PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 08:35   #4801
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
POMOCY

mam problem z odmianą nazwisk ma ktoś jakąs pomocną stronkę?? albo ltoś jest dobrym polonistą?
http://www.proto.pl/poradyJezykowe/porada?itemId=36253
http://czytelnia.pwn.pl/kultura_jezyka_polskiego.php

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja w końcu dziś mam 200 dni

ale wczoraj był dziwny dzień. internet wysiadł w pracy na ponad 3 godziny i nie można było pracować. wszyscy się szwędali po biurze a serwis od netu nie odbierał telefonu dziady jedne no.

ale za to potem odreagowałam dzień na tae-bo i tbc 2 godzinki ruchu i po powrocie w ramach dnia z bijatyką obejrzałam fight club

lain pytanie za 100pkt. byłaś kiedyś na zajęciach pump (w sensie z tą sztangą) bo ja się trochę obawiam iść bo nie wiem jak to wygląda...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:39   #4802
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dokładnie tak jest. dlatego wczoraj zamówiłam na allegro 2 torebki i jeszce planuję kupić botki granatowe jestem o krok od zakupocholizmu (czasem polskie realia zarobkowe mnie hamują i ostatnio przystopowałam, bo bardziej mi zależy na oszczędzaniu na ślub i podróż )
Ja mam taki granatowy sweterek i chciałam sobie dokupić właśnie granatowe botki i granatową torebkę do tego, ale przed zakupem torebki powstrzymało mnie to, że miała taką okropną posrebrzaną, wielką klamrę...Bez tej klamry byłaby śliczna, ale nawet jakbym chciała ją oderwać to nie miałabym jak bo była tak dziwnie przymocowana. Pokaż torebki

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
cieszę się że tęskniłaś
nie bój się klaskania, bo jak wszystkie zaczniemy to nie trafimy do rubika tylko zrobimy mu konkurencję!
tak więc, gratuluję postępów w magisterce
Ja też tęskniłam.
A co to tego pogrubionego to
Więc

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-03-02 o 09:17
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:43   #4803
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
Jesteśmy po pierwszym dniu kursu Prowadzi ksiądz, z którym miałam okazję rozmawiać, więc oki, bo jest sympatyczny i fajnie prowadzi. Choć zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo będzie kobieta z ośrodka adopcyjnego prowadziła tematy: odpowiedzialne rodzicielstwo, wychowanie dzieci i jutro: ludzka płciowość, etyka małżeństwa
lain faktycznie tamte zaproszenia fajniejsze były
certina na pewno wybierzesz odpowiednią suknię, idź za głosem serca
No to mam nadzieję asiulek że nie będzie tak źle na tych naukach sporo się zapowiadają w porządku Może je nawet miło będziesz wspominac hehe A to są takie codzienne nauki?

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
autobus dla gosci juz mamy zalatwiony. teraz tylko pozostalo zamowic busiki do odwozenia w nocy i tu mam zagwozdke jak to zrobic - czy odwozic ludzi w jakis jeden punkt miasta gdzie juz bedzie blizej do domu=taniej wyjdzie taryfa, czy odwozic kazdego pod sam dom bo jak sie np. trafia goscie z dwoch odleglych punktow miasta w jednym busie to chyba glupio ich tak po calym miescie wozic zeby odwiezc kazdego pod sam dom... jak Wy to widzicie
Lian ja nie wiem jak to jest w wypadku dużych miast bo u nas wszystkich po wioskach trzeba będzie rozwieźc tak właściwie... W każdym bądź razie ja pod sam dom goścom zagwarantuję przyjazd.. Niech się wypowiedzą dziewczyny z większych miast

Cytat:
A u mnie pogoda nieciekawa, wieje zimny wiatr, słońce na chwilkę sie pojawia po czym chowa za chmurami Idę do lekarza na 12, bo mam kłopot z pęcherzem NIe wygląda mi to na takie typowe zapalenie, bo takowe już miała, teraz mnie bardzo nie boli i nie piecze, ale czuję taki nacisk i częściej chodzę do toalety, o i boli mnie brzuch dołem Nie no, już mam dośc tych choróbsk
U mnie słoneczko cały czas od rana świeci...
Ciekawe co ci ten lekarz powie.. Mi się wydaje że coś takiego miałam kiedyś to tylko łykałam urosept bodajże i piłam duuużo wody i mi przeszło...

