczkami piersi z kurczaka (która się rozgotowała podczas got. zupki 

: jogurt z muesli + jabłko + gorący kubek (wyjątkowo - choć nie był to zwyczajny gorący kubek a z serii Weight Watchers)