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

ale za to potem odreagowałam dzień na tae-bo i tbc 2 godzinki ruchu i po powrocie w ramach dnia z bijatyką obejrzałam fight club

lain pytanie za 100pkt. byłaś kiedyś na zajęciach pump (w sensie z tą sztangą) bo ja się trochę obawiam iść bo nie wiem jak to wygląda...
Ja byłąm wczoraj na stepie Jakoś tak najbardziej lubię te zajęcia jeszcze lubię jak jest u nas taki taneczny latino aerobic, nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:49   #4804
lain
Zakorzenienie

Cytat:
chodze na takie zajecia regularnie sa bardzo fajne u mnie to wyglada tak, ze najpierw jest krotka rozgrzewka, a potem juz same serie na rozne partie miesniowe na stojaco i lezaco z wykorzystaniem stepu robimy tez przysiady ze sztanga, ktore super dzialaja na nogi (lydki w pewnym momencie wrecz pala ), a potem jeszcze cwiczenia brzuszka i rozciaganko ogolnie te zajecia sa ogolnorozwojowe i super ksztaltuja ramionka (choc lydki tez mi sie slicznie zarysowaly, ale to pewnie bardziej od biegania
na poczatek mozesz zaczac od najnizszego obciazenia ja zaczynalam od 1,5kg po kazdej stronie, a teraz sobie pykam na 2,5kg aha i wygodnie jest sobie wziac jakies rekawiczki, bo sie stabilniej trzyma sztange (ja sobie nosze takie rowerowe)
ogolnie nie ma sie czego obawiac
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:51   #4805
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, ze sie podobaja
a to ze beda cale z bialego zlota to byl pewniak od zarania dziejow nie lubimy zoltego zlota, wiec obraczki z niego albo laczone w ogole nie wchodzily w gre
Mi też się bardzo podobają, ale jak dla mnie tylko żółte złoto na obrączki Dobrze, że na Twoim paluszku wyglądają dobrze, bo u mnie tak jak juz mówiłam były okropne na palcu (a też mam 12), ale u tżcika juz w miare wyglądały. I zwróć uwagę czy napewno nie będa cię cisnęły z boku pomiędzy paluszkami, bo wydaje mi się, że taki kształt jest trochę grubszy i mogłoby uciskać... Chociaż... wiesz co, kuzyn tez ma taką tylko 3mm i nie narzeka. Dobrze mu sie nosi.

Cytat:
mi sie podobaja laserowe, ale tylko wlasnie takie proste, minimalistyczne... ktore jednak okazaly sie malo slubne
no a jak dla mnie perlowy papier + laserowe wycinanki + jakies wstazki to juz zdecydowanie barok i przesyt dlatego bedzie zaproszenie z kokardka, ale bez laserowych wycinanek i na tloczonym nieblyszczacym papierze
O to mi zaproszenia takie proste, ręcznie robione z imionami na zewnątrz koniecznie. I teraz kombinuję, bo zaproszenia zrobilam sama

Cytat:
wlasnie pytalam pani w Kruku jak to bedzie z tymi paseczkami, ale mowila ze te paseczki zawsze beda satynowane tylko z biegiem czasu moga sie troche wytrzec ale nigdy nie beda tak wyczolgane zeby zlac sie z reszta w jedna calosc wiec ogolnie zawsze beda widoczne a w ogole to mi sie przypomnialo, ze jeszcze w takim razie dostaniemy z Kruka ten prezent dla swiezo upieczonych malzonkow przyda sie
A u nas stoi na pólce ten prezent, bo tżcik stwierdził, że on lubi napić się kawy, a nie łyknać sobie kawy.

Cytat:
a w ogole to stwierdzilam, ze chyba jednak moj probny make up i fryzurke przerzuce na slub czerwcowych znajomych, bo wtedy juz bedzie cieplej, wiec sprawdze jak sie trzyma make up w letnich warunkach no i w sumie jeszcze bede miala do slubu ponad 1,5 miesiaca, wiec jakby co zdazymy zrobic modyfikacje albo przetestowac cos nowego
Bardzo dobry pomysł
Stary 2010-03-02, 08:53   #4806
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym tam z tym alkoholem nie panikowala. promocje zawsze beda ja planuje kupic gdzies tak 1,5 miesiaca przed slubem
autobus dla gosci juz mamy zalatwiony. teraz tylko pozostalo zamowic busiki do odwozenia w nocy i tu mam zagwozdke jak to zrobic - czy odwozic ludzi w jakis jeden punkt miasta gdzie juz bedzie blizej do domu=taniej wyjdzie taryfa, czy odwozic kazdego pod sam dom bo jak sie np. trafia goscie z dwoch odleglych punktow miasta w jednym busie to chyba glupio ich tak po calym miescie wozic zeby odwiezc kazdego pod sam dom... jak Wy to widzicie
My załatwiamy tak:
pod kościół goście przyjeżdżają sami, po mszy zabiera ich bus prawdopodobnie dwupiętrowy bo mamy 70 gości a w zwykłym się nie zmieszczą wszyscy chyba ze bus zwykły i busik na sali będzie jedno auto na wszelki wypadek jak by jakieś dziecko zawieść babcie itp. a po 12 w nocy o 1 zaczną kursować busiki 20 osobowe i będą odwozic gosci pod dom na szczescie mamy rodzinę podzieloną na regiony np 15 osob jest z jednego X miasta i tak samo 15 osob jest z drugiego X miasta więc problemu nie bedzię

a co do alkoholu to mamy gdzie go trzymać więc bedziemy mieć jakiś wydatek z głowy i nie będziemy musieli się przejmować a wydatków jest jeszcze sporo

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 08:53   #4807
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mam nadzieję asiulek że nie będzie tak źle na tych naukach sporo się zapowiadają w porządku Może je nawet miło będziesz wspominac hehe A to są takie codzienne nauki?

U mnie słoneczko cały czas od rana świeci...
Ciekawe co ci ten lekarz powie.. Mi się wydaje że coś takiego miałam kiedyś to tylko łykałam urosept bodajże i piłam duuużo wody i mi przeszło...
Ja właśnie też liczę na to, że będę dobrze nauki wspominać Ksiądz jest bardzo sympatyczny, w przyszłym tyg. omówi z nami spisanie protokołu i inne szczegóły dotyczące ceremonii, co uważam za bardzo dobre My teraz chodzimy na kurs przedmałżeński. Jeszcze 8 spotkań. Ale ksiądz stwierdził, że jak max do 3 razy kogoś nie będzie to on zaliczy, tylko trzeba się usprawiedliwić W ogóle jak weszliśmy na salę, to zobaczyliśmy znajomą parę, wprawdzie nie kolegujemy się z nimi aż tak bardzo, ale znamy się.
A co mojej dolegliwości, to jestem zła na siebie bo niepotrzebnie na necie poczytałam to i owo i teraz się stresuję że może jednak coś niedobrego dzieje się ze mną TŻ zawsze się na mnie złości jak tak robię no i ma rację Jeszcze wczoraj śmiał się ze mnie, żebym sobie nie wkręciła, że to objawy ciąży Zapalenie pęcherza już miałam, teraz aż tak mnie nie boli, dopiero co miałam @ więc ból brzucha przypisałam temu. No nic, pójdę i okaże się co lekarz na to

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 08:55   #4808
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizazanki czyzbym byla pierwsza porannym ptaszkiem ?

anesh_ ciesze sie, że mamy podobny gust, mnie uwiodły te koronkowe kwiatuszki na dole sukni myślałam, że będę chciała zlikwidować ten kołnierz, ale jednak on też dodaje uroku A jaki kolor sukni wybrałaś ?

mariiasia : to gratulacje, że w swoim już można powiedzieć domku będziecie mieszkać, bo to zawsze inaczej niż bloki. ja z moim tz tez na razie musimy sie zagniezdzic w blokach , w tamtym roku tz kupil mieszkanko i juz zrobione jest

Mam białą suknię
Ale jak tżcik kupił to mieszkanko to najważniejsze, że Wasze jest, a nie na wynajętym, bo tak musielibyście obcym placic za wynajem.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
klask i:
Stary 2010-03-02, 08:55   #4809
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Gdyby nie to, że oboje mamy uczelnię w maju to ślub byłby na 100 % 29 maja
piękny dzień
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Możesz mnie codziennie pytać czy już brzuszki zrobiłam Ale zaczynamy od jutra bo dziś już nie mam siły

o boziu a ile tych brzuszków mamy robic?
Cytat:
gratulacje
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:06   #4810
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas stoi na pólce ten prezent, bo tżcik stwierdził, że on lubi napić się kawy, a nie łyknać sobie kawy.
a to sa takie mini filizanki do espresso czy takie zwykle filizanki do kawy?
ja w ogole nie pije kawy to sobie conajwyzej z filizanki herbatke wypije za to moj TZ wlasnie uwielbia pic kawke z filizanki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
My załatwiamy tak:
pod kościół goście przyjeżdżają sami, po mszy zabiera ich bus prawdopodobnie dwupiętrowy bo mamy 70 gości a w zwykłym się nie zmieszczą wszyscy chyba ze bus zwykły i busik na sali będzie jedno auto na wszelki wypadek jak by jakieś dziecko zawieść babcie itp. a po 12 w nocy o 1 zaczną kursować busiki 20 osobowe i będą odwozic gosci pod dom na szczescie mamy rodzinę podzieloną na regiony np 15 osob jest z jednego X miasta i tak samo 15 osob jest z drugiego X miasta więc problemu nie bedzię
a to ja nie chce zeby goscie brali swoje auta, wiec autobus dla gosci odjedzie spod mojego domu (w okolicy mieszka sporo znajomych, wiec beda miec blisko), a potem pojedzie na taki jeden z wiekszych punktow przesiadkowych w miescie, gdzie jest latwo dojechac wlasciwie z wiekszosci dzielnic i tam zabierze reszte gosci i pojedzie do kosciola po kosciele odwiezie gosci na sale, a w nocy wlasnie bedzie 4-5 busikow o roznych godzinach. tyle, ze u mnie znajomi i rodzina zarowno moja jak i TZa sa rozrzuceni wlasciwie po calym miescie stad problem...
czyli u Was jak bedzie zalozmy kilka osob z jednego miasta i kilka z drugiego to bus obleci oba miasta i kazdego zawiezie pod sam dom tak?
Stary 2010-03-02, 09:25   #4811
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
My załatwiamy tak:

a co do alkoholu to mamy gdzie go trzymać więc bedziemy mieć jakiś wydatek z głowy i nie będziemy musieli się przejmować a wydatków jest jeszcze sporo
a jak goście z tego samego X miasta wcale nie będą chcieli wracac o tej samej goidzinie? Przecież nie powiecie im wy juz jedziecie, bo tamci, którzy mieszkaja niedaleko was juz chca jechac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 09:26   #4812
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w ogole nie pije kawy to sobie conajwyzej z filizanki herbatke wypije za to moj TZ wlasnie uwielbia pic kawke z filizanki

a to ja nie chce zeby goscie brali swoje auta, wiec autobus dla gosci odjedzie spod mojego domu (w okolicy mieszka sporo znajomych, wiec beda miec blisko), a potem pojedzie na taki jeden z wiekszych punktow przesiadkowych w miescie, gdzie jest latwo dojechac wlasciwie z wiekszosci dzielnic i tam zabierze reszte gosci i pojedzie do kosciola po kosciele odwiezie gosci na sale, a w nocy wlasnie bedzie 4-5 busikow o roznych godzinach. tyle, ze u mnie znajomi i rodzina zarowno moja jak i TZa sa rozrzuceni wlasciwie po calym miescie stad problem...
czyli u Was jak bedzie zalozmy kilka osob z jednego miasta i kilka z drugiego to bus obleci oba miasta i kazdego zawiezie pod sam dom tak?
to jest tak
goście przyjadą pod kościół sami na każdy ślub co był wszyscy podjeżdżali taksówkami więc nie mieli potem problemu z swoimi samochodami a na sali zostanie jedno auto pewnie tym co my pojedziemy od TŻ taty
na sale po kosciele wszyscy pojada busem przez nas załatwionym a spowrotem jest tak mamy chyba 3 kursy jeszcze kwestia dogadania i to jest tak akurat tak sie składa ze chyba z 15 osob mieszka w jednym miescie wiec np oni pojada jednym kursem mieszkają oni blisko siebie wszyscy także nie bedzie problemu nawet mogą wysiąść w jednym miejscu plus 5 osob które mieszkaja po drodze bo busiki są 20 osobowe. Praktycznie kazdy kurs nam sie tak składa ze zbiera sie grupka ludzi która jedzie w te samo miejsce zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce

Cytat:
a jak goście z tego samego X miasta wcale nie będą chcieli wracac o tej samej goidzinie? Przecież nie powiecie im wy juz jedziecie, bo tamci, którzy mieszkaja niedaleko was juz chca jechac.
aaaaa i mamy podpisaną umowę na wynajem busa a nie płacone na godziny czy kilometry bo byśmy się chyba nie wypłacili ( u nas 1km = 2.20zł) a tak mamy stała cenę i nawet jakbysmy 100 razy kursowali tam a spowrotem cena się nie zmieni Wyszlo nas to taniej niż płacić za kilometry.
mam nadzieję że teraz jasno napisałam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-03-02 o 09:29
Stary 2010-03-02, 09:29   #4813
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
piękny dzień
No pewnie, że piękny

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
o boziu a ile tych brzuszków mamy robic?
Ja będę ćwiczyła z Wami, tyle, że ćwiczenia na nogi, chociaż wcale nie uważam, że są grube
Stary 2010-03-02, 09:30   #4814
certina4
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Hej wszystkim.
Jesteśmy po pierwszym dniu kursu Prowadzi ksiądz, z którym miałam okazję rozmawiać, więc oki, bo jest sympatyczny i fajnie prowadzi. Choć zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo będzie kobieta z ośrodka adopcyjnego prowadziła tematy: odpowiedzialne rodzicielstwo, wychowanie dzieci i jutro: ludzka płciowość, etyka małżeństwa
lain faktycznie tamte zaproszenia fajniejsze były
certina na pewno wybierzesz odpowiednią suknię, idź za głosem serca
dzięki Asiu dzisiaj się obudziałam z myślą: musze jeszcze raz przymierzyć tę wczorajszą suknię bo to chyba TA JENYNA
Cytat:
A u mnie pogoda nieciekawa, wieje zimny wiatr, słońce na chwilkę sie pojawia po czym chowa za chmurami Idę do lekarza na 12, bo mam kłopot z pęcherzem NIe wygląda mi to na takie typowe zapalenie, bo takowe już miała, teraz mnie bardzo nie boli i nie piecze, ale czuję taki nacisk i częściej chodzę do toalety, o i boli mnie brzuch dołem Nie no, już mam dośc tych choróbsk
ojej wspólczuję Ci bardzo, leć szybko do lekarza żeby dał Ci coś od bólu i na takie dolegliwości, sama miewam czasami zapalenie pęcherza i nie jest to miłe uczucie

Cytat:
Ja właśnie też liczę na to, że będę dobrze nauki wspominać Ksiądz jest bardzo sympatyczny, w przyszłym tyg. omówi z nami spisanie protokołu i inne szczegóły dotyczące ceremonii, co uważam za bardzo dobre My teraz chodzimy na kurs przedmałżeński. Jeszcze 8 spotkań. Ale ksiądz stwierdził, że jak max do 3 razy kogoś nie będzie to on zaliczy, tylko trzeba się usprawiedliwić W ogóle jak weszliśmy na salę, to zobaczyliśmy znajomą parę, wprawdzie nie kolegujemy się z nimi aż tak bardzo, ale znamy się.
A co mojej dolegliwości, to jestem zła na siebie bo niepotrzebnie na necie poczytałam to i owo i teraz się stresuję że może jednak coś niedobrego dzieje się ze mną TŻ zawsze się na mnie złości jak tak robię no i ma rację Jeszcze wczoraj śmiał się ze mnie, żebym sobie nie wkręciła, że to objawy ciąży Zapalenie pęcherza już miałam, teraz aż tak mnie nie boli, dopiero co miałam @ więc ból brzucha przypisałam temu. No nic, pójdę i okaże się co lekarz na to
hehe ja robię to samo że najpierw wypatrzę u siebie wszystkie objawy a potem się jeszcze nakręcam po tym co czytam a później jestem cała w stresie i TŻ się wkurza jakbym czytała siebie NIe wymyślaj tylko idz do lekarza

A co do nauk to nam jeszcze 2 zostały a dzisiaj zamierzam zadzwonić i umówić się do poradni, bo obawiam się kolejek, u nas na nauki chodzi ok 90 osób ciągle nie ma gdzie usiąść jak się ktoś spóźni no i z TŻtem zaczęliśmy normalnie liczyć ile tych par jest więc szok

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:33   #4815
lain
Zakorzenienie

Cytat:
i to jest tak akurat tak sie składa ze chyba z 15 osob mieszka w jednym miescie wiec np oni pojada jednym kursem mieszkają oni blisko siebie wszyscy także nie bedzie problemu nawet mogą wysiąść w jednym miejscu plus 5 osob które mieszkaja po drodze bo busiki są 20 osobowe. Praktycznie kazdy kurs nam sie tak składa ze zbiera sie grupka ludzi która jedzie w te samo miejsce zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce
dla mnie nadal nie jasne
bo dlaczego zakladasz ze wszysycy goscie z jednego miasta beda chcieli jechac o tej samej godzinie/tym samym busem?

u mnie tez sie placi za wynajem busa, a nie za km jednak mam pewne obawy czy serwowac gosciom nadmiar przebytych kilometrow zeby kazdego odwozic pod dom

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 09:36   #4816
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
a to mnie zaskoczyłaś tym pytaniem... nie wiem jakie filiżanki są do espresso, a jakie do zwykłej kawy, jak chcesz to Ci prześlę zdjęcia

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
to jest tak
goście przyjadą pod kościół sami na każdy ślub co był wszyscy podjeżdżali taksówkami więc nie mieli potem problemu z swoimi samochodami a na sali zostanie jedno auto pewnie tym co my pojedziemy od TŻ taty
na sale po kosciele wszyscy pojada busem przez nas załatwionym a spowrotem jest tak mamy chyba 3 kursy jeszcze kwestia dogadania i to jest tak akurat tak sie składa ze chyba z 15 osob mieszka w jednym miescie wiec np oni pojada jednym kursem mieszkają oni blisko siebie wszyscy także nie bedzie problemu nawet mogą wysiąść w jednym miejscu plus 5 osob które mieszkaja po drodze bo busiki są 20 osobowe. Praktycznie kazdy kurs nam sie tak składa ze zbiera sie grupka ludzi która jedzie w te samo miejsce zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce

aaaaa i mamy podpisaną umowę na wynajem busa a nie płacone na godziny czy kilometry bo byśmy się chyba nie wypłacili ( u nas 1km = 2.20zł) a tak mamy stała cenę i nawet jakbysmy 100 razy kursowali tam a spowrotem cena się nie zmieni Wyszlo nas to taniej niż płacić za kilometry.
mam nadzieję że teraz jasno napisałam
jasno
Stary 2010-03-02, 09:38   #4817
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

W kolorze sukni?? A to nie mialo być tak, że w kolorze bukietu, ewentualnie butów?
No pewnie, że w kolorze bukietu Zmęczona już byłam jak to pisałam

Nie mam czasu więcej nadrabiać. Będę wieczorem
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:42   #4818
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
hej
dzięki Asiu dzisiaj się obudziałam z myślą: musze jeszcze raz przymierzyć tę wczorajszą suknię bo to chyba TA JENYNA

ojej wspólczuję Ci bardzo, leć szybko do lekarza żeby dał Ci coś od bólu i na takie dolegliwości, sama miewam czasami zapalenie pęcherza i nie jest to miłe uczucie

hehe ja robię to samo że najpierw wypatrzę u siebie wszystkie objawy a potem się jeszcze nakręcam po tym co czytam a później jestem cała w stresie i TŻ się wkurza jakbym czytała siebie NIe wymyślaj tylko idz do lekarza

A co do nauk to nam jeszcze 2 zostały a dzisiaj zamierzam zadzwonić i umówić się do poradni, bo obawiam się kolejek, u nas na nauki chodzi ok 90 osób ciągle nie ma gdzie usiąść jak się ktoś spóźni no i z TŻtem zaczęliśmy normalnie liczyć ile tych par jest więc szok
Cześć Ja tak miałam z suknią, że niby mi się wszystkie spodobały które przymierzyłam, ale pamiętałam dokładnie tylko TĘ
Jak kolejny raz ją przymierzysz, to będziesz już pewna
Zarejestrowałam się już do lekarza, dzisiaj dopiero od 12 przyjmuje więc mam sporo czasu, bo do przychodni idę góra 5 min. Nie przyznaję się TŻtowi że poczytałam coś w necie, bo na bank zdenerwowałby się na mnie Zawsze mi powtarza, że sobie poczytam i sama stawiam diagnozy i tylko dostarczam dodatkowego niepotrzebnego stresu. Mam nadzieję, że to tylko "tradycyjne" zapalenie, może jedynie łagodniejsze niż to, które miałam kilka lat temu.
Co do nauk, to wczoraj było na oko. z 30 osób,ponoć mniej niż na ostatnim kursie. Na szczęście nie ma problemu z wolnymi krzesłami do siedzenia. Ciekawa jestem bardzo, jak dzisiaj poprowadzi zajęcia ta kobieta, znajomi nam mówili że jest "równa babka" Oni omyłkowo zaczęli chodzić w innej parafii na nauki przedślubne, a mieli na przedmałżeńskie I dlatego tę kobietę znają, bo właśnie do niej chodzili, także w jednym czasie robią i przedmałżeńskie i przedślubne, a ślub planują na czerwiec 2011
Stary 2010-03-02, 09:47   #4819
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Gratki.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nie no laska Ty to juz do wesela przygotowana jesteś, coraz to nowe przyśpiewki nam serwujesz
Oj nie,przygotowana aż tak to nie jestem.Narazie to ćwicze.

Cześć.

Fajna dziś pogoda.Słońce świeci,będą dzieci.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 09:49   #4820
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
chodze na takie zajecia regularnie sa bardzo fajne u mnie to wyglada tak, ze najpierw jest krotka rozgrzewka, a potem juz same serie na rozne partie miesniowe na stojaco i lezaco z wykorzystaniem stepu robimy tez przysiady ze sztanga, ktore super dzialaja na nogi (lydki w pewnym momencie wrecz pala ), a potem jeszcze cwiczenia brzuszka i rozciaganko ogolnie te zajecia sa ogolnorozwojowe i super ksztaltuja ramionka (choc lydki tez mi sie slicznie zarysowaly, ale to pewnie bardziej od biegania
na poczatek mozesz zaczac od najnizszego obciazenia ja zaczynalam od 1,5kg po kazdej stronie, a teraz sobie pykam na 2,5kg aha i wygodnie jest sobie wziac jakies rekawiczki, bo sie stabilniej trzyma sztange (ja sobie nosze takie rowerowe)
ogolnie nie ma sie czego obawiac
tylko że ja mam takie słabe ręce że na tbc z 1,4kg wymiękam po dwóch seriach
no ale nic. do odważnych świat należy
Stary 2010-03-02, 10:05   #4821
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie nadal nie jasne
bo dlaczego zakladasz ze wszysycy goscie z jednego miasta beda chcieli jechac o tej samej godzinie/tym samym busem?
akurat co do tych osób jestem pewna ze razem wrócą bo to jedna wielka rodzina i z każdego wesela czy imprezy wracają razem sama nie wiem czemu ale mi to na rękę a co do reszty zrobią jak będą uważali busiki będą do dyspozycji mamy 2 zamówione

Cytat:
u mnie tez sie placi za wynajem busa, a nie za km jednak mam pewne obawy czy serwowac gosciom nadmiar przebytych kilometrow zeby kazdego odwozic pod dom

prawda jest taka ze nigdy nikomu nie dogodzisz zawsze coś wyskoczy jedni woleli by pod sam dom a drudzy na samą myśl ze mieli by się jeszcze do taryf przesiadać to byliby niezadowoleni A ty opłacałabyś te taryfy ???
Ciężko jest wszystko zgrać żeby dla każdego było jak najlepiej My w każdym razie się staramy wszystkim dogodzić

a powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o tym aucie żeby nim jechać do ślubu ?? bo dostaliśmy właśnie propozycję żeby nim jechać ale sama nie wiem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-03-02 o 10:15
Stary 2010-03-02, 10:14   #4822
madmuazelle
BAN stały

Coś mnie dzisiaj głowa boli,chyba musze sobie kawe strzelić później.

Zapomniałam pokazać Wam pewien zakup. Z ty,że fota robiona komórką,bo baterie w aparacie padły. :/ Także nie oddaje,np tej bieli poduszki.
Poduszka na obrączki.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-02 o 10:43
Stary 2010-03-02, 10:24   #4823
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a to mnie zaskoczyłaś tym pytaniem... nie wiem jakie filiżanki są do espresso, a jakie do zwykłej kawy, jak chcesz to Ci prześlę zdjęcia
do espresso sa takie baaaardzo malutkie, takie doslownie na dwa lyczki no a takie zwykle sa... takie zwykle na wiecej lykow

Cytat:
tylko że ja mam takie słabe ręce że na tbc z 1,4kg wymiękam po dwóch seriach
no ale nic. do odważnych świat należy
ee tam dasz rade to sobie najwyzej jeszcze mniej zarzucisz, a potem poprostu bedziesz sobie dokladac jak juz sie poczujesz mocna

Cytat:
prawda jest taka ze nigdy nikomu nie dogodzisz zawsze coś wyskoczy jedni woleli by pod sam dom a drudzy na samą myśl ze mieli by się jeszcze do taryf przesiadać to byliby niezadowoleni A ty opłacałabyś te taryfy ???
Ciężko jest wszystko zgrać żeby dla każdego było jak najlepiej My w każdym razie się staramy wszystkim dogodzić
no cos Ty za taryfe kazdy by sam sobie placil, a bus bylby po to zeby nie musieli za ta taryfe placic za duzo z reszta i tak jestem dobra, bo wesele jest w obrebie miasta tylko poprostu na obrzezach, wiec nie bede skazywac ludzi na placenie zbyt duzo za takse
mysle, ze w takim razie przy rozdawaniu zaproszen bedziemy pytac jak by im bardziej odpowiadalo nas w sumie nigdy nikt z zadnego wesela nie przywozil... zawsze bralismy taksowke i sami za nia placilismy

oj nadszedl ciezki okres u mnie w domu.... po 7 latach codziennej (a czasem nawet dwa razy dziennie) pracy padla zmywarka a ktos do naprawy przyjdzie dopiero w czwartek
Stary 2010-03-02, 10:27   #4824
madmuazelle
BAN stały

lain,moi znajomi bardzo lubią pić i piją expresso,własnie z takich małych filiżanek.
Ja to pijam zazwyczaj capucinko.
Stary 2010-03-02, 10:28   #4825
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Witam was wszystkie z L4
Przedłużyłam sobie ferie Muszę wykurować swój paluch, żeby później na weselu śmigać i tańczyć bez problemów
Cytat:
a powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o tym aucie żeby nim jechać do ślubu ?? bo dostaliśmy właśnie propozycję żeby nim jechać ale sama nie wiem
Mi się taki samochód nie podoba
lain, moim zdaniem ta nowa koncepcja obrączek ładniejsza niż poprzednia
Gosia, gratuluję DWUstudniówki a od jutra jedynka z przodu
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:29   #4826
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
do espresso sa takie baaaardzo malutkie, takie doslownie na dwa lyczki no a takie zwykle sa... takie zwykle na wiecej lykow
To w takim raziee są do zwykłej kawy
Stary 2010-03-02, 10:30   #4827
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
sajgon mam w pracy
brzuchek boli, chyba @ nie długo przyjdzie..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 10:35   #4828
Ahsa
Raczkowanie

anesh- widziałam i pokazywałam mojemu TŻ zaproszenia, powiedział że coś mu one przypominają

A teraz pytanie do wszystkich posiadaczek PANACHE- chcę kupić sobie półgorset problem w tym, że nie wiem jaki rozmiar. Normalnie noszę 75 CDE zależy , choć ostatnio mierzyłam 65 G i pani powiedziała, że jest na mnie za szeroki pod biustem i za duża miska. Z kolei na jakiejś stronie wyszło mi, że mam 65K Pomóżcie, bo już sama nie wiem. Może zmierzyć sobie głębokość piersi i poprosić sprzedawcę żeby zmierzył głębokość misek, bo szerokość pod biustem to ewentualnie można zmniejszyć u krawcowej. Jak myślicie
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 10:39   #4829
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
mało ślubny moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Zapomniałam pokazać Wam pewien zakup. Z ty,że fota robiona komórką,bo baterie w aparacie padły. :/ Także nie oddaje,np tej bieli poduszki.
Poduszka na obrączki.
A to ktoś będzie niósł obrączki na tej poduszce?

Cytat:
ee tam dasz rade to sobie najwyzej jeszcze mniej zarzucisz, a potem poprostu bedziesz sobie dokladac jak juz sie poczujesz mocna
dobra. najbliższy pump w piątek. idę

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej!
sajgon mam w pracy
brzuchek boli, chyba @ nie długo przyjdzie..
ojoj... biedna u mnie też nie za ciekawie w pracy
Stary 2010-03-02, 10:39   #4830
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
anesh- widziałam i pokazywałam mojemu TŻ zaproszenia, powiedział że coś mu one przypominają

A teraz pytanie do wszystkich posiadaczek PANACHE- chcę kupić sobie półgorset problem w tym, że nie wiem jaki rozmiar. Normalnie noszę 75 CDE zależy , choć ostatnio mierzyłam 65 G i pani powiedziała, że jest na mnie za szeroki pod biustem i za duża miska. Z kolei na jakiejś stronie wyszło mi, że mam 65K Pomóżcie, bo już sama nie wiem. Może zmierzyć sobie głębokość piersi i poprosić sprzedawcę żeby zmierzył głębokość misek, bo szerokość pod biustem to ewentualnie można zmniejszyć u krawcowej. Jak myślicie
Myślę, ze za bardzo kombinujesz, zmierz siebie i sprawdź na stronie z której zamawiasz jaki w ich tabeli wychodzi rozmiar. Zamów taki, jaki wg ich tabeli wychodzi i powinno być dobrze.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